2011. 05. 16.
Attaséval, kettesével (máj. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁJUS 16.:
A VESZÉLYESŐ HÁROM NAPJA

Ne fekvőtámaszozz, TÉRDELJ!!!!!

Valamiért megint büntetnek minket.

Nem ajánlott rovat:
A mai hét a rosszul sikerült feldolgozások keretében kezdődik: hajnali negyed kettőkor a Romero-féle Holtak hajnalának 2004-es, kiherélt változatát csíphetjük el a TV2-őn. Mindaz ami az eredetiben a sablonok kiforgatása és társadalomkritikával való megtöltése volt, na, mindaz itt hiányzik. Kihagyható.

Ismétlés rovat:
Filmmúzeum, 21:00 A keselyű három napja – A ponyvairodalomból ihletet merítő CIA-ügynököket egy szép napon ismeretlenek megölik, egy társuk, Keselyű (Robert Redford) kivételével, aki főnökei tiltása ellenére is elkezd dolgozni az ügyön – és persze hogy a nyomok a Skálába a CIA-ba vezetnek!

Ismétlés, nem ajánlott rovat:
Film+, 21:10: Veszélyes Bangkok – A Pang testvérek útja a horrortól a kommersz Leon a profi-utánérzésig, sajnos Nicholas Cage-dzsel a főszerepben, aki bérgyilkosnak abszolút nem hiteles, viszont hihetően tud fiatalkorú tolvajokat pátyolgatni és süket csajok szívét olvasztgatni. Kihagyható.

Kis hírek a nagyvilágból:
Marketing: Hogy festenél meghalva?: „Ki ne pózolna szívesen egy koporsó aljába szerelt tükör előtt a nyílt utcán, mindenki szeme láttára?” – Háááát, nem is tudom! Egy darabig még se meghalni, se pózolni nem szeretnék, se koporsóval, se anélkül!
Földönkívüli élet után kutatnak amerikai csillagászok: „86 bolygót vizsgálnak át egymillió amatőr csillagász segítségével.” – Mi a fenének?! Hát múltkor már találtak valamit egy földi pocsolyában!
Xnews: Majka szerint Alekosz pojáca, a VV meg szar volt – Nagyon röviden: bagoly mondja.
Neszeszer: Darth Vader a fürdőszobádban: „Te melyik oldalon állsz?” - Mármint a fürdőszobában? A tükör megfelelő oldalán, természetesen ^^
Pornót találtak bin Laden rejtekhelyén: „A meglehetősen gazdag pornótár technikailag jó minőségű videofelvételeket tartalmazott.” – Remélem összeállítanak belőle egy Best Of-ot, kivéve ha amatőrfelvétel és a szakállas rondaság szerepel benne!
Bin Laden meg akarta öletni Barack Obamát - Tanú reloaded :D "Bástya elvtársat meg se akarják ölni?"„A terroristavezér rejtekhelyén zsákmányolt dokumentumokból az amerikaiak tíz nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt tíz év alatt.” – Akkor gondolom a fenti hír ismeretében mindenki sokat tud, aki sok pornót néz…


KEDD, MÁJUS 17.:
KIS, VÁROSI VÁMPÍR

Nem ajánlott rovat:
Folytatódik a rossz feldolgozások sora. A Függetlenség napja óta tudjuk hogy az amerikaiaknak nem szabad ufós-honvédős filmet forgatni. A Világok harca óta az is nyilvánvaló hogy az e témában született régebbi műveket se tudják feldolgozni. A The Day the Earth Stood Still 1951-es eredetije az egyszerű technikai trükkök ellenére is hatásos hidegháború-ellenes sci-fi volt, ehhez képest az azonos angol című Amikor megállt a Föld megtartotta a cukros prédikációkat, belerakott egy aktuális szépfiút akinek már van gyakorlata a jövőből jövő lövő eljátszásában (ő lenne Keanu Reeves), hozzácsaptak egy profit (John Cleese, basszus!), egy tehetségtelenséget (Jaden Smith), egy cicababát (Jennifer Connelly, nyam-nyam), és a birkák rohannak a vályúhoz (meg a jegypénztárba). Megint egy olyan eset, amikor az itthoni közönség nagy része nem is tudja hogy feldolgozást kap: az eredetit tudtommal nem mutatták be itthon, így nemhogy összehasonlítási alap, de még halvány emlék sincs róla. Akit érdekel az kutassa fel az originált, de ezt a mostanit amit negyed kilenckor mutat be az HBO 2, kerüljük messzire.

So-so rovat:
Nem szoktam sorozatokat ajánlani, de most kivételt teszek. A retekklubbon a Grace klinika aktuális része az Otthonszülésről szól, én remélem hogy ilyen Kórház a város szélén-típusú elrettentés lesz, nyilván nem véletlenül teszik fél tizenegyre!

Ajánlott rovat:
Múlt nyáron, hirtelen – A nemrég elhunyt Liz Taylorra ezzel a ritkábban adott Tennesse Williams-adaptációval emlékezik a Filmmúzeum, mégpedig kilenc órakor. Kérdések sorát vetik fel nekünk: lehet és érdemes-e kivágni a nekünk nem tetsző emlékeket, illetve helyrehozunk-e ezzel bármit is? A műtét tárgya egy gazdag asszony (Katharine Hepburn) unokahúga (Taylor), akinek az idősödő anya átadta a (meleg) fiának partnereket kerítő szerepét, ám a srácot megerőszakolták és megölték, az unokahúg pedig beleőrült ebbe. Ebbe a szituba rángat bele a nő most egy idegsebészt, hogy a homloklebenyével együtt vegye el a lánytól a terhes emlékeket is.

Kiemelten ajánlott rovat:
Duna 2. Autonómia, 23:25: Kisvárosi Mozi – Az Ezüstnitrát mellett a másik fontos emlékállítás egy eltűnő műfajnak, a hagyományos magyar mozizásnak, avagy amit az internet nem ölt meg, azt sikeresen kicsinálta az általános pénztelenség és a hülye törvények, Pesten is, de vidéken még inkább. Tudom hogy aki zsenge kora óta csak számítógépképernyőn és avi formátumban szokott csak műélvezni azt nem hatja meg ez a fekete-fehér doksi, mindenki másnak kötelező, azoknak főleg akik hozzám hasonlóan sokat lógtak az azóta már bezárt vagy átépített moziban (jut eszembe, immár az Európa mozi is az égi vetítőtermek sorát gyarapítja, R.I.P.). Most jöjjön valami aminek a feldolgozására már sokat hivatkoztam, az eredetit viszont akár leadták / ajánlottam, akár nem, most pótolom a hiányt. A Blood: Az utolsó vámpír originál, rajzfilmes verziójáról van szó, amit a(z originál) Ghost In The Shell alkotóinak köszönhetünk. Annyira rövid (háromnegyed órás) hogy megismerni is alig tudjuk a proto-Blade főhős kiscsajt, Sayát, de ennyi is bőven elég ahhoz hogy a kézi és gépi technika ügyes alkalmazása elvarázsoljon minket. Az eredeti sztorit (vámpírokra vadászó ember-vámpír hibrid) azóta hol jobban, hol rosszabbul kibontották, de ahogy általában lenni szokott, úgy most is demand the original. Nagy-nagy piros pont a Film+-nak, hogy –bár éjfélkor, de- leadja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Bírói engedéllyel maszturbálhat a hormonzavaros brazil könyvelő: "Ana Catarina Bezerra régebben naponta 47-szer maszturbált, amióta nyugtatózzák, elég 18-szor." - Sunáznám. Illetve dehogy, nem bírnám a tempót, sunázza inkább a varrógép :SSSS
Aki maszturbál, megbolondul és elsorvad: "Veres Pálnak köszönhetően ma már mindenki tudja, hogy nem káros az egészségre az önkielégítés. Éljen a május, a maszturbálás hónapja." - Éljen anyátok! 2011, Index címlap, gratula!
2500 éves vaj az írországi tőzegmocsárban: "Egy egész hordóval találtak a ritka leletből." - Ezzel hamarosan találkozhatunk mi is, és nem a múzeumban, hanem az ABC polcain, mivel minden lejárt szavatosságú szart ide exportálnak...:SSS
Halálba ugrott a maraton olimpiai bajnoka: "A kenyai Wanjirut felesége másik nővel találta, a részeg kenyai kiugrott az emeletről. 24 éves volt." - Ennek is sok esze volt, kezdve attól hogy 24 évesen már házasember! Ahelyett hogy megpróbált volna összehozni egy édeshármast...
ICA: Szeretkezz, ne csak pornózz!: "Európa női pornósrendezői szerint a feminista pornó menti meg a hanyatló felnőttfilm-ipart." - Voltmár, egyszer, kétszer, háromszor. Egyébként feminista pornó nem létezik. Hozzá kell tennem, hogy SZERENCSÉRE!


SZERDA, MÁJUS 18.:
MIND AZ ÖT TESTE

Kicsit sztenlikubikos, de attól még sunáznám.
Marad a minimálműsor és vele a kettesével haladás is. Az egyetlen igazi ajánlottság kilenckor lesz a Dunán, ahol az Alekszandr Vologyin darabjából készült Nyikita Mihalkov-rendezést adják. Öt este: ennyit tölt együtt húsz év és egy világháború (a második) után egy régi szerelmespár. Ahogy ilyenkor szokás, a férfi nagyobbnak mutatja magát mint amekkora valójában (nem sekszuális téren, ne röhögjetek), majd szép lassan kiderül hogy nemcsak hogy nem főmérnök, de gyakorlatilag egy merő kudarc az élete, mi pedig reménykedhetünk hogy az őszinteségi roham meghozza gyümölcsét, és a nő visszafogadja. Más (annyira azért nem): kezdem azt érezni hogy Spike Lee filmjeit kötelezően adják le, ezzel teljesítik a polkorrektségi hányadót a csatornák (így a Film+ is), és még az se zavarja őket hogy ez már rég az ismétlés ismétlésének az ismétlése, ennek megfelelően a negyed tízkor sugárzott Dzsungelláz is nyugodtan kihagyható. Nyilván van valóságalapja (fehér/fekete szerelem amit se a nő, se a férfi közössége nem tolerál), a színészek is tűrhetőek, de nem lehet elvonatkoztatni Lee utóéletétől és kijelentéseitől. Nemrég volt egy lopott magyarított (LOL) cikk az Indexen amiben a többre hivatott színészeket vették sorba (itt az eredeti, egy évvel ezelőttről). Ugyanilyen listát kéne összeállítani a szépreményű rendezőkről is, a Képmutató Fehér Halivúdot ostorozó (de annak pénzéből többórás buktákat leforgató) Lee előkelő helyet érne el rajta (a Sorozatgyilkos nyara ellenére is). Nem kényeztet el minket a Film+2 sem, itt is ismétlés, de legalább egy kösztümös marhaság (A három testőr visszatér) első része lesz 21:10-től. Ami erről a max. közepes alkotásról az eszembe jut az az, hogy Spockszor van úgy hogy a rosszfiúk/lányok szebbek / szimpatikusabbak mint a „jók”, és itt sincs másként: egyedül a Milady-t alakító Emmanuelle Béart (sunáznám, még most is) és Tchéky Karyo (őt nem, de elismerem hogy töretlenül jól adja a rosszembereket) miatt érdemes rákapcsolni, nem véletlenül szorulnak mögéjük (D’Artagnan kivételével) a testőrök is a stáblistán.

Kis hírek a nagyvilágból:
Roosevelt unokája Tarlósnál tiltakozik: "A főpolgármester nem kapott ilyen levelet, a Népszava szerint hamarosan megérkezik a panasz." – Akkor jöjjön egy régebbi komment teljesen máshonnan a Velvet egyik legkitartóbb trolljától, akinek mi még a nevétől is elhatárolódunk:

2011.05.12 21:11:49 Orbán takarodj!!
Budapesti távirat Moszkvába:
- Megváltoztattuk a Moszkva tér nevét STOP
- Széll Kálmán térre STOP
- Tarlós István STOP

Válasz:
- Üdvözöljük a névválasztást STOP
- Kőolaj STOP
- Földgáz STOP


Hv: Hol találni glory hole-t?: „Az aranyásók mélyen keresik.” – Rossz helyen kapirgálnak, tudtommal a Népliget környékén van a lelőhelye az ilyesmiknek :SSSS
Lady Gaga soha nem élvezte a szexet – Hát vele én se élvezném, de legalább nem reklámoznám ha így lenne :SSS

2011.05.17 13:05:05 ajronka
szexualitás sugárzása, túlfűtött erotika minden klipben, és a végén kiderül, hogy ha szexre kerülne a sor, olyan lenne mint egy 15 éves szűz kislány. lúzer

2011.05.17 10:16:40 Upuaut
Ha nem tudja, hogy férfi vagy nő, persze, hogy nem élvezi.


Stephen Hawking szerint a túlvilág mese: „Agyunk egy gép, ha tönkremegy, nincs tovább.” - Az élet nagy kérdései... Részemről egy biztos: ha az ő agya leáll, az enyémet legalább kevésbé fogják terhelni a hülyeségeivel.
Tóta W.: In memoriam dr. D. S. K.: „A szobalányszopatás nem példátlan, csak a püspök megússza, az IMF-vezér meg nem.” – Mindig mondtam hogy egy irodalmi zseni ez a tóta. Még az IMF-es botrányba is bele tudja keverni a vallást!
Éden Laci a hideg elől menekült a show-ba - Vagyis a MELEGség miatt?! - "Gál Lászlónak nem volt különösebb célja a műsorral, nem mozgatta sem az ismertség, sem a csajozás, a telet viszont utálja, jelentkezett a kolumbiai telelésre." - Ahogy sejtettem! "nem mozgatta sem az ismertség, sem a csajozás"! - Az meg mi hogy "utálja a telet", meg "telelés”? Tudtommal a műsor most megy, és nem télen kezdődött! Vagy arra céloznak hogy esetleg nem élő a műsor?
Megan Fox 25 éves: "A Transformers 1-gyel sztár lett, a többi filmjével bukott. Volt, hogy 15 millióból 3 ezret kerestek vele." - Nem érdekel mennyit keres: SUNÁZNÁM, ahogy mindenki más is. Nap kommentje:

2011.05.17 00:18:08 arconfosom
Nem Bill Murray, John Malkovich, Mickey Rourke szar szereplése miatt buktak a filmek, mindenről Megan tehet
röhej

Szétkúrnám, mert jó nő.
Boldog születésnapot!




CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 19.:
SZÍNÉSZNŐK BÁJA

Spencer Tunick csak mennyiségben múlja felül.

Ajánlott rovat:
Duna TV, 21:00: Péter és János – Jól sikerült Maupassant-feldolgozás, melyben egy testvérpár közé éket ver anyjuk múltja és az ezzel felmerülő kérdések. Változtat-e valamit, hogy egyikük csak féltestvér? Mi a megoldás akkor ha valami az egyiknek megnyugvást ad, a másiknak keserűséget? Mindenre kiterjedő választ a francia mester se tud, de legalább felteszi helyettünk a kérdéseket.
M1, 21:40: Színésznők bálja – Maiwenn Le Besco rendező a színészNők városában, (majdnem) Nyolc és fél asszony erejéig (a Fellini-utalások -nagy jóindulattal- leginkább Charlotte Rampling jelenléte miatt kerültek bele). Nem véletlen húznak párhuzamot a múlt héten kivesézett Így készült-tel, itt is a kulisszák mögötti, néha vidám, de inkább, hm, felfokozott hangulatú világ, pontosabban az azt eladó dívák vannak főszerepben, akiket mind ismerünk – és mégsem, mert mint kiderül, legtöbbjük ugyanolyan bogaras mint bármelyik átlagember – ám mert színészek, ezzel megintcsak fölénk emelkednek. Érdekességekre vágyóknak elsősorban, de nekik mindenképp.

Nem ajánlott rovat:
TV2, 21:25: Csajozós film – Van lejjebb annál, mint mikor egy (eleve szar!) vígjátékot / paródiát (Nagyon nagy ő) parodizálnak? Nem, és ezen még a számtalan beleerőltetett utalás (Kill Bill) és béketageróiás villantó (Carmen Electra) se segít. Nem jó, de legalább szar, annak viszont nagyon az. Ha Alyson Hannigan így folytatja, ő lesz az új Anna Faris.

Kis hírek a nagyvilágból:
Szkafander nélkül is túlélte a világűrt a medveállatka: „Az 1 mm-esnél ritkán nagyobb lény hétfőn másodszor is megjárta a világűrt.” - A k* életbe, mit tud ez, amit mi nem?! Remélem nem leste el az űrhajóépítés csinját-bínladenjét!
Vajna: Túl sok magyar film készül: "Jövőre is csak 10 lesz, mert az évi 20 film luxus." - Szerintem az a tíz is sok, ha olyanok amilyenek. Házimozizni-amatőrfilmezni persze attól még lehet, készítőknek-közönségnek egyaránt! Vajnának is!
Strauss-Kahn gengszterek közé került: „A luxushoz szokott francia bankvezér 24 órás megfigyelést kapott, reggel 6-kor kel és napi egy órát pihenhet csak New York leghírhedtebb börtönében.” - …és a szappanért hajolgatva énekelheti a nagy slágert, hogy GENG-his KAHN :DDD
Szabó Zsófi: Apámnak én vagyok az álomnő - Hát, az nem jó! Semmilyen értelemben sem! :((((
Alekosz nem mer szexelni - Ez viszont igen, nekünk mindenképp az. Legalább addig se szaporodik!
Magyar gyerekek Roger Waters koncertjén: „(...) turnéjának minden állomásán helyi gyerekeket keres, hogy elénekeljék az eredetileg is gyerekek által előadott Another Brick in the Wall vonatkozó részét, egyeztetve olyan szervezetekkel, amik hátrányos helyzetű fiataloknak segítenek. Ezért június 22-én Budapesten az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért alapítvány 16 pártfogoltja léphet színpadra, énekelhet a Falban, együtt Roger Watersszel és zenekarával, akiknek ezúton is gratulálunk!” - Én is, ha másért nem de ezért irigylem a ezeket a srácokat... Persze ebből is lehet viccet csinálni:

xanax ·  2011.05.16. 23:12:14
Abonyban ennyi néger van?


...és akkor Év kommentje-candidate:

kéne 1 nick 2011.05.17. 03:25:40
"énekelhet a Falban"
Mint Kőmíves Kelemen neje?
Magyaroknál ez már hagyomány, öcsém!











bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés