2012. 08. 04.
Pór és hagyma vagyunk (aug. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, AUGUSZTUS 4.:
TAMARA TREMERE

Ló pár baj.
Kiemelten nem ajánlott:
A soros hülye amcsi vígjáték-folytatás fél nyolckor érkezik a TV2-őn. A pompomlányok nehéz életéről már több "mű" is született, bizony, még itt nálunk is, a címét nem tudom csak annyit hogy Labancz Lilla játszott benne és nagyon szar volt. Sajnos a Hajrá csajok, újra! is kb. ezen a szinten van, de annyira hogy még azokat se fogja lekötni akik amúgy érdeklődnének eziránt a jellegzetesen amerikai sportlelkesítő sport iránt. Nemhogy színészek, de celebek sincsenek benne, a történet teljességgel hihetetlen. Szarból nem lehet várat építeni és pár nap alatt sem lehet nyertes és vadiúj koreográfiát összerakni a semmiből, filmet forgatni minderről meg méginkább kudarcra van ítélve.

Nemigazán ajánlott, de talán érdemes:
Angol vígjáték fél kilenckor az HBO-n, ami egy szülőfalujába visszetérő immár nagyvilági és megszépült lányról, Tamara Drewe-ről szól, aki idősebb pár évvel és minimum egy orrhosszal rövidebb mint amikor elment, és így már mindenkinek tetszik, akinek anno nem. Könnyed, nyári és nőies, ergo szimpatikusabb és közelebb áll hozzám mint a Seksz és Nyújork dubajozó lófejű réme. Ne irigyeljük Stephen Frears-től az anyagi sikert amit ez a képregény-adaptáció hozhatott neki, mi attól még nyugodtan szerethetjük az elgondolkodtató műveiért. Fél tízkor egy semmi különös western a Viasat6-on amit még Gregory Peck ellenére se tudok jó szívvel ajánlani nektek. Sokat elárul róla hogy már a második címmel próbálják ránksózni, az első (Lőpárbaj) sokkal találóbb volt mint az erőltetett Lődd le, hát én is ezt tenném a fordítóval, de még a forgatókonyvíróval is: sima, könnyen megunható bosszútörténet, az egyetlen érdekesség benne a kislány, aki hozzácsapódik a régi áruló cimborát likvidálni akaró, börtönből szabadult gazfickóhoz. Tíz után tíz perccel egy fura kereszteződés Svédországból a Duna TV műsorán. A magyar címért megintcsak FASZKORBÁCS járna, mivel a Svéd szépségnek semmi köze az amerikaihoz, az ugyanolyan pitéhez sajnos annál több. Ismét egy bizonyíték arra hogy nem lehet egyszerre két lovat megülni: a természetesen a hatvanas években játszódó filmben a srácokat a nők meg a filmek érdeklik, és az csak még természetesebb hogy mindegyikük a maga Brigitte Bardot-ját hajkurássza, a legszerelmesebb kölyök pedig még filmet is akar forgatni a közben megérkező BB-pótlékkal. A szomorú valóság viszont az, hogy most amikor gyakorlatilag minden fiatal arról és azzal forgat filmet amiről csak akar (mobillal, mi mással), a többség valahogy nem Truffaut vagy Godard nők előtti tisztelgéseit újrázza, hanem a saját amatőr aktusait rögzíti és pakolja fel a netre. Örüljünk annak hogy a hatvanas években még nem volt ennyi rögzítési lehetőség, mert akkor még ennyi nosztalgiánk se lehetne mint most.

Halál a Faszbúkra! rovat:
Őszinte részvényem: Rosszul jár Kalifornia a Facebook mélyrepülésévelFAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP."Az állam a költségvetése 2 százalékát a cég tőzsdei kereskedelmének adóztatására alapozta."És még egyszer: FAP FAP FAP FAP FAP!
A Google Plus kedveltebb a Facebooknál: "A Google közösségi szolgáltatását használók egyre többen vannak és egyre elégedettebbek." - …de aki igazán COOL az nincs fenn egyiken sem.
Fogynak a júzerek a méregdrágán elkészült Star Wars-játékból: "Egymillió alatt az Old Republic nevű szerepjáték felhasználóinak száma. Árat csökkent az EA." – Bár tönkremenne ez is meg a faszbúk is, és bár egy időben tennék, hogy egyszerre tudjak pezsgőt bontani mindkettőre!

Seksz és olim pia rovat:
Ryan Lochte belepisilt az olimpiai medencébe – LESZAROM. Illetve dehogy, még élvezné!
18+: Sportolós orgiák ihlette szexpózok – Amikor rákattintottam a galériára, mindenféle kínai műkorcsolyázókat láttam, ez már nem az első alkalom hogy az Index belógatja a mézesmadzagot és aztán szart se ad cserébe…
Prostituáltakat futtatott, hogy indulhasson az olimpián: "Peking után anyagi gondjai támadtak, ezért bordélyházhat nyitott Logan Campbell új-zélandi tékvandós, hogy fedezni tudja felkészülését a londoni olimpiára. Tudja, hogy az emberek egy mocskos sticinek tartják, de szerinte nincs igazuk." – Szerintem meg ha már egyszer megmutatta miben tehetséges igazán (= a pekingi olimpiát csőddel zárta, a bordélyháza meg nyereséges) igazán maradhatna annál amiben jó.
18+: Pornóban is végigcsinálhatjuk az olimpiát: "Szinte minden olimpiai sportágból elérhető pornófilm is, ezért megpróbáljuk megkeresni a legjobbat." – Támogatom, ami azt illeti én már eddig is pornót néztem az olimpia helyett…

Kis hírek a nagyvilágból:
Hiánycikk lehet a fű a Szigeten – Nem is csodálom, hát a sok birka fesztiválozó miatt mindig újra kell telepíteni, annyira letapossák… - "A rendőrség szerint a Hevesben lefoglalt marihuána hiányt okoz majd a fesztiválon." – Ja hogy ilyen fűről van szó? Nem baj, majd megint jönnek a hollandok és pótolják.
Bb: Zalatnay, Ganxsta és a Dolly Roll: "70 fellépővel Magyar Dal Napja a Szigeten augusztus 5-én." – Komolyan, már nem is tudtam mi hiányzik. Nincs annyi fű a világon amivel ezt az egy napot át lehetne vészelni!
GPS-t loptak a mentőből a VIII. kerületben: "A Fiumei úti kórház előtt parkolt a kocsi, és amíg kiértek a mentősök a kórházból, valaki feltörte."MEGÉLHETÉSI BŰNÖZÉS IS SERIOUS BUSINESS!
Tizenkét percet dolgozunk egy sörért: "Drágább-e a tojás, a cigaretta és a ponty? Válság ide, infláció oda, az átlagmagyar nem panaszkodhat, de életszínvonal-emelkedésről szó sincs." – Milyen szubtilis Index-cikk, főleg az utolsó mondat! Hogy "nincs szó" életszínvonal-emelkedésről, az egy enyhe kifejezés, ahogy az is hogy az átlagmagyar "nem panaszkodhat".
Kétszer jobban élnek a csehek, mint 20 éve – Tényleg? Ezek szerint ők csak hat percet dolgoznak egy sörért. Hát annyit talán még én is tudnék! - "Az élelmiszerárak a duplájára nőttek, de a háztartások jövedelme négyszereződött." – Ezt nem tudom hogy csinálják, de utánuk csinálhatnánk mi is...

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 5.:
ÖREG BAKANCS NEM VÉN BAKÁTS
SPOILER: ma is minden ismétlés lesz, annyira hogy valószínüleg a közeljövőben tartok is egy kis szünetet valamikor, egészen addig míg nem adnak valami normálisat, és hát erre az olimpia meg a Sziget miatt egyenlőre semmi esély, meg amúgy is, kell olyan nap is amikor nem írok a kocsmában csak iszogatok. Na mindegy, vegyük sorra azt a keveset ami úgy-ahogy érdemes. A retekklub először a családosoknak kedvez a Gyűrűk Ura első részével nyolctól, ami ugye egy korrekt feldolgozás, legalább annyira monumentális mint az írott eredeti, nem is lehet nagyon belekötni. Utána ugyanott féléjfélkor a változatosság kedvéért egy kis borzongatás némi japán beütéssel, vagyis inkább feldolgozva amerikai módra, amcsi színészekkel. A Fekete víz a fokozatosan ijesztgető horrorok közé illeszkedik, kisujjból kirázva a kötelező közhelyek: sötét múltú ház, paranormál kisgyerek és magányos anyuka aki saját és kislánya agyi stbilitása mellett lakása tisztaságáért is próbál küzdeni. Fél tízkor lesz az egyetlen olyan ismétlés amit még én is approválok: Szigligeti József egyik hangulatos kis színművét, a Vén bakancsos és fia, a huszárt adja a Duna World, még gyerekként láttam először a tévében és már akkor megfogott Páger, Gobbi és a többiek játéka, a történet csak rátett egy lapáttal, ugye mindannyian szeretjük amikor az igaz szerelem győzedelmeskedik az anyagi érdekházasság felett, hát itt pontosan ezt kapjuk majd.

Nem ismétlés, kiemelten ajánlott:
Hétkor egy patinás vígjáték a Universal Channelen a fentiez hasonló sztorival 1csak itt még távolabb álló emberek zúgnak egymásba, egész pontosan egy Herceg és egy általa először lesajnált színésznő. Azon ritka kivételek egyike amikor a romantikust nem szitokszóként kell érteni: bármilyen valószínűtlen is hogy az elit magától eltelt gyermekét megbabonázza és őszinte (vagyis nem érdek) szerelemre gyújtsa egy komika, néha még én is szeretném elhinni hogy a politikusoknak meg nemeseknek is van szíve, Marylin Monroe-ért meg még talán én is lángragyúlnék (eh, mit talán, simán S+ kategória a mostani seksz-szimbólumokhoz képest). A komoly színjátszást Sir Laurence Olivier képviseli (nem mellesleg ő is rendezte), Monroe pedig hozza azt a karaktert amivel örökre beírta magát az emberek képzeletébe. Ha csak egy filmet nézel ma, ez legyen az: amilyen régi, annyira jó.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tényleg ez lenne Nessie?: "Egy megszállott fotós 26 éven át vadászott a szörnyre. A fotón valóban látszik valami állatféle." – Á, ez csak kuncze gábor, amint éves nyaralását tölti, természetesen a mi pénzünkön.
Családi vita közben leejtették a gyereket: "A másfél éves vörösvári kisfiú életveszélyesen sérült." – Természetesen még ilyenkor sem szabad elvenni a szülőktől a gyereket, nehogy a beleavatkozzunk a szülők életébe.
Luxusóvoda jár a kormánytisztviselőknek: "Kedvezményes bölcsődei ellátást kapnak gyerekeik."NAGYON HELYES, végülis nekik van szükségük a kedvezményes ellátásra, hiszen alig jönnek ki a fizetésükből. Ezért van az, hogy a képviselő ingyen utazhat (már ha igénybevenné), ingyen kapja a napilapokat, satöbbi. Mindegy, komolyra fordítva a szót, én még tisztán emlékszem még mekkora anyázás volt amikor az MSZP szóvivője azon nyavalygott hogy nem akarja a gyerekeit szegények közé járatni. Nap kommentje Index fórumról:

csvd4 válasz | megnéz | könyvjelző 2012.08.04 18:28:33 © (8)
Ez ám a liberális egyenlősdi!
Tiszta kirekesztősdi!
És a hátrányos helyzetű romagyerekek már nem is járhatnak ide, hogy német meg angol nyelvet tanuljanak?
TASZ! LMP! Helsinki bizottság!
Hol vagytok most, mikor ilyen magas fokon űzi az állam a kirekesztést!?
Előzmény: linfury (7)


Könyves: A pucér könyvesboltos: "Arizonában él a 68 éves korábbi zongorista, aki valóban meztelenül árusítja a könyveket." - …és ráadásul még férfi is. Asszem nem megyek egy darabig Arizonába.
Kívül tágasabb: Világsztárok szexhálója: "A 90-es években Mick Jagger és Angelina Jolie egy ideig szeretők voltak. Hogyan kapcsolódik Jennifer Aniston Jack Nicholsonhoz?" – Ebben csak az a meglepő hogy ennyi embert meg lehet ezzel lepni, hát nyilvánvaló hogy ezek a sátánista halivúdi sztárok szinte kötelező jelleggel hálnak egymással, és csak egymással mindenféle okkult orgiák keretében.



Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés