2009. 10. 05.
Hétfőkötő - Feketekedd - Szederda - Csutoráscsütörtök
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 5.:
DARWIN NYOLCSZÁZ GOLYÓJA
Kovács Lászlónak százmilliós végkielégítés: "5,3 millió forintos havi fizetésének tizennyolcszorosát kapná meg búcsúként." - Cartoon Network / TCM, 11:25: Johnny Test. Csakazértis ezt teszem be ide, csakazértse politizálok!
Duna, 21:00: Darwin rémálma - avagy a visszafele elsülő ismétléspuska esete. Az ajánlóíró nehéz helyzetben van, egyrészt mert kínálja magát a párhuzam a Bp.-re tartó """"gyalogos""" vonulással, másrészt meg hogyan lehet újra írni egy ismétlésről önismétlés nélkül? Adott egy film, ami megintcsak a bűnös fehér emberről akar szólni (fegyvereladások Afrikába, ilyen-olyan tranzakciók), de végül az "áldozatok" kerülnek negatív megvilágításba, mert mit lehet tenni akkor, ha egy ország népessége folyamatosan öli egymást mindenféle ok miatt, dolgozni még azt se dolgoznak amit lehetne, az AIDS terjedése ellen meg nem tesznek semmit.
Véres lövöldözés a X. kerületben: "Valószínűleg családi leszámolás történt hajnalban Kőbányán, az egyik Harmat utcai házban. Úgy tudjuk, a halálos áldozat és az életveszélyes sérült is afgán." - M1, 22:20: Szemet szemért - ...és az egész világ megvakul :( NEM a Spike Lee-féle azonos című, hanem egy lánya megerőszakolásáért bosszút álló anya története. Kihagyom.
RTL Klub, 23:25: 800 golyó - nagy jóindulattal közepes filmecske egy ripacs nagyapáról meg a nyomába szegődő unokáról. Nagyapó egy patyomkinvárosban alázza magát pénzért "kivénhedt kaszkadőrök és indiánnak maszkírozott cigányok segítségével", a kisfiúra rátalálnak a szülei és egyúttal a ládavárost is fel akarják számolni. Ha ők a rosszak, kik lehetnek a jók?
Fél tizenkettő után öt perccel egy kis jazz a Dunán: a 10. Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor Szombathelyről jelentkezik. Hogy hogy jönnek a jazzhez a lamantinok, én nem tudom...
HBO, 0:45: Derült égből pornó - oké, vettük, egyes rendezők szerint a drogkereskedelem meg a prostitúció annyira vicces hogy egy egész sorozatot kerítenek köré, de miért kéne ezt még nézni is? Meg a maffiózók nehéz életét? Ugyanaz a sztori mint a Nancy ül a fűben esetében (férj halála után feleség rájön a sötét titokra, vagy csak simán """rákényszerül""" a rosszra), csak nem marihuánaültetvénnyel, hanem pornócéggel. U-NA-LOOOOOOOOM!!!


KEDD, OKTÓBER 6.:
NEMZETI GYÁSZNAP

A mai nap mi másról is szólhatna, mint hőseinkről, az aradi vértanúkról. Nézzük a műsorszerkesztők is így gondolják-e! Az M1-en egész biztosan: 20:10-től a Klapka légiót láthatjuk. Az angliába menekült tábornok a kiegyezés küszöbén újrakezdené a szabadságharcot...ugyanott háromnegyed tizenegytől Petőfi szelleme támad fel, a helyszín egy Kastény csillagfényben, a dilemma: az egykori 48-asokat bújtató Tarnóczy-birtokra érkező jövevény vajon tényleg a Nemzeti Dal szerzője? Az ünnepi hangulatot fokozandó (vagy kioltandó, nézőpont kérdése), ugyanott 0:25-től Esti beszélgetés Müller Péterrel, szerencsére nem a boglyahajú énekessel, még csak az kéne! A Duna se adja alább, fél kilenctől Szirmok, virágok, koszorúk - egy példa arra, hogy nem csak az átkosban kergették öngyilkosságba a forradalmak résztvevőit, hogy aztán utána a nevüket tisztázatlan célokra használják fel. Az M2 jól indítja az estét, aminek elvileg az emlékezésről kellene szólnia: kilenctől Szabadságharc Szebenben, a poszt-aradi traumát itt Csontváry Kosztka Tivadar gyerekkorán szűrik át. Remélem érdemes lesz nézni. Ugyanott 23:05-től az Ozorai példa lebeg előttünk, igen, most olcsó poén lenne elsütni hogyan lesz a harctérből goapartik helyszíne, hát a tánc a megbékélés eszköze, és legyen písz. Mindenkinek. Ami viszont utána jön éjfél után öt perccel, az maga a feketét hányós szellemi leépülés. Yes, yes, yes, a polanski-mosdatás immár elért a köztévébe is, ráaádásul pont ma és pont a legszarabb filmjével, amiben felesége a főszereplő, sokszor meg is dugják, asszem még egy néger fickó is, meg van benne pár műfasz és némi szadomazó, minden amiről a lengyel rendező azt hiszi hogy korszerű lesz egy film (a keletkezése időpontjában természetesen, mert azóta eltelt több mint tíz év - egyébként már akkor is bőven erőltetett volt). Emmanuelle Seignerre tejet csorgatnak, mézet nyalnak le róla, épp csak törpékkel nem kúr. Érdemes megfigyelni, hogy polanski magát helyezi a főszereplő helyébe (ő a tolókocsiba kényszerített szerető-gyűlölő férj, aki ugyanazt csinálja a rendezői székben mint alteregója a kerekesben), a néző pedig a hugh grant által """alakított""" szánalomszobra, aki egyszerre menekülne a helyzetből, de mint a sokk-videók megtekintői, ő se tud szabadulni a Seigner számára egyre megalázóbb/betegebb szerepek élményétől. Hasonló logika, mint az Utolsó tangó Párizsban, csak a megvalósítás hatásvadászabb és indokolatlanabb. De a címe nagyjából megáll: Keserű ez a méz a nézőnek, nem kicsit, nagyon, még az se kizárt hogy már egyszer elmondtam ezt róla, de nem lehet elégszer. És még egyszer: hugh grant szerepel benne, HUGH FUCKIN' GRANT, akinek a Seksz, hazugság, videó óta nem volt egy normális szerepe, mert ezt a kozmólányokat nedvesítő karaktert hozza minduntalan. Kerüld, mint ördög a szenteltvizet! A Filmmúzeum egy ismétlést dob be a közösbe kilenckor, ez a Godard-féle Utolsó metró, és ezzel el is értünk a kertévék hatósugaráig.
A retekklubon 21:20-kor az Ocean's Eleven: Tripla vagy semmit ismétlik, a TV2 fél tíz előtt öt perccel ugyanezt teszi A replikánssal és a benne szereplő Van Damme-mal. Ám az ünnepbe a legjobban mégiscsak az HBO szarik bele, fél tízkor HUNG: Neki áll a zászló, vagyis ezen a héten ez már a második kötelező prostitúciós propagandafilm, ráadáasul nemzeti gyásznapon. Köszönjük Emese! Akkor már inkább maradjunk a Film+-nál, ahol a Ginger Snaps folyton kamaszodó farkasemberlányai ezúttal (gy.k.: második alkalommal) a múltban öldökölnek 22:55-től. Ismétlés, nyilván, de elkéne egy-két ilyen leányzó ide is, a kereskedelmi tévékhez biztosan!


SZERDA, OKTÓBER 7.:
DHÁGASZÁGOK
Ahogy elnézem, tegnap este jól összekeverték a Ginger Snaps 2-t a Ginger Snaps Back-kel, nem baj, akkor azt biztos a jövő héten fogják leadni. Nekem mindegy, csak folyjon a vér!
Délelőtt fél tizenkettőkor Audrey Tatou a TV2-n, női Gollamként a pénzre hajt, nemigaz, Drágaságom? "Hősnőnk" kalandornőként keresi a kenyerét, egy pincért összetéveszt egy milliárdossal, majd otthagyja, a csóró felszolgáló meg szerelmes lesz bele, elszegényedik, még a testét is áruba bocsátja, és amikor már eléggé lesüllyedt, akkor a kalandorcsaj már szóba áll vele. Így elsőre én ebből egy drámát hoznék ki, sok öngyilkossággal meg Rammstein-számokkal a háttérben, de az időpontot elnézve biztos vígjáték. Nem baj, ezzel is csak a devianciát népszerűsítik, pü-pü-pü, távozz tőlem vadkapitalizmus. Fél kilenckor egy remek vígjáték, a már megszokott gagyi MGM-es szinkronnal agyonvágva. A magának való képregényrajzoló egy haverja legénybúcsúján beleesik a tortából kibújó csajba (Virna Lisi, ő az aki a mai post elején borotválkozik). Házasság, együttélés, ami kell, míg végül emberünk kénytelen feltenni magának a kérdést: Hogyan öljük meg a feleségünket? Amint az lassan rendszeresnek mondható, kilenctől a horror veszi át uralmát a Viasat3-on: előbb Az utolsó órában, majd utána az Odaát hozza ránk a frászt, és ne felejtsük a Harper-szigetet sem, bár azt nem ott adják. Megintcsak kilenckor a Film+-on egy film, ami a kokain,-és speed-élményt végképp beemelte a plázák világába: Crank: Felpörögve. Jó útra térni akaró bérgyilkos az életéért fut, mert csak a sebességgel és a folytonos pörgéssel tudja meggátolni a belé fecskendezett méreg működését. Ismétlés és szerintem faszság is, bár van benne egy nyilvános dugás is, de ha jól emlékszem a pasi seggét meg a drukkoló keleti turistákat gyakrabban mutatják, mint bármi mást, ezért a végeredmény a Mechanikus Narancs hasonló jelenetéhez hasonló felemás ízt hagy maga után (és itt nem csak a seksz-jelenetre gondolok, hanem a film egészére).
Az M2-n kilenckor egy töltelékfilm a szegény ember Sharon Stone-jával, Shannon Tweed-del: Meztelen hazugság. Olyan mint egy pornófilm, nem a történet miatt nézzük, hanem mert a Tweed által alakított FBI-ügynök (<- ez már önmagában mekkora poén!) "érzelmi kapcsolatba kerül" a következő akció célpontjával. Mit jelent ez az érzelmi kapcsolatba kerülés?...eltaláltátok, AZT. (Remélem.) 21:20-kor az RTL Klub-on egy tök átlagos Dolph Lundgren-film, a címe mindent elmond róla: Gyilkos hajsza. Minimális agyalás, jó sok üldözés, perszehogy ez is töltelékfilm. Háromnegyed tízkor egy pár évvel ezelőtti tinibálvány, Freddie Prinze Jr. és a pedofilok álma, Mena Suvari egy filmdrámában az HBO-n. Szívügyek és felnőtté válás a gengszterek Mekkájában, New Yorkban. Eredeti címe Brooklyn Rules, magyar verziója Brooklyn törvényei. Hát ja, lehet így IS fordítani. 0:55, TV2: Leonardo DiCaprio szintén fiatalon, szintén egy drámai szerepben. Kegyetlen mostohaapa, iskola a tűréshatáron, Ez a fiúk sorsa. Dehát Hillary Swank (no meg a Cure slágere) óta tudjuk, hogy a fiúk nem sírnak!

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 8.:
MÉGHA A TAVASZMEZŐ UTCÁBAN JÁROK,
AKKOR SEM FÉLEM AZ EVOLÚCIÓT
"Mégha Elah völgyében járok, sem félem a gonoszt", mondhatná Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), amint Charlize Theronnal nyomoz katonaként szolgáló gyereke után, akit brutálisan meggyilkoltak, nem sokkal Irakból való hazatérése után. A katonaság persze nem túl együttműködő...nyolckor az HBO-n! 20:10-kor az M1-en az aktuális eseményeket kapják Szempontpuskavégre (csak hogy legyen benne hírműsor is). A Dunán fél kilenckor a Napló-sorozatot ismétlik (a mai napon az Apámnak, anyámnak van soron). Ilyentájt mindig leadják, nem baj. Kilenckor ismét egy film+-os ökörség amit úgyis nézni fogtok (még az is lehet, hogy én is), de fényes nappal letagadnátok hogy valaha is közötök volt hozzá: Underworld: Evolúció. Íme az álomgyári, mindenkori retrográd evolúció, mert ahogy egyre több rész készül egy filmből, úgy lesz egyre szarabb. Fél tíz előtt ör perccel a TV2-n megnézhetjük, milyen volt Lindsay Lohan, mielőtt csatlakozott az ámokfutó celebek népes táborához. Bár akkor is a Bajos csajok egyike volt, de legalább nem cuccolt annyit, hogy naponta kint legyen róla valami jól betépett állapotában készült fotó. Dzsungelből az iskolába, kegyetlen oroszlánok helyett zsarnok iskolaszépe, mittudomén. Kitartásra + felnövésre nevelni akaró gyerekfilm, amit teljesen elbasz a főszereplő utóélete (lásd még: Macaulay Culkin, Britney Spears, etc.).
Az HBO-n visszatér az, akire már a múltkor is mindenféle csúnya megjegyzéseket tettem, de most legalább eltakarja a melleit, remélem legközelebb már meg is csináltatja őket: Katie Morgan a szexjátékszerekről. Most komolyan, ennek külön sorozat kell? "Az emberi találékonyság kimeríthetetlen, ha arról van szó, hogyan segítse a gyönyörhöz önmagát, a partnerét vagy éppen mindkettőjüket. A szellemes készülékek kipróbálása után óhatatlanul fölmerül a kérdés az emberben: szükség van-e még egyáltalán a természet adta 'szexjátékszerekre'?" Nem, mert ahogy a Töki is mondta Jackie Treehorn-nak: "Hát...én még mindig magamnak verem ki." Ahelyett hogy tízkor idekapcsolsz, nézz át tizenegytől a tudodmelyikre, ha szerencséd van, akkor ott tényleges akció közben is láthatod Morgan kisasszonyt. 22:50-kor egy B-kategóriás horror Edward Furlonggal, vallási mizéria, apokalipszis, Angyali démonok a Film+-on, a legjobb "rossz" filmek csatornáján!

Direkte nem hírmagyarázok, mert olyanokat tudnék írni hogy hajjaj, de két dolog nagyon felbaszott, az egyik: Megvertek egy főiskolást a VIII. kerületben, mert a romák utcájába ment: "Négy roma férfit és egy nőt rasszista bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség." - pedig még fel se ért a gyalogos menet Budapestre, mi lesz itt még... Azt tudtam, hogy idegességre hivatkozva rugdostak halálra embert, de azért, mert bement "az ő utcájukba"...eszem megáll, pedig van még tovább is: az Index szerint "ez az első eset, amikor a sértett nem valamelyik kisebbséghez tartozott." - vagyis a nemrég halálra rugdosott férfi is "kisebbség" volt ezek szerint. Köszönjük Emese! A másik, amit valahogy nem tesznek ki címoldalra: úgy tűnik, hogy nyolcvan százaléknyi állami támogatás megvonása miatt megszűnik a Vakok Intézete. Képzeld el, kedves Olvasó, az alábbi szitut: először megszüntetik a megállót, ami ott volt és megállt ott a gyors meg a sima hetes is, majd a nagy felzúdulásnak köszönhetően elintézik, hogy a fekete hetes megálljon (most -építkezés miatt- megint gyalogolni kell, ami egy látáskárosult számára NAGYON nem ugyanaz, mint az átlagembernek). Aztán jön a demszky, és nagy mosolyok közepette az Intézetnek ajándékoz egy leselejtezett villamost, hogy gyakorolhassák a fel,-és leszállást (csak megjegyezném, hogy abból a típusból már nem megy sehol egy darab se, van 2-3 különböző típus, és kaptak egy 100 éveset, bravó). Szóval 2009, ott ül a sok Armani-öltönyös a mahagóniasztal mellett, szívják a drága szivarokat, oszt' tanakodnak, miből is lehetne elvonni, és kitalálják ezt. Innentől nem lesz kutyaképzés, könyvtár, semmi, ami egy kicsit is könnyebbé tenné az életüket. Ugyanaz mint a Lipót esetében: előbb megszüntetik magát az intézményt, majd a munkahelyeket is. Gyengébb felfogásúak kedvéért: az a nagyon gusztustalan, hogy ezt ugyanazok ötölték ki, akik mindent "akadálymentesíteni" akarnak, meg az EU-konform játszótereket és a kakaóbiztos számítógépeket meg a digitális táblákat erőltetik, miközben az iskolában a diákok verik a tanárt, aki többszörös túlórában kénytelen dolgozni ugyanakkora bérért. 2009, Európa, ide jutottunk, meg a vidéken rabszolgaként tartott öregekig.
Nade nem baj, tarkamagyar felvonulás, arc-kiállítás, meg Hajós András most állította össze a 100 legszegényebb magyar listáját, ez kell nekünk, ez a Janus-arcú szociális érzékenység, az Intézetből majd gondolom szálloda vagy kaszinó lesz mint a Lipótból is, a nagy átalakítás előtt meg talán a Mundruczó kap lehetőséget mozgásszínházasdit játszani benne, a sok füves bölcsész meg szörnyülködve jár teremről teremre mint a Lipóton, meg fotóznak, és HŰŰŰ meg HAAA, milyen félelmetes a vakok világa, hihetetlen, hogy ezek itt éltek, és hogy köztünk, BŰŰŰ.
SZÉGYEN.



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés