2010. 05. 17.
Az északisarkkutató magányossága (hétfő / kedd / szerda / csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brett B. Richter naplója, 1.

HÉTFŐ, MÁJUS 17. A Cousteaulaun-i bázist belepte a hó, a sarkköri szél csomókban tépi a hajunkat, a szánhúzó kutyák viszont jól vannak. A közlekedés megbénult, a lánctalpas Combino traktorok felmondták a szolgálatot. Ital nincs, a nők megfagytak, vagy fordítva, az összes könyvet kiolvastuk és minden keresztrejtvényt megfejtettünk, Ewing atya sikeresen tovább hűtötte a hangulatot a prédikációival, a rádiósunknál meg csak Merzbow-lemezek vannak. Egyetlen szórakozásunk a televízió, azon viszont csak a magyar csatornák jönnek be, ami elég szokatlan itt az 53-as, 40-es és 87-es körök metszéspontjában, de nekünk csak ez jut, és mivel bölcsész-népművelői végzettségem okán én vagyok a közösség szórakoztatási felelőse, rám hárul a feladat, hogy az itt rekedt tudósokat és szakembereket nekik való programokkal lássam el. Az utókor kedvéért írom ezt a naplót, hogyha majd hazajutok, a kandalló előtt boldogan gondoljak vissza életemnek eme szenvedéssel teli szakaszára.
Fél tízkor egy proto-Lady Diana a Drágakövek című sorozat első részében az M1-en, aki több szerelmi csalódás után összejön az angol királyi család egy tagjával, vele költözik Franciaországba, aztán jön a háború, a férj eltűnik (hazugság, a Brit Oroszlánok egyike se tenne ilyet!), a loáros kastélyból a németek hadikórházat csinálnak, a nőcinek meg egy német őrnagy kezd udvarolni. A németekről jut eszembe, tegnap valami norvégok jártak erre és egy birkát kergettek, de mivel egyikük se beszélt angolul, és mert azt hittük hogy perverzek, Scottie lelőtte őket, a birkát meg bevitte magához a szobába, azt mondta azért, nehogy a kutyák széttépjék. Rendes, állatbarát gyerek ez a Scottie! Nade vissza a régi királyi házakhoz meg a velük járó Veszedelmes viszonyokhoz, amit annyiszor ismételnek hogy még mi, sarkkutatók is emlékezhetünk rá. Most a Viasat3 adja 21:20-kor, szerencsére ez nem az a langyos amerikai változat, hanem a 88-as. Gyanús egybeesés, előbb németek, aztán norvégok, most meg a 88...és akkor nem is szóltam arról, hogya Született bankrablókat is pont nyolckor kezdik a Dunán! Szerintem jó film lesz, annak ellenére hogy amerikai (ahogy a szereplők nagy része is), de ott van benne John Cleese, aki a Korona fényét sugározza. A kirúgás előtt álló banki alkalmazott elhatározza, hogy kirabolja az őt eddig alkalmazó mucsaröcsögei takarékpénztárat, de más is ugyanezt tervezi és ugyanekkor... Mit itt Cousteaulaun-ban csak álmodozhatunk arról hogy izgalmat hozzon az életünkbe egy bankrablás, egy transzvesztita, vagy akár egy modell-álmokat dédelgető prosti, a bérgyilkosokról nem is szólva, de ahol felcsendül az Alvilági blues (ma épp a Film+-on), ott bőven lesz mindebből, és még Burt Reynolds-ból is az egyik bérgyilkos képében. A sötét alakok ellenére is ez egy vígjáték, még akkor is ha 23:30-kor adják, hát csak hűek maradnak az "alvilági" címhez.

Sarkköri hírek:
A tudósok nem képesek megfejteni a hetven éve koplaló jógi titkát: "Két hétig vizsgálta harminc orvos, azalatt nem evett, nem ivott, nem volt vécén, és nincs semmi baja." - Mi ebben a nagy szám?! Mi, sarkkutatók is pont így élünk. Sőt állítólag van egy egész ország Közép-Kelet Európában, ahol szintén nem eszik meg iszik a népesség nagy része.
Kiderült, miért szed vágyfokozót Stohl - Megértem. Itt nekünk meg még nőnk sincs, csak ha néha erre jár egy-egy eszkimó MILF, és akkor nekünk is kell a rásegítés :(((
Túladagolta a Viagrát a Tokio Hotel 20 éves tagja - Őt is megértem. Ilyen közönség mellett neki is szüksége van rá!
Woody Allent zavarja mások csajozása: "Anthony Hopkinsszal és Josh Brolinnal játszatja saját szerepét, mert megöregedett. A 74 éves rendező filmje viszont így is kimondottan jó lett." - Itt nálunk a jégmezőkön is vannak pedomedvék. Fehérek, és pingvineket meg néha embert esznek. Bemutatnám nekik Woody Allent meg a kannibál haverját is.
Marad az ítéletidő! Képgaléria - Akkor attól tartok, marad a tévénézés nekünk is...Scottie azt mondja, holnap ugorjunk át a norvégokhoz, talán maradtak még megmenteni való kisbárányok. Hát ez a Scottie, ez egy igazi állatbarát! Kedves Naplóm, mára búcsúzom, viszlát holnap.



KEDD, MÁJUS 18. Kedves naplóm! Ma nagy izgalmaknak leszel betűtanúja. Miután magamhoz vettem egy kis szíverősítőt, ámentünk a piréz...akarom mondani a norvégokhoz (Scottie végül otthon maradt, azzal az indokkal hogy meg kell védeni a bariká(d)ját az esetleges újabb viking betolakodóktól, magához is vett egy teljes üveg vazelint, azt mondta a puskacső kitisztításához kell - ilyen egy igazi rendes ember, az életét is feláldozná állat barátaiért), én meg a helikopteren ülve próbáltam összeállítani az aktuális programot, meg elkezdtem viccből a szövegbe illeszteni a címeket, például hogy mire odaértünk, a norvégok nagy része már Félholt volt fél kilenckor, de még inkább öt perccel előtte, ráadásul a film eredeti címe is ide illik (Half Past Dead), de ilyesmivel nem szabad viccelni, meg az emlegetett mű amúgy is egy reverse szökés Sirály Istvánnal a főszerepben (mások az Alcatratzból menekülnének, vannak akik meg be akarnak jutni, hogy még a kivégzés előtt megtudják bűnözőtársaitól, hova dugták a pénzt). Én nem szeretem az ilyen macsós filmeket, de nem is magamnak csinálom az ajánlót, legyen igaza a nép hangjának, úgyis a teljes bázis a TV2-t fogja nézni. Ebből is láthatod, kedves Naplóm, hogy a kulturális felelős legnagyobb felelőssége a csapdák elkerülése, nézzünk egy példát. Kilenckor egy gusztustalan című Disney-filmet adnak a Duna 2. Autonómián, ami ráadásul egy mormon hittérítőt meneszt a Meztelen mennyországba. A sok kiéhezett szakember persze azt hinné, hogy ez egy pornó, talán meg is lincselnének amikor kiderül hogy mégsem az, az egyetlen hasonló jelenet akkor van benne, amikor a térítő utazóügynök meginog érzelmileg egy (remélem!) fűszoknyás, félmeztelen bennszülött miatt. De vissza az izgalmakhoz! A pirézek norvégok putr bázisa a Wolfmeadow-hágó alatt húzódott és teljesen elhagyatott volt, még jobban belepte a hó mint a miénket, és még traktoraik se voltak. Abrams, Jones meg én nekiláttunk átfésülni az épületeket, Trouville a kóter kopterben maradt egy tíz évvel ezelőtti Playboy-jal. A pokollal való szembesülés hát három haverra hárult, hatalmas Naplóm!!!!!444 Mert bizony a pokol volt, ami ott várt ránk. Az üresség, a tegnap esti babgulyás kipárolgásai, a precízen elmosogatott tányérok, rajtuk a por, és mindenütt a halottak... Nem cifrázom: az összes norvég úgy nézett ki, mint akire egyszerre jött rá a Fulladás meg a bélszeles hasmenés, gondolom ezt abból, hogy a hasuk mintha felrobbant volna, néha még a bordák is szanaszét álltak, a fejük meg megdagadt, alig volt emberi!
(Hopp, el ne felejtsem NEM ajánlani az azonos című HBO-s marhaságot, ami egy ilyen aranyifjúról szól, aki nem elég hogy össze-vissza kefél, még szerelmes is -persze nem abba akit épp kúr, fene a jódolgát, hanem a beteg anyja áplónőjébe-, szóval ahelyett hogy a kellemest összekötné a hasznossal és officially is csigoló lenne, inkább randi közben félrenyel és fulladást színlel, majd inkasszál. Jó nagy marhaság, reméljük este tizenegykor már senki se lesz ébren a Cousteaulaun-on!) Nem tudom Abrams és Jones mit gondolt, de vágni lehetett volna a csöndet, ahogy battyogtunk vissza a géphez. Trouville és a Playboy újságja is ott volt ahol hagytuk, csak közben az előbbi elhasznált egy teljes doboz papírzsebkendőt, aszonta bodzavirágzás van és kijött rajta a pollenallergia. Ilyen a betegség, legyen akár csak egy virágzó bodzabokor a kies tajgán vagy a végtelen hómezőkön, az ember tüsszög! Így indultunk hazafelé, visszafele is akartam ajánlót írni, de inkább az foglalt le, hogy az ülésekbe valami fura ragacs került (Abrams és Jones is fészkelődött, Trouville azonban fütyörészett és ügyet se vetett ránk.) Otthon megtudtuk, hogy míg mi a norvégokat látogattuk, volt itt valami hardrockzenekar, állítólag ólmos léghajóval jöttek és fotózkodtak a lemezükhöz. A dobosuk (valami Bonzó vagy inkább Gonzó?) megitta a tartalék viszkimet, a többi pia még nem fagyott ki, pedig Jones még indulás előtt tíz rekesszel berakott a kutyák közé, hátha a testmelegükkel kiolvasztják (remélem lehugyozni nem fogják, bár az biztos melegítene rajta). Scottie nem jött ki a szobájából, talán attól fél hogy hoztunk magunkkal egy-két túlélő norvégot. Próbáltam szólni neki, de az ajtó zárva volt és a kopogásra se reagált. Ilyen egy igazi állatvédő, mindig a kedvencével van!

Leaving Mike az igluban óne komment:
Szóvicc: Képvicc a leültetett H. Miklósról: "A magyar génsebészek bravúros teljesítménye vezetett a letartóztatáshoz."
Kifordított: "A börtön ablakába...": "Kurva szar napja lehetett H. Miklósnak pénteken."
Bp Száksz: Élet az előzetesben: "Sokkoló részletek H. Miklós börtönnaplójából." - Eddig tűrtem, de most hogy a sarkkutató-blog látogottságát is veszélyeztetik, inkább mégis kommentálnám! Mivel nem vagyok képben a helyi bennszülöttek aktuális celebjeivel, csak azt tudnám mondani amit Chris Crocker: HAGYJÁTOK HAGYÓT ALÓÓN!!!!!!

Amiről az északi szél mesél:
Kitüntették Stohl Andrást:
"Meglepő döntés született. A nemrég balesetet okozó színész az egyik alakításáért egy rangos elismerést, a Gundel művészeti díjat veheti át május végén Stohl András - írja a Bors." - Az otromba helyesírási hibák ellenére is támogatom, és kiegészíteném a csatakiáltást: HAGYJÁTOK HAGYÓT és FREE STÓLANDRÁS!!!!!!
Nem drága a benzin, külföldről nézve - Sőt, az antarktiszi kutatókéhoz képest a bérek is rendben vannak! De ne irigyeljétek tőlünk, megszenvedünk érte. Bár ti meg csak szenvedtek, akkor végülis kvittek vagyunk. Vagy nem?
Két hét alatt világsztár lett a Lady Gagát leéneklő 12 éves fiú: "15 millióan nézték meg a videót, amin Greyson Chance Lady Gaga Paparazzi című számát énekli." - Én reménykedtem, de hiába. Itt a sarkon se úszod meg a hülye híreket! Hova menjek, ha a bulvár utolér mindenhol? Lőjem ki magam az űrbe?!
Ma még vihar és eső, szerdától melegedés - Két hete is pont ezt mondták a Novaja Zemlja meteorológusai, aztán mi lett a vége? Hóvihar májusban! Kedves Naplóm, most befejezem, remélem nem vernek agyon a beszeszelt munkatársak a sovány ajánló miatt!!


SZERDA, MÁJUS 19. Az időjárás enyhült. Kisütött a nap, persze a gleccserek nem olvadtak fel, viszont az italok igen, és a szánhúzó kutyák se brunyálták le egyik rekeszt se, pia tehát van bőven, azonban most tűnt fel Séf bácsinak, a fekete szakácsnak, hogy a konzervkaják végén járunk. Nem is baj, ha ilyen ütemben folytatódik az enyhülés, a Combino traktorokkal vagy a Volvo helikopterekkel el tudunk ugrani a sarkköri közértbe a Maurits-Siegmund fennsíkon. Kedves Naplóm, a legfontosabban még nem is mondtam: Scottie-nak nyoma veszett, ahogy a birkájának is. Mivel ma sem válaszolt a kopogásra, és a reggelinél se jelent meg, Mulcahy parancsnok betörte az ajtaját. Bent a norvégoktól már ismerős pokol várt minket: vér a falakon, meg az a fura ragacs mindenütt. Miután meséltem neki a helikopterről, Mulcahy szerint lehetséges, hogy Trouville-hez bemászott egy idegen amíg a Playboy-t olvasta, vagy ő maga is alien lett. De ami Scottie esetében még furább, az az hogy összes ajtó-ablak zárva volt, kivéve a mellékhelyiség apró szellőzőjét, de azon meg hogy tudna egy birka kiférni, nem is szólva Scottie-ról, az állatbarátról, aki van vagy száz kiló? Trouville-t elzárták a bázis egy távolabbi pontján, nem messze a kutyák ketreceitől. Szegény francia, se Playboy, se viszki, halálra fogja unni magát. A kopter ülései közben felszáradtak (ahogy a falak Scottie szobájában is), tehát abból nem tudott mintát venni a doki, tőlünk viszont vért azt igen, a vérképem -ahogy az IQ-tesztem is- negatív, úgyhogy vettem egy nagy levegőt, és ittam kurva sok bort, így már a válogatás is jobban megy. Az HBO-on este tizenegy után öt perccel Kiefer Sutherland néz a Tükrökbe áruházi éjjeliőrként, azonban "a hajdani áruház büszkeségének számító, hatalmas, díszes tükrökben borzalmas képeket lát. Kezdetben maga sem tudja, hogy valóság vagy látomás mindez. Ám rá kell döbbennie, a saját belső démonjai mellett ép ésszel felfoghatatlan rémségekkel is szembe kell néznie." Erről jut eszembe, ideje borotválkoznom meg hajat mosnom nekem is! Nem tudom a munkatársak mit szólnak majd ehhez a horrorfilmhez épp most, de végülis tegnap se vertek meg (igaz, akkor még nem volt annyi iható halmazállapotú innivaló), reméljük ma is sikert aratok! Ellenben ha a retekklubbos Buliszerviz 2.-t ajánlanám, akkor biztos lenne a hóba fürdetés.
Egy, már az alcím (Taj előmenetele) is kiverné a biztosítékot a konzervatív gondolkodásúaknál, kettő, a negyven éven jócskán túllevő tudósok és melósok egyaránt utálják ha gondtalan fiatalok szerelmi és egyetemi ""küzdelmeit"" kell nézniük. Én még fiatal vagyok (hozzájuk képest!), úgyhogy 21:20-kor majd behúzódok a kuckómba egy kis szíverősítővel és megnézem. (Abba meg bele se merek gondolni, mi lenne, ha A boldog életet vetíteném ma a tévéteremben a Dunán tíztől, nem is hóbafürdés, hanem egyenesen a jegesmedvék elé dobás - a chilei művészfilmeket nem komálják itt az örök tél birodalmában). Életcserés thriller megintcsak az RTL Klub-on, jó későn (negyed tizenkettő), mi történik ha egy kísérlet folyamán az iraki veteránt egy alternatív jövőbe transzugratják, ahol az ő élete Fiókba került, mindenki másé meg ment tovább? Az is egy kérdés hogy volt-e már, hát ez a film konkrétan lehet hogy nem, de a történet nagyon gyanús!

Hírek Fókapostán:

Rúdtáncverseny miatt bukhatja koronáját az arab Miss USA
- Én ugyan nem akarok mecseteket meg minareteket ide a Cousteaulaun-ra, de rúdtáncos csajok jöhetnének, akár arabok is! Sőt, bármilyen náció jöhetne, így akár Közelebb kerülhetnénk Kínához is, és nem csak a Dunán 23:35-kor!
Egy nicaraguai hal rákapcsolt az evolúcióra: "A halak száz év alatt külsőt változtattak és nemsokára új fajjá válnak." - Bazz, nem elég hogy itt a bázison kószál egy földönkívüli?! Most kell kipusztítani ezt a sügért vagy mit, mielőtt még jobban mutálódik és kimászik a vízből, aztán tarthatjuk el őt meg a fajtársait is!
Összevonják az APEH-et a VPOP-vel: "Sietős a dolog, Matolcsy már be is nyújtott egy törvényjavaslatot. A két szervezet jó fél évig lebénul." - Azt a fél évet meg kell majd fizettetni valakivel, szerintem, mert az azért mégse lehet, hogy két ennyire fontos cég fél évig ne hajtson be semmit. A fizetésnél persze nem magunkra gondolok: egyszer a Maurits-Siegmund fennsík egyetlen kocsmájába is bejött egy fickó és próbált úgy tenni mintha törzsvendég volna, de ordított róla hogy hivatalos személy, Repülő Bölény, az indián tulaj meg is etette vele az igazolványát. Azóta se kért tőle számlát senki.
Meghánytatta az amerikai mozilátogatókat a Mengele ihlette horrorfilm: "A brit sajtó minden idők legbetegebb filmjeként emlegeti Az emberi százlábú című alkotást." - Az semmi, lettek volna ott a norvégok bázisán. Az a sok elmosott tányér, az a híres norvég precizitás...ÉS AZ A SOK HALOTT!!!! És ez nem film, ez valóság!!!!!!!!! Az meg nem horror, ha egyre gusztustalanabb dolgokat találunk ki, lásd a Motelt. Olvasom, hogy ez az emberi Csótány az az első rész, és ott három nőt kapcsolnak egybe úgy hogy az egyik segge a másik szájában végződik, mi lesz a második részben? Teljes lesz az emberek alkotta kör, vagy mi? Zártláncú ürítkezés? Ilyenkor örülök hogy mi itt a bázison el vagyunk zárva a külvilágtól, legalább ezek a szemetek elkerülnek minket. Persze aggódok Scottie-ért, de Mulcahy kijelentette hogy holnap a keresésére indulunk, remélem addig nem esik baja, a kisbari meg majd a testével melegíti. Kedves naplóm, zárom soraimat, jó éjszakát!


Amikor még együtt volt a csapat...
CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 20. Mintha minden összeesküdött volna ellenünk, a mentőexpedíció idejére visszatért a rossz idő: nem elég hogy beborult, de még havazik is. Trouville még mindig karanténban (viszont tünetmentességének jutalmául visszakapta a Playboyát), Mulcahy parancsnok vezeti a gépet, mellettem szokás szerint Jones (Abrams a többiekkel maradt). A kopterrel nagy köröket írunk le a bázis körül, de semmi nyom. A körök úgy szélesednek ahogy a sörök és pálinkák fogynak, embernek-birkának se híre se hamva, Jones azt javasolja, ugorjunk el a Maurits-Siegmund fennsíkra bevásárolni meg kocsmázni egyet, biztos Scottie is ott vár ránk. Ötletét elfogadjuk, annál is inkább mert a mai reggelivel hivatalosan is a készletek végére értünk, plusz Séf bácsi a lelkünkre kötötte, hogy hozzunk neki szamócát és uborkát. A Maurits-Siegmund fennsíkon szokatlan látvány fogad minket: sehol nem látszik a leszállópálya és hozzá a kocsma jelzőfényei, nem mellékesen a Spar közért betontömbje és az előtte tanyázó, kiirthatatlan alkeszek sincsenek sehol. Találomra leszállunk a helikopterrel a szűnni nem akaró hóörvények közepette, szükséghelyzet van, kocsma nélkül megvagyunk (még mindig van bőven ital otthon), de hol a fenében fogunk most kaját venni? Mindhárman kiszállunk, hárman háromfele megyünk, a szél abbamarad, a havazás szintén. A felhők mintegy varázsütésre szétválnak, a sarkköri vihart sarkköri napsütés váltja fel, és Mulcahy káromkodása valahonnan a hátam mögül. Rohanok megnézni mit talált, a másik irányból Jones lohol ugyanoda. Én is látom már, ott vagyok a parancsnok mellett: a közért és a kocsma helyén egy hatalmas kráter, benne valami épület,-vagy járműszerűség, nem-euklidészi formákkal megáldva. Csak állunk és nézünk, érezzük a világ nagyságát és saját életünk kicsinységét. Az élet hiábavalóságán gondolkozom... A csöndet végül Jones töri meg, a delirium tremens felé közelítő egyének hangján:
-Ez a múltkor még nem volt itt. Biztos a Demszky csinálta a négyesmetróhoz!
Mulcahy fotókat készít és kijelenti, hogy holnap lemegyünk az ojjektumba, akármi legyen is, aztán irány haza, ott meg vár a feketeleves (sajnos nem szó szerint): míg távol voltunk, Séf bácsi eltűnt (legalább nem reklamálja rajtunk a gyümölcseit, ennyi kis jó azért van ebben is). Még gyanúsabb, hogy semmi ragadós anyag nem maradt utána. A hangulat az átlagosnál is nyomottabb, mintha egy sötét árnyék telepedett volna ránk, és a robbanás előtt járnánk...ki fog főzni, már ha lesz miből?!
A tévécsatornák is ellenem fordultak. Nem elég hogy nincs kaja, a Film+-on még egy Big Daddy Kane-el súlyosbított blackploitation horrort is vetítenek 21:10-kor, amiben a bankrablók zombi vagy csak sima vámpírokkal találkoznak, akik ugye velünk ellentétben táplálkoznak, igaz embertársaik vérével. Már a címe is büntető (Hull-a-rabló), de azért meg engem fognak büntetni, ha ezzel büntetem a Cousteaulaun-t...ugyanígy járnék az M1-en a Véres ítélettel fél tízkor, nem elég hogy kanadai (sarkköri ország az is!), de még egy bírónőről is szól, akit valamivel zsarolnak, ezért folyton enyhe ítéleteket hoz, aztán meghal egy betörés közben, a róla filmező doksis rendezőcsaj meg persze elkezd szaglászni. Nem bírják itt a sarkkörön a proto-feminista alkotásokat, azoknál jobban már csak a kisgyerekes-fókabébis-delfines ömlengéseket utálják, erre mi más jöhetne a TV2-n fél tíz előtt öt perccel, mint megint egy nyomorult ismétlés, a Pelenkás bajkeverő, amiben a geci üzletember gyerekébe száll annak a fickónak a lelke, akit a születés pillanatában elgázolt. Mondtam már hogy a keleti filozófiákat se szeretik errefele? Három ilyen film egy napra! Az már biztos hogy a holnapot nem érem meg, majd a medvék focizhatnak a fejemmel :(((

Azt csiripelik a pingvinek:
Kicsit durrant a buborékfóliás menyasszonyi ruha
- Dagadtabb nőt kellett volna beletenniük. Vagy egy rozmárt.
Paris Hilton segget villantott Cannes-ban - Ha nem villant, akkor is villant, mert ő maga egy hatalmas segg. Itt próbálna meg villantani a ribanca a mínusz 50 fokban!
Elárverezik Darth Vader fénykardját: "Leia sugárpisztolya, H. R. Giger Alienje, a 92-es Batman-ruha és a Frigyláda forgatókönyve is eladó." - Sugárpisztoly: kell, Alien: már van, Batman-ruha: csak ha a tulajdonosát is vele adják, itt most nagy szükség lenne rá, ahogy Leiára is, sugárpisztolyostul, és nem csak a tűzelőállásban! Frigyláda meg forgatókönyv minek, mi már az Újszövetség szerint élünk!

Eszkimóka(irat)tár:
Mandiner: Buena Vista Megasztár:
"Ha nem tör ki ez a botrány, akkor Pál Istvánról, a tereskei dudásról valószínűleg soha nem hallunk." - ...kivéve azokat, akik ténylegesen érdeklődnek a népzene iránt, azok meg biztosan nem a Mandínerről tájékozódnak, pláne nem az Indexről.
Ham: Magyar tömegközlekedéses klipek: "Amikor a tömegközlekedés még olyan állapotban volt, hogy merték mutogatni a tévében." - Most is mutogatják, csak épp a külföldi pornósite-okon, nyilvános pisilés a Sasadi úton meg egyéb "finomságok"...ez azonban nem segít rajtam, szar műsorokat prezentáltam a kolóniának... Most búcsúzom kedves Naplóm, talán a soha viszont nem látásra!

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés