2010. 04. 02.
Ahány nap, annyi dal, második rész (péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, ÁPRILIS 2.:
NEM ÉRDEKEL HA BÁNATOS A HÉTFŐ

Az április elsejei különszámhoz a Morphine Thursday című száma adta a hátteret és a borítóképet, a mai meg annyira könnyű, hogy nem is tudom mit mondjak.

M1, 20:00: Kereszt út: Virágvasárnaptól Fehérvasárnapig - Azoknak, akik a húsvétból csak a nyuszikat, nyuszilányokat meg a tojásokat ismerik: kötelező. Nem úgy, mint a Viasat3-on adott Annapolis: Ahol a hősök születnek, ami egy sima patrióta filmdráma Amerikából, katonaképzés, satöbbi. Csak az üljön le 21:20-kor eléje, akit érdekel a tengerészet Abby nélkül is. Az M2-n egy dokumentumfilm tízkor, címében a témája: Vak szerelmek. Mindenki aki sápítozik hogy milyen szar neki, nézze és vegyen példát azokról, akiktől a legfontosabbat vette el az élet, és mégis tudnak szeretni és örülni. Még valami: próbáljátok nem elfelejteni, hogy nálunk 2009 őszén megvonták a Vakok Szövetségének támogatását.

Hírmagyarázás:
A kiskorúak óvatosak a neten: "Nagy Britanniában a 8-12 éves gyermekek negyede regisztrált valamilyen közösségi portálon." - Tessék mondani, ha regisztráltak, mitől olyan rohadt óvatosak???
Nagy Károly valóban nagy volt: "Száz emberből 98 alacsonyabb volt nála." - Ha még élne, járhatna a nemrég bemutatott férfidobáló amazoncsajjal :DDDDD
Megszűnik a Mónika show: "Nem áprilisi tréfa, Joshi Bharat és az ORTT kiütötte az RTL Klub egyik legsikeresebb műsorát."
Comment blog: Az RTL a bulvárral spórol: "A nagy leépítés közepette nemcsak Mónikát rúgták ki, de az egész kommunikációs osztályt is." - Íme egy újabb csattanós válasz az ateistáknak.
HALLELÚJA!
MINDEN JÓTÉT LÉLEK DICSÉRJE AZ URAT!!!!!!!!!

Kispál és a Rovat:
A másik felemás öröm amivel tele van a net, hogy "bizonytalan ideig" szünetel a Kispál. A Mandiner blog már többször bizonyította hogy mi mindenhez nem ért, most például aszondják, hogy "Nincs nagy baj, mert a Kispál és a Borz igazából Lovasi András." Hát nem, és hiába példálóznak Paul McCartney-val, megemlíteném, hogy volt még a Beatlesben egy Lennon és egy Harrison is, a Borzról meg annyit írtak már hogy tök mindegy én elmondom-e mit gondolok róluk, de tessék: zseniálisak voltak a kezdet kezdetén, az első 3-4 lemez most is az, de mint zenekar, legalább tíz éve csak küszködnek. A Matula a Kex elleni érvként hozza fel, hogy "Hobóról konkrétan ők tehetnek", és hát a Kispál is egyrészt ráállt erre az iszonyat modoros-depis vonalra, másrészt (mint már azt korábban is mondtam), a valaha friss megoldások mára mindenhova beépültek, a legnyilvánvalóbb epigonoktól (30Y, Kaukázus, Quimby) egészen a popzenéig (Vad Fruttik, Kistehén, etc.) Biztosan végetért valami velük, de nekem nem most, hanem olyan tíz-tizenegy éve. Plusz, "korábban felmerült az is, hogy Pécsen búcsúzzon a zenekar, de Kispál András szerint a városban nincs olyan helyszín, ahol ezt meg lehetne tenni; a Fishing On Orfű fesztiválon júniusban viszont lesz koncert." Hát akkor ennyit Európa Kultúrális Fővárosáról :(( Szorri. Röviden: hallgassuk a dolgaikat a Tökéletes helyettestől max. az Ül!-ig, és emlékezzünk a szépre, a nem olyan szépet majd úgyis továbbviszik mások, ha akarjuk, ha nem.

Éberség!!!! / kampányrovat:
Vona Gábor szerint titkosszolgálati eszközöket is bevetnek a Jobbik ellen:
"Nagykoalíciós atombombázásról, össztűzről beszélt a radikális párt elnöke az Inforádióban." - Mondanám hogy csak a paranoia mondatja vele, de a beszéljenek a tények. A pátyi projektről szóló hírek rekordsebességgel tűnnek el, viszont Müller Nikolett kétszer is szerepel az Index címlapon (Index: Levette az egyenruhát a pornós gárdalány, Velvet: 18+: Leveti az egyenruhát a gárdista pornós csaj), és akkor még a blogokról nem is beszéltem. Éljen az elfogulatlan újságírás!


SZOMBAT, ÁPRILIS 3.:
PRÍDÍBÉJBI / RIBIBÉBI

A tegnapi screenshot természetesen a Cure Friday I’m In Love-jából volt, és a mai se lesz nehezebb! Tényleg egyszerű, főleg azoknak akik a 90-es években voltak fiatalok. Rátérve arra ami miatt idejártok, hát ma megint 90% ismétlés, ezek közül is kiemelendő a Viasat3-on adott Dark City, M, mint Murdoch, akit egy sötét város keres, ahol éjszaka nőnek a házak és nem csak a baglyok, de mindenki más, mint aminek látszik. Kezdés illő módon 23:40-kor. A retekklub először egy Sandra Bullock-romantiádával tesz a fejünkre fél nyolckor (Két hét múlva örökké), amit mindenki kerüljön el messzire, mert az übernyálas Hugh Grant benne a párja …az utána következő Ocean’s Twelve-t már meg se említem, az éjféltől látható Hosszú jegyesség meg tényleg olyan, mármint hosszú. A TV2-n se jobb a kilátás: 19:35-től a Hugh Grant-nél csak egy kicsit elviselhetőbb bugyinedvesítő, Ben Stiller ismétlődik, itt is romantika, csak Derült égből Polly esik a fejünkre – vagy egy kiadós agancs, mert megcsalás esete forog fenn. Akár a folytatása is lehetne negyed tíztől a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, ami nem elég hogy romantikus, de még német is, hát csináljanak a németek háborús filmeket, abban zseniálisak! De nem kímél minket az M1 se, háromnegyed kilenckor megint Miss Daisy-t szállítja fekete sofőrje. Az egyetlen értelmes program a háromnegyed kettőkor kezdődő A38-as Levellers-koncert lesz. A Filmmúzeum ismétlései egy fokkal jobbak: a frivol Folytassa-sorozat hősei most Kleopátra birodalmában húzogatják a szoknyákat kilenctől, majd egy 92-es hackermese, a rablóból lett pandúr Komputerkémekről 22:40-től, Robert Redford ellenére is csak röhögni lehet már rajta. Voltmár, kiveséztem már…de mondom, ez egy ilyen nap.
Hírmagyarázás:
Kommunistázni = NEM MENŐ - És mondd csak kedves bede marci, ugye nácizni se az? :DDD Csendben, de hegyezett füllel figyelünk majd. Adja meg a jóisten, hogy most tényleg jobban süljenek a dolgok. Legalább egy kicsivel. Egy egészen kicsivel.” – Olyan szép, ahogy a fő indexes lázadó a jóistent emlegeti :DDD Ennél már csak a tóta kamingautja lenne meghatóbb! „ A kommunistázást pedig most néhány évre fejezzük be.” – …és mondd csak marci, hány évig is ment a nácizás, a határológgyonel, meg a többi szar? Ugye akkor is írtál ilyen ökörségeket? És miért is nem, kedves bede marci? Remélem akárki is győz, április 11 után te -életedben talán először- kénytelen leszel végre tényleges munkát is végezni, mert a kutya se fog megfizetni a webszennyezésért. Tudom hogy nem valószínű, de én azért reménykedem!
Autózz blog: Elüthetem a robogóst?: "Mindössze azt felejtette el, hogy van lámpa nélküli zebra is, ahol meg kéne állnia, ha egy puhatestű flangál az úton valami érthetetlen okból" - Mi ez a puhatestű, tessék mondani? Egy ilyen óriás giliszta vagy mi a tököm? Mert arra gondolni se merek, hogy ez az autósok által a gyalogosokra alkalmazott degradáló kifejezés lenne!!!
 
Éberség!!! / kampányrovat:
Bokros szerint az LMP kommunista párt – Ti is láthatjátok, nem én mondtam. Sőt, nekem lassan már nem is kell semmit se mondanom :DDD
 
 
VASÁRNAP, ÁPRILIS 4.:
SZÁNDÉJ, VERESS SZÁNDÉJ

Whigfield Saturday Night-ja volt a tegnapi alapkép, a mai is ugyanilyen egyértelmű. Nézzük a műsorfüzetet…
Ahogy Serge Gainsbourg-nak, úgy Hans Christian Andersennek is most volt születési évfordulója, ám amíg a francia enfant terrible életéből aligha lehetne egy 15:40-kor leadható filmet csinálni, addig a nyomorból a világhírig eljutó nagy dán mesemondó Élete, meg annak története szinte kiált egy kalandfilm után, és perszehogy van ilyen, és persze hogy az M1 adja, és a mai első romantikus nyák is ugyanitt zúdul a nyakunkba, este nyolctól egy pap (Ralph Fiennes) és egy nemesi családból származó csaj (Cate Blanchett) szerelme által. Kicsit tövismadaras (vallás kontra érzelmek), kicsit titanikos (hajón találkoznak), de pont az a két dolog nem lesz benne, ami a címében van, vagyis Játék és szenvedély. A TV2-n fél öt előtt öt perccel az Óvakodj a törpétől!-t ismétlik, nyolctól ugyanezt teszik a Bridget Jones naplójával, és tízkor ugyanennek a második részével teszik ugyanezt. Nagyon fantáziadús megoldás! A húsvéti specialitást jellemző módon csak éjfél előtt tíz perccel kezdik: Péter, a kőszikla. A retekklub is ismétel, először héttől a Superman visszatért (2006-os változat, sorry : ((( ). Tíz után tíz perccel a Gyűlölet Órája, vagyis a Heti Hetes. Mondjuk én inkább a jövő heti adásra leszek kíváncsi, vagy az utána következőre :DD Az HBO-n füves-semmittevős vígjátéksorozat első része hajnali fél egytől: sikertelen író enyhén piás állapotban felcsap magándetektívnek, így lesz egyszerre Író és kamuhős. Szerintem kihagyható, de aki szereti az ilyen Nancy ül a fűben-típusú marhaságokat, az próbálkozzon vele. És végül a Dunán negyed tizenkettőkor a Tátrao Band 20 éves jubileumi koncertjének második része, csak hogy valami zene is legyen mára.

Húsvét, ismétlés, ajánlott:
Kilenckor a Filmmúzeumon klasszikus Biblia-feldolgozás: A világ legszebb története. Voltmár, de a húsvét miatt újra itt az ideje, meg számtalan jelenetét átvették más rendezők is, szóval mindenképp hivatkozási alap. A Film+ is újráz, persze hogy horrorokkal: fél tizenegytől Coppola Drakulájával, majd egy órától a Blair Witch Projecttel.
 
Nem húsvéti, nem ismétlés, de ajánlott: a Cinemaxon Takeshi Kitano mint japán jakuza, aki Testvére után megy Los Angelesbe, ahol újraírja a maffia (íratlan) szabályait. Tíztől.
 
Hírmagyarázás:
Késeléssé fajult a kutyakiállítás: „A kutyák összekaptak Miskolcon, de a gazdák is régóta haragban voltak.” – Szó szerint elszabadult az állatkert. Nem kell ide politika, meg megosztás…
Autófília blog: Laci!: „Nem örülünk neked, nem szeretünk, nem akarunk téged hallgatni a versenyek alatt.” – HALLELÚJA!! VALAKI KIMONDTA! :DDDDD
Körzeti megbízott néz a lépcsőházban: "Kísérleti imázsépítés: a zuglói főtörzszászlós saját ötletből kiplakátolta arcát a körzetében."Végre egy ellenpélda a sünözőknek (így nekem is :D), végre egy szimpatikus rendőr. Szeretném azt hinni, hogy többen is követik a példáját. Így ismeretlenül is respekt neki.
 




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés