2010. 03. 15.
A hónap fele (hétfő / kedd / szerda / csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 
HÉTFŐ, MÁRCIUS 15., NEMZETI ÜNNEP

 
Megemlékező műsorok:
M1, 14:35: Föltámadott a tenger - felújított 1953-as filmdráma Illyés Gyula művéből, régi nagy nevekkel (Básti Lajos, Bessenyei Ferenc, Darvas Iván, Zenthe Ferenc). Háromkor, ahogy minden nemzeti ünnepkor, most is kötelező jelleggel leadják A kőszívű ember fiait, most épp a Dunán, nyolckor meg a Kárpáthy Zoltánt az M1-en.
 
Nem megemlékező műsorok:
TV2, 16:30: Ez a csaj nem hagy hidegen - engem meg igen, ahogy az eminens tanulók lelki problémái általában (beilleszkedés a bunkó osztálytársak közé, színésznői vágyak). Pedig nem biztos hogy rossz film, csak rosszkor adják. Nekem is vannak ilyen vágyaim, más szeretnék lenni mint aki vagyok (lehetőleg nemváltoztatás nélkül), dehát az ember nem bújhat ki a bőréből...vagy ezt már mondtam? :D Új sorozat első része tízkor, amit megintcsak nem ma kellene adni, mert 48-hoz semmi köze, a második világháborúhoz annál több, dehát az HBO2 egy kereskedelmi csatorna, így a The Pacific: A hős alakulat menekülőútvonalat kínál azoknak, akik nem bírják a gyűrődést és a napi politikát. Akik igen, de nincs erkélyük valamelyik naggyűlés környékén, azok háromnegyed tízkor múlathatják az időt egy többértelmű című filmmel a Cinemaxon: Az utolsó paprikajancsi. A tartalom is olyan mint hasonló: színészek és a maffia művészieskedő találkozása.
 
Ismétlés rovat:
Fél kilenckor Godzilla gyalogol bele 15-ébe a retekklubbon, majd ugyanott negyed tizenkettőkor Csupó Gábor mellélövése (Immigrants). Kihagyható mindkettő, ahogy a Jégkorszak is még mindig ugyanott hétkor.
 
Hírmagyarázás:
Mandiner Baalhé lesz, naagy baalhé: "Az álmoskönyv szerint nem jelent sok jót, ha egymás közelében tartózkodik csomó lelkes fideszes, jobbikos, szocialista, illetve rohamrendőr." - Édes faszom, hát mi lesz még itt?! El se kezdődött az ünnep, de már vasárnap este ezzel a hisztivel van tele az összes blog, indexen meg máshol. Nézzétek meg inkább Demszky Gábor és Rihanna közös számát, és písz legyen! Nem is foglalkozok ma többet hírmagyarázással!
MÁRCIUS 16.:
A TŐZSDELOVAG

Henry Rollins is betért az egyház kebelébe!

Jóóóó reggelt Viet....Magyarorszááááág! Megvolt március 15., és -ellentétben az indexblogok és a hivatásos rettegők borús jóslataival- nem történt semmi, vagyis bejött amire számítottam, ahogy az új Burzum-lemez kapcsán is, lásd a Quart elemzését. És mivel ennyire diktálom a trendeket, szembe is megyek velük, még jobban szűröm, mit rakok elétek, és igen, lehet hogy a közeljövőben ritkábban de legalábis kevesebb anyaggal jelentkezek majd (lehet fellélegezni :DD). A kevesebb mindig több.
A Megszegett fogadalmak ajánlásakor remélem nem szegem meg a magaméit, hisz' a fél tízkor adott dráma tudtommal nem ismétlés, de ha igen, akkor is érdemes, mert Tommy Lee Jones mint szerelmes pap főszerepel benne, plusz még nyomoz is, lesz szerelem, egyházi kötelékek és gyilkosság is, mindez az M1-en. Egyértelműen ismétlés viszont háromnegyed kilenckor a Közel a szerelemhez, az ördögi, sátáni Anima Sound System iszonytató, horrorisztikus háttérzajaival. (Jut eszembe, Prieger Zsolt anno valami állami díjat kapott, Lovasi meg tegnap egy Kossuth-díjat, egyszóval ahogy egy kommentelő írta valahol, FAJKASHÁZIAK KEZÉBEN VAN A LOP-SZAKMA!) Amiért mégis itt van, az az emberi és toleranciára nevelő történet, ami a bemutató idején (1998) még hihető volt a vidékről felkerült, kutyabarát, kínai csajba szerelmes, és (ez fontos!) becsületes rendőrrel. Mindebbe a Dunán merülhetnek bele a bátrak. Szintén nekik ajánlom Gothár Péter kései, de még így is tízéves Passzportját a TV2-n hajnali háromnegyed kettőkor (!). Nagy magyar depresszió részegessel, meg annak hülye nővérével, aki egy Ukrajnában élő és dolgozó csajt próbál érdekházasságra csábítani az öccse nevében írt szerelmi vallomásokkal.

Hírmagyarázás:
A Jobbik szabadságharca:
"Március 15-éhez nagy szavak, fiatalok és feszülő zászlók illenek. A Jobbik mindezt hozta." - A kormánypárti és ellenzéki lapok-blogok pedig a korabeli hivatalos sajtó ellenállását :DDD
Lelkünk mélyén a nokiás doboz - Nem az, hanem még mindig a SÜN!!!!!!! Egyébként ha jól láttam a HírTV-n, az MSZP-gyűlésen megint kifogásolták az egyik pontot a 12 közül. Magyarország, 2010.
Éttermi csókért börtönre ítéltek két britet Dubajban - NYOMORULT TURISTÁK, ÍGY VIGYÉTEK ODA A PÉNZETEKET!!!
Lövöldözés egy indiai űrközpontnál: "Bangalore-ban ismeretlen fegyveresek és biztonsági őrök vívtak tűzpárbajt." - E.T. haza akart menni, osztjónapot.
Orsi csak a vákuumágyat nem próbálta ki: "A sok díjas Bibliotheque Pascal történetét a börtönből hozta Török-Illyés Orsolya színésznő, amikor leült egy 10 napos zöldkártya-büntetést." - Ebben is benne van minden, ami miatt kerülöm a magyar filmeket. Továbbra is ezt fogom tenni.
Mel Gibson búcsút int a filmrendezésnek - Hála az Égnek, mondanám, de: "Utoljára vikinges filmet készít Leonardo Di Caprióval." - Ez van, le kell nyelni, legalább lesz alapanyaga a South Parknak megint. Gondolom majd kitalál valami arámi nyelvjárást a vikingeknek is... Van egy sanda gyanúm, hogy nem lesz ebből a visszavonulásból semmi, a médiakurvák nem tudnak kamera nélkül élni.
Széttépték saját kutyái, amelyekkel szexuális kapcsolatot létesített: LD-n már kommentáltam, nektek csak a részletek maradnak: "Darabokra tépve találták meg otthonában egy szlovén orvost, aki kapcsolatban állt a szlovéniai politika fontos képviselőivel is - írja a Click című napilap online kiadására hivatkozva a manna.ro. Bullmastiff fajtájú három kutyáját először el akarták altatni, mikor rájöttek, hogy ezek tépték szét, a rendőrség azonban érdekes pornókazettákat talált az orvos lakásán. Az általa rögzített filmeken az orvos az említett kutyákkal létesít szexuális kapcsolatot, és így a szlovén Állatvédő Egyesület végül megmentette az állatokat az elaltatástól. A férfit a közvélemény transzexuálisként ismerte. Tanúvallomások alapján a nyomozók rájöttek, hogy az orvos néha meghívta a barátait, hogy együtt nézzék ezeket a filmeket." - Röviden: szerelemféltés, a kutyák összevesztek, aztán rájöttek hogy a gazdi transszexuális, így inkább őt rendezték le. Érdekes utójáték, hogy a közvélemény is a kutyusok pártját fogja, gyertyagyújtás, miegyéb. Velveten persze nem lehet kommentálni, hát leírom ide: az ilyen beteg, hulladék "emberekért" nem kár.


SZERDA, MÁRCIUS 17.:
VÉR, ÖRDÖGÖK, GYILKOSOK...
...ÉS MÉG NUKLEOPÁTRIA IS

A hírek tele vannak a tényői tragédiával, és amilyen mocsok ez az élet, az előestéjén mit adott a Cool TV: a Texasi láncfűrészes kezdetét :(( Mára is jut vérengzés, egy embert az autójában öltek meg. Nem tudom mi van a levegőben, de vonják ki belőle nagyon gyorsan!

Én személy szerint utálom a tévés sorozatokat, meg a bennük szereplő "színészeket" is, de Natalia Oreirót azért bevállalnám. Szerencsém van, mert a Dunán kivételesen nem szappanoperaszerepben láthatom este nyolckor, hanem egy majdnemfeminista ródmúviban, ahol egy Kleopátra nevű fiatal sorozatsztárt alakít (mi mást, a nevével meg legalább utalhat vetélytársára, Thaliára is), útitársnője viszont már túl van élete delén, viszont amikor egymásra találnak (LOL) egy kamion fülkéjében, szép hosszú utazás veszi kezdetét. 1930-as Hitchcock-film az M2-n! Színészt kérnek fel esküdtnek egy gyilkossággal vádolt színésznő perében. Emberünk perszehogy belezúg, pedig lehet hogy tényleg a csaj A gyilkos. A 23:50-kor kezdődő (és még fekete-fehér) thriller tanulsága: (színész)nőnek csak akkor higyj, ha már ló legel a sírján. Fél tízkor az M1-en egy bevándorló kínai egyetemista összetűzésbe kerül feletteseivel és a sikeres kezdés után mélyre hull, miközben a Sötét anyagot keresi. Hát ha csak ez kell neki, nálunk van bőven, főleg a politikusaink és médiasztárjaink fejében, akiket ingyen is odaadunk kísérleti célokra!

Csak erős gyomrúaknak, közülük is a megszállott Ken Russel / Oliver Reed / Vanessa Redgrave-rajongóknak ajánlható nyugodt szívvel az Ördögök, ami egy többszörös adaptáció, ennek minden hibájával. Urban Grandier tragikus történetéből Huxley írt egy regényt, amiből John Whiting kiokoskodott egy drámát, Russel bácsi pedig (Derek Jarman által tervezett díszletek között) minderre ráerőltette a saját öncélú blaszfémiáját amolyan "minden mindegy, csak botrány legyen"-alapon, és sikerült, van ahol ma is be van tiltva (mármint a vágatlan változat, ami egyébként nekem megvan, és megnyugtatásotokra közlöm, hogy ugyanolyan szar mint a cenzúrázott). Semmi humor, csak gore meg tömény (és ismét: öncélú) istenkáromlás, néha egy kis sznob agyaskodás, a történet csak ürügy, egyszóval black,-és death metal rajongók, temetőben fetrengő igénytelen wannabe gótok előnyben, bár ha megnézik talán még az ő gyomruk is felfordul sajátmaguktól (...már ennyiért is érdemes lett volna leforgatni? NEM.). Jó későn adják (23:40) egy eldugott csatornán (Cinemax). Még az is lehet hogy voltmár, de semmit nem vesztetek, ha most is kihagyjátok, ahogy a fél tízkor az HBO-n kezdődő Vér a vérembőlt is, ami annyira depresszív, hogy akár egy Mundruczó-film is lehetne.

Éberség!!! / kampányrovat:
TG: Ki áll jobban: LMP vagy MDF?:
"A ma esti hivatalos adatok már fej-fej melletti versenyt mutatnak." - HAHAHAHAHAHA.
Sárdobáló: Ezek egyszerűen nácik - te meg gazdagabb vagy egy szép piros bögrével :))) "Vona és Morvai tegnap egy új NSDAP programját vázolták fel." - Megint csak HAHAHAHA, de megjegyezném, hogy az nevet utoljára, aki utoljára nevet.

Velvet speciál, kommentár nélkül, kiemelésekkel:
Megtaláltuk Horváth Éva pornós mását:
"Meg Tatár Csilláét, Zimány Lindáét, és még másokét, akik úgy nyögnek, mint az istenállat."
Macskás pöcsben zavarta meg a kutyakiállítást
Hivatalosan is semleges nemű lett: "A 48 éves Norrie May-Welby az első ember, akit hivatalosan is semleges neműként regisztráltak Ausztráliában. Az egykori férfi a nemátalakító műtétje után sem érezte jól magát a bőrében, ezért lobbizott a korszakalkotó megoldás mellett. Magyarországon nincs mód arra, hogy az anyakönyvi kivonatban a „meghatározatlan nemű” bejegyzés szerepeljen."
Nem szexelhet 8 után a hangoskodó skót pár
18+: Pornósztárok Lady Gaga új klipjében



Hírmagyarázás:
Menetelős germán metálszínház lángok között, tengernyi műondóval
- ...vagyis mindenki megkapta az arcába, amire vágyot :))))
A Facebook lenyomta a Google-t: "Három éve először fordult elő, hogy nem a Google a leglátogatottabb oldal a neten." - Már ahol! Facebookon nem lehet pornóra keresni, vagy ha igen, akkor se úgy mint a Googlén, úgyhogy én kitartok mellette.
A Facebook megelőzi a televíziót: "Az interneten lesz egy PBS-dokufilm bemutatója." - Mint fent: maradok a tévénél, ott se mindig jó a műsor, de ha most beállítanak egy második-harmadik médiumot vagy csatornát vagy mit, akkor még annyi se lesz! Menjetek a francba az új divatokkal.
2010: a tömeggyilkos év - Ebben lehet valami, elég csak az elmúlt pár nap magyar eseményeire gondolni. "Átlagosan 78 ezer emberrel végeznek a természeti katasztrófák, idén már 200 ezer felett járunk. " - ...és hol van még 2012!...
Másfél millió év múlva jön a világvége: "A Naprendszer felé tartó a Gliese 710 törpecsillag pusztító üstököszáport fog zúdítani a Földre." - ...most akkor mégse 2012-ben lesz? Döntsétek már el, mert úgy fogom tervezni a nyaralást!
Lenint akarta eltávolíttatni egy fegyveres: "A férfi szerint az antikrisztus múmiáját őrzik a mauzóleumban, szét akarta lőni a szarkofágot." - ...és szegénynek IGAZA VOLT, buta szekuritisek meg lefogták :((( Semmi sem ment meg minket a világvégétől...
Antivírus: 668 százalékos növekedés: "Már évek óta több a bevétel a számítógépes bűnözésből, mint a kábítószer kereskedelemből." - Na tessék, újabb idióta érv az idióta legalizáláspártiaknak. Miért nem 666 százalék, akkor rá lehetne fogni Lenin múmiájára. És akkor ha ráfognám, ihatnék még egyet.
A Pesti Est megvette az Exitet: "Az Econet helyett egy pénzügyi befektető fizet majd a Sanomának a második legnépszerűbb, ingyenes programmagazinért." - Azért az mekkora, hogy lassan önmagát vásárolja fel magát ez a gárda. Annyira jellegzetesen magyar és káeurópai az egész, mint a politika a két nagy párttal!
Michael Jacksonnak 10 új lemeze lesz: "Minden idők legnagyobb lemezszerződését kötheti meg a tavaly elhunyt híres popzenész." - A stúdiózás-feléneklés az egy dolog, de hogy fogja aláírni? Ouija-táblán, szeánsz közben vagy mi? :DDD Szánalmas. Egy valaha jól éneklő-táncoló emberből az lett, amivé ő alakult a klipjeiben: zombi, aki már független a testtől :(((
Kényszerleszálás közben ütött el egy kocogó férfit egy kisrepülőgép: "A légcsavarját is elvesztő gép a tengerparton ütötte el a szerencsétlen férfit." - Íme a cáfolat az egészséges élet híveinek! Még azt se mondhatják ezentúl, hogy kocogj, és halj meg egészségesebben.
Hajós Andrást idegesítik az emberek - Kedves András! A Zemberek (vagyis a "hölgyeim és uraim", "kedves barátaim", "polgártársak", satöbbik) nevében biztosíthatlak róla, hogy az érzés kölcsönös! Szerencsére április 11-e után nem lesz kötelező egymást elviselnünk a képernyőn, azon kívül meg nemigen találkozunk. Viszlát az ATV-n, kedves András!

 
CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 18.:
EROTIKA AZ ALIENEK KÖZÖTT

Szép, nézettségvadász cím, és mögötte a prózai tartalom, mint mindig. Idegenek között - "fekete-fehér, szovjet akciófilm, 77 perc, 1974" - Na ez a besorolás, ez kemény. Akciófilm, szovjet, 74-ből, az M2-n... :DD De ne legyünk rosszmájúak, nyilván nem viccből kezdik éjfél előtt tíz perccel, és Nyikita Mihalkov neve a garancia (rendezőként és szereplőként is), hogy minőséget kapunk. A sztori klasszikus aranyvadászós történet, kivéve hogy a kincsből a megtalálás után éhezőknek lenne kaja vásárolva. Kérdés, hogy a három kalandor közül ("egy csekista, egy fehér tiszt és egy bandavezér") közül melyik találja meg, és az is kérdés -legalábbis az ajánló szerint-, hogy "elképzelhető, hogy győz a jó ez alkalommal?" Én meg csak annyit kérdeznék, hogy a fenti három "hős" közül ugyan melyik számít "jónak"? Még mindig a kommunizmus szelleme kísért minket, de most 22:25-kor az HBO-n. A rendszerváltás után leomló sekszuális falak egyik eredménye volt, hogy előretört Az erotika, mint vállalkozás. Szinte a hatvanas évekhez fogható öntudatra ébredés volt ez, ami aztán ki is fulladt, mert a lényeg két szék között a padlóra esett a szocialista és kapitalista felfogás között, pontosan az olyan családi vállalkozásokban, mint a filmbeli is. Ettől függetlenül mi még persze hogy szeretünk odajárni magányos estéinken!
 
Ismétlés vagy sem?-rovat:
Két nagyon rossz vígjáték is lesz ma, nagyjából egyazon időben, fél tíz körül, ez megkönnyíti hogy messzire elkerüljük őket. Az M1-en a suli geekje adja el a lelkét az ördögnek egy Pokoli alku keretében a távolról imádott csaj szerelméért (a megoldás az lenne amit fentebb vázoltam: elmenni kuplerájba, osztjónapot), a TV2-n a Szűzriadót ismétlik a 25 éves "vénlányról", aki az igaziról álmodozik, és ezért az őt távolról imádó és nagyra becsülő kölyköt felcseréli egy olyan igazi elvont ingyenélő gecire. Hát így megy ez a való életben is. Azt még hozzátenném, hogy menjenek a francba a készítői, ha azt sugallják, hogyha 25 évesen még valakin nem ment át a fél iskola, az frigid / hülye / vénlány. Bár ha meg azt vesszük, hogy először melyik pasi mellett dönt, akkor a hülyeségben lehet valami!
 
Hírmagyarázás:
18+: Uborkával fenekében vitték kórházba az idős férfit: "Egy uborkával végzett önkielégítést egy 82 éves román férfi." - Ilyen amikor az élet másolja a Shop Stop 2-t. "Faszom, az uborkabaszó meghívott!!!"
Intő: Fia az ablakon át távozott - Elsőre úgy olvastam, hogy Fiala az ablakon át távozott, lezdtem reménykedni. Aztán sajnos láttam hogy szó sincs ilyesmiről :(((


 
Kulcsszavak: éberség, Hajós András

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés