2012. 06. 02.
0623 (jún. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚNIUS 2.:
FEL A FÁRA, Ó…


Góbi Hilda
Kaland, FÉREG játék, rovat:
Két családkompatibilis akciódúsítót is adnak ma, az elsőt fél nyolckor a TV2-őn, ráadásul itt az egyet fizet, többet kap-elv érvényesül, merthogy a Fáraó bosszújához sikeresen kifilézték az Indiana Jones jobb epizódjait (egész konkrétan magát a főhőst), illetve az azokból összeszedett Múmia-franchise-t (szegény fáraók, ha tudták volna mi mindent fognak a 20. században a nyakukba varrni!), hozzácsaptak ezt-azt a Stargate-ből (átjáró két világ, élet és halál között) illetve az Ötödik elemből (a fő-múmia, Tutenkámen széttörte az átjáróként szolgáló Tabula Smaragdinát, hogy a darabokat, mint a Pokémonban: gotta catch’em all, a világ minden tájáról) szóval úgy is mondhatjuk, hogy jóleső, ismerős érzések fognak visszaköszönni mindjárt az első percekben, amiket jó sok fog még követni, ebből következik hogy az előnye egyben a hátránya is: a voltmár-szindrómát nehéz békésen elviselni, főleg majd’ három órán át. Valamivel jobb az M1-en a Gyémánt románca, amit csak a magyar címadók igyekeztek a smaragdhoz kötni – a közös pont max. a drágakövek utáni hajsza, amibe itt egy BRIT amerikai tudós és bombanő felesége is beszáll, fel is bérelnek egy helyi szerencsevadászt (Billy Zane kivételesen pozitív figurát alakít), amíg csapatukat szét nem robbantja egy másik zöld és csillogó szemű dolog: a féltékenység…kezdés 20:10-kor.

Ismétlés, de ajánlott:
Megint M2, de most a Mestersége: színész sorozat, és benne Gobbi Hilda. Életében legenda volt és legendák keringtek róla, például hogy mindig más néven írta alá a munkahelyi papírokat (általában német vezetőkén), de mindez mellékes (ahogy az is hogy a magyar LMBT közösség hőseként tiszteli): a lényeg a szakma, ő pedig tökéletes színésznő volt. A mostani felhozatal ismeretében külön örülök annak hogy még láthattam játszani – de aki nem, az 22:20-tól vigasztalódhat ezzel a doksival, meg a benne feltűnő archív felvételekkel, meg (nem csak) speciális helyzetekre jótanácsával: sört kell inni, sok sört...

Nemzet, halál, rovat:
Jó, akkor most sokan meghalunk:
"A Drognapló című önéletrajzi dokumentumregény íróját, Kubiszyn Viktort követtük a nyolcadik kerületbe, drogos életének helyszíneire és a rehabra. Élet a heroinnal, és nélküle." – Minden tiszteletem azé aki lejön a szerről, de mintha Szabó Győző is pont most akarna egy ugyanilyen könyvet eladni, nem?
Mind meghalunk, de most tényleg – Tényleg? MEGINT? :DDD - "Négymilliárd év múlva a Tejútrendszer összeütközik az Andromédával, és nekünk annyi." – Hát gyerekek, ha megérem azt az időt jó egészségben és fiatalságban, majd tartok egy jó kis búcsúbulit, és minden olvasómnak fizetek egy üveg pezsgőt…de komolyan!

Magyarul! rovat:
Ridley Scott szerint jó lett a Prometheus – Na, legalább a rendezőnek tetszik…bár ez általában rossz előjel: Fellini például kifejezetten utálta a befejezett filmjeit, de mondjuk Ridley se egy Federico… - "Mérföldkő lehet a 3D filmgyártásban. A kritikusok is istenítik, kivéve néhány Alien-mániás fanyalgót."MAGYARUL: pont azoknak okoz csalódást, akik a legjobban várták.

Elhiszem rovat:
Közzétették a Cozma-ügy ítéletét: "Az enyhítést azzal indokolja a bíróság, hogy a szándék testi sértés volt, nem gyilkosság."ABSZOLÚT HIHETŐ, ABSZOLÚT ELHISZEM! Nyilván Szögi Lajosnál meg annál a nemrég agyonvert embernél is csak testi sértést akartak, és csak úgy, különösebb ok nélkül, mert mit árt az az embernek ha néhanapján késsel, szamurájkarddal, kapával meg vasvillákkal egy kicsit testi sértésileg megfenyegetik? Dehogy árt az ilyesmi, sőt, szinte már használ. Hát mit tehettek szegények arról hogy néha egy kicsit elfajul a fenyegetés és az emberük vérbe fagyva, véres péppé verve vagy szurkálva ott marad a földön, hát dehogy tehetnek ők erről, sőt, meglehet ott se vótak. Az meg hogy néha kicsúszik a szájukon ez-az ("üsd a magyart", satöbbi), hát ezt se kell ám komolyan venni, hát nem úgy értették, még akkor se amikor épp halálra verték-késelték közben az illetőt. Nem szabad ám mindent mellre szívni, ez csak egy kicsit más kultúra!!!!44 négy
Életfogytiglant kértek a csepeli vádlottakra: "Az ügyész az iskolai kettős gyilkosság mindkét vádlottját örökre rács mögé küldené." – Szerintem meg a Cozma-ítélet ismeretében fel kéne őket menteni, és Kossuth-díjjal kitüntetni, utána pedig könyvet kell iratni velük az előzetesben töltött időszak Legfontosabb Traumáiról. Méghogy gyilkosság, hát biztos csak túlzásba vitték a tanulást és a fakultatív testi sértést.
Kiraboltak egy pénzváltót Győrben: "A fegyveres támadók délben rontottak be a belvárosi idegenforgalmi iroda pénzváltójába." - Méghogy fegyveres rablók! Megélhetésért küszködő, szegény nincstelenek, akik épp csak annyit vesznek el, amennyi nagyon kell, ráadásul még testi sértés sincs a szándékukban!
Bankosokat vertek át a pénzpörgetők – Dehogy verték, hát milyen egy kirekesztő, intoleráns Index-megfogalmazás ez már megint?! Egyszerűen megláttak egy kiskaput és élelmesek voltak, ennyi! - "A temesvári rodolfók kilenc magyar fiókban jártak sikerrel, csak egy pénztáros volt résen."MEGÉLHETÉSI BŰNÖZÉS. Hát most miért, valamiből ezeknek is élni kell, nem? Nem dolgozhat meg adófizethet mindenki! Rodolfó is biztos örülne, ha a nevét bűnözőkre kisbetűsítve látná!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Kétharmadba foglalják Schmitt fizetését
– Na végre levehetem a cinikus álarcot! Nagyon örülök hogy kétharmadolják a fizetését, elég neki a maradék egyharmad is…várjunk csak… o_O - "Matolcsy az alaptörvénybe foglalná, hogy a volt elnökök fizetését is sarkalatos törvény szabályozza." – Hát én akkor most asszem iszok még egy sört.
Zalatnay melle nem olyan, mint 20 éves korában - Na jó, de ő se olyan már mint húsz évesen volt. Rádaásul az még valamikor a hatvanas években lehetett, mármint az ő húszévessége...
Ridley Scott leforgatja a Blade Runner 2-t: "Akár Harrison Ford is visszatérhet Deckardként, de nem tudni, folytatás készül-e vagy előzmény." - Mivel Harrison Ford se lett fiatalabb, és mivel az eredeti író több évtizede meghalt, ki lehet találni mi lesz, és hogy milyen lesz, akár a Prometheus ismerete nélkül is.
18+: Megette a szívét és az agyát: "Itt az újabb amerikai kannibál. El akarta hitetni az apjával, hogy egy állat, és nem a lakótársuk fejét találták meg a mosókonyhában." – Megint ez az intolerancia ahelyett hogy a kannibalizmust is a Trending 2012-be sorolnák. Na és ha embert akart enni, hát mi van akkor?! Az amcsik igazán példát vehetnének Norvégiáról, ami innentől a Demokrácia új zászlóshajójának tekintendő:
Fizetett sakkozókat keresnek Breivik mellé: "Sakkozókból és börtönőrökből alakított teremfoci-csapat várja a tömeggyilkost a rácsok mögött." - MUHAHA. Ennyit a börtön elrettentő erejéről: ez leölt egy rakás gyereket, erre ahelyett hogy egy injekcióval átküldenék a pokolba vagy az áldozatok szüleinek kezére adnák, embereket fizetnek azért hogy szórakoztassák és fizikailag karban tartsák. Birka norvégok, norvég birkák!
Siegel nem javasolja az euró bevezetését: "Az amerikai professzor szerint jó ötlet a forint leértékelése, az európai dráma elkerülhetetlen." – Ez az, igen, nagyon kellenek nekünk az ilyen jó ötletek… :SSS
Demján: Nem javul a magyar életszínvonal: "Az üzletember tíz évig nem vár változást." – Hát a mi életszínvolunkban nem is lesz. Viszont abban biztos vagyok, hogy az övében sem, és ez engem boldogsággal tölt el, hát még ha én élhetnék tíz évig az ő szintjén!44 Viszlát holnap, EGÉSSÉG!


VASÁRNAP, JÚNIUS 3.:
SORBAN A GÖRÖG, S BORBAN A VIGASZ

Blézerbirkák
Ismétlés, nem ajánlott:
HBO, 20:00: Fekete hattyú – Aronofsky filmjeivel egyre inkább úgy vagyok, hogy egy-kettő (általában a koraiak) kivételével már próbát se merek tenni velük, és mint már milliószor elmondtam, a Rekviem… volt a fordulópont. Tény hogy minden a végsőkig élesítve van a rendező úrnál, tény hogy rendre díjeső a jutalom, de én még mindig a lelket hiányolom belőle (na jó, az néha megvillant a Pankrátorban). A két fő perfekcionista, Hitchcock és Kubrick is akkor a legjobb amikor kilátszik az emberi énjük, vagy a történeten keresztül amit megfilmesítenek, vagy egy váratlan jelenettel. A Black Swan tökéletes, mint a Rekviem…, a Tágra zárt szemek vagy a Fal, de a végére az ember úgy van ezzel is hogy vagy a filmnek lesz vége vagy az életének, annyira depressziós és annyi fölösleges világfájdalmat zsúfol bele egy egyszerű történetbe (megintcsak a kis lábra nagy cipő esetével van dolgunk). Röviden: mindenkinek ajánlható akinek a technika fontosabb mint a mondanivaló, és akinek elég ha lehúzzák negatívba a tudata / hangulata összes szintjét. Azok akik feltöltődni, netán szórakozni akarnak a hétfő reggeli munkakezdés előtt, ne kapcsoljanak ide.
M1, 22:25: Veszélyes Bangkok – Ugyan nem vagyok profi távol-keleti film rajongó de még én is ismerem a Pang fivérek munkásságát, avvól is nyilván az izgalmasabb-fosatósabb opusokat. Épp ezért szomorú, hogy ők is beállni látszanak a sorba Besson és Ridley Scott mögé: az amerikai törvények mostohán bánnak a külföldi filmekkel, amik –legyenek bármilyen jók – csakis USA produkcióban juthatnak el ott a szélesebb közönséghez. A rendező előtt ilyenkor két út áll: vagy eladja remake-nek a művét, vagy maga dolgozza fel, a harmadik lehetőség ugyanis az, hogy jön egy szemfüles amcsi és lenyúlja az egészet (Tarantino, are you listening?). Pangék a második lehetőségre szavaztak, amikor ottani szereplőgárdával folytatták vagy forgatták újra fontosabb munkáiat, és anyagilag lehet hogy bejött nekik, azonban a hitelességüknek nem tett jót. Az érzelmes bérgyilkos sztorija egyrészt régi, másrészt Nicholas Cage nem túl hiteles, mint Keletre szakadt Leon, amint utcagyerekeket tanít túlélni és süket lányokba szeret bele. Kerüld.

Ismétlés, de ajánlott:
Viasat3, 21:50: Baseball bikák
– Seksz és sport – a tuti befutás receptje a felnőtt közönségnél. Itt az ezerszer elcsépelt amerikaifoci-csapatos közhelyen csavarnak egyet egy kikapós MILF segítségével, aki a kisvárosi focisták beavatását és férfivá érlelését végzi: évente a SZÁRNYAI mellei alá temet egyet, ám idén két új játékost is leigazolnak, nekem meg van egy olyan gyanúm, hogy ebből egy frankó édeshármas lesz, és legyünk őszinték, szívesen lennénk Kevin Costner vagy Tim Robbins helyében, és Susan Sarandon alatt :))))

Ajánlott rovat:
Duna World, 21:00, Kastély a Kárpátokban – Mintha szántszándékkal nem a királyi TV-ken adnák ezeket a jó kis doksikat, pedig mindannyiunkat érint a téma: mi történt a nemesekkel, miután a gengszterváltás után visszajöhettek és vosszakapták régi hajlékaikat? Erdélyben például a Mikes kastélyba újra visszatért az élet a régi lakókkal együtt, akik felújították, és igyekeztek megfelelni mind a mai kor kihívásainak (turisták), mind pedig saját történelmüknek (vagyis még a turisták kedvéért se mentek le kutyába).

Királyi csalás rovat:
60 éve uralkodik II. Erzsébet: "Az élénk színeket kedvelő királynő 25 évesen került a trónra, lőtt gépfegyverrel, megőrizte a monarchia népszerűségét. A királynő élete Nagy Képben." – Túlélte a Sex Pistols együttest is az uralkodása. Sajnos.
II. Erzsébetről neveznék el a Big Bent: "A világhírű óratoronynak csak a hivatalos nevét változtatnák meg a gyémánt jubileum alkalmából." – Csak nyugodtan! Hamarosan úgyis mecset lesz belőle :DDDD
Magyarországról a sörhas jutott eszébe: "Fülöp herceg a királynő árnyékában előszeretettel puffogtatta viccesnek szánt megjegyzéseit." – Hogy is mondta Eddie Murphy? "Ha ha, very funny, motherf***ker!"
18+: A queening, azaz az arcraülés az eheti póz - …avagy a Velvet is megemlékezik, én meg LESZAROM. Ha már itt tartunk:

LESZAROM rovat:
Seggvonalat villant új divatfotóin Rihanna – Én a seggvonalát is LESZAROM, hangja ugyanis még mindig nincs.
Bruce Willis összerondította a Hősök terét - LESZAROM. - "Orosz rendőrök, rengeteg szemét és Tarlós István társaságában vett fel jelenetet a Die Hard 5-höz." – Még mindig nem értem hogy mi ebben mi az extra, hát mi ebben élünk mindennap, ezek meg filmet forgatnak róla?!

Kis hírek a nagyvilágból:
Hoszni Mubarak életfogytiglant kapott: "A volt egyiptomi elnököt a tüntetők tömeges lemészárlásában játszott szerepe miatt ítélték el." – Elmaradottak ezek az egyiptomiak! Bezzeg nálunk akkora de akkora demokrácia van, hogy szabadon rohangálhatnak a gyilkosok, és elmehetnek korábbi gyilkostársaik szoborállítására is! Demokrácia FTW!!!
Letörték a fehérvári Országalma keresztjét: "A kár több százezer forint, a rongálók akár 3 év börtönt is kaphatnak. Szemtanúkat keresnek."MUHAHA. Nyilván nagy erőkkel keresik, és majd nyilván jól megtalálják őket! Mintha nem lehetne ezt az egész színesfém,- meg szoborbizniszt két hét alatt felszámolni, hogyha komolyan akarnák!
Compact Disco: az országot minősíti a 24. helyMUHAHA. Kolin 2., remélem mennek is utánuk. Azért nem semmi, hogy mindenért az ország megítélése a hibás, meg persze a nép, aki lehetne toleránsabb és megértőbb, majd a Művész Urak megmutassák neki, hogyan is kell aztat, és akkor majd előrébb helyeződnek az eurovízión...
Ivanovics akár sorban áll a zuhanyzóért – HÁT PERSZE! Nem inkább szereti ha mások állnak sorban a háta mögött, miközben ő a szappanért hajolgat?!
Beyoncé egyre jobban hasonlít Shakirára – Érthető. Mindketten sátánisták, mindketten eladták a lelküket a sikerért, természetes hogy egyre jobban hasonlítanak egymásra!
Orbán: A középosztály olyan, mint a pornó - Ez esetben a középosztályt is SUNÁZNÁM! - "Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki rendezvényen, a beszélgetés után tartott előadásában a középosztállyal kapcsolatos vitára reagálva azt mondta, az olyan, mint a pornográfia, nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az." - Én hasonlóképp vagyok ezzel a mondattal: nehezen tudom definiálni hogy ez most mit jelent, és hogy sírjak vagy nevessek-e rajta, abban viszont biztos vagyok hogy iszok egy sört, és nektek is ezt tanácsolom. Viszlát hamarosan!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés