2012. 06. 11.
Június idusa (jún. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚNIUS 11.:
OLDÁS. PONT.

Ide (ne) lőjetek!
Talán érdemes:
Filmmúzeum, 21:05: Forráspont – Sztenderd akciófilm amit csak a legendás Dennis Hopper dob fel úgy-ahogy, mint főgonosz, akinek egy alvállakozója (Viggo Mortensen) megöli a fekete Dirty Harry, Jimmy Mercer (Wesley Snipes) egyik emberét. Nothing special.
M2, 22:40: Az éjszakai busz – …avagy a sivatag éjféli expressze, ami nem síneken hanem egy aknamezőn keresztülvágó úton halad az Irak-Irán frontvonaltól a fővárosig. Utasai hadifoglyok, két, fitalal őr és a busz idősebb vezetője pedig csak azért ezt a melót végzik, mert nincs jobb (katonáéknál nem szokás válogatni, nincs is miből). Ahogy az a hasonló idegörlések esetében (A félelem bére) lenni szokott, az út hosszú (egész pontosan egy napos) és életveszélyes, és nem egyértelmű hogy ki áll a rács melyik oldalán, és nem véletlen egy kedvenc filmemmel, a Dombbal való hasonlóság (nem csak a fekete-fehér alap miatt). Mára talán ez a legjobb.
Film+2, 22:50: Hullajó feleség – Carrie Fisher egy fordított Ghost-történetben, mint halott feleség, aki csakazértis visszatér férjéhez, részint a házastársi hűség, részben a házat kirámoló és őt megölő bűnözők láb alóli eltevése céljából (és persze hogy úgy, hogy csak a pasija számára látható). Lehetett volna ebből egy kicsit többet kihozni, bármennyire is utálom a Ghost-ot, az legalább egyértelműen az, ami...

Kis hírek a nagyvilágból:
Hétfőn nagyot mond az Apple - Sőt, nem csak hétfőn: minden nap. - "A cég legnagyobb éves rendezvényén új iPhone, Macbook és egy tévés platform jelenhet meg." - Mindegyiket LESZAROM.
Bezárulnak Kanada kapui a magyar romák előtt: "Szinte biztos, hogy hétfőn átmegy a kanadai törvényhozáson a menekültügyi kiskapukat bezáró javaslat, amelynek megszületését nagyrészt az eddig megállíthatatlan magyar menekülthullám inspirálta. Ha a törvény - valószínűleg júniusban - hatályba lép, attól kezdve másfél hónap alatt az országon kívül találhatják magukat a Kanadában menedékjogot kérő magyar romák, akik eddig hosszú éveken át élhettek ott állami segítséggel." - Sőt, elsősorban csak abból, meg az anyaország szapulásából, ami azért is érdekes, mert "a nagykövethelyettes azt is megjegyezte, hogy a roma közösségen belül nagy zavar van abban a tekintetben, hogy mit is jelent menekültnek lenni. Mindennapos eset, hogy a Kanadába érkező romák a magyar nagykövetséghez fordulnak, hogy segítsenek menedékkérelmet benyújtani. "El kell magyaráznunk nekik, hogy ha Kanadába menedékjogot kérnek, az azt jelenti, hogy tőlünk szöknek meg, vagyis jobb lenne, ha a szándékukról nem tájékoztatnák a magyar államot."" - MUHAHA. Ez kurva nagy, basszus. Kimenekülnek mert itt "üldözik" őket és utána egyből rohannak az ottani magyar nagykövetségre :DDD Ez igen, ehhez már komoly arcbőr kell. Komolyan, miért nem lehet megvonni az ilyenektől az állampolgárságot?
Egyetlen kormánya marad Európának?: "A németek akkor vállalnak többet, ha közös pénzügyi kormányzást vezetnek be az eurózónában. Sohasem volt még ilyen közel az Európai Egyesült Államok." - ...és szerintem legyenek a németek ennek a kormánynak a vezetői, nekik már úgyis nagy gyakorlatuk van az ilyesmiben!
Koránidézetekkel nyugtatják a rabokat: "Vallási átneveléssel próbálkozik az afgán kormány a börtönökben a tálib merénylőkkel szemben." - EPIC FAIL / DOING IT WRONG cross, hát legtöbbjük pont a vallási meggyőződés miatt lett terrorista... o_O
Házkutatás közben lett öngyilkos egy díler - NAGYON HELYES, remélem az összes többi kábszerkereskedő is követi a jó példát ^^ - "A 39 éves visontai férfi engedély nélkül tartott fegyverével fejbe lőtte magát." - Trending 2012? Anyway,



KEDD, JÚNIUS 12.:
ILYEN VOLT:

ILYEN LETT:

Nahh, megint későn értem a kocsmába, cserébe megint rövid leszek:

Ismétlés, nem ajánlott:
HBO Comedy, 20:25: Golfőrültek 2. - Az elit labdakergetők közé most egy frissen a környékre költözött újgazdag próbál bejutni, és mivel szép szóval nem megy, marad a pénz. A golf annyival szimpatikusabb mint a foci, hogy nem nyomják agyba-főbe az ember pofájába. Ezt a filmet azonban még ez se menti: a remek első rész humorának nyoma sincs benne, ahogy a szereplőgárdának se: egyedül Chevy Chase maradt (igen, még a hörcsögöt is kirúgták, hogy egy animált utánzattal helyettesítsék).

Ismétlés, talán érdemes:
Film+, 22:45: A bizalom ára - A ma adott két Kelet-Európában forgatott kémfilm közül ez a jobbik. Hiába a Kémjátszma budapesti képei, a nagy nevek, én még mindig a söráztatta Prágára és Dolph Lundgren lényegretörő stílusára szavazok, aki világbékét veszélyeztető férfi bérgyilkosokat meg tudja különböztetni a már visszavonult nőtársaiktól (nem nehéz, utóbbit Maruschka "SUNÁZNÁM" Detmers játssza).

Annyira rossz, hogy talán érdemes:
Universal Channel, 23:20: Meteor vihar - Takács Tibor, a magyar Uwe Boll (vagy inkább Ed Wood?) neve a garancia arra hogy alacsonyan fognak szállni a CGI- aszteroidák, nem lesznek ismert arcok a stáblistán, és kellően bárgyú lesz a történet ahhoz hogy még a legelszántabb katasztrófafilm-rajongó is sírva meneküljön.

Kis hírek a nagyvilágból:
Vaddisznógázolás Budán: "Nem tudni, hogyan jutott a Szilágyi Erzsébet fasorba." - Pedig egyszerű: tartotta magát a Trending 2012-höz, be is fog kerülni a Cool List 2012-be!!!
Vége a magyar romák kanadai áradatának: "Az ottawai parlament alsó háza elfogadta azt a törvényt, ami lényegében bezárja előttük a kaput." - Természetesen most flígauf benedek rohan és forgat egy filmet, a TASZ és a Helsinki Bizottság bojkottálni fogja egész Kanadát, Amerika pedig élesíti az atomtölteket :DDD
Recorder: Indiai cigánytemetés Miskolcon: "Az Edda 1983-as búcsúkoncertjén fanatikusok törtek-zúztak, bőgtek és rimánkodtak az utcán." - A Recorder cikkeinek egy külön válogatást fogok szentelni. Egy harminc évvel ezelőtti búcsúkoncertből egy ennyire ténylegesen rasszista címet kihozni...ez olyan mint mikor a Lángoló Gitárok Fuck you, Hungary! címmel rakott ki postot, és utólag kénytelenek voltak átírni.
Urbanista: Atomvillanás a Kázmér úton?: "Becsapódott egy ufó a XII. kerületben? Esetleg lézerrel lövik a budaiak a Google műholdját?" - Bár ott tartanánk! Sajnos valószínüleg csak Béla bácsi rúgott be egy kicsit...
15 és 20 évet kaptak az idős férfi gyilkosai - Miért nem felezik-harmadolják mint a Cozma-ügy vádlottjaiét? Ez is csupán testi sértésnek induló megélhetési bűnözés volt: "A részeg rablók egy garázsából akartak gázolajat lopni, de a tulajdonos rajtuk ütött. Agyonverték." - Ilyenkor örülök, hogy nálunk nem az van mint Amerikában, ahol megvédheted a tulajdonod. KÖSZÖNJÜK KUNCZE GÁBOR!
Fiúnak álcázva csajozott az amerikai nő: "17 éves fiúnak kiadva magát cserkészte be 15 éves áldozatát, akinek a műpénisz sem tűnt fel." - Hát igen, a mai fiatalokat már nehéz meglepni ^^
Gyógyíthatatlan lesz a tripper: "Évente 100 millió ember kapja el a betegséget, ami elkezdett ellenállni az antibiotikumoknak." - ...és nem csak a fiatalok, a betegségek is egyre ellenállóbbak. Evolúció FTW!
Nagy Imre összehozta Gyurcsányt és Hillert: "Az 56-os miniszterelnökre emlékeznek kivégzése évfordulóján. Egy színpadon fognak szónokolni." - De szép is az amikor az elkövetők utódpártja emlékezik arra akit az elődeik megöltek! Magyarország, én így szeretlek! Jöjjön akkor egy örökérvényű Örkény-idézet:

Bajtársi találkozó

E hó 20-án a városligeti kertvendéglőben bajtársi összejövetelre hívom mindazokat, akik tíz évvel ezelőtt ugyanebben a kerthelyiségben történt agyonverésemen személyesen részt vettek.

néhai Ordódi B.




SZERDA, JÚNIUS 13.:
THUNDERBOLT AND LIGHTNING

Very, very frightening.
GALILEO!
Ismétlés, de ajánlott:
Negyed tizenkettőkor egy negyvenéves, de mégis kortalan Hammer horror a Cartoon Network / TCM műsorán, ami érezhetően megtermékenyítette sok más rendező (pld. Argento) fantáziáját. A szőke zenekutatócsaj egy elhunyt komponista életművét jön felderíteni Franciaországba, azonban a férfi kellően őrült családja (élén a drogfüggő gyerekkel) erősen hátráltatja a munkában. Mindezek ellenére talál egy eddig ismeretlen (és nem mellesleg befejezetlen) művet, a baj csak az hogy egy gyanús zongora és egy még gyanúsabb próbababa is jár mellé. Valószínűsíthető, hogy a concerto a nő felfedezéseivel párhuzamosan jut el a Crescendóig. Mindenkinek, aki a visszafogott borzongatásra esküszik.

Ajánlott:
Nyolc előtt öt perccel az állatvédelmi kérdések ütköznek az önvédelemmel az HBO2-őn: szabad-e védett állatra (itt épp Farkasra) lőni, ha az rátámad a magányos rénszarvastenyésztő állományára? A Peter Stormare alakította családapa az őt példaként tisztelő fia érdekében vallja azt, hogy ő ejtette el az állatot és nem a gyerek – így ugyan szembe kell néznie az állami retorziókkal, de legalább biztos lehet benne, hogy az ősi elvekre épített nevelése értő követőre talált.
MGM, 23:00: Villám és Fürgeláb – Egy régi Jean Gabin-film (Szentév) alapötletét viszi tovább Michael Cimino ott ahol az eredeti befejeződött: az egykori bandavezér papként illeszkedett be a társadalomba, a régi szajré helyére házat építettek, ezért két egykori társa arra gyanakszik hogy átverték őket. A Villám becenevű fickónak (Clint Eastwood) új bűntársat kell találnia (Jeff Bridges személyében rá is lel), és kezdetét veszi egy őrült road movie, még őrültebb figurákkal.

Kis hírek a nagyvilágból:
Orbán Viktor nagyon humoros ember, sokat nevetünk
– Ezen a címen most én is hangosan felröhögtem, de nem azért, hanem mert ekkora trollbait-et eddig még egyszer se lógatott be elénk az origo: - "Egy ország vezetését közelről látni ajándék, mondja Burger Barna, aki húsz éve fotózza a miniszterelnököt. Interjú politikáról és határokról." – Hát én akkor most asszem iszok egy sört.
Nyilvánosságra vágyik? Szidja Fluor Tomit!: "Az utóbbi időben több celeb is azzal haknizott, hogy elmondta a véleményét a tinisztárról." – Én nem haknizok vele csak simán utálom, de a végén még szeretni fogom. Mennyire szánalmas már hogy az összes kiöregedett gyökér meg aljaceleb egy huszonéves kölyköt támad?
Kelly Brook iszonyú dekoltázzsal reklámoz – Hmmm. Az volt már hogy SUNÁZNÁM?
Pávatáncnak búbolás a vége: "Hogy Orbán búbol, vagy őt búbolják, azt nem tudtuk meg a parlament oligarcházástól hangos ülésén." – Hogy ezek is inkább az asszonyt búbolnák otthon…
18+: Meztelenül árul lakásokat az ingatlanügynök – Muhaha. Nagyon panghat a piac ha már erre kényszerülnek. Gondolom ha még tovább tart a válság, sekszuális szolgáltatásokat is fognak nyújtani…
Felvillanást észlelt a Hubble űrteleszkóp: "A jelenség oka ismeretlen, de a forrását, a Messier 99 csillagvárost sikerült azonosítani." – Tegnap Budán villant valami, ma meg az űrben…ez nem lehet véletlen. Biztos fényjelekkel üzennek az ufók a budai hegyekben rejtőzködő haverjaiknak!!444 négy
Szecsődi Kari hosszú parókában érzi magát nőnek – Te szerencsétlen, szánalmas, zavart lelkű marha. Se nőnek, se férfinak, se transzneműnek nem vagy te jó, a hangodat meg inkább hagyjuk. Maradok Freddie Mercury, Andy Bell és Jimmy Sommerville összes műveinél…
VV Kinga testét öt és fél órát szabták – Hogy ezen mit lehet ennyit tökölni! Én egy perc alatt megoldottam volna a körfűrésszel ^^
Hullanak a fiatalok a Barátok köztből – Na látjátok, hát így kell ezt csinálni! Viszlát holnap!


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 14.:
...ÉS AKKOR VÉGIGMENTEM AZ ÚTON

A macska kövessen.
Ajánlott rovat:
Mindig örülök, ha magyar filmet adnak, és ma is van okom az örömre: negyed tízkor a méltatlanul elfeledett rendező, Gertler Viktor vígjátékát adja Duna TV, benne a hatvanas évek színész,-és humorista-krémjével (Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Psota Irén, Alfonzó és Major Tamás), és egy ezernyi apró sztoriból összeálló történettel, melyeket egy veterán filmrendező ad át ifjú kollégájának, hátha van benne valami megfilmesíthető, és bár egyik se az "igazi", bármelyik kenterbe verné a mai filmgyártás legjavát. Az És akkor a pasas... az a tipikusan csapongó film, amit pont ezért szeretünk.

Talán érdemes:
Éjfélkor újabb bőrlehúzás amerikai huszadik században viselt háborúiról. A mai adag egy 97-es coming-of-age dráma az M1-en, amit maximum Rachel Weisz és Amy Locane miatt érdemes megnézni (esetleg Rose McGowan-ért, de ő ugye elsősorban nem színésznő, mégha annak is adja ki magát). Ifjú, JÚLIUS NEGYEDIKÉN SZÜLETETT hőseink a koreai háborúból hazatérve próbálnak visszailleszkedni a normális életbe: nőzni, esetleg továbbtanulni, de mindenképp emberként Végigmenni az úton.

Ismétlés, nem ajánlott:
Film+2, 21:00: I Love Budapest – Ezt ahányszor leadják, én mindig mindenkit óva intek tőle. Sablonos, közhelyes és elképesztően negatív film, dehát mi ebben vagyunk erősek (meg az öngyilkosságban és az alkoholizmusban, EGÉSSÉG). Nap kommentje három évvel ezelőttről:

kukacfej | Válasz 2009. dec. 20. 17:43 | 9/13
Megnéztem. Felmostak. Írok:

Szerintem még sokkal több pénzt kéne adni az alkotóknak, hogy még jobban le tudják járatni a fővárost.
Külföldiek előszeretettel pozicionálják Budapestet a Balkánra, többek közt az ilyen mocskos szemetek miatt, amit ezek a bűnözők "filmkészítés" címszóval ideokádtak.
Az I.L.BP az egyik legbutább "film", a nézőket és főleg a VIDÉKIEKET totáisan megalázza.
(a vidéki lány nem tudja mi a szempillaspirál, valszeg le se húzza maga után, mert nem pesti)
Érdekes, hogy fővárosunkban, a gangos házakban rögtön a bejárat mellett van a fürdőkád, de azt hiszem hetekig sorolhatnám a végtelen blőd f@sságokat, amit ez az államilag milliókkal támogatott takony megenged magának.
Börtönbe a készítőkkel! (komolyan mondom: csalás, hűtlen kezelés és az ország imázsa ellen elkövetett vétségek miatt)

szégyen!



Kis hírek a nagyvilágból:
Túl sok emailt kapnak az amerikaiak
– Legyenek kevesebben, és akkor kevesebbet fognak kapni… - "Egy felmérés szerint a munkahelyi elektronikus levelezés túlnyomó része teljesen felesleges." – Sőt, a fórumozás, faszbúkolás meg a többi is.
Kilakoltatták Vera Bílát, a csehországi roma énekesnőt: "A külföldön is ismert Bílá hónapok óta tartozott a lakbérrel és más szolgáltatásokért sem fizetett." - Borzasztó ez a rasszizmus. Hol van a tasz, a milla meg a többi ilyenkor?!
Elvették a biciklijét, de az apja visszavette – Nem baj. Majd jön a kiscsalád és halálra lincselik a kirekesztő apukát!!!! - "A kisfiútól elvették a biciklijét, és amikor mobilon segítséget kért volna, elvették a mobilját is." – Mi itt a baj?! Szükségük volt rá, és tiszta munkát szeretnek végezni még akkor is ha nem dolgoznak!
VV Veronika mostantól csak maszturbál – Jól is teszi, az ilyenek ne szaporodjanak ^^
Sebestyén Balázs: Bereczki egy öncélú ripacs – Lassan ideje lesz újraéleszteni a Bagoly mondja rovatot…
Csak Amerika szimpatizál a drónokkal: "21 országból 17 elutasítja a drónprogramot, mivel szerintük az sérti más államok érdekeit." – Asszem erre mondta kóka jános, hogy a békákat se kérdezik meg, amikor lecsapolják a mocsarat. A más államok kussoljanak, és tűrjék el, hogy a Demokrácia Hazája, Amerika ott és akkor csap le csodálatos robotrepülőivel, ahol és amikor csak akar!!444 négy
Rossz ötlet az éghajlat manipulálása: "Bár az átlaghőmérséklet süllyedne, a csapadék csökkenése miatt szárazság sújtaná a Földet." – Mint fentebb. A Föld háromnegyedrászét kitevő másállamok kussoljanak, Amerika jobban tudja, mikor kell esnie az esőnek, és hol kell lecsapnia a cunaminak!!! Mi viszont egy darabig nem csapunk le, főleg mert holnap tévémentes nap!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés