2010. 07. 29.
Üdítődoboz (péntek / szombat / vasárnap)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, JÚLIUS 30.:
ÜDÍTŐ, CSÁBÍTÓ

Csábítunk és védünk
Nyolckor újabb közönségcsalogatás az M1-en, ezúttal Üdítő címmel. Annyiból talán érdemes lesz nézni, hogy Szilágyi Tibor most Galla Miklós régi és újabb műsoraiból válogat. Ugyanott kilenctől Élodie Bradford kalandjai, aki akár az Európa Kiadó Rendőrlánya is lehetne, ő az a Csábító nyomozó, akibe még az is belezúg, akit börtönbe juttat. Aki szerencsés a szakmájában, nem szerencsés a szerelemben, ennyi elégtételünk lehet maximum. Vígjáték, szóval mérsékelten tessék komolyan venni. Hasonló időben (21:20) hasonló téma a Dunán, mivel itt egy egykori bérgyilkos hagyja el régi munkáját, és áll Péknek – és eltaláltátok, szerelmes is lesz, csakhogy a maffia szőrs keze utánanyúl. A számomra fontos név itt Kate Ashfield (Haláli hullák hajnala, Agyatlan apartman). Lesz még nyolckor egy kis háborúzás John Woo-val az HBO-n, minden népnek megvan a maga Alamója, Mohácsa és Red Rock-ja, utóbbi a kínaiaknak is, és tényleg Vörös Sziklának hívják, amúgy pedig egy jó véres tengeri ütközet színhelye volt. Végezetül pedig Film+, 23:50: Beugratás – Richard Gere mint blöffölő író, aki a titokzatos milliárdosról akar könyvet írni, sőt meg is írja, csak éppen nem úgy ahogy ígéri (családtagok interjúvolása, etc.) hanem inkább hosszas adattári kutatással és kicsit kritikus (ehhe, ehhe) hozzáállással. Igaz történet alapján.
 

Ismétlés rovat:
Viasat3, 21:20: Álomcsapda – Ígéretes kezdés után durván lemészárolt Stephen King-adaptáció. Kihagyható, maradj a könyvnél.
Cinemax, 23:55: Rómeó vérzik – az igazi piszkos (korrupt, anyagias és sekszéhes) zsaru belezúg egy, a maffia által halálra szánt csajba. Tiszta szerencse, hogy az Öld meg Rómeót című marhaságot nem ma adják, akkor egymás után lehetne tenni őket… Sötét film, az ilyenkor szokásos szereplőkkel (Gary Oldman, Juliette Lewis, Dennis Farina).
 

Hírmagyarázás:
Betörtek egy erőműbe: „Ellopták a zsilip motorjának ventilátorát. Ha esik, veszélybe kerülhetett volna Gencsapáti és környéke.” – VASAZUNK, VASAZUNK?! A börtönök meg üresek?!!!
Meghalt a szárítógépben bújócskázó 4 éves brit fiú – Kínálja magát a párhuzam a „tavalyi bújócska győztese”-viccel :///
Paris Hilton nem utánozta Hitlert: „Az egyik fotón a jobb karját a magasba emeli, a bal keze a szájánál van, és úgy tűnik, mintha éppen bajuszt imitálna vele.” – Erről eszembe jut egy angol mondás, amit már nem is tudom hol olvastam: Hitler had bad behaviour, yes! But showing his vagina he did not!
 
 
SZOMBAT, JÚLIUS 31.:
FORMARORING

Nem is tudom ma van-e a Forma-1 vagy holnap, a lényeg hogy augusztusban mindig élhetetlenné válik a főváros (nem mintha amúgy túlságosan élhető volna), egyik fesztivál és népünnepély a másikat éri, az épeszű ember meg –ahogy Bede Márton is írta korábban– jobb híján alkalmazkodik: a nagy melegben sivatagi rókák leszünk, a nagy tömegben és stresszben pedig tüskés sünök, akk átalusszák a nappalt, csak a legszükségesebbekért mozdulnak ki a lakásból, és minden külső behatásra bezárkózással és a durvábbik felükkel reagálnak. Nekem meg megint vissza kell utalnom a Tékanaplós hozzászólásomra, ugyanis a retekklub (mi más) fél nyolckor emlékeztet minket arra, mi történik akkor, ha egy régi jó rajzfilmből átmentik a karaktereket – de semmi mást, ami annak idején egyedivé tette. A Bolondos dallamok: Újra bevetésen családi vígjáték, vagyis kerülje mindenki aki élményre vágyik, és ne tévesszen meg minket a ”””nívós””” szereplőgárda (Timothy Dalton, Steve Martin, a kevésbé nagy nevek közül Heather Locklear és Joan Cusack) – ez csak egy a sok felmelegített és korszerűvé tett (= kiherélt) rajzfilm közül, végezetül pedig csak annyit mondanék, hogy Brendan Fraser, a szegény ember Adam Sandlerének neve elég visszatartó erővel kell hogy szolgáljon mindenkinek. Inkább nézzétek ugyanabban az időpontban (gy.k.: nyolckor) a Cinemaxon Takeshi Kitanót, aki úgy tűnik mindent el tud játszani, például az Akhilleusz és a teknősben egyiket se alakítja a címszereplők közül, hanem egy festői ambíciókkal rendelkező, de a maga útját járó fickót. Ajánlott, Kitano egyike azoknak akiket először nem bírtam, aztán kénytelen voltam elismerni hogy jól csinálja amit csinál, bár nem minden dobása jön be. Ráadásul neki az életben sikerült az, ami az itteni figurájának nem nagyon, vagyis megtalálni az utat a kommersz és az önmegvalósítás között. A szegény ember Adam Sandlere mellett 20:20-kor az igazi is tiszteletét teszi az HBO Comedy-n, ugyanis „Adam Sandler játssza a Walt Disney Pictures Esti mesék című fergeteges, kalandokkal teli, szívhez szóló vígjátékának főszerepét.” Adam Sandler. Disney. Meneküljetek!!!!! Komolyra fordítva a szót: elvileg jellemfejlesztős humorkodás, ahol Sandler mesét mond pár rábízott gyereknek, azok átköltik azokat, hogy aztán ezek a csáthi rosszul végződő mesék másnapra mind valósággá váljanak, jól. „Először úgy tűnik, vagyonokat lehet így szerezni, de aztán kiderül, hogy a boldog vég nem ilyen egyszerű: a férfinak valódi kalandokra kell indulnia, ha mesebeli életre vágyik.” Részemről +1 ok, hogy kihagyjam, úgyis fogják nézni elegen ha nem Sandler akkor Russel Brand és Courteney Cox miatt. Lesz még hazafias lelkesítés az M1-en 23:20-tól Tolnay Klárival, amiben a magyar femme fatale cigányasszonynak öltözve kémkedik és „a fáradt kuruc csapatokat dallal, Rákóczi nótájával lelkesíti.” Lili Marleen-áthallás (nem véletlenül: 1943-ban készült), de ennek ellenére is ajánlott.
 
Ismétlés rovat:
TV2, 21:30: Kegyetlen játékok – A hímneműek Sarah Michelle Gellar és Selma Blair leszbicsókja miatt nézik, a csajok meg a nyálelválasztó Ryan Philippe miatt. Nekem egyik se nagy vonzerő, főleg nem ezredszerre…
RTL Klub, 21:15: Constantine, a démonvadász – Ennyire várják azt a rohadt autóversenyt, vagy ennyire nincs más?! A kötelező namedropping: Michelle Monaghan (<3), Peter Stormare, több szót nem akarok róla ejteni. Tényleg.
Viasat3, 21:55: Betépve – A Sebhelyesarcú történéseivel egyidőben (a Nagy Amerikai Kokainrobbanás idején, vagyis a hetvenes években) játszódó, ám elkészülte miatt kortársabb megoldású antisikertörténet, érezhetően a Trainspotting és Scorsese hatása alatt (a Nagymenőkben nagyot alakító Ray Liotta is szerepel, de gondolom a mai fiatalok Johnny Depp, Penelope Cruz meg Franka Potente miatt fogják nézni). Ha egy ismétlést nézel ma, ez legyen az.
Duna, 21:20: Egy gésa emlékiratai – Na jó, most hagyom abba, jöjjön a
 
Hírmagyarázás:
Mészáros Dóra Sziget-jegyért könyörög: „A sztriptíztáncos mindenkinek üzeni, akik nem dobják meg jegyekkel, hogy "nyalcsizzák ki a pink segglukcsiját." – A teljes szöveg, csak az olvasók okulására: “okés, úgy látszik, szarcsiznak a pofimra szigetjegycsi ügyben... kutycsit sem érdekli a problémcsim... na nem baj... majd ha megtudom kinek volt jegye és nem ment el és nem adott... az majd nem kap interjút, képeket ingyér, szívességet meg hasonló jókat, amiket bírnak kérni mindig, amikor kell nekik valami. Azt üzizem nektek, szarcsimmókcsik, nyalcsizzátok ki a pink segglukcsimat.” Nem kommentálom, mert erre már nem tudok mit mondani. Az meg jellemző, hogy az ocsmány szöveg sokáig Index-címlapon maradt, a kommentelést meg idejekorán letiltották. Most nézem, kint van Subbán is, és pörögnek a kommentek! Ezt már szeretem :)))
Webisztán: A Maps a Google trójai falova?: „Már régen nem pusztán egy térképalkalmazásról van szó. hanem egy geolokációs adatközpontról, ami a mobilhasználó számára fontos szinte összes információt tartalmazza.” – Gratula. Most jöttök rá?
Nőket erőszakolt a szexuális zaklatásról tartott előadásairól híres svéd rendőr: „A volt rendőrfőnököt három nő megerőszakolásáért hat és fél évre büntették.” – Úgy látszik a „rablóból lesz a legjobb pandúr”-módszer visszafele is működik.
Veszteségessé varázsolták Harry Pottert: "Papíron még egy egymilliárd dolláros bevételt produkáló sorozat is lehet veszteséges. Ügyes könyvelők módszereit vizsgálták Hollywoodban.” – Hát tényleg, mindjárt itt a mindig "nullszaldós" / "veszteséges" Szigetfesztivál ^^
Transzvesztita a pályán a brazil rangadón: "Klubszínű tangában a gyepen a Santos-Sao Paulón." - DO NOT WANT! Nem lehet mindenki Larissa Riquelme...talán jobb is hogy nem a brazilok nyerték a VB-t. El ne felejtsem leszedni a bannert, már nem aktuális.
Keleti Györgyi egyetemre megy – ...ez meg, mint a Mészáros Dóra-hír: kommentálhatatlan, értelmezhetetlen. Én szégyellem magam helyettük is, hogy itt tartunk.
 
VASÁRNAP, JÚLI… AUGUSZTUS 1.:
KÉK TENGERHÁROMSÁG

ALL BITE AND NO BARK
Igen, tegnap csak az időmérő edzés volt, ma meg a tényleges futam, hagyjuk, egész nap kerülgettem a külföldieket, és amikor kérdezték merre van a Hungaroring, csak annyit mondtam mint Ford Fairlane wisconsini családnak, aztán rohantam haza meg a kocsma hűvösébe, hogy befejezzem a heti ajánlót… Kezdjük az M1-el, ahol egy kis amerikai patriotizmust kapunk kilenctől (ausztrál, sőt Csókás Márton személyében még magyar segítséggel is). A történelmi filmdráma A nagy cabanatuani mentőakcióról szól, amelynek keretében félezer amerikai fogylot szabadítottak ki jó mélyen az ellenséges vonalak mögött. Nagy kékség-parafrázis kilenckor Olaszországból a Filmmúzeumon, aminek még a címe is az eredetire hajaz: Kék tengermély. A mélymerülés mellé itt betettek egy kis delfinvédelmet és a mindig egyfele néző Franco Nerót is, de a mérleg nyelve így is Besson felé hajlik, aki viszont egyre inkább elfelejtett filmet csinálni – szóval a piaci rést végülis sikeresen tömik be olasz barátaink. Ugyanott 22:40-től egy ellenpár a Nagy Mentőakcióra: az Eltűntnek nyilvánítva arról szól, hogy az Egyesült Államok hogyan hagyta cserben polgárait egy banánköztársaságbeli puccs során, sőt, hogyan varrták a szálakat a háttérben. Ha a héten volt már egyszer Parker Posey, akkor legyen most is: a retekklub este tízkor vetíti a Penge harmadik részét, ami stílszerűen a Szentháromság címet viseli, és mint a Mátrix-trilógia, ez is túl hosszúra lett nyújtva – még szerencse, hogy a Blade sose akart többnek látszani annál, ami: modernkori fantasy-akciófilm, a lehető legkevesebb párbeszéddel és a legmagasabb body count-tal. A zenében a Wu-mester RZA keze is benne van, a fővámpír vámparvadász ezúttal maga Drakula ellen indul harcba, és gondolom lesz benne sok-sok reklám is. Aki az eredeti Drakut akarja látni, annak a Dunára kell kapcsolnia kilenckor (és ha ügyes, pont eléri a Penge 3. kezdését is), ahol egy dokumentumfilmet adnak Lugosi Béla, a bukott vámpír címmel. Érdekesség, hogy Szabó István és Müller Péter is megszólalnak benne – remélem nem azért mert ők is a kardfogúak közé tartoznak, mint a Lugosihoz hasonlóan szörny-kultkirály Lon Chaney vagy Boris Karloff!!! Kifejezetten ajánlott, és itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy Lugosi Bélának tudtommal nincs szobra Magyarországon! Éppen ideje volna állítani egyet, akár a Parlament mellé is, sőt leginkáb oda...
 



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés