2011. 10. 15.
Én és a negyedmise (okt. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 15.:
A GORE

Hay guys, what's going on in this thread?
Ajánlott rovat:
Nyolckor Richard Linklater tiszteleg egyik példaképe előtt a Cinemaxon. Az Én és Orson Welles a rendezőzseni színházi munkásságát mutatja be egy hozzácsapódó fiatal srácon keresztül, aki a Julius Caesar rendezése alatt kerül Welles keze alá és kollégái közé. Egy kifogásom van csak, Zac Efron (szerencsére nem Orson mestert játssza). Negyed kilenckor Amenábar történelmi filmje Rachel Weisz-szel az M1-en, aki a Múmiához hasonlóan itt is egy könyvmolyt alakít, méghozzá történelmi vihar (keresztények lázadása) közepette. Ha nem volna elég dráma a főhősnő dilemmája a régi értékek (az alexandriai könyvtárban felhalmozott tudás) és az új irányzat (kereszténység) között, akkor jön a szerelmi szál: egy befolyásos és egy nincstelen (egész pontosan: rabszolga) férfi között is döntenie kell. Az Agórát nem fenyegeti az amerikai remake veszélye, de ne ezért üljünk le elé, hanem mert jó. Viasat3, 21:00: Kísérleti patkányok – A Kék bársony a Stepfordi feleségek óta tudjuk hogy az ideális környékek hátterében általában sötét titkok lappanganak. Most sincs másként, csak itt a fiatalok vannak célkeresztben, akiket a helyi suli egyik tanára tökéletes, engedelmes robotokká alakít – mi az hogy ezért cserébe néha elkezdenek őrjöngeni. Hajnali fél kettőkor a kitartókat egy ritkasággal jutalmazzák, amikoris a Magyarországon kevéssé ismert tudós karakter, Bernard Quatermass kalandjainak harmadik részét, a Quatermass and the Pit-et adja a Cartoon Network / TCM. Mivel a filmek kihagyással készültek (az első kettő között csak kettő, a második és a harmadik között viszont pontosan tíz év telt el), ezért nem meglepő hogy mindig más játssza a nem igazán szórakozott professzort (ráadásul csak hogy összezavarjanak minket, előtte tévésorozatként is futott). Itt most egy ásatás során előkerült koponyákkal felszabaduló ördögi energiák vannak a középpontban. Jóság a legendás angliai Hammer stúdióból.

Megemlékezés:
Öt éve történt az olaszliszkai lincselés: „2006. október 15-én puszta kézzel oltották ki Szögi Lajos életét. A település neve fogalommá vált.” - Öt éve agyonvertek egy embert, és én minden évben ilyenkor egy perc csöndes szünetet tartok ajánló közben. Tegyétek azt ti is.

 

Kis hírek a nagyvilágból:
Ütötték, rugdosták a földre került rendőrt: "Négy férfit akartak igazoltatni az érdi járőrök, akik minden előzmény nélkül rájuk támadtak." - Érd? Dehát ott már szinte állandó program a rendőrök verése, és különben is, biztos a rendőrök provokáltak, hát hogy mernek ezek részeg autósokat megállítani és igazoltatni!!44 négy
Öncsonkításra keresnek kórházigazgatókat – Mi az, a testmódosítósdi elért ide is? - „Újra pályáztatják a fővárosi és megyei főigazgatókat. Be kell tudniuk zárni saját kórházi osztályaikat.” – Kinevezik őket azért hogy bezárjanak valamit? Én ezt nem értem, és különben is, megfogadtam azt, amit, ezért lapozzunk is.
Ördög Nóra siratja a bedöntött Reggelit – Miért? Én is bedöntök reggelire egy-két sört, nem kell siratni se engem, se a sört, jó kezdés ez a napnak! - „A műsorvezetőnek nagyon fáj a Reggeli megszűnése, és Csonka András, valamint Szujó Zoltán kirúgása. Csonka nem esett kétségbe, bizakodik.” – Ja, hogy erről van szó! Ez esetben én is bizakodok, leginkább abban hogy ezek soha nem jönnek vissza a képernyőre.
Eltűnik a Reggeli az RTL Klubról: „Csonka Andrást kirúgták a csatornától.” – Ezek szerint tényleg igaz a hír! Pezsgőt mindenkinek! EGÉSSÉG!
Több tucat turistát erőszakolhattak meg a kotongyűjtő zimbabwei nők: "Valószínűleg varázsláshoz használták fel a spermát." - Akkor asszem nem megyek jövő nyáron egy hónapra Zimbabwébe. Nem mintha megengedhetném magamnak, de akkor is, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Az én használt óvszereimmel csak ne bűvészkedjen senki!!44 négy
Irán atombombát gyárt – Magyarul: el kell vinni oda is a demokráciát, mert. - „A Le Figaro szerint ez áll a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség novemberben publikálandó jelentésében.” – Faszák ezek a jelentések! Véletlenül mindig előre kiszivárognak, véletlenül mindig le lehet rohanni valakiket az alapjuk alapján, és véletlenül mindig kiderül utólag hogy semmi alapjuk nincs. Hiába, the show must go on... ^^
Gyújtogatással fenyegetőztek uzsorások: „Előzetesben egy újkígyósi férfi és nő, akik megöléssel, házuk felgyújtásával, gyermekeik bántalmazásával fenyegették adósaikat.” – Szerintem ez szimpla uzsoráscsíny.
Autókat gyújtogatnak a tüntetők Rómában: "Világszerte tüntettek politikusok és bankárok ellen." - Tessék mondani, ez az a Békés Faszbúkos Világforradalom? :DDD
Xnews: 18+: Alekosz nem zárta ki, hogy pornósztár legyen - Márpedig az kizárt dolog, mert egy pornósztárnak erekciója is szokott lenni néha. És igen, sajnos ez még a melegpornóban is követelmény.
A harmincméteres tintahal legendája: „Egy tudós szerint létezett, és 15 méteres ragadozókat reggelizett. Kollégái körberöhögték.” – Én is az tenném, ha valaki azzal jönne hogy a tintahal szabadidejében portrét (!) rakott össze magáról az áldozatai csontjaiból. Év (vagy inkább évszázad?) kommentje-candidate:

2011.10.14 15:37:48 VRbagoly
Engem az érdekel, hogy vajon a 30 méteres tintahal megerőszakolta-e az áldozatát, és ha igen, akkor hallgatta-e közben a sweet dreams-et ipodról.




VASÁRNAP, OKTÓBER 16.:
BUTTHURT LOCKER

Hüvelygombák földjén
Ajánlott rovat:
A Cinemax adja a mai nap legkülönösebb hangulatú filmjét, mégpedig nyolckor. Főszereplői oroszországbeli Csendes lelkek, egész pontosan egy lassú kihalásra ítélt nép, közülük is egy férfi, aki halott feleségét vinné el a távoli temetkezési helyre, ám zarándoklata közben kiderül hogy rajta kívül más is szerette a nőjét. Fél tízkor a magamfajta blockbuster-kerülők is elcsíphetik (ha akarják) az M1-en Kathryn Bigelow-nak azt a filmjét amivel egykori férjének Avatárját sikerült kiütnie. A Bombák földjén még a szerethetőbb amerikai patrióta filmek közül való, vagyis bemutatja a Háború Rondaságát, de ugyanakkor érezni lehet hogy Ezek A Mi Fiaink – nem véletlenül halmozták el mindenféle díjesővel, ám én csakazértis kihagyom. Tizenegykor egy elég kisiklott vallási-zenei stílus, a reggae történelmét ismerhetjük meg kicsit jobban a Raszta vallás, avagy Bob Marley misztikája című doksival, ami egyensúlyba hozza az általam is sokszor elsütött közhelyet, miszerint a rastafarianizmus és a reggae csak egy ürügy a fűszívásra. Nem mintha ebből nem sülhetnének ki jó dolgok, Marley például egyértelműen a rock-panteon tagja és számtalan halhatatlan dalt köszönhetünk neki, tekintsünk hát el az önellentmondások felhánytorgatásától, és figyeljünk a zenére. Most már csak egy rejtély maradt: miért pont a Duna 2. Autonómia adja?

Nem ajánlott rovat:
HBO, 20:00: Social Network: A közösségi háló – Igazából nem a film nem ajánlott (bár Justin Timberlake miatt akár lehetne az is az), hanem amiről szól (a faszbúk), mert végülis David Fincher egész korrektül feldolgozta korunk aktuális betegségét és azt az embert aki terjeszti. Csak gondolj bele, nem lehet véletlen hogy a felregisztrált készítők is töröltették magukat! Komolyan, még Trent Reznor zenéje ellenére se tudom nyugodtan ajánlani.
TV2, 20:05: Charlie angyalai: Teljes gázzal – Egyetlen Demi Moore elég ahhoz hogy tönkrevágjon egy akármennyire zseniális filmet is, hát akkor képzeljük el hogy a Charlie angyalai második részében micsoda minőségromlást okozhat!
M1, 23:35: Rekviem egy álomért – Valahányszor leadják, belinkelem azt amit korábban írtam róla, legyen elég most is ennyi, kerüljük el, ameddig még lehet, pár év múlva úgyis kötelezően fogják vetíteni az iskolákban drogfelvilágosítás helyett.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ellopták a romagyilkosságok emlékművét: ”Ellopták a romagyilkosságok áldozatainak emléket állító Guruló emlékmű fő részét, egy kerékpárt a budapesti Millenáris parkból, mondta a mű megvalósításában részt vevő Arc Kft. egyik ügyvezető igazgatója, Bakos Gábor. Tájékoztatása szerint a lopást a térfigyelő kamerák rögzítették. Az Arc Kft. bejelentette a bűncselekményt a rendőrségen.”
Megtalálták a Guruló emlékművet: „Egy raktárban hevert a Millenárisból ellopott kétszínű bicikli. Mindenki azt hitte, hogy a másiké.” – Hát akkor azt hiszem ezt szokás árnyékra vetődésnek nevezni.
Amnéziát okozhat a szex: „Ötven év felett nem vagyunk biztonságban súlyemelés vagy ürítés közben sem.” – Nincs semmi baj, a lakosság dolgozó része úgyse fogja megérni az ötvenet, és ha igen, akkor se fog sekszelni (súlyt emelgetni is elsősorban csak munka közben, üríteni meg akkor amikor LESZARja ezt az egészet).
C:c Sebestyén Balázs a Sátán – ÉN EZT MINDIG IS SEJTETTEM!
A 3D film halott, de itthon még vegetál: "Amerikában a stúdiók ásták meg Hollywood sírját. Mi viszont tényleg 3D-ben nézzük a 3D filmeket." - Megint nekem lett igazam, amikor kimaradtam ebből a 3D-s faszságból. Ezt ünnepeljük is meg egy jó pohár habos sörrel, szevasztok... ^^



Kulcsszavak: Szögi Lajos, Olaszliszka

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés