2012. 07. 21.
A lovagok, akik ni: belugák! (júl. 21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚLIUS 21.:
GYŰRŰK ÁTKOT SZERELNEK.

Bármikor a kardja élére hánynék. EGÉSSÉG!

Talán érdemes:
RTL Klub, 19:30: A gyűrű átka
– Háromórás maratoni merülés a Rajna vizébe a Nibelungok kincse után, sajnos már Wagner zenéje, de szerencsére még a Trónok harcának mocska nélkül. Ez az a németeknek ami a briteknek az Arthur-legendakör, szóval az ország színe-java benne van, csak annyit mondok, hogy Kristianna Loken játssza Brünhildát, Max von Sydow meg Eyvindet.

Ismétlés, nem ajánlott:
Ugyanott (gy.k.: retekklub) adják az eheti második gusztustalan, testfelolvadós horrort (Slither: Féltél már nevetve?), ami "sikeresen" ötvözi Lovecraft Szín az űrből-jét a vérszomjas meztelencsigák inváziójával szerencsére jó későn van (fél tizenkettő előtt tíz perccel), vagyis könnyen el tudjuk kerülni, és ha nem, akkorra már túlleszünk a vacsorán, vagyis sok kárt nem fog okozni az emésztésünkben.
Cinemax 2, 20:10: Farinelli, a kasztrált – …avagy így kell a történelmi hűséget feláldozni a szenzációhajhászat oltárán. Egész cikkeket lehetne annak szentelni, hogy egy adott kort vagy ugyanazt a témát hogyan dolgozták fel filmben, könyvben, illetve korszakonként, a lényeg hogy a valóság sose volt elég. Farinelli életét itt a kilencvenes évekhez igazították, raktak bele a kelleténél több seksz-et, kicsit átírták a testvérével való kapcsolatát, és bumm, dőlt a lé. Persze, tök mindegy mit írok róla, a klasszikus zenét kedvelőkön és a valós sztorit ismerőkön kívül mindenki úgy fog rá ugrani mint gyöngytyúk a takonyra, már csak az alcím miatt is.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Háromnegyed nyolckor újabb bőrlehúzás a spirituális közhelyekről az HBO Comedy-n (lásd még: Isten nagy, én kicsi vagyok, Megváltó szex, stb.). Az Ízek, imák, szerelmek csak addig szórakoztató amíg a valóságban nem találkozol olyan hippikkel mint a Julia Roberts által megformált Elizabeth Gilbert, aki olyan mintha a legrosszabb feminista brossúrából szabadult volna (még rosszabb hogy sajnos valós személy): a nagy énkeresés közepette otthagyja szerető férjét és a biztonságot jelentő kötelékeket, hogy a dzsuvás Indiában (Gangeszben fürdés, pfejj) és az elit titkos játszóterén, Balin találja meg önmagát (Balin mondjuk én is meg tudnám, ha van elég pia).

Halál a faszbúkra! rovat:
Kétmillióan eltűntek a Facebookról – KEVÉS. - "És ez csak az amerikai felhasználók csökkenése fél év alatt. Gyűlnek a viharfelhők a cég első nyilvános pénzügyi jelentése körül." – Muhaha. PEZSGŐT MINDENKINEK! Remélem hamarosan a Digg! sorsára jut.

Kis hírek a nagyvilágból:
Három éve halott modell a Glamourban: "Az augusztusi, amerikai Glamour olyan modellel ajánlja a legújabb farmerdivatot, aki 3 éve felakasztotta magát Párizsban." – Ebben semmi meglepő nincs. A divatvilág mindig is a legsoványabb nőket részesítette előnyben! Mennyivel olcsóbb is ez, mint hologramokat bérelni!
Tőlük néznénk egy nagyot: "Tele van az ország félelmetesen tehetséges fiatal filmesekkel, akiknek alig várjuk az első vagy a következő nagyjátékfilmjét." – Kész, eddig olvastam. A félelmetes az stimmel, a tehetséges már nem annyira:

N3O 2012. 07. 20. 11:35
Ezeket a filmeket a kritikusokon kívül nézi valaki? :) Volt egy egész jó 'Kontroll' (bár az is nagyon magyar volt néha), és ennyi. Egy Üvegtigrisen egész jól el lehet szórakozni, Rudolf Péter zseniális, talán mert ő sem veszi túl komolyan magát - sem a filmjét, de más eszembe se jut.

Ezek a filmek mint egy kaptafára épülnek. Mindben ugyanaz az érzés jön elő az emberből, a színészek is, mind-mind ugyanazokat az unalmas, jól ismert karaktereket játsszák.

A kamera beállításai, a rendezői utasítások. Mind egytől egyig ugyanaz, és mindnél ott van a levegőben az érzés: KURVA CIKI AZ EGÉSZ :)

Piros pont jár viszont, mert a Benedeket kihagytátok :)


Nyilvános maszturbáláson kapták a 72 éves színészt – Pee Wee Herman reloaded!!! – "Szerdán este háromnegyed kilenckor letartóztatták Fred Willardot a Los Angeles-i Tiki pornómoziban - írta a TMZ. A számtalan vígjáték mellékszerepéből ismert 72 éves színész letolt nadrággal, a péniszével a kezében nézte az esti előadást, amikor egy rendőr lépett a terembe. Az ügyben eljáró rendőr szeméremsértés gyanújával vette őrizetbe Willardot, majd az őrszobán felvették az adatait, és nem sokkal később szabadon engedték." – Én egyre kevésbé értem ezeket az amerikaiakat. Most mégis, mire való egy szexmozi? És mi az hogy bejön a rendőr és letartóztat bárkit aki ott van?! Ahelyett hogy RESPECTálnák hogy 72 évesen még ilyenekre van ideje meg energiája, hát nekem már most sincs, mondjuk nem is színészként dolgozom…
Katy Perry-t obszcenitással vádolják Indiában – Hülyék ezek az indiaiak. Hát pont ezért szeretjük Perry-t, obszcenitás nélkül totál élvezhetetlen amit csinál! Igazából füldugó meg távcső járna minden eladott jegy mellé, így legalább megúsznák a hangját és premier plánban nézhetnék a csöcseit, mert úgyis csak azért mennek oda.
Eladták Károly herceg 30 éves pirítósát: "Még akkoriból maradt meg, amikor elvette Diana hercegnőt, egy gyűjtő 84 ezer ft-t fizetett érte." – Ez a királyi család mindenből pénzt tud csinálni. Biztos van olyan barom aki még a konzerválódott székletüket is megvenné…
Harmincéves jeggyel is megnézhető a Who – ...és aki igazán LIKE A BOSS nyomja, az viszi magával a harminc évvel ezelőtt megvett kaját-piát is :DDD - "Érvényesek a The Who 1979-ben elmaradt fellépésére váltott jegyek az együttes jövő februári Rhode Island-i koncertjére." – Harminc évvel ezelőtt talán még én is megnéztem volna őket. Illetve nem, inkább Hendrixet meg a Led Zep-et. Mindegy, ha egyszer lesz időutazás, talán még összejöhet ez is.
Íme Az emlékmás hárommellű prostija – SUNÁZNÁM, és ilyenkor sajnálom hogy nem száz év múlva élek, mert akkor ez már tuti valóság lesz, én meg ki fogok belőle maradni…
A falat is átlőtte a denveri tömeggyilkos: "Egy gázmaszkos fegyveres ölt meg 12 embert az új Batman-film vetítésén. 38 sérült van, köztük egy csecsemő is. A gyanúsítottat őrizetbe vették." – Komolyan, mi a fasz van a világgal? Nálunk hetente nemierőszakolnak meg ölnek, Amerikában mozielőadásokat borítanak vérbe idióták… :((((((( Most jön az amit az elejére akartam, de a végére hagytam:

MIÉRT NEM MEGYEK EL A MA ESTI MEGEMLÉKEZÉSRE,
ÉS MIÉRT MARADJ KI TE IS BELŐLE

Egész héten anyáztam, Szögi Lajos halála óta nem volt semmi ami ennyire felbaszta volna az agyam (azelőtt ott volt Pénzes Henrietta Bándyhoz kísértetiesen hasonló "indítékú" megölése). Megfogadtam, hogyha lesz valamilyen megemlékezés, elmegyek. Amikor az első hírek jöttek hogy most szombaton lesz, előre lemondtam minden programot. Most azonban meggondoltam magam, és le is írom, miért.

Régi mondás: if you can't beat them, join them. A millások ezt saját bőrükön tapasztalták, amikor egyszercsak hozzájuk csapódott gyurcsány, a demokratikus koalíció, dopeman, vagyis mindenki aki már ötször eljátszotta ország-világ előtt a becsületét. Most úgy tűnik eljött az ideje, hogy ők is megtegyék ugyanezt: a magyar narancs csinált egy interjút a szombati megemlékezés szervezőivel. Mondom: egész héten arra gondoltam, hogy ha lesz gyertyagyújtás, ott a helyem. Ezzel szemben az interjú (helyesebben inkább PR-cikk, fizetett reklám, etc.) első sora és a benne szereplő két ismerős név elég volt hogy elriasszon: "a Bándy Kata emlékére szervezett szombati virrasztás kezdeményezőivel a gyűlöletmentes tér fontosságáról, a nők elleni erőszakról és az elszabadult indulatokról beszélgettünk. Jónás Marianna és Karsay Dorottya – emberjogi aktivisták." Egyvalamit sajnos még nekik se tanítottak a gender-egyetemeken: AKASZTOTT EMBER HÁZÁBAN NEM ILLIK KÖTÉLRŐL BESZÉLNI, ergo pont most odacsődíteni egy rakat romaszervezetet több mint ízléstelen: veszélyes, inkább azon dolgozzanak hogy ne legyen több ilyen eset, ne legyen még több Cozmánk meg Szögi Lajosunk, ahelyett, hogy próbálják mediálni egy még durvább általánosítással "férfibűnözésről" beszélnek. Persze, nyilván Pénzes Henrietta is a férfibűnözés áldozata volt... Komolyan, legszívesebben idézném az egész interjút, de nem büntetem magamat, annál inkább titeket, vagyis csak linkelem, ahogy a másik két "terelő" cikket is erről az esetről:

munk veronika: Csinos, érdekes, és cigány ölte meg
varró szilvia: Bándy Kata és a férfibűnözés
"Nem fogadjuk el azt a szerepet, amit szélsőségesek megpróbálnak ránk akasztani"

…és ha még most is úgy gondoljátok hogy ott a helyetek, tessék, itt az újabb erőszakolásos eset egy héten belül:
Megerőszakoltak egy német nőt egy tanyán: "Bántalmaztak és kiraboltak egy német házaspárt egy Jánoshalma külterületén lévő tanyán." - TERMÉSZETESEN EZ IS FÉRFIBŰNÖZÉS, amivel karsay dóriék jó hangosan szolidaritást vállalnak majd, mert ugye az elkövetők kinézetéből nem szabad általánosítani, hiszen az ők csak "be voltak indulva", lásd az Origo cikkét. Próbálok finom lenni: ha volna egy cseppnyi gerincük, akkor nem erőltetnék ezt a közös megemlékezést, pont most, pont ennek a hírnek az ismeretében. De mivel erőltetni fogják, nyilván meg lesz tartva, és akár békésen zajlik le, akár balhé lesz (emlékezzünk: karsay dorottya legutóbb a Budapest pride mellett kampányolt, az ottani ellentütetők és a mostani leendő megemlékezők között pedig biztosan van átfedés), szóval akármi lesz, dóri eléri amit akar: beszélnek róla, szépen lépeget felfelé a politikai szamárlétrán (emlékezzünk: gyurcsány ferenc is sima zászlóvivőként kezdte). Az én szubjektív véleményem az hogy részéről ez sima provokáció, illetve próbálkozás a parlamentbe kerülésbe (emlékezzünk: ugyanez a társaság csalt el egy poén-választást, ugyanez a bagázs tiltatta be Pesty filmjét - még bent sincsenek a nagy pártok között, de már legalább olyan hiteltelenek mint bármelyik "nagy" párt). Egyszóval LEGYEN ESZETEK, NE HIGYJETEK NEKIK, NE ÜLJETEK FEL A PROVOKÁCIÓNAK és főleg NE MENJETEK EL A MEGEMLÉKEZÉSRE, MERT EZ ÍGY NEM AZ. Végezetül a gyengébbek és gyorsan felejtők kedvéért itt egy Év kommentje-candidate még tavalyról:

Arbet 2011.10.24. 07:20:13
Nem tetszik a rendszer!

Nem tetszik, hogy rendszer által irányított ellenzéki tüntetésekre jár a birka tömeg. Nem tetszik, hogy észre sem veszik, hogy civilnek mondott rendezvényre rátelepszik a jelenlegi pártpolitika szervezése. Nem tetszik, hogy egy civil rendszerellenes tüntetésre is ugyan azok a rendőrök és biztonsági őrök vigyáznak akik a kormányra is. Nem tetszik, hogy a rendszer pénzéből szervezik a "rendszerellenes" tüntetést.

Kedves honfitársaim! Meddig kell még elmenni, hogy lássátok azt a határt ahol a rendszer és a civil szféra elkülönül?

Olyan buták vagytok komolyan mondom, hogy le sem esik nektek, hogy miről beszélek.

Ha a rendszer azt mondatja veletek, hogy nemtetszikarendszer akkor boldogan odaálltok. Birkák.





VASÁRNAP, JÚLIUS 22.:
HAMVADÓ PAPÍRBUBORÉK


Bill Nighy.
Nem is tudom ajánljam-e:
Mostanában úgy látszik sorra adják azokat a filmeket amelyek egyik (egykori?) kedvencem, Joe Pesci karrierjének legjellemzőbb állomásait tömörítik. A Vinny ugye a csúcspont volt (ahova De Niro és Scorsese farvizein jutott el), az előtte adott Országúti bordély a mostani helyét mutatta a színészranglistán, a tíz előtt tíz perccel leadott Jimmy Hollywood viszont az első figyelmeztető jelek egyike volt, ráadásul pont egy saját jelentőségét túldimenzionáló színészről szól, aki fake bűneseteket old és akadályoz meg, egész addig amíg véletlenül nem kerül igazi tűzkeresztség alá. A sugárzó csatorna (Viasat3) alapján sejthető hogy Barry Levinson rendezése ellenére is egy erősen "futottak még"-opust kapunk, amit csak Victoria Abril és Christian Slater dob fel úgy-ahogy, ráadásul Pesci is tisztára úgy néz ki mint Bill Nighy tíz évvel később.

Talán érdemes:
Fél tízkor tandráma a túlköltekezés veszélyeiről a Duna World-ön, Psota Irén és Körmendy János főszereplésével. A Körmendy alakította férj kétségbeesetten próbálja előteremteni mindazt a luxust amire felesége szerint szüksége van a családnak, ám az adósságot kamatostul kell visszafizetni, és a légvárak meg Buborékok amibe eladdig menekültek, szükségszerűen pukkannak szét. Sajnos még mindig aktuális.

Ismétlés, de ajánlott:
Fél nyolckor újra leadják az Ördög és a tízparancsolat című több kisebb epizódból álló olasz-francia koprodukciót, amiben Alain Delon, Louis De Funes, Fernandel és Charles Aznavour egyszerre parodizálják és töltik meg mélyebb tartalommal a mostanában annyira lesajnált bibliai példázatokat, jóval humánusabban mint a nemrég újra leadott, nagyonszar Hitetlenek – főleg mert azzal ellentétben nem a vallásgyalázás a célja. Ráadásul nem is kell messzire mennünk érte, elég csak a Duna TV-re kapcsolni.

Megöltek egy lányt:
Kevesen virrasztottak Bándyért az esőben: "Alig kéttucatnyian jelentek meg a csendes esőben a Szent István Bazilikánál a két hete meggyilkolt pécsi pszichológus, Bándy Kata emlékére rendezett gyertyagyújtáson. Helyszíni tudósítónk jelentése szerint a megemlékezés csendes, békés." - Jól olvasom: kéttucatnyian, az összes ilyen-olyan jogvédő szervvel együtt, miközben más forrás(ok) szerint "több százan" voltak?  Anno "megmutatták a civilek, hogy váccpávör", most viszont úgy tűnik azt mutatták meg hogy mit gondolnak váccpávörékről, akik a MaNcs-interjúban előre beharangozták a sokszáz résztvevőt (lásd még az Egymilliárdan A Cenzúra Visszaállításáért mozgalmat, aminek összesen nincs ezredennyi támogatója). Mint máshol, mások írták helyettem: Pénzes Henrietta, Szögi Lajos, Marian Cozma és a legutóbb kirabolt-megerőszakolt idős német házaspár után ez a civil mosakodás már kevés, nagyon kevés.

Kis hírek a nagyvilágból:
A bukaresti egyetem szerint Ponta plagizált: "Az oktatási minisztériumhoz tartozó Etikai Tanács csütörtökön megvédte a román miniszterelnököt." – Mi ebben is megelőztünk mindenkit: pálgiumban, bevédésben, és főleg az utána való cikiségben...
Határátkelő: Az életünk pokol lett: "Itt hagytunk házat, hazát, tartozást." – Mit is mondjak. Egyrészt sajnálom és megértem őket, másrészt ettől nekünk akik itt maradtunk és helyettük is fizetünk, marhára nem lesz könnyebb.
Jegesmedve mászott a Shell-kút tetejére: "A Greenpeace magyar aktivistái a tervezett északi-sarki olajfúrások ellen tiltakoztak, megbénítva a benzinkutat. A rendőrség hét embert állított elő." – Ilyenkor sajnálom hogy a medve nem igazi volt, mert akkor egy embert se tudtak volna előállítani…:DD
Lana Del Rey új klipje: műleszbi nyári bú – Elvileg írtam róla, még az is lehet hogy felrakom. SPOILER: nem tetszik sem ő, sem a "zenéje", de ez asszem eddig se volt titok.
Lángoló: Snoop Dogg nevet változtat: "Snoop Lion néven még idén kiadja azt a lemezét, amin csak reggae-dalok lesznek." - Ilyenkor mindig azt szoktam mondani hogy a zenéje attól még ugyanolyan fos marad. Most is csak ezt tudom mondani.
18+: Az eheti pózt zabálás után ajánljuk – Én kihagyom, mert még szeretnék enni.
Nívó: Érik Magyarország felminősítése: "Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok." MUHAHAHAHAHA. Tessék mondani, ez itt a Hírcsárda? Nem tudom mit szed a posztoló, de nekem is kell belőle. :DD
Lángoló: Az olimpián alakul újjá a Spice Girls – Erre mondják a Napirajzon, hogy Súlyosbítva azt, ami amúgy is. - "A kilencvenes évek leghíresebb lánycsapata négy év szünet után áll újra színpadra." – Négy év? Kb. tíz éve nem csináltak semmi emlékezeteset, egész pontosan a legutóbbi marha emlékezetes bukásuk óta :DDD
A meleg párok együtt lehetnek, mi nem?: "Kiakadt az ausztrál sportlövő pár, hogy nem alhatnak egy ágyban. Átszöknek majd egymáshoz." – Azt már mondták hogy az olimpián kötelező a seksz MEG A SZIPU, csak azt nem hogy a pároknak mással kell lefeküdni. Mindig is sejtettem, hogy szimpla sátánista termékenység-swingerparti az egész a terrorcselekménytől reszkető néptömegek előtt...
Nesze: Jók voltatok ma?: "Mihalik Enikő ostorral, dominaként."Nap kommentje:

untermensch 2012.07.19. 20:07:30
előkerült az ufófejű szörny? már féltem, hogy elmúlik egy hét úgy, hogy nem lesz címlapon.





Kulcsszavak: Bándy Kata

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés