2010. 07. 16.
A méhlányok csábítók (péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, JÚLIUS 16.:
A B-KATEGÓRIÁS LÁNYOK TÁMADÁSA

Marad a kánikula, az uborkaszezon meg a pusztuló agysejtek. Utóbbihoz nyújt képi rásegítést A méhlányok inváziója (Invasion of the Bee Girls) az MGM-en 22:20-tól. Első pillantásra azt hihetnénk, hogy egy újabb B-kategóriással állunk szemben, némi pucérkodással, sekszuális aktusokkal meg a többi kötelező közhellyel, a valóság azonban most is cizelláltabb. A férfinem örök kasztrációs és (im)potenciális félelmei és álombeli kivetülései jelennek meg itt, rájátszva az őrült tudósnő - méhkirálynő párhuzamra, egyszóval ez egy marhára mély műalkotás, mondjon bárki bármit.
 
Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00: Csak semmi pánik
- Újabb Ötvös Csöpi-film, "ha már az ihletet adó Bud Spencereket ad nauseam ismételjük, akkor ezt miért ne"-alapon. Csöpi két legyet üt(ne) egy csapásra, vitorlásverseny és bűnügyfelderítés, természetesen mindkettő összejön neki. Viszont! Ahogy tegnap Csűrös Karolával, most Medveczky Ilonával vigyázzatok...:SSS
Duna, 21:05: Inland Empire - Ez is agysejtbúcsúztató, csak minimálisan szórakoztató és maximálisan érthetetlen. Lynchet annyiszor veséztem már ki, hogy magam is unom. Ne nézzétek, és kész. Ugyanott éjféltől romantikus vígjáték a szerelmes temetkezési vállakozóról, álmai asszonyáról és annak eltüntetendő férjéről, Sírhely kilátással, nem is értem miért nem ezt tették előre, Lynchet meg utána. Lesz még tízkor egy kis sírvavigadós vécéügyi nyerészkedés II. János Pál körútja alkalmából (Ahová a Pápa is gyalog jár, M2), ez is sokadszorra. Én meg maradok Hrabalnál.

Hírmagyarázás:
Tinik titkos élete a Neten
- Titkos ám a nagy fenét. Max. a saját szüleik előtt. :DDD Húzzunk is át az indexre.
12 és fél ember szerint Zimány a földkerekség nője - Helyesen: 12 FÉLEMBER szerint. LOL!
Hajóroncsot találtak a WTC alatt: "A hajótestet a Hudson folyó mederfeltöltéséhez használták fel a XVIII. században." - Vagy az első iszlám merénylők azzal próbáltak kárt tenni benne, még jóval a megépülése előtt...

 
SZOMBAT, JÚLIUS 17.:
BEDE MÁRTON (néha) MENŐ

De a grizzlynő méh nála is menőbb
Rendszeres látogatóim ismerhetik a rossz vicceket amiket Bede Márton rovására szoktam elsütni, ám most végre valami olyasmit írt, aminek hatására Büszke Budapestinek érezhetem magam, szinte minden eddigi félrenyúlását megbocsátom: "Az embertelen körülmények közt is a nagyvárosban maradók úgy igyekeznek alkalmazkodni a szélsőséges körülményekhez, mint a hatalmas füleket növesztő sivatagi róka. Pihenni csak árnyékos résekbe bújva, nedves törölközőkbe csavarva. Táplálkozni csak görögdinnyét és barackot, és ez az évnek az a pillanata, amikor érdemes végiginni a sarki közért egyébként rémisztőnek tűnő üdítőit is. Szaporodni pedig csak akkor szabad, ha sikerült a lakás összes ventilátorát maximális fokozaton a párzásra kiszemelt pontra irányítani. Kemény élet ez, de tele apró szépségekkel, és a teljesített feladat után érzett örömmel. Csak a gyávák és a gyengék szöknek el előle valami víz mellé." Ó je. Nézzük a műsorokat! Negyed tizenkettőkor családi dráma bántalmazó rendőrférjjel az M1-en. Hiába a biztonságos távolság, ha a gyerek túlságosan érdeklődik apja iránt, aki anno kékre-zöldre (így helyes, az eredetiben: Black and Blue, magyarban Fekete és kék) verte a feleséget. Én kihagyom, valami vidámat akarok.
TV2, 23:00: A dühöngő grizzli – ez például elég vicces és humoros lesz, bár némi tragikus felhang is vegyül belé: hülye kirándulók véletlenül megölik Medvemama egyetlen kis bocsát, az anyai érzelmeket felváltja a bosszúvágy, hősnőnk Tarantino Menyasszonyát megszégyenítő bosszúhadjáratba kezd…GO MACI GO!!!! Bede Márton mellett az ATV is okoz meglepetéseket, 20:10-kor például Richard Bona koncertfilmjével a Veszprémi ünnepi játékok előadásai közül. Kifejezetten ajánlott, most már csak a politikai műsorokat kéne eltakarítaniuk. Emlékezzünk a múltra is: az M2-n hajnali 1:50-kor a prágai nyár leverését láthatjuk, "Testvéri" tankok segítségével. Nem ilyen embertelen időpontban kéne adni ennyire fontos dokumentumfilmeket!
 
Karcművészeti rovat (és még ismétlés is):
El leszünk kényeztetve. A retekklubbon 21:20-tól elmerülhetünkBruce Lee legendájában, természetesen (és sajnos) nem a főhős főszereplésével. Kicsit tisztelgés, kicsit fricska, hogy Lee egyik mesterét Mark Dacascos játssza… Kilenctől a TV2 is hasonló műsorral áll elő, éspedig az Ütközetben eltűnt 2. részével, ami szokatlan módon nem folytatás, hanem prequel, mivel A kezdetet játssza el Chuck Norris, a pofonjai és a mellékszereplők.

 
VASÁRNAP, JÚLIUS 18.:
VILÁGVASÁLNAP

A művészetgyár (jó)munkásai is korán halnak.
Ma a növényvilág és az állatjegyek uralják a doboz falait, és szinte mindegyik voltmár. Lassan, de biztosan eljön az az idő amikor NEM arról fogok írni mi megy a tévében, hanem hogy én mit néztem helyette otthon…
 
Flór az ismétléses rovat:
M1, 21:00: Fekete Dália – Brian De Palma halálos virága, szépreményű színésznő gyilkosság áldozata lesz. Vagy ez Lynch Mulholland Drive-jának fogyasztóbarát verziója, vagy nem, én mindenesetre kihagyom. Kb. ennyire „vidám” virágok teremnek a Filmmúzeumon is este tizenegy tíztől, erotikába csomagolt társadalmi kérdések a Vad orchideák 2. részében. Annyira egy adott kor filmje ez is mint az első rész, egyszerre próbál hangulatot teremteni egy jó kis párnacsatához de ugyanakkor bűntudatot is kelt ám, meg elgondolkodtat… A főhősnő hernyófüggő apja halála után egy bordélyházban talál otthonra, ám valamiért „úgy érzi, kihasználják és fejében motoszkálni kezd a lázadás gondolata.” Hát egy biztos, atomfizikus nem lesz belőle ezzel a logikával, ahogy a film maga is ilyen féligsült egész, az erotische részek nem tudják feledtetni a többi negatívumot. Mondhatnám azt is hogy inkább egy igazi pornót nézzetek helyette, de a múltkor szembesültem vele, hogy ez a stílus (ultradepresszív történet az aktusok melllé) már oda is beférkőzött. Szóval éberség mindenkor, abból nagy baj nem lehet.
 
Faun az ismétléses rovat:
RTL Klub, 20:00: Macskanő – Sajnálatosan félresikerült képregényadaptáció. Erről csak azt kell mindig elmondani, hogy messze nem annyira szar mint amennyire lehúzták, de úgy néz ki szerencsétlen Pitof egy életre elvágta magát vele Amerikában, pedig a Vidocq megjelenése után nem győzték agyonhype-olni. Na AZT kéne leadni és nem emezt sokadszorra, hát én is vagy tizedszerre írok róla!
RTL Klub, 22:05: Végső állomás – Csapat fiatal egyikük paraképességeinek köszönhetően megmenekül a halál karmá(já)ból, de a kámzsás fickó újraszámlálást újrajátszást hosszabbítást követel, cserébe a véletlenül meghosszabbodott életekért… Úriember biztosra nem fogad, de én ugye nem vagyok úriember, és ahogy tegnap a grizzlymamának, úgy itt a Zord Kasszásnak drukkolok ^^
TV2, 23:35: A holló – Tegnap Bruce Lee legendája, most meg fia hasonló halála felett hullathatjuk krokodilkönnyeinket. A film amúgy tényleg jó, de messze nem annyira mint amekkora hype lett utána utólag (a Mátrix hasonló még, csak ott nem halt meg senki forgatás közben a nagy nevek közül).
 
Talán ajánlható:
Film+2-fogók és Andy Warhol-kedvelők előnyben, mert 23:20-tól az ő Factoryjának Hullócsillagáról, Edie Sedgwickről szól a mese, ami -Csáth Gézával szólván- rosszul végződik. Kicsit egysíkú és leegyszerűsített prédikáció a drogos művészvilág kártékonyságáról, jó is lenne ha minden ilyen fekete-fehér lenne… Egy biztos, az anorex Mena Suvari és az Edie-t játszó Sienna Miller nem lógott volna ki Warhol sztárgyárából a hetvenes években.
 
Nem ismétlés, de szar rovat:
RTL Klub, 23:55: Bevállalod, haver? – Jackass-múvi francia módra, a Nimporte Qui humora nélkül. Cipész maradjon az általa kapott fánál, a franciák meg inkább gyártsanak olyan emberi vígjátékokat mint régen (Jacques Tati, Pierre Richard munkássága).




Kulcsszavak: bede márton, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés