2010. 10. 22.
Megemlékező (okt. 22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PÉNTEK, OKTÓBER 22.

Ez a hétvége az 56-os forradalomról szól, már ma megkezdődik az emlékezés, elsősorban a királytévéken, de főleg az M2-n. Itt két dokumentumfilmet emelnék ki, az első a Titkos háború nevet viseli és éjfél előtt öt perccel kezdik, egy amerikai hírszerzőről szól, aki nem csak hogy leleplezte a kékcédulás választást, de az épülő kommunista diktatúra elől nyugatra menekített jópár értelmiségit és politikust. Rögtön utána 0:55-kor nyomon követhetjük, hogyan épült az Emlékmű a recski táborban. Tudom hogy későn lesz mindkettő, de ez a mi történelmünk, tehát ajánlott. A Titkos háborúhoz hasonlít kicsit a Soha, sehol, senkinek (M1, 21:10), csak itt egy Horthy-katonát telepítenek vidékre erőszakkal, családostul, évekre. Mint fentebb: nem sok vidámság lesz benne, dehát ebben a korszakban nem is volt túl sok. Ha még mindig itt maradunk, tizenegytől Móricz Zsigmond-adaptációt láthatunk A Hortobágy legendájában, a kemény, de őszinte vidéki emberek sorsáról. Ugyancsak későn (23:55), de a Dunán konvenciók elleni küzdelem Szicíliában: Marianna Ucría elvileg egy a többi, fiatalon férjhez adott, korán szülő lányok közül, ráadásul süketnéma is, azonban nem elég neki a háziasszony szerep, és a 18. század bimbózó feminizmusának hatására szép lassan ki is harcolja magának a többet. Dacia Maraini regénye alapján, és ajánlott. A sok komorság után azért legyen Hírmagyarázás is:

Juli nem szexelt, ezért öregnek nézett ki: "Lakatos Márk szerint Juli stílusa vénkisasszonyos, méghozzá azért, mert 24 éves létére még soha nem dugott. Most megfiatalítja." - Nem akarom tudni, hogyan. Még ha igaz is az egész mese, hogy lehet ekkora bunkóságot leírni, hogy valaki azért néz ki öregnek "mert még soha nem dugott 24 éves létére"? És ha így is lenne, muszáj ezt így megfogalmazni? Tudom, Index, minek is várok mást...mindegy, én sunáznám jelenlegi állapotában is. Mármint a csajt, nem a lakatosmárkot!!!
Brad Pitt otthagyja a terhes-exdrogos Jolie-t a beszédképtelen kölkök miatt: "Ha már unja, hol forgat épp Angelina Jolie, itt van az elmúlt napok legvadabb pletykatermése." - Köszönöm nem, a pletykákat is unom ugyanis. Jolie meg ha ex-drogos de terhes, szüljön sünt. Nem is, szüljön inkább betépve egy tüskés Brad Pittet :DDDDDDDD
Diáklány lett a drogkerület főrendőre: "Egy 20 éves kriminológus-hallgató Mexikó legbátrabb nője: Chihuahuában csak ő vállalta a feladatot." - Nem bátor csak még nem halott. :(( Amúgy szégyen, hogy egy 20 éves, gyerekes anyának több vér van a pucájában mint egész Mexikónak, azt az országot is meg lehet nézni mindenkinek, mert ide vezet az enyhe fellépés a droggal és főleg a terjesztőivel szemben: az állam addig-addig tárgyalt és tette az engedményeket, amíg egyszercsak arra ébredt a nép, hogy se hadsereg, se rendőrség, csak a kartellek, amint orrba-szájba ölnek mindenkit. Annyit kellett volna tenni, hogy idejekorán végigszórják napalmmal a drogbárók ültetvényeit és házait egyszer-kétszer oszt jónapot, problem solved, de neeeem, beszélgessünk, most meg mindenki örül hogy van egy 20 éves csaj a kicsi gyerekével, akit be lehet áldozni mártírhősnek, mert én attól tartok hogy brutális halála lesz. De tudjátok mit, ezek után nem is lep meg ez az emós meg scene-s divat, tényleg a nők kezdik viselni a nadrágot, a férfit mint olyat sikeresen kipusztította a feminizmus, a polkorrektség és végül de nem utolsósorban a saját gyávasága. Megérdemeljük. Még egy sört!!!
Elmarad a világvége: "Mégsem 2012-ben ér véget a maja naptár, erre várni kell még ötven-száz évet." - EMLÉKEZTEK ARRA MIT MONDTAM TEGNAP? Akkor tudjátok mi vár ránk: a 2012-es katasztrófafilmek folytatásai! Kis öröm az ürömben, hogy ezeket már csak unokáink unokáinak unokái láthatják majd, fognak is anyázni rendesen. És még ebben is van jó, mivel a saját anyjukat lesznek kénytelenek szidni!
Jessica Alba mégis pucér a Machetében?: "Rodriguez állítólag digitálisan vetkőztette le a zuhanyjelenetben, de a melltartó photoshop-gyanús." - Leszarom, akkor se nézem meg. Kérem a következőt!
Majka és Dundika talán jár, talán nem jár - Én meg nem "talán", hanem egész biztosan lesajnálom az egész magyar celebvilágot magasról...KÖVETKEZŐT!!!!
Vírusos lett a híres vírusirtó oldala: "Egy külső program hibáját kihasználva fertőzték meg a Kaspersky amerikai oldalát a hekkerek." - Innentől már nem is tudom milyen vírusirtót vegyek. Azt viszont igen, hogy milyet ne!
Galaxist találtak 13,1 milliárd fényévnyire: "A legtávolabbi galaxis, amit valaha lefényképeztek." - Tudjátok, néha azt kívánom, bárcsak kezdenék valamit az életemmel ahelyett, hogy csak kocsmákban blogolok összevissza. Lehetnék mondjuk sarkkutató. De most nem? A fókákat csipázom is. Vagy akkor már űrhajós! Ja! Én volnék az első, aki felfedez egy baszott új galaxist. Vagy egy tökre idegen életformát. Akiket dugnék! Az emberek tisztelnének! Azt mondanák: ő a blogger, aki egyszer megkúrt egy marslakót!
Soros: Harlemi program segítene a romákon: Ha az összes résztvevőt elviszik a program helyszínére, én benne vagyok :DDD "Soros György kész eurómilliókkal beszállni egy új roma programba, amely az anyaméhtől az egyetemig kísérné a hátrányos helyzetűeket." - Ó, sejthettem volna. "Anyaméhtől az egyetemig", miközben aki normálisan él az semmilyen támogatást nem kap, sőt ráterhelnek amit lehet...ehh, nem is olvasom tovább, Jean, még egy korsóval a legutóbbiból!
a PÉNTEK A nEMZETKÖZI cAPS lOCK nAP: "oKTÓBER 22. CSUPA NAGYBETŰS ÜNNEP A NAPTÁRBAN." - kI VAN ZÁRVA, AZ UGYANIS AZ ÉN SZÜLINAPOM!! (Mármint a csupa nagybetűs ünnep.)
bt: aZ INTELLIGENSEK TÖBBET ISZNAK: "80% A KÜLÖNBSÉG A FOGYASZTÁSBAN A LEGOKOSABBAK ÉS A LEGBUTÁBBAK KÖZÖTT." - Mindig is éreztem hogy okos vagyok. Öröm ezt az Index címlapján is igazolva látni! Mától akkor hivatalosan is okos vagyok! Megyek is tovább okosodni. Egészségetekre!

 
SZOMBAT, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP

Kép forrása: http://eloszezon.freeblog.hu/
 
Amit ma nem érdemes megnézni:
M1, 21:00: 6:3 avagy, játszd újra TuttiIsmétlésnek is sok, főleg ha nekem már elsőre se volt bejövős. Sajnálom. Annyi azért az M1 javára írható, hogy ennek legalább valami köze is van a mai naphoz – a kereskedelmi csatornák ugyanis a nemzeti ünnepet letudják annyival, hogy „népszerű” magyar „közönségfilmeket” adnak:
TV2, 19:30: 9 és 1/2 randi – Jordán Adélt sunáznám, ettől függetlenül ezt nem ma kellene, főleg mert már máskor is adták, vagyis voltmár, nemegyszer. Ennyire ne spóroljanak már a kertévések, hogy nem tudnak egyetlen doksit se összerakni 56-ról!
RTL Klub, 22:20: Meseautó – Ha direkt idegesítésből adnák le ismét, akkor se csinálhatnák jobban, a hatás elrettentő, a stáblista nemkülönben (Stohl András, Kern András, Bajor Imre, Gergely Róbert).
TV2, 0:10: Világszám!Ismétlés. Ez is, meg a 6:3 is felveti a kérdést: lehet-e nekünk történelmi filmet csinálni, vagy meg kell várjuk amíg felnő még két-három generáció (a rendszerváltástól számítva)?
 
Amit érdemes:
M2, 20:30: Mindszenty József: Devictus Vincit – Mint a latin alcím is mutatja, a bíboros úgy győzött, hogy legyőzték. Ajánlott.
Viasat3, 22:00: Szabadság, Szerelem – Nem fogok belekötni, főleg nem most. Maradjunk annyiban, hogy minden hibája ellenére is értékelhető. Inkább ezt vetítsék az iskolában 23-a alkalmából mint a 6:3-at, vagy a Világszámot. Persze a legjobb az lenne ha a gyerek otthon kapná az infókat… A valóban ünnepinek nevezhető műsor egyik felét a Dunán találhatjuk:
19:00: Az angyalok nem sírnak – dráma, felvételről, október végétől a novemberi megtorlásig, Kiss József rendezésében.
23:05: Kormorán: Farkasok éneke – a zenekar 2008-as decemberi koncertjének első része.
…a Duna 2. Autonómia pedig folytatja azt, amit az anyacsatorna elkezdett, vagyis a forradalomhoz köthető, azt a személyes érintettségből vizsgáló műsorokat:
20:00: Egy házasság első napja – Egy Corvin közi orvosházaspár emlékei.
20:55: Gyilkosság, lövés által... – a zalaegerszegi sortűz története.
23:05: Bűnük: magyarok voltak – …mármint hazánk Szovjetúnióban élő fiainak. Nem elég hogy 45 után egyértelműen gyanúsak voltak az államhatalom számára, voltak köztük akik nem csak szimpatizáltak a forradalommal, hanem a tettek mezejére is léptek. Nem kell sok fantázia ahhoz hogy elképzeljük a rájuk váró büntetést, elég csak az itthoni megtorlásokra gondolni. Az ATV-n egy meglepően korrekt minisorozat mindhárom része 18:20-tól a CIA és a KGB háttérjátszmáiról a forradalom közben, a címe A Cég: A CIA regénye, ráadásul magyarok is szerepelnek benne.
 
Ennyi mára, hírmagyarázás holnap lesz, a mai nap másról szól.

 
VASÁRNAP, OKTÓBER 24.

Queer Eye for the Straight Guy - the Norwegian Edition!
Két szuperhősös ismétlés egy nap (Batman: Kezdődik, Pókember 2.), egy időben (nyolc órakor), felcserélhető tévécsatornákon (RTL Klub, TV2) és felcserélhető sztorival. Tudjátok mit, ha ők lehetnek cinikusak, én is. Az alábbi szöveget a két hivatalos rezümé összeollózásából alkottam meg: „Két év telt el, amióta a csendes Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhősléttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik hogy járja meg az erőszak poklát, nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben és visszatér Gotham Citybe. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius (Alfred Molina) ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természetfeletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Doc Ockkal. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel.” Muhaha, jobb mint az eredeti. Ugyanabban az időpontban (vagyis nyolckor :ásít:) egy északi tudatra ébredése, a Fal leomlásával egy időben. Gondolom a készítők a sekszuális tabuk ledőlésével (meg a Buddha of Suburbia-val) akartak párhuzamot vonni, amikor egy stavengeri tinisrác életébe bedobtak egy magabiztos meleget, akinek nem tud ellenállni, és hatására kénytelen átértékelni, hogy melyik kapura is játszik. A Szerettem másképp is nyilván nem lesz a megrögzött homofóbok kedvence, azonban aki csak egy kicsit is elfogadó, az értékelni fogja. A fiúk Norvégiában (és punkegyüttesben játszva) sem sírnak. Más ország, más zene: éjfél előtt öt perccel a tegnapi Kormorán-koncert (Farkasok éneke) második részét láthatjuk a Dunán. Most pedig jöjjön a mai főműsor!

MÉG NEM HALTAM MEG, F*******ÓK!!!
Egy dolog hajt engem ebben a blogolásos kultúrharcban, nem is, kettő. Az egyik, hogy a lehető legválasztékosabban legyalázzam mindazt a szemetet, amit ránk zúdít a média és amibe mások már beletörődtek, elsimítva ezáltal a terepet (érted haragszom, és ellenük). A másik az, hogy százévente egyszer tényleg valami arra érdemeset adnak, ilyenkor díszbe öltözik még az én sötét lelkem is. Ma is egy ilyen ünnepnap van: este tizenegyig kell rá várnunk, de a Comedy Central végre megint leadja azt a Richard Pryor-tribute műsort, amit már egyszer sikeresen elszalasztottam, mert úgy eldugták a sztenderd sorozatok közé. Pryort leginkább a Dutyidiliből és a többi vígjátékból szokás ismerni, igazi terepe azonban a stand-up comedy volt, elsősorban a saját életének eseményei, illetve a híres Mudbone karakter. Az életút röviden (azoknak akik nem tudnák): a kis Rich a nyomor legaljából (bordélyházban „dolgozó” szülők, a valódi fajgyűlölet és az igazi mélyszegénység megtapasztalása) vagány dumájával küzdötte fel magát a csúcsra, hogy aztán újra meg újra visszaessen, leginkább a cracknek köszönhetően (egyszer sikeresen fel is gyújtotta az egész testét a pipájával). A lehető legrosszabb időben volt úttörő: nem csak hogy fekete volt, de emellé még zseniálisan provokatív és híresen nehéz személyiség is. Mindeközben megfektetett minden nőt aki az útjába került, felszippantott minden kokaincsíkot amit felkínáltak neki, megivott jó sok alkoholt, elutazott Afrikába, ahol sok más fekete hírességhez hasonlóan ő is megvilágosodott és onnantól nem használta többet az N betűs szót, összeszedett jó sok életbölcsességet, de egy ilyen út után nem csoda, hogy a végére fáradt és keserű lett – az egészségéről nem is szólva, azt felemésztette mindaz amit átment. És ennek ellenére vagy épp ezért, amikor elkapta a hév, a legjobb volt a maga idejében. Senki nem lenne ma nélküle ott, ahol, nemcsak a fekete komikusok mint Eddie Murphy vagy Chris Rock, hanem akár Kevin Smith vagy Denis Leary se. A Még nem haltam meg! a pálya,-és kortársak visszaemlékezéseire épül, meg persze Pryor műsoraira, főleg a napra pontosan (!!) 28 évvel ezelőtti visszatérésre. A Comedy Central magyarítása nem adhat vissza mindent – bár szerencsére feliratos, vagyis eredeti hangon adják le -, és maga a műsor se mentes a hibáktól (egy név: Whoopi „It wasn’t ’rape’ rape” Goldberg), mégis: nem egyszerűen ajánlott, hanem egyenesen KÖTELEZŐ.
 
Hírmagyarázás:
22 ember megölésének előkészületével vádolják a bekattant budapesti diákot: „S. Ábel kiemelkedő intellektuális képességekkel rendelkező személy, aki az anyját és nagymamáját is rendszeresen verte.” – Hát ha verte őket, annyira azért nem rendelkezhetett kiemelkedő intellektuális képességekkel… Kicsit ide kapcsolódik hogy asszem a minapi Lakatos Márkos cikknél találtam egy későbbi hozzászólást:
 
 
2010.10.22 20:04:13 Sadist
2010.10.21 16:02:23 Z69
Állítólag a foskolódás, geciskedés, gonoszkodás is endorfint termel. Lelki szegények drogja.
 

…és boldogok is vagyunk vele! : DDD Lehet utálni minket, meg trollnak, csökkent értelműnek és lelki szegénynek nevezni, de tudjátok mit, inkább ez, mint a „kivételes szellemi képességek”, ha azok bekattanással járnak!
Tóth Ádám még bírja, ha szercsizik a szupcsik: „A Megasztár kiesőjének egyelőre semmi baja a tizenéves rajongókkal, bár jobban járt volna, ha közszemlére teszi a farkát, ahogy azt a rajongók kérték.”DO! NOT!! WANT!!!
Filmdroid: Új Star Wars-trilógia közeleg?: „A Jedi visszatér 3D 2017-es bemutatója után 2019-ben érkezne az új trilógia első része.” – NE! KÖNYÖRGÖM, NE! Bármit, csak ezt ne. Legyen már vége Lucas egójának!
Budapest KáVé: Az én emlékművem: Az '56-osok terén van valami MÉH-pozitív cucc, amire egyesek azt mondják, szar, mások szerint meg nem. Szerintem nem, sőt...” - Szerintem meg pont ellenkezőleg, felőlem vihetnék a fémgyűjtők. Sőt, még én fizetnék hogy az az óriáskefét ne kelljen ott kerülgetnem.
Pamela Anderson ismét a Playboy címlaplánya lesz: „A 43 éves playmate Anita Ekberget idézve szerepel majd a férfimagazin januári számának címlapján.” – Szánalom, dehát én úgyse fogom megvenni.
Jenny McCarthy kétmillió dollárért ismét vetkőzne a Playboynak - Annyiért talán én is! A többit lásd eggyel feljebb.
Prieger Fanni: Ezrek néznek, és imádnak: "Az Anima Sound System énekesnője belenőtt a zenekarba. Gyerekkora óta nézi, ahogy működik, most már ő is a tagja." – Rosszindulatú vagyok, de annyira azért mégsem hogy kommentáljam. Mégiscsak gyerek,vagy valami…meg hát a többi kommentelő megtette helyettem ^^
Túl szexi exmodell tanárnő miatt lázadnak szülők a milánói középiskolában: „A 28 éves tanárnő egyetemistaként nem átallott modellként dolgozni, szépségversenyen indulni, sőt egy paródiában melltartó-forrónadrágban szerepelni. Az anyák a fejét követelik, kollégái és több apuka kiállnak mellette.” – Megnéztem a fotókat, nekem is feláll…kiállna...akarom mondani, én is kiállnék mellette…értitek, na. 8)
Punci- és ánuszkiállítás a berlini erotika expón – A hanyatló Nyugat könyékig turkál a perverziókban, miközben süllyed lefele a semmibe. Nap kommentje:

 
2010.10.22 17:36:38 SzőröstalpúJeti
Ezt a sok nemnormális embert fel kéne akasztani vagy kutyákkal tépetni szét, a tetemüket meg meggyalázni, hogy utána mi normálisak békében és szeretetben élhessünk.
 



Kulcsszavak: 1956, Richard Pryor

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés