2012. 04. 16.
Április idusán (ápr. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 16.:
TEKKEN ÖKÖL HATÖKÖR

Tek & Decker (a város kockázata és mellékhatásai)
Hideggel és mérsékelten érdekes műsorokkal köszönt be április közepe, csak remélni tudom hogy lesz még ezen a héten valami jobb, ami nem ismétlés, az egyrészt

Nem ajánlott:
Egy jó van abban, hogy Vince Vaughn-ak jól megy a néha már kaffkai átváltozás: amikro az ún. megélhetési filmekben játszik, az szinte fel se tűnik senkinek, míg az Acéllövedék bekattanó kiskatonájára mindenki emlékszik. A Páros mellékhatás azért is külön ciki, mert nyaralásból született, akárcsak nálunk az Idegölő meg a Csodafilm, vagyis a stáb kvázi kikapcsolódni ment, és alibiből, mellékesen forgattak is valamit, hátha ráharap a jónép. Nos, nem fog. Egyrészt az egymástól való elhidegülésből egy trópusi terápiára "menekülő" és három másik magukkal rángatott házaspár alapötletéből már pornófilm is született, és még abban is jobb párbeszédek vannak, másrészt nagyon idegesítő nézni, főleg így válság közepén, ahogy pár (Vaughn kivételével) max. közepesen tehetséges színész baromi jól nyaral ott, ahova mi sose jutunk el. Mindegy, aki nem akar nekem hinni, ne higyjen, kapcsoljon nyolc óra tízkor az HBO-ra.

…vagy max. Talán érdemes:
A Mortál Szombat után újabb megfilmesített videojáték Amerikából az HBO 2-őn tíztől, csak a Tekkenbe nem jutott Kylie Minogue, de még egy olyan B-sztár sem mint Christopher Lambert, így maradt az, ami sajnos a Silent Hill-t is tönkrevágta: pályáról pályára haladás, némi elégtételvétel (az Ifjú Főhős a Nemzetek Fölötti Multicég, a ketrecharcokat szervező Tekken vezérigazgatója által elkövetett gyilkosságot kíván egálba hozni). Legalább egy jóseggű nő van benne, de ez sajnos kevés az ajánlottsághoz, a történetet meg főleg nem helyettesíti.

Kis hírek a nagyvilágból:
C:c Már a DTK is megveri Fábryt:
"Az adásonként 15-18 millió forintba kerülő Fábry egyre kevésbé éri meg a pénzét." – Dehogynem éri meg a pénzét aki ennyi lóvét zsebre tud vágni a semmiért.
Már lépcsőt is másznak a DARPA robotjai: "A gépek fekvőtámaszoznak, rekordsebességre gyorsulnak, és felrúgni sem lehet őket." - ...viszont a tank még mindig legyalulja őket, ez jó hír. Amíg erre is ki nem találnak valami fejlesztást...
Kínos helyzetbe hozták Obamát: "Testőrei prostit vittek a kolumbiai szállásra, a titkosszolgálat tizenegy ügynökét felfüggesztették." –Ebben mi volt a kínos? Nem állt fel neki vagy töke volt a menyasszonynak? Bezzeg Clinton mennyivel tökösebb volt, ő laposra kefélte volna még akkor is ha transz-sekszuális! :DD
Állás helyett merev farkat kapott a minisztériumból - MAGYARUL: kiküldtek hozzá egy ottani dolgozót.
Váratlanul eltűnt a Sportmax egy része: "Hirtelen kiürítették a hét végén, leszedték a logót és még a mászókát is magukkal vitték a kertből." - Lehet hogy mégis van valami abban a világvége-dumában? Mindegy, a gyerekeket itthagyták, ez is valami.


KEDD, ÁPRILIS 17.:
TÉVÉSFÖLD

A három kívánságból már kettő teljesült.
Ajánlott rovat:
Örök igazság, régi dakota közmondás hogy a közös ellenség ellen még az addig harcolók is összefognak, és nincs szebb annál amikor valami nemes cél érdekében teszik mindezt az addig cívódók. Esetünkben egy erkölcsi okból parancsmegtagadó katona és az ő megölésére kötelezett, eddig máshol szolgálatot teljesítő tiszt együtt védi meg az értékes rakományt vivő buddhista sivatagi karavánt. Úgyis régen volt karate meg körbepörgőrúgás az Ég és föld harcosaitól, most nyolckor pótolhatjuk a Cinemaxon. Ugyanabban az időpontban újabb Bergman-mesterművet ismételnek a Duna TV-n, amiben a lángba borult Európán keresztülvonuló lovag és fegyverhordozója áll hozzá az élethez és a Zemberekhez. A keresztes hadjáratot végigharcoló Block (Max von Sydow) a Válaszokat keresi (42, LOL), szolgája viszont "csak" a mának él. Hazafele vivő ellen-zarándokútjukon különféle embertípusokkal és aktuális vallási agymenésekkel (boszorkányégetők, flagellánsok) találkoznak, a végső megoldást azonban itt is a hozzájuk csapódó Halál hozza el. Aki ugyanennek a sztorinak egy korszerűbb feldolgozására kíváncsi, kicsit más végkifejlettel, az olvassa el Michael Moorcock-tól a Harcikutya című, ugyancsak jól sikerült filozofálgatós fantasy-t, mindenki más azért nézze meg A hetedik pecsétet, hogy ráismerjen a Gyaloggalopp egyes jeleneteinek eredetijére.

Talán érdemes:
Orson Welles klasszikusa óta szeretjük a mágnások gyengeségeit bemutató alkotásokat. Az Ellenszer Jean-Marie Messier-t vette mintának: a minden felett rendelkező, ám pánikrohamoktól szenvedő fejes egy nála csak valamivel hülyébb lélekturkász hatására "visszamegy" gyerekkorába, és perszehogy minden és mindenki gyanús, és aki nem, az a leggyanúsabb. 20:40-kor kezdi az M1, én csak Christian Clavier miatt sorolom be ide, kvalitásaiban ez egy szimpla francia vígjáték, abból sem a legjobb.

Elhiszem rovat:
Ez az a rovat, amiben nem kritizálom a híreket hanem próbálom bennük meglátni a Jót. A sok negatívkodás után épp ideje volt valami másnak!
Eltűntek a vonatok Nógrád megyéből - Támogatom, a felnőttek ne vonatozzanak, még munkába se! - "A MÁV 410 járatot törölt illetve módosított az új menetrendben. Országosan a járatok 8%-át, Nógrád megyében a járatok közel felét törölték." - Lehetne ezt akár az Anti-Széchenyi tervnek is nevezni, mert ő mondta, hogy száz vasutat, ezeret. Eme Anti-Széchényi terv a következő módon folytatódhatna, a takarékosság jegyében persze: Nógrád megye lekapcsolása minden közműről, az ottani utcák és terek átnevezése, ennek költségeinek áthárítása a lakosságra, végül vörösiszap-tárolók létesítése a fontosabb ottani városokban és falvakban, melyek random időpontban elárasztanák az ott lakókat. Ezt később több más megyében is meg lehetne csinálni, kivéve persze Budapesten, mert linczényi márkó óta tudjuk, hogy Pesten lakik az ÉSZ, a vidék csak egy mocsár, és kóka bácsi is megmondta, hogy a békákat sem kérdezik meg, amikor lecsapolják a mocsarat. Így végül Magyarország egyetlen főváros lehetne, egyetlen gigászi vízfej egy fertőző, megközelíthetetlen vörös tócsa közepén ^^
Lőttek az osztálykirándulásoknak: "Az Eger-Szilvásvárad vonalon egy vonatpár maradt." - Nagyon helyes, a fiatalok csak ne sportoljanak (kivéve FOCCCII!!444 négy) vagy kiránduljanak, inkább faszbúkozzanak, szigeteljenek, játsszanak lövödözős játékokkal, és persze igyanak sokat, mer' az Hungarikum.
110 ezren jelentkeztek idén egyetemre: "22 százalékkal kevesebben voltak, mint tavaly." - Nagyon helyes, a fiatalok ne is tanuljanak, inkább mint lásd fentebb.
Fent&Lent: Vasúti járatritkítás: gondolkodjunk, mielőtt rinyálunk!: "Felejtsük el a szocializmusból fennmaradt zsigeri ragaszkodásunkat a rég nem működő dolgokhoz!" - Na látjátok, hát erről van szó! Csak mi, pesti bloggerek ércsük ezt a dolgot, igaz hogy száz évben egyszer ülünk vonatra, de tudjuk a frankót. Nap (sajnos elég negatív!!4 négy) kommentje:

ügyeske 2012.04.17. 09:57:56
"bükki Eger-Szilvásvárad vonal pedig leginkább a turizmus
kiszolgálására áll fenn, mely számára napi néhány viszonylatpár elég,
hiszen a kirándulók nem sietnek."

hmmmm, voltál te már kirándulni Szilvásváradon, ember ???

Reggel odamész egy vonattal és a nap végén visszajössz egy másik vonattal
(eddig legalábbis ígyvolt)

MOST MARADT EGY VONATPÁR, EGYETLEN NAPRA.

Szóval, ez a logika, ez az ésszerűség?
Szerintem a Szilvásváradi vendéglátók, és a turizmusra berendezkedett
helyi lakosok máris keresik a kardjukat, hogy beledőljenek.

Holvan itt a józan ész ?!
(tudom a kérdés költői ...)


SZERDA, ÁPRILIS 18.:
MERT CSAK A SEKSZ-RE UGRASZ

Hadszekér proximitás
Nem ajánlott rovat:
Kilenckor halivúd köcsöge, az ultranyálas Ashton Kutcher példabeszél nekünk az HBO-n arról hogy miért jó ha egy nőnek Csak szexre kellesz, és erre rámegy a vele való barátságod (külön poén hogy ezt épp az mondja aki rendszeresen anyjakorabeli nőket kúrogatott, mindegy, majdcsak comingoutol egyszer). Ivan Reitman rendezőn nem lepődök meg, de Natalie Portmanon igen, hihetetlen hogy egy ekkora igénytelenséget elvállalt. Fél tizenkettőkor egy nem is annyira burkolt multikulti-reklám az M1-en, ami igyekszik pozitív, toleráns és emberi arcát mutatni a nálunk is egyre jobban terjedő mohamedán vallásnak, és hogy az ezzel való együttélés miért és hogyan nem működik, arra már számtalan példát tudunk Londontól Berlinig, sőt akár Bécsig, és sajnos ezt is figyelembe kell vennünk az Allah minden napján szaladnak a lovak meg(nem)tekintésekor.

Ajánlott rovat:
Nyolckor egy viszonylag ritkán adott Coen-tesók filmet ad a Duna. A Nagy ugrás a többször és többek által körüljárt témáról húz le egy újabb variánst: egy jól menő cég alelnöke a Főfőnök öngyilkossága után a jó magyar példát követve el akarja értékteleníteni a vállalot hogy aztán bagóért megvehesse, és ki volna alkalmasabb a leamortizálásra, mint a dolgozói rangsor legalján elhelyezkedők valamelyike. Így is tesz, azonban a legkisebb fiú (csak népmeseileg, mert Tim Robbins játssza) túlságosan is beválik. A Coen-filmek általában utólag szoktak elismerésben részesülni, itt sem volt másként, főleg a még tőlük is szokatlanul sötét humor miatt (ezt egy bizonyos Sam Raimi-nak is köszönhetjük, aki rendesen hozzátette a magáét a forgatókönyvhöz).

Ismétlés, de ajánlott:
FEM3, 21:00: Pénzeszsák – Csak azért raktam be, mert illeszkedik a hét eleji Aranypolgáros vonalhoz, abban az értelembem mindenképp hogy a Welles-film ötletét adó milliomos, William Hearst életének egy különösen mocskos pillanatáról szól, egy jacht-orgiáról amin az akkori halivúdi hírességek legjava részt vett, s melynek végén Hearst felesége véletlenül meghalt. Sok jó ember sikerült megnyerniük ennek a (ma már) ártalmatlan történetnek a feldolgozásához, és bár Eddie Izzard nem túl hiteles Chaplin, a két akkori pletykás fúriát mintha Joanna Lumley-ra és Jennifer Tillyre szabták volna, Kirsten Dunst meg ügyesen hozza az áldozati bárányt, mert szerintem ez történt a milliárdos feleségével: feláldozták a Sátánnak :[[[

Pálgium rovat:
867 ezer forintba került Schmitt doktorijának a vizsgálata: "Hogy pontosan honnan vonták el a pénzt a tényfeltáró bizottság működéséhez, nem tudni." – Dehogynem. TŐLÜNK.
Honnan lopta kampánylogóját a Mazsihisz?: "Tőlem. Fel vagyok háborodva, és köszönöm!" - Trending 2012: PÁLGIUM 4 TEH WIN!!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Jim Yong Kim a Világbank új elnöke - Egy Észak-koreai mit keres ott?! Vagy az a másik, aki már nem is él?...mindegy, sárga-sárga…
Metálzenével sokkolja a betörőt a magyar okosotthon – No marhák, most adtatok egy tippet a rockereknek meg a Moszkva téri punkoknak hogy hova menjenek. Így kell a kedvükre tenni: pénzt kereshetnek gyorsan, és még a kedvenc zenéjüket is hallgathatják. Okosotthon, az. Újabb bizonyíték arra hogy minél gazdagabb valaki, annál kevesebb esze van.
Könnyezett a norvég tömeggyilkos: "Breivik elismerte a tömeggyilkosságokat, de ártatlannak vallotta magát, önvédelemre hivatkozott." - MUHAHA. Hát igen, nagyon veszedelmesek tudnak lenni a fegyvertelen kiskorúak, főleg ha pisztollyal fenyegetik őket. Vajon ki ellen védte magát? Bár ha jobban belegondolok, nálunk megnyerné a pert, sőt, még perelhetné is az áldozatok rokonait, hogy tömeggyilkosságnak nevezték az "önvédelmét".
Törölte magát a Twitterről Nicki Minaj – Az első jó hír ma. Egyúttal nem törölné magát a zeneiparból is? Sőt, nem lehetne a Twittert is törölni a faszba? – "A 11 millió követővel rendelkező énekesnő azután döntött így, hogy egyik rajongói oldalára dalok kerültek ki az új lemezéről." - Stupid hoe. Mégis mit vártál a stupid hoe rajongóidtól? :DDD De álljunk meg egy szóra, tanár úr: ennek a tehetségtelen, irritáló, idióta picsának Magyarországnyi követője van?! Nem tudom idén vége lesz-e a világnak, de interpellálom, sőt követelem hogy a mai popzene tűnjön el a Föld színéről, lehetőleg nyom nélkül.
Meggyalázták a honfoglalási emlékművet: "A vereckei magyar emlékművet egy év alatt már negyedszer érte támadás."- Én nem értem ezeket az ottani rongálókat meg az ideológiájukat. Ha aszongyák hogy a Magyarok nem a hágón jöttek be, ergo hogy általában nem igaz a magyar történelem, akkor minek zarándokolnak oda egy év alatt akár négyszer is? Lehet hogy annyira hülyék hogy nem jöttek rá, hogy csak ezzel is elismerik a mi történelmünket, és emlékeztetik még a saját népüket is rá. A barmok, hát gyakrabban mennek oda mint a magyar kormány képviselői, és nagyobb a hírverése is!
Egyoldalúan módosítanák a szlovák állampolgársági törvényt: "Viszont Magyarországra nézve továbbra is érvényben kell maradnia a törvénynek, állítja Fico." - Nem baj, továbbra is szívesen várjuk a ficó-kormány összes, nálunk óccsón házat építő tagját. MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK!


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 19.:

Ki hal ma? Játék és géppuska Sztálingrádban (by Herbert West)
Nem ajánlott rovat:
A héten remélhetőleg utoljára látjuk Vince Vaughn-t nem neki való vígjátékszerepben (és ráadásul a retekklubbon, vagyis sok reklámra és kevés kikapcsolódásra számíthatunk). Itt épp egy edzőterem-tulajt alakít, aki addig uralkodik a szemétdombján, míg a rivális gyúró szemet nem vet a helyére. A pénzes konkurrencia elől az egyetlen menekvés a támadás: hősünk a hozzá járó pancserekből ütőképes Kidobóscsapatot szervez, és benevez egy bajnoksára is. A Sok flúg disznót győz alcímű mű sajnos pont annyira erőltetett mint az alcíme, aki mégis kíváncsi rá, az fél tíz előtt öt perccel megteheti. A másik kanális (TV2) műsora se sokkal jobb: nagyjából ugyanabban az időben (21:20) a mostani Amerikai Pite-revivalt igyekeznek meglovagolni egy 2009-es folytatással, ami inkább spin-off, mivel az eredeti gárdából nem sokan vannak benni (ha jól tudom, senki). A szerelem Bibliája nem csak azért gagyi mert már címében is szentségtörő sekszualitást sugall (hol van az inkvizíció, amikor szükség lenne rá?!), hanem mert ama bizonyos könyvben, melyet az iskola korábbi diákjai vezettek erkölcstelen kicsapongásaikról, még mindig az üres oldalak a legérdekesebbek. Igen, ennyire rossz. És mivel minden "új" rossz, marad az, ami:

Ismétlés, de ajánlott:
Nyolckor a Sztálingrád melletti csata ötvenedik évfordulóján készült háborús filmet adja a Cinemax. A történet különös frivolitását az adja, hogy Hitler előre bejelenti a város bevételét, miközben a szerencsétlen katonának szép lassan bekerítik és kicsinálják az oroszok… A Das Boot-hoz és a Bukáshoz hasonló és méltó alkotás, ami túlmutat a 2. VH utáni propagandán, és testközelbe hozza azt a kilátástalanságot, ami akkor és ott volt (és ami nekünk a Don-kanyar).

Kis hírek a nagyvilágból:
Bar Rafaelit letapizták a reptéren – Nem ez a baj! Hanem az, hogy ez se én voltam, basszus! :(
800 biztonsági őr dolgozott feketén - Kinek a fenekén dolgozott 800 biztonsági őr??"Egy vagyonvédelmi cég 141 millió forintnyi áfát csalt el, ügyvezetője okiratokat is hamisíthatott." – Ja, csak a szokásos? Aszittem egy újabb Zsanett-ügy.
Lángoló: Megvannak a Fonogram jelöltjei: "Ákos, Kiscsillag, Gringo Sztár, Quimby, Subscribe és sokan mások indulnak a 2012-es MAHASZ-díjért." – Hát akkor én ezt nem is kommentálom, viszont kérek egy újabb korsó sört. Ajjaj, ez már majdnem egy kommentár…
Rasszista tortát szeletelt a svéd miniszterEGÉSZSÉGÉRE, és akkor az enyémre is, mert kihozták azt a korsót. - "Egy meztelen afrikai nőt ábrázoló csokitortával tiltakoztak a nők körülmetélése ellen." – Az abszolút PC-idiotizmus: a fekete nők csonkítására akarja felhívni a figyelmet vicces de azért figyelemfelkető módon, erre belekötnek mert fekete a torta.
Melyik celebnő orra lett jobb a plasztikától? – Megmondom: EGYIKÉ SEM.
18+: A férfiaknak mindegy, lenyeli-e a nő: "Az általunk megkérdezett nők többsége nem szereti lenyelni a spermát, de megteszi, ha kell. És ön?" – Én ugyan nem vagyok nő, de a jó édes anyátokkal nyelessétek le, hogy ezt a mocskot címlapra teszitek.
Meghalt a baba, amíg a szülők kocsmáztak: "A kislány a harmadik gyermek, aki meghalt a családban." - Nem baj, majd csinálnak egy negyediket. Most komolyan, az ilyet miért nem lehet sterilizálni, ha már börtönbe nem tudják csukni?! Érted, meghal náluk két gyerek, és most még a harmadik is…
Először nézett pornót, feleségét látta meg benne – Vannak ilyen balesetek. Nem lehetne nekem a fordítottja? Mondjuk Gianna Michaels-szel?:D - "Az egyiptomi férfi egy internetkávézóba ült be, hogy megnézze milyen egy pornófilm."HÁT PERSZE :DDD Életében először beül egy internetkávézóba, életében először lát pornót, és elsőre a felesége filmjét dobja ki az Interwebz. Ez annyi véletlen, hogy ennyi nincs is…
Nem tartja magát őrültnek a kulcsi gyilkos - …ahogy Breivik sem. Nem is kell, a tetteik beszéltek helyettük…
Kirabolták a kulcsi horrorházat: "Betörők jártak a kulcsi rémségek házában. A rendőrség biztos benne: a hívatlan vendégek nem nyomokat akartak eltüntetni, kizárólag a fosztogatás volt a céljuk." - Hát igen, ilyen az igazi megélhetési bűnözés. A hulla még ki se hűlt, de ő már a házában kutat az értékek után...

Fel! TÁMADUNK!!! (A végítélet közeledtélve megnyílnak a temetők rovat):
Tupac is fellépett a hétvégi Coachella fesztiválon: "Ahogy egy haverom szokta mondogatni, "Megyünk mi még Jimi Hendrix-koncertre!" És mit ad Isten, még a végén igaza lesz. A hétvégén ugyanis maga a 16 éve halott Tupac volt Snoop Dogg és Dr. Dre vendége a Coachella fesztiválon. Tényleg, nem hazudunk, együtt adták elő a Hail Mary és a 2 of Amerikaz Most Wanted dalokat. Aki nem hiszi, itt egy videó róla." – Szerintem ez tuti nem az eredeti volt, mivel kihagyta a Hail Mary egyik igen fontos részletét: azt a szót, hogy Killuminati. Ímé, gyermekeim, így támasztják fel és kúrják seggbe a lázadó STÁRjaitokat a profit oltárán: pont az üzenetük lényegét lúgozzák ki. De nem baj, birkák, tapsoljatok neki…
A 34 éve halott Keith Moont meghívták az olimpai ceremóniára játszani: "Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy idén Londonban lesz az olimpia, azzal viszont nem biztos, hogy a nyitóceremóniát Isles of Wondernek, azaz A csoda szigeteinek fogják hívni. Ennek megfelelően a szervezők annyira csodát akartak, hogy meghívták Keith Moont is, hogy játsszon az eseményen, és ettől az sem riasztotta el őket, hogy a The Who dobosa 1978-ban, gyógyszer- és alkohol-túladagolásban meghalt. Mindezt a zenekar menedzsere, Bill Curbishley mondta el a Sunday Timesnak azzal kiegészítve, hogy válaszolt is a felkérésre. Közölte a rendezőkkel, hogy Moon jelenleg a Golders Green krematóriumban lakik, és ha gondolják, valamint van némi szellemidéző felszerelésük, akkor kapcsolatba is léphetnek vele. Egyelőre nem tudjuk, hogy a szervezők belementek-e a dologba, és megkeresték-e személyesen a zűrös életű egykori zenészt." – Az mekkora lesz, ha sikerül a szellemidézés, és Moon ugyanúgy szétveri a dobszerkót meg a szállodákat mint fénykorában. So much for Paranormal Mythbusting, eh, guys? Az iménti Tupac-hír meg ez is ráébresztett arra hogy mennyire szánalmas ez a sztár-imádat: szegény már a föld alatt van meg ötször szétszórták a hamvait, de az idióta közönség még hologramként is imádja. Megvalósul Jeremy Deller ironikus jóslata (külön poén hogy pont Moont használta fel hozzá): Ímé, én veletek vagyok minden nap, a világ végezetéig…én meg távolmaradok, mert holnap tévémentes nap! EGÉSSÉG!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés