2012. 04. 23.
Kabrió Bedi Kairóban (ápr. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 23.:
HUSZONHARMADIKA HÉTFŐ, AVAGY
A BALSZERETET ÁRADÁSA

Kötelező rovat:
Bár az M2-őn a közelmúlt két poszt-apokaliptikus filmje közül a kevésbé rossz (Az út) ismétlésével csábítgatnak minket éjfél előtt tíz perccel, mi azonban döntsünk helyesen: minek mozgóképes apokalipszis, amikor most lesz az évfordulója egy igazinak? Bizony, Csernobil Öröksége máig kísért minket a mostanában oda vezetett katasztrófaturista-pgrogramok ellenére is. A Duna TV-n egy viszonylag friss és kétrészes doksi foglalkozik a Zónával és mindazzal ami mögötte van, mert az élet még a világvége után sem állt meg, ott sem, ahogy ezt mi is jól tudjuk. Azóta túl vagyunk pár atomkatasztrófán (mást ne mondjak: Fukusima), áramra még mindig szükségünk van, viszonyunk az atomenergiához továbbra is felemás, természetesen azért mert rá vagyunk kényszerítve. 25-én azért álljunk meg egy percnyi csöndes megemlékezés erejéig, ma pedig nézzük meg mind a két részt egymás után.

Talán érdemes rovat:
Nyolc órakor egy a kelleténél hoszabbra nyújtott Cassavetes-film a Cinemaxon, melyben a rendező még a főszerepel is meg a forgatókönyvbe is beleártja magát – aki önéletrajzi önsajnáltatásra számít ez alapján, az jól tippelt. John bácsi egy világtól elvonult, kurvák és pia közé menekülő írót alakít, akinek érthetően egyre kevésbé megy az írás, a pia viszont annál jobban, ez viszont ahhoz vezet hogy a kurvázás is egyre kevésbé fog neki menni. Mielőtt elkezdeném ezt a saját életemre is levezetni, szögezzük le, hogy az írónak a pia nélkül is van elég problémája nem csak a kurvázással, hanem általában az emberi kapcsolatokkal, ahogy a lánytestvérének is aki válása elől hozzáköltözik, pont mikor a férfi exneje elhozza a rég nem látott közös gyereket. Emberünk azonban még a végállomáson, Las Vegasban sem tud ezzel a rá zúduló Szeretáradattal mit kezdeni, és sajnos a közönség, vagyis mi sem. Mindless Self Indulgence, ahogy a zenekarnév is mondta volt.

Nem ajánlott rovat:
Mindig azt mondom a színlészkedő rapperekről hogy inkább maradjanak annál amihez értenek, és most sem teszek másként, mivel az HBO Comedy-n egy filmben kettőt is kapunk belőlük fél kilenckor. Ott van Queen Latifah, aki valamikor egy szerethető, szimpatikus és okos rappercsaj volt. Ott van Common, aki lehetett volna egy szerethető, szimpatikus és okos rapper. Itt azonban az összes létező fekete vígjátéki közhelyet elsütik rajtuk: Common egy kosárlabdást alakít, akibe beleszeret a GYÓGYSZERÉSZE kezelőorvosa (Latifah), a férfi ennek ellenére régi szerelmének zsákol, aki alig várja hogy aláfekhessen a fél NBA-nek. A Terápiás szerelem nálam pont az ellentétét váltja ki, ideges leszek tőle, nemkicsit.

Elhiszem rovat:
Gesztesi nem stírölte a pucérkodó Pokorny Liát – Na neeeem, ezt még én se hiszem el!

Kis hírek a nagyvilágból:
18+: A legundorítóbb pornójelenet, amit valaha láttam: "Análba az angolnákat, spermából omlettet készíteni - ilyen extrém pornófilmet sokan láttak." - Ez is olyan mint a homoszexualitás: lassan ciki lesz ha valaki kimarad belőle. Hát én akkor büszkén ÉS MELEGEN vállalom hogy ciki vagyok, mert ezek a filmek is kimaradtak az életemből. Nem baj, hála Magyarország vezető hírportáljának, legalább már tudunk róluk, és ez is valami!!!
A visszavonuláson gondolkozik Nicki Minaj – Ne gondolkodj, kicsi lány: DO IT, FAGGOT!
Az exem szexuális kiszolgálója voltam: "Bizarr kapcsolatát, szexmániás exét és szánalmas szakítását írta meg egy olvasónk." - NEM. Ez az egész szánalmas, ahogy van.
Bruce Willis májusig megbénítja a fővárost: "A Die Hard 5 forgatása miatt hétfőn a Dob utca és Szabadság tér környékét zárják le és lövik szét." - Szerintem ne álljanak meg ott, ne végezzenek félmunkát. Ha már dugó, legyen valami értelme, nemigaz? :DDDD
Ocean: Friss vagy fagyasztott garnélát?: "Sokan kapásból rávágnák, frisset, mert csak frissen az igazi. Nos, én ezt nem így látom, és mindjárt meg is magyarázom, miért." - Nem kell ezt sokat magyarázni! Mi mind tudjuk, mi a különbség a kettő között. Az átlag magyar minden este garnélát eszik orosz kaviárral és séró gárónéval öblíti le.
Zombirákok lepték el a Mexikói-öbölt – Én úgy tudom a fejüket kell levágni. Kivéve ha garnélák, mert akkor megesszük őket, mert nekünk ennyire jól megy.
Börtönbe küldené a "csaló csótányt" Majka – Majka, Majka, azért ne légy ennyire kemény önmagaddal szemben! :DDD
Lelőtt díleréről is írt Szabó Győző – Mint a brutálpornónál meg a homó-seksznél: lassan már nem is színész aki nem drogozik. Mindegy, Győző legalább lejött róla. Én mindig is mondtam, hogy a magyarokra rossz hatással van a kábszer. Mert ugye amíg egy külföldi színész vagy zenész tehetségének szárnyakat ad, addig itthon még egy jó színdarab vagy zeneszám se született hallucinogének hatására. Azt meg hogy szegény dílert lelőtték ki nem szarja le az ügyfelein kívül?! Egy darab szarral kevesebb, maradt így is elég belőlük. EGÉSSÉG!


KEDD, ÁPRILIS 24.:
KRISTÁLYÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN

Megöl ez a tapéta. Egyikünknek mennie kell.
OK, legyünk túl a gyorson és a fájdalommentesen: az ország nagy része a Bajnokok Ligáját fogja nézni a TV2-őn, van is miért, fél kilenckor a Barcelona és Chelsea meccse mindazt az izgalmat elhúzza az orrunk előtt, ami a magyar fociból már évtizedek óta hiánycikk. Az igazi sznobok azonban még ennek se dőlnek be, inkább maradnak a jól bevált és kevesek által értékelt ismétléseknél. Kezdjük a Dunával, ahol újabb Bergmanságot kapunk nyolckor, vagyis ha egyből idekapcsolunk, nem csábít el minket a bőrlabda rugdosása. A Tükör által homályosan egy négytagú nyaraló családon, főleg lányuk megszállottságán keresztül beszél a Istenről és általában a transzcendensről. Rövidsége és kamarajellege ellenére is nehéz darab, és még másik két hasonló követte, mivel Trilógiáról beszélünk. Kilenckor két nagy favoritom, Agatha Christie és Tony Curtis találkozása – na nem a boncasztalon, hanem a Filmmúzeumon, és hozzájuk csapódik egy harmadik, Angela Lansbury, aki talán a világ legjobb Miss Marple-je (és ugye a Gyilkos sorokkal folytatta a nyomozó nyugdíjas imázsát). Kim Novak és Liz Taylor mintha magukat adnák mint két, egymással folyton vetélkedő színésznő: az egyik nagy visszatérésre készül időleges megzuhanása után, ám a másik elhappolja előle a szerepet, és ráadásul valaki egyik rajongóját is megmérgezi véletlenül. Ide totyog be a jóindulatú, csupa mosoly Marple néni, hogy a rendőrséget megkerülve szépen elegánsan megtalálja az igazi gyilkost. A Kristálytükör meghasadt szintén ismétlés, szintén ajánlott – ha Bergman túl magas ma estére, ezt válasszuk, a focit meg szarjuk le, úgyis bemondják a hírekben…

Kis hírek a nagyvilágból:
Kamupisztollyal akart postát rabolni – MUHAHA. Tegyen be ötvenezer dollárt a táskámba, és semmi cicó! - "A fegyvernek látszó tárgytól meg sem ijedtek, a rendőrség a helyszínen elfogta az elkövetőt." – Mondom én hogy tiszta Woody Allen! Bár ő legalább szappanból faragott magának fegyvernek látszó tárgyat, amit sajnos elmosott az eső, de azon legalább nevetni lehetett, ez meg simán csak szánalmas.
Bűnös Izland volt miniszterelnöke: "Az ítélet szerint felelős volt a bankrendszer összeomlásában, de büntetést nem kap." – Meglepne ha pont egy totál csődbe jutott ország vezetőjét büntetnék meg. Mert ugye mit mit csinált, hát csak gurigázott a teljes lakosság életével, ugyan miért járna már ezért büntetés, mégha ki is mondják hogy bűnös!
Megszűnik az ingyen telefonálás – Azoknak akik esetleg nem tudnák: EDDIG SE INGYEN TELEFONÁLTUNK!!! Minek tesznek rá most még extra adót is?!"Júliustól minden megkezdett hívás és elküldött sms után két forintot fizetünk az államnak." – Már aki, gyerekek. MÁR AKI.
Egy hónapon belül engedélyezhetik az abortusztablettát – Nekem így az előbbi hír után most inkább egy jó kis ciánkapszulára lenne gusztusom. Vagy egy erős kötélre…
Szabó Győzőnek a végbelét is átnézték drogért - LESZAROM.
Röntgenszem kerülhet a mobiltelefonokbaÉDES FASZOM, nem is tudom még mi hiányzott nekünk! - "A terahertzes szenzor átlát akár a falon is." - Úgy is kell, adjunk a birka polgárnak mindent a kezibe, a GPS-től kezdve az összes többi katonai csúcstechnikáig. Biztos nem a betörők és bűnözők fogják majd használni, á, dehogy! - "A technológia persze komoly személyiségi jogi aggályokat vet fel, ezért a kutatócsoport egyelőre a nagyon rövid hatótávolságú, nagyjából tíz centire ellátó, de a lehetőségekhez képest nagy felbontású képet adó változatán dolgozik." – A személyiségi jogokat természetesen mindenki leszarta eddig is. Nagy Tesvér: már egész közel.


SZERDA, ÁPRILIS 25.:
AKIT A KÖDKÜRT HANGJA MEGCSAPOTT

Vájszó szíriusz?
Ajánlott rovat:
Ha Altman amatőr színészekkel forgatta volna le a Rövidre vágva c. művét, hasonló lett volna a végeredmény mint az Apró sztorik, és azt is vígjátéknak sorolták be, pedig nem az: három, leginkább önmagát adó figura kergeti benne a saját álmait (tévévetélkedő, elveszett háziállat, új kapcsolat reménye) egy road movie keretében Patagónián keresztül, hogy aztán egy helyen találkozzanak. Nincs benne bonyolult történet, híres színészek, és mégis valahogy összeáll egy egésszé, a főhősök értelmetlen céljai meg csak addig azok, amíg rá nem jövünk, hogy minket is ilyenek (vagy még ilyenek se) tartanak életben. Mindenkinek ajánlott aki elvesztette már a hitét az emberekben, kezdés nyolckor a Dunán. Kilenckor Willem Dafoe egy tőle szokatlanul unintellektuális szerepben a Filmmúzeumon mint rocker bandavezér, aki elrabolja egy veterán katona excsaját, aki épp énekléssel keresi a napi betevőt. A fickó ahogy ilyenkor lenni szokott el is indul a királylány megmentésére, és még a szerelem is rátalál (nem ott, ahol gondolnád). A Ha eljönnek a bomberek a nyolcvanas évekhez képest is bizarr, de nagyon jó elegye a Cry Baby-nek (zenés betétek, rock and roll-életérzés) és a Sin City-nek (képregény-esztétika, éjszakai helyszínek). Ahogy a kultfilmek általában, ez is óriási bukta volt (trilógiának tervezték amúgy), pedig a kameramozgás (hazánk fia, Andrew Laszlo) meg a zene is (Ry Cooder és mások) nagyon rendben van. Több értelemben is múltidézés: a keletkezésénél csak a cselekményének ideje régebbi, ezt is vegyük figyelembe, de ennek ellenére se retrózásból nézzük. Kiemelten ajánlott!

Elhiszem rovat:
Leszbikust követel a Jobbik a tankönyvbe: "Kivennék Faludyt a tantervből, mert biszexuális volt, cserébe betennék Tormay Cécile-t, aki ugyan jobboldali, ámde leszbikus, csak nem tudják róla." – Megértem őket, mert ugye az embernek mindig mindent a saját helyzetéből kell megvizsgálnia, és én is szívesebben feküdnék két leszbikus nő mint két bisekszuális férfi közé!44!!4 négy

Budapesten a legdrágább a Zélet rovat:
Autós üldözés a Vörösmarty utcában: "A Die Hard 5-ben harckocsi repít fel egy autót." – Ööööö…az nem 2006 őszén volt? Vagy akkor csak beindították, és eddig tartott megtölteni a lövegtornyot?
Kilőtték a mozgólépcsőt Bruce Willis alól – Dehogyis lőtték, szétesett :DDD Jóhogy azt nem mondjátok hogy az égő metrószerelvény is csak forgatási kellék volt! - "A 4-es metró Tétényi állomása helyett a Baross térin akciózhatnak a legdrágább itt forgó filmben, a Die Hard 5-ben. Kedden autó is röpült a VII. kerületben." – Fasza, nagyon fasza. Ha valaki most robbantgatna meg leszámolna, fel se tűnne senkinek.
Pest Berlinnek és Párizsnak is tökéletes – Ja. Csak Pestnek nem az. Szánalmas hogy Budapest épp sajátmagára nem hasonlít, csak mindenféle lelakott századfordulós meg nyolcvanas évekbeli városokra. - "Háborús filmet, századfordulós drámát és horrort is szívesen forgat Hollywood az ezerarcú városban."Forgatnak?! De hát ez a mi mindennapi életünk: háború az utcákon (kirabolnak / agyonvernek-e munkába menet vagy hazafele), dráma a munkahelyen (megvan-e még az állásunk, és ha igen, meddig), otthon meg a horror (elfogyott a sör, pedig ezt józanon nem lehet kibírni)!

Kis hírek a nagyvilágból:
Átnevez néhány megállót a BKV: "Az egységesítés miatt megváltozik a megállók neve."ÉDES FASZOM! Már megint?! Inkább a metrókat újítanák fel!
Állvány dőlt a csepeli HÉV vezetékére – Lássuk meg ebben is a jót: legalább nem kábellopás történt ^^ Meg majd biztos itt is lesznek átnevezések, talán még a darut is beleveszik...
A kártya intelligens, mint egy egyetemista – Na most kondult meg felettünk a vészharang, gyerekek. Sajnos egy mai átlag egyetemista tényleg csak annyira intelligens mint a diákigazolványa, elég felmenni a faszbúkra a bizonyítékért…
Előfizetésalapú telefonadóért lobbiznak: "Néhány szolgáltató szerint ezt könnyebb lenne beszedni, de ezzel a kis keresetűek szívnák meg." – Segítek: MINDIG a kis keresetűek szívják meg.
Bezár a Coke Club, Deutsch kiakadt: "A bíróság csak 9-ig engedélyezte a zenét a siófoki klubban. Deutsch Tamás szerint ez vérlázító." – Reklamáljon a kétharmados többségnél…
DK: Ne Orbán halálos ölelését válasszák! - …inkább gyurcsányét, ami már egyszer megszorította bennünk a szuszt :DDDD Tényleg nincs kire szavazni, ha csak erre a két emberre lehet: "Az AB épülete előtt Gyurcsány Grósz Károly utódának nevezte Orbánt, akinek az legyen a legnagyobb boldogsága, ha a DK nem frakciózhat." – Ebben az a vicc hogy feri valószínűleg még kezet is fogott grósz károllyal, most meg negatív példának hozza. Te is fiam, Brutus?
Hesna: Bizarr: "Nem hinnéd, mi zajlik a kertvárosi házban. (…) Bejutottunk a világ egyik legbizarrabb intézetébe. Ami kívülről egyszerű, kertvárosi családi háznak tűnt...és ahol elszáradt, porlepte virágcsokrok, különös tartályok és egy még különösebb férfi fogadott minket... Ha kitaláltad, hogy hol jártunk, már csak egy kérdésem maradt: te fizetnél, hogy belekerülj egy ilyen tartályba?" - Év kommentje-candidate:

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.04.24. 14:39:24
én fizetnék hogy belekerülj egy ilyen tartályba.



CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 26.:
KÜLÖNÖSTÁRS-KERESŐK

Rough magic helyett Hard Magic. És csak semmi peyote, értem?
Talán érdemes rovat:
Tegnap egy egyéjszakás seksz-partnerekről szóló műsort ismételtek valamerre, de azt több okból sem raktam be: mert ismétlés, mert erkölcstelen és káros "értékeket" közvetít, és főleg mert angolok szerepeltek benne, akik között viszonylag kevés a porno-STÁR külsejű. Ma bezzeg mennyivel jobb dolgunk van: negyed tizenegykor bebizonyítja nekünk az HBO hogy a tartós kapcsolatok is kezdődhetnek online. (Külön FASZKORBÁCS jár a készítőknek azért hogy Valentin-napon forgatták ezt a doksit.) Mindegy, elég a cinizmusból, a Társkeresők a neten megcsillantja előttünk a reményt a nagy Ő-re bár személy szerint ez a netes ismerkedés nekem eddig még nem jött be, persze lehet hogy nem trollkodnom kellene ezeken a párkereső-oldalakon…

Ismétlés, de ajánlott:
Nyolckor gyerekkorunk egyik kötelező olvasmányát, az Egri csillagokat adja a Duna TV. Mit lehet róla mondani azon túl amit már mind tudunk, hogy történelmünk egyik nagy győzelméről szól és parádés szereposztással (Sinkovits, Gobbi Hilda, Ruttkai Éva)? Talán csak annyit hogy ma már több okból sem készülhetne ilyen film sehol a világon, ergo addig nézd meg amíg lehet, még mielőtt a polkorrekciós brigád át nem íratja a regényt és újra nem forgatja a filmet (és nem, nem a karórás törökök miatt). Mintha kötelező volna minden feltörekvő színésznőnek legalább egy bűvészes / cirkuszos filmet leforgatnia: ami Vanessa Paradis-nak a Lány a hídon, az Bridget Fondának a Különös varázslat, vagyis a semmiből semmibe jövő és nagyon MENŐ, titokzatos majdnem-eszkimó asszony vándorlása a Zélet sárga téglás útjén, ami összetört férfiszívekkel van kikövezve. Mert hiába szemelte ki magának egy karrierista politikus, ha a nőt jobban érdeklik az indiánok titkai, és el húz Dél-Amerikába. Az aranyifjú persze felbérel egy újságírót hogy kövesse a csajt, az azonban belezúg. Mi is eshetünk egyet kilenckor a Filmmúzeumon.

Magyarul!!!! rovat:
Ő élvezi a két pasit, mi ketten jól elvagyunk: "Férfiolvasónk két úgynevezett sporttársáról mesél, egyikük férfi, másikuk nő. Mind kalandozó heterók." - Úgynevezett sporttársak, basszus...MAGYARUL: melegek.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tékozló Homár: Poloskák a négycsillagos wellnesshotelben: "Kinyitottam a szemem, és vajon mi nézett rám a pohár széléről?! Persze, hogy egy poloska." – Megint a posztoló a hülye: itt reklamál, ahelyett hogy örülne hogy ennyire fontosnak tartják a szállóban, hogy bepoloskázzák a szobáját!
Tovább gyilkolja a kormány a vasutat: "Leállt 410 vonat, májustól buszbérlettel is utazhatunk 21 vonalon, de a MÁV nem kap érte pénzt." – Csak mint mindennel: előbb szétverni, utána bagóért átjátszani, majd villámcsapásra feljavítani, hogy a fogyasztó boldogan fizessen…
Ötezer veszélyes androidos program van: "Van , amelyik túszul ejti a telefont, egy másik plusz díjat számol fel a fizetéseink után." - Ilyenkor örülök hogy nincs házi robotom.
Timelord: A telefon nélküli élet: "Egy telefonhálózat nélküli világ kreatív ötletei." – Hála a kormánynak, hamarosan mind megtanulunk telefon nélkül éni…
Elhunyt Polónyi Gyöngyi színész: "Halász Judit és Tordai Teri pályatársa volt, az utóbbi húsz évben idős, elhagyott embereket gondozott."Na ILYEN egy színész, és ilyen egy ember. Tegyétek oda a gázoló stólbuci mellé az életútját: zongorázni lehetne a különbséget. Sőt, Hammond orgonázni.
Boldal: Egy nagyon menő sorozatgyilkosos klip: "Hú, de menő ez a klip. Mondom úgy, hogy tulajdonképpen semmit nem tudok az előadóról." – Hú, de egy köcsög sznob vagy, mondom én, úgy hogy semmit se tudok rólad, csak a posztodat olvastam, azt meg magamtól is tudom hogy SOROZATGYILKOS =/= NEM MENŐ.
Subba: Csak erős idegzetűeknek: Részeg lányok buzikkal verekednek – Sajnos nem ez van a videóban, hanem bizonyíték arra hogy valóban kitermelődött ez a bennfentes magyar kultúrsznob indie-akármilyen réteg. A Room magazin buliján készült egy videó, aminek a vége felé egy remélhetőleg csak részeg srác és hasonló lány "énekel", és egyikük még gitározik is. Ha ez nem a BÖLCSÉSZ-közhely megtestesítője, akkor nem tudom, mi az (tényleg, a Gödör is ott van tőlük nem messze). Nap kommentje:

megélhetési ... 2012.04.22. 20:43:35
A srác a gitárba, a lány a piába, a gitár a lány hajába. Hiába minden, minden hiába.


Mára ennyi, ne feledjétek a holnapi tévémentes napot!



Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés