2011. 10. 29.
Világ, s lágerek (okt. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 29.:
FÉSZEKBE GYŰJTÖRTÉNET

Angry Birds IRL
Kiemelten ajánlott rovat:
M2, 23:15: Ketten egy fészekben – A cím és és a kései kezdés ellenére sem nyergelt át a királyi kettes a pornóra (én viszont nem értem miért kell késő éjszakára tenni egy természetfilmet). A világban rengeteg példa van fajok együttélésére és egymásrautaltságára, esetünkben ez egy (az ember szempontjából mindenképp) kiemelten „káros” madár, a vetési varjú és a (kiemelten védett) kékvércse között valósul meg: a nemes ragadozómadár a varjak üres fészkeiben kelti ki tojásait – azaz csak keltené, ha a Simabőrű nem rondítana bele a mezőgazdaság érdekében. Főműsorban kéne adni ezt is meg a többi hasonlót is, mint anno az átkosban, hátha több fiatal kap ihletet arra hogy ő is hozzájáruljon akár pénzzel, akár munkával az egyensúly helyrebillentéséhez… A retekklubbon szintén későn (23:25-kor) sci-fi akciófilm Japánból ahol az elvadult jövőben egy időutazó csaj próbálja megváltoztatni történelem menetét az emberiség javára és az ellene törő idegen lények ellenében. Kicsit H. G. Wells, kicsit dzsekicsen, de adjunk egy esélyt a Begyűjtőnek.

Gyerekrovat:
M1, 16:00: Végtelen történet – Ami a mai nemzedékek a Harry Potter (rosszabb esetben valamelyik emo-vámpír-szemét), az az én korosztályomnak Michael Ende könyve és annak mozis feldolgozása. A fiatal és olvasásra-mesére hajlamos gyerekek még nem ismerik fel a könyben elrejtett okkult motívumokat, és a film bizarr lényeibe se látnak bele összeesküvést – minket meg ma már kevésbé varázsol el, mint oly sok éve, de ez nem jelenti, hogy ne lenne most is értelme, főleg mert a fantázia mintha újra megmentésre szorulna. A rendező Wolfgang Petersen később is belenyúlt a tutiba, a zenefelelős Giorgio Moroder meg mindig is ott volt, a sztori (párhuzamos álom,-és valódi világ, átjárókkal, megmentendő Jó és kerülendő Rossz) később más írók munkáiban is feldolgozásra került (például Neil Gaiman Tükörálarcában).
 
Kis hírek a nagyvilágból:
A kínai hadsereg átvehette az irányítást két amerikai műhold felett: „A hekkerek nem adtak parancsokat a NASA két Föld-figyelő műholdjának, de megtehették volna.”Most még nem adtak. Majd megvárják amikor egy atomtengeralattjáró fölött veszik át a hatalmat :S
Meghalt egy kaszkadőr A feláldozhatók 2-n: "Stallone filmjének jelenete tragédiába torkollott." - Íme az igazi Feláldozhatók :(((
Lángoló Gitárok: Freddie Mercury a Queen új lemezén? – Húsz éve még nem lepődtem volna meg ezen, annyira egyértelmű volt hogy QUEEN = FREDDIE MERCURY, és olyan természetes, hogy kétévente kijönnek egy lemezzel, amin két-három (jó értelemben vett) világsláger is van. Manapság azonban, amikor a 5ive, Lady Gaga és Chuck Norris Paul Rodgers váltja egymást az énekesi poszton a Queen-ben, ma ez már hírnek számít. – „Brian May gitáros elmondta, van pár kiadatlan szerzemény a néhai énekessel.” – Muhaha. Nagyon ki lehet fogyva a kassza ha már ezek is előkerülnek, mert azt ne gondolja senki hogy a Cosmos Rocks turnéja közben egyszercsak felhívja az asszony May-t, hogy „Figyelj Brian, takarítás közben találtam a szekrényben pár felvételt a régi felállástól”. Huncut akinek eszébe jut az Indiana Jones-t megerőszakoló Spielberg-Lucas páros, vagy azok a rapperek, akik haláluk után több lemezt csináltak mint életükben. May vergődése és pénzéhsége SZÁNALMAS, csupa nagybetűvel. R.I.P. Freddie!
18+: Horror a VV5-ben: Annamária pucéran riogatta Attilát: „"Ez rettenetesen ocsmány látvány" - üvöltözött Attila.” – …avagy íme a DO NOT WANT magyarítása.
Homár: Amíg külföldön voltam, Tigáz-előfizető lettem: „Egy rokonom találkozott velük, akit statisztikai adatgyűjtés címen kérdeztek ki és írattatták alá vele a szerződést.” – Még mindig jobb, mintha kiderül hogy van egy gyereke akiről nem is tudott. Na az után tényleg fizethetne mint a katonatiszt!
Közzétették bizonyítékaikat a jetikutatók – Én nem hiszek nekik. Majd ha ott is népszámlálás lesz és lesz aki jeti-lovagnak vallja magát, akkor esetleg, talán!
 
2011.10.27 11:14:08 dr. Wilbur Swain
A pázsiton megjelent egy jetilábnyom
Ezt konstatálom
 
Minden faszkalap tud tánczenét írni: „A New Musical Expressben megszólaltatták Noel Gallaghert, az Oasis egykori főnökét, akiről ha mást nem is, de azt mindenki tudja, hogy az agya és a szája közt nem nagyon van szűrő, ami eszébe jut, azt kimondja, aztán lesz, ami lesz.” – Én inkább úgy mondanám hogy rendszeresen csinál segget a szájából. Kicsit durva megfogalmazás, de az igazsághoz ez áll közelebb. - „Az interjúban Gallagher a modern popzenére, azon belül is az elektronikus tánczenére panaszkodott, amit - szerinte legalábbis - minden faszkalap tud írni.” – Részben igaza van. De ne felejtsük el hogy jóval több szánalmas indie-gitárbanda van, mint techno-act, egyszerűbben mondva The …… nevű gitárbandát minden faszkalap tud alapítani. Komolyan, külön cikk kéne arról hogy hány tökegyforma zenekar alakult az utóbbi pár évben, és mindnek The-vel kezdődik a neve (The Kooks, The Horrors, satöbbi). Nap kommentje:
 
duplo 2011.10.28. 16:35:47
a gitarjat kene feldugni a seggebe ennek a tahoparasztnak, meg a testverenek is
 
A Függetlenség napja két folytatást is kapKÉT folytatást, basszus? Hát egy rész is sok volt belőle! - „A Fox egyelőre nem fizetné ki Will Smith ötvenmilliós gázsiját, nélküle viszont nincs film.” – Imádkozzunk hogy ne is legyen. Vagy ha igen, akkor legyen jó vége, vagyis az alienek győzzenek ^^
Hunter S. Thompson az RTL Klubon nem halt meg - Lehet hogy az összes többi tévéadó rosszul tudja, és a Mester még él? Reménykedjünk! -„Thompson, a gonzó-újságírás atyjának tekintett amerikai író, a Félelem és reszketés Las Vegasban szerzője 2005 február 5-én halt meg, amikor is egy sörétes puskával fejbe lőtte magát - legalábbis a világ azon felének, ahol nem lehet az RTL Klubot fogni. Egy olvasónk vette észre a szerdai Fókuszban, hogy a néhai Thompson Rumnapló című regényéből készülő film forgatásáról beszámoló RTL Klub szerint a forgatást az író is végignézte, sőt, megjegyzéseket fűzött a látottakhoz, ami egy fejnélküli hullától lenyűgöző teljesítmény, akárhogy is nézzük.” – Egy civilizált országban az ilyen hibát vétő tévést kirúgják. Nálunk? Itt fizetésemelést kap nézettségnövelés miatt. Persze az is lehet hogy mégsem tévedtek és az übergonzó-guru valóban manifesztálódott, mert:
 
algi 2011.10.28. 16:20:25
Ha valaki képes erre a halála után, az ő.
 

 
VASÁRNAP, OKTÓBER 30.:

Ajánlott rovat:
Általában sose mulasztom el csesztetni a szcientológiát, ennek sokmillió oka van, a lényeg az hogy ma este fél tízkor ma még külön apropója is lesz az M1-en, ahol egy valós történeten alapuló filmdráma mutatja be ennek a csodálatos „vallásnak” (LOL!) a valójában keményen árokásó és családszétszakító működését. Általában a szekták egyik kedves szokása hogy ha ki akarsz térni, addig szekálnak Míg végül semmid sem marad (ez nem csak szci szokás, több kisebb keresztény közösség is szívesen jár utána az ex-tagoknak). Itt egy kiscsalád apukája próbál a hubbardista polip ölelő karjaiból kikeveredni, ám feleségét és gyerekét nem engedik a lélekrablók. Jellemző módon mivel a film leforgatását nem tudták megakadályozni, ezért a szci-k a másik fegyvert, a kirekesztősdit vetették be, vagyis vallási alapú megkülönböztetéssel és más mai polkorrekt baromságokkal igyekeztek besározni az alkotókat (gondolom a színészeket is leinformálták, ahogy a South Parkosokat is). Ugyanott hajnali egykor lesz a mai fő jóság, mégpedig az Ozric Tentacles A38-as koncertje képében. Az angol Korai Örömnek is nevezett zenekar évtizedek óta gyártja sajátos fúziós zenéjét, amiben ügyesen keveredik az elektronikus zene, a pszichedelikus,-és progrock hagyományok és ezer más (például a dub) is. Sok-sok lemez, turné és még annál is több tagcsere, a színvonal viszont egyenletesen magas még mindig. Aki lemaradt róla élőben annak kötelező, és annak is aki nem.
 
Fel vörösök, proletárok! (mert azt mégse írhatom hogy ismétlés) rovat:
Gyanúsan hasonló című újrázásokat válogattak egyazon napra bizonyos csatornák! A Filmmúzeumon például a Vörös bolygót kapjuk nyolc tíztől Carrie-Ann Moss-szal, ami a lassan aktuális problémára (bolygóelhagyás, például túlnépesedés miatt) kínál tudományos-fantasztikus-lélekbúvárkodó megoldást. Utána kilenckor ezredszerre is leadják Svarci peresztrojka-akciófilmjét, a Vörös zsarut a Film+-on, az amerikával először találkozó tovaris sztorija több mint kihagyható, mára már rég elmúlt az exotikum varázsa (nahát, szovjet rendőr Chicagóban!).
 
Horror rovat:
Az MGM úgy tűnik ma Stephen King-napot tart, mert egymás után tűzik műsorra a(z újabban abszolút sorozat)szerző még élvezhető könyveiből készült jobb-rosszabb adaptációkat.
Előbb nyolckor a Carrie 2-őt (érdekes módon ez a jobbak közé tartozik), majd utána tízkor az eredeti 2002-es verzióját (ez viszont a rosszabbak közé, Sissy Spacek volt a tökéletes Carrie, minek kell újraforgatni valamit amit már egyszer jól megcsináltak?!). Negyed egykor Chucky folytatja a vérontást a Gyerekjátékban, aki még ezután is bírja, az háromnegyed kettőkor felteheti a King-maratonra a koronát a Néha visszatérnekkel.
 
Nem ajánlott rovat:
Tízkor ugyancsak a Halloween-re melegít a TV2 olyan IRL horror-figurákkal, mint Benkő Dániel vagy Cicciolina, akiknek lassan álarc se kell a riogatáshoz. Ha te akarsz borzongani, maradj az MGM-nél, ha a kiskorú gyereked nyaggat téged horrorfilmért, akkor tedd csak le a Frizbi elé, tíz perc után sírva könyörög majd és egész éjjel nem alszik ^^
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Recorder: Kurt Cobain lányát eljegyezték:
"A pasi gitáros, hosszú, szőke hajjal, borostával, kardigánnal. Szóval kire is hasonlít?" - Könnyű cikizni, de nyugi, a posztíró is apakomplexusban szenvedne Kurt lánya helyében.
Erre lehet számítani Lindsay Lohantől, amikor levetkőzik a Playboyban: "A pletykák szerint nem takargat majd semmit, de minek is, az évek alatt azért láttuk már mindenét."Az igazán olcsó nő erről ismerszik meg: se ruhában, se meztelenül nem titokzatos és erotikus. Lohanról sok minden eszembe jut, de abban ahogy egy gyerekszínész viszonylag rövid idő alatt egy drogos ribanccá degradálja magát és végső kétségbeesésként még vetkőzik is egy férfimagazinnak, abban semmi sekszuálisan felizgató nincs.
Húzzunk el innen, amíg nem késő!: "Ideje menekülő útvonalat keresni a túlnépesedő bolygóról, de vajon hová menjünk? Utazzon velünk a térben, az űrben és az időben!" – Én a közeli múltba vagy a távoli jövőbe mennék, és ilyen kultúrdespota szeretnék lenni. A lényeg hogy legyen áram, sör, meg alázható tévéműsorok…
Borsodban elférne a Föld lakossága – Király, akkor költözzön oda mindenki, ne csak mi szenvedjünk!
Szétverték a Metallica cuccát Indiában: „A Metallica ma este adta volna fennállása első koncertjét Indiában, de a koncertet az utolsó pillanatban el kellett halasztani egy nappal - a helyszínen összezsúfolódott rajongók viszont nagyon nem örültek a bejelentésnek. A zenekar az indiai Forma-1-es futam kísérőrendezvényeként két koncertet adott volna az országban, Delhiben és Bangalore-ban.” – Mi ebben a baj? A zenészek is szétverik a cuccot néha, most meg hogy elmaradt a koncert, valakinek ezt is meg kellett tennie! :DDDD Nap kommentje:
 
Vezérigazgató elvtárs 2011.10.29. 10:26:46
Indiában Napalm Death koncertet kell rendezni.
Zenekar nélkül.
 




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés