2009. 11. 27.
Amerikanonimizált (péntekszombatvasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, NOVEMBER 27.:
ARUBA AZ ARUBAIAKÉ,
A KISVÁROS A KISVÁROSIAKÉ


Fél tíz előtt öt perccel egy arubai-hongkongi-amerikai akciófilm a TV2-n, de mielőtt nagyon felizgulnátok, megnyugtatok mindenkit: ebben is Jean-Claude Van Damme a főszereplő (és ebben is mellékszerepel Rob Schneider), és a címe se túl fantáziadús: Rajtaütés, a sztori meg egyenesen a hetvenes évekből való: farmerhamisító oroszok, akik ráadásul mikrobombákat tesznek a dzsínszekbe, ezáltal kétszeres csapást mérve a kapitalizmusra, meg annak státusszimbólumai után ácsingózó fiatalokra. Fel! Támadunk! Rajta! ÜTÉS!!! Az ütésről jut eszembe, fél tízkor Célpontban a 2006-os rendőri brutalitás, valamint vidékre szánt pénzek elnyelődése, hol másutt, mint a HírTV-n. 21:55-kor Észak ár(n)ya vetül képernyőnkre a Svédország szépe képében, nem egy Svidd Neger, de azért pont elég depressziós, és akkor most megpróbálom az ajánló újmagyar szövegét hagyományos magyarra fordítani. Adott egy erdőben élő és gyárban dolgozó csaj, szabadidejében vega, állatjogi demonstrációkat szervez, otthon egyszemélyes diszkóélményt ad magának. Adottak a szülei, akik megélhetési bűnözőket fogadnak magukhoz, ezek persze ki is használják őket, ahogy kell. Adottak a csúnya gonosz férfiak, akik kihasználják a csajt. Nem sorolom, lelki szemeim előtt máris a kín végtelen világa nyílik meg. A túl sok optimizmussal rendelkező Doboz-lakók kapcsoljanak az M2-re helyettem is, a film végére szükségük lesz az összes mana potion-re. Az értelmes filmeket még az emkettőn is mindig későre rakják, 23:25-kor kezdődik Stéphane Brizé (Tétova tangó) Kisvárosi álom című opusa, ahol egy énekesnői álmokat (szó szerint) dédelgető parkolóőr régi iskolatársával való találkozás után odahagyja addigi biztos életét Párizs fényeiért és színpadaiért. Mivel vígjáték, elvileg jó a vége, de a franciák olyan sok mindent tartanak vígjátéknak, hogy részemről fél kezem végig a távkapcsolón lesz, a film minden értelmes tartalma és humánussága ellenére is.

Ismétlés rovat:
Lökött örökösök, 21:00, Filmmúzeum
: a Monty Pythonos Eric Idle (és John Cleese) egy elcserélt nemesi ivadék bőrében próbálja eddig nem ismert nemesi családját (Bournemouth) megmenteni az átok alól.
M1, 22:25: Kutyaszorítóban - Tarantino első komolyabb rendezése, olyan is, annak jó is. A folytatást mindenki ismeri, nem kell elmondanom, ahogy a véleményemet is egyes magukon túlnőtt egókon (kivéve a magamét, hahaha). QuenTintin ráadásul még egyszer képernyőre kerül ma este, egészen pontosan kilenckor a Viasat 3-on, a Sátánka egyik kisebb szerepében. Na pont az ilyen cameo-k miatt emlegettem a felfújódott énképeket. Amúgy a béna cím ellenére egy élvezhető kis marhaság a túlvilágon uralkodó fejetlenségről, a Sátán legkisebb fia a Földre jön szerencsét próbálni.
Duna, 21:10: Füst - dohánybolt, közös cigaretták, világmegváltó (=finghámozó) értelmiségi beszélgetések. Sokadszorra. Kihagyom, szintén sokadszorra.

Hírmagyarázás:
Olvasó urak és úrhölgyek, én készültem, csakhogy az élet egy gecinagy feketemágus, csütörtök délután pedig valami olyasmi történt, amiről azt hittük hogy biztonságos távolságban van tőlünk. Az iskolai lövöldözések eddig a fejlett nyugat és a még fejlettebb Amerika kiváltságai voltak, egész mostanáig. Rövidre fogom: a mai híreket majd holnap kapjátok, szívem szerint egy kurva nagy fekete gyászkeretet, vagy fekete négyzetet tennék be ide minden kép meg poénkodó szöveg helyett.
Most pedig mindenkinek (nekem is) egy perc csöndes vigyázállás.


SZOMBAT, NOVEMBER 28.:
TOM CRUISE ÉS A DROG NAPJA A MÉDIÁBAN

Kövezés lesz?
 
Ismétlés rovat:
TV2, 19:35, Nyakiglove – Nyakignyál, more fucking likely, annál is inkább mert a bugyinedvesítő Freddie Prinze Jr. főszerepel benne!
TV2, 21:10: A cég – Tom Cruise a szcientológia ellen. Szép is lenne, mi? :D Tomi bácsi csak filmen harcol jó ügyekért, igazán megtanulhattátok volna! Háromnegyed tizenegykor a Dunán David Bowie és Takeshi Kitano kíván Kellemes karácsonyt Mr. Lawrence-nek. Tudom jól, ez a szeretet ünnepe, én ezt belátom.

Nem biztos, hogy ismétlés, nem biztos, hogy jó rovat:
Bár a Culkin kölyökre Michael Jackson árnya, majd mindenféle kétes filmszerepek vetültek, a készítők nem hagyják nyugodni a franchise-t: itt a Reszkessetek, betörők 4. része, amibe mindent belepakoltak, komputertechnikát (persze hogy kijátszható/tuningolható), válni készülő szülőket (persze hogy a főhős újra összehozza őket), az egész azonban hiába főműsoridős (kilenc óra) családi film, mégis inkább a Film+-ra való, mint a két fő kertévénkre. Ott is adják le.
RTL Klub, 22:05: Kiképzés – rapperek (Snoop Dogg, Dr. Dre) és fehérek (Ethan Hawke, Eva Mendes) egy igen fárasztó drogügyi krimiben, és nem ez lesz az egyetlen ilyen ma este, tíz után húsz perccel az MGM-en Drog – WYSIWYG (What You See Is What You Get), vagyis a címéből sejthető, hogy szép remények válnak köddé, és valóban. Két rendőr beépül a helyi drogmaffiába a főnököt lebuktatni, ám „a bűnözők és bűnüldözők közötti közötti határvonal egyre elmosódottabbá vállik”, mert ugye ahhoz hogy ne gyanakodjanak, együtt kell tolniuk a cuccot a többiekkel. Ráadásul még össze is jönnek, mivel férfiről meg nőről van szó.
A minap szidtam az Interjú a vámpírral című rettenetet, és tessék, már be se írom mekkora próféta vagyok, megint leadja a Viasat3, tíz előtt öt perccel. Ma vagy valami drogünnep, vagy Tom Cruise szülinapja van, két film mindkét témában, sok ez az én idegrendszeremnek. Az Interjúról meg nem mondanád hogy az a Neil Jordan rendezte, aki pld. a Síró játékot is, annyira elcsépelt a sztori (Anne Rice, kellet rákeresnem) meg a megvalósítás is, Brad Pitt csak a Harcosok klubjával tudta visszaállítani hetero imázsát. Egyszóval: borzalom, nemzethalál, véreső, ez a film a felelős oly sok mindenért, többek között a vámpírstílus mostani, nemkicsit GHEY új hullámáért. Kerüld.
Nem tartom kizártnak, hogy idősebbek is olvassák a Dobozt (milliomosok tuti nem, legalábbis nem lepett meg még egyikük sem a Fűrer mercijével), és nyilván vannak köztük hölgyek is, ha így van, akkor egyrészt elnézést a sok káromkodásért meg pucér, nagymellű nős fotóért, jóvátételként felajánlok egy műsort az énekes-szívtipró Yves Montandról a Duna 2. Autonómián, 21:55-kor.
TV2, 0:10: James Bond: Csak kétszer élsz – Na und, a macskák meg kilencszer. Vagy hétszer? Matekból meg bioszból sose voltam erős, ahogy nyilván Sir Sean Connery se, ellentétben fő ellenfelével, Blofelddel, aki ezúttal egy vulkánban vert tanyát, és a harmadik világháború küszöbére sodorta a világot. Mindenki tök kétségbe van esve, jön a szuperügynök, de mi a francnak, ma mutatták a Discoveryn vagy a National Geographicon, hogy a nyugvó vulkánok is kitörnek és tarolnak. Ám a sok buta türelmetlen politikusnak azonnali eredmény kell, pedig ha várnának párszáz évet, a köcsög Blofeldet (vagy a csontjait) felszínre dobná egy kitörés, akárhány élete is volna :D
RTL Klub, 0:30: Van az a pénz: 06-91-33-55-33 - Nem, nincs az a pénz, amiért én ezt a számot felhívnám.
 
Hír, ma Gyalázás:
Rekonstruáltak egy 1500 éves szépséget: "Csontozata szerint a csinos koreai szolgálólánynak életében nagyon sokat kellett térdelnie." - Na vajon miért. :D
Varga Viktor pucéran kínálja fel magát: "A Csillag születik versenyzőjének kellék az exhi- bicionizmus. Fel is rakott magáról egy pucér képet." - DO NOT FUCKING WANT!!! Elég legyen már az egymillió celeb országából!
Szex az óratoronyban, fényes nappal: "Sydney belvárosában, több emelet magasságban egyensúlyozott az üzekedő pár." - Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez így kevés nekem az erekcióhoz. Esetleg ha szex közben leestek volna...:DDD Eredetileg be akartam tenni két fotót, egyet a térdelő szobalányhoz, a másikat meg ehhez, de tudom hogy fiatalok is olvasnak, szóval inkább nem :)
Most a brutális, fallikus botrányra van igény: "Sebeők János önként lemondott a celeblétről, az ujjazó lansztművészé a pálya." - Ja, mert a bigbradörben mutogatni magunkat, az teljesen más, az egy nemes dolog. Eszem megáll.
Virtuális barátnőjét vette feleségül "Nintendóján futó humanoid tamagocsijával házasodott össze a SAL9000 nicknéven ismert férfi." - Oké, hogy trú nyolcbites, de attól még egy baromállat.
Megtagadta a vallomást a pécsi ámokfutó: "Úgy érezte, a többiek rosszalták, hogy elkésett." - Mi az hogy megtagadta? Bemelgy, lövöldöz, és még a jogaira hivatkozik? Mi a fasz van ebben az országban?


VASÁRNAP, NOVEMBER 29.:
KAMÉLENON, A PROFI

Az M1-en természetesen Az Ezeregy éjszaka meséi folytatódnak nyolctól, nagyjából ugyanakkor (20:05) a TV2-n kis romantikába oltott kalandfilm. A Heath Ledger által alakított főhős jellegzetesen az a típus, akiért bomlanak a nők és a baráti köre, meg filmen is elviseljük, de azért a szomszédba nem kéne. Jó testi és dumabeli sajátosságait, valamint kihasználva az egykori gazdája halála miatt megüresedett Lovagi címet, Ledger/Thatcher a tornák tirpák hőse lesz, megannyi nemes irigysének és minimum ugyanannyi leány rajongásának tárgya - ám elég egy rossz mozdulat vagy egy rosszakaró, és lándzsatalálat nélkül is kiesik a lovagi nyeregből! Marlene Dietrich rajongóinak kedveskedik az M2 a róla szóló életrajz műsorra tűzésével kilenckor. Nézzünk bele, a mítosz attól még úgyis mítosz marad, hogy megpróbálják megközelíteni és köznapi szintre lehozni. Még mindig kilenc óra, de dráma helyett thriller a Film+-on: Kaméleon: A rejtelmek szigete. Ismétlésgyanús, a címe összekeverős, misztikagyanús, de minket nem vernek át a mimikrivel. 2008 egyik nagy híre volt, hogy Stallone bácsi Rocky mellett John Rambo történetét is kikerekítette. Ezek a testépítősztárok mániákusan meg akarják mutatni nekünk, hogy még mindig tudnak, ugyanezt éreztem Svarci utolsó terminátoránál is: nagyon akarásnak beszarás a vége, hiába állítják be úgy, mintha még mindig a tekintetével ölne meg golyóálló lenne a főhős (és igen, hiába ismétlik a filmjeit :D). Erőszakik nézzék 22:40-kor a TV2-t, békepártiak meg háromnegyed tizenegykor a Viasat3-at, ahol Chevy Chase-t láthatjuk, amint megpróbálja eldönteni, hogy Ki az úr a háznál? Ellenfele egy kiskölyök, aki minden lehetséges módon meg akarja akadályozni a Chevy alakította karakter térnyerését a Farrah Fawcett alakította anyjában, azaz annak életében. Félig-meddig családi vígjáték.
HírmaGyalázat:
Nyilvános az új MÁV-menetrend: "29 szakaszon szűnik meg a személyszállítás december 13-tól, a vonatokat a neten lehet követni." – KÖSZÖNJÜK, de tényleg!
Négyszer próbált rabolni egy nap alatt: "A németországi férfi a kudarcsorozat után magát ejtette foglyul saját kocsijában." - Hahaha, ennyire lúzer hülye legyen valaki! Mennyire szánalom már, hogy még a rendőr munkáját is neki kellett elvégeznie, annyira le se szarták!
Polgármestere ellen tüntetett egy város: "Egy olasz kisváros városvezetése karácsonyig összeírná és feljelentené az illegális bevándorlókat." - Nagyon helyes, így is kell ezt csinálni 1.
Svájcban betilthatják a minareteket: „A populisták ügyesen játszottak rá a svájci lakosság muzulmánokkal kapcsolatos félelmeire.” - Nagyon helyes, így is kell ezt csinálni 2. Tegyük hozzá, nem is egészen alaptalan félelmek azok.
Levetkőzött neki Demi Moore és Lennon: "Annie Leibovitz fotóinak identitásteremtő erejük van, akit lefényképezett, már nem volt ugyanaz, mint előtte. Érdemes elmenni kiállítására Bécsbe." - Tudom, nincs pénze és még sajnálnom is kell, meg elzarándokolnom külföldre, a drága Intercity után kifizetni a még drágább belépőt. Egyszer már láttam itt Pesten, kihagyom.
 



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés