2012. 06. 25.
Így kísértünk. (jún. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚNIUS 25:
HAJTS A ZSÁKUTCÁBA

Narancs, vidék,
SÜLTkrumplileves
Egy hete volt, hogy szabadságra mentem. Világ körüli útra indultam, vagyis minden este másik sörözőben koptattam a lócát. De sehol se volt maradásom: mindenütt a focit tolták az arcomba: a pincér annyira a gólokra figyelt hogy késve és húgymeleg állapotban hozta ki a sört (a számlát persze időben, sőt idő előtt kézbesítette), a kocsmai sztorizásokat felváltotta a kivetítők csöndes, időnkénti ovULációkban kitörő bámulása, egyszóval minden hiányozz amiért pihenőre mentem. Utána arra gondoltam, hogy talán a tévében lesz valami más, de nem:

Talán érdemes:
Fél tizenegy után öt perccel egy hosszúra nyújtott német krimi az M2-őn, ami emiatt akár ismétlés is lehet, a történet biztosan voltmár: egy saját stiklijeivel sakkban tartott reklámszakember kihúzza a szarból a főnök nemierőszakoló fiát, azonban a hazugság elnyeri méltó jutalmát: a fickó élete tartósan összeomlik, minden lehetősége (céges előléptetés, házasság) egyetlen sötét Zsákutcába nyílik. Most szólok: nem elég hogy nem túl jó, de még csalódni is fogsz a végén.

Ajánlott rovat:
Nyolckor igazi kuriózum: az köztudott hogy Jack Nicholson profin hozza az idegileg leszedált figurákat drámában, horrorban és vígjátékban is, azt azonban kevesebben tudják hogy rendezett is hasonlókat, például a Cinemaxon adott Hajts, mondta című, vegyes besorolású művet, amit a hatvanas évek utórengései hoztak a világra a hetvenesek elején, vagyis hősei (a suli ifjú és macsó sportembere, meg az ő agitprop szobatársa) azt már tudja hogy a hatalom (tanárok, sorozóbizottság, stb.) ellen lázadni kell. Az egyik ellen könnyű, elég megdugni a prof. feleségét, azonban a Vietnamba golyófogót gyűjtő társaság előtt leadott őrült-alakítás túlontúl jól sikerül. Mint a kuriózumok általában, ez is elsősorban a kora terméke, és annak jó is, de nem lehet véletlen hogy Nicholson nem költözött át úgy a kamera másik oldalára mint mondjuk Eastwood.

Ember, sport, rovat:
11 éjszakán át nézte a meccseket, belehalt – Nem csoda, hát abba én is. Tizenegy ember órákon át kerget egy kibaszott bőrlabdát, napokon keresztül, ezt az unalmat tényleg nem lehet túlélni, nem csoda hogy a drukkerek balhézásai meg a rajongócsajok az egyetlen ok ami miatt hajlandó vagyok EB-s (vagy VB-s?) híreket olvasni. - "A 26 éves kínai férfi nem bírta az éjszakázást, holtan találtak rá az ír–olasz meccs után." – Béla bácsi is megmondta: aki nem bírja az ne éjszakázzon. Inkább követte volna a focisták példáját:
Buffon pornót nézett büntetők helyett – Megértem! Én az egész VB helyett azt nézek ^^
Hét-nyolc nap tekerés után már vizionálnak – OK, de ha ennyire nem bírja a füvet, minek nyomja egy héten keresztül? o_O - "Szőnyi a fáradtságtól azt képzelte, körbe-körbe mennek a RAAM-on. Járvás a 4. helyért harcol." – Ja, a másik leendő Darwin-díjas: a versenykerékpáros. Mert ugye én is vizionálok, de legalább jól érzem magam közben és még sportolnom se kell. EGÉSSÉG!

Kis hírek a nagyvilágból:
Körülmetélnek zimbabwei politikusokat: "Az AIDS megelőzéséért folytatott harc jegyében." - Inkább kasztrálják őket, az tuti megoldás az AIDS-re és a hatalom átörökítésére is. Vagy fertőzzék meg mindet AIDS-szel, hogy az idő előtti halál tükrébe pillantva tényleg a népük boldogulását tartsák szem előtt. És ha Zimbabwéban beválna, lehetne általános gyakorlatot csinálni belőle, kétszer is meggondolnák az emberek hogy politikusnak menjenek...
Nem létező alapítványt támogatott az SZDSZ, büntetőügy lehet belőle: "A 2010-es parlamenti választás után az SZDSZ négy és fél millió forintot adományozott egy alapítványnak, amelyről most kideült, hogy nem létezik, sőt: nem is létezett." – Hogy is mondta a szegény menesztett Medgyessy Péter? "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel".
Ecetes zuhany az Árpád hídról: "A trendi bulihajó utasainak esélyük se volt elbújni, amikor az éjszaka ecetet zúdítottak a nyakukba." – Azt szokás mondani, hogy ami túl szép ahhoz hogy igaz legyen, az általában nem is az. Itt is ez a helyzet: szeretném azt hinni hogy van még olyan leleményes és vicces kedvű budapesti lakos aki ilyesmivel bünteti az Édes Életet élő nímandokat, a szomorú igazság inkább az lehet, hogy semmi ecetelés nem történt, sima gorillamarketingről van szó.
Kihalt a világ legritkább állata: "Magányos George egy teknős alfaj utolsó képviselője volt. Vágvölgyi József fedezte fel." -...és hogy végleg leessen hogy a jövő itt hever előttünk, idézzük most fel P. K. Dick kultregényének egyik kezdő idézetét:

Auckland

Tegnap elpusztult az a majdnem kétszáz éves teknős, melyet a felfedező Cook kapitány 1777-ben ajándékozott Tonga királyának. A Tu’imalila nevet viselő állat Tonga fővárosában, Nuku'Alofa szigetén, a királyi palotában élt. Tonga népe vezérként, főnökként tisztelte. A teknőst egy külön erre a célra kijelölt személyzet gondozta, ugyanis Tu’imalila néhány évvel ezelőtt egy bozóttűz során megvakult.
A tongai rádió híradása szerint Tu’imalila tetemét Új-Zélandra, az Aucklandi Múzeumba fogják szállítani.

Reuters, 1966


MSZP: Roma provokátorok védték Orbánt: "Romák zavarták meg az Orbán ellen tüntető MSZP-t. Egymást vádolja az MSZP és a Fidesz." – Muhaha. Egymást vádolják? Én akkor erre csak ennyit mondanék:



KEDD, JÚNIUS 26.:
EGY CSAPATNYI PUNK

"Nincs homoerotikus töltete."
Ismétlés, de talán:
Folytatva a tegnap megkezdett Dickiádát, ma 21:20-kor az idő előtt elhunyt mester egyik művének adaptációja (A felejtés bére) lesz talán a legjobb program. Az alapszitut azóta már vagy ezer Dicknél tehetségtelenebb szerző újrahasznosította, ideje volt hogy valaki emlékeztesse a világot arra, ki is vetette papírra az időcsapdában vergődő feltalálót, és ki lenne erre jobb választás, mint John Woo, a pörgős akciók szakembere. Ben Affleck és a sugárzó csatorna (TV2) ellenére is érdemes.

Ismétlés, de ajánlott:
Nem érdekel hogy az X-akták lejárt lemez, még tisztán emlékszem mennyire fostam a Tunguzka című többrészes epizód alatt. Ma tíz után húsz perccel kiderül hogy még mindig ugyanúgy hat-e a dolog, és csak a Viasat6-ra kell kapcsolnom ezért…

Kiemelten nem ajánlott:
Most hogy mindenki ránk figyel (lesz-e balhé a melegolimpián, stb.), fél kilenc előtt öt perccel az HBO Comedy is beveti a maga többfenekű (LOL, ez de ideillő jelző) multikulti vígjátékát, ami szinte biztos hogy rosszul fog elsülni, az Egy csipetnyi pink ugyanis pont annyira irritáló mint a címéből sejthető, a sztorija meg teljesen valószínűtlen. Mennyi az esélye annak hogy keményvonalas iszlamista családjától elszakadt, meleg (!!) srác érzelmeit megértsék a szülei, hát ugye hogy nem sok, elvadultabb iszlám országokban a mai napig brutálisan kivégzik a saját nemükhöz vonzódókat, csak oda ugye nem engedik meg az Amnesty Internationalt meg a többi jogvédőt sem, így nem is ítélik el őket naponta szalagcímekben. OK, vissza a filmhez: hiába a Woody Allen-lopás, vagyis hogy egy rég elhunyt halivúdi sztár ad tanácsot a tépelődő srácnak, amit kapunk az annyira álszent és émelyegtető mint Whoopi Goldberg üzenete a magyaroknak (a Cary Grant szellemét alakító Kyle MacLachlan-re meg nem is tudom mikor osztottak utoljára rendes szerepet). Ha a témával foglalkozó, minőségi filmeket keresel, széles választék áll a rendelkezésedre mind a könnyed, mind drámai feldolgozások terén, de ezt most hagyd ki.

Kis hírek a nagyvilágból:
Újabb adóemelést tervez a kormány – Végre, már épp reklamálni akartam hogy túl sok pénzem marad hóvégére, de szerencsére most majd ezt is orvosolják, szó szerint: "Az egészségügyi dolgozóknak adnának magasabb fizetést a megemelt jövedéki adóból." – Az jó lesz ha "rendbeteszik az egészségügyet". Az nem lesz jó hogy ezt úgy csinálják hogy egymásnak uszítják az embereket...
Éden Edina spriccelős videót forgatott - Én megvárom amíg valódi spriccelőset fog :D Pénzt persze azért se fogok kiadni!
Rita Ora kiénekelte magát a ruhájából: "Az idei nyár egyik nagy slágerének előadója nemcsak a slágerével szeretne befutni." – Nagyszerű, és most hogy már kiderült miben a legjobb, hanyagolhatná is az éneklést.
29 000 kalóriás volt egy amerikai halálraítélt utolsó vacsorája: "A lakoma jórészt gyorséttermi kajákból állt." – Most miért, neki már nem kell az egészséges étrend miatt aggódnia! Jóhogy még akkor is nem ment oda valami helyi marha prédikálni, hogy miért eszik ilyeneket…
18+: Steiner Özge is szerepel a Tel Aviv Gay Pride kisfilmjében – Mi az, Kristóf mégiscsak visszatért a Heteró-sekszualitás fényes ösvényeire egy gyerek összehozása erejéig? LÁJK! De miért viszi a Pride-ra, és főleg, miért a kutyájáról nevezte el?... - "Steiner Kristóf a Facebook-oldalán tudatta a világgal, hogy kutyája, Özge már nem csak itthon számít hírességnek."ÉDES FASZOM. És mindig ez megy: minden egyes értelmes megnyilvánulása és remekül megírt filmkritikája után jön egy-egy ilyen erőltetett polgárpukkasztás és szerepvállalás. Mindegy, a kutya még mindig jobban járt így, mintha más miatt kapta volna meg Kristóf vezetéknevét és a Pride-kabalaállat szerepét…
18+: Természetes a közös maszturbálás: "A szakember szerint nincs homoerotikus töltete a közös farokverésnek, egyszerűen csak praktikus." - Óbazmeg, nem is tudom mi kellett még steiner özge után. Enni ma már nem fogok, de komolyan, még egy ilyen hír, és megyek a Dunának...
18+: Így verje ki pasijának lábbal – Hát akkor szevasztok, vár a hídavató party mint Arany Jánosnál...


SZERDA, JÚNIUS 27.:
MEGINT 127 ÓRA

Tajga klubja.
Ajánlott rovat:
Kilenckor Danny Boyle legutóbbi dobása az HBO-n, egyhelyszínes szabadtéri játék az eltévedt hegymászóról, akinek húsbavágó döntést kell hoznia és meg kell válnia felesleges testészeitől hogy kiszabadulhason a természet (esetünkben egy szikla) öleléséből, ám addig eltelik még 127 óra különféle testi és lelki kínok között... Sajnos valós történet alapján (azért sajnos mert a valóság ilyen esetekben még durvább mint a feldolgozása), Erőss Zsolt erőltetett menetei után külön elrettentő ereje van. Ezt nézesd meg a gyerekkel, és soha többet az életben nem fog kirándulni (és külön jó, hogy egy füst alatt a híresen szar Fűrész sorozatról is leszokik).

Annyira rossz, hogy szinte már jó:
Fél nyolckor Hulk Hogan egyik B-filmje a számtalan közül a Filmmúzeumon, természetesen Schwarzenegger hasonszőrű vígjátéka nyomán, a papáról itt se tudja senki hogy tagja a Titkos ügynökök klubjának, amíg a fedőtevékenységként használt játékforgalmazásba bele nem csúszik egy apró hiba a legfrissebb lézerfegyver képében, ami sajnos csak kinézetre olyan mint egy vízipisztoly. A levitézlett pankrátor mellett nincsenek nagy nevek (hacsak a RHPS-es Barry Bostwick-ot nem vesszük annak), de ezt a műfajt nem is ők viszik el a hátukon. Hogan színészművészete talán még nehezebben hihető mint Svarcié, de ugye röhögni akarunk, nem Cézárt temetni.

Elhiszem rovat:
Ömlött a víz a Kossuth téri metróban: "A víz a lámpatesteken keresztül folyt, az utasok tocsogtak, az egyik mozgólépcső leállt." – Szerintem ez tök biztonságos, és még véletlenül sem áramütésveszélyes. És ha igen, hát több lesz a fény az alagútban! Egy kicsit párás a levegő, és egyből úgy hozzák le mintha a Zemberek élete veszélyben forogna!

Kis hírek a nagyvilágból:
Becsődölt a brit meteorológia szupergépe: "Tizenötmilliárdba került, azt ígérték, száz évre előre jósol, de a másnapi esőt sem jelezte előre." – Ez annyira jó, hogy öt perce ezen röhögök. Brit tudósok FTW!
A rendszeres alkoholfogyasztás egészséges - ...ÉS ÉN EZT MINDIG IS SEJTETTEM!!!!44 négy Sőt, eszerint is éltem! Mindig megbélyegeztek emiatt az egészséges életmódom miatt, de többé nem tehetik, mert: - "50 éves korban jobb a napi rendszerességgel ivók átlagos egészségi állapota mint az absztinenseké." - Végre egyszer valami értelmeset bizonyítanak ezek a tudósok. Vigyázzunk az egészségünkre, gyerekek! EGÉSSÉG!!!!
Karda Bea is harcol a nyugdíjáért: "A 62 éves művésznő úgy döntött, hogy harcolni akar a nagyobb összegű nyugdíjért, szerinte ugyanis az a 36300 forint, amit most kap, nagyon kevés." - Dehogyis kevés, sőt, ha teljesítményarányos nyugdíj lenne, akkor őneki kéne fizetnie nekünk. De nekem mindegy, csak ne énekeljen többet....
Igaz magyarokat a magyar kártya lapjaira! – Pont mire kifáradt a Belga, a legelszálltabb dalszövegük (Nemzeti Hip Hop) önálló életre kelt. - "A Magyar Snapszerszövetség megelégelte a svájci kártyafigurákat. Verje magyar hősökkel a blattot! Ki legyen Tell Vilmos? Wittner Mária vagy Mécs Imre?" – Szerintem egyik se és mindkettő: legyen demokrácia ebben is, forgalmazzanak külön jobbos meg balos paklikat, hogy aztán ezen is össze tudjunk veszni. Az egyikben kezdődjön mondjuk Kerényivel a lapok sora, a másikban meg Kádár Apánkkal, Biszku "Nemzeti Hős" Bélával és Gyurcsány Ferenccel végződjön :DDDD Félretéve a tréfát, örülök hogy nem kártyázom, ezekkel a lapokkal egy életre megutálnám. Viszont lehetne jó célokra is használni, ha mondjuk politikusok arcképeit raknák a cigisdobozokra is az elrettentő feliratok meg rákos tüdők helyett, akkor azokat onnantól tuti nem vásárolná senki, problem solved. Na tessék, még egy világproblémát megoldottam, és ezt is tök ingyen.
DopeManTV: KijafaszomazaNyírőJózsef?!: "Ugyan miért nem gyúrnak rá Gárdonyi Gézára vagy Jókai Mórra?" – Nem tökmindegy, Dope papa? Te még őket is csak azért ismered ált. isk. tananyag voltak…:DDDDDD
IDDQD: Orkazmus? Komolyan? – Dehogyis komoly, annyire nem az hogy nem is létezik… - "A World of Warcraft reklámjában olyan szóviccet engedtek meg, amit Geszti Péter is szégyellne." – Kizárt dolog, ugyanis nincs az a rossz szóvicc amit geszti péter szégyellne.

Halál a faszbúkra! rovat:
A Facebook ráerőlteti a saját emailjét a felhasználókra: "Az összes felhasználó profiloldalán lecserélték az elérhetőséget egy @facebook.com-os címre."Kussolj és nyomd szépen a lájkot, netproli! Mert mire teljesen bekerít ez az Áldozó Háxlis / 1984-es világ, már nem lesz választási lehetőséged:
60 millió dollárért vett arcfelismerőt a Facebook: "A közösségi oldal valószínűleg fényképek tagelésére használja majd a face.com szoftverét." – Valószínűleg! Nyilván! Mert mi másra! Milyen jó is lesz! Mindenki benne lesz egyetlen nagy, közös adatbázisban! Mindenkiről fénykép lesz, és mindenkiről meg tudják állapítani, ha másnak a fotóin szerepel! A világ összes rendőrségének nincs ennyire jó rendszere, pedig nekik elvileg kéne, a bűnözők kiszűrésére! És, mik vannak, Zuckerbergnek úgy adódott hogy egyszercsak lett 60 milája, pont erre. Más, kevésbé meggondolt ember (mint pld. én) ezt az összeget piára, kurvákra és hangos zenékre költené, a maradékból meg lélegeztetőgépeket venne (meg persze még több piát ^^), de Zuckerberg számára első a baráccságok fenntartása, mindenáron: innentől mindenki mindenkinek a baráttya lesz, és ha nem, házhoz mennek a drónok, Amerikából, mert ugye a faszbúk egy nemzetekfeletti, csodás virtuális mennyország. NA EZT MERJÉTEK NEM LÁJKOLNI, BIRKÁK!!!



CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 28.:
MONA LISA MA SZÓJA.

Az egyik több mint testőr, de a másik nem több mint k***a.
Ma csak két filmet ajánlok, viszont (ilyen is van!) mindkettő Kiemelten ajánlott:
Cinemax, 20:00: Szédülés – Nem érdekel hogy ismétlés: ahogy Fellininek vagy Bergmannak, úgy a kopasz mesternek is állandó helye van a szívemben. Hitch mintha arra használta volna lassan felépített mítoszát (a morbid humorú Nagy Ijesztgető), hogy a Vertigóval romba döntse, csak azért hogy filmbe fojtsa saját, nőkkel kapcsolatos összes bonyolult érzését. Igazi sleeper: a maga korában nem volt siker, ma már tanítják, a színeket, a kamermozgást, mindent. Tökéletes remekmű. Voltmár, de kötelező. Éjfél előtt öt perccel viszont tényleg egy igazi ritkán adott jóság lesz az M1-en, mégpedig Neil Jordan egyik korai zsengéje, a Mona Lisa (régebben: Mona Lisa testőre). Mint az akkoriban felfutó francia irányzat, a cinema du look képviselői (Carax, Beineix, Besson), Jordan is a látványra és a különös (sőt, elsőre ellenszenves) főhősökre helyezi a hangsúlyt. A haverja helyett börtönben ülő bűnöző visszatér az alvilágba miután a családja nem tart rá igényt, és időközben fejessé vált társa ad neki egy jutalommelót: egy gyönyörű fekete prosti sofőrje és verőembere lesz. A Taxisofőr és a Díva (Beineix egyetlen jó filmje) hatása nyilvánvaló, ahogy az érzelmek felszínre törése is (mégis, mit várunk egy börtönviselt, kiéhezett férfitól, aki egyik kuncsafttól a másikig fuvaroz egy bombanőt?), ahogy az azokkal való visszaélés is: a nő arra használja újdonsült védelmezőjét, hogy régi, drogos barátnőjét kiguberálja a mocsokból. És ez még csak a kezdet. Bob Hoskins azóta végleg áttért a nem ennyire fekete, tehát biztonsági komédiákra, Jordannak meg volt néhány jó filmje.

Kis hírek a nagyvilágból:
Nőzés miatt mentettek fel két papot: "Az argentin püspököt lefényképezték, ahogy egy nőt ölelget egy mexikói luxusszállodában." – Felmentették? Ki kéne tüntetni, hát legalább biztosan nem pedofil! Aki a nőket szereti, rossz pap nem lehet, tehát holtig tanulhat!
Elloptak egy hatástalanításra váró világháborús aknát – Namármost, döglött akna volt vagy sem?
Gránáttal sétált be a rendőrségre: "A pilisvörösvári férfi nem volt szívbajos." - Van egy olyan érzésem hogy meglesz az akna is hamarosan ^^
Hol lesz járhatatlan a nyári Budapest? - Nem ez a kérdés, hanem hogy hol NEM lesz az!!
Elmarad a Demokrácia sziget: "Gyurcsány pártrendezvénye a kezdeményezésből." - Én már sírok, remélem ti is. Az Index egyébként már egy nap többször is átírja a cikkeit, öt perc múlva ugyanez a hír már így hangzik:
Elmarad a Demokrácia sziget: "A DK pártrendezvénye lett a kezdeményezésből."
Cc: Hugh Grant is félti a magyar médiát: "A brit színész szerint Magyarországon a sajtószabadságához való alapvető jogot fenyegetik." - Hugh Grant kussoljon és lelje örömét whoopi goldbergben meg a bugyinedvesítő női vígjátékokban. Nagyon életszerű, hogy egyszer csak nyilatkozik, és merő véletlenségből pont olyasmiről amiről fingja sincs. Komolyan, ennyire nincs pénze mostanában kurvákra hogy minden szar haknit elvállal? Nap kommentje:

Meglehet ott se vótam 2012.06.28. 15:19:22
Akkora nagy elnyomás van, hogy Hugh Grant nyilatkozata meg sem jelenhet a magyar médiában.


Amerikai fiú: 2013-tól a munkáltatók a fizetést közvetlenül az államnak utalják: "Magyarország adórendszere minden korábbinál hatékonyabb lesz januártól" - Basszus, nem elég a Hírcsárda, még te is ötleteket adsz nekik?!!
Megvonják a kommunista nyugdíjakat: "Az új Btk.-ból törölték, hogy a csoportosan vagy felfegyverkezve a kertbe behatolókat agyon lehet lőni." – Hát a második része nyilván nem annyira tetszik a hírnek, az elsőre viszont csak ennyit mondok:


Ne feledjétek, holnap tévémentes nap!
EGÉSSÉG!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés