2010. 05. 24.
Nem pünkösdi királyság (hétfő / kedd / szerda / csütörtök / péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÜNKÖSD HÉTFŐ, MÁJUS 24.:

Mátrix félelem nélkül
 
Bizony, két év eltelt, és még mindig itt vagyunk, és majdnem mindig a toppon! És még mindig nem ünnepeltük meg a kétéves fennállást, de ami késik, nem múlik, vagyis érdemes lesz vissza-visszanézni…Addig is nézzük az ünnepi műsorkínálatot: nyolckor az M1-en az angol királyi ház tündöklése, de inkább bukása: A királynő, de nem az Alien, sajnos, hanem a Diana hercegnő halála utáni bizonytalanság, sokadszorra, Stephen Frears rendezésében. Tegnap a 23-as jelentőségéről regéltem, de az okkultisták számára A 17-es ugyanolyan jelentős (csak 5 kell a 23-hoz!!!), és ennek is megvan a maga csapdája, még akkor is ha a TV2-n fél kilenc előtt öt perccel adott cuccnak semmi köze az illuminátusokhoz, annál több a párkapcsolatokhoz, az eredeti címe (Try Seventeen) is erre utal, plusz a Gyűrűk Ura egyik hobbitja Elijah Wood) is szerepel benne – nem is szólva a Blondie szőkéjéről, Debbie Harryről. Coming of Age-vígjáték – én az ilyeneket elvből kihagyom. A Da Vinci-kód lassan olyan lesz mint a 9/11, minden ami utána készült, magán viseli a Jelet. Nincs ez másként a retekklubbon hétkor adott Utolsó templomos lovag esetében sem, aminek semmi köze se az Indiana Jones-franchise-hoz, se a Dan Brown-összeshez, mégis már a címről mindenki ezekre asszociál. Mint az összes többi többi ilyen filmnél, a misztika itt is csak ürügy az akcióhoz. Mira Sorvino-t még megértem hogy ehhez adta a nevét, Oma Sharifot má kevésbé. él tízkor egy kis verekedősdi a Film+-on Jet Li-vel, Félelem nélkül.: a felfuvalkodott harcművészt az élet tanítja móresre, miután megöli egy riválisát. Nem fogsz csalódni, ha 21:20-kor az M2-re kapcsolsz, Katherine Hepburn és Anthony Quinn hozzák a szokásos magas színvonalat, még akkor is, ha ebben a 94-es filmben már olyanok int az általuk alakított karakterek: két színész, akik életük delén túl is kerülgetik egymást, és próbálják meggyőzni magukat, hogy Ez nem lehet szerelem. Persze mi már a címből ki tudjuk találni, hogy dehogynem! Végezetül pedig -mivel pünkösd van- legyen itt éjfélkor egy kis katolikusság a Dunán, A galamb ünnepe címmel. Áldás és békesség nektek!!!

KEDD, MÁJUS 25.:
ADOL VAGY KAPOLCS

Tőle kapni nem szeretnék semmit se :/
Rövid leszek veletek és még őszinte is: összesen három nézhető műsor lesz, kezdésnek nyolckor egy ismeretterjesztő dokumentumfilm a Dunán egy pasiról, Aki átsétált Ausztrálián, és nem ez volt az első ilyenje, megcsinálta már mindkét sarokkal (Északi, Déli), valamint a Mount Everest-tel is - na EZ az igazi sportemberség, nem a lenti hírekben szereplő futárverseny! Aztán jön A vágy titokzatos tárgya Bunueltől a Filmmúzeumon kilenctől, ismétlés, de alapmű. Kicsit Kékangyal, kicsit vígjáték, de méginkább szomorú látlelet kapcsolatokról és a helyükre lépő megszállottságról. Hasonló félig-vígjáték (de méginkább horror) az HBO-n, Adsz vagy kapsz címmel, és hát kapunk, nem is keveset, mindjárt négy meghökkentő rémmesét a Halloween témájában tíz órától. Lesz fukar vénember bűnhődése (Karácsonyi ének helyett mindenszenteki kopogtatókkal), brutalizált Piroska és a farkas, városi legenda meg ami még vele jár. Nézném, ha fognám!

Hírmagyarázás:
Életfogytiglant kaphat az izraeli kémnő:
"A 23 éves izraeli nő fontos katonai dokumentumokat lopott ki egy újságírónak, aki még időben elmenekült." - Jöjjön most egy szó, amit nem sűrűn szoktam mondani: SUNÁZNÁM. Ja, és az nem kém, aki tényfeltáró munkát végez, a kém az kereskedik az információval ellenséges államok részére.
Kerékagy: A punk nem halott, viszont biciklizik: "A politoxikomán életmód igenis összeegyeztethető a sporttal, derült ki a budapesti biciklisfutár-Eb-n." - NEM, nem összeegyeztethető! Komoly sportágaknál meg egyenesen kizáró oknak számít. Semmilyen járművet nem szabad befolyásoltság alatt vezetni, még lezárt területen, poénból se! Mások életével játszani és drogot propagálni nem menő. Az indexnek már korábban is volt egy hasonló videója, ahol az alkoholos bringázást poénkodták el, de basszus, nincs elég kétkeréken hazafele dülöngélő pálinkaszagú részegünk már így is, most ez lesz az új kúlság, a betépett biciklisfutár?! De van ám tovább is: "A fentiek azonban a gyanútlanul az Európa-bajnokságra keveredő megfigyelő első sokkját okozzák csupán. A sportról alkotott képét akkor kell újragondolnia igazán, amikor rádöbben: egyáltalán nem igaz a szólam, miszerint a politoxikomán életmód és a sport összeegyeztethetetlen dolgok. A vidám nemzetközi sportközösség hajnali hatig tartó vad buliban ünnepelte a másnapi versenyt. Néhányan a dj-pult alól másztak elő a selejtezők reggelén. A főverseny startjához pár versenyző doboz sörökkel áll fel, a lazítást pedig masszőrök helyett spanglik végzik." - Hej, micsoda sportos szöveg! Még a végén én is kedvet kapok egy jointhoz. Nevezzük őket ezentúl drogfutároknak, ez az esemény meg lehetne drogfutárverseny :DDD Ilyenkor sajnálom, hogy ezek a "politoxikomán" kerékpárosok nem futnak össze a hasonló kémikus végzettséggel rendelkező önjelölt autóversenyzőinkkel, például császár előddel vagy stohl bucival. Idősebbek még emlékezhetnek, egy időben volt az a mondás, hogy taxisnak csak a hivatásos sofőrök legalja megy, nos itt az új párhuzam: bringásfutárnak zömmel azon kerékpárosok mennek, akiknek nem telik autóra, viszont úgy szarnak a KRESZ-re, hogy a legbunkóbb BMW-s kopasz manager se jobban - persze itt is tisztelet a kivételnek. Ja, és NEM azért van mindig akkora anyázás az indexes kerékpárblogokon, mert csupa autós ír oda, hanem mert a rendes, szabályokat ismerő és betartó cangásoknak -így nekem is- tele van a tökük a belső sávokban száguldozó, zebrán átvágó, zenét üvöltve hallgató, bemutogató, visszaszóló, agresszív futárokkal. És ha már stólandrást emlegettem:
Napi Stohl: depressziós a színész - Majd a Nemzetiben megvigasztalják a sprickoló ünneplő tömegek. Muhaha.
Túlélheti az átszúrt arcú matador: "A matador száján jött ki a bika szarva." - Ha ez nem veszi el a kedvét a viadaloktól, akkor semmi sem fogja. Idióta barom ez is. Mikor lesz szumóverseny grizzlymedvékkel?
Lángoló Gitárok: Ákos kipróbálta Lady GaGát: "A századik születésnapját ünneplő Délmagyarország kölcsönkérte Szegedtől a Dóm teret, elhívta Ákost, a Tankcsapdát meg a Magna Cum Laude zenekart, felállított egy színpadot a fogadalmi templom kapujában, szembe vele egy sörsátrat a tér másik oldalán, ezek után pedig nagyon bízott benne, hogy az eső nem mossa el az egészet. A soha nem látott szuperkoncertként beharangozott eseményen még Lukács Laci is a remixkoncertet adó Ákosnak asszisztált, aki pedig jókedvében Lady Gagát énekelt." - Oké, akkor most kell kivándorolni ebből az országból. Ne feledjétek, ÉN IDEJÉBEN SZÓLTAM!!!
 
SZERDA, MÁJUS 26.:
NINCSEN NÉZETTSÉG TÖMÉS NÉLKÜL

A nagy látogatottság jó dolog, de mint minden rózsának, ennek is megvannak a tüskéi: jönnek a chatbotok és a spammerek, nem győzöm törölni őket. Jelenleg nincs más dolgom, mint szépen leküzdeni a napi látogatók számát, és akkor remélhetőleg ezek a sekszhirdető izék is eltűnnek. Természetesen a hűséges olvasókat mindig szívesen várjuk ide, az idénylátogatók meg örülhetnek, úgy néz ki sikerült egyeztetnünk Elton John menedzsmentjével, akik –ha koncertjegyeket nem is- de egy interjút levajaztak nekünk! Mostani „merjünk kicsik lenni”-projektemben a csatornák is segítségemre vannak az ótvarosnál csak egy fokkal jobb kínálatukkal. Az M1-en fél tízkor Morgan Freeman nevével próbálnak szemetet rád sózni (Bűnös ellenségek), ha jól emlékszem ebben rabolják el, és lehet hogy tényleg ezzel kényszerítették ki belőle még ezt a minimális képernyőidőt is. Igen, ennyire rossz. Tényleg. Iskolai horror a Szalagavatón fél kilenc előtt öt perccel - egyrészt voltmár, másrészt meg jobban szeretem azt hanő nem menekül a baltás gyilkos elől, hanem darabokra szedi, akár szó szerint is. Vesszen a média által ránk kényszerített áldozatszerep, és ezt nem csak azért mondom folyton, mert még mindig nem kötötték be hozzánk a második HBO-t (meg az elsőt se, ahol egy ugyanilyen gányt adnak 21:40-kor, csak itt nem a halál, hanem a seksz és a házasság körül forog a vetítő: a mi generációnknak jutott a Házibuli a csodatestű Sophie Marceau-val, a mai fiataloknak meg be kell érnie a Legénybúcsúval, aminek a második része is pont olyan, mint az első: semmilyen, ellentétben a Házibulival, ott ha más nem, de Sophie keblei azért mégiscsak fejlődtek). Ami ajánlott: a retekklub kivételesen kitesz magáért, kár hogy csak féléjfélkor, ekkor kezdik ugyanis a Ki ölte meg Pamela Rose-t? című francia vígjátékot, a mai rendőrtémás filmek közül ez a legjobb (még azok közül is, amiket nem tettem be, mert annyiszor adják őket hogy lassan büntetést kellene fizetni az ismétlésekért). Még egy vígjáték a Dunán, jóval korábban (este nyolc), házasságos ez is mint a Legénybúcsú, de kevesebb vadkankodással és több érzelmeskedéssel meg önmarcangolással (testvérpár egyik fele évek óta együtt él a csajával de nem meri megkérni a kezét, az öccse viszont egy nap alatt eljut idáig, a báty meg ahelyett hogy követné a példáját, azt rinyálja, hogy Mit műveltél?). Hírmagyarázás majd holnap.
 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 27.:
ÖRDÖG ÁGYA

Gudbáj, Gúnár: A nevem Daniels. JEFF Daniels.
Magyar vonatkozású dráma az M1-en fél tízkor, a rendező Sandor Stern, az operatőr Laszlo George, a címe Gyermekszív, a téma komoly: egy csecsemő megmentése egy másik szívével. Szó szerint szívszorító, sajnos ezekbe túlságosan bele tudom élni magam, ezért kihagyom...:( Nézzünk valami vidámabbat... Talán a kormányváltás keze lehet a dologban, de az RTL Klub megint valami értelmessel rukkolt elő, egy klasszikus Neil Simon-darab (Hölgyem, Isten áldja) második feldolgozásával, ezúttal Jeff Daniels-szel a főszerepben (a korábbi verzióban Richard Dreyfuss volt a lead). Emberi vígjáték, színészekről, szerelmekről, arról ahogy két teljesen ellentétes ember végül megszereti egymást - nem tudok cinikus lenni, szeretem az ilyeneket. Innen üzenem a Klubosoknak, hogy az irány jó, csak legközelebb gondoljanak a dolgozókra is és ne 14:20-ra tegyék! A Filmmúzemon megint a Nőstényördögöt ismétlik kilenctől, és erről még mindig csak annyi pozitívumot tudok nektek mondani, hogy Meryl Streep feje itt néha olyan mint az Ördögűző kiscsajáé...:DDD

Hírmagyarázás:
Megijedtek saját bombájuktól:
"A kaposvári fiúk bombát készítették, majd a rendőrséget hívták, hogy hatástalanítsák." - IDIÓTÁK. Robbantak volna fel vele együtt, megtanulták volna hogy nem szabad a tűzzel játszani. BEZZEG A MI IDŐNKBEN mi még csak a ruszkik elhagyott töltényeivel játszhattunk, úgy hogy még itt voltak, na az true volt!!!
Csepregi: A Neoton azoknak szólt, akik szeretik a szüleiket - Több szempontból is szégyen és tipikusan magyar ez a hír. Szégyen az hogy ezer évvel az utolsó Neoton-lemez megjelenése és erdős kurvaanyád péter rémuralma után még mindig díjat kapnak, szégyen az ahogy ebben az interjúban próbálják meghamisítani a múltat. És magyar az ahogy a kommentekben egyesek a cenzúra visszaállítását követelik azokkal szemben, akik leírják mit csinált erdős kurvaanyád péter valójában.
Milliós támogatásokkal búcsúzott Hiller: "A kulturális miniszter egyik utolsó intézkedése, hogy pénzt adott a Hócipőnek és az ATV-nek." - Ez is épp annyira jellegzetesen magyar hír, mint a Neoton Família díjazása. Vissza kéne fizettetni, de azonnal. Most komolyan, mennyi időt nyerhetnek a megajádékozottak ennyi pénzből? Egy hónapot? Vagy kettőt?
Vastagbőr: Mit érdemel az, aki árvíz idején zsilipet lop? - Magyarországon? Kitüntetést, buksisimogatást. Éljen a megélhetési bűnözés!
A Motorola is elhagyott egy titkos telefont: "A Droid Shadow-t egy washingtoni edzőteremben veszítették el. Vagy hagyták ott direkt." - Na ez az amit itt nálunk nem lehetne. Előbb szúrnák le a gerillamarketingest, a telót meg vinnék a piacra :DDDD A neve is milyen Taigetosz-pozitív már: Droid Árnyék :DDDDDDD
Tízéves a legfiatalabb brit szexbűnöző - Mi ebben is megelőzzük őket! Sőt, mindenben ami kriminalisztika és statisztika!
Tacskó Muki: Büntethető lesz az öngyilkosság - Nagyon helyes, éppen ideje volt. Tököm tele a sok feltűnési viszketeg hülyével, akik beugrálnak a metró alá meg fáklyát játszanak a hidakon és közben áll miattuk a forgalom. Faszért nem tudják felkötni vagy betablettázni magukat? Igaz abból nem lenne címlaphír sehol.
Cannes nagyjából olyan, mint Siófok: Nagyjából, nagyjából... Én meg nagyjából úgy nézek ki, mint Johhny Depp és Henry Rollins egybegyúrva! :DDD "A helyszín különös volt, a mezőny depressziós, bizonyára ezért hozott fura döntéseket a zsűri." - Még mindig nem értem ezt a sok marhát. Egész nap ott verik magukat a trópusi időben, filmeket néznek, drogoznak, kefélnek, ezért még pénzt meg kaját-piát is kapnak, és mégis depressziósak?! Hát milyen legyek akkor én, basszus?!
Lehűlt a Föld, amikor kihaltak a mamutok: "Nem fingották tele a légkört metánnal, csökkent az üvegházhatás." - És ha az autósok halnak ki, akkor ugyanez lesz. LOL.
Új neve és kevesebb tagja van az Oasisnek: "Az együttes neve Beady Eye, és már nem játszik benne Noel Gallagher." - És ettől most kevésbé lesz szar, mint az Oasis utolsó 10 éve? Vagy akár a teljes életmű? Ugye hogy nem! Lapozzunk.
Mindenki szexel az új Kylie Minogue-videóban - Az ő zenéje se lesz már jobb. Ettől se. Az meg hogy egy ló is ott van a klipben, hát ilyenkor látom hogy eljárt felettem az idő. Én még emlékszem a nyolcvanas évek kájlijára, hát akkor a kutya se gondolta volna hogy ez lesz belőle ilyen idősen...



PÉNTEK, MÁJUS 28.:
THIS FUNCTIANALYST

Örülünk, Vincent: nicsak, kitetováltak!

Csak óvatosan! rovat:
Nincs vége a magyar vonatkozásoknak! 21:20-kor egy bizonyos Kristoffer Tabori rendezését, a Fejvadászatot vetítik a Viasat3-on, ahol a címszereplőt nem Boba Fettnek, hanem Vincent Palmernek hívják (örülünk, Vincent, de max. félmosollyal, mert azért elég gáz hogy Christian Slater egy ilyen B-filmben szerepeljen - bár ki tudja, lehet hogy itt érzi otthon magát). Tízkor egy elég gyenge Fűrész-koppintás az HBO-n, aminek max. a címe nyújt Szórakozást, mert a történet több mint elcsépelt (egy őrült fasz valami múltbeli dolog miatt elrabol három régi barátnőt, és egy helyen tartja őket fogva). Csak akkor nézném, ha a Seksz és Nyújork színészeit rabolná el, és nem kegyelmezne nekik!!!!444444

Nagytotál rovat:
Kilenckor Bertolucci Nagy Filmje vagy Nagy Blöffje a Dunán, attól függően, honnan nézzük. Az Oltalmazó Ég már el van könyvelve Nagy Filmnek, ezen az én véleményem mit se változtat, de azért tessék: minél több úgymond "fontos" Bertolucci-filmet látok, annál több álproblémát és álmegoldást kapok az arcomba. Nézzük tetszőleges sorrendben:
Álmodozók: unatkozó diszfunkcionális testvérpár meg unatkozó diszfunkcionális nemtestvér egy bezárt lakásban össze-vissza kúrnak, miközben kint zajlanak a hatvanas évek.
Nagy nevek: Eva Green és két metrosekszuális kinézetű szerencsétlenség.
Utolsó Tangó Párizsban: diszfunkcionális pár héja-násza avar helyett egy elhagyatott lakás szőnyegén (sőt, nem csak ott, hanem mindenütt ahol rájuk jön).
Nagy nevek: Marlon Brando, Maria Schneider (bár ő nem annyira az).
Lopott szépség: unatkozó fiatal amerikai lány izgalmat és a szüzességének elveszejtésére alkalmas pasit keres, és Olaszországban meg is találja.
Nagy név: Liv Ullman helyett Tyler.
Az utolsó császár: kicsit diszfunkcionális diktatórikus világi-vallási vezető találkozása egy másik, határozottan diszfunkcionális világi diktatúrával. 1984 Kínában, csak itt a császárból csinálnak Winston Smith-t. Az egyetlen nem diszfunkcionális Bertolucci-film, szerintem (főleg mert a kommunizmus árnyoldalát mutatja be).
Nagy nevek: Peter O'Toole, Ryuichi Sakamoto, David Byrne (utóbbi kettő itt mint filmzenész)
A kis Buddha: diszfunkcionális világi vezetőből multifunkcionális vallási vezető lesz. A másik nem diszfunkcionális Bertolucci-film...lenne, ha az a fránya stáblista nem lenne, mert:
Nagy nevek: Keanu Reeves, Bridget Fonda, Chris Isaak.
És végül: Oltalmazó Ég: unatkozó gazdag házaspár izgalmat keres (1947-ben, hát volt akkor izgalom világszerte épp elég), ezért Afrikába mennek, ahol meg is kapják: a pasi egy igen egzotikus betegség (tífusz) következtében meghal, ám asszonya "magára hagyva folytatja végtelennek tűnő útját a kietlen sivatagban, míg egy karaván rá nem talál. Különösebb ellenállás nélkül adja oda magát egy igéző szemű fiatal tuaregnek, ám a férfi háremének asszonyai nem fogadják kitörő örömmel az új jövevényt." Milyen meglepő. Basszus. "Különösebb ellenállás nélkül adja oda magát egy igéző szemű fiatal tuaregnek. " Még idézni is fájdalom, pedig ez csak a hivatalos ajánló.
Nagy nevek: John Malkovich, Debra Winger (bár ő nem annyira, de azért inkább, mint Schneider). Ne feledd: én megtettem mindent, hogy elijesszelek tőle.

Ajánlott:
"Kortárs" címe (Nicsak, ki tetovál?) ellenére is régi-régi, több mint harmincéves vígjáték a Filmmúzeumon kilenctől, Jean Gabin és Luis De Funes főszereplésével, az igazi sztár azonban egy állítólag Modigliani által készített tetkó, amit jó pénzért renováltatnak, ahelyett hogy messziről megéreznék a levevés szagát... Mindig tudtam hogy a műgyűjtők hülyék. Azt nem tudom biztosan hogy ismétlés-e, de ma este ez a legjobb.

Hírmagyarázás:
Mihalik Enikő idén sem vette át az év modelljének járó díjat - Ha minden évben én kapnám, én se venném át, max. ha pénz is jár vele.
Mindenről lemarad az idétlen riporter: "Chris Kamara meg sem próbál komolyan viselkedni, általában fogalma sincs, mi történik a pályán." - Mintha magamat látnám Knézy Jenőbe oltva és Amerikában. Ráadásul a neve, Chris Kamara - csak nem egy újabb távolba szakadt hazánkfiát (Kamarás Kristóf) üdvözölhetünk? :)))
Csajok és Pasik: Az igazság lett a vesztem: "Sose dőlj be annak a srácnak, aki ingyen laptoppal csalogat fel magához, mert általában csak meg akar... kapni." - Mielőtt elolvastam, csak annyit akartam írni hogy: "Hány éves vagy, királylány?...és még mindig hiszel a mesékben?". Aztán azt láttam, hogy: "Tiszta lappal akartam játszani, de ráfaragtam” – ez lehetne a mottóm. 24 éves lány vagyok, másfél éve tartós kapcsolatban. Pár hónapja előkerült a múltamból az egyik exem, akivel nem sokáig voltunk együtt, viszont a szex intenzíven működött köztünk (...) szóval a lényeg, hogy azt állította, azonnal találkozni akar velem, mert kapott két céges laptopot és az egyiket nekem adná. (...) Amikor felmentem hozzá, hamar kiderült, hogy nincs semmiféle laptop. Nyíltan beismerte, hogy hazudott és csak látni akart engem. De ha már ott voltam, elbeszélgettünk, hiszen elég régóta nem láttuk egymást. Elkezdett próbálkozni, eleinte tiltakoztam, és vessetek meg, de nem tudtam ellenállni neki - hamar ágyba kerültünk. (...) Otthon, későn jöttem rá, hogy bizony, most konkrétan megcsaltam a páromat. Napokig gondolkodtam, mit tegyek. Végül nem bírtam tovább és elmondtam neki. Megértő szavak helyett (jó, nem vártam igazából megértő szavakat) összeszedte a cókmókját és elment. (...) Tanulság: az őszinteség nem mindig megoldás, lányok, inkább a véreteken uralkodjatok. (...) Ja, és ha valaki laptopot ígér, és nem családtagod, ne fogadd el. (...) Most jól tettem, amit tettem, vagy hallgatnom kellett volna?" Ezután csak annyit tudok mondani: hülye p***a. Vagy azt, ami annak az Ágens-darabnak a címe volt: ÉDES SZÍVEM, RIBANC VAGY, de abból is az olcsóbbik fajtából, egy doboz cigiért ugyanúgy megcsináltad volna. Csak azt -ellentétben a laptoppal- még be is tudtad volna vasalni az exeden, akivel "csak a szex működött", de az "intenzíven". "Másfél éve tartós kapcsolatban", basszus.

Vér, seksz, drog, halál és még állatok is rovat:
Kivágta haverja szívét és szemgolyóit a begombázott kaliforniai harcművész: "Áldozata végig magánál volt, miközben gyilkosa kivájta a szemét és leszedte a fél arcát." - Idióta drogos. Villamosszék, please.
Démonnak hitte magát a kannibálgyilkos doktor - Ennek is. Vagy hozzák össze az arcvágó ketrecharcossal. "Letartóztatása előtt nem sokkal egy félmeztelen fotót közölt magáról a "Ven Pariah végre a felszínre tört" képaláírással." - Na, akkor a vén pária készítheti a vazelint! "Felszínre törni" pedig még mindig az alienek szoktak!
Számítógépes vírust hordoz egy ember: "Mark Gasson rádiós csipet ültetett a bőre alá, azzal fertőzi meg a közelében lévő számítógépeket." - Itt is felmerül ugyanaz a kérdés: vajon a villamosszéket is meg tudja hekkelni?
Százhússzal egykerekezett a motoros: Faszért nem tud az ilyen meghalni, ahelyett hogy másokat kerget halálközelbe?! "Kétszázezer forintot ért a nyíregyházi mutatvány." - Nálam meg egy virtuális villamosszéket. Az ilyenek persze röhögve kifizetik a bírságot, az meg nem érdekli őket, ha elveszik a jogsit, amúgy is hadilábon állnak a KRESZ szabályaival, a motor meg megy jogsi nélkül is...
Dopeman bánja, hogy megírta Stohl drogozását - Tehát magát a drogozást nem? LOL!
Németország varjútámadástól retteg: "A madarak gyalogosokat, kerékpárosokat támadtak meg Berlinben és Brémában, de nem kell félni." - ...nem fog fájni?! Feri is ezt mondta, aztán nézzétek meg mi lett a vége! Németország ébresztő, Hitchcock már mindezt megjósolta!
Vasárnap támadnak a cápák: "Floridában csak kicsit harapnak a cápák, bejön nekik a fekete-fehér fürdőruha." - Csak érdeklődnek, játszanak...persze...
 
 
SZOMBAT, MÁJUS 29.:
ESKÜVŐK ÉS EGYÉB KÖRNYEZETI CSAPÁSOK

3D-s patkányok...már megint ennyit ittam volna?!
Esküvő és Árvíz egy napon…az egyik (az első, háromnegyed kilenckor az M1-en) ismétlés (és még romantikus dráma is! és még Halle Berry is benne van!), a másik csak évente ismétlődik, és mintha nem jutna ki nekünk belőle a való világban is, most még a TV2-n is szembesülhetünk vele fél nyolc után öt perccel. Üvegházhatásos katasztrófafilm, benne az ilyenkor kötelező családi drámával és érzelmi Ley-vonalakkal – plusz, David Suchet rajongói most nem Poirot-ként is láthatják hősüket. Azt hiszitek, ennél nagyobb csapás nem jöhet? Hát de, méghozzá egyenesen Norvégiából, ahol az Eurovíziós Dalverseny ezer éve töretlen hagyománya folytatódik (popkirályválasztás a Duna TV farvizén), bár az első (55 ével ezelőtti) alkalom indulói közül páran már Oslo-félben vannak, és nem azért mert még nem értek oda a mostani helyszínre. Akármi mást csinálsz kilenctől ahelyett hogy ezt nézed – jól teszed. Inkább várj hajnali fél egyig (vagy állítsd be akkorra a felvevőt), hogy Edith Piaf földöntúli hangjával randevúzhass az M1-en egy dokumentumfilm keretein belül. Persze nem maradunk horror nélkül sem, tizenegykor a Péntek 13. harmadik részét adja az AXN Sci-Fi, azzal az ígérettel, hogy “jeges félelemmel fog eltölteni, és Jason most eljuthat a te nappalidba is!”, hát egy fenét, ha idejöne, ráhívnám az APEH-et, mindjárt sírva menekülne vissza a képernyőbe, a 3D-filmekhez meg még mindig nincs megfelelő szemüvegem (merthogy erre utal igazából a nappaliba jutás). Node vissza az M1-re, ahol a neurovízió-fesztivál előtt azért még lesz más is, 22:50-kor például egy kis francia pite: Volt egyszer egy nyár, ahol a tanárok is kevertek-kavartak egymással. Nem egy Éretlenek, de szódával elmegy.
 
Hírmagyarázás:
Felmászott egy ember a Lánchídra: “A hídmászó fél óra tárgyalás után magától lejött. A híd fél héttől le volt zárva.” – Emlékeztem mit mondtam az öngyilkosság büntetéséről. Itt is azt kéne, de legalábbis hagyni a francba. Képzeld el, felmászik a hülyéje, és senki nem siet a megmentésére, nem áll miatta a forgalom, senki nem figyel rá. Kénytelen lenne lemászni vagy leugrani. Kegyetlen dolog, de legalább kénytelen lenne dönteni, hogy most ő akkor élni akar vagy sem.
Hány évig tömte a zsákba a rengeteg pénzt Gerendai Károly?: “Az év étterme a Costes, de miért gyűlölik a prolik a gasztronómusokat a cigányoknál is jobban?” - TILTAKOZOM A (szellemi) PROLIK NEVÉBEN! A SZIGETNÉL ÉS A HOZZÁ KÖTHETŐ EMBEREKNÉL SEMMIT NEM GYŰLÖLÖK JOBBAN!!!
Velvet: Lindsay Lohan Mély Torokká változik
Droid: Lindsay tövig bekapja: “Lohan kisasszony alakítja Linda Lovelace-t, a Nőt Akinek A Torkában Van A Csiklója.” – Eddig is azt csinálta, csak nem filmen. Mi ebben a hír? A Mély Torok meg szar, meg ne nézzétek.
Visszavonták a mobilszámot, mert az eddigi tulajdonosai mind meghaltak: "Egy mobilszolgáltató visszavonta a 0888-888-888 telefonszámot, mivel 10 év alatt meghalt mind a három tulajdonosa, írja a Telegraph." – Ez tök jó! Nekem nem ez a telefonom, vagyis örökké fogok élni, és folyton írhatom a blogomat! És akinek szintén nem ez a száma, az mindörökké olvashatja! Egésség!!!!
 
 
VASÁRNAP, MÁJUS 30.:
AZ UTOLSÓ FORRÁSBAN LEVŐ KELTA NŐ

Rómaiak a tamil tigrisek ellen, EU-frászban égve
 
Colin Firth Az utolsó légióban nyolckor, hol máshol mint az RTL Klubon – mind a francia, mind a római légióból páros lábbal rúgták volna ki, az egyikből egyenesen az oroszlánok elé. Ben Kingsley meg mintha a komoly szerepeit próbálná ellensúlyozni egy-két alja filmmel, mint ahogy most is, ezzel a Birodalom végén játszódó “amerikai-angol-francia-szlovák (!)-olasz akciófilmmel” is. Gandhi, amint idegenekre vadászik (A Lény), vagy amint az SPQR igéjét hirdeti... 
Tizenegy előtt öt perccel egy nyilván nem szándékos megemlékezés a most elhunyt Dennis Hopperről a Filmmúzeumon egy akciófilmmel (Forráspont). Itt is rosszfiút alakít, nagyon jól (a másik sarokban meg Wesley Snipes), és tudom hogy mindig azt szoktam mondani ilyen alkalmakkor, hogy “nem ez a legjobb filmje”, de tényleg így van (most is). Aki a csúcsformában levő Hoppert akarja látni, az tegye be az Apokalipszis most-ot (és még véletlenül se a Szelíd motorosokat!). Farkas az ajtó előtt: 1986-os életrajzi dáma Paul Gauguin-ről. A Viasat 3 mintha nem tudna mit kezdeni ezekkel a művészekkel, még akkor se ha olyan húzónevek vannak benne mint Donald Sutherland a hányattatott sorsú címszereplő vagy Max von Sydow a drámaíró Strindberg szerepében, bizonyára ezért teszik 23:30-ra. És nem csak ők bizonytalankodnak: a Duna szerkesztői hajnali negyed egyre tették a Celtic Woman vokálegyüttes koncertfilmjét. Egy rész írzenei hagyományőrzés, egy rész popularitás az Enigma, Era meg a Hevia nyomdokán, de náluk azért jobban megvalósítva. Mára ennyi, a többi ismétlés (és néma csend).
 
Hírmagyarázás:
Meghalt Dennis Hopper: “Élete végéig dolgozott, prosztatarákban hunyt el.” – Nyugodjon békében, ő tényleg egyike volt a nagyoknak.
Az MSZP az állami vagyon elkótyavetyélésétől tart: “Öt beterjesztett törvényjavaslat korrekcióját kérik” – Jól olvastam, gyerekek? Az MSZP tart “elkótyavetyéléstől”? Nem kommentálom, megtette helyettem az öszödi beszéd meg ami azóta történt. Szégyen.
Baktériumokkal pörgették fel az egereket: “A befecskendezett mikrobáktól bátrabbak lettek, és kétszer gyorsabban találtak ki a labirintusból.” – Azért nem RedBullt adtak nekik, mert attól kirepültek volna az útvesztőből. Vagy ami még rosszabb, légibemutatókat szerveztek volna benne.
Playmate-casting: a mellek mellett a kisugárzást is nézték: Mivel? Geiger-Müller számlálóval? Én CSAK a melleket nézném! 8)))) “Az egy négyzetméterre eső szilikonok mennyisége Budapesten ekkor itt lehetett a legmagasabb.” Reménykedtem. Rákattintottam. Nem kellett volna. Tanuljatok a hibámból.
 
Kulcsszavak: Bertolucci

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés