2011. 08. 15.
Fél idő (aug. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 15.:
ISMÉT LÉSEN VAGYUNK!
Ma a tévé előtt is az lesz, ami benne. Vagyis ez:

Basszus, ha nem a fesztivál, akkor a befejezése miatt zárják el előlünk a jobb műsorokat. Maradnak az ismétlések.
M1, 20:10: Csinibaba – Valaha szerettem, de már a fülemen jön ki, ahogy a Kispál-dalok is benne, meg mindaz amit elindított ez a film és zenéje.
RTL Klub, 20:20: Flubber: A szórakozott professzor - …avagy mi lesz egy többre is képes színészből a profit és a családi vígjátékok kedvéért. Mint ilyen, kihagyható.
Filmmúzeum, 21:00: Velem vagy nélküled – Általában utálom a romantikus vígjátékokat, de ezt talán érdemes lesz (persze nem nekem hanem annak aki első körben lemaradt róla), Rob Reiner (Spinal Tap) rendezése és Eric Clapton zenéje miatt mindenképp. A művészileg nem képben levő többségi társadalom meg Bruce Willis és Michelle Pfeiffer egymásra találása miatt fog idekapcsolni. Az egyetlen ami nem voltmár az a Garázs, ami egy értelmi fogyatékos benzinkutas és nála bedolgozó srác barátságáról szól, amit egy helyi alantas pletykafészek próbál kikezdeni. Ajánlott, de mint sejthető, dráma, tehát a Duna TV nem véletlenül tette 23:40-re.

Kis hírek a nagyvilágból:
C:c Elindult a közszolgálati DVD-kiadás: „Az MTVA átvette a jogokat a Moképtől, jönnek az extrákkal ellátott mesefilmek és sorozatok.” - Végre valami haladás ezügyben.
18+: Meztelen nők is vonultak a berlini Ribisétán – Asszem erre mondják, hogy ASKING FOR IT. Mondanám hogy bassza meg őket a kettőhúsz, de ezek annyira rondák, hogy őket még az áram se. Ami meg a témában eszembe jutott, azt a Szarrobbantó blog aktuális postja elmondta helyettem (lett is belőle felháborodás meg hülye reagálás).
Öngyilkos akart lenni, felrobbantotta a házát: „Az 55 éves férfit súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították, felesége füstmérgezést szenvedett.” – Idióta. Nemhogy magát nem tudta megölni, még majdnem magával is vitt valakit.
Az első félévben kevesebben kértek tartózkodási engedélyt, és menekültből is kevesebb érkezett. – Akkor ez olyan, mint az ideiglenesen nálunk tartózkodó békefenntartó orosz hadsereg? :D
Holnapi Újság 2012: Most múlik pontosan-nappal indul a Sziget: „Zámbó Jimmy asztrálteste is előadja a csajozósrockbanda számát. Pataky Attila-életműnap is lesz, Kölyköd voltam, te vén cigány címmel.” – Az a legszarabb, hogy a gesztivál után már ezt is simán elképzelhetőnek tartom. Ez lett Magyarországon az alternatív zenéből és annak fesztiváljaiból: az örök visszatérés a giccses műdalokhoz.
Nem lesz már drágább a frank – Tessék mondani, és ezt a frank is tudja?



KEDD, AUGUSZTUS 16.:
MAIL ORDER PRIDE DAY

Mint királynő a birodalmán,
Úgy álltál az utca sarkán.

SUNÁZNÁM!!44 négy
Gyorsan valljuk be: ma mindenki a Bajnokok Ligája előtt fog tespedni, újabb nézettségi rekord borítékolható a TV2-nek kilenctől. Aki viszont kommerszben is a kívülállást szereti, annak lesz tízkor egy zavaros western a FEM3-on egy szélhámos barátnőjéről, aki úgy lép meg a pasijától, hogy egy farmer mail order bride-jának adja ki magát. A nők a romantikus címre fognak ráharapni (A szerelem törvénye), a férfiak Daphne Zunigára (ha-ha, max. álmukban!) Mi azonban maradjunk SZNOB minőségre utazó kevesek:

Ajánlott rovat:
Kilenckor visszarepülhetünk gyerekkorunkba a Dunán egy vígjáték erejéig, mely egy iskolakezdő kissrác első tanévét követi (tanulás, család, beilleszkedés az osztályba). A címbeli Gyerekbetegségeket többségében azóta már kinőttük, cinikus felnőttek lettünk, de azért néha jó visszagondolni az akkori jó és rossz dolgokra, és összehasonlítani akkori legnagyobb problémáinkat a maiakkal, Sára Sándor objektívjén keresztül (itt nem rendező, „csak” operatőr).

Ismétlés, de ajánlott:
Filmmúzeum, 21:00: Az ötödik pecsét – Igen, milliószor volt már. Igen, csak azért teszem be mert nagy kedvencem, Latinovits (ahogy Márkus László, Őze Lajos, stb.) félelmetesen nagyot alakít ebben is, és mert az itt felvetett kérdések most és mindörökké aktuálisak, mégha most nincs is háborús helyzet meg kínvallatás, ahol választhatunk az egyenes gerinccel megélt halál vagy a gyáva túlélés között. Nem, a mostani eszközök jóval kifinomultabbak, és nem a túlélésről, hanem a tömeg fölé emelkedésről szólnak (lásd egy átlagos celeb életútját a lelke eladásától a hírneve leértékelődéséig).

Kis hírek a nagyvilágból:
Cynthia Nixon csirkemellet vett Budán (Fotó!) – Vett? Minek? Már van neki egy beépítve :DD
18+: Segget villantott a magyar KISS-tag – Le…sza…ROOOOM!!!
Kökény Attila sötétben élhet csak házaséletet - Nagyon helyes, a szerénység de főleg az önkritika ritka manapság!
Roubini: Marxnak igaza volt - Marx halottabb mint a diszkó, maradjunk annyiban. - "A közgazdász szerint zombi háztatártásokat, zombi bankokat és zombi kormányokat hoztunk létre." - Nem mi hoztuk létre, hanem a fogyasztó zombik. Vagyis mindenki más rajtunk kívül.
Sem ZP, sem országzászló, vagy mégis?: "A Zöld Pardon az idény végén is maradni akar." - Miért ne lehetne a kettőt egyszerre? Országzászlót a ZP Nagyszínpadára, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
Amerika imádja az agresszív csimpánzokat – Most bunkó leszek, és kimondom: Európa már jóval kevésbé.
Tömegverekedés az ötcsillagos hotelben: "Az orosz lány bekapcsolta a zenét a török szálloda halljában, nem tetszett, három fogát kiverték." - Maradok a vadkempingnél, ott senki sem ugat be hogy mit hallgatok. És még olcsó is ^^
B-oldal: Sziget 2011 - élményösszegzés: "Minden estét végigcsináltam és találtam annyi jó programot, hogy azt mondjam: bassza meg, aki nem tudja jól érezni magát." - Aki kiad ennyi lóvét hetijegyre (mert gondolom nem sajtósként ment ki), az nyilván nem fog róla rosszat mondani.
Rosszabbul nem is érezhetnénk magunkat: „A magyarok véleménye annyira negatív, hogy bármi is történik valójában, az már nem tud rontani rajta.” – Dehogynem, dehogynem! Mindig történik valami, ami tovább ront rajta. Ezt szeretjük mi itt Abszurdisztánban: mindig van rosszabb. Sőt, még a is rossz, és nem csak a pórnép panaszkodik:
385 ezer látogatóval bukás az idei Sziget: Ááááááá. Milyen meglepő….

2011.08.15 17:31:56 Ejoy
Ez nem nagy hír, már előtte megmondták, hogy veszteséges lesz:)))))))))))))


„385 ezer fő bulizott idén a Szigeten, ami ugyan 3000-rel több, mint tavaly ilyenkor, az Est Média hétfőn közzétett beszámolója szerint mégis veszteséges volt a fesztivál. A fő okok: a Prince koncert miatt megemelkedett költségek és az erős svájci frank. A rendezvény 2009-ben könyvelt el rekordlátottságot, akkor 390 ezren buliztak a Hajógyárin. A Sziget Kft. viszont várhatóan idén is nyereséges lesz, hiszen a VOLT fesztivál és a Balaton Sound sikere részben ellensúlyozta a budapesti rendezvény veszteségét.” – Hihetetlen, mi lett itt alig tizenvalahány év alatt: a Sziámi-táborból kinőtt egy ezerfejű hidra, amelynek ha egyik ZSEBE feje éhes, a másik meg tudja etetni. Anno a Vastagbőr szépen körbejárta a témát, ahogy egy-két nem egészen szalonképes kommentelő is, viszont született egy Év kommentje candidate:

2011.08.15 16:13:53 frankyf*ckin4fingers
a sziget 20 éve veszteséges. nagy respekt gerendainak, hogy hobbiból, meg a fiatalokért mégis csinálja. olvastam, hogy a costes is veszteséges. azért is nagy respekt gerendainak, hogy hobbiból, meg a sznobokért csinálja.




SZERDA, AUGUSZTUS 17.:
RÓKA vs. SZÍNESET ÁSÍTÁS

Itt állok a kordon előtt. Ott túl a rácson: egy más világ.
Ismétlés, de ajánlott rovat:
Hosszú múltra tekint vissza a természetes kiválasztódás, és az erre épülő akciófilmek is. Volt az űrbeli csúcsragadozó, az Alien, jött a Földre utazó űrbeli trófeagyűjtő, a Predator, aztán ezeket összeresztették – de ugyanígy összeboronálták például Freddyt és Jasont is, miért pont a két főkígyő deathmatch-e, a Boa vs. Piton maradna ki? A sablonos történet szerint a vérengző pitont egy közeli rokonával akarják feletetni (újabb bizonyíték arra hogy a filmesek nagy része biológiailag nem elég képzett, tiszta szerencse hogy legalább a saját szaporodásukkal tisztában vannak). A lényeg, röviden: jó húzás volt a retekklubbtól ez a kellemesen agyatlan horrorkodást betenni tizenegy előtt tíz percre, szinte még azt is megbocsátom nekik, hogy ugyanott 20:20-kor Piedone Afrika után Egyiptomban is verekedett egyet. De csak szinte bocsátom meg, mert hát mégiscsak egy kertévéről beszélünk.

Ajánlott rovat:
Cinemax, 20:00: Gyilkos optika – Egy poszt-Nagyítás (még a címe is!), proto-Született Gyilkosok médiageci kalandjai a mesés közel-keleten, miután a CIA-nak feketedolgozó riporternőjét kilövik mellőle, avagy hogyan tanultam meg nem aggódni, és meggátolni egy bombasztikus atom-üzletet (nem véletlen a Kubrickos szójáték, ez is filmszatíra ugyanis). Ha nem elég hogy a főszereplőt Sir Sean Connery játssza, vegyük figyelembe hogy Leslie Nielsen és Jennifer Jason Leigh is felbukkan benne. 20:25-kor egy kis stand-up az HBO Comedy-n, a stílus régi motorosa, Robert Klein jóvoltából, aki –akárcsak három évtizede- még mindig Igazságtalan és kiegyensúlyozatlan, vagyis majdnem olyan mint én, viszont nálam jobban csinálja a polkorrektség-mentes mindenbe belekötést. Remélem hogy jó lesz, kár hogy nem fogom. : (

Kis hírek a nagyvilágból:
Ismét összeáll az eredeti Black Sabbath: „Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward nem csak turnét terveznek, lemezt is írnak.”KÖNYÖRGÖM NE! A Beatles összeállása is mennyire mellésikerült (Free As a Bird), legalább a nagybetűs Metál alapító atyái kerüljék el a szappanoperásodást! Vagy álljanak össze, de NE Black Sabbath-ként, az első pár lemezt (és még a későbbiek közül egy-kettőt) amúgyse tudják felülmúlni, és ekkora nevek esetében kénytelen-kelletlen a régi közös szerzemények lesznek a mérce. Kedves Oz papa, inkább szervezz egy Sabbath-reunion turnét, és köss le kis hazánkba is legalább két időpontot!
Mark Wahlberg lehet az új holló: "A remake-ben Bradley Cooper lett volna a fehérre maszkírozott bosszúálló, de nem ért rá." - Ezt se kéne. Bár amennyi bőrt már lehúztak róla így is, miért ne lehetne egy The Crow: The Devil's Boogie Nights is?
Orbán: Ősszel komoly döntések jönnek - Asszem Gyurcsánynak is volt valami hasonló mondata: nem kell félni, nem fog fájni...
18+: Levizelt egy kislányt a részeg amerikai síelő: "A 18 éves Robert Vietze a repülőn már nem tudott magáról, azonnal kizárták a válogatottból."
Gérard Depardieu ittasan egy repülőgép folyosójára vizelt: "A gépnek vissza kellett fordulnia. Nem volt botrány." - Na, az owling és a plankolás után itt az újabb idióta celebmém-trend. Asszem egy ideig nem szállok repülőre! :SSS Az meg hogy nem volt botrány, nem hír, a franciák imádják a sztárjaikat, még bukottan is.
Cicciolina is dubajozott 35 éve - Ez is egy hír? :ásít: B+, inkább azt írnátok le hogy mit NEM csinált pénzért fiatalkorában. Na az egy jóval kisebb lista lenne.
Nem veti meg a műmellet Gwyneth Paltrow - Én sem 8))) Sőt, még Paltrow-val is osztoznék rajta 8))))))))
Makeup: Salma Hayek szerint nem rosszak a mellei - Szerintem se, és SUNÁZNÁM.
A Hamburg-Berlin buszjáraton kényeztette utastársát egy nő: "A manna.ro értesülései szerint két, a Hamburg-Berlin buszjáraton utazó németről van szó, akik nem bírták ki, hogy diszkrétebb helyen elégítsék ki egymást – vagy diszkréteb módon, mondjuk kézzel, ruhával vagy valamivel eltakarva a mozdulatokat. Az alábbi videófelvételt az egyik buszon utazó készítette, aki résen volt, és az utazás közben látott ölyvök számolgatása helyett utastársait kukkolta." - Én nem mertem volna videózni, mert mi lesz ha ettől csak még jobban felizgulnak, és engem kívánnak meg? Normál emberektől ez persze valószínűtlen, de amilyen beteg a németek többsége, simán feltételezem róluk ezt is!!! 444 négy
A cégek kénytelenek pornódomént venni - Pornódémon? Az meg mi? Korhatáros sátánista pokémon? - "Az ismert márkák így védekeznek az ellen, hogy nem kívánatos tartalom jelenjen meg a nevük alatt." - Ja, így már nem olyan izgalmas. Lapozzunk.
Flashmob-fosztogatások Amerikában: "Egyetlen perc alatt fosztanak ki boltokat. Jobb ötlet híján kijárási tilalmat vezettek be néhány államban." - Avagy majmok bolygója reloaded, nem csak a mozikban, és nem csak Angliában. Szerencsére az amcsik nem fognak annyit tökölni mint a britek, a hipszterek meg majd egy-két golyóval a fejükben eldönthetik hogy menő volt-e flashmob mögé bújva lopni ^^
Robbanáshoz vezethet az érpataki modell: "A rendteremtő módszer rövid távon ugyan sikeres lehet, de a problémás emberek kiszorításával, a félelemkeltéssel nem lehet tartós eredményt elérni." - Így igaz!!!4 négy És nemcsak falun, Budapesten is! Félelmet kelt és rendet akar teremteni a rendőr, a biztonsági őr, a BKV-s ellenőr, ez egyszerűen nem működhet hosszútávon. Legyen inkább az ami egy hete volt Angliában, és akkor senki sem lesz elnyomva és terrorban tartva, csak a csendesen tűrő többség, de ők ugye le vannak...
Láthatatlan pénisszel szexelt, felgyújtották - Muhaha. MI. A. F***OM. És ezt így hogy? - "Az afrikai sámán felesége kígyóvá változva menekült. A gyilkosok egyike átok miatt már meg is halt." - Egyszer engem is megátkozott egy ilyen afrikai sámán, GYÍKKÁ überszuper-titkosügynökké változtatott, de már elmúlt.


CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 18.:
A DISZNÓTOR

Re: Veranda.
Ismétlés, nem ajánlott:
RTL Klub, 20:20: Nyomás utána! – Nem nyugszanak a retekklubbos srácok spencerhill-ügyben. Ma sajnos nincs semmi ami ellenpontozza.

Ismétlés, talán érdemes rovat:
Tízkor Brian De Palma erotikus thrillerét kaphatjuk el a Filmmúzeumon, melyben egy konzumtáncosnő meggyilkolását követően addigi kukkolója kezd el nyomozni (az erkölcs kései szavára hallgat talán?). Mondhatjuk azt hogy az Alibi test a 8mm és a Sztriptíz keveréke, és ez sajnos egyik filmnél se egyértelmű dicséret, Melanie Griffith meg csak ezt az egy szerepet tudja. Ugyanott hajnali egytől Jancsó Miklós Oldását és kötését vetítik majd.

Ajánlott rovat:
Duna TV, 21:00: Az erőszak – Ahogy a Hét Mesterlövész, úgy ez is egy japán sztori feldolgozása, illetve én a japán változatot ismerem, már nem emlékszem pontosan filmben vagy könyvben, de a sztori nagyon hasonló. Adott egy ifjú pár és az őket követő, a férfit kirabolni, a nőt megerőszakolni szándékozó haramia, a történtekre utólag mindenki másképp emlékszik, ami viszont biztos az az hogy a férj halott, az erőszak (valószínüleg) megtörtént, innentől csak a sorrend ami kétséges (remélem a férj hullája kimaradt a szórásból, már ami az erőszakolást illeti). Paul Newman és Claire Bloom miatt ajánlott, érdekesség hogy minden Star Trekesek védőszentje, William Shatner itt még csak prédikátor. Ugyanabban az időben lesz még egy barlangos horror is (Eden Log: A titokzatos faj) a Film+-on, a szokásos sematikus felütéssel: Főhős magához tér egy Sötét Lyukban ami nem az anyaméh, és az ott lakó RÁKvakondemberek elől menekül az életéért. Csütörtök estére még éppenhogy megteszi.

Kis hírek a nagyvilágból:
Büfésnek adná bérbe a földjét a honvédség: „Az éhes honvédek nem tudnak enni a közelben, ezért keresnek büfékocsist az üres telekre.”SZÁNALOM LEGALJA. Van egy látszathadseregünk, melynek a laktanyáit őrző-védők felügyelik. Most már ezek szerint konyha sincs a laktanyákban, ehhez is külsős kell. Gigalol.
Nem vallják be a képviselők a különadót: „Nyolcvanöt képviselő nem tett eleget a törvényes kötelezettségeinek.” – Emlékeztek mit mondtak tegnap a magyarok hangulatáról? Hogy mindig lehet rosszabb?... Alakul ez, alakul :))))
Üzleti titok a Sziget végén a Metapay kártyákon maradt pénz összege: „A Sziget szervezői és a kártyákat gyártó cég szerint is üzleti titok, mennyi pénz maradt a kártyákon. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a kártyás fizetéssel kapcsolatban nem tapasztalt visszaéléseket.” – Szerintem még így is bőven veszteséges. Ez azt jelenti, hogy jövőre százezer lesz a hetijegy, és húszezer a napi. És még így is lesz aki megveszi.
Filmdroid: Poszter az Alkonyat negyedik részéhez: „Vámpírok! Vérfarkasok! Terhes csajok!” – Mi a franc ez, bitefight a mozivásznon? Még online közösségi játéknak is marha gyenge volt.
Robbantásra készült egy floridai diák: „A 17 éves fiú csőbombákat akart felrobbantani volt iskolájában. Tömeges mészárlást tervezett.”
Hatalmas bombát találtak Breivik farmján: „Katonai források szerint a bevetésre előkészített robbanóeszköz akár másfél tonnás is lehet.” – Ez jó hír, most akkor lehet kivonulni Afganisztánból meg Irakból: mégiscsak vannak tömegpusztító fegyverek, csak eddig rossz helyen keresték őket. LOL!
Kirúgásokkal jár az Esti Showder megújítása
Comment: Fábry teljes stábját lecserélték:
„Az RTL Klub elégedetlen a nézettséggel, ezért új formátumot találtak ki a 13 éve futó műsornak.” – Nekem meg van egy olyan megérzésem, hogy itt már nem a stábot kellene lecserélni…
A kormány kiderítette, hogy ki a hibás: „Áttekintették a devizahitelesek helyzetét, a nyomok Gyurcsány Ferenchez vezetnek.” – …hova máshova. Nem akarom védeni, nem is fogom, de azért mindent ne kenjünk már rá! Mégis mit csinált Gyurcsány ebben az esetben? Fegyverrel kényszerített embereket a hitelfelvételre vagy mi?
Depardieu sajnálkozott, hogy mellévizelt: „Üvegbe vizelt, de pár csepp mellément. Az utasok háborogtak, a repülőtársaság viccet csinált belőle.” – Félrevizelt? Biztos nem ivott elég célzóvizet…:DDD
Szakítós: A hirtelen boros szerelem nyert: „Fesztivál, utolsó nap. "Adsz bort?" Hát adott. Csak fészbuk ne lenne.”:ásít: Fesztivál, bepiálás, faszbúk, szakítás közzététele a neten… Miért is nem vagyok meglepve. Na mindegy, lapozzunk, oszoljunk…
Friendly: Soerii&Poolek, a két neotapló: „40 éve a Beatles is ugyanezeket a számokat írta meg, csak máshogy fogalmaztak.” – Vagyis NEM „ugyanezeket a számokat írták meg”. Nap kommentje:

csorsza 2011.08.18. 12:39:26
Lehetne mondani, h annyira szar zene, h már jó, de mégsem lehet. Ez tényleg egyszerűen csak szar.


Felnyársalta a szalagkorlát a Mercedest: „Az M3-as bevezető szakaszán rohant le az útról az autó, a sofőr túlélte a balesetet.” – Ilyenkor mindig ugyanazt kérdezem: MIÉRT?!
Addict: Szétverhető reklámok a metróban – Nagyszerű, most már csak a londoni randalírozókat kéne odatelepíteni hogy ezeket verjék szét. Illetve ezzel már elkéstünk…
Váratlanül öt gyerekük született egyszerre: „Anna és Vakil már mindent lepapíroztak a béranyával, amikor váratlanul bejött a lombikmódszer.” – Új értelmet nyer a mondás, hogy örül neki, mint a macska, amelyik hetet kölykezett.
Zsombor Bódi Sylvi pucér melléhez simult: „Az ötéves kandúr akcióját az általában meztelenül alvó Bódi fotózta le mobiljával.” - …és véletlenül kirakta a netre, és véletlenül kikerült vele Index címlapra. Ilyenek ezek a véletlenek. Nekem merő véletlenségből nincs macskám, ha lenne, nem aludnék vele egy ágyban (pláne nem meztelenül!). Dehát én nem a testemből élek, Sylvinek meg még van kb. 1-2 jó éve a megállapodásig meg esetleg egy szakma tanulásáig, mert semmi se tart örökké: se a szépség, se a félretett dubajozós pénzek. Ja, és Zsombor se ^^
Cameron Diaz nagy szilikonmelleket akar – Én is!!! RAJTA!!!!!
SP végleg elhagyja Fluorékat – Ezek az érzelmek, ezek a viharos érzelmek...tele is lett a zsebkendőm, hejj.
18+: Menő vagy ciki az igazán kitárulkozó menyasszonyi ruha? – Egyik se. Egyszerűen csak SZAR. A vicc az hogy főoldalra kirakták képpel-mindennel, de ha rákattintasz, ott van a figyelmeztető szöveg meg törvénycikkelyes duma.
Ifjú pasikkal küzd Madonna az öregedés év ellen – Igen? És hogy? Kiszívja az életerejüket? :D Mindenesetre a magam eszközeivel én is küzdök az idő vasfoga ellen: EGÉSSÉG!!!




Kulcsszavak: Sziget fesztivál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés