2010. 09. 13.
Szerencsehét (szept. 13-14-15-16-17-18-19)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 13.:
TIZENHARMADIKAHÉTFŐ


Ő még mindig nem Andrew Eldritch, bár közel jár hozzá
Felfordult az időjárás és vele én is: ma azzal kezdem ami általában a végére szokott maradni, vagyis jöhet a Hírmagyarázás:
Zac Efron a hajával csajozott - Még mindig jobb, mintja a csajával hajózott volna!
Stohl András jól érzi magát - Ha ő jó érzi magát, akkor én meg nem! Mindegy, az már biztos hogy innentől meg sem áll a becsületrendig...
Vasárnap van a magyar dal napja: "Harmadszor tartják meg, Budapest mellett tíz vidéki településen, összesen 33 színpadon." - Ezek szerint nem veszett el, csak átalakult. Éberség!
Tarantino az exét díjazta Velencében - Quentin, Quentin!!! Hogy is volt az a Pulp Fiction-ös beszólás egymás faszának szopkodásáról?! Így lesz az alulról induló téka-rendezőből önmaga karikatúrája... "Könnyek közt dicsérte a zsűrielnök a győztest a Velencei Filmfesztiválon. A negyedik nő és negyedik amerikai fődíjas lett Sofia Coppola." - Régi adósságomat törlesztettem a minap amikor végignéztem az Elveszett jelentést. Írtam is róla, ha minden jól megy fel is rakom a honlapra. Ezek a díjátadók meg lassan annyit se érnek mint a Porno-Oscar :DDD
Nyolc kategóriában nyerte Lady Gaga a VMA-t - ...mondom én! Ő meg lehetne a zene Sofia Coppolája, már ha lenne neki is valami nagynevű rokona. De róla azért mégis inkább Cipolla jut eszembe, mint bármelyik Coppola!
Nem történt semmi érdekes: "A norvég hírolvasó élő adásban mondott fel, mert már nagyon unta a híreket és a főnökeit." - Lehet követnem kéne a példáját, annyira nincs semmi ami ajánlható lenne. Az ismétléseket és sorozatokat most nem is sorolom fel, annyi van belőlük, Terence Hill-rajongóknak kiemelendő a Don Matteo aktuális része. Hilltől nem idegen a reverenda, már Don Camillóként is magára öltötte, ma fél kilenckor viszont nem bohóckodni, hanem egy élő rádióadásban elkövetett gyilkosságot fog felderíteni az M2-n, ahogy Bud Spencer is tette a maga papos sorozatában... Majdnem ugyanakkor, 21:10-kor majdnem ugyanilyen, csak garantáltan felnőtteknek szóló szórakoztatás lesz a Dr. Csont is a Temetés című epizóddal a retekklubbon, az alcímbeli esemény pedig megrendezett, és az élő halott gyilkosait próbálják vele tőrbe csalni... Minap ismételték valahol a Kitano-féle Erőszakos zsarut, ma 21:20-kor pedig Syl Stallone 86-os rendőrködése, a Kobra van soron a Film+-on, hasonlóan emberbarát felhangokkal. Mellékszerepelnek Brigitte Nielsen keblei, ugyanolyan mell ékesek, mint a történet - lesz sok lövöldözés, macsós kiállás, egyszóval ajánlott, ahogy a Kiképzés is 22:40-kor a Viasat3-on, ahol Denzel Washington játssza ugyanezt a kicsit közhelyes de mindig bejövős izomtiborizmust, csak feketében. Nem elég hogy egy egykori kliprendező, Antoine Fuqua követte el, de még Dr. Dre és Snoop Dogg is szerepel benne. De tudjátok mit, ne tévézzetek, menjetek inkáb Atari Teenege Riot koncertre a Trafóba, előzenél Pándi Balázs! Garantált fültágítás lesz, nemkicsit, nagyon! :DDDDDDDDDD


KEDD, SZEPTEMBER 14.:
BAJNOKOK SZÁZADA

Nyolckor személyiségfejlődés a Cinemaxon, avagy hogyan lesz egy elítélt gyilkosból a madarak barátja és Az alcatrazi madárember (a magyar címből a madarakat kihagyták). Fura hogy egy ilyen figura az állatokkal képes együttérezni és az emberekkel nem, de ne csipkelődjünk, örüljünk annak hogy egy beteg madár képes arra amire egy teljes börtönsziget nem. Az igaz történetből készült film főszerepében Burt Lancaster, mellette Telly Savalas és Karl Malden édesítik az életet a börtön ablakában.
Cartoon Network / TCM, 21:00: Agyhalál - Bonyodalmak a nem brit, hanem amerikai tudósok által kifejlesztett agyelszívó körül. Az egyik fejlesztő (Christopher Walken) a nőjét akarja vele (vissza)szerezni, a hadsereg meg a maga céljaira használná, pedig a kettőt lehetne egyben is, és akkor make love, not war... A fő esemény természetesen a Bajnokok Ligája lesz fél kilenckor a TV2-n, még az is lehet hogy nézni fogom, bár ha én szurkolok egy csapatnak annak általában rossz vége lesz, lásd a női vízilabdamérkőzést... A másik "átkos" csatorna, a retekklub éjjel negyed tizenkettőkor megint megpróbálja jóvátenni az egészéves butítást a XXI. század aktuális, Márkus Lászlóval foglalkozó részével. Most is csak azt tudom mondani, hogy aki tudja ki volt M.L. az azért nézze, aki meg nem, az azért. Ajánlott, bár nyilván lesz benne szenzációhajhászás is, arról nem kell tudomást venni, én se fogom most elmondani azt amit mindig ilyenkor (hol lenne a helye ma, stb.). Egy dolog számít: a színház volt az élete, és nagyon nagy művész volt.

Ismétlés:
Duna TV, 20:30: Az eltüsszentett birodalom - Politikai áthallásoktól sem mentes, több évtizedig betiltott mesefilm. Voltmár. Ajánlottammár.
HBO Comedy, 20:55: Ez igen! - A pávián(=csupasz fenekű)farmer mennybemenetele. Ezt is.
Filmmúzeum, 21:00: Halál Velencében - Szerelem és coming out a pestis árnyékában, Mann klasszikusából, Dirk Bogarde-val.

Hírmagyarázás:
Subba: Subba gasztro: Habos: "Megkapod a kajádat, rajta pedig egy olyasmi képződményt mintha valaki egy hatalmasat csulázott volna a tányérodra." - Lehet hogy nem is csula az, basszus :SSSSS
Belevaló csajok mehetnek az Édenbe: "A Viasat3 legdrágább valóságshow-jában az esik ki, akinek nincs kivel aludnia. A castingon jártunk." - Nincs még elég celeb meg plázapicsa? Nincs még elég mindenkivel lefekvő idióta tini? Nincs még eléggé a béka segge alatt a televíziózás? Megannyi költői kérdés!
Hallgassa, hogyan sikítanak az élvező hírességek! - Egy frászt! Majd ha alattam sikoltoznak, max. akkor!
 
 
SZERDA, SZEPTEMBER 15.:
SZÍNHÁZBA AZ EGÉSZ VOLÁNNAL

Kép a balintagnes.hu-ról, ami szintén ajánlott.
Katasztrófa az ami itt van gyerekek, merő katasztrófa, csupa marhaság és ismétlés. Az Agatha Christie-évforduló alkalmából megint aktuális az M1 sorozata (Miss Marple történetei, az aktuális rész szerint Gyilkolni könnyű), hát meg se kell erőltetniük magukat, a korszellem lassul le az ismétlésekhez fél tízkor. A többi még ennyire se jó, nagyjából ugyanakkor (21:20) a Nagyon nagy ő-t adja a retekklub (aki nem tudná, ez a Farelly-tesók igen fárasztó és pesze ízléstelen csajozós vígjátéka). Ugyanott 23:35-kor megint ismétlés, a változatosság (LOL) kedvéért ezúttal az Identitás van soron, ahol egy rendőrnyomozó fut kollegái elől, megérzéseinek hála. Kihagyható. Lesz még fél tizenegykor a Halálosabb iramban a Viasat3-on, faszság, ismétlés, ne nézd meg. Az egyetlen jóság a Duna 2. Autonómián lesz nyolc óra tíztől, egy portréfilm Bródy Veráról, akinek több generáció (így az enyém is) köszönheti az esti mesék bábjait (például a Futrinka utcaiakat, de a Bábszínházba, és ott is a felnőtteknek szóló darabokba is gyártott szereplóket). Egy szó mint száz, Bábszínház az egész világ. Természetesen ajánlott, de miért csak itt adják?
 
Hírmagyarázás:
George Michaelnek ülnie kell: “A színész nem először vezetett kábítószer hatása alatt: 2006 óta nagyon sokszor meggyűlt a baja a rendőrséggel. Nyolc hét börtönre ítélték.” – Kedves Index, értem én hogy működnek a freudi ösztönök, de akire ti gondoltok, az stohl andrás. Tudjátok, ő a színész. George Michael zenész, ami, bár majdnem ugyanaz, de mégsem teljesen! De látjátok feleim, az elmaradott Nyugat még mindig ott tart ahol, GYERE HOZZÁNK GEORGE MICHAEL, itt még ki is tüntetnék a betépett vezetésért! De most rosszindulat nélkül, micsoda mesterhármas lenne, stohl, császerelőd meg george michael, és persze a nemzetiben, Alföldi rendezésében! Még az Írországba szökött gázoló is jegyet venne rá!
Megölhették a latexruhás férfit: "Nyomoz a rendőrség a Soroksári úton talált fekete latexruhás hulla ügyében."
Szecsődi latexben adott a szarnak egy pofont
Lábait csókoltatta a diákjaival a tornatanár: "Az orosz testnevelő a tinédzserek orra alá dugta a lábát fekvőtámaszozás közben, és azt üvöltötte, hogy "Keményebben, egy, kettő, csókolj!"" - Visszajön a BDSM! ÉBERSÉG!!!
Nem bírták a lakók a Magyar Dal Napját: "Egerben amint lejárt a hangosítási engedély, kihívták a rendőröket. Három szám volt hátra." - Lehet nem a hangerővel volt a baj, hanem a zene minőségével :DDDDD
Közben lezajlott az Atari Tini Lázadás Együttes koncertje is, ennek örömére a Quarton interjú olvasható Alec Empire-rel, ahol a nagyember azt találta mondani, hogy “egy (...) zavargás mindig jel, azt mutatja, hogy valami gond van a hatalommal, hogy a társadalom egyes csoportjai olyan helyzetbe kerültek, hogy úgy érzik, hogy csak erőszakkal tudnak változást elérni. Például a párizsi külvárosi zavargások: voltak, akik azt mondták, hogy ez nem több, mint hogy vandál fiatalok rombolnak - szerintem ennél sokkal mélyebb dologról volt szó, még akkor is, ha esetleg nem tudták volna pontosan megfogalmazni, hogy mit is szeretnének elérni. Az biztos, hogy voltak problémák, különben ugye mindenki boldog lett volna és táncolt volna az utcán.” Ilyenkor hiszem azt hogy az ATR még a Chumbawambánál is nagyobb anakronizmus, na nem baj, megint egy idollal kevesebb, kedves Alec Empire, ha ott éltél volna a párizsi külvárosokban, netán a zavargások idején, akkor már rég nem digital hardcore-t játszanál, hanem Oi!-zenét, és nem azért mert a zavargók kifosztották-szétverték a stúdiódat. Hiába no, minden sikeres zenész elszakad a valóságtól, még ilyen szubkult műfajoknál is...
 


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 16.:
A PROVENCE-I GYERMEKLÁNCFŰSZERES MÉSZÁRLÁS

Fű, szeress! (Nem, a kép nem a Smashing Pumpkins "Today" c. klipjéből van)
Hahaha, ne tévesszen meg a hosszú cím, a mai ajánló is jó rövid lesz, ismétléseket és egyéb borzalmakat kiszűrtem ami maradt, azok az alábbiak:
Fél kilenckor midwife crisis a Dunán, ahol egy városi ifjonc kénytelen átvenni beteg apja mozgóüzletét és ezzel együtt a vidéki élet szépségeit (nők, felelősség, miegyéb) is elviselni. A Provence-i fűszeres fejlődéses dráma, vagyis nem csupa móka és kacagás meg szerelem meg francia életérzés lesz... Nyolckor, ha minden jól megy, Elborít minket a sötétség a Cinemaxon, ahogy a főszereplő, Afganisztánból hazatért német katona agyát is, aki a háború után nem tud a falusi létbe visszailleszkedni. Mehetne ő is mozgóárusnak a fűszeres mellé... :(( Az afgán / iraki / akármilyen békefenntartásról meg mit lehetne mondani, ez ennek a generációnak ez a Vietnamja... :(((

Hírmagyarázás:
Nagy motyóval bukott a mohó mohalopó - Nem tudom mit szedett aki ezt a címet összehozta, de nekem is kell belőle 8))) "A borsodi nő ötzsáknyi illegálisan szedett növényt akart eladni. Virágzik a moha-feketepiac." - Javagyúgy, Borsod. Így már érthető...ahhoz hogy termeljék, mint a vadkendert, ahhoz meg gondolom túl hülyék. Vagy ebben nincs akkora pénz...
A maláriaellenes programok 750 ezer életet mentettek meg tíz év alatt - A médiaellenes programok és blogok meg, mint az enyém is, az egész világ lakosságának életét mentik meg, nem tíz év alatt!!!
Lady Gaga tényleg felhúzta a húsdresszt: "Franc Fernandez, a kosztüm megalkotója a levétel után is készített fotókat a botrányos ruháról. Bizonyíték erejű felvételek a levetett zsírról." - Csomagolja magát a saját húsába! Idióta luvnya. Remélem legalább jól beköpték a legyek és elkapott valami csúnya betegséget a dögbűz mellé... :DDDDDDD

Tilcsákbe! rovat:
Az állam ellenőrizné a Való Világot: V. Világuralmi törekvések!!! ÉBERSÉG!!!! "A médiahatóság etikai kódexet írna a műsornak. A rázós jeleneteket kivinnék Romániába." - Ne fukarkodjunk, az egészet vihetnék ki valahova, a készítőivel együtt. Vagy kilőhetnék őket az űrbe.
Betiltották a jégkrémet faló terhes apácát: "A hirdető cég szerint csak a pápa látogatása miatt lett érzékeny a brit hatóság." - Hülye reklámra még hülyébb válaszlépés. Így kell ezt!
Betiltják a parkokban a dohányzást: "New York polgármestere bejelentette, hogy kiterjeszti a dohányzási tilalmat még a strandokra is." - ...miközben azért leszedik a sápot a cigisekről. Tessék mondani, hol lehet majd dohányozni, ha sehol sem?
Betiltják az állatos fétisvideókat az USA-ban: "Az obszcén filmekben fétistárgyként használt állatokat csonkítanak vagy ölnek meg." - Na ezzel speciel egyetértek. Azt meg hogy a készítőikkel mit csinálnék, azt inkább nem írom le...
Piroslapok: Magyarbűnözés Ausztriában: "Az ezt tagadókat is lecsukatná a Jobbik?" - Édes faszom, de nagyon hülye ennek a blognak az írója is, és ráadásul egy 21 évvel ezelőtti (!!!) bulvárlap (!) címoldalával érvel. A hivatkozott esetre emlékszem, meg arra is ami körülötte volt, nem akarom részletezni, aki akkor élt az tudja, aki nem az meg örüljön neki, a kommentelők elmondták a lényeget helyettem is. A blogírónak csak annyit üzennék, hogy hajrá, csak örvendezzetek ha sikerül rúgni egyet a (miattatok is) padlón levő szülőhazátokba. Barmok.
Comment: A Tv2-nél tüntettek az RTL ellen - ...na, csak megérkezett a másik oldal hülyesége is, én pedig nyerítve röhögök. Félelmetes. Persze lehet hogy ravaszul meg volt koreografálva ez is, és valójában egy médiahack, amivel azt akarták szimbolizálni, hogy mindegyik kertévé tök egyforma?... :DD


PÉNTEK, SZEPTEMBER 17.:
SEMMI, CSAK AZ EMLÉKEZÉS

Ma is hamar túlleszünk mindenen, annyi a sokadszorra adott műsor...OK, igazából csak egyet emelnék ki, a Szenes Ivánra emlékezünk-öt az M1-en nyolctól, Bodrogi Gyula konferálásában. Közhely, de igaz hogy Szenessel egy korszak távozott - ugyanakkor őszinte leszek és bevallom hogy nem teljesen az én világom, ahogy az se tetszik hogy a dalait is közhellyé degradálták a mulatós zenészek (még a Hofinak írtakat is), de azt el kell ismerni, eltelt sok-sok év, és Szenes valahogy állandó és stabil maradt. Mint minden állandó és cikizhető dolognál, ennél se hitte el az ember hogy vége szakad, és most mégis mekkora hiány maradt utána, amit csak a dalai feledtethetnek úgy-ahogy. Tetszik vagy nem, része volt a magyar kultúrának. Látom hogy sovány lesz az ajánló, csapjuk hát hozzá a Film+-on 21:10-kor kezdődő Dolph Lundgrenizmust, a Sivatagi lavinát (ez is milyen cím már). Dolfi igazságtalanul van börtönben, kitör, túszt ejt és bosszút áll. Gondolom közben a túszba is beleszeret. Ha rám hallgattok, nagyszüleitekkel megnézitek a Szenes Iván-emlékműsort, aztán olvastok vagy csináltok bármi mást, ma tényleg nem lesz érdemes tévézni, az idő meg olyan hogy elveszi az ember maradék kedvét is.

Hírmagyarázás:
Illés Zoltán Chuck Norrisokkal védené a nemzeti parkokat: "A hóvirágtolvajok és quadosok ellen rendészeti kiképzéssel felkészített, fegyveres rangerek kellenek." - Úgy is kell! A quadosokra kilövési engedélyt is lehetne adni :DDD
200 millió dollárt kaszált máris a Halo Reach: "A videojáték egy nap alatt lenyomta az idei mozislágerek első heti bevételi rekordjait." - Látjátok, van itt pénz! Nincs semmi válság, a letöltés sem öl meg semmit, van olyan iparág ami virágzik!
Buldózerrel támadtak Nak polgármesterére: "Egy holland férfi el akarta ütni a tolnai falu első emberét és a helyi közmunkásokat is." - Marvin Heemeyer reloaded?
Ha kés van nála, nagyon nagy bajban vagy - Jó tudni...:((( "Ha késsel támadnak az utcán, szinte lehetetlen sérülés nélkül megúszni. A vágás néha rosszabb, mint a szúrás. Lehet védekezni táskával, pulóverrel vagy egy marék százforintossal is." - Hej, már az Index is?! ÉBERSÉG!!!!!!
A Sun szerint hét hónapja oszladozó pornósztár volt a latexruhában: "Magyar rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írták, hogy a férfit egy pornóforgatáson ölhették meg." - Felzárkóztunk a művelt nyugathoz...:SSS Most komolyan, milyen kép alakulhat ki egy külföldiben? Megkéselt triatlonos, oszladozó szadomazo Béna, pornóskurvák... :((( Ja, és attól még nem lesz valaki "sztár" hogy szerepelt 2-3 BDSM filmben!


SZOMBAT, SZEPTEMBER 18.:
AM Á ZONAS, Á LA TRISTE


Nemkicsit S+!
Kezdeném a legfontosabbal: 19:30-kor kerüld messze a két fő kertévés csatorna (retekklub, TV2) “tehetségkutatóit”(X-Faktor és Megasztár). Ugyanígy kihagyható az M1-en nyolckor a SzerencseSzombat -látjátok, nálam meg az egész hét szerencsés volt, és ez nem a lottótól függött! Ugyanott viszont kilenckor történelmi kalandfilm Viggo Mortensennel és Javier Cámarával (Torremolinos 73, Torrente). A helyszín az 1600-as évek bizonytalan Spanyolországa, lesz vér, szabadságharc, utolsókból elsővé levés és még szerelem is a címbeli (és persze Mortensen alakította) Alatriste kapitány jóvoltából. Még mindig kilenc óra, megint kalandfilmezés, de már a retekklubon (ekkor múlik el a sztárfaktor-veszély). Mortensen helyett The Rock, amint egy szerencsevadász juppiköcsögöt pesztrál, miközben amaz Az Amazonas kincsét kutatja. Lesz még benne Christopher Walken is, de én mégiscsak Rosario Dawson miatt fogom nézni, aki egy bombázó 8))))) A törökök által az örmények ellen elkövetett népirtásról szól, vagyis nem lesz könnyű szórakozás a Dunán vetített Pacsirtavár, mely egy túlélő naplójából készült, és érthető hogy csak 22:25-kor kezdik, ennek ellenére a komolyságra hangolt nézőknek kifejezetten ajánlott, főleg mivel a Kísérletből ismerős Moritz Bleibtreu is ott van benne, a hozzá képest ismertebb Paz Vega és Tchéky Karyo mellett. Ugyanabban az időpontban kezd adni a retekklub egy jó kis háborús drámát Omar Shariffal és Peter O’Toole-lal. A német megszállás alatt játszódó történetben egyszer Varsóban, majd Párizsban ölnek meg egy informátor prostituáltat, a gyanúsítottak száma három, mindhárman a német felső vezetéshez tartoznak. A Sharif alakította Abwehr-tiszt a második alkalomnál már résen van: eljön a Tábornokok éjszakája, és vele az igazság pillanata. Hogy ne ilyen negatívumokkal zárjuk a napot, nyolckor egy kicsit Lesz ez még így se-ízű vígjáték az HBO-n, a címe alapján (Egy szexista mizantróp esete a halállal) akár rólam is szólhatna, pedig én nem vagyok halálos beteg, mint a főszereplő, akinek csak kevés ideje van hátra – de ugyanazt csinálja mint én, aki előtt remélhetőleg több idő van, vagyis igyekszik megkeseríteni a körülötte állók életét ^^ Ám a sok sok cinizmus alá lasan beférkőzik az élettapasztalat és a megnyugvás. Ajánlott.
 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 19.:
AZ ÉN MISÉM TOVÁBB TARTOTT VOLNA


Én is Tiger, te is Woods!
Végre sikerült egy mammutposzot összehozni (múlt héten nem jött össze), lássuk mi a mai termés! Háromnegyed kilenckor régi film az M2-n, vagyis szinte biztos hogy ismétlés, de attól még ajánlott, főleg Jávor Pál és Gózon Gyula miatt, akik itt mint egy pincérkedni kénytelen báró és az ő inasa próbálnak az ígéret földjén új életet kezdeni. Vendéglőben feltűnő rokon, lottónyeremény, szerelem - bájos, mint Rejtő könyvei – bár ő tapasztalatból írt, míg A kék bálványt valószínüleg nem ott forgatták, ahol játszódik. Egészkor, vagyis kilenckor a Filmmúzeum is bedob a közösbe egy vígjátékot, aminek lehetett volna az is a magyar címe hogy Én is tigris, te is tigris, és akkor a Suhancosra is utaltak volna vele, ehelyett a nehézkes (de legalább haiku-szerű) Én is, te is, tigrist adták neki, és három kisebb történetből áll, de bőven jobb mint a Négy Szoba. Ebben is lesz pincer – mi több, földönkívüliek is. Olasz, tehát nézni kell. Amit viszont nem, az most jön. A TV2, azon belül is 22:20-tól az Esti Frizbi látja vendégül Andy Vajnát (ő tudom ki), Mogács Dánielt (őt nem ismerem) és Jimmy Jump-ot (őt sajnos már mindenki ismeri: ő az élő példa arra, hogyan lesz egy egyszer elsüthető poénból valami kurva fárasztó, erőltetett dolog). Én nem fogom nézni (csak Vajna miatt tenném, ha egyáltalán), de tudom hogy van aki fogja, hát annak legyen mondva. Akkor már ezerszer inkább fél tíz után öt perccel az ezerszer, de még így sem elégszer leadott Az élet vendége című Kőrösi Csoma-tribute a Dunán, Szemző Tibor rendezésében és zenéjével!
 
Hírmagyarosítás:
Rákóczi Ferenc: Csodálkozom, hogy jutottam ide - Nem csak te csodálkozol, és nem csak mi, hanem a néhai névrokonod is!
Szeretett volna valaki lenni John Lennon gyilkosa – Muhaha, elérted, kretén. Örülhesz neki életed végéig…a rács mögött :DDDD



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés