2011. 09. 05.
Szeptember elején (szept. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 5.:
BÁRBARBÁROK

Sunáz OH SHI––––
Nyolckor egy zenés bohóság a hetvenes évekből az M1-en. Kis hazánk akkori elzártságának és az erdőspéteri kulturális iránynak az eredményeként sok-sok film született arról, ahogy mi a vasfüggönyön innen elképzeljük pld. az ipari kémkedés titokzatos világát, meg ahogy az Interkontinentális Imperialista Összeesküvők ügyeskednek a Becsületes Szocialista Népekkel. A Fuss, hogy utolérjenek is azok közé a kellemes marhaságok közé tartozik, mint a Kojak Budapesten vagy a pár hete vetített Az oroszlán ugrani készül, vagyis mentes a későbbi Ötvös Csöpi-filmek főleg gyerekeket és családokat célzó forgatókönyvétől, inkább felnőtt szórakozás. Ekkor kellett volna Zalatnay Cininek vetkőznie (mivel itt nem csak szerepel de énekel is), csakhát akkor ugye nem volt Playboy… Két izomemberes kalandfilm is lesz ma egymás után a Film+-on, az első garantáltan ismétlés és 21:10-kor kezdődik (Conan, a barbár), majd fél tizenkettőkor az egy magyar rapcsapat nevét is ihlető Barbár fivérek küzdenek vállvetve az ellenség ellen (Svarci Conan mellett pedig még Terminátorként is képviselteti magát ma este – KERÜLD). Valószínüleg ismétlés, de ajánlott a Cartoon Network / TCM-en 22:55-kor adott Ördög menyasszonya, melyben egy feketemiséző fiatalembert barátai jó útra szeretnének téríteni, a hittársak tiltakozása ellenére. Minden horrorfanok védőszentje, Christopher Lee főszerepben – és kivételesen nem az okkult csoport vezetőjét játssza, őt az a Charles Gray alakítja, akit leginkább a Rocky Horrorból ismerhetünk.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nem oszlik ám fel a Bëlga: „A zenekar a múlt héten kiadott közleményében határozatlan idejű feloszlását jelentette be; most kiderült, hogy ez csak médiahack volt - bár még lehet, hogy néhány másodpercre feloszlanak a "búcsú+koncert" közben, aztán összeállnak.” - Emlékeztek mit mondtam múlt héten? Na ugye.
Zentaxi: Kultúrprostiság Bizottság-módra: „Most vált érthetővé, most látszik igazán jól, Laca milyen segget látott, kié a segg, és ki nyalja.” – Megható látni, hogy egyesek még mindig mennyire hisznek a mesékben, meg abban hogy az ő példaképeik nem úgy végzik, mer’ ők igazán ellenállóak voltak. Nos, nem, a közönség, az egykori rajongók még mindig másodlagosak, vannak egyenlőbbek: ha hinni lehet a blogban olvasottaknak, a Bizottságos kiállításmegnyitóról (meg a rebesgetett zenélésről) az utolsó percben kizárták a jónépet, de ne sírjatok, ugyanezt eljátszotta már nagyjából ugyanezzel a közönséggel és korosztállyal egy másik Igazi Hős, Menyhárt Jenő is, amikor az A38-on zártkörű bulin muzsikált kormánytagoknak és más mérvadóságoknak a Kiadóval (akkor épp az Európai Unióhoz való csatlakozásunk alkalmából). De nekünk így is jó, mi így vonulunk be, korruptan és hazudósan, péterfyborisan feldolgozva (és igen, ha te is nemzedéki bálvány lennél, te is így végeznéd, múzeumban és kitömve, szóval ne irigyeld őket). Nap kommentje:

regress 2011.09.04. 18:33:00
33- éve láttam őket először,jók voltak.sajnos mára mindenki
elkurvult,ők is .őket is töröltem,ennyi


Uj Péter távozik az Indextől: - Mondanám hogy Hallelúja, de a belgás hír óta óvatosnak kell lenni, és nem ok nélkül, mert: "2011. szeptember 30-án – saját elhatározásból, közös megegyezéssel – távozik az Indextől Uj Péter főszerkesztő. (..) A távozó főszerkesztő szeptember 30. után is tagja marad az Index.hu Zrt. igazgatóságának." - Ez olyan Szigetes-Estmédiás.
Obama nem akar önálló palesztin államot: "A New York Times szerint a kormány jelezte Mahmúd Abbásznak, hogy mást szeretnének." – Ők meg gondolom Amerika helyett szeretnének valami mást. Jó hogy honfoglaló őseink idején még nem létezett az Államok, képzeljétek mi mit kaptunk volna. Persze még aki civilizált, az is kaphat ezt-azt:
Adócsalók adatait követeli az USA: „A svájci bankok keddig kaptak határidőt, ellenkező esetben súlyos büntetésre számíthatnak.” – Mi lesz? Oda is elhozzák a demokráciát? :DDD
Recorder: Legyél popsztár 100 dollárért!: „Pénzért bárkit beleír új, 6 óra hosszú dalába a Flaming Lips.” – És ha nem lesz jelentkező, mivel fogják kitölteni ezt a hatórányi progrock-túladagolást? Mert hogy kislemezre nem másolják, az tuti. A Super Furry Animals-nál is itt kezdődött a totális lejtmenet, amikor elhitték hogy az ő tehetségüknek nincsenek határai.
Szerződést kötnének a felvételizőkkel: "A külföldön elhelyezkedő diplomásokkal kifizettetnék a képzésük költségét." - Mennyivel egyszerűbb, mint itthon rendesen megfizetni őket, nemigaz? És az a szép, hogy az adófizető ebből a visszafizetett összegből se fog egy vasat se kapni :D
Újabb burkolóelem esett le a pécsi tudásközpontról: „Az EKF egyik presztízsberuházásánál decemberben történt hasonló, akkor spontán törésről beszéltek.” – Ezek a spontán törések gyakran előfordulnak ezeknéla zárt tendereztetésű, haverokkal olcsón összarakatott épületeknél.
Soha egyre se hajtottam, mind udvaroltak: "Renáta többször volt már az a bizonyos másik nő, pedig sose hajtott egyik férfira se." – Vannak ilyen véletlenek! Persze. Csak udvaroltak, te meg csak viszonoztad, de nem, nem te voltál "A Másik Nő", aki miatt talán tönkrement 1-2 házasság. Édes faszom, és ezek még nyilatkoznak és fel is vállalják hogy akkora gerinctelen ribancok, amekkorák.
Subba: Partiajánló: Viszkis szabadulóbuli – Szánalom. Sok birka lájkolja, odamegy és tapsikol. Bár rabolna ki mindenkit aki ott lesz... Na lapozzunk.
Az év legcikibb műbalhéját hozta össze Geszti – Erre ennyit :)


KEDD, SZEPTEMBER 6.:
GYILKOS UNALOM IS KILLING ME

A Universal Channelen 23:10-kor újra elsütik az irodalom-rajongó gyilkos közhelyét, aki egy krimiíró hősét utánozza, amíg egy olvasónak fel nem tűnik a hasonlóság, és az íróval együtt el nem kezd kutatni az elkövető után. A Gyilkos izgalomra is igaz a mondás, hogy pont nem olyan, mint a címe: valójában csak egy újabb sablonfilm, sabloncsavarokkal. A Duna 2-őn az ellentmondásos (de Nobel-díjas) Knut Hamsun előtt tiszteleg a Világkikötő aktuális része 20:20-kor. Talán eloszlanak a félreértések... Fél kilenc előtt öt perccel egy road movie, egy temetés az HBO Comedy-n a kicsit Woody Allen-utánérzet Simon Koniavsky történetével,
aki halott apja utolsó kívánságát teljesítve utazik Ukrajnába, és még itt se lehet nyugta a családjától: úgy élő mint holt rokonai ugyanúgy zaklatják, ki azért mert vele utazik, ki csak telefonon.

...de kit is akarok átverni? Focival nem lehet versenyezni, én se teszem: fél nyolckor irány a Moldova-Magyarország EB selejtező az M1-en!

Kis hírek a nagyvilágból:
Labancz Lilla főszerepet kapott Amerikában: "A színésznő szerint Magyarországon celebnek lenni nem feltétlenül hálás feladat, fikázás, cikizés és piszkálódás megy. Úgy tűnik, nem is akar hazajönni." - Ilyenkor sajnálom hogy nem lehet kommentálni. Pedig lenne mit.
Műemlék lett a Barátok közt helyszíne - Tudjátok mit? Ide, nekünk ez kell. Meg még egy-két (szellemi) Mohács. - "Lekerült a védettségi listáról Hűvösvölgy szégyene, a többször felgyújtott Balázs vendéglő." - ...nehogy már felújítsák, ugye. Minek. Adjuk el olcsón, építsünk a helyére ennek is leomló vakolatú tudásközpontokat...
Kigondoltam: Mi lesz veled Uj Péter? - Én nem aggódok, majd talál új állást, ahogy tóta meg bede is.
Varánusz: Te is fiam, Uj Péter?: "A feltétel nélküli egyetértés már kitermelt egy Magyar Hírlapot, amit beárazott a piac." - ...és kezdődnek az összeesküvéselméletek. Viszlát holnap, megyek meccset nézni.


SZERDA, SZEPTEMBER 7.:
Ó, HORTENZIA!

Kontroll, vesztés.
…és megérte, kettő null nekünk, kezd visszatérni a hitem a magyar fociba. Ennek örömére kiszórtam az ismétléseket és a simán szarságokat, maradt egy jó és egy rossz műsorom mára:

Ajánlott rovat:
Duna TV, 21:00: O' Horten – Lassan kibontakozó norvég depressziózás az öregedésről, szépen megvalósítva, egy frissnyugdíjas vasútmérnök szemszögéből, a Tódumfaktum rendezőjétől, vagyis a megvalósítás kellően szürreális lesz, de nem is kell nekünk mindent érteni, hát az életet se értjük, csak történik velünk, ahogy ez a film is: a másfél órát garantáltan a duplájának fogjuk érezni, ahogy a főhős is azt, hogy egyszercsak nincs rá szükség. Mégis érdemes lesz, mivel messze nem lesz olyan sötét mint a valóság – vagy az a valóság, ami majd ránk vár a nyugdíjaskor elérése után.

Nem ajánlott rovat:
HBO Comedy, 20:25: Kétszemélyes lakosztály – Újabb bőrlehúzás az egy szobába kiutalt, más más társadalmi osztályba tartozó emberekről, ezúttal Franciaországból és mérsékelt sikerrel megvalósítva. Hogy egy egyedülálló nőre egyszercsak rámosolyog a szerencse és társasutazást nyer, az oké, hogy egy bunkó fotóssal tegyék egy szobába, még az is hihető, de hogy a kölcsönös utálat végül másba is átcsaphat mint (nem-sekszuális) tettlegességbe, az, hogy is mondjam, több mint valószerűtlen.

Stohl András rovat:
Egy nap és véget érhet Stohl mosdatása – Baszod, ezt miért nekem mondjátok, bulvárosok? Hát hiszen ti mostátok, nem én!
Az utca keményen büntette volna Stohlt: „A bíróság környékén mászkálók nem voltak olyan megengedőek, mint a bírónő Stohl András ügyében, az elrettentés szerintük minimum három év.” – Hát az utca emberének annyi is lenne a legkevesebb, ha ilyesmit követne el. Csakhogy ugye minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek.
Stohl amint lehet, börtönbe vonulna - Ezt már mondta egyszer, ahogy azt is hogy vállalja amit ráró a bíróság. Nos, itt a lehetőség ^^
Stohl András tíz hónapot kapott - Tíz hónap?! Ha a korábbi baleseteit és a kertévés karrierjét is beszámítjuk, lehetne az tíz év is! - "600 ezret fizet, leghamarabb öt hónap múlva már szabadulhat. A színész meggyötörten távozott." - Én viszont (szinte) elégedetten távozok. A kocsmába ^^

Kis hírek a nagyvilágból:
Senki sem szerződött a Parlament tv-vel: „Se műsorstruktúrája, se pü. terve nincs az állítólag a Hír tv és az MTV ellenfeleként induló új csatornának.” – Mi ebben a hír? A másik két csatornának sincs semmi ilyesmije! Amúgy ha tényleg elindul, az lesz az első hogy kiszedem a programból. Mégis hogy van az hogy pornóadó egy sincs, ezeknek meg külön csatorna jár?! Nem ezért váltottunk rendszert 89-ben, hé!
LG: Zenészek is tüntetnek a Zöld Pardonért: „Több tízezer embert várnak arra a tüntetésre, ahol fellép a Quimby, a Csík zenekar és a Kiscsillag is.” – ...avagy hogyan kell megutáltatni mindenkivel a protestálást: Gangsta Zolival, Kvimbivel, Bikinivel, meg persze a Kossuth-díjas Lovasival. Gyönyörű névsor, úgy látszik AZ OMEGA kardos horváth jános és a padödö nem ért rá.
Halálosan megfenyegették a monoklis Glee-színésznő fotósát: „Heather Morris egy vasalóval pózolt. A képek sokak szerint a családon belüli erőszakot népszerűsítik.” – Szerintem meg a házimunkát. Épp ideje volt. Bár vasalni éppen lehetne monokini nélkül is, főleg hogy megjött az őszi hideg!
Magyar nyelven hirdeti műsorát egy olasz cirkusz Szlovákiában: „A cirkusz nem akart provokálni, a szlovák nyelvű plakátok elkészítésére már nem jutott idő.” – Na, ők is utoljára lépnek itt fel, attól tartok. Ennél biztosabb kamikaze-akció csak az lett volna ha Ján Slotát és családját is meghívják az előadásokra.
Lazán modellkednek a Harry Potter pasijai - Lazán és bőségesen LESZAROM.
Alexandra Diamond a pszichiátriát is megjárta VV Jerzy miatt: „Két hétig kezelték pszichiátrián az expornóst, miután VV Jerzy pár nap együttélés után szakított vele.” – Két hét pszichiátria, ettől? Mi lett volna ha egy Igazi Férfi szakít vele? És ez egy pornós? Hejj de felpuhult ez a szakma is, gyerekek, már a kurvák sem a régiek. EGÉSSÉG!
18+: Jordan berúgott és tárogatott: „A modellceleb elment bulizni, szétkoktélozta magát, majd vékony bugyit villantott narancsszínű combjai és lábszárai között. És most baromira másnapos.” - ...és iszonyat ronda is, bár ezt nem írják. Érthető: úgy senki se kattintana rá. Én is csak úgy bírtam hogy hozattam még egy korsóval.
Hibrid stratégia kisiskolásoknak: „Az Age of Empires Online ingyen van, de mégis fizetni kell érte. Hogy lehet ez? És megéri vajon?” – Nem az a kérdés, megéri-e. A kérdés az, hogy kisiskolásoknak mi a fasznak PC-s játék?!
Onlinemarketing: Indexre téve: „Miért szeretik jobban az Indexet az emberek, mint bármi mást? A stílusa miatt.” – NEM. Hanem mert jókat lehet szórakozni a hozzászólásokon. Gyanús ez nekem amúgy. Pár hónap alatt három húzónév távozik (tóta / bede / uj péter), és akkor megjelenik egy ilyen fényező blogcikk. Érdekes, very much érdekes.
Öngyilkos lett a visszaeső graffitis –  Annyira szívhezszóló ez a hír, hogy kénytelen vagyok hosszan idézni: „Öngyilkosságot követett el egy 23 éves Hajdú-Bihar megyei graffitis fiatalember, akit idén egy év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek rongálás miatt. A nol.hu cikke szerint a fiatalember azért vetett véget az életének, mert szeptember közepén börtönbe kellett vonulnia rongálásnak minősített falfirkálásai miatt. A fiatalember 2010-ben Debrecenben 26 rendbeli rongálást követett el. Az egyik alkotásával okozott kár elérte a 200 ezer forintot, így az már nem vétségnek, hanem bűntettnek minősült.” – Mi ebből a tanulság? Hát hogy nem közterületre kell FIRKÁL alkotni. Ha mondjuk vászonra alkotott volna, akkor lehet hogy neki fizettek volna 200 ezret a galériások, de ha nem, akkor se baszogatta volna a rendőrség. Meg tanulság az is, hogy a graffiti veszélyesebb és nagyobb büntetést érdemel mint egy visszaeső autóstohl karambolozó. - „Az illegális alkotóművész rongálásokat próbára bocsátása alatt követte el, ugyanis falfirkálóként már korábban a hatóság látókörébe került.”Illegális alkotóművész, baszod. Az kemény. - „Úgy próbálta jóvátenni a rongálást, hogy több barátja segítségével lemosta a falfirkáit több épületről. Ennek ellenére letöltendő szabadságvesztésre ítélték.” – Ez az utólagos jóvátevés már stólbucinak se jött be. - „A rendezett családi körülmények között élő fiatalember ismerősei úgy gondolják: a fiatalember tragédiája azt példázza, hogy a graffitiseket nem szabadna bűnözőként kezelni.” - Hát persze. Sőt, ez is legyen külön tantárgy az iskolában. Eszem megáll.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 8.:
TÜSKE BLÖKI

Addams Family reloaded.
Örök közhely hogy vannak a jó filmek, a szar filmek, meg azok amik annyira szarok hogy szinte már jók. Nos, a Film+-on 21:10-kor adott Tüske az annyira szar…hogy nagyon szar B-kategóriába esik: a táborozó fiatal párnak először egy drogostól és annak barátnőjétől, majd egy rosszindulatú (és nem csak jellemében SÜN! tüskés) alien elől kell menekülniuk. Inkább paródia, mint nem. Tízkor egy kis dráma az HBO-n a fiktív sekszuálforradalmár David Kepesh-ről, Ben Kingsley-vel és Penelope Cruz-zal a főszerepben. Mint Philip Roth karaktereinek nagy részét, úgy a tanárként dolgozó Kepesh-t is a seksz mozgatja, és azt csinálja amiért minden épeszű iskolából kirúgnák, vagyis megizéli a tanítványait, aztán dobja őket – egész addig míg egy tipikusan bevándorlónevű (Consuela) kubai nővel össze nem jön, és ekkor őt is megszállja a féltékenység szörnye. Az Elégia elsősorban Roth rajongóinak ajánlható, nekem a karakter meg a író művei is ellenszenvesek, így sorry, de kihagyom.

Kiemelten nem ajánlott rovat:
Filmbox Extra, 0:10: Mártírok
– Röviden: ez egy feleslegesen és extrém módon erőszakos francia fos, ami sajnos remekül illeszkedik abba a mostani trendbe, hogy a nézőt mindenáron sokkolni kell, mutassunk meg mindent, stb. A képlet egyszerű. Ha az az ember vagy, aki számára a horror = vér és értelmetlen agresszió (Fűrész összes, japán kvázi-snuff mozik), ez a te filmed. Ha az a szerencsétlen, frusztrált, nő,- és embergyűlölő típus vagy, aki imádta a Szerb filmet, a Human Centipede-t, a Day of the Woman-t és általában bármit amiben nőket / gyerekeket bántalmaznak Nagy, Erős Férfiak, akkor meg egyenesen imádni fogod. Nyilván lesz aki pont azért fogja megnézni, mert ide raktam, ezt nem tudom kivédeni, ezek a maguk kárán fognak tanulni, vagy felfedezni eddig rejtett perverzióikat. De nekem mindegy, csak ne reklámozzák és takarítsanak fel maguk után.

Deidara91 | Válasz 2010. jún. 18. 10:58 | 25/88
A film vegyes érzésekkel töltött el. Az egész tök jól indult aztán a felénél, mintha a rendezők rájöttek volna, hogy hoppá, nem tudjuk kitölteni a film hosszát, csapjunk hozzá egy kis pluszt. Egyszóval a film nézése közben az az érzésem támadt, mintha a közepétől egy másik bevágott filmet néznék, ami kicsit kapcsolódik az első feléhez. A franciák vérmániája kissé már beteges, bár ezzel nem azt mondom, hogy nem tetszik semelyik horrorjuk, de azért egy pszichológusi elbeszélést erősen ajánlanák a forgatókönyvírónak és a rendezőnek. A vér már szinte olyan mértékben jelenik meg, hogy az fáj. én nem kifejezetten ajánlanám senkinek, csak annak, aki élvezi, hogy kínoznak másokat értelmetlen módon.
Nekem nem tetszett.


Kis hírek a nagyvilágból:
Segges-bugyis képek miatt zártak ki három Miss Olaszország-versenyzőt:
„A kizártak persze nem értik, hogy mi volt a gond a forrónadrágos, fehérneműs, kicsit villantós képeikkel.” – Én se. Viszont szívesen megvigasztalnám őket ^^
Kumin: Wikileaks a porcelánboltban: „Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Wikileaks által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik?” – Talán azért mert Öszöd kapcsán már megtudtuk mik zajlanak az ilyen ajtók mögött.
18+: Mihalik Enikő mellbimbói, újra: „Ezúttal a Numeróból köszönnek vissza a modellkeblek, amiket lassan már jól ismerünk.” – Mivel már sokadszor kerül vele címlapra, feltenném a kérdést: tud mást is a vetkőzésen kívül?
Lopott árammal védte családját: A nyírmihálydi Bódi Gusztáv a romatámadások idején áramot vezetett a kerítésébe.” – Akkor gondolom most majd őt is ugyanúgy meghurcolják mint az uborkás bácsit, és duplán, mivel az áramot is lopta ^^
Eljő-e Stohl András számára a virradat? – Persze. Csak várj, míg felkel majd a naaaap…
Nyit a piros lámpás negyed az interneten: ”Félmillió regisztrációt várnak az év végéig, 15 ezer tételes titkos lista van a tiltott nevekről. Hungary.xxx és budapest.xxx biztosan nem lesz.” - Minek is, már van IRL, az egész város területén.
Android: Az Android, mint szexuális segédeszköz - Hát igen, van akinek még arra is telik hogy robottal veresse ki. Betegek ezek a gazdagok. Mondjuk van még ennél is durvább: androidcsajt ujjazni.
Cc: Csöccsel adják el a népszámlálást: "Meg tört magyarsággal beszélő japán paraszttal és persze kiskölyökkel." - Nekem egyikkel se kéne, az utolsó videón látható készítő-csajok se. Persze nincs ezzel mindenki így, Nap kommentje következik:

simon says: 2011.09.07. 12:04:31
a csaj nagyon bejon, a gyerek aranyos, a japan meg vicces, tehetsegesek ezek a csajok, hol lehet latni oket gruppenben?







Kulcsszavak: stohl andrás

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés