2012. 04. 14.
Ti tán itt? (ápr. 14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, ÁPRILIS 14.:
HULLADIK ÓRA, HULLADÉK NAP

Az első cigi, az első elbliccelt óra...
Tegnap péntek volt és tizenhárom, balszerencsés nap. Sokan sokféleképp próbálják kivédeni, de én nem vagyok babonás, ezért a biztonság kedvéért reggel bementem a kocsmába és egész este tízig nem is jöttem ki onnan, így nem is történt velem semmi rossz. Mondom én hogy nem kell hinni az ilyen hülyeségekben!

Nem ajánlott rovat:
Idén van a Titanic elsüllyedésének NEMTUDOMHANYADIK megnéztem: századik évfordulója, ennek örömére egy 20:10-től egy egész friss, iszonyat hosszú (három órás) drámával az M1-en, és ha mindez nem lenne elég, még magyarok is besegítettek az elkészültébe (nem csoda ha a végeredmény a hajóhoz méltó titáni süllyedés lett). Fél nyolc után öt perccel egy ezerszer leforgatott (lásd: Dave), polkorrekt vígjáték a TV2-őn a vesztésre szerződtetett, természetesen fekete elnökjelölt hogyan nyeri meg a Zemberek Szyvét és vele a választást. Az Államfőnök pozitív üzenete szerint "az esélytelen is lehet esélyes, és hogy Washingtonban az igazi hatalom óriási móka." – A Béke-Nobeles, háborút viselő Barack MUHAHA óta valahogy kevésbé tudjuk az ilyen mókázást értékelni itt Európában. Nap kommentje 1.:

topikos8 | Válasz 2011. aug. 27. 09:59 | 7/10
Schmitt Pál ezt is álamfőnöknek írná.


HBO, 23:05: A kísérlet – Mint az amerikai feldolgozásokból általában, úgy ebből is hiányzik minden ami élvezhetővé tette az eredetit. Hiába a lassan James Caviezel-i szenvedés-magasságokbe emelkedő Adrien Brody, hiába a mindig jó Forest Whitaker: maradj az eredetinél.

Talán érdemes rovat:
M1, 23:20: Bikini 30 – Én csak a nagyferŐsbikinit szerettem, de tudom hogy az ország jelentős részének nem esett le hogy a Részegen ki visz majd haza egy paródia a Nehéz a dolga… az akkor aktuális Dire Straits-szám koppintása, úgyhogy tessék a nagyferómentes, biztonságosan odamondó Bikini összegző nagykoncertje, a Rolls és a Beatrice lázadása nélkül. Én azért megvárom az ősfelállás-összeállást…

Ajánlott rovat:
Nyolckor egy vígjáték a Story4-en kamasz-álmaim tárgyával, Molly Ringwalddal egy számomra ismerős helyzetben, vagyis büntetésként extra napot töltve az iskolában pár hasonló rosszcsonttal, és a köztük a kezdeti idegenkedés után fokozatosan kialakuló barátsággal. A Nulladik óra színészei közül leginkább Emilio Estevez futott be, és bár ma már inkább cikizni szokták a jellegzetesen nyolcvanas évekbeli filmeket, ez az az eset, amikor nem lehet mibe belekötni: nem olyan látványos, érzelmes és szájberrágós mint a Holt költők társasága, de ugyanúgy szórakoztatva nevel a "mások" megértésére. Cinemax, 22:05: A pap: Háború a vámpírok ellen – Végre egy igazi, konzervatív értékeket közvetítő film! A két mai képregényadaptáció közül ez a jobbik és nem orrba-szájba adott (az a 300), főhőse egy pap KATONA, KONDÁS aki a vámpírok ellen harcol egy igazi Mad Max-es világban. Talán ennyiből is sejthető hogy inkább látványfilmet kapunk, ahol több, elvileg egymással ellentétes stílus (horror, western, steampunk) keveredik többé-kevésbé jól, és mivel ilyen szar a mai felhozatal, egyértelmű hogy ajánlott.

Kis hírek a nagyvilágból:
Felfüggesztett börtön a zebrán gyerekeket gázoló autósnak: "Lassítás nélkül ütött el három iskolást." – Nem baj, majd legközelebb jobban céloz, és ugye milyen jó hogy csak felfüggesztették, hát ha börtönbe csukták volna szegényt, nem tudná tökéletesíteni a gyerek-elütési technikáját. MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!
A tetőn kapták el a menekülő bejárónőt: "Jómódú férfiakra vadászott Budapesten. Megkedveltette magát, pénzt kért, majd lelépett." – Ha jól értem: pénzért takarít gazdagoknál, megvárja amíg belezúgnak, azután meg fog a pénzt és kuss. Ez nem is igazi nő hanem valami transzvesztikuláris, a mai csajok javarészt nem dolgoznak, nem takarítanak, viszont az első alkalommal összeállnak valami milliomossal, és életük (de legalábbis a pasi pénzének) végéig eltartatják magukat vele. Na ezért mondom hogy ez nem lehet valódi nő!
Éden Nikolett buta, mint a tök – Na mit mondtam! Hát ilyen egy iggggazi mai nő.
Soma beprogramozta a halálát – Én meg bekészítettem a pezsgőt. Eláll az… ^^
Oláh Ibolya leszarja, ki mit gondol – Akkor jó, mert én is! – "Szeretkezik, borozik és főz, és imád színházban dolgozni. A nehezebb utat választotta, és élvezi." – Szeretném azt hinni hogy így van, és akkor innentől nem kell naponta olvasnom a híreket arról hogy mennyire jól érzi magát és mennyire nem érdekli a bulvár. Van egy rakás zenész meg színész akiről az átlag birka élete végéig nem tudja hogy létezik, mert "csak" dolgoznak, eszükbe se jut coming out-olni, meg telekürtölni a világot (de legalábbis a Velvetet) azzal hogy szeretik a bort, a kaját meg a seksz-et. Nagy ügy basszus, hát mindenki szereti!
Európából származik a denevérjárvány: "Észak-Amerikában több millió denevért pusztított el a gombás betegség." – Hát igen, a lábgombával nem szabad viccelni! De a hüvelygombával szabad, sőt, ajánlatos is!
Miért maradt el a szumátrai cunami?: "Minden idők 13. legnagyobb földrengése volt szerdán, ott, ahol a 2004-es, de a tenger most nem mozdult." – Biztos a szocik meg az elmúltnyolcév tehet erről is. Nem mindegy hogy miért maradt el egy katasztrófa, basszus? Inkább örüljünk neki!
Örökre eltűntek Gyurcsány szakdolgozatai – Hát mit tegyünk, vannak ilyen véletlenek. Megesik, na. - "Átnézte a dobozokat, és hiába kereste, nem találta őket, de az érettségi bizonyítványát sem." – Átnézte a dobozokat? Tényleg? Az összeset? A NOKIÁSAT IS? :DDDD
A sárgacsekk-adó mindenkinek fájni fog – Hogy is mondta feri? NEM KELL FÉLNI, NEM FOG FÁJNI!!! Hogy is mondták az MSZP kampányanyagában? Miért kell megtenni, ha fáj. És hogy is válaszolt erre az akkori ellenzék? "Ne a Zemberekkel fizettessék meg". - "Havi akár ezer forintot is kivehet a zsebünkből Matolcsy legújabb ötlete. A bankolás nagyot drágulhat, de a szociális katasztrófa elmarad." - …még egy-két évig, viszont ennek ellenére még a mi életünkben garantált az összeomlás.
Kiosztották az Artisjus idei díjait: "Szirtes Edina Mókus, Beck Zoltán (képünkön) a 30Y-ból, a Hobo Blues Band tagjai, id. Malek Miklós, Decsényi János komolyzene-szerző és Jászteleki Sánta József magyarnótaszerző kapták április 12-én csütörtökön az Artisjus idei szakmai díjait. Az Irodalmi Nagydíjat Spiró Györgynek adták, valamint további irodalmi díjakat is osztottak." – Az egész listából egyedül a HBB meg Szirtes Edina Mókus ér valamit. Spirót egy darabig szerettem, aztán olvastam a szarból jövő mélymagyarokról szóló versét, és onnantól egy büdös betűt se tőle. Az Artisjus meg…áh, hagyjuk. Nap kommentje 2.:

queensryche 2012.04.12. 23:48:45
"Az év könnyűzenei szövegírójának Beck Zoltánt, a 30Y zenekar frontemberét, dalszerzőjét választották."

Kicsit messze van már április elseje, gyerekek.
Ez egy kurva szar poén ám...



VASÁRNAP, ÁPRILIS 16.:
A TEHETSÉGES MR. BÁNYAI
KORDON

Az öltöny naplopója
Nem ajánlott rovat:
RTL Klub, 19:00: TitanicÉdes faszom, hát hányszor süllyed még el az a nyomorult hajó?! Senkinek nem tűnt fölhogy tegnap is ez volt a főműsor? Ilyenkor sajnálom hogy épp nem járt arra akkor egyetlen U-boot sem, azok tiszta munkát végeztek volna, arról nem is szólva hogy Cameron Oscar-díjait is megúsztuk volna.

Talán érdemes rovat:
Háromnegyed egykor a retekklubbot nézve feltehetjük magunknak a kérdést: mi volt előbb, a Deathnote vagy Az ördög naplója? A válasz egy átlagos bosszúfilmben érkezik, amiben a sosem alvó alvilági úriember töküres naplójába ír később megvalósuló eseményeket az iskola kívülállója. Ha nekem lenne ilyenem, persze én is írnék bele, de nem feltétlen ilyesmiket, inkább sekszuális fantáziákat, hát inkább azok valósuljanak meg mint az apokalipszis meg a nemzethalál.

Ajánlott rovat:
Sajnos iszonyat későn, fél kettőkor adják az egyetlen jóságot, ami a csatornából (M2) valószínüleg ismétlés, viszont egy nagyon jó magyar vígjáték egy 1900-as években tevékenykedó Pénzcsinálóról, aki különleges rajztehetségének hála egyre magasabbra tör a korabeli szamárlétrán, miközben egy akkori nyomozó, Mikola (nem vicc, tényleg ez a karakter neve) próbálja elkapni. Magyarországon az ilyenek mindig aktuálisak lesznek, épp pár éve volt valami hasonló ügy, itt meg még a színészgárda is impozáns: Gobbi Hildán kívül Békés Itala, Márkus László és Temessy Hédi is feltűnik.

Ismétlés, de ajánlott:
Nyolckor egy korrekt iparosmunka a Dunán, az Anna Karenina másfél órába sűrített feldolgozása nem is lehet más, még Mia Kirshner és Sophie Marceau ellenére sem. A korábbi feldolgozások a tengerentúli közönségnek túl európaiak voltak, nyilván ezért durvítottak kicsit a sztorin meg a nyelvezeten, mintha a férjét elhagyó és új szerelmét nyíltan vállaló MILF sztorija nem lenne elég nekik. Mindegy, legalább nem horrorvígjátékot csináltak belőle, ha ez kellett ahhoz hogy Tolsztoj eljusson a szélesebb közönségig, hát ez kellett.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nálunk építkezik egy szlovák miniszter: "Tomás Borec, az új Fico-kormány igazságügyi minisztere Feketeerdőn épít házat." – Na mi van szomszédok, ilyenkor nem büdös a magyar? Ilyenkor jók vagyunk, csak amikor focimeccs van meg magyarul beszél valaki, akkor vertek minket agyba-főbe? Ilyenkor nem vagyunk nácik, veszélyforrások, ilyenkor nem tartóztattok fel politikusokat a komáromi hídon? :DDDD Milyen fura az élet, az átlagpolgár szlovák rendszámról álmodik, a szlovák politikus meg magyar telekről. És hogy pont a Fico-kormány egy tagja, ráadásul a Zigasságügy-miniszter!!!44 négy Mindegy, én innentől kötelezném ezt a Tomás Borecet, hogy magyarul beszéljen a hazájában is, utána meg ráküldeném a rendőrséget, az általuk meghozott törvény alapján ^^
Lángoló: Román mulatós stílus rapbetéttel: "A Maszkura és a Tücsökraj még Lovasi Andrást is feldolgozott a Sztárzseni című új lemezén. Premier." – Két mondatban minden, amit utálok: mulatós zene (ráadásul román), Lovasi András és önironikus (vagy direkte eltúlzott) nagylemezcím. Új mélység a magyar könnyűzenében, visszasírom a régi, rapes Maszkurát.
Diplomáciai ügy lett a Zöld Pardonból: "A német nagykövetség minden eszközt bevet, hogy felhívja a magyar politikusok figyelmét a milliárdos német érdekeltségek szomszédságában engedélyek nélkül betonozó szórakozóhelyre." – Ezek a németek azt hiszik hogy Európában vannak, de majd rájönnek hogy ez még mindig a West-Balkán, főleg mivel annak eredeti helytől nem messze épül az új ZP.
A Zöld Pardon szerint minden szabályos – Na mit mondtam. Mi az hogy szabályos: törvényes és tisztességes is! - "A szórakozóhely reagált az Index cikkére: nem kell engedély és próbáltak egyeztetni az Infoparkkal." – De ha nem kellett engedély akkor egyáltalán minek próbáltak egyeztetni? :DDD
Barack Obama: Inkább Jay-Z, mint Kanye West – Részemről inkább egyik se, de mivel Jay-Z a nemzetekfölötti sátánista összeesküvés bábja, még jó hogy jobban fekszik a Zusa elnökénél! - "Az amerikai elnök ugyanakkor fenntartja, hogy Kanye West egy hülye, de azért tehetséges." – Én ennek a mondatnak csak az első felével értek egyet...
Bruce Willis a 4-es metrón akar akciózni: "A Tétényi úti állomáson és az alagútban forogna a Die Hard 5, bár hivatalos megállapodás még nincs." – Sőt, metró sincs, mert DIE HARD: A NÉGYESMETRÓ A LEGDRÁGÁBB! Basszus, milyen poén lenne, ha leforgatnák, érted, a mezei utas még vagy ötven évig várhat rá, de filmet már forgattak benne :DDD MAGYARORSZÁG, ÉN MOST LEISZOM MAGAM! Viszlát hétfőn!







bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés