2009. 10. 26.
Nagyfánkat borítsd ránk, riasztó éji jelleg (hétfőkeddszerdacsütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 26.:
A GITÁR, MINT A FALLOSZ MEGHOSSZABBÍTÁSA:
VAN, AKINEK JÓL ÁLL, ÉS VAN AKINEK NEM!

Testvérbosszúra éhesek 11:40-kor a TV2-re, ahol a Szentek egyik fele, Sean Patrick Flanery belehabarodik a mindig domború Sarah Michelle Gellar-be, és Sülve-főve együtt vannak. Kedves kis szerelmes bohóság. RTL Klub, 14:20: Szabadság, szerelem - Semmi köze nincs a magyar 56-os filmhez, csak azért tettem be, hogy szívjatok :D Ez ilyen "elnök lánya élni szeretne, ezért meglóg egy fotóssal"-típusú tini-ökörség.

Másodfokon folytatódik az olaszliszkaiak pere: "A Debreceni Ítélőtáblán hétfőn megkezdődött Szögi Lajos gyilkosainak pere. Az ügyészség öt vádlottra életfogytig tartó fegyházat kért." - Három (!!!) év után ideje volna némi eredményt felmutatni, nem?

Az HBO kétszer is kényeztet: először nyolckor az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának feliratos változatával, majd tíz után öt perccel A kaptár 3. részével. A kaptár az ugye a Resident Evil feldolgozásának befejező (?) része, a kristálykoponyás Indiana Jones meg kapott hideget-meleget, én pont két hete néztem DVD-n, szerintem ilyen családi filmnek viszonylag korrekt, vannak benne nagyon jó megoldások (kísérleti robbantásos falu az elején) és nagyon cikik ("aranyos" CGI-kisállatok). A Film+-on a múlt heti folytatás folytatása kilenckor, A kárhozottak visszatérnek. Valaki hantolja már el őket rendesen! Egy valaha jobb napokat látott zenész kapuzárási pánikból következő totális megőrülésének újabb fázisához érkezett: 21:20-kor a retekklubbon Benkő feleséget keres. "A feltűnést kereső Benkő Dánielnek az egész élete művészetté vált: a zene, a szobrászat, a festészet, a borászat és persze a szexualitás jegyében telnek napjai." Magyarul: ivott, kurvázott, és nagynéha csinált valami értelmeset is. Az azért érdekelne, hogy miből tartja fenn magát, hiszen ilyen kemény életbe a 8 óra munka bele se fér! "Ám a zseniális őrült arca mögött ott rejtőzik a szeretetre éhes, magányos férfi, aki most bogarait megtartva feleség után néz, hiszen 18 évente Benkő Dániel leánygyermek nemzésére hivatott." ...mint a régi idők istenként tisztelt uralkodói, csak ők évente és nyilvánosan csinálták még a nemzést is, így bizonyítandó a potenciájukat, és ha nem állt fel nekik, annak halál volt a vége. Itt sajnos nem lesz ilyesmi :( "A műsorban 16 hölgy küzd meg Dániel szívéért, ilyen-olyan női módszerekkel." Megyek is, előkészítem a hányózacskót.

Benkőnek nem áll jól a gitár, ja...

Az új influenza miatt elmaradt egy francia futballrangadó: "A Marseille–PSG-t a párizsiak betegsége miatt nem játszották le, de a Szurkolók–Rendőrök megvolt." - Ezek persze nem félnek az influenzától, sőt lehet hogy immunisak is rá! :(((

Aki a bunkó Benkő helyett egy IGAZI "őrült zseni" gitárosra kíváncsi, az tizenegykor nézzen át a Duna TV-re. A magya-rock halottai közül most Radics Béla emlékét idézik fel pályatársak, élettársak. Aki még nem hallott róla, annak azért kötelező, aki meg igen, annak azért. Minden idők legnagyobb (és nem mellesleg: első) magyar gitárosa életében legendává vált, ám épp ez a legenda (mind a pozitív, mind a negatív része) gátolta a komolyabb befutását. Nem jelenhetett meg nagylemeze, alig pár felvétel maradt utána, egyre kevesebben vannak akik emlékeznek a koncertjeire. Ma már természetes, hogy egy zenekar, egy szólógitár úgy szól, ahogy, de a hatvanas években ez teljesen máshogy volt: rengeteg munka, hangolás, beállítás volt abban, hogy egy cucc megdörrenjen. Radics is sokat dolgozott a hangzásán, a Hendrix / Cream-repertoár elsajátításán, munkája eredményével aztán az egész magyar hardrock szcéna megcsinálta magát, de a komoly sikerből neki nem jutott. Van valami regénybe illő abban, ahogy egy szegény körülmények között élő angyalföldi srác ráérez egy szegény körülmények közül induló néger srác zenéjére. Mint Tátrai, vagy Deák Bill: ha nem ide születtek volna, már akkora világsztárok lennének, mint Clapton vagy Joe Cocker. Tanítványai közül természetesen Tátrai Tibor a legnagyobb (hallgassátok meg a Vadászatot, ha nem lenne világos, miért ő), a többiek nagy része inkább epigon, aki a virgázást vette le egyedül, nem a saját stílus kialakítását. Béla volt itthon az első, büszkék lehetünk rá, de arra már nem, ahogy a korabeli zeneipar bánt vele és még sok egyéb zenekarral-előadóval (köszönjük, dr. erdős péter!). Egy szóval kötelező mindenkinek, ahogy az életének végre méltó emléket állító könyv is (Csodálatos utazás), az Ómolnár-féle életrajz is olvasható, de komolyabb torzítások vannak benne, csak az Utazás elolvasása után, annak tükrében lássatok neki.

...Radics Bélának viszont igen!

Havas Henrik fia az apja miatt nevet változtatott - az ő helyében én is ezt tenném :DDDDDDDD

Utóirat: Aki a honlapomat is olvassa, az lehet már találkozott a Kaukázus / Zselenszky koncertről írt kritikával, ahol az Eleven Hold egykori énekeséről elsütöttem azt az igen csúnya poént, hogy "Képzeljünk el valakit, aki már most úgy néz ki, mint szegény Radics Béla (Isten nyugosztalja) a vége felé." Nos, azóta Zselenszky sajnos meg is látogatta Radics lakóhelyét, még blogbejegyzést is írt róla. Az egyetlen jó (?) dolog ami a beszámoló megírása óta történt, hogy a Kaukázus (állítólag) feloszlik. Hát így megy ez.


KEDD, OKTÓBER 27.:
GAZDAGOK, MEZTELENEK ÉS MÉG HALOTTAK IS

11:10-kor a filmcézárok ocsmány birodalma a TV2-n. Hearst-ék egy szép novemberi napon úgy döntöttek, hogy egy kis hajókázós orgiát rendeznek. Meghívták fél Hollywood-ot, még a komikus pedomedvét, Charlie Chaplint is. Ám a pezsgő és a testnedvek közé némi vér is keveredett a Pénzeszsák alján, az eredmény egy máig felderítetlen gyilkosság (avagy a gazdagok néha tényleg ölnek). A főbb szerepekben Joanna Lumley, Kirsten Dunst és Eddie Izzard. Nem lehet olyan durva, ha negyed tizenkettőkor adják :DDD

Az HBO-n egy igazi kultúrcsernobil, paris hiltonnal súlyosbítva. A dögös és a dög elvileg romantikus komédia, de ne tévesszen meg: enyhén szépségfasiszta felhangok, közhelyek minden mennyiségben. A sztori szerint egy hülye fasz szerelmes a hilton lányba, de csak akkor kapja meg, ha csúnya barátnőjének is párt szerez. Megint egy film, ahol a stáblistából senkit se fogsz újra látni sehol, csak a főribancot. Nyolckor kezdődik, de ne feledd: én figyelmeztettelek! Fél kilenckor a fotós csaj és az író találkozása az HBO Comedy boncasztalán. Szerelmes marhaság. Ahogy a főszereplők se tudják, mit akarnak egymástól, úgy a rendező se. Akárhogy is, a címe Love Jones. Ha érdekel, nézz bele, de vigyázat: a zenében Wyclef Jean keze is benne van! Zenérül beszélünk? Aki fogja a Movies 24-et, az fél tizenegykor megnézheti A Def Leppard történetét, persze nem az eredeti tagokkal, hanem színészek előadásában, de talán így is érdemes lesz.

Lehet hogy ismétlés, de nem bírom kihagyni: este tíz óra húszkor egy férfi története, aki súlyos árat fizet az Internet felfedezésért: "Itt a kilencvenes évek rémmeséje, egy olyan koré, amelyben az ember a saját foteljében ülve, az Internet segítségével bejárhatja az egész világot, kapcsolatba léphet mindenféle emberekkel. Ám néha kiderülhet az is, hogy az emberek, akikkel így kapcsolatba kerülünk, nemcsak érdekesek, hanem egyenesen veszélyesek is!" Ó, jessz :)))))))) Mintha csak rólam beszélnének! "Amikor Michael Anderson az Interneten találkozik a barátságos Evával, még csak nem is sejti, milyen szellemet szabadít ki a palackból! Michael felesége, amióta gyermeket vár, egyre befeléfordulóbb, egyre magába zárkózóbb, így Michaelnek kapóra jön a kedves idegen, az, hogy végre beszélgethet egy olyan nővel, aki odafigyel rá. Michael meg van arról győződve, hogy az egész nem több egy ártatlan kis kalandnál és nem is sejti, hogy Eva egészen másképp látja a dolgot. Amikor már Michaelnek is lelkiismeretfurdalása támad és visszakozna, Eva nem engedi el." Gyerekek, ide már nekem nem is kell semmit írnom, csak a címét: A vágy hálójában, és az M1-en adják! És ezzel el is érkeztünk, mi máshoz, mint:

Ismétlés rovat:
Duna TV, 20:30: A gyertyák csonkig égnek - természetesen Márai művéből. Két egykori, mára megöregedett katona barátsága egymás ellen fordulása: közüs szerelem, régi sérelmek, leszámolás, dráma. Ajánlott.
TV2, 21:20, Különvélemény - Philip K. Dick zseniális műve brutálisan meggyalázva a folyton nyitott szájú szcientológus-posterboy tomkrúzzal a főszerepben. Az irodalom halála a multiplexben.
Cinemax, 21:30: Amarcord - Fellini klasszikusa ad nauseum.


Hírmagyarázó rovat:
Soros: Bukott filozófus vagyok - Na végre hogy rájöttél, brúder! Ideje hogy átadd a helyed (de főleg a pénzed) a feltörekvő, fiatal reménységeknek. Például nekem. A fenti kép sajnos nem saját mű, de jó :DDDD
Benkő Dániel bízik az ivarérett lányokban: "A faszharcos szerint nem kellene 16-os karika a műsorra, ugyanis már egy 12 éves lány is ivarérett." - PEDOBEAR APPROVES!!!!! Hú, milyen fotosoppot fogok ebből csinálni, gyerekek :DDD Komolyra fordítva: nagyon lent lehet a nézettség, ha ezzel a pedofil dumával akarja felhozni. Hányinger. Az ember is, meg amit mond. Egy 12 éves gyerek me nézze a benkő műsorát, és főleg ne éljen nemi életet, még ha biológiaialag érett, akkor se, mert szellemileg biztos nem túl fejlett még. Ahogyan benkő se. A deviancia meg még mindig magánügy.
Ausztriából Győrig üldözték a rendőrök: "A kisteherautós menekülés közben Abdán elgázolt egy kerékpárost." - Fasznak kellett eltörölni a határállomásokat!
Elnyúlnak egymás mellett a tiszta kezek: "A korrupció elleni harcot mindenki támogatja, de változás nem biztos, hogy lesz belőle." - Tessék mondani, ez hanyadik megtisztulásos-korrupcióellenes-igazságbeszédes akció az elmúlt pár év alatt? Nem győzöm már számolni. Éberség!!!!
Megszűnik a Sztárral szemben: "A Tv2 beismerte a bukást, a már leforgatott két részt azért még leadják." - HAHAHAHAHA! Végre valami jó.
Steiner Kristófnak megkérték a kezét - Hányózacskó approves :SSSS

Blogfigyelő rovat:
(Itt szeretném elmondani, hogy NEM én kommentelek a szakítóson meg a többi blogon/hírrovatban [bár ilyen-olyan neveken azért szoktam arrafele trollkodni], hanem egy rosszindulatú, ámde segítőkész munkatársam.)
Szakítósblog: Az unokatesóm és én: "Soha ne járjunk senkivel, soha ne legyünk szerelmesek, és akkor talán elkerülünk minden fájdalmat." - hüpp, hüpp, szip, szip, meg kell a szívnek szakadni! Ne sírj, kicsi, most akartak törvényt hozni arról hogy lehessen dugni unokatezsvírekkel. Szép, mondhatom: máris itt a pedofília és a vérfertőzés, pedig még csak kedd van.
Ellenőrző: Berúgtak, mint a disznó: "Spontán detoxikálóvá alakult az iskola a gólyabáli buli alatt." - Nem baj, majd a dekriminalizáció segít. Ne visszaszorítsuk a trendet, hanem bátorítsuk, hadd sodorják a cigit meg főzzék a mákteát a gyerekek, miközben az aradi vértanúkat nem tudják felsorolni. A lényeg a kakaóbiztos számítógép meg a digitális tábla! Hozsánna néked magyar bálint!


SZERDA, OKTÓBER 28.:
A VISZONYLAG NAGY JÓLÉT

Ahogy szökik fel a Doboz látogatottsága, úgy adnak egyre kevesebb értelmességet a tévében, mintha ki akarnának tolni velem... Mindegy, a százezredik látogatás alkalmából majd felteszek jó sok pucér nénit meg dögös bácsit, hogy méltóképp ünnepeljünk. Lehet hogy nem is lesz lassan téváajánlás (mert nem lesz mit), csak full frontal nudity meg hírmagyarázás! :DDDD
"First we take Manhattan, then we take Berlin", mondta volt Cohen bácsi, és a Muppetek már az első fázisnál vannak: bár a magyar cím Muppet-show New Yorkban, az eredeti úgy hangzik, hogy The Muppets Take Manhattan. Mindenki kedvenc bábjai a Broadway világában próbálnak szerencsét, változó sikerrel... A retekklub ezzel a családi filmmel próbálja jóvátenni eddigi bűneit. Félig gyerek, félig felnőtt bábfilm, a személyes kedvencem még mindig a Sandra Bullock-os rész a Muppet-sorozatból, főleg ez a jelenet. A beszélő zöld békákra kíváncsiak fél háromkor nézzenek oda, ahova.

Viszonylag nagy a jólét Magyarországon: Kezdődik a választási harc? Mihez képest nagy ez a jólét, Nagy-Britannia vagy egy bantu falu volt a viszonyítási alap? Megint elkezd majd dübörögni a gazdaság, meg ugrál a pannonpuma is? Mert akkor ideje elkezdenem kiásni a sírgödrömet! :DDDD

16:10-kor az árva Heidit nagyanyja az Alpokba küldi mogorva nagyapjához. A lány új barátokra lel a hegyekben. Nem kellenek ide cinikus megjegyzések, ez egy gyerekfilm, ha már nem jut el mindenki a svájci sziklákhoz, legalább az M2-n láthassák, milyenek. Egyébként is ki kell szakadni a városból meg a tévé elől, ennek jegyében most hétvégén megint elhúzok valamerre valamelyik nap.

Átverésről beszélnek az o.liszkai vádlottak: "Az egyik vádlott szerint senki se mondta el eddig az igazságot, megbeszélték, hogy ki vigye el a balhét." - Nahát, milyen meglepő! Hogy mik vannak! Ki hitte volna!!! És tessék mondani, mi az hogy nem írjuk ki rendesen a település nevét?

20:10-kor az M2-n egy, az előzőhöz hasonló sztori Maupassant történeteiből. A főhős itt is egy tüskés öreg, bizonyos Amable apó, aki nevével ellentétben egy jókora gyökér, még fia házasságába is beleszólna. Amor vincit, tartja az ősi kajova közmondás, kérdés hogy Maupassant is így gondolja-e?

Hazatelefonált a frissen eltemetett lucki: "Már a halotti tornál tartott az ukrajnai család, amikor megcsörrent a telefon." - Kedvencek temetője / a kárhozottak visszatérnek. No problem, duplán volt okuk inni erre az igazán LUCKI (de még inkább HAPPI) day-re! LOL!

Fél tizenegykor az M1-en az Argót ismétlik, mintegy kompenzálva árpa attila iszonyatos buktáját a Sztárral szembennel, közhelyes magyar gájricsi-trabantínó-utánérzés, de egy jóó jelenet azért van, amikor jáksó lacit lelövik benne :DDD
Mi van még? A szokásos biztonsági horrorsorozatok a Viasat3-on: először kilenckor Az utolsó órában, majd utána ugyanott Odaát. A TV2 természetesen a Harper-szigettel száll be a játékba, én ezeket fogom nézni, csütörtökön meg jön majd a következő adag.

Veres János letette a középfokú angol nyelvvizsgát: "Az uniós biztosi poszt egyik esélyese hónapokig készült a megmérettetésre." - Na most estem le a székről a sírva röhögéstől, szevasztok....:DDDDD


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 29.:
DERÁMA MARGARIN

Dita Von Teese nyalókával is nyomta: "A nyilván véletlenül napvilágot látott képeken a revüdíva egy színes nyalókát dugdos a két lába közé." - Most nem azért, de azok után hogy marilyn manson összes testrésze megfordult az illető hölgyemény összes testnyílásában, egy nyalóka ide vagy oda mit számít? Méghogy "revüdíva"! Inkább egy ótvar ribanc, persze nyilván nem rúgnám ki az ágyból (de csak fertőtlenített cuccban érnék hozzá, ki tudja manson miket adott át neki).

Délelőtt fél tizenkettő után öt perccel életrajzi film Lucille Ball-ról a TV2-n. Ő (ellentétben Ditával) tényleg egy csillag (színész, komika, pin-up) volt, leghíresebb műsora az I Love Lucy, a róla szóló film címe pedig mi más is lehetne, mint Lucy. Hosszú életút, mindössze két férj, sok-sok tévés és rádiós műsor, megérdemelt egy életrajzi filmet. Ellentétben egyes magyar humoristákkal, hadd ne kelljen neveket mondanom...inkább egy célzott hír:

A Sláger és a Danubius Rádió megszűnik: "Az Advenio és az FM1-konzorcium nyert a rádiós frekvenciára kiírt pályázaton, Majtényit leszavazták." - Boldogság önti el a szívemet az ilyen hírek hallatán. Örvendezzünk együtt!!!
 

22:25-kor az M1-en a mi taxisgyilkos tinilányaink francia szellemi rokonai, a Gyilkos lányok, pont annyi sekszuális kisugárzással, mint Faur Anna filmjének szereplői, és ugyanúgy valós tényeken alapul. Ez az a film, amit nem az eredeti rendező, hanem halála után az asszisztense csinált meg a már meglevő ötletek alapján. Ettől még lehet jó is, de én nem bírom a gyűrődést, és kihagyom.

Heccből törték össze a rabbi emléktábláját: "A 22 éves makói férfi buliból hazafelé jó poénnak tartotta a rongálást. Eljárás indult ellene." - Tényleg, mekkora kurva nagy poén bármilyen emléktáblát összetörni. Gyökerek mindig voltak, vannak, lesznek, tudom ez nem vigasztal senkit. Engem se.

Újra TV2, az időpont ezúttal 21:25. A szépséges MILF, Liz Hurley ezúttal igazi nőstényördögként mutogatja bájait A bájkeverő című ismétlé...filmben. Partnere a mindig bambaképű Brendan Fraser, aki mindenféle hülyeséget kíván a Hurley alakította Gonosztól, pedig mindvégig egy nőre fáj a foga. Lám, ha Hurley-vel beérné, mi is megúsznánk ezt a másfél órát, ráadásul ő lehetne az első aki tényleg dugott az ördöggel :DDDD

Brit rendőr ne köszönjön jó estéttel: "Egy útmutató szerint összezavarhatják az idegeneket. A "gyerek" pedig becsmérlőnek minősül." - A polkorrektség ráül a mindennapokra :( Tisztára mintha a South Parkban lennénk.

A mai nap szemlátomást a dráma jegyében telik: a Dunán 22:25-kor a Kanadába vándorló muszlimok nehéz élete sújt le ránk Sabah képében. Egyedülálló muszlim nő megosztaná ágyát egy pasival, aki "kanadai, elvált és mindezt tetézve még Istenben sem hisz". Sabah reménykedik, hogy halott apja helyére lépő testvére majd rábólint a frigyre, én viszont kövezésszagot érzek, kénkő nélkül!

Egymás ellen fordultak a liszkai lincselők: "Elmaradt a helyszíni tárgyalás alapján várt nagy fordulat a Debreceni Ítélőtáblán, egyre zavarosabbak az egymásra mutogató vádlottak vallomásai." - Mit is mondjak erre? "Én már csak egy kólát kérek!" :DDDDDDDDDDD

Éjfélkor a Filmmúzeumon a mai nap második életrajzi filmje, ezúttal Jessica Lange bújik Patsy Cline bőrébe. Az énekesnő élete nem állt pusztán Édes álmokból: mögötte egy válás, új pasija alkoholista...akár egy magyar film is lehetne.

2,6 milliós uniós támogatás tíz fatuskóra: "Elszórt farönkökből épült kerékpáros pihenőhely a várgesztesi árokparton, bruttó 3,2 millióért." - Azt hittem annál a kilátós botránynál nincs lejjebb, de elismerem, alábecsültem a magyarok leleményességét.

Legyen valami B-kategória is: kilenckor a Film+ segítségével Carmen Electra próbál új életet lehelni színészi karrierjébe a Max Havoc és a sárkány átka egyik szereplőjeként. Kickboxos, jakuzás, ismétléses, meg remélem hogy vetkőzős is. Tits or GTFO!!!!!!!!!!!!

Megépítették a legnagyobb óceánjárót: "Van rajta szörfös hullámmedence, kaszinó, aquapark, 900 millió euróba került." - ...és ez most majd ez is megy a víz alá, a Titanic mellé, 50-100 év múlva meg majd ebből is kiállítás lesz. Noormááális???

Bochkorék nem eszméltek fel a döbbenetből, Sebestyén nem beszélhet: "A hallgatók állítólag tüntetnének is a frekvenciáját elveszítő Slágerért és Danubiusért." - Tudom hogy ma már volt, de én se tudok feleszmélni, egyszerűen nem lehet ezzel a hírrel betelni :DDD Két idézet:
1.: "A békákat se kérdezik meg, mikor lecsapolják a mocsarat!"
2.: "Lesznek tüntetések! Lesznek! Lehet tüntetni! (...) Előbb-utóbb megunják, hazamennek."
Ja, és a legfontosabb:
FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés