2011. 04. 26.
Porosz szerep (ápr. 26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KEDD, ÁPRILIS 26.:
CSERNOBIL 25

Sötét kilátások...:(
Talán direkt szervezték, talán véletlenül alakult így, de tény hogy ma szinte semmi sincs, így nyugodtan megemlékezhetünk a 25 évvel ezelőtti katasztrófáról, nem mintha közben nem lenne itt már a következő (Fukusima). Az M1-en is Csernobil a fő téma Az Estében is kilenckor, a meghívott szakemberek egyrészt nyugtatgatni vannak ott minket, másrészt meg óva inteni, az egyik sikerül, a másik nem, főleg mivel a legújabb hírek szerint egy örmény erőmű a következő potenciális problémaforrás: törésvonalon fekszik mint a fukusimai, és kábé a csernobilivel egy szinten „korszerű”. A jó hír viszont az hogy a focimeccseket még a gombafelhő árnyékában is megtartják, ahogy fél kilenckor a Schalke-Man. Unitedet is a Bajnokok Ligájában a TV2-őn, úgyhogy egy biztos pontunk van ahhoz hogy kicsit élettelibb színben lássuk a világot, és ha ez megvan, akkor 21:40-kor vár még ránk egy családbarát vígjáték Franciaországból az M1-en, ahol egy titkárnőnek kell döntenie a karrier vagy a gyerekvállalás között, már éppen jól döntene (=karrier), amikor hozzájuk költözik a várandós testvére, innentől kezdve legalább egy ember gyereket akar, kár hogy az a család férfitagja. Komolyra (és megintcsak pozitívra) fordítva a szót, a meccseken túl még az is biztos hogy Bébik tűnnek fel a láthatáron, vagyis gyerekek születni fognak, és ez jó.

...ellentétes érdekek.

Kis hírek a nagyvilágból:
Kikre nem fog emlékezni a VV4-ből? - Senkire se. EGÉSSÉG!
Repülős Gizi nem bír magával: "Ezúttal a Balatonnál bukott le a nyolcvanöt éves tolvaj: egy boglári házból emelt el két gyűrűt." - Könyörgöm, arra a kis időre ami hátravan neki, tegyék már be valami rácsos ablakú intézménybe...
LG: Újra lesz Girls Aloud: "Britföldet megrengette az a hír, hogy az ország egyik legsikeresebb lánycsapata újra összeáll majd 2012-ben." - És ezt a Lángoló Gitárokon kell olvasnom?! Tényleg nyakunkon a világ vége, nem csoda hogy ahhoz időzítették!
Gyurcsány tiszta viszonyokat akar a pártban: "A volt miniszterelnök erős erkölcsi normákat, új kultúrát látna szívesen az átformált MSZP-ben." - Hát ezeket én is szívesen, őt magát már nem annyira...:DDD


SZERDA, ÁPRILIS 27.:
McCSŐDÖR PERFORMENZESZE

Uborka goes where?
Fél nyolckor egy bolognai tanár unja meg a dohos egyetemi katedrák világát, és Száz szöggel rögzíti új tananyagának, a Zéletnek a Zalapjait, ennyi szeg kell ugyanis hogy búcsúzóul odaszögezzen egy rakás könyvet a földhöz, hogy ily módon megszabadulva egy faluban pihenje ki a fáradalmakat. Végülis sok vesztenivalója nincs, vissza ezek után már nem mehet…kicsit Holt költők társasága mediterrániába oltva, de ezért szeretjük, aki fogja a Duna 2. Autonómiát, az üljön le elé. Az olasz fílingnél csak a francia lazább, és azt is kapunk a Kullancs képében az M1-en, és ebben is egy elvonulás tanúi lehetünk, igaz az itteni kisstílű orgazda nem annyira új életet akar kezdeni, mint inkább megúszni a csövezést, és egy véletlen (na persze!) kihallgatott beszélgetésre hivatkozva beköltözzön egy palimadárhoz, mint legjobb barátjának legjobb barátja. Ennyiből is egyértelmű hogy egyszerhasználatos francia vígjátékkal van dolgunk, de annak tökéletes, az érdeklődőknek kezdés 21:40-kor.

Ajánlott rovat:
Cartoon Network / TCM, 21:00: Performance – Kultuszfilm, alapfilm, botrányfilm, de leginkább kulcsfilm: a hatvanas évek rocklázadásának godardi kifulladása, autentikus amatőrszínészekkel (Anita Pallenberg és egy bizonyos Mick Jagger, akinek ez a leghírhedtebb szerepe). Ahogy a Nagyítás fotósának nyomozása csak díszlet volt a lüktető London mögé, úgy a Performance az immár befutott, különc életet élő rocksztárok világába ejt bele egy gyilkost, aki menedéket (Gimme Shelter) keres, de csak káoszt és dekadenciát talál. Nem könnyen emészhető, de viszonylag ritkán adják, így kötelező. Nyolckor csak valamivel könnyedebb szórakozás a Cinemaxon egy svéd rajzfilmes antiutópiával, a Metropiával, ami a Peak Oil-on túl játszódik, és legalább két egészestésre való ötlet van benne, az egyik az olajválság utáni apokaliptikus, transzglobális metróhálózat, a másik egy ebben a világban játszódó kicsit skizofrén szerelmi történet, amiben egy irodai bérrabszolga a fejében megszólaló hang hatására szerelmet vall egy, a metróban látott csajnak – csakhogy ebben a korban már a belső hang is összeesküvés-távvezérléses. Nem tudom hogy szinkronizálták-e, mindenesetre az eredetihez olyan nevek adják a hangjukat mint az okkal legendás Udo Kier, az artmozi-kedvenc Juliette Lewis és Vincent Gallo vagy az inkább Európában ismert Fares Fares.

Kis hírek a nagyvilágból:
Schmitt sokáig gondolkozott a kadarkán: "Az államfő a CBA borversenyének döntősei közül választotta ki az elnöki bor címének viselőit." - Nem kell ezen olyan sokat gondolkozni, de ha mégis, akkor gondold meg és igyál.
18+: Nézegessen művészien maszturbáló férfiakat! - A nagy lóf***t, azt. Lapozok is tovább!
Rekordbevétel az HBO-nál: "A Trónok harca epizódonként 2,5 millió dollárt ér a nemzetközi piacon, a Maffiózók csak a felét." - ...és én mindkettőt kihagytam, és ki is fogom hagyni.
Mourinho: Az akarat erősebb az atomnál - Ekkora hülyeséget is csak egy focista mondhat... Egy szó: Hiroshima. Ott is elmaradt az akarat diadala...:(
Már csak a Mézga család marad csonka - Mézgáék éppenhogy nem csonkák, tudtommal nem volt válás egyik részben sem! EGÉSSÉG!


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 28.:
MINDENRE FAGYÉKÉNY

Nem Taigetosz, hanem méltó elmúlás.

Ajánlott rovat:
Nem sűrűn jut el hozzánk szingapúri film, és nagyjából a Cinemax az utolsó hely ahol számítanék egy annyira komoly alkotásra, mint a Homokvár, ami egy bevonulás (tehát: „felnőtté érés”) előtt álló félárva srác kalandja (tehát: önmagára találása) nagyszüleivel azoknak házában. A szép lassan feltáruló családi legendáriumot a lassan távozni készülő öregek adják át a fiúnak, akinek talán ez az utolsó esélye a múlt és halott apja emlékének tisztázására. Nem véletlenül kezdik tizenegykor.

Egyértelműen nem ajánlott rovat:
Ahhh, közeledik a nagy nap, újabb ártatlan leányt vezetnek a brit királyi család VÉRPAD oltára elé házassági célból. Hogy William és Kate sorsa ugyanaz lesz-e mint Charles-é és Diana-é az még a jövő zenéje, egy biztos, a bulvársajtó és a mindenre fogékony birkák számára egy álom valóra vált, van miről csámcsogni, krokodilkönnyeket hullatni meg tévéfilmeket forgatni. Az ajánló csak úgy zeng a szuperlatívuszoktól, hadd örüljön mindenki hogy ”nemzetközi viszonylatban is egyedülálló gyorsasággal” a nyakunkba zúdítják az M1-en erről az amúgy örömteli, de a könyökömön kijövő eseményről készült filmdrámát, ami engem illet, nemzetközi viszonyalatban is egyedülállóan magasról fogom kihagyni, az ifjú párnak ettől függetlenül sok boldogságot, rájuk fér, az ország szappanopera-rajongó hányada meg úgyis bekészíti a zsebkendőket nyolc órakor... Nem elég a Seksz és Nyújork, a Született feleségek, a Focistafeleségek, valamint a sekszes történelmi sorozatok (Spartacus, Róma meg a többi), a FEM3 jóvoltából háromnegyed tizenegykor újabb mélységbe erőszakolják az amúgy is mélyenjáró közerkölcsöt. A Szvingerek a sekszuális, a drogos és a zenei forradalom közepére, vagyis a hetvenes évekbe repíti azt aki (hozzám hasonlóan) nem tud, nem akar vagy nem mer egy mai szvingerklubba elmenni. Már a nyolcadik résznél tartanak, nekem csak most tűnt fel, egyszerűen felháborító hogy ennyire népszerűsítik mostanában a deviáns életformát (lásd még a Maffiózókat, a Nancy ül a fűben-t is). Annyi jó van benne hogy most nem valami európai történetbe ártják bele magukat a készítők, aki meg nagyon romantikázna a hetvenes évek után, annak figyelmébe ajánlanám a sekszuális forradalom utóhatásait (válások és családi problémák megnövekedése, kellemetlen nemi betegségek), ezeket mind örökbe kaptuk tőlük.

Nem igazán ajánlott rovat:
Film+, 21:10: Véres vakáció – Felemás horror germán barátainktól, amiről végig nem lehet eldönteni hogy ezt most komolyan gondolta-e a rendező vagy sem, mármint a Csajok a csúcson-típusú német tinivígjáték és a Tudom mit tettél tavaly nyáron / Psycho / Péntek 13 által fémjelzett amerikai borzongatások egybegyúrását.
Film+2, 21:10: Bazi nagy gringó lagzi – Ilyenkor kéne tüzes vassal piszkálni a Bazi nagy görög lagzi kitalálóját, de legalábbis a magyar cím elkövetőjét: egy semmi extra kis társkereséses vígjátékot pusztán a címével megutáltatnak az emberrel. És nem ez az egyetlen agyatlan gringó gringatlan ma este:

Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Geszti nem csak a Szigeten zenél majd: „A reklámszakember új zenei projektja a Gringo Sztár, a jazztől kezdve a diszkón és rapen át a balkáni népzenéig mindenbe belekapnak.” - Merő véletlenségből geszti exe, Gryllus Dorka már évek óta nyomul ebben (az amúgy már erősen lejárt szavatosságú) műfajban az ifjabbik Wahornnal - nem mintha a Rotfront annyira tetszene, de geszti új projektjének még a neve is voltmár. Én meg most asszem elugrok inni egyet erre a szomorú hírre, viszlát holnap.







bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés