2012. 04. 07.
NEM: a te neved. (ápr. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, ÁPRILIS 7.:
A FÜLHARMÓNIKUS BÁCSIK

Az én nevem, az én nevem…
SUSAN BOYLE
Szép lassan beköszönt a Húsvét, a szerkesztők is leporolják a két-három vallásos ünnepre tartogatott közhelycsomagot. Lássuk ki hogy készül a megemlékezésre:

Ajánlott rovat:
Tizenegytől lesz az egyetlen igazán jó és az ünnephez kapcsolódó műsor, mégpedig az M1-en. A méltán nagynevű Bécsi Filharmonikusok egy ugyancsak nagy nevű ember, Mahler 9. szimfóniájával zúzzák le Madridot. Totál hardcore klasszikusságok mindenkinek!

Nem ajánlott rovat:
Nyolckor a halivúdi vallásellenes propaganda újabb kampányfilmjét adja az HBO. Újabban elszaporodtak a hazugságot ostorozó vígjátékok, amelyek jellemző módon a hitet is hazugságnak és öncsalásnak állítják be. Ez a Lódító hódító mellékszála is, ami egy tökéletes világban játszódik, ahol mindenki őszinte és hepi és lájk, amíg egy sikertelen ember el nem kezd hazudni, a népek meg kétpofára bekajálják. Emberünk persze vallást is hazudik (merő véletlenségből épp keresztényt, nem mást), és látja hogy ez jó, mi azonban az illuminált függöny mögé látunk: a kezdeti dzsimkerris-kisgyerekes vonal szép lassan átalakult egy nyúédzses-sátánista ezo-izévé, ahol az ember akar teremtőt játszani (Minden6ó, "véletlenül" a sátán számával a címében!), vagy cukormázzal leöntve, de hazugságnak állítják be a kereszténységet (lásd mai vígjátékunkat). Kerüljük messzire, még akkor is ha Jennifer Garner kivételesen jól játszik benne.
M1, 20:10: Ben Hur – Szeretném azt hazudni, hogy felér az eredeti nagyságához, sőt, vetekszik vele, de nem tudom. Szeretném azt mondani, hogy egyensúlyba hozza a mai napot az előbbi okkult szörnyedvény után, de nem tudom. Szeretném szeretni, de nem tudom. Ha mindenáron Ben Hur-t akartok, kölcsönözzétek ki az originált!

Horror rovat:
A Cinemax úgy tűnik ismét Johnny A MOCSOKBAN Popcorn-napot tart: negyed tizenegytől egymás után leadják A kukorica gyermekei összes, de legalábbis az első három (még tűrhető) részét. A felnőttek ellen tettlegesen lázadó, és / vagy felnőttként viselkedő gyerek félelme egyidős az emberi intelligenciával, nem csoda ha King alapötletéből is "sorozat" lett, főleg mert a spiritualitást is komolyabban belekeverte. Összefoglaló azoknak akik még semmilyen formában nem találkoztak vele: egy gyerekprédikátor hatására egy faluban sajátos kommuna szerveződik, amibe egyetlen felnőttnek sincs már beleszólása, lévén a gyerekek megölték mindet. Ebbe csöppen bele véletlenül és a figyelmeztetések ellenére egy már nem igazán gyerekkorban lévő férfi és nő. A maga idejében nagyot ütött (ahogy a hasonló témájú Elátkozottak városa is), nekem ezek a régi ijesztgetések jobban tetszenek mint a mostani számítógépes vagy szimplán explicit alkotások. A Children of the Corn attól működik hogy bár nem olyan nyomasztó és "magas" mint a Legyek Ura, de több mint szimpla horrorfilm: a rettegés után bőven marad min gondolkoznia még a legalacsonyabb IQ-jú nézőnek (tehát nekem) is. Az utána jövő folytatások jobbak / rosszabbak, de az eredetit felülmúlni itt se lehet, ennélfogva az ugyanitt háromnegyed tizenkettőkor adott Végső áldozat, illetve a negyed kettes (!) kezdési időpontú Aratás már tényleg csak a rajongóknak ajánlható – ők viszont nem hajnalban egy tévéadón, reklámoktól szabdaltan fogják megnézni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ötvenmilliós nyereséget ért el tavaly a KDNP – Végre valami fellendül Magyarországon! Végre valakik növelik a GDP-t! Végre előttünk a megoldás a válságból való kilábaláshoz: legyünk mind KDNP-tagok!!!444444 négy
Eltűnt a világ szeme elől Schmitt Pál: "Se az államfői hivatalban, se a rezidencián, se korábbi házánál, se nyaralójánál, se lányainál nem látta senki napok óta Schmitt Pált." – Nekem mindegy, csak ide a kocsmába ne jöjjön, vagy ha igen, szóljon előtte, hogy idejében ki tudjuk tenni a "Zártkörű Rendezvény" táblát az ajtóra. EGÉSSÉG!
Harmincszázalékos áfáról álmodozik Matolcsy – Az a baj hogy egyszer már ébredtünk arra hogy hasonló álmok egyszercsak megvalósultak.
Az internet tényleg pornóra való – …ahogy azt minden épeszű férfi tudja, nők csak azért nem, mert no girls on the internet.
Live info: Kilövik a japán szellemhajót: "Egy hadihajóról bombázzák, a légierő is részt vesz a műveletben." – Nem azért, de úgy tudom, szellemeket hagyományos fegyverrel nem lehet megölni. Mondjuk felőlem lőhetik ezeket a kabuki-kísérteteket, nem engem fognak üldözni utána…
Városban: Szobrot kér magának Budapesten a Ryanair tulajdonosa – De hiszen van már szobra a Clark Ádám téren, a Sikló és a híd között! Az nem elég?! – "Azt állítja, többet tett az országért, mint bármelyik történelmi figuránk." – Ha a repülésre gondol, abban még horn gyula is megelőzte. Remélem egyiküknek se lesz szobra…
Túszejtés gyanújával lerohanták az unokát: "A kazincbarcikai asszony aludt, a fiú a fejhallgató miatt nem reagált a kommandósok felszólítására. Ó. Leventét fegyveresek teperték a földre, a hidegben alsónadrágban a rendőrségre vitték, ott azonban percek alatt kiderült, szó sem volt túszejtésről. A rendőrök nem kértek bocsánatot a halálra ijesztett családtól, hanem megbüntették ötvenezer forintra Leventét." – Miért is kellett volna bocsánatot kérniük?! Nagyon helyesen tették amit tettek, a kölykök ne fejhallgatózzanak, legyenek éberek és készek arra hogy bármikor rájuk ronthat egy csapat kommandós. Sose lehet tudni, melyikünkben szunnyad egy tulúzi LOTREK tömeggyilkos!!44 négy - "Attól tartottak, hogy a nagymamát túszul ejtette unokája, a kórosan gátlásos Levente. Ekkor egy rendőr is felhívta a nagymamát, aki neki is tudtára adta: jól van. De senki nem hitt az idős asszonynak. A helyzet odáig fokozódott, hogy egy járőrautó, két csapatszállító jármű, két tűzoltóautó, valamint orvos érkezett a nagymama házához. (...) - Mi nem hallottunk semmit. Én bevettem a fájdalomcsillapítókat és lefeküdtem, az unokám pedig fülhallgatóval ült, és a barátnőjével levelezett a számítógépen - csuklott el az idős asszony hangja." – Biztos Marilyn Mansont hallgatott a srác, ez már magában indokolta volna a Terrort elhárító Fellépést. Ezek a kórosan gátlásos internetező fiatalok a legveszélyesebbek, még akkor is ha barátnőjük van!! Folytassuk is: "A tűzoltók lángvágóval tokostul kiszedték a bejárati ajtót. A páncélba öltözött fegyveres rendőrök felrohantak a lépcsőn, és szabályosan berúgták a fenti ajtót." – Ez a lényeg: szabályosan. Így kell ezt, hát van itt kemény fellépés, ha indokolt. Igaz hogy betörésre, lincselésre, falopásra valahogy mindig későn érnek ki, de amikor kell, ott vannak és megvédenek minket akár saját magunktól is! – "A fekete ruhába öltözött fegyveresektől szinte megállt a szívem. Az unokám is kirohant a szobából - sírta el magát a nő." – ...biztos mert rejtegetni valója volt! A nyugdíjasokban sem lehet ám bízni! "- Földre tepertek, hátrabilincselték a kezem, gázspray-t nyomtak az arcomba - suttogta Levente, akit ötvenezer forintra büntettek, mert nem mutatkozott be." - Huh! Ezért ennyi jár? Basszus, én innentől felemelt kézzel előre fogok köszönni mindenkinek és a nevemet is mondom hozzá! Rendnek kell lenni, Svejk is megmondta, hát ha nem lenne rend, a fákon ugrálnánk, mint a majmok!
Elfogták a kulcsi gyilkosság gyanúsítottját: "Péntek délután fogták el a 23 éves gyanúsítottat, aki 4 embert megölt, 3-at megsebesített Kulcson" - .…és itt a megoldás: annyi történt hogy elvétették a kaput meg a községet ahol kommandózniuk kellett volna. Van ilyen, nem nagy ügy! Majd legközelebb egyből oda mennek, ahol a Zakcijó van.


VASÁRNAP, ÁPRILIS 8.:
KVÓTÁD IS

Jól áll neki a fakanál
Kötelező tiszteletkörök rovat:
Ide javarészt voltmár-kategóriások jutottak, kezdve a Quo Vadis-szal (este nyolc, Duna), ami ugye a Ben Hur mellett a másik fő római / keresztény ütközőfilm a civilizációk egymást váltásáról. Nincs ünnep Funes,-vagy Spencerhill nélkül (Bud-ot a Vadisban is elcsíphetjük egy rövidke testőrszerepben), a Filmmúzeum ennek megfelelően kilenckor műsorra tűzi a gall mester egy későbbi, kicsit közönségesebb filmjét, a Szárnyát vagy combját? címűt, amiben egy francia Wittner-fiú / Lumnitzer-nővér, vagyis gasztro-kritikus szeretné fiára hagyományozni a foglalkozását, akit jobban vonz a porond. Nem is annyira bújtatott McDonalds-ellenes és egészen alhasi alkotás, hogy végül ugyanott tizenegykor a Lator ismétlése zárja a napot.

Klasszikus rovat:
Ma sem maradunk keményTOK vonósok nélkül: a Duna 0:40-kor adja le a több szálon is Magyarországhoz és az Esterházyakhoz kötődő Haydn tiszteletére szervezett 2009-es emlékkoncertet, ami az ünnepet a Teremtés hangjaival köszönti.

Ajánlott rovat:
Tíz előtt tíz perccel Kenneth Branagh tizenkét évvel ezelőtti Shakespeare-adaptációja az M1-en. Branagh tipikusan az az ember, aki akár telefonkönyvesíthetné is Lándzsarázó Vili összes műveit, azt is jól csinálná. Az amúgy is könnyed / szerelmes Lóvátett lovagok esetében is megcsinálta a lehetetlent: mai környezetbe helyezte (lovagok helyett egyetemisták) és musicallel párosította a nemes alapanyagot. Akár volt, akár nem, ajánlott, még Alicia Silverstone-t is megbocsátjuk neki. Fél tizenkettőkor komoly (vallásos) témájú életrajzi dráma ugyanott Faustyna Kowalska életéből, melynek tanulsága hogy Az irgalmasság üzenete a legnagyobb teher, főleg ha jelenésekkel párosul. A mostani pap-botrányok ellenpólusaként kicsit talán más megvilágításba helyezi majd a kereszténységet…

Steven Spielberg rovat:
A fő kifogás Játékhegy úrral az állandó ingázása a komolyanvehetetlenül kommersz családi mozik és az arthouse között. Ma két alkotását is az arcunkba kapjuk, közülük a nem ajánlott egyértelműen az A. I.: Mesterséges értelem, ami ugye ismétlés, és köztudott róla hogy Kubrick szívügye volt, csak ő közben meghalt. Spielberg nem tudott mit kezdeni a történettel, az alaphelyzettel, a Ministry együttessel, általában semmivel, így lett, ami: utánérzésektől (Szárnyas fejvadász, etc.) hemzsegő, csöpögős melodráma, a kelleténél több monumentalitással. Szerencsére jó későn (hajnali egy előtt tíz perccel) adja a TV2, így nem lesz nehéz nem belebotlanunk. Ha a komolyra hangszerelt, de önparódiába fúló A. I. a kerülendő, úgy a Terminál a jolly joker (ráadásul nyolckor kezdik a FEM3-on). Itt "könnyed" köntösben kapunk egy kis mikro,- és makrotársadalmi-elemzést (utánérzésektől persze ez sem mentes, a megszűnt / ismeretlen országból érkező idegenek hányattatásait már ellőtte a Krapatchouk). Ami új, hogy az átlag turistákhoz képest Hanks karaktere nem csak egy napot / éjszakát tölt a reptér váróter(m)ében, hanem –hasonlóan korábbi robinzonádjához - elég hosszú időt ahhoz, hogy nekünk is leessen: nincs sok különbség egy lakatlan szigeten, emberek nélkül való vegetálás és a kor high-tech fellegvárában, embertömegben megélt magány között. A színészekre se lehet egy rossz szavunk se: Hanks, Zeta-Jones és Stenley Tucci mind brillíroznak. Ajánlott.

Kis hírek a nagyvilágból:
Palya Bea gyermeket vár, nyár végéig koncertezik – Kegyetlen az élet. AZ EGYETLEN PLATÓS SZERELMEM A Gianna Michaels melletti egyetlen platós szerelmem megcsal, sőt, gyereket is vár, és még az is lehet hogy nem is tudja hogy én is a világon vagyok! Ez annyira lelombozott, hogy az éjszakát a kocsmában fogom tölteni. Várjunk csak, hiszen amúgy is mindig itt töltöm… És hoppá, most láttam a horn gyulás videóját, így már nem is vagyok annyira szerelmes bele :((( – "Az énekesnő októberre várt szülése előtt még kiad egy lemezt és egy dvd-t is szefárd dalokkal, a gyermekvárásról és a szülésről pedig könyvet ír." - Remélem a természetes szülést választja majd, ha már ott kampányolt geréb mellett. Én kötelezném rá. Főleg ezek után!!44 négy
Comment:com: Leváltják a TV Macit! – Hogyhogy? Ő is másolta a diplomáját? – "Húsvéthétfőtől testvért kap a TV Maci, Berkes Gábor írta az új főcímzenét." – Geszti & Co.: raping your childhoood since the eighties.
Mark Wahlberg nevetségesre gyúrta ki magát a magyargyilkossághoz – Nem kellett volna kigyúrnia magát, ő alapból elég nevetséges. – "Hollywoodi vígjátékot készítenek egy magyar pár meggyilkolásából, a főszereplő testépítők Mark Wahlberg és Dwayne Johnson lesznek. Fotók." – Magyargyilkosságos vígjáték? Biztos nagy siker lesz nálunk is.
VV Kingát megdugnák kétmillió forintért – ÉN MÉG ANNYIÉRT SE!
Damut megvizsgálják, hogy tényleg halódik-e – Ne vizsgálgassák, hagyják a dolgokat megoldódni maguktól. :)
18+: Heti póz: nyuszi póz - …és ennek eredménye a húsvéti tojás. :sóhaj: Az indexen is tudják mit mikor kell címlapra tenni.
Comment:com: Tévétorna Hesnával: "Döbbenetes, hogy még vannak nézhető műsorok az MTV-n. Al Ghaoui Hesna műsora még jó is." – Nem: az a döbbenetes, hogy még ezt is csak egy egzotikum csajjal lehet eladni. Mindegy, én SUNÁZNÁM, csak ne kelljen áttérnem ^^
18+: A bohócpornó anyja: Hollie Stevens – Ő a szülőanyja ennek az elbaszott ötletnek?! Akkor azt lehet mondani rá hogy forradalmasította a pornót. Bohócforradalmasította :DDD
Lángoló: Jennifer Lopez ráment a szexre – Rossz hírem van J-Lo-nak: ez ma már nem lesz elég ahhoz hogy visszatérjen a köztudatba. Viszont rámehet. A karrierje... - "Aki szereti nézegetni a művésznő formás seggét, biztosan jól ellesz a szoftgruppen jelenetekkel." – Kösz nem, maradok PALYA BEA Gianna fenekénél, amit nem csak szoft jelenetekben csodálhatunk meg. Nap kommentje:

Dr. vernarancs 2012.04.07. 21:24:25
Egesz estet betolto alfara van neki. El is lennek vele egesz este. Csak ne enekeljen. Sikitani er...







bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés