2010. 09. 20.
Szalonna éh Gyomorra (szept. 20-21-22-23-24-25-26)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 20.:
NAGYDUMÁS ALIENEK

Határozottan nem sunáznám :SSS
Ez a hét(fő) is jól kezdődik: Dumas-feldolgozás fél tíztől az M1-en, küzdelem A királyért és a koronáért, na meg egy nemeslány szívéért (és egyéb testrészeiért) III. Henrik korában, a vallási ellentétek közepén. Sorozat, ez a nyitó rész. Ajánlott. 19:55-kor a testrabló-téma sokadik variánsát láthatjuk az HBO-n, ezúttal a plázába helyezve, vásárlók, akarom mondani Idegenek a pokolból - és perszehogy a földönkívüli az üldözőibe költözik bele, ezzel pénzt spórolnak a készítők, de nézzetek a nyitóképre, hát lehet hogy be kéne szarnom a flémelemtől, de amint a fickó szemét megláttam, csak arra tudtam gondolni hogy szegénynek mennyi marihuánát kellett elszívnia ehhez :DDDDDD Érdemes a Duna 2. Autonómiára kapcsolni negyed kilenckor: a Szülőföldem című dokumentomfilm Vas István költő előtt tiszteleg. Kifejezetten ajánlott, ahogy ugyanott 21:25-től a Sakk-matt Provenzano is, ami ugyancsak doksi, és a Camorra kápójának, basszus miket mondok, capo di tutti capi-jának elfogásáról szól. Jó sokáig tartott a dolog, 42 évig, és nem a rendőrség inkompetenciája, hanem a bűnözők leleményessége miatt.

Hírmagyarosítás:
Ha Orbán nem hülye, végünk van - Avagy tótavé jobbra sorol, első rész :DDD
Takács Adrienn többet nyert Peti kacsójánál - Ezt direkte nem kommentáltam eddig, annyira szomorú. "A felvételek során a 19 éves győztes, akit szülei is támogattak a döntésében, meghúzta az erkölcsi határt, és csóknál többet nem engedett, így kizárt, hogy ő legyen annak a három lánynak az egyike, akiket Majka – állítólag – megfektetett." - Na EZ a szomorú, mármint a szülői támogatás. Az hogy egy 31 éves ember egy 19 éves csajt választ, az nem meglepő, ha lenne rá lehetőségem én is azt tenném, de persze nem kamerák előtt :))) „Most halasztok egy évet, mert nyelvvizsgát szeretnék csinálni, és ha az megvan, akkor szeretnék egyetemre menni." - Lehet én vagyok a hülye, de tudtommal halasztani csak akkor lehet, ha már felvették az embert... "Még nem tudom, mivel foglalkoznék, de szívesen elhelyezkednék a médiában vagy a turizmus-vendéglátásban.” - Média?....tényleg?.... Majd alapíthatsz közös újságot Zsanettel. :DDDDDDDDD Most nézem csak, a nap kommentje-jelöltemet kimoderálta a velvet (a pohár tartalmára volt benne célzás), úgyhogy marad nektek ez:

2010.09.18 09:28:16 dr.mendelényi
média, turizmus, vendéglátás = nemzetközi pornóipar


KEDD, SZEPTEMBER 21.:
VAGYOK: A SEMMI


Ő viszont nem semmi, avagy ne csak mindig a férfiaknak kedvezzünk képileg!
Ma a retekklubbon Erika Eleniakot próbálják többminttestőrként eladni nekünk a Halálos felfedezésben, ahol egy tudóst kell biztonságba kísérnie. Nem tudom itt vetkőzik-e, de kihagyható (nem lesz nehéz, mármint kihagyni, mivel 23:55-kor kezdik csak). 21:20-kor ugyanilyen CIA-s (és kihagyható) lesz a Detonátor a TV2-n, ahol Wesley Snipes lát el hasonló feladatot egy bombázó csaj oldalán, csak itt egy atombomba is bejátszik. Tizenegykor is jut nekünk az akcióbál, hála a Film+-nak és Lorenzo Lamasnak aki Az exkommandós bőrébe harmadszor is beköltözik. Agyatlan akció A törvény nevében, de szigorúan törvényenkívüli eszközökkel (és lehet hogy voltmár). Sorozatok és egyértelmű ismétlések a végére: fél tízkor folytatják a küzdelmet Királyért és a koronáért az M1-en, a Dunán meg negyed egykor újrázzák a Krassó Miklós filozófusról készült Vagyok, aki vagyokot. Röviden, ma egy nagy semmi az egész, szerencsére a Hírek megmentik majd ezt is:
Színpadra vinnék a romagyilkosságokat: "Alföldi Róbert főigazgató dokumentumdráma-pályázatot hirdetett. A Nemzet Színház célja, hogy a nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát megrázó bűncselekmény-sorozatról nyílt, társadalmi párbeszéd kezdődjön." - Na látjátok, ezért csinálom én a hírmagyarázást. Egy ilyen, és nem kell kávé, egész napra meglesz az adrenalin. Remélem hogy (akár álnéven is, de) bódis kriszta írja majd a szövegkönyvet (természetesen geszti péter zenéjével) és stohl andrás is játszani fog benne, a bemutató meg perszehogy a Nemzetiben lesz!! Anélkül hogy el akarnám bagatellizálni a halottak emlékét, megkérdeném a készítőktől, hogy SZÖGI LAJOS ÉS MARIAN COZMA MEGÖLÉSÉT MIKOR TERVEZIK SZÍNPADRA VINNI?! "A pályázaton mindenki részt vehet, aki úgy érzi, van mondanivalója a témáról." - Hát nekem aztán volna, talán pályázok is, de nyerni sasszem nem fogok :DDDDDDDD
Vádat emelhetnek Stohl András ellen: "A rendőrség befejezte az ittasan, bódultan balesetet okozó színész ügyében a nyomozást." - Mint korábban is mondottam: BECSÜLETREND. És persze Kossuth-díj!
10 forintért árulják Koviék a pornófilmeket - Így a harmadik üveg Dreher környékén egy dolgot azért szögezzünk le, elvtársak: magyar könnyűzenét, magyar pornót MÉG INGYEN SE! ÉBERSÉG!!!
Ötvendollárért gyorsítaná a direkt lassú processzorait az Intel: "A gyárban letiltanak bizonyos funkciókat, amelyeket aztán a cégtől megvett kóddal lehet feloldani." - Fogjatok össze Kovival! Hülyék. Az ötven dollárt meg még mindig külön írjuk!
Bepiálva oldjuk meg az alkoholproblémát: "Az Emberek Újságírói, Önöket képviselve, félóránként egy felessel oldják a mértékletes alkoholfogyasztásról szóló konferencia feszültségeit." - Lehet hogy tudtomon kívül én is a Zemberek Újságírói közé tartozom?...:) Lehet, mert mindig a közjó lebegett a szemem előtt...
Pista: Horoszkóppal is hódítana a Fidesz: "A párt legújabb agitprop anyaga eljutott oda, ahonnan már nincs visszaút a józan ész világába." - Miért, az MSZP-nek meg kormányzati jósdája volt :DDD Az agymenés nem vész el, csak átalakul!
Meztelen modellek a Londoni Divathéten: "Míg tavaly egerekből és patkányokból készült fejdísszel sokkolta a közönséget, Charlie Le Mindu most nem vacakolt." - Robert Altman megelőzte ebben is. :ásít:
Kontár: Az élő-halott OTP: "A Dumaszínház legújabb plakátján szereplő humoristák inkább tűnnek sírásóknak, mint profi viccesembernek." - Végre alaki foglalkozik ezzel a jelenséggel, mármint hogy a reklám megöli a humornak még ezt az újjászületését is...akár szponzorációval, akár azzal hogy a stand-up comedysekkel adják el a hitelt....
Kínaiak vennék a General Motorst
Kínaiaké lett a Tisza Szálló
- MEGESZ MINKET A SÁRGA VESZEDELEM!!! ÉBERSÉG!


SZERDA, SZEPTEMBER 22.:
ÓRIÁSPÓK, CSODAPÓK

Jönjönjön, jön a vízipók...
Rövidre fogom megint: az egyetlen értelmes (LOL) műsort a retekklub adja éjjel negyed tizenkettőkor, valószínüleg voltmár, mert a rendező, Takács Tibor neve nagyon ismerős. Akárhogy is, az Óriáspókok: Jeges rémület már csak a címe miatt is ajánlott, a történet miatt meg főleg: minden közhelyet összeszedtek. Lesznek sportolók (síelők), lesz egy világtól elzárt szálloda meg pályák ahol edzeniük kéne, és mi lesz még, hát egy katonai labor a közelben, ahol merő véletlenségből csupa emberevő pókot termesztenek. Remélem hogy annyira rossz lesz, hogy az már jó... 21:20-kor Nicolas Cage jön rá arra, hogy egy régi gyerekfirkálmány valójában egy Képlet, ami a jövőben elkövetkező katasztrófák időpontjait tartalmazza... HBO, kihagyható. Lesz még kilenckor háborús filmdráma a Duna 2. Autonómián, egy maroknyi katona Az árokban, első világháború, sok-sok vér és Cillian Murphy mellékszerepben. Kihagyható ez is. Tényleg olvassatok inkább.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 23.:
FLÉMELÓ GITÁRTOK

Milliók álltak (mögötte is)
Fél tízkor egy újrafeldolgozás (Szívet cserélni) ismétlése az M1-en, ahol egy meddő házaspár örökbe fogad egy gyereket, ám az asszony közben rákos lesz. A férfi egyedül is tovább nevelné a kislányt, kérdés hogy megteheti-e. Tizenegykor -és sajnos csak az HBO-n- egy kifejezetten ajánlott román dokumentumfilm Ion Barladeanuról, a hajléktalan kollázsművészről, és a későn érkezett világsikerről. És bár Ion B. szerint a világ nem csak a szépe, hanem a fonákja is, azért a John Heartfield-et idéző alkotásai érdemesek a figyelmünkre - a párhuzam azért is helytálló, mert Barladeanu is egy diktatórikus rezsimben alkotta művei legjavát.

Nem ajánlott rovat:
TV2, 21:20: Vejedre ütök (Meet the fockers) - Nem elég hogy ismétlés, de még rossz is. Egy jó van benne, és az a magyar cím, igen, ez kivételesen az az eset amikor az originál a rosszabb.
HBO 2, 20:10: Őrült szenvedély - Egy név: Beyoncé Knowles. Tudsz mindent, menekülj.

Hírmagyarázás:
Otthonosan mozog az ország Lindsay Lohan bugyijában - Végül is a fél világ megsunázta már, miért pont mi magyarok maradnánk ki belőle? Remélem én is sorra kerülök... ^^
Nagymamapornózik Zana barátnő-jelöltje: "A TV2 által kiszivárogtatott videón egy granny pornós asszonyt, a 63 éves Renátát fedeztük fel az Édesnégyes következő szériájának szereplőjeként." - Küldeném neki a Boomin' Granny című Beastie Boys-számot...:DDD
Fábry cementes zsákot húzott volna Stohlra - Én meg simán beraktam volna a cementbe. Vagy a kötő betonba ^^ Tök mindegy, mert MEGÚSSZA, ÉS KOSSUTH-DÍJAT FOG KAPNI, ÉS A NEMZET SZÍNÉSZE LESZ. Ne feledjétek, itt olvastátok először!
Az utca népe megbocsát Liptainak - Nem is kell hozzáfűznöm semmit (amit mégis írnék az nem bírná a nyomdafestéket), a lényeget a nap kommentje mondja el helyettem:

2010.09.22 15:46:51 repecs
Nem tudom ki az utca embere, de aki nem érzi át azt a fájdalmat amit a 8 hónapos terhes anya érezhet annak kívánom hogy egyszer tapasztalja meg amikor a szerelme ezt csinálja vele.

Még gazdagabbak az amerikai milliárdosok: "A Forbes idei 400-as listáján szereplők összvagyona 1370 milliárd dollár." - Köztük vagyok? Nem. Akkor meg mit érdekeljen? Szarjanak sünt, farfekvésben!
A pécsi püspök nem kér a nőkiállításból: "Mayer Mihály szerint a nők szerepét vizsgáló pécsi tárlat ideológiája istentagadó liberális blődség." - Sőt, a női orgazmus is feminista koholmány!!! ÉBERSÉG!
Meggyanúsították Biszku Bélát: "A volt belügyminiszter egy interjúban 1956-ot ellenforradalomnak, a megtorlásokat pedig jogszerűnek nevezte. Akár három évet is kaphat." - Kabaré bazmeg, kabaré. Valaki világosítson már fel engem, ez most ugyanaz a baszkibéla, aki elkövette ezeket a megtorlásokat, vagy csak a névrokona? És ha netán ugyanaz az ember, akkor hogy jön ki "akár három év" emberek százezreinek tönkretételéért és elüldözéséért?!

Critical Mess rovat:
Óje, tegnap lezajlott a kötelező rendszeres városbénítás, ma meg az index címlap van elárasztva:
Rock'n'Pol: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk: "A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak." - NAGYON HELYES, ÍGY IS KELL CSINÁLNI! Mondjuk én inkább azokat baszogatnám akik részegen kerékpároznak és ezt büszkén vállalják is, lásd a régi Index-videón. Na őket eltiltatni bármilyen jármű vezetésétől, de sürgősen!!
Otthon: Erőszakos kisebbség a biciklisfutár?: "A biciklis-aktivisták erőszakos típusában valami, az, ami minden egyenjogúsítási mozgalomban zavarja a nyárspolgárt: kezdenek egylátószögű, sötétzöld kaszttá válni." - ...és persze rájuk is kiemelt figyelem. Tisztelet a kivételnek.
Egy mondatban: Megbüntették Che Guevarát, erre megsértődött: "Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a kerékpárosok szembesülnek azzal, hogy rájuk is vonatkoznak a szabályok." - Lásd mint fentebb. A kommenteket el se olvasom, a szokásos autós-kerékpáros ökölrázás, szánalmas.

Hírek kommentár nélkül:
ET: Diszkrimináció éri a romákat: "Felül kellene vizsgálni a rasszista beszéd szanckióit Magyarországon, javasolja az Európai Tanács."
Azt se tudják, hányadikba járnak: "Napközben igazoltattak egri diákokat, többen iskolájuk vagy osztályfőnökük nevét sem tudták."
Dér Heni megválogatja, mit vállal: "Az énekes nem vetkőzött volna Bencsik Tamara helyében, de büszkén rázatta meg magát árammal Kiszel Tünde társaságában."
Lángoló Gitárok: Így kell rockot csinálni: "Az új Anna And The Barbies borítóján az énekesnő van félmeztelenül, a klipen pedig egy 3D-s lány mászkál pucéran." - Na jó, eddig tartott a némasági fogadalom, a közjó és az emberek képviseletében ki kell mondanom, hogy NEM, rockot NEM így kell csinálni. Így max. bulvárt lehet, de azt nagyon. Ne feledjétek amit a magyar pornóról és könnyűzenéről mondtam: MÉG INGYEN SE! ÉBERSÉG!!!


PÉNTEK, SZEPTEMBER 24.:
WOLFIE EINSTEIN

Az utolsó kép a Led Zeppelin borítófotósáról
Fél kilenckor Picasso egyik leghíresebb műve, a Guernica keletkezésének hátterébe avatnak be minket az M2-n. És míg figyeljük ahogy a mester ecsetje alól kirajzolódik egy polgárháború portréja, ne feledjük, hogy ismét pusztíthat e láng rajtunk. Tűrhető műsorok lesznek a Cinemaxon, először is nyolckor az Egerek és emberek, Steinbeck klasszikusának ismétlése. Aki nem látta még, az nézze, ahogy utána 21:50-kor Aki Kaurismäki testvérének, Mikának a Burjánzó szerelmek háza című alkotását is, ahol a címbeli helyet próbálja eladni egy elhidegült házaspár, ám a barátként elválásból nem lesz semmi, először a nő hozza haza az egyik pasiját, majd erre a férj is vérszemet kap... Végezetül még mindig ugyanott éjjel fél tizenkettőkor Farkas a képernyők alatt, természetesen horror, vagyis ajánlott. A werewolf-sztori itt némi környezettudatossággal és krimivel keveredik, a Gonosz -ahogy Kampókéz esetében is- ott jelenik meg, ahol a legkevésbé várnánk, egy milliós nagyvárosban. Amerikai farkasemberek New Yorkban, Homeland Security reloaded.

Hírmagyarázás:

Megkatétereztettek egy férfit a rendőrök: "A panasztestület szerint a férfi ellenkezett, de többen lefogták, amíg az orvos vizeletet és vért vett." - Örüljön neki! Fő az egészség!
Gyerekek az ágyban: "Tizenöt év után készült Magyarországon átfogó felmérés a kamaszok szexuális szokásairól. Van, aki tízéves korában már elveszti a szüzességét. A pedagógusok pironkodáson kívül nem sokat tesznek." - ...és zuhan a társadalom az ablakból lefelé, és mindenért a pedagógust és rajtuk keresztül az államot hibáztatják.
A sok kis Katy Perryben megvan a szikra, de furcsán néznek ki: "Kiderült, ki az a 30 fiatal, aki szerepelhet Katy Perry klipjében: a kínálat mondhatni vegyes, és sok a fiú." - Helyesen: a kínálat mondhatni metroszexuális, és sok a bizonytalannemű :DDD
Félbevágták a nőt, hogy túlélje a csontrákot: "A kanadai nőn orvosai nem tudtak segíteni, aztán valakinek eszébe jutott, hogy a nő alsó felével együtt távolítsák el a rákos részeket." - Na, neki viszont nagyon nagy respekt. Ennyit tudok csak mondani.

 
SZOMBAT, SZEPTEMBER 25.:
BRONZON A PÓK MARKOCHBAN

A Boyd Rice-hasonmásverseny győztese
Két dokumentumfilm is lesz ma a Duna 2. Autonómián, előbb nyolckor a "Tisztítótűz tetején álltunk", ami az 56 utáni leszámolás első halálos áldozatáról, Tóth Ilonáról szól. Ismétlés, de így is ajánlott. Utána háromnegyed tíz előtt öt perccel egy tizenegy évvel ezelőtti dokumentum-sorozatot adnak a száz éve született költő emlékére: a Kalandozásaink Faludy Györggyel újralátogatja életének fontosabb helyeit, ezúttal Marokkóba vitték az akkor már idős de még mindig életszerető mestert. Természetesen ajánlott - így emlékezzünk rá, és ne a Playboyos botrányfotókkal. Ahogy a kis kábeltévék másolják a nagyokat, úgy a Cinemaxos Bronson csak névrokona a híres színésznek, valójában csak egy piti bűnöző, akit a társai keresztelnek el Charles után szabadon – de nem szabadlábon, hanem a börtönben. Az önéletrajzírási hullám őt is elérte, bár kevésbé szimpatikus mint a szintén többkötetes Chopper – tízkor pedig akit érdekel, megismerheti közelebbről őt is, már amennyire nem a rácsok, hanem a tévéképernyő és az ismétlésgyanússág engedi. Éjfélkor horror a TV2-n, farkasember helyett mérges pókokkal és New York helyett Indiában, gyanakvó rendőr helyett pedig gyanútlan fiatalokkal és egy gyanús tudóssal A pók markában. Az M2-n ugyanakkor adott Búcsúdal a természetfeletti helyett az emberi lét sötét oldalával sokkol: egy ikerpár másik fele az egyik helyére kénytelen lépni, ezáltal lokálénekesnővé degradálnia magát. Természetesen mindkét csajt egy alakítja: Marion Cotillard, az elborzasztó helyzetekről meg Virginie Despentes forgatókönyve gondoskodik. Kis jó a rosszban: lesz pucérkodás is!!!

 
 
VASÁRNAP, SZEPTEMBER 26.:
BEFEJEZI RÖPTÉT A SZÁNALMAS FŐGONOSZ

Ők állnak bosszút a rapzene tönkretevőjén
Fél kilenckor a nagy közös emlékezetből egy darab az M2-n: Zalatnay Sarolta a Retrockban, még a(z elsősorban) zenés korszakából. Érdemes visszanézni és összehasonlítani a mostani önmagával – túl a sekszes könyveken, a vetkőzéseken, a „börtönbüntetésen”, az ebből készült realitykomédián meg a többin. Nem szükséges ítéletet mondanunk róla, megteszik helyettünk a tények. Ezért jók néha a celebek, ha sokra viszik akkor viszonyítási pontok (példaképként), ha meg zuhannak egyet, akkor is azok maradnak (csak épp elrettentő példaként). Háromnegyed tizenegykor újra sírhatunk egyet a Film+ magyar címadásain. Van az a csúnya, rapdeső, versforma-nevű ősállat, tudjátok, a pterodaktilusz. Ez támad fel a Pterodactyl: Szárnyas gonoszban, én pedig a fejemet fogom. Elhiszem hogy a latin ősállatnevek nem mennek mindenkinek, de mennyire szánalmas az mikor egy latin nevet átültetnek angolra, majd ezt változtatás nélkül visszahozzák magyarra (még az ajánlóban is, basszus). De ne kenjünk mindent a fordítókra, a készítők is több merényletet követtek el a jóízlés ellen egy csapással: az egy dolog hogy az egyik karaktert Lovecraft professzornak hívják (jobban sikerült horrorban ez akár tisztelgés is lehetne), de a nagyobb gonoszság az hogy a pop-gangsta Coolio főszerepet kapott. Ma úgy látszik horror-rapper-napot tartanak ezen a csatornán, előtte a Hull-a-rablóban Big Daddy Kane veszi fel a szörnyek kesztyűjét. Utóbbi ráadásul ismétlés, részben ezért nem tettem be, részben azért mert Kane-nek számomra onnantól lett vége hogy Madonna Seksz című „könyvében” szerepelt. És még mindig a rapperek: 20:25-től Ice Cube gyóntat az Első vasárnapban, ami remélhetőleg az utolsó – de ebben a hónapban és számomra mindenképp, főleg mert az HBO Comedy-n a gyónás nem önkéntes. Inkább azt teszem amit a Biblia is parancsol: megpihenek... ^^
…de csak a Hírmagyarázás után:
Jövőre már nem tévézünk ingyen?: "Az RTL Klub pénzt kérne a műsoráért, cserébe 16:9-es képformátum, HD-felbontás és több hangsáv várná a kábeles nézőket. A teljes tévés piac felborulhat a váltástól." – Tudtommal eddig is pénzt kértek érte. Mindegy, írni akkor is tudok róla ha nem nézem…
Néhány éven belül a 3d lesz az uralkodó: "3-5 év múlva a lakások negyedében 3d tévé lesz, a Panasonic európai vezérigazgatója szerint." - Hát persze. És ha igen, nálam akkor se!
A 14 éves Nikolett arca a mai trend – Íme a nap kommentje:
 
2010.09.26 12:52:07 Teru
Jövőre már 10 éves kislányok lesznek a divat, vagy mi? Eszem-faszom megáll.
 
De olvassuk csak tovább: „Az Elite Model Look magyarországi győztese szemvágásával, szájával és orrformájával nyert. Ha mázlija van, ő lehet az új Mihalik Enikő.” NEM! Ha balszerencsés, akkor lehet ő az új Mihalik Enikő…
 




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés