2011. 09. 10.
Árnyékkal harcolók árnyékában (szept. 10-11.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, SZEPTEMBER 10.:
A PÓZOLDA


A bal oldali szék most akkor félig üres?
Betehetném a nemajánlottba, de fél nyolckor úgyis a fél ország a Napozz Holddal-t fogja választani, ami az agyonmagyarázós-jópofáskodós alcím szerint A Kispálfilm, és természetesen a magyar kultzenekar búcsúkoncertje a Dunán, és mivel mindenki nosztalgiázik, én is megtehetem, annál is inkább, mert még élénken emlékszem arra amikor először hallottam a film címének alapot szolgáltató kazettát (Naphoz Holddal), rajta a Tejjel kiflit, a Húsrágó hídverőt meg a többit. Tetszett. Nem voltam rajongó, „csak” hallgattam őket. Kábé addig a pontig, amikor már azok az emberek is hallgatták, akik az első pár lemezt minden szarnak elmondták (eltaláltad, a csinibabás-haazéletbenes rajongókról beszélek). Egy évvel a búcsú után el kell mondjam: minden fikázásom és kiábrándulásom ellenére tisztelendő a Kispál munkássága – de mint minden sajátmagán túlnőtt zenekaré, így az ő hatásuk is évekig érezhető lesz, elvéve ezzel a levegőt az esetleg újat akaróktól. Mondjuk ki: van kb. 8-10 zenekar akik így vagy úgy de ezt a kispálos zenét játssza. Van közönségük is. Ez valahol szomorú. Mindenesetre várom az új Kispált, mármint azt a zenekart akik eljutnak arra szintre amire ők, csak enélkül a modoros önparódiába válás nélkül. Nyolckor Kevin Smith Vaskabátok / Starsky és Hutch-utánérzését adja a Cinemax, amennyiben itt is Két tök különböző kopperről van szó, akik mégis egymásra vannak utalva. A szokásos rendőrbonyodalmakat (maffia, gettó, etc.) a szokásos smith-i toposzok színesítik: egyikük lányának házassága, illetve egy vagyont érő baseballkártya, amiből a ceremóniát szeretné finanszírozni a papa. Harold Faltermeyer zenéje és Bruce Willis jelenléte miatt (vagy épp ezek ellenére) csak óvatosan vele. Bár még csak holnap lesz a 9/11 tizedik évfordulója, de a kertévék készültek: előbb a TV2 ismétli az United 93-ast fél tízkor, majd az RTL Klub rettent el minket A terrorizmus útjától. A többrészes filmdráma első epizódjával a készítők visszamennek egész a kezdetekig, hogy aztán szép lassan eljussanak a végkifejletig. Mindebben főleg Harvey Keitel és Stephen Root van segítségükre, akik így fél tizenkettő előtt öt perccel már megadják az alaphangot a holnapi szomorú évfordulóhoz.

Ismétlés rovat:
A királyi tévé (M1) abszolút biztosra megy, előbb kilenckor egy tízperces Latinovits-rövidfilmmel (A színészkirály), majd utána az Egy magyar nábobbal. Fél tízkor az AXN SCI-FI-n Spielberg barátságos (és Kodály-módszerrel kommunikáló) idegenjei a Harmadik típusú találkozásokban. Ha másért nem, Francois Truffaut szerepeltetéséért érdemes lesz sokadszorra is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Geekz: 10 változtatás, amivel Lucas még NEM erőszakolta meg a Star Wars-t – Basszus, ne adjatok neki ötleteket!
Mel Gibson és a hős zsidó: „Júdás Makkabeus életéről forgatna filmet a 2006-ban még vígan zsidózó színész-rendező.” - OK. De csak ha a vallást is felveszi, mint a Passiónál :DDDDD
Ezért haltak meg a budapesti művészmozik?: „A budapesti artmozik vesztét az okozhatta, hogy a nyereséges üzletágakat más cégekbe szervezte át a főváros moziüzemeltető cége. A filmforgalmazás bevétele nélkül viszont menthetetlenek voltak a kis fővárosi mozik, amelyek veszteséget vagy csak szerény nyereséget tudtak termelni. Éppen ezért vizsgálják, jogszerűen került-e magánkézbe a Demszky-korszakban önkormányzati tulajdonban álló Budapest Film Moziüzemeltető Zrt. kft.-je. Ma már orosz kézben van a cég többségi tulajdona.” – Sokat fog nekünk érni ez így most. Inkább akkor kellett volna cselekedni. Ez már semmin sem fog változtatni, attól tartok.
Jegesmedve támadt a pisilő nőre: "Az állat úgy dobálta a nőt, mint egy rongyot, végül mégis megúszta a támadást." – Szerintem abszolút természetes reakció, még egy vadállat se szereti ha összehugyozzák a lakóhelyét.
Medve ölt a Vajdaságban: "Misának az előélete sem makulátlan." - Valóban nem: a neve szerint anno a téli olimpia kabalája is volt. ÉBERSÉG!!!!
Ha Stohl nem dolgozik, csak egyszer fürdik majd egy héten a börtönben: „Egy, a büntetés-végrehajtásban dolgozó férfi beszélt arról, hogy mi várhat a színészre a rács mögött.” – Ne legyenek illúzióink: sajnos még így is jobb élete lesz mint a kint „szabadon” munkát végzők 90%-ának.
Jerzy: Alexandra Diamond ötös az ágyban - Ez azt jelenti, hogy Jerzy meg egy nagy nulla ugyanott.
Gombos Edina melle két számot nőtt - Későn érő típus, van ez így, főleg a celebek és pornóSTÁRok között!!!
18+: A héten használja az irodai széket szexre – Mondjuk én ott általában dolgozni szoktam, de ha küldtök valakit akivel így is használhatnám, én benne vagyok!
Rihanna most szőkén modellkedik az Armaninak – Szőkén-barnán-armaniban...LE-SZA-ROM.
Kate Winslet utálja a meztelen jeleneteket - Én is. De csak azokat, amikben ő szerepel.
Szoftpornónak nevezte a Trónok harcát az egyik szereplő – De mi ebben a meglepő? Hát az is: soft-pornó! - „A sok Trónok harca-casting hír között egy távozóról is szót kell ejtenünk: egy feltörekvő (…) ír színésznő, bizonyos Lisa Nolan (…) otthagyta a forgatást, mert a második évad egyik jelenetben le kellett volna hajítani a textilt magáról. Nolan azt állítja, a szerződéskötéskor senki nem mondta neki, hogy elsődleges és másodlagos nemi jellegeket kell majd a kamerába lóbálnia, így köszönte a lehetőséget, de nem élt vele.” – Na, az ilyen ritka mint a fehér holló, főleg ha nem píárból, hanem meggyőződésből tette. Legyünk jóhiszeműek.
Halálos baleset ellenére felmentettek a vád alól egy fürdő üzemeltetőjét: „Az ittas vendég fejest ugrott egy kültéri üres medencébe Ballószögön, meghalt.” – Már bocsánat, de nem a tulaj tehet róla ha valaki annyira segg hülye hogy részegen egy üres medencébe fejest ugrik!
Napi 150 ezer iPhone 5 készül: „Szeptemberben el kell érni az 5-6 millió készüléket.” – Mennyi sok leendő műanyagszemét szemét! És én egy árva darabot nem veszek belőle! :D

A stressz, az idegesség rovat:
Vascsővel támadtak egy kerékpárosra: "A két férfi azt mondta a rendőröknek, idegességében esett neki a biciklistának Putnokon." - Idegesek voltak, mit lehessen tenni. Van ez így! Ugyan ki nem akarta megölni még embertársát merő idegességből, nemigaz? Ketten egy kerékpáros ellen, vascsővel, ezen anyáztam egy darabig, aztán olvasom ám, hogy B-A-Z megye, Putnok, így már több kérdésem nincs is. Magyarország, 2011.
Csuklyás rablók törtek a bökönyi házaspárra: „Egy vasdarabbal támadtak az idős emberekre, elvitték megtakarított pénzüket.” – Nofene, még egy vascsöves támadás? Biztos ők is idegesek voltak ^^
Szomszédok verekedtek Nyírbátorban: „Bozótvágó késsel, baltával, gereblyével és bottal estek a szomszédoknak, több sérült van.” – Ez az idegesség, ez nem tesz jót senkinek!!!!444444444 négy
Villám fejszével sújtott a K-1 harcos fiára: „Súlyos összecsapással ért véget egy mezei pénzbehajtó akció Szombathelyen.” – Hát igen, nálunk már a pénzbehajtási akciók is mindennaposak! Csak még az nem sűrűn fordul elő, hogy a fejsze is előkerül. De maholnap ez lesz az új plankolás, vagyis a MENŐség!!! 44 négy


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 11.:
NEVER FORGIVE, NEVER FORGET

Kép innen.
A mai nap természetesen a tíz évvel ezelőtti eseményekről szól. Az M1-en lesz az első értékelhetőség ebben a témában, mégpedig nyolckor egy doksi képében, ami arról szól, hogyan dolgozták fel A katasztrófa után az eseményeket a mentésben résztvevők, a túlélők és persze az áldozatok rokonai is. Részben idekapcsolódik a Dunán 22:10-kor adott ismétlés, a London River is, ami az ottani metrórobbantás utáni sokkban játszódik, és melynek két főszereplője, egy fekete férfi és egy fehér nő gyerekeiket keresve jönnek rá hogy azok már egy ideje vegyespárost alkotnak. Kihagyható.
 
Nem ajánlott rovat:
RTL Klub, 19:00: Mennyei Királyság
– Iszonyat hosszú és iszonyat fárasztó történelem-átírás Ridley Scott-tól, a nemkicsit túlértékelt Eva Greennel a főszerepben.
TV2, 20:05: Görögbe fogadva – Görög pite, bazi nagy amerikai lagzi és ezek keresztbe-kasul variációi, turistákkal bárhol, én értem hogy kertévé, de komolyan, nem tudnak legalább ma valami mást adni?
FEM3, 21:00: Mr. Jones: Jogában áll meghalni – Ahogy Ridley Scott, Alan Parker, úgy a drámaspecialista Mike Figgis is próbál néha közönségfilmet forgatni. A Mr. Jones-ről asszem már évekkel ezelőtt, az eredeti Hülyítődobozban írtam mindenféle csúnyaságot, most is csak azt tudnám ismételni. Nem sokkal a bemutatása után volt hozzá szerencsém, és máig elég élénk az élmény ahhoz, hogy messzire kerüljem ezt a se dráma, se romantika, se vígjáték katyvaszt. Valahol itt döntöttem el azt is, hogy engem Richard Gere alapból idegesít, és kerülni fogom a filmjeit.
 
Ajánlott rovat:
Tíz órakor két választásunk lehet, az egyik a Viasat3-on Patricia Highsmith Ripley-trilógiájának második része (Ripley és a maffiózók), amiben a tehetséges szélhámos egy olasz faluban igyekszik egymásnak uszítani az embereket, vélt vagy valós sérelmei miatt. Nem kisebb személy rendezte mint Liliana Cavani, nem kisebb figurával a vőszerepben, mint John Malkovich, szóval talán érdemes lesz idekapcsolni. A másik ugyanekkor (és a Viasat6-on) adott film valamivel ígéretesebb, mivel egy 93-as Hitchcock-adaptációról van szó, és jóval fantáziadúsabb, mint a kockáról kockára leforgatott Psycho. Ami a kopasz mesternél egy hajó Mentőcsónakja volt, az itt egy felrobbant űrhajó Mentőkabinja, amiben együtt utaznak a túlélők, köztük az is, aki robbantott – így duplán izgalmas kiszámolósdi kezdődik az űrben. Bár Robert Loggián kívül nincsenek benne ismert színészek, azért adjunk egy esélyt neki.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Már az IMF is pénzre szorul: „Legföljebb 390 milliárd dollárt tudnának hitelezni, de akár 840 milliárdra is lehet igény.” – Mint a régi vicc, kicsit megvariálva: pénz az nincs, de igény az volna rá!
Fegyverrel riogató férfit fogtak el: „A szemtanúk szerint egy AK-47-essel kergetett valakit az utcán a korábban orvosi kezelés alatt álló férfi. A budapesti rendőrség elfogta.” – Valami lehet a levegőben, hogvy mindenki ilyen agresszív mostanában…. : (
Gyurcsány: A kormány a saját sírját ássa: „A volt miniszterelnök szerint ocsmány, agresszív és embertelen a jelenlegi hatalom.” – Asszem az ilyen híreket szoktam a Bagoly mondja rovatba tenni. Persze nem biztos! :DD
Öngyilkos merénylet Afganisztánban: "Az amerikai hadsereg 98 sebesültről számolt be." - Á, a beígért megemlékező robbantások a tízéves évfordulóra. Meglepett volna, ha pont ma, pont ott nem történik semmi.
200 millióért távolítják el a falfirkákat: „A vadplakátoktól is megtisztítanák Budapestet.” – 200 millió? Minek? Mosassák le a graffitisekkel, vagy a rabokkal.
Hírcsárda DJ Jeszy: A rezidens DJ-k se menjenek külföldre!: „Azok a DJ-k, akik vállalják, hogy 10 évig ugyanabban a diszkóban játszanak, különböző engedményeket kapnak.” – Az a szar, hogy mint az álhírek általában, úgy ez is lassan valóságos lesz.
 



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés