2011. 09. 24.
Kötelet? Azok a beleim. (szept. 24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ló, halálában rovat:
Mielőtt rátérek az ajánlóra, meg kell magyaráznom a címet, mely természetesen a múlt heti Nemzeti Vágtára, illetve Örkény István egyik egypercesére utal. Tudjátok hogy mi történt (csak az amit már megjósoltak évekkel ezelőtt: baleset), sokan siránkoztak, mindenki felháborodott, a hivatalos verzió szerint nem történt semmi (ajánlom ezt a cikket elolvasásra), én meg csak olvastam miket írnak az eseményről és a körülményekről, és egyszercsak megvilágosodtam: ez Vágta valóban Nemzeti volt! Nem hiszed? Gondolj csak bele: semmi sem modellezi jobban a nemzet mostani sorsát, mint ez a lóhalál. Legyünk őszinték, mennyivel vagyunk különbek szerencsétlen pacinál? Semmivel, mégha a lelátón ülünk is: a mindennapokban ugyanúgy rohanunk egy kényszerpályán (szó szerint, mert mennyivel egyszerűbb lett volna a Kincsem Parkban vágtázni), futunk, futunk, a végén már szó szerint kilóg a belünk, de a biztonság kedvéért lezúzunk még két plusz kört, aztán jön az orvos bácsi hogy beadja az altatót, és akkor goodbye, cruel world, jöhet a sors utolsó fintora, hogy a CBA-ban épp akciós a lókolbász :DDDD Komolyan mondom, megrendezni se lehetett volna jobban, bár kétlem hogy a közönség bármely tagjának leesett volna hogy épp minek a tanúja. A mostani Vágta többet mondott az életünkről mint az összes kortárs és régi / klasszikus írók együttvéve, emberek millióinak életét mutatta be alig pár perc alatt, egy szó mint száz, szobrot kéne emelni a lónak és nyilvános helyen eltemetni, hogy a konzumbirkák szórakoztatását ennyire meg tudta tölteni jelentéssel. Ja, és még valami:

bájgúnár 2011.09.20. 15:49:25
Persze az állatvédők ilyenkor kussolnak.Bezzeg a libatömés miatt tudnak ajvékolni!Ezt a vágtaszerű baromságot meg bekellene tiltani vagy kivinni oda ahová való a versenypályára!Amúgy egy gyönyörű ló volt kár érte.Inkább a lovasának lógott volna ki a bele!


SZOMBAT, SZEPTEMBER 24.:
SUBÁK = A BOLDOGSÁG OKAI?

Sötét, városi Dalton-fivérek.
Hajnali háromnegyed egykor Judy Garland ugyancsak szomorú életével rettent el minket a Viasat3 a sztárságtól az Én és az árnyékaim című kétrészes minisorozattal – ha másoknak nem, hát Hugh Laurie rajongóinak mindenképp ajánlott. A maradék két értelmes műsor a Duna 2-őn lesz, és mindkettő doksi: fél kilenckor az egyik az egyszerű örömökre és az élet harmóniájára emlékeztet minket (Subak: A boldogság három oka), a másik hazánk egyik leghíresebb fiát, az űrutazó Charles Simonyit mutatja be két részben 21:20-kor. A mai első epizód konkrétan az űrutazásról fog szólni, a második rész már inkább az életútra koncentrál majd holnap.

Nem ajánlott rovat:
HBO, 20:00: Az utolsó léghajlító – Igyekeznek minden belefektetett dollárt visszaforgatni, ezért adják a bemutató után nem sokkal már kábeltévén is. Pedig hiába: ha első alkotásai alapján M. Night Shyamalan-t még komolyan vették, a Lány a vízbennel, de a Léghajlítóval már végképp átesett a giccsbe (az Ördöggel próbált visszatalálni a forráshoz, nem sok sikerrel, lopás még az alapötlete is – sőt, az összes alapötlete az). Az Airbendert családi kalandfilmnek szeretnék eladni, de nem az, még annak ellenére sem hogy egy gyereksorozat adaptációja. Nem sok rendezőnek adatik meg hogy egy készen kapott franchise-t és annak közönségét is tönkrevágja illetve elidegenítse, MNS-nek még ez is sikerült, Uwe Boll a receptért könyörög majd nála.

Ismétlés rovat:
Viasat3, 21:00: Dark City
– A Holló rendezőjének újabb éjszakai látomása. A madárral megmutatta hogy be tudja csalni a közönséget a moziba, a DC-vel meg eljött volna a továbblépés – de csak majdnem, mert ahogy a Halhatatlanok, úgy a Dark City is egy lehetett volna-film. Pluszpont jár a kísérletezésért, a film noir-hangulatért ami a számítógépes trükkök ellenére is megmarad, pluszpont William Hurt-ért, Richard O’Brienért, Kiefer Sutherlandért és még Jennifer Connelly-ért is, viszont az összecsapott befejezés és az erőltetett tanulságok súlyosan rontják a képet és az addig ügyesen felépített suspense-t romba döntik. Nagy kár érte, egy jól végigvitt ötlet segítségével az ihletadó forrásokat (Brazil, M, avagy egy város keresi a gyilkost, stb.) is kevesebbet emlegették volna a kritikusok. Én ezekkel a lopásokkal és a hibáival együtt is kedvelem, az első harmada miatt pedig mindenkinek ajánlom. Ugyanabban az időben Michelangelo Antonioni kevés valóban értékelhető filmje közül az egyiket, a Nagyítást ismétli a Duna TV.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nívó: Politikusnak lenni jó?: „Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, te miért nem vagy az, kispofám?” - Mert van gerincem, kispofám. Nem 100%-ig ide kapcsolódik, de itt született a legfrissebb Év kommentje candidate:

Sátán meg a Jocó 2011.09.22. 10:06:40
A csípőből való hőbörgés olyasmiért, amit ésszel nem ér fel, át nem látja, a plebs sajátja, ezen nem kell fennakadni.

Sajnos Gutenberggel elindult egy folyamat, hogy az alsóbb kaszt is hozzájuthat a tudáshoz, és ettől egyenrangúnak érzi magát a felsőbbekkel, holott csak birtokolja a tudást, értelmezni, pláne alkalmazni képességei okán már képtelen.

Az internet, mióta pár ezer forintért a legsuttyóbbak is szabadon fröcsöghetnek, még súlyosbított a helyzeten.

Nagyon nehéz kiszűrni az egyre erősbödő zajból az értelmes hozzászólásokat, véleményeket, teljességgel érthető, ha valaki egy idő után belefárad, hogy értelmes vitát folytasson egy adott témáról.


Kerékagy: Biciklis invázió csütörtök délután: „Budáról Pestre vonulnak a CM-résztvevői, a Bartók Béla út, a Szabadság híd, a Kiskörút bedugulhat.”BE-TIL-TA-NIIIIIIIIIII!
Timberlake a héten ágyba viszi Mila Kunist: „A Barátság extrákkalt mindenkinek, az Elhurcolva című akciófilmet csak Alkonyat-fanoknak ajánljuk.” – Extrákkal (= DVD-n) vagy anélkül (= moziban) messzire fogom kerülni, erre Timberlake nyálas és Mila Kunis átlagos arca a garancia.
Jogszerűtlenül üldözték el a Tűzrakteret: „Rendőrök rohanták meg a kulturális gálát, de előtte elfelejtettek szólni, mit kifogásolnak.” – Micsoda hülye kérdés! Kulturális gálán nyilván a kultúrát kifogásolták, és igazuk volt: a kultúrát fel kell számolni, az ifjúsági szórakoztató központokkal együtt. Hát nehogymá’ valaki jól érezze itt magát, és főleg ne a fiatalok! Krematórium a játszótér mellé, Tűzraktér-bezárás, ez kell, hadd szokják a Zéletet, tanujjákcsakmeg hogy AZ ÉLET NEM EGY HABOSTORTA, ELVTÁRSAK!
Bezárják és lebontják a Zöld Pardont: "Nem hosszabbítják meg az engedélyt. Október 31-ig működhet, aztán park lesz a helyén." - És tessék mondani, lehet majd abban a parkban koncerteket tartani? ^^
Péterfy Bori a gyerekével nyafog a Zöld Pardonért - Csak egy dolog van ami felháborítóbb ebben az ügyben (ZP bezárása): a celebek akik ott tüntettek a bezárás ellen, úgyhogy: le...szaaaa...ROOOM!!!!!!!!
Parasztlázadás a Facebookon: „A trollok, a geekek és a plebsz egyesült erőkkel szidják a friss változtatásokat. A Want az új Like?” – Tökmindegy, hogy a plebs mit „want” meg „like”: nagy ívben szarnak ezek még a saját felhasználóikra is:
Döglődik a Google+ - Nagyon helyes, már csak a faszbúknak kéne csődbe mennie. - "Kevesebb a nyilvános poszt, a vezérigazgató Larry Page egy hónapja nem írt semmit a közönségnek." – Mit írjon nekik, amikor épp az adataikat dolgozza fel :DD
Mégsem Nagy-Britanniában érte rasszista sértés Kelist: "Kelis a héten nemzetközi botrányt kavart azzal a történettel, mely szerint rasszista sértéseket kapott Angliában. Már a londoni polgármester is vizsgálta az esetet, amikor az énekesnő helyesbített, hogy az eset Spanyolországban történt." – Szánalmas kurva, már azt se tudja, mit hazudott. De mindig más a rasszista, nem az aki egy egész országot leír egyetlen (ráadásul hazug) vád alapján. Bár végülis érthető hogy ezzel csinál hírverést, a dalait nem ő szerezte, énekelni meg sose tudott túlságosan.
A dohányzásról leszokás javítja a memóriát – Hmmm….nem emlékszem, hogy valaha is dohányoztam volna.
Orbán Viktor húsz nap alatt megtört: "Nem lehet egy kulcs, mondta tavaly februárban. Majd öt hónap múlva, hogy lesz. Szolidaritási adót sem akar, mondta húsz napja. Eldőlt, hogy lesz." –Csak szólok: az Index tálalása ellenére nem ő tört meg. MI FOGUNK, és nemkicsit.
Ferenc, a harcos angyal: "Orbánnak mennie kell, lezüllés van, és erőszak. Harcot kezd vele, de az MSZP-vel is. Gödöllőn százak lelkesedtek érte, a Józan Politikusért, akit szeretettel szólítanak meg, ha a Tescóban vásárol”.
Gyurcsány: Én még bírom erővel –  Tiszta szerencse hogy Sasha Grey-ről ma nincs egy hír se. Részemről a politikusok helyett megint a sört választom, abban még sose csalódtam.
Egy anyós magához nyúlt az Összeesküvőkben – És mennyire jól tette, én még bottal se nyúlnék hozzájuk.
18+: Nyilvánosan szexeltek az Oktoberfesten - …állítólag külföldiek, pedig olyan rondák, hogy akár ottaniak is lehetnének. Meg kéne tiltani, hogy a csúnya emberek nyilvánosan sekszeljenek. Jut eszembe, emlékeztek még a klasszikus időkre? Óh, az ősidők, Sat1, RTL, amikor még a (nyugat)német meg osztrák erotikus fimek voltak a legkeményebbek, amit be lehetett fogni! Micsoda filmek! És köztük is volt Oktoberfest-es! Ma már csak egy kattintás, és minden ott van. Bizony, változnak az idők, erre inni kell. EGÉSSÉG!!!!!!


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 25.:
DÖG-E?

Csak a plakátja ilyen jó.
Kilenckor egy félgőzzel elkövetett (már angol címében – Surfer Dude – is) Nagy Lebowski-lenyúlás az M1-en, aminek hősét a szörfön, a marihónalján és a csajokon kívül nem sok minden érdekli, mígnem egy haverja rá nem uszít egy csajt hogy szerelmével bírja rá hogy idióta számítógépes szörfjátékának arca legyen. A Hullámok ördögében egy jó van: viszonylag rövid, de minőségileg nem ér fel az eredetihez, sőt, meggyőz minket arról hogy a fű, a csajok és a Kalifornia-életérzés önmagában messze nem elég egy rendes filmhez. Nagyjából ugyanakkor (20:55) folytatódik Charles Simonyi, a meta-utazó története a Duna 2-őn, amiben kiderül hogy a látszat (egzotikus, különc, újgazdag űrhajós) mögött valójában kemény (kuli)munka áll, kezdve az alapfokú programozás elsajátításától a Word megalkotásáig és a saját cég megalapításáig.

Ismétlés rovat:
RTL Klub, 19:00: Holnapután - …avagy hogyan lehet blockbusterbe csomagolva eladni a birkáknak a rájuk váró sötét jövőt. Emmerich a legnagyobb rejtélyek egyike, sokan szeretik, szerintem 90%-ban értékelhetetlen amit csinál…
TV2, 20:05: Transformers – …Michael Bay-jel együtt. A Transformerekben vázolt jövő valamivel szórakoztatóbb mint a Holnapután klíma(X)katasztrófája, talán mert nem túl nagy az esély arra hogy autóvá meg hajszárítóvá alakuló óriásrobotok harcának szintere legyen a bolygónk. Még a seksz és Shia LeBeouf kedvéért se fogom nem kihagyni.

Nem ajánlott rovat:
Story 4, 20:10: A Forsyte Saga – Ilyenkor érzem mennyire egy vén f*** vagyok: emlékszem az eredetire, meg a hype-ra ami körülvette (a gyártási évből ítélve valószínüleg az ismétlését láthattam de akkor is, elmondhatom hogy BEEN THERE, DONE THAT). Sajnos nagyon úgy tűnik hogy 2002-ben folytatták azt amit kb. húsz éve se tudtam elviselni.
TV2, 22:45: Frizbi Hajdú Péterrel - …nem mintha a Doboz átlagos olvasója rendszeres követője lenne a Frizbinek (legalábbis nagyon remélem hogy nem az, mert akkor ez a sokkultúrharc mind hiába volt), de az aktuális rész ismertetőjében benne van minden, ami miatt messzire kell kerülni ezt a műsort és az összes többit is, tessék nektek az ismerető: ”Aki miatt lemondott egy politikus: a felnőttfilmek császára, Kovi. Majd szembesítés: Damu Roland édesanyja fia tettéről, és nyolc év hallgatás után megszólal Damu Roland egyik áldozata.”
Viasat3, 21:55: Amerikai pite 3.: Az esküvő – Na nem, ebből legyen elég mára. Miért nem tudtak ebből is horrorfilmet csinálni, akkor legalább minden egyes folytatással fogynának a szereplők?!

Kis hírek a nagyvilágból:
VV Dya Playboy-címlapos volt, meglepődtek?
- Á, dehogy. Magyarországon bárki címlapra kerülhet. Sőt, lassan már külföldön is.
18+: Aranypart Ada állkapcsa görcsöt kapott az oráltól - Ezek a mai ribik már szopni se tudnak rendesen, pedig pénzt kapnak érte. Mekkora szánalom: egy kis oboa, és rögtön „begörcsöl az állkapcsa”, így menekül a munka elől! Bezzeg Cicciolina!... - "Ádám már Éden-Aranypart Nikit is megjárta, Adát is felpróbálta.”- Éden-Aranypart-VV-BB…úgy bírom ezeket a ragadvány-vezetékneveket. - „Reméljük, legközelebb nem a nyúl jön." –Ha ezt a két luvnyát megdugta, miért pont egy nyulat ne tudna? Bár elvileg házi nyúlra nem lövünk, de a szabályok arra valók hogy MEG áthágják őket.
18+: Alekosz Verája sikítva leste Cristofel farkát
18+: Erőszakolj meg! - kérte Orálos Ada, és lőn
18+: Heti póz: térdelve, lábat becsúsztatva
- …remélem így (térdelve, lábat becsúsztatva) verik be a Velvet (sikító) szerkesztőinek is (és lehetőleg akaratuk ellenére, csak hogy az erőszakolás se maradjon ki a felsorolásból).
Orbán sosem volt ilyen népszerűtlen: "Medián: az emberek több mint kétharmada szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban." – Ez most ugyanaz a kétharmad, amelyik szavazáskor többségben volt? Ikszdé!
Orbán Viktor: Megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült – Én is attól félek…:///
Leszakadt a konyha a Kén utcában: "Több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületi Kén utcából, ahol eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök hajnalban leszakadt egy födém egy első emeleti lakásban. A vizsgálatok szerint ellopták a födémet tartó, néhány éve beépített acélgerendákat, ez okozta az omlást." – Hiába no, ilyen ez a POPSZAKMA megélhetési vasazás. Nyilván ételre kellett az a pénz amit az acélgerendákért kaptak, és nem játékgépre meg cigire költötték!
Felmentették a kiskorú szurkálót: "A mosonmagyaróvári fiú a nevelőapját késelte meg, aki verte az édesanyját. Az ítélet közmunka." - Úgy is kell, ez csak gyerekcsíny meg apacsíny (mármint a feleségverés).
Kanada felett esett szét az UARS – Pedig már kezdtem reménykedni, hogy a Parlamentre esik.  - „A NASA szerint reggel belépett a légkörbe a műhold, lehulló darabjait a kanadai Okotoks felett látták.” – Kanada?! Menekülj ET, jönnek a vasgyűjtők!
Mindenestül Putyiné lesz Oroszország – Nincs ellenvetésem, amit mi tapasztaltunk belőle ötven éven át az alapján megtarthatja magának akár a teljes egykori Szovjetuniót, bármit, csak ne kelljen megint elszállásolnunk őket ideiglenesen. - „Eldőlt: a miniszterelnökből elnök lesz, az elnökből pedig miniszterelnök. Putyin minden számítás szerint harmadik államfői ciklusára készülődhet.” – Így kell ezt, lassan már szavazásokat se kell kiírni. Mert minek is?... CÁR ATYUSKA akarom mondani JOSZIF VISSZARIONOVICS szóval Gas Putyin az egyeduralkodó.
Hét évet kapott egy amerikai katona egy afgán fiú megöléséért: "Közvetlen közelről lőttek le ártatlan embereket, és a holttestek mellett pózolva fényképezkedtek." – Ejnye már, hát ez nekem valahonan ismerős.
Hogy lesz a mostmostból mocskos zsidók?: "Palesztinok és jobbikosok tartottak demonstrációt az önálló Palesztináért. Multikulturalizmus és lufik." – Az önálló Palesztinát támogatom, a zsidózást azt nem, ezt a leányzót meg sunáznám, nem kicsit, nagyon!!!44 négy
Justin Bieber nagyon, nagyon, nagyon nyálas - És én nagyon, nagyon de nagyon… LESZAROM.
Scherzinger mellei tönkretettek egy műsort – Tönkretehetne engem is, legalább egy éjszaka erejéig. Énekelni ő se tud, a mellkidobás meg a terpesztés talán jobban megy neki.
Lady Gaga a szivatásról akar beszélni Obamával - …avagy hogyan lehet egy valós problémát (öngyilkosságba kergetett meleg / leszbikus fiatalok) teljesen elkenni: úgy, hogy egy totál hiteltelen ember próbál harcolni ellene (és az eredeti angol kifejezést -bullying- is félrefordítják). Lassan már a melegeknek lesz ciki Lady Gaga, hogy ennyire „felvállalja” a problémáikat, Obama meg elmondhatja róla azt amit Kanye West-ről.
Eladó egy Enigma: „A 2. világháború legendás német rejtjelező gépéért százezer dollár körüli összeget várnak az árverésen.” – Csak szólok: ha valaki meg akar lepni karácsonyra, most itt a nagy lehetőség. Vagy oda is adhatja nekem az összeget, én majd KOCSMA licitálok helyette is ^^
Kétmilliárdért vett hamis festményt: „A 8,3 millió euróért elkelt aktképről kiderült, hogy egy művészeti akadémia diákjai készítették.” – Akkor már inkább egy rejtjelezőgép, nemigaz? :D
Bulvárosítják az m1-et - Tényleg? Hová? :D -"Az m2 gyerektévé, a Duna TV öltönyös-nyakkendős közszolgálati, a Duna2 kulturális adó lesz." – Vagyis megint a határon túliak kapják a kultúrát (a Duna 2. ugyanis elsősorban nekik szól).
Cukiság: Nyeli, mint kacsa a nokedlit: „Rendelek magamnak egy húsimádót, a kacsámnak egy tejfölös-nokedlis pizzát.”Nap kommentje:

Sárga Király 2011.09.20. 13:42:37
Találékony módja a töltött kacsa előkészítésének.


Rihanna Calvin Harrist is magával hozhatja Budapestre: "A decemberben Budapesten koncertező Rihanna nemrég bejelentette, hogy még idén ősszel új lemezt tervez megjelentetni. Az ezek szerint nálunk is bemutatásra kerülő albumról egyelőre annyit tudni, hogy az eurodance becsületének helyreállításáért egyre sikeresebben küzdő Calvin Harris lesz az egyik single-jének a producere, de ami magyar szemmel sokkal érdekesebb az, hogy a DJ-t a turnéjára is elviszi felvezetésként, ami alapján jó eséllyel itthon is ő játszik nekesnő előtt." – Rihonya + Calvin Harris: két ok arra hogy egy eseményt kihagyjunk.
Még nem tudták kihallgatni a kutyás rendőrt: „A Nafta névre hallgató rottweiler csütörtökön harapdálta össze gazdáját, többé nem szolgálhat.” – Gondolom a kutya most fellebbezni fog a döntés ellen.



Kulcsszavak: Nemzeti Vágta

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés