2009. 07. 20.
Pill'n'Go: A Duna-deltán felfelé (hétfő-csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 
Július 20., hétfő: Szabad kőművesek tűz vonalában
Ahogy közeledek a magyar határhoz, úgy szaporodnak a balkán-témájú jelek az úton. A Duna-deltán elhaladok a leprások szigete mellett, egyre több a szemét és a beugatós részeg alibihorgászok is osztódással szaporodnak. Nem baj, még nem tudják mit viszek a hátizsákomban, lesz jaj és fogaknak csikorgatása! Lesz itt még bazmeg! De nem ám csak a heilérdekű (cop. by Inkvizítor) természeti jegyek száma emelkedik, hanem a műsortervben is megfigyelhető ez a tendencia! Ott van például az M1-en a Tűzvonalban (21:10), ami többszörösen is mese, egyrészt a mostani rész címe is gyermekkorunk nyelvtörőire utal utal (Öt török, öt görög), másrészt meg az egész sorozat úgy mese, ahogy van, a folyton szolgáló és védő rendőrökről, ráadásaul ebben a dögönyözős részben a VPOP is szerepel. Maradjunk abban, hogyha minden úgy menne a valóságban is, mint ebben a sorozatban, akkor nem volna szükség az ilyen és ehhez hasonló propagandafilmekre, amit megnéz az egyszeri magyar polgár, aztán kimegy az utcára, ahol tényleg bekerül a tűzvonalba, és megkéselik egy mp3-lejátszóért. A tűz birodalma (Viasat3, 21:00) viszont már 2020-ban játszódik, és a metróban, na nem a négyesben, amit kb. akkor (se) fognak átadni, hanem a londoniban. Ismétlés és faszság is, méghogy sárkányok a metróban, max. a BKV-ellenőrök között van egy-két házisárkány. Régen ajánlottam doksikat, a Dunán 21:00-tól Mit tudjátok ti, ki vagyok én!, a Megálló Csoport Alapítványról, ahol szenvedélybeteg fiatalokkal foglalkoznak. A filmes kemény dolgok iránt érdeklődők nézzék meg, mielőtt másfajta kemény anyagokhoz nyúlnának. Szintén a Dunán, de már éjjel negyed tizenegykor egy film a Szabadkőművesekről, amit csak mint kuriózumot érdemes nézni, az igazsághoz max. annyival visz közelebb, mint a Fókusz meg a magyar narancs hasonló témájú mélyriportjai. Akciófilmet adnak viszont a film+2-n, ahol a műkincsekkel foglalkozó gazdagok hullanak mint a legyek, és Ice-T gyilkolássza őket, az egyik félnek ez maga a Megfestett rémálom, az egyszeri néző számára viszont még csak álom se, mert még ha nem is akarna gazdagokat ölni, az életstílusukból így is úgyis ki vagyunk zárva egy életre. 23:35-kor kapcsoljon oda, aki esetleg a Jegesteáék ellen harcoló fiatal műkincskereskedő-párra (Justin Theroux és Alyssa Milano alakításában) tenné a pénzét.
 
Július 21, kedd: Dumb és Tori
 
Ismét egy rendőrös filmmel kezdjük a menüt, ami kb. annyira közhelyes, mint az hétfői ajánló elején kicsinált magyar sorozat. Jon Clod Van Dumb ezúttal mint Időzsaru tesz rendet múltban, jelenben és jövőben, csak a TV2-n és csak 21:15-kor! Kicsivel előtte (21:00) a Dunán Az alvilág professzora, Latinovits Zoltán egy kevéssé ismert filmje. Szerepelnek még rajta kívül: Sinkovits Imre, Domján Edit és Huszti Péter, egyszóval igazi színészek, nem a mai celeb médiamocskok. Ha már az előző napot emlegettem, most is lesz művészet, ezúttal nem a gyűjtői oldalról nézve. Sikertelen festőcsaj gazdag geci milliomos házára vigyáz, Ördögi meló, de nem egy House On Haunted Hill, ráadásul Tori Spelling (elkényeztetett, lófejű gazdag """"színésznő"""") alá tolták ezt a gyenge sztorit. Az egyetlen mellette szóló dolog, hogy biztosan nem a producer ágyában volt a casting, mert Torit még bottal se senki, viszont a végeredmény jó szar. Aki kíváncsi rá, az az M2-re nézzen 22:05-kor. Aki viszont tényeg értéket akar látni, az kapcsoljon a TCM-re (nem a cartoon networkösre), kilenckor Tiltott Bolygó, fekete-fehér sci-fi, Leslie Nielsen hamvas ifjú korában egy komoly szerepben. Érdemes lesz. A részletek rajongóinak elárulom, hogy a filmet és egyik szereplőjét még a Rocky Horrorban is namecheckelik ("Anne Francis stars in Forbidden Planet"), ha valami, hát ez igazi garancia a minőségre. Az MGM-en a Forró Rágógumi sorozat sokadik része, már az egyik ős-szereplő nélkül, de még Sybille Rauch mellékszerepe nélkül. Kellemesen bugyuta nyári izraeli csöcsfesztivál, 23:50-től Állnak az árbocok. Nos biztos lesz akinek fog, de nekem Sybille nélkül nem (ő meg egy olyan történet, ami sajnos úgy néz ki szintén csúnya véget fog érni :(). tessék egy kép egy másik Rágógumi-filmből, itt még fiatal és bohó:
 
 
 
 
Július 22., szerda: Sex and the Zánkai Úttörőtábor
Laptopomon nézem a híreket, és látom, hogy Hazámnak szüksége van rám: Magyarország időzavarba került, nem először és nem is utoljára. Újra száll a vidám pajtások éneke a zánkai úttörőtáborban, ez a mágikus hang felélesztette a rettegett múmiát Lendván, aki előmászott szaros kofárjából, hogy a kommunizmus kísértete által megtévesztett leendő úttörők húsából és életerejéből lakmározzon. Az ördög hatalma a XI-XII. kerületből átterjedt a belvárosra is, aszott kezek állják útját az éjszakába nyúló dumálásoknak és sörözéseknek, hogy egyetlen hatalmas nyugdíjasotthonná változzon Európa Bangkokja. Pill'n'Go érezte hogy ez a nagy cél, ami miatt lerázta rabláncait, tudta hogy eljött az ideje. A szörnyeket le kell győzni, és ezt nem csak erővel, hanem a kultúra erjesztésével kell elérni! Eljött az átalakulás ideje Pillangó számára!
Az RTL Klub műsorán 14:15-kor A bika tüze, sajna nem valamelyik spanyol rendező macsóhímzése, hanem egy szimpla rodeó-múvi (pedig a címe alapján animal-por is lehetne akár :DDD). Az egyszeri kovbojgyerek apját akarja követni az arénában, de ehhez a bikának is lesz egy-két szava. Szintén az RTL-en egészen másfajta nyergek fényesítése lesz soron a Kinsey című életrajzi ismétlésben 23:20-tól. A szex-professzor mindenkit kielemez, de végül ő szorul kezelésre. Pic stolen & unrelated:
Aki további ismétlésekre vágyik, az nyolckor kapcsoljon a Viasat3-ra, mert ott A férfi fán terem, Kinsey női kiadása goes vidék, szex és a faluvégi jurtakocsma.
A Dunán fél tízkor Mike Stern-interjú az Est neked-ben a jazzkedvelőknek. Szintén Duna, de a második és Autonómia: 20:25-től A névtelen vár első része. Gyerekkoromban hű de sokszor láttam ezt ilyen nyári szünidőkben! Az HBO Comedy is ismétel, 11:45-től Csúcsformában 3., hát ilyen műsort éppenséggel nem neveznék annak, de ez van. A Filmmúzeumon 21:20-kor egy horror/thriller, ami még Genesis P.Orridge-t is megihlette, ez bizony a misztikus Fekete szivárvány Rosanna Arquette-tel a főszerepben. A mi Rozink ezúttal egy médiumot alakít, akit Martha Travisnak hívnak, és egy leendő halott meggyilkolását igyekszik megakadályozni. Milyen ismerős, csak én nem egy embert, hanem egy egész országot akarok megmenteni a sötétség erejétől!
 
Július 23., csütörtök: ...azonban a műsorszerkesztők nem állnak az én oldalamon ebben a harcban.

Kezdjük a nyilvánvalóval: rengeteg ismétlés, egyik ratyibb, mint a másik, de tényleg. A TV2-n Csajok a csúcson 2. 21:10-től, a retekklubbon 21:20-tól Nicsak, ki beszél!. Az egyetlen értékelhető a Dunán a Zsernyákok fél kilenctől. Sokadszorra is mulatságos, ebben a rohadt melegben úgyis elfelejted hogy vagy ötször adták csak ebben az évben. Amit viszont érdemes lesz: az M1-en 23:40-től A forradalom szemtanúi: Király Béla, egy kis történelmi visszatekintés, illetve az M2-n kilenctől a Rémisztő suttogás: a 911-es telefonoskisasszony egy szellemkislány ihletésére nyomozni kezd önmaga után, és kiderül hogy ő kísérti saját magát. De legalább visszatalál az igazi szüleihez! Kanadai thriller.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés