2012. 01. 30.
Vágyra járt osztály (jan. 30-31., feb. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JANUÁR 30.:
A KÁKÁN IS VILLÁMOT KERESEK

A  szobrok is sunáznak néha
Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:10: Hannibál ébredése – Mindenkinek, akinek nincs már elege a sorozatgyilkosok köré kerített kultuszból, és mindenkinek aki inkább hiszi el a szuperintelligens torz lélek széleszvásznú meséjét, mint a valóságot, vagyis a csikatiló-féle rohadt geciket. Gaspard Ulliel-nek meg sokat kell dolgoznia ahhoz hogy negyedannyi kisugárzása lehessen mint Perkins bácsinak.

Ajánlott rovat:
Reneszánsza van minden országban a kurtizánoknak és madamoknak, kezdve a gésáktól az aranyszívű Cherie-ig. A Duna TV-n azonban fél tíztől azt is megtapasztalhatjuk, milyen amikor a város egykori szépe, ma már csak kerítőnője túl magasra mászik: a muszlim országokat is elérő privát izélési hullám újraelosztói nem tűrik ha beleköpnek a levesükbe, itt pedig ez történik, amikoris egy természetvédelmi terület átjátszásához használja fel lányai bájait.Hiába a frissen beszervezett friss hús (a címbeli Paloma nevű lány), megmondta a feri is, új műsorhoz másik madám kell. Általában fikázom a kortárs, főleg arab világból érkező filmeket, de ezt ajánlom mindenkinek, csak hogy tudatosuljon bennünk, a politika mindenütt egyformán mocskos. Ugyanabban az időben a testvércsatornán (Duna World) a forradalmár költő emlékét idézik egy ismétléssel. Bár már akkor is korlenyomat volt (főleg a Jézus Krisztus Szupersztár-áthallások miatt, vagyis hogy az aktuális lázadó fiatalsággal játszatják el a story-t), de a Petőfi '73 annyira jól sikerült, hogy Szörényi Leventéék nem is vehették fel a Nemzeti Dal-t egy darabig. Tízkor egy újabb darab a Viasat6-on a gyermekkoromból, amikor még Sho Kosugi volt az ász a harcművészetekben – de a feltörekvő generáció is képviselteti magát, vagyis inkább átveszi a stafétabotot. Nem is annyira Sho mester itt szereplő fiára gondolok, mint inkább Jean-Claude Van Damme-ra, aki itt egy KGB-s-t alakít, akit ugyanarra az ügyre állítottak mint a Kosugi játszotta CIA-ügynököt: egy gyanús körülmények között eltűnt speciális repülő eltűnésére. Nem annyira Kék villám, mint inkább Fekete sas, de ez a 88-as film mégiscsak egy fordulópont a maga stílusában.

Nemzet, halál, rovat:
Kétszer is leállt a metró hétfő reggel: "Először az Árpád hídnál éreztek füstszagot, aztán a Deák térnél kezdett füstölni egy szerelvény." - ...és hol van még a február, amikor hivatalosan is összeomolhat a BKV!
Havi tízezer forintos útdíj Budapesten?: "Minden autósnak úthasználati díjat kellene fizetnie a fővárosban, ez húzná ki a BKV-t a csávából. A nemzetgazdasági tárca támogatja." - Nem akarok kötözködni, de az autósnak mi köze BKV-hoz? Hiszen nem utazik rajta, akkor meg mi a fenéért fizessen?
Elfogyott a Malév pénze: "Napokon belül kiürül a kassza, földön maradhatnak a gépek. A cég nem kapott újabb állami pénzt, és kehet, hogy hamarosan a lízingelt Boeingeket is elveszíti. A kormány már elrendelte a csődvédelmet." – Jön a levegőhasználati díj a gyalogosoknak? Csak mert ugye a repülő országútja a levegő, mi meg belélegezzük…
Szibériai hideg tör Magyarországra: "Az elmúlt évek legkeményebb tele vár ránk, -15 fokig hűlhet a levegő. Péntektől havazás is várható." – Jobb később mint soha! És soha jobbkor, mint pont most…

KEDD, JANUÁR 31.:
A HALÁL BELOVAGOLT NYUGATRA
Célkeresztben az arisztokrácia
Ezt gyorsan le fogom zavarni! Csupa ismétlés, köztük van ami esetleg érdemes (például kilenckor a Hulk a TV2-őn, vagy a Dunán fél tízkor Greenaway betegessége, a Rajzoló szerződése, a trendi elvont rendezőknél maradva bejátszhat esetleg Almodóvar Volverje a Filmmúzeumon kilenctől, vagy ugyanakkor a másfajta akciózásra éheseknek a Film+-on Svarci, amint a csillagközi Ragadozóval küzd), van ami egyáltalán nem (M1, negyed kilenc: Veszélyes vizeken).

Nem ismétlés, talán érdemes:
Hálózat TV, 21:00: A halál keletről érkezik – Akkor meneküljünk Nyugatra! Illetve dehogy, hiszen a filmbeli ex-KGB-s is oda igyekszik mindenféle friss fejlesztésű hadicuccal. Hiába, ezektől a ruszkiktól már sehol sincs biztonságban az ember. A kevés, de legalább nem túl jó műsort igyekszem sok, még kevésbé jó hír kommentálásával egyensúlyba hozni:

Kis hírek a nagyvilágból:
Bevitték Győzikét a rendőrségre - Nagyon helyes, tartsák is ott.
Tízmilliós pornóajánlat várja kint VV Verát - HÁT PERSZE. Tízmiláért már egy normális(an kinéző) nőt is lehet tartósan bérelni... Bár amilyen perverzek vannak, lehet hogy van akinek ez a luvnya is megér tizmilliót.
Állásért könyörgött a pornózó rendőr – Hát, haver, ezt elkúrtad, nem kicsit, nagyon. Ha nőből lennél, talán te is érnél tízmilliót valakinek, így marad a melegpornó, rendőrruhában, de nincs azzal semmi baj, eddig te szopattál, most téged fognak ^^
Császár nélkül szülte meg 6 kilós fiát: "Az iowai Kendall Stewardson hat órán át vajúdott, és állítólag még epidurális érzéstelenítést sem kapott." – Jobb is. Aki ekkora darab, annak egy elefántnyi érzéstelenítő se volna elég. Mondjuk Iowa, szóval nem vagyok meglepve a híren.
Perlik az FBI-t a Megaupload felhasználói - …és ők lesznek a következők akiket bevisznek.
A rendőrséget akarta kirabolni egy férfi: "Bekérezkedett a hódmezővásárhelyi kapitányság vécéjébe, majd kijött és előkapott egy fegyvert." – Muhaha, tiszta Terence Hill / Bud Spencer, ők is a rendőrséget rabolták ki majdnem, szintén véletlenül… Te mondd, hogy bankrablás, a te hangod mélyebb…
Összevertek egy nyolcvankét éves asszonyt Kesznyétenben: "A brutális támadás áldozata életveszélyben van." – Miféle brutális támadás?! Megélhetési gyerekcsíny, ezt így kell mondani!
Nem bíznak a jobbikosok a szebb jövőben – Ha már ők se, akkor miben reménykedjenek a nem-tagok? : (
Sztankay István úgy érzi, nincs sok neki hátra - Én nagyon örülnék ha nem lenne igaza. Ha úgy érzi vissza kell vonulnia a színpadról, vonuljon, de éljen még sokáig, és ne akarjon szegény Schütz Ila után menni :(((( Egyre kevesebb az igazi színészünk, basszus!
Kisbaba mart halálra egy kígyót Izraelben: "A helyi sajtó pólyás hősként ünnepli a kígyót halálra harapdáló 13 hónapos kisgyereket." – Ja, hogy több harapással, apránként? Ebben semmi extra nincs. Bezzeg Ozzy papa egy mozdulattal átküldte a galambot / denevért a másvilágra!
5 randitipp Woody Allen filmjeiből – Juj de kis polkorrekt ez a Velvet! Akkor tessék, íme 5 randitipp Woody Allen valódi életéből: 1.: kavarj a filmbeli partnereddel. 2.: vedd feleségül, és innentől bérelt helye lesz a te filmjeidben is. 3.: kavarj azért mellette másokkal, a változatosság gyönyörködtet. 4.: fogadj örökbe egy rakat gyereket, hátha attól megmenekül a házasságod. 5.: kezdj el kavarni az egyik örökbefogadott gyerekeddel…


SZERDA, FEBRUÁR 1.:
IRÁNY A MANCHESTER UNITED!

A United-rajongó magányossága
Ismétlés, azoknak akiknek:
Duna, 21:30: Don Juan, avagy Don Juan, ha nő lett volna – Minden férfi titkos félelme és vágya a Nő, aki úgy hódít, mint egy férfi. Egyszerre álmodjuk magunk mellé és félünk hogy áldozatává válunk. Egy Bardot kellett ahhoz (meg a hatvanas évek szabados szelleme), hogy férfiak ezrei álmodjanak arról, hogy Vadim női Don Juanja kihasználja őket legalább egy éjszaka erejéig. A valóság ezzel szemben még mindig az, hogy az ilyen férfiasan nemiélő asszonyok nagy része külsőleg is elég férfias, meg az, hogyha egy kulcs minden zárat kinyit, az mesterkulcs, ha viszont egy zárat minden kulcs ki tud nyitni, az csak egy könnyen nyíló zár. Éljen a macsóista kettősmérce, EGÉSSÉG!

Ajánlott rovat:
M1, 21:00: On the Spot: A Francia Idegenlégió – Az általam szeretve gyűlölt és gyűlölve szeretett tévés páros most a párás Guyanában táborozott le egy epizód leforgatásának erejéig, hogy megtudják mi vesz rá egyeseket arra hogy a múltjukat végképp eltörölve és életüket odadobva idegen érdekekért haljanak. Frei Tamás-elvonásban szenvedők élvezni fogják, én csak azt nem értem hogy ha Eszter és András csatlakoztak az idegenlégióhoz, akkor miért engedték haza őket, de ez legyen a legkisebb gondunk. Ugyanott tizenegy előtt öt perccel a focirajongás egész szélsőséges esetére láthatunk példát egy bolgár doksiban, melynek főhőse olyan mintha az Üvegtigrisből szabadult volna: az anyjával él, macskája van (és gondolom Babettával is jár), és büszkén vallja, hogy Életem a Manchester United. Én sokáig nem értettem ezt az idegen országok focicsapatai iránti megszállott rajongást, aztán megvilágosodtam, amikor először szenvedtem végig a magyar válogatott egy mérkőzését.

Kis hírek a nagyvilágból:
Végállomás: a tengerfenék: "Régi metrókocsikból mesterséges zátonyokat készítenek az USA keleti partvidékén." - Ez lesz nálunk is, csak nekünk nincs hozzá tengerünk, és a kocsikban az utasok is benne lesznek ^^
Gyomrában hordozza parazita ikertestvérét egy hároméves fiú: "Isbac Pacundával együtt három évig nőtt parazita-testvére, akinek haja, szemei és csontjai is vannak." – Majd ha neki is iskolába kell járnia meg szavazni, az lesz a durva. Állítólag az Aphex Twinnek is volt valami ilyesmije, vagy egy testvére aki meghalt, hát meg is látszik a zenéjén, de őt ugye ilyennek szeretjük.
Felháborodott, gránáttal ment a rendőrségre: "A felfegyverkezett férfi másfél órán át sakkban tartotta a belgrádi nyomozókat." - Ma is egy szerencsétlen, aki eltévesztette az ajtót.
A német államfőt megint hazugságon kapták: "A német közszolgálati tévé nyomozta ki Wulff elhallgatott üzleti kapcsolatát. " - Nem hazudott, a politikusok sosem hazudnak! Csak nem bontják ki az igazság minden részletét...
A Pentagon nem tud elszámolni milliókkal: "Eltűnt 100 millió dollár készpénz az iraki Szaddam-palotából, és ez csak a kisebb tétel." - Majd leírják valami fake beruházással. Elszámoltatni a Pentagont, hát persze. Lapozzunk.
Balla Irma fia nem válaszol az ügyésznek: "Mióta anyja bugyijairól kérdezték, Schönstein már csak a bíróságnak hajlandó beszélni." – Viccen kívül, most melyikünk beszélne szívesen az anyja bugyijáról? Főleg ha nem is hordtuk őket!!!!
Csúcsgázsit ígér színészeinek Gesztesi – Ígérgetni, azt én is tudok, főleg a mások pénzéből… - "A magyar James Bond-sztori filmváltozatába már meghívta Csányit, Szabó Győzőt és Fenyő Ivánt is." - Édes faszom. Hol van Hujber és Gregor Bernadett? Tényleg csak ők hiányoznak erről a listáról... - "A Ha eljön a Jeges című, saját könyvéből készülő filmben Jeges Botond szerepét Gesztesi játssza majd el, de az már biztos, hogy a Liptai Claudia-ihlette Lendvai Claudiát nem Liptai formálja majd meg.Gesztesi Károly a Borsnak elmondta, a szerepre két nő maradt versenyben, "az egyik egy népszerű színésznő, a másik kevésbé ismert, de annál dekoratívabb és kedvesebb". (...) Az viszont biztos, hogy Gesztesi nem lesz szűkmarkú, mint a lapnak fogalmazott: "a színészek igazi gázsit kapnak. Nem fogok semmilyen recesszióra hivatkozni, mindenki megkapja azt a pénzt, ami jár. Olyan fizetések lesznek, amiket tavaly és tavalyelőtt már csak páran tudtunk kiharcolni magunknak". – Így elsőre egy korábbi magyar iszonyat, az Idegölő jut róla eszembe. Ha mindenki annyit kapna, amennyi járna neki, akkor Gesztesi az összes pénzét átutalhatná a nézőneik. Saját könyvből saját film, horribilis gázsikkal…max. szinkronszínésznek jó, és annak is max. egy erős közepes.

2012.01.31 12:41:30 alien
Nagyon nagy örömmel és megnyugvással tölt el, hogy van aki ki tud magának nagyon jó fizetést harcolni, az külön öröm, hogy gazdaságunk olyan erős lett, hogy a sok dolgos celeb ilyen jó elkaristol.
Sok erőt és kitartást kívánok eme lényeknek áldásos tevékenységük folytatásához.
Nekünk fogyasztóknak pedig azon kellene elgondolkodni, hogy amíg a celebbel - azon a kábeles szolgáltatáson, amiért fizetünk - el lehet adni azt a terméket aminek az árába a reklám/celebköltséget beépítették, addig e létformák tovább emelik a vérnyomásunkat.
hajrá Karesz, hajrá kedves lány éljen a magyar bond, Csupati után szabadon MHK HAVEROK, kérek egy sört felrázva de nem keverve.


Mária: Vér fröccsenhet, geci nem! - Hiányod van valamelyikből, kedves posztoló? Kívánom mindkettőt bőségesen az arcodba :DDD - "Visszadobta a megrendelő a Shame film magyar plakátját, mert ondónak látszó anyaggal volt a cím egy meztelen női hátra felírva. A szexfüggő fiatalember kalandjairól szóló történethez, amely magyarul a Szégyentelen címen látható majd, három plakát készült. Az egyiken egy dekoltázs, a másikon egy hónalj látható, a harmadikon pedig egy női hátra "spermával" írta ki a film angol címét a grafikus. A sorozat mindhárom darabja a minden szempontból ízléses kategóriába tartozik." - Hát persze. A magyarok filmjeitől mentsd meg, Uram, a magyarokat!
Milla: Rafinált bűnöző lesz az Alternatív Diktátor?: "Dopeman a ringben!" – Édes faszom, ezt azért már ne. Egyrészt Dopeman már ezer éve nem tényező se zeneileg se máshogy, másrészt nélküle is elég Rafinált Maffiaherceg és Hercegnő szaladgál a faszbúkon, és azok se dolgoznak. A kapcsolódó Nap kommentje nem itt és nem most született, hanem Dopeman blogjában még 2011-ben:

VUVUZELLANÉNI 2011.12.19. 12:18:38
bazmeg, qrva szanalmas, ahogy megprobalsz nepszeruseget csiholni az emberek elkeseredettsegebol, es csalodottsagabol.
bazmeg, qrva szanalmas, az a hazug poz, amivel "majd en megmondom" stilusban probalsz provokalni, nemi nezettsegi indexert.
bazmeg, qrva szanalmas, hogy ezt ma Magyarorszagon megteheted. Es itt nem a torvenyekbe (ugy szarok ahogy vannak), hanem az emberek joizlesebe vetett hitem inog.
bazmeg. qrvara nincs szuksegunk rad, nem vagy te egy Petofi, ne is erolkodj. Elfeledett, alkoholista celeb-iparos vagy, se jobb, se rosszabb, mint a maunuika, vagy a tobbi cirkuszpotlek.

Mindezt bazmeg irom neked arrol az "oldalrol", amelyik kemenyen gyuloli a szeljobbos hugyosvitezeket, es a felcsuti torpe se a szivecsucske.


Összevarrta cellatársa száját egy rab – Biztos agyára ment a hülyeségeivel. Van ez így! Én is szívesen bevarrnám egy-két ember száját, sokkal nyugodtabb és csendesebb hely lenne a világ, az egyszer biztos. Kezdeném a politikusokkal, folytatnám a wannabe politikusokkal, és a zenés tehetségkutatókban fejezném be. Olyan csodás békesség volna, hogy ihaj.
Lenin helyett Putyint temetnék el: "Egy szibériai hírolvasó nyelvbotlásán kommentelők ezrei röhögtek." – Nem nyelvbotlás volt az, hanem freudi elszólás, és Putyinék csak azért nem deportálták az illetőt Szibériába, mert már most ott van.


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 2.:
ARÁBIAI MARION

...és lőn.
Nem ajánlott rovat:
HBO2, 20:30: Újabb parajelenségek - Avagy tudom hogy tavaly nyáron se hívtátok ki az ördögűzőt, pedig megtehettétek volna. Hát akkor csak szívjatok a ház vállalkozó szellemeivel...
Tizenegy előtt öt perccel nemkicsit mellényúl az M1: a Shrink: Dilidoki kiütve még kevinspéci főszereplése ellenére is csak egy se dráma, se vígjáték baromság, szinte vudielleni főhőssel, egy sztárokra specializálódott lélekbúvárral. Néha a legnagyobbak is mellényúlnak itt is ez történt. Lapozzunk hát.

Ajánlott rovat:
A két 91-es Robin Hood közül a kevésbé sztárparádésat adja kilenctől a Filmmúzeum. Dacára annak hogy szinte egy időben mutatták be a Costner-féle Tolvajok fejedelmével, mégis ez lesz a mi esti programunk mára, mégpedig Uma Thurman miatt, aki már akkor is szép volt ÉS tehetséges. A végére legyen egy kis durvulás is: a Duna TV-n éjfél előtt öt perccel lesz egy elég megrázó doksi a gyerekkereskedelemről. Tudom hogy nem lesz könnyű Eladott életek súlyát a nyakunkba venni, de néha erről is hallani kell, és hálát adni ha mi vagy a gyerekeink nincsenek ilyesmiben érinve.

Rettenetes gyermekeink rovat:
A röntgenszemű kínai fiú legendája: "Nong Juhuj úgy lát sötétben, mint egy macska. A tudósok szerint ilyen mutáció nem létezhet." - Kínában semmi sem elképzelhetetlen. Én igazság szerint azt vártam hogy a SZU vagy az USA előbb fejleszt ki egy ilyen éjjellátót, de Kína éberebb volt náluk. ÉBERSÉG!

Kis hírek a nagyvilágból:
22 év után kapott ki nőtől Polgár Judit: "A 17 éves, világossal játszó kínai Hou kihasználta a ranglistavezető hibáját, és legyőzte Gibraltáron." - Biztos ez is ilyen röntgenszemű, gondolatolvasó mutáció volt. Vigyázat, megesznek a kínaiak!
Kiszáradt Kína legnagyobb tava: "A tó eltűnésének fő oka valószínűleg a Jangce-folyóra épült Három Szoros duzzasztógát." - Háromszoros vagy Három Szoros? Mert nem mindegy! Lassan amúgy Kínának is nyithatok egy külön rovatot!
Comment:com: Fizetős lett az ÉS online:
"A főszerkesztő szerint itt az ideje, hogy az olvasók a pénzükkel is szeressék a lapot." - Én meg asszem hogy itt az ideje hogy elkezdeni hűteni a pezsgőt! Nagyon remélem hogy innentől tényleg csak a fizetős olvasóikból kell majd megélniük, és akkor végre csődbe mehetnek. Tudom, ne legyek rosszindulatú, Magyarország legnagyobb irodalmi lapja, satöbbi, de mégis mit mondjak erre: "Az Élet és Irodalom nyomtatott változatánál 13 forinttal drágábban olvashatják online a közéleti-irodalmi hetilap cikkeit az olvasók. Míg az újságosnál kapható hetilap egy száma 495 forintba kerül, ugyanezért online 508 forintot kérnek, melyet SMS-ben, bankkártyával vagy átutalással lehet rendezni. Az online előfizetéshez azonban az es.hu archív cikkei is hozzátartoznak." - A Hócipő (tényleg, az megvan vajon még?) irodalmi megfelelőjéért kicsit sok ennyit kérni, szerintem. Épeszű ember amúgy nem most hagyott fel az ÉS olvasásával, hanem úgy tíz-tizenöt éve. Akkor még én is vettem, amióta viszont hivatalosan is a hetihetes előretolt helyőrsége lett, szép csendben elváltak útjaink. Nap kommentje:

hunmaster 2012.02.01. 17:53:47
A gond nem azzal van, gyerekek, hogy az ÉS maximalizálni akarja a bevételét, mert ők sem a két szép szemünkért dolgoznak ugyebár. Az igazi szemétség az, hogy, akinek előfizetése van, az is csak hosszas regisztrációs folyamat útján olvashatja az online tartalmakat. De miért is olvasná? Itt jön a vicc, ugyanis az ÉS több hosszabb cikke (pl. Nádas Péter: A dolgok állása, vagy Vásárhelyi Mária: Hírműsorok elemzése) végére odabiggyeszti az újságban, hogy az írás teljes tartalma online érhető csak el. Akkor az előfizető elkezd szórakozni a regisztrációval. Ha viszont csak megvette az újságot 495-ért, akkor baszhatja, előfizetés kéne.


...és egy Év kommentje-candidate, amir akár én is mondhattam volna:

Dour ® 2012.02.01. 20:41:01
Ha fizetnek érte, talán olvasom.
Egy perc 100Ft.
Lassan, tagoltan, érthetően.
Max. napi egy óra.
Csak kp.


Hazaárulók haza, nácik haza!: "Az Új Színház előtt Dörner György ellen tüntető antifasiszták közé szélsőjobboldali ellentüntetők keveredtek. Zsidót és nácit felváltva küldtek haza." - Édes faszom (egy postban immár harmadszorra), hát ezért tart itt ez az ország. Divide et impera, mond ez nektek valamit, birkák? Persze hogy nem, de nem baj, essetek egymás torkának a vályú előtt. MINDENKI HAZA, ÉS MINDENKI IGYON EGY SÖRT!
Fizetéscsökkentés a Barátok köztnél: "Egy stábértekezleten bejelentették, hogy leépítés várható, és költségmegszorítás is lesz. 13 százalékkal csökkentették a fizetéseket, és a cafeteriát is elvették a Grundy UFA által gyártott szappanoperánál." - Én mindjárt elsírom magam. Mindjárt. Na, majd most, talán...nem.
Hétszázezerért mehet Hajdú Péterhez a Viszkis - Annyiért talán még én is elmennék hozzá egy interjúra...NEM.
Otthon nélkül maradhat Oláh Ibolya - Ahogy sok más, dolgozó ember is, aki ugyanazokkal a lelkibetegségekkel küzd mint ő, de azért csak elmegy dolgozni és nem otthon gubbaszt.
Ganxsta Zolee is bukhatja a házát: "Gangxsta Zolee 300 ezer forintot törleszt havonta, a felére számított, de ennyit már nem tud kitermelni." - Featuringoljon Oláh Ibolyával.
18+: Felkampózták Dél-Amerika őrült tetováltjait - Nagyon helyes! Hagyják is lógva őket úgy egy-két évig, kaja-pia nélkül.
A szexfüggő nő ezernél is több férfivel volt: "Crystal Warren 17 éves korára már negyven pasival lefeküdt. Nem akarja kezeltetni a függőségét." - Emlékeztek mit mondtam tegnap? Az a zár amit minden kulcs kinyit, az kb. annyit is ér. Mondanám azt hogy éljen pornózásból, de inkább ne, ugyanis nem elég hogy brit, de még az átlag brit nőnél is sokkal rondább. No lám, ebben is igazam volt tegnap, erre inni is kell, EGÉSSÉG! Ne feledjétek, holnap tévémentes nap!




Kulcsszavak: nemzethalál, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés