2012. 06. 16.
Júniusi tusa (jún. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚNIUS 16.:
A MAN'S FIELD

Ismétlés, de kötelező rovat:
Már anyáztam egy sort azon hogy mennyire szánalmas az hogy Nagy Imrére egykori hóhérainak utódpártja emlékezik, azonban akad normális tiszteletadás is, mint például ma este fél nyolckor a Duna TV-n adott Mansfeld, ami egy korrekt megemlékezés arról a vagány kissrácról, aki a céltalan, piti bűnözést cseréli fel egy rendőr elrablására, ám a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy a hatalom tűri a kisebb-nagyobb lopásokat, gyerekcsínyeket, azonban a saját területére tévedőkkel a legbrutálisabb módon szokott példát statuálni, így a heccből is véresen komoly szituáció lesz, ő pedig – hogy társait mentse – mindent magára vállal, "jutalma" így az akkori törvények szerint kötél általi halál lett a "jutalma" ennek a már nem gyerek, még nem felnőtt embernek. És hogy mogy mi lett a gyilkosokkal, a bírákkal? Boldogan éltek (sőt: élnek!), míg meg nem haltak, illetve szobrot emelnek nekik, meg könyvet írnak róluk, és könnyes szemmel visszasírja őket a birka nép. Egy órával később (fél kilenckor) újabb 56-osság az M2-őn, ez is gyerekszemszögből mutatja be az eseményeket (és ez is ismétlés). Főhőse két kisgyerek, akik a papájuk (Rákosi elvtárs egyik vezető beosztottja) hozzájuk hasonló kertjében éldegélnek a Rózsadombon, vagyis javarészt magukra és az öreg szolgálóra hagyva – azaz ugyanabban a nihilben, amiben a skála ellenpólusán levő Mansfeld Péter.

Talán érdemes:
Nyolckor megint egy variáció az Utánunk a tűzözönre (vagy a Bourne-rejtélyre? vagy a Hálózat csapdájában-ra?) a Cinemaxon, csak itt férfi az emlékezetkieséses főhős (Liam Neeson), segítőtársa (aki nem mellesleg bevándorló taxisofőr) meg nő (Diane Kruger). Akció és nyomozás egy Ismeretlen férfi elveszett JELENTÉS identitása után Berlinben. Nem egy nagy etvasz, de annak aki kerüli a történelmi filmeket, megteszi.

Száll a zene-rovat:
Pincében hőbörög Ganxsta Zolee és a Kartel: "Elkészült a klip a MiTiSzó című számhoz, melyben Zolee és Big Daddy L a válság kellős közepén sem hajlandó lemondani a terepjárós, csajos, feszülős bulizásról." - …miközben Zoli már családapa, és annyi tartozást halmozott fel, hogy kénytelen gyerekműsorokban meg EB-reklámokban is haknizni. De azért ad a látszatra: "Terepjárók, pálinka, csajok, jókedv, zsugázás, Guy Ritchie-s képi hatások, korábbi Vato Loco hangulathoz visszanyúló hangzás és hamisítatlan Kartel szövegvilág Döglégy Zolee és Big Daddy L gondozásában" - ezt ígéri a MiTiSzó klipje, és ennél pontosabban mi sem tudnánk körülírni a Pusztaottlakán, a helyi augusztusi tepertőfesztivál helyszínén. forgatott klipet, melyet egyébként Vámos Zoltán rendezett." – Nem is tudom hova csapjak, annyi itt a lepattanó labda. Pálinka, tepertőfesztivál, plusz az összes egyéb, vidékkel kapcsolatos közhely amit geszti péter (Gangsta egyik nagy "ellenfele") már egyszer elsütött a saját szánalmas kis zenekara slágerével. Egy Nagy Lajos vagy Örkény István egy rövid, velős és vitriolos cikket tudna írni erről is, én azonban csak annyit tudok mondani, hogy LESZAROM. - "A dal egyébként a tagcseréken áteső Ganxsta Zolee és a Kartel következő albumán hallható majd, amely elvileg szeptemberben jelenik meg, Hatalmat a népnek címmel."MAGYARUL: Gangsta Zoli is beállt Dopeman (a másik nagy ellenfél) mögé abba a sorba, amelyik azokat a "művészeket" tömöríti, akik az emberek elégedetlenségéből akarnak pénzt csinálni. Remélem nem jön össze nekik.
Hímnős klippel jelentkezik a 30Y – Ez is egy hír? Én eddig se tartottam őket férfiasnak… - "Érdekes koncepcióval készült Beck Zoltánék legújabb videója: a szereplők egyik felét férfiasra, a másikat nőiesre alakították." – OK, megnéztem hogy senki se vádolhasson semmivel. A klip jól van megcsinálva, de sajnos szar, ahogy a zene is. Lapozzunk.
Lángoló: 18+: Véresre verték egymást Rihanna miatt: "Chris Brown és Drake összeveszett azon, hogy most ki is dugja az énekesnőt. Más is kapott." – Megnéztem a képeket és a videót, nem értem ez miért hír a lángolón. Egy az, hogy Rihanna egy kurva aki még dicsekszik is ezzel, de az a nagy helyzet, hogy a videón látható események kísértetiesen hasonlítanak a Cozma-ügy biztonsági kamerájának felvételeihez (és nálunk lassan minden napra jut valami hasonló eset, amikor elszabadulnak az indulatok). Egyáltalán, egy ilyen tehetségtelen deszka picsa mint Rihonya, megérdemli azt hogy egymásnak essenek miatta? Annyi pénzből amennyi ezeknek van már rendes nőt is vásárolhatnának maguknak (Kanye West megtette). Chris Brown egyébként annyira segg hülye volt, hogy még arra se figyelt amikor képet posztolt magáról, hogy az orrában levő kokaindarabkák ne látsszanak. De hát:

orgoványi erdőjáró 2012.06.15. 16:11:21
A dzsungelmajom ha gazdag rapper vagy híres focista lesz belőle, akkor is dzsungelmajom marad.
És ez nem rasszizmus, hanem tapasztalat....


Backstagebass: 16 ok, hogy miért menj el: "Fishing on Orfű 2012." – OK, akkor mondok két okot amiért messzire kell kerülni: 1. Lovasi András. 2. Budapest Bár. Köszöntem!

Kis hírek a nagyvilágból:
Tarr Béla nem adná Vajnának a filmjavakat: "A több milliárd értékű stúdiókat nem engedné át az alapítványtól a Filmalapjának. Vétójoga is lehet." – Hogy is volt kók, a jános mondata a békákról meg a mocsárról?... Vagy OK, ne legyünk ennyire szocik meg agresszívek, de akkor hadd tegyem ide Bede Márton kevés zseniális írásainak egyikét: NE ETESSÜK TOVÁBB AZ ARTISTÁT!
Retró: Harminc éve döntöttünk vb-rekordot: "A magyar futballválogatott 1982. június 15-én verte a spanyolországi vb-n 10-1-re El Salvadort." – …és én még erre emlékszem is. Öreg vagyok, basszus. Na mindehgy, most hogy sorra épülnek a stadionok meg a fociakadémiák, újabb ötven év múlva majd talán újra bejutunk a selejtezőbe!! Ha szerencsém van még megérem!!4444 négy
Mayweather nem bírja a börtönkosztot – LESZAROM! Ez nem kívánságműsor meg wellnesshétvége, bazmeg! - "Panaszkodik a vízre és az ételre a leültetett bokszbajnok. Izmai leépülnek, kiengedését kérte." – Valamit nem értek. Hogy van az hogy az összes nemprofisportoló bűnöző bemegy és kijön 2x akkora izmokkal és lever mindenkit, aki meg profi bokszoló, annak leépülnek az izmai? Hogy lehet ez? Sehol sincs egy brit tudós aki ezt megfejtse nekem?
Starwars: Ritka videó a Jedi visszatér forgatásáról: "Nem szokványos, hang nélküli videó a stábról repülő Boba Fettel, rabszolga Leia hercegnővel." Nap kommentje:

Vérfürdő Bill 2012.06.15. 12:10:39
Isten hozott az internet világában! Kb. egy hete volt az Index címlapján. Ja és tudtad, ember járt a Holdon. A Holdon!!!!!



VASÁRNAP, JÚNIUS 17.:
ARANY SZILVA

Gyilok guru.
Nem ajánlott:
Duna World, 21:45: Honfoglalás – Íme ide vezet a gyenge, de nemzeti köntösbe csavart tartalom tolerálása, sőt, bátorítása: nem elég hogy Koltay filmjéből lovasszínházat csináltak, de az alapul szolgáló mozgókép is megkapta az ajánlóban is a "legendás" jelzőt. Jelezném, hogy a Honfoglalás már elkészültekor is csak pár dolog miatt volt legendás, úgymint a történelmi pontatlanságok, Franco Nero "arckifejezése" és Gryllus Dorka csöcsei. És ahelyett hogy illedelmesen hallgatnánk erről a méltatlan feldolgozásról, lassan már akciófigurákat is gyártanak a hét vezérből, és aki esetleg kiemeli a film tévedéseit, azt elmondják minden nemzetellenségnek. Nos, nekem mérsékelt jobboldali konzervatívként sem tetszik a film és a köréje gründolt merchandise. Komolyan, meg kéne tiltani hogy olyanok foglalkozzanak a magyar történelemmel, akik megélni szeretnének belőle azáltal hogy kiherélve, lebutítva, újracsomagolva eladják.

Talán érdemes:
Film+2, 21:00: Szelektív vallás – Humoros(kodó), emberi(eskedő) doksi a vallások békés egymás mellett éléséről. A közelgő huntingtoni civilizációs harc árnyékában maximum vígjátéknak jó, de annak nagyon (nem az).

Ajánlott rovat:
Két keleti finomságot is kapunk egy napon. A korábban (nyolckor) adott lesz a nehezebb falat: a benne szereplő szende liftkezelőlány egy hozzá hasonlóan frissen megcsalt férfivel köti össze az életét egy Gömbhalon keresztül, ám két rosszból a közmondás szerint sem mindig lesz egy jó, a látszat férj-feleség kapcsolat lassú szétesésre van ítélve, a Cinemaxtól viszont bátor húzás volt pont ezt betenni vasárnap estére. Egy óra múlva (vagyis kilenckor) félig-meddig kamaradráma, egészen történelmi témával a Film+-on. Az Aranyszirmok átka kamaradráma azért mert nagyrészt a híres Tiltott Városban játszódik (bár elismerem, nem egyetlen szobában), történelmi meg azért mert oda csak a császároknak volt bejárása. Most épp egy kiadós háború után tér vissza az aktuális uralkodó, és nem éppen idilli állapotokba, a legfogósabb kérdés hogy ki mérgezi a császárnőt – és ezzel meg is jött kedvenc vesszőparipám, a hitchcocki vonal…

Magyarul! rovat:
Túlköltés a Depp-féle popcorn-westernben: "Az Éjsötét árnyak épp megingatja Depp státuszát, de a The Lone Rangertől nem sajnálják a látványt."MAGYARUL: Mással nem is lehet eladni.
Jó nőket és gigazombikat ígér a Kaptár 5: "A sztreccsruhás Milla Jovovich mellett Bingbing Li és Michelle Rodriguez is gyilkol az új trailerben."MAGYARUL: Mással már ezt se lehet eladni.

Száll a zene-rovat:
Puzsér lett a Comet csúcsparasztja: "Volt valami díjátadás, de azt teljesen elhalványította Puzsér Róbert, és Tolvai Renáta nem létező ruhája." – Gyerekek, igazán megtanulhatnátok már hogy az ilyen eseményeken a zene az ami a legkevésbé fontos. Az Anima megint kapott egy díjat ahogy az összes többi szerencsétlen is, Karsai Zita megint berúgott, volt sok ingyenpia és még több olcsó nő…
Tolvai Renáta gyöngyös mellel gálázott – Rossz hírem van: Tolvai Reni poénját Madonna húsz évvel ezelőtt már elsütötte, és a villantás még mindig nem pótolja a hangot. Viszont most hogy kiderült mihez is ért igazán, abba is hagyhatná a zenélést.
VV Éva hőbörög, mert nem hívták meg a Cometre – Pedig megérthetné, az előző hírek alapján főleg: mind HP-k-ből, mind parasztokból bőven betelt a létszám.
Négy év alatt nyolc celebet vertek meg – KEVÉS. - "Az osztásból nem maradt ki István Dániel, Schobert Norbert és Fekete Pákó sem." – Csak azt nem értem ezek a celebverők miért nem járnak az ilyen Comet-féle izékre is, egy alkalommal összeverhetnék az összeset…

Kis hírek a nagyvilágból:
A kormány helyében én is ezt nyúlnám le: "A MTESZ-székház nem csak irodai szexkalandokhoz ideális. Emeletről emeletre bejártuk az új politikai uralkodó osztály leendő palotáját a Kossuth téren." – Jól olvastam? Lesz egy újabb politikai uralkodó osztályunk? De hát még a régi se töltötte ki az idejét!
Nézőpont: Az aktív szavazók fele a Fideszé: "De a kormánypárt mélyponton van. Az ellenzék nem tudta visszahozni korábbi támogatottságát." – Javagyúgy, szóval ezért kell az új elit.
Három családtagja odaveszett, mégis kötélen akar átkelni a Niagara fölött: "Az amerikai Nik Wallendának már három rokona megkísérelt átkelni a Niagara vízesés fölött, de mindhárman odavesztek. A harminchárom éves, híres artistacsaládból származó férfi bízik abban, hogy ő lehet az első, aki megcsinálja." – …és ha nem, akkor nem lesz több próbálkozó, 3:0 a természet javára. Szerk.: 2:1, mert a fickónak sikerült a mutatvány.
Férje temetésén ölték meg az özvegyet – A gyilkos bácsik csak megkímélték az áldozat nénit a szenvedéstől, mert ugye a férje nélkül már nem sok értelme volt a Zéletének.
Voksán Virág végigvetkőzi a világot: "Voksán Virágot, a playmate-ből lettDJ-t imádják a törökök. A nemrég Törökországban turnézó lány bekerült a 100 legjobb nő közé, és egy fotósorozat is készült róla. A DJ-t nagyon meghatotta a dolog, a Fókuszban mesélte el, mennyire fantasztikus, hogy Madonnával és Nicole Scherzingerrel kerülhet egy kiadványba." – Valóban a hozzá illő helyre került, lejárt szavatosságú sztárok és tehetségtelen picsák mellé. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de Dí Dzsé Voksán Virágról nekem még mindig az a pár kép ugrik be, ahol úgy kapaszkodik meg bukik bele egy ismeretlen csávó farkába, mintha az élete függne tőle :DDD De legyünk pozitívak, ő legalább tuti átment a DJ-vizsgán, nem úgy mint a nálunk fellépő külföldi sztárvendégek!!!444 négy
Bochkor Bumeráng nélkül maradhat – Jaj de sajnálom. Vegyen magának csattogós lepkét, ha ennyire bukik a gyerekjátékokra…
Bréking: SP lediplomázott – Ezek szerint van valamilyen tudása és tehetsége. Most már csak azt nem értem, hogy tud ennek ellenére ilyen fos "zenét" gyártani.
Érvénytelenítették Delhusa fiának érettségijét – …ez meg még SP szellemi szintjét se éri el. Bár köztársasági elnök még lehet belőle…

Pálgium rovat:
Schmitt beperelte a Semmelweis Egyetemet: "A volt államfő megtámadta azt a szenátusi határozatot, amely megfosztotta doktori címétől." - …és nem nyugszik basszus, nem nyugszik. Erre most innom is kell egyet, sziasztok...




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés