2012. 08. 20.
Fakult a TV (aug. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 20.:
NEMZETI ÜNNEP

Oké, legyünk túl gyorsan a dolog fájdalmasabbik részén:

Ismétlés, nem ajánlott:
Viasat3, 18:55: Magyar vándor – Ha egy mai magyar vígjátékot láttál Herendi Gábortól, láttad az összeset.
TV2, 20:40, Egy szoknya, egy nadrág – Ha egy régi vígjátékfeldolgozást láttál Gyöngyössy Bencétől, láttad az összeset.
Film+2, 19:25: Bakkermann – Ha egy Szőke András-filmet láttál, láttad az összeset.
Film+2, 21:00: Montecarlo! – Ha egy Koltai-filmet láttál, láttad az összeset.
M1, 21:35, Sacra Corona – Ha egy Koltay-filmet láttál, láttad az összeset. Szégyen hogy milyen kevés torzulásmentes történelmi filmünk van egyébként. Szerencsére azért valami jó is lesz:

Ajánlott:
M2, 20:07, István király
– Az egyetlen méltó megemlékezés a mai nagy napra egy húszéves tévéjáték amit Sík Sándor drámájából Esztergályos Károly rendezett és ami az Imre herceg halála utáni dilemmáról (s ezáltal az ország jövőjéről) szól. Kevésbé látványos mint a Sacra Corona, nem olyan populáris mint az egyébként remek István, a király, viszont ez megintcsak az az eset, amikor újra sírhatunk a magyar tévé aranykora iránt, amiből a kétezres évek elejére semmi sem maradt: nincsenek tévéjátékaink és fontosabb színészeink is kiszorulnak a fősodorból, ha nem hajlandóak a celebek közé állni. Itt viszont még a legjobbak hozzák a legjobb formájukat: az önmagával viaskodó Istvánt Gálffi László, Vazult Cserhalmi György, Gizellát pedig Venczel Vera hozza. Ideje volna egyébként újra felfedezni és újra színpadraállítani az alapul szolgáló drámát is, ezt a tévéfilmet pedig kiadni DVD-n. Féléjfélkor Antonio Caldara ünnepi oratóriumát ismétli az M1, ez viszont konkrétan a kereszténység felvételét dolgozza fel, vagyis a Szent István, Magyarország első királya igazi ünnepi műsor lesz.

Kis hírek a nagyvilágból:
Begerjedt bikinis csajok tomboltak a Beachgirl döntőjén: "Beigazolódott a tétel, miszerint egy bulihoz nem kell más, csak pia, zene, medence." – Aki nagyon irigyelné őket az gondoljon arra hogy mennyiféle csúnya nemibetegséget adtak át egymásnak a vízben sekszelő és szipuró fiatalok – csupán a vízzel magával :DDD Bizony, nem lennék most a körzeti orvos helyében :DDD
Az idegroncs Kristen Stewart cigin, Red Bullon él - Ilyen szar filmek után nem is csoda. Gianna Michaels csupa jó filmben játszott, és még mindig nőiesen telt!!! EGÉSSÉG!
Újra szabadulna Lennon gyilkosa: "A kegyelmi tanács a héten hallgatja meg az 57 éves, 31 éve börtönben ülő Chapmant, aki híres akart lenni." - Ja kérem, mindent egyszerre nem lehet! Híres még lehet egy darabig, de szabad már nem, legyen elég ennyi!
Gyomorgyűrűt kapott a kannibál gyilkos: "A 39 éves szadista brit gyilkos 146 kilóra hízott a kórházban, az állam pénzén kapott gyomorgyűrűt." - Ezek szerint a külföldi börtönökkel se stimmel valami. 146 kiló...én hagytam volna megdögleni, gyomorgyűrű helyett meg kapott volna ánusztetoválást :DDD
Magyar nőket vert egy mérges kebabos Salzburgban: "A vendégek rendelést akartak változtatni, a török boltos magyarul szidalmazott, majd ütött." - Nézzük a jó oldalát: legalább tudott magyarul, annak ellenére hogy török, tehát nem a magyarságuk miatt verte őket.
Tízmillió dollárra perelik Madonnát orosz melegellenes csoportok: "A felperesek szerint az énekesnő a homoszexualitást népszerűsítette, ami a nemzet vesztét okozhatja."TÁMOGATOM, nem mintha egyetértenék azzal hogy Madonna népszerűsíti a homokosságot vagy hogy a homokosság = nemzethalál. Nem. Amiért én drukkolok nekik az az hogy talán ezzel is legombolnak erről a lejárt szavatosságú luvnyáról egy rakás pénzt, és ki tudja, talán még a visszavonulásához is hozzájárulhatnak.
Lopakodó robotot fejlesztettek az USA-ban: "A hajlékony, felfúvódó robot a színét változtatva elrejtőzhet, vagy felhívhatja magára a figyelmet." – Én úgy de úúúúúgy örülök annak hogy a Demokrácia Hazájában lassan hetente kifejlesztenek valami újdonságot ami természetesen a világbékét szolgálja. Örülök neki és támogatom, sőt még lájkolom is. Most miért, van más választásom nekem vagy bárkinek? LÁJK!!!!!!444444 négy négy


KEDD, AUGUSZTUS 21.:
PIROS FEHÉR FÖLD

Uram, ne a nőt, az utat nézze!

Ismétlés, de ajánlott:
21:35-kor Amerika egyik kedvenc gengszterpárosának hatvanas évekbeli felfolgozása a Duna TV-n, a hozzávalók: pénz, szerelem, árulás és végül pokolraszállás. Bonnie és Clyde valós és filmes bűnözőpárosok seregeinek adott ihletet, ez az opus pedig az ábrázolásukhoz is hozzájárult: a maga idejében a mainstream filmek egyik legvéresebbike volt, ezzel is lefektetve az alapokat a Született Gyilkosokhoz például. De én nem emiatt szeretem, hanem Faye Dunaway-ért. Tíz előtt tíz perccel újabb mozgóképes időkapszula a kilencvenes évekből az MGM-en. Mint az összes "annyira ciki hogy jó"-filmnél, a Bill és Ted haláli túrájánál is az a helyzet hogy bár ma is röhögünk rajta (bár kétségtelenül más miatt mint mondjuk húsz éve), de rengetegen kölcsönvették az ötleteket, hozzácsaptak egy kis CGI-t vagy fingós poénokat és voilá, itt van Jack Black és az ő menny-pokol-rock and roll-mániája. Ami a mára komolyan jegyzett színésszé lett (és mémmé vált) Keanu Reeves és a hozzá képest háttérbe szorult Alex Winter arcával eladott filmet igazából működteti (az agyament poénok mellett) az a zene, ami szintén a kilencvenes évek hardrockja, nem sokkal a Nirvana által átrajzolt térkép előtt.

Ajánlott rovat:
Nincs is szebb annál amikor az orrunk előtt válik anakronizmussá egy szép eszme, egyik állandó vesszőparipám, az apartheid-ellenes harc is így végezte. A tények még mindig ezek: a "felszabadulás" után az ország élhetetlenné vált, kosz, szegénység és extrém bűnözési ráta mindenütt, mindezt a fontosabb polgárjogi harcosok sajnos csak külföldről csodálhattak meg (ide tartozik amit asszem a Death Of Johannesburgon olvastam arról, hogy hogyan szavaznak a liberálisok: a lábukkal). Nick Broomfield a kilencvenes évek (egyik) Michael Moore-ja volt, aki anno forgatott egy nem egészen elfogulatlan doksit arról hogy milyen rettenetes pokol is Dél-Afrika, milyen iszonyat ott élni, satöbbi. Múltkor már poénkodtam ezen amikor kiderült a Nagy Emberjogi Vezető családjáról hogy semmi kifogásuk a párcsere ellen, erre most tíz órakor újabb anyagot szolgáltat nekem a Duna World. Az Őnagyfehérsége a 91-es mozis propagandaanyag folytatása ez eltelt idő tükrében (az akkori igazi célpontot – Eugène Terre'Blanche-t, az egyébként valóban radikális AWB vezetőjét - egész a doku végéig nem sikerült mikrofon elé csalogatni, viszont az elkészült – de leginkább: összevágott – mű után a rendező másfél évtizedig nem járt a környéken, annyira de annyira megfenyegették. De mindegy, 2005-ben visszatért, megvette a biztonságát arra a kis időre amíg összevágott egy újabb folytatást, újra felkutatta a szélsőséges vezető egykori sofőrjét és annak egykori feleségét (az első részben is ők voltak előtérben), sőt, milyen hihetetlen, de még az őt "fenyegető" Terre'Blanche-t is szóra bírja – igaz, megváltoztatott külsővel, nehogy felismerje. Hogy mégis miért van itt amikor bevallottan elfogult, hazug és nem az ott élők szemszögéből készült? Hát azért hogy tisztában legyünk az "elfogult doku" fogalmával, meg mert megint láttam pár füves idiótát Kony2012-pólóban. Az Őnagyfehérsége utóléletéhez tartozik az is, hogy a 69 éves Eugène-t két fekete alkalmazottja verte halálra még 2010-ben, a saját házában.

Kis hírek a nagyvilágból, augusztus 20. special:
Tegnap direkte igyekeztem kerülni, ma azonban keresem őket: vajon az index által nyomatott blogok hogyan emlékeztek az államalapítás ünnepére? Tessék pár a címlapról, kommentár nélkül:
Sajtkészítők: István bárgyú öröksége: "Lássuk már be végre, hogy szent királyunk csak egy hataloméhes trónbitorló volt."
Poldi bácsi: Augusztus húsz: "Vajon az elmúlt 24 évben mit tartottak fontosnak elmondani vezetőink ezen az ünnepnapon?"
Hamu: Miért pont Augusztus 20?: "Hogy pontosan mi is az, ami miatt éppen ez a nap az Állami Ünnep, nem sokan tudják."
Dotoho: Pszeudomagyarok: "Nem gyűlöljük Szent Istvánt, és ti?"
...hát akkor erről ennyit.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ledobta a kilencedikről az unokaöccsét: "A kínai nő a négyéves gyerek után akart ugrani, de megmentették. A gyilkosság miatt viszont kivégzik." - Mennyivel egyszerűbb lett volna ha hagyják leugrani...
Rotschild az euró bukására játszik: "Az általa elnökölt befektetési alap 128 millió fontot költött még gyengébb euróval spekuláló üzletre." - Ilyenkor valahogy örülök hogy csóró vagyok: nincs se fontom, se euróm. Igaz, jövőm se nagyon...
Alanis Morissette valamiért nem öregszik: "A kanadai énekesnő gyanúsan nem öregedett semmit az elmúlt 16 évben." - Cserébe legalább tartósan ronda.
Kender: A marihuána halált okozhat: "Két héten belül a második néger füvest lőtték le rendőrök Amerikában fényes nappal az utcán." - Talán nem kéne késsel hadonászniuk amikor betépnek. Ugyanis nem azért lőtték le mert füvezett, hanem mert másokat fenyegetett.
Zebrától származó herpeszvírus ölt jegesmedvét egy állatkertben - Hova jutott a világ hogy már az állatok is interracialban nyomják! És itt az eredmény: nemi Betegség és Halál!!!!!! Ne engedjünk hát se a drog, se a fajok közötti seksz csábításának!!! ÉBERSÉG!!!


SZERDA, AUGUSZTUS 22.:
ÁTKOZOTT
coimbr BOSSZÚ

DOGVILLE A dish best served cold.
Talán érdemes:
Bár a poltudatos fekete rendezők közül manapság leginkább csak Spike Lee-t látjuk, azért ott van a vele nagyjából egy időben a köztudatba kerülő Mario Van Peebles is, aki stabilan gyártja a jobb-rosszabb verziókat a New Jack Cityre. Az Átkozott szerencse Wesley Snipes-nak köszönhetően a nem ciki, de nem is kimagasló kategória, itt is van kiugrott díler, megvásárolható rendőrök, és a becsületes ex-drogkereskedővel együtt menekülő bombanő, meg persze sok akció, szóban és tettben egyaránt, akit nem zavarnak a reklámok az a TV2-őn csípheti el 21:10-től, én azért hozzátenném hogy Lee filmjei azért emlékezetesebbek – emlékezetesen rosszak.

Ajánlott:
Negyed kilenckor az M1 az olimpia utáni megzuhanását igyekszik behozni egy viszonylag friss (egy éves) amcsi sorozattal, ami Verne Monte Christójának higított változata, női főhőssel, aki az apjával történt jogtalanságokat próbálja a maga eszközeivel orvosolni: beilleszkedik abba a yuppie társaságba ami annak idején részt vett a piszkos ügyben. A címe sajnos elég sablonos (Bosszú), de cserébe legalább oda fog szögezni minket a képernyő elé.

Kis hírek a nagyvilágból:
Jessie J felébresztette a kislányt a kómából - Ez is valami?! A mi politikusaink gyerekeket találnak az úton, bort fakasztanak a sziklából, vízen járnak és persze mindig igazat mondanak!!!
Heidi Klum bikiniben lazul – Nálam lazulhatna anélkül is! 8)))
Harry herceg félmeztelenül bulizott Vegasban – Ő viszont inkább öltözzön fel kurva sürgősen…:SSS
BT: Nem is a hétfő a legjobban utált nap: "A keddet, a szerdát és a csütörtököt is ugyanúgy rühelljük, derítették ki pszichológusok." – Hát nem is tudom. Részemről a legjobban még mindig a brit tudósokat és a pszichológusokat rühellem…
Cc: Puzsér show-t kaphat az RTL Klubon: "Állítólag ellenállhatatlan ajánlatot kapott egy saját show-ra, az RTL Klub nem nyilatkozik." - Én igen: LESZAROM.
Újabb mamipornó a láthatáron: "A Szürke ötven árnyalata fellendítette az erotikus thrillerek piacát. Nagy pénz van a kvázi pornóban." - Maradok az eredetinél. GIANNA MICHAELS 4 EVAHHH!


CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 23.:
AZ IRAK-BUDAPEST TENGELY

Tiszta St. Trinian's.
Kiemelten nem ajánlott:
A gyorséttermi dolgozók régóta biztos filmes humorforrásnak számítanak, én meg folyton azt sajnálom hogy nem inkább a rendező urak és hölgyek dolgoznak egy ilyen gyorstáplálóláncban – megtudnák mit jelent a meló meg az ügyfél kiszolgálása, és legfőleg addig se forgatnak marhaságokat, mert amit megtehet egy milliókkal zsonglőröző direktor, azt nem csinálhatja egy éhbérért dolgozó pincér. Szóval ezer éve készülnek a vígjátékok, az utóbbi tíz-tizenöt évben viszont nem maradt más, csak a pisi-kaki humor, rájátszva a vásárló ősi félelmére, mi van ha beleköpnek-hugyoznak a hamburgerébe. Még ez is rendben volna ha csak érzékeltetnék a testfunkciókat, de nem mindent meg kel mutatni, premier plánban mert úgy a jó. Aki nem kajálta (LOL!) a Cool Túra és a Shop Stop 2 egyes jeleneteit, annak most szólok: az Ezt jól kifőztük! tökéletesen illik a retekklubbra, csak kilenc helyett tehették volna mondjuk műsorzárás utánra. Régebben azt hittem hogy Anna Faris életében csak kitérő voltak az altesti humoros vígjátékok, de mostanra már minden kétségem elmúlt: ő ezekben érzi magát otthon.

Ismétlés, talán érdemes:
Duna, 21:25, A Hídember – Milliárdszor elmondtam mi a bajom a mostnai történelmi filmekkel, azt is hogy konkrétan ezzel, nem ismételném. Röviden, nem ezért fogjuk szeretni Can Togay-t vagy Bereményi Gézát, Eperjes Károlyt meg sokan már azelőtt se bírták hogy Széchenyi bőrébe bújt volna (az se növelte a népszerűségét hogy a gróf életének végét megmásította). Korrekt dráma, kis hibákkal és az elkészülte idejére jellemző elfogultságokkal.

Nem ismétlés, talán érdemes:
19:20-kor Hornby-közeli film az HBO-n, amit annyira vele akarnak eladni, hogy egy, az ő művéből készült feldolgozás címére próbálnak utalni a magyarítással (Egy lányról). Ne tévesszen meg az ajánló, ami a múlt század hatvanas éveiről beszél: ezek bizony azok a hatvanas évek, amiket még a mi szüleink éltek át, csak így jobban hangzik (nekem meg nem, hiszen ezek szerint én is a múlt században születtem!). A kicsit elcsépelt és nosztalgikus mese valójában egy Lolita-verzió a swinging sixties idején, elit csajjal és elit helyekkel (AMERIKA London, Párizs), és egy szépen induló karrier hedonizmusba és fojtogató szerelembe való (majdnem!) fulladásával.

Kiemelten ajánlott:
Film Mánia, 21:00, Harc az öböl felett – B-kategóriás öbölháborús akciózás Rutger Hauerrel és az egykori Terminátorral (mi van, több robotot játszó színész nem ért rá? :D), de nem ez a lényeg, hanem a többszörös magyar vonatkozás. Nem akarom nagyon lelőni a poént, legyen elég az hogy Ocztos István hosszú utat tett meg a magyar alterzenétől (2. Műsor) a különleges effektusok gyártásáig, de neki köszönhetjük azt, amit a Nap kommentjének elkövetője is kiszúrt:

sutty | Válasz 2008. márc. 09. 20:11 | 1/4
Ez a film egyszerűen fantasztikus. A végén Budapest felett folyik a légicsata és ez egyik vadászgép szétlövi a Rendőrpalotát. Ritka jelenség az ilyen az amerikai filmekben. Sajnos speciális hatásokon látszik hogy kicsi volt a költségvetés.


Nem kifogás a büdzsé hiánya: már ezért a látványért kötelező mindenkinek!

Kis hírek a nagyvilágból:
Ennél még Dallasban is hűvösebb van: "Ha melegebbre vágyik, menjen Bagdadba. Ha hűvösebbre, akkor bárhova máshova." - Akkor nincs más, megint marad a kocsma. Bagdadba nem megyek mert ott LŐNEK akarom mondani éppen világbékefenntartanak.
Hármas tűzhalál az M3-on: milliomos szlovák celebnő vezette ittasan a BMW-t: "Az M3-ason balesetet okozó nő gyakori vendég elit partikon és sorban fogyasztotta a férfiakat. (...) Gyakori vendég volt elit partikon és sorban fogyasztotta a férfiakat. Ezek az első szlovák bulvárinformációk, amik szembeötlőek annak a csinos nőnek az esetében, aki három embert lökött szó szerint a halálba. A szlovák exminiszter lánya a karambol okozásakor ittas volt, és közleménye szerint mélységesen sajnálja a történteket." - ...ahogy császár előd, stólbuci és mindenki más is. Mélységesen sajnálják és mélységesen leszarják a következményeket.. Nem baj, majd ez is ír egy könyvet arról hogy mit érzett amikor megölt egy családot az autójával.
Dotoho: Magyar Pussy: "A lányok az ázsiai típusú mentalitás áldozatai. Hideg szelek fújnak Kelet-Európában: két évtizeddel a demokratikus fordulat után visszarendeződni látszik minden: erős állam, etnikai nacionalizmus, nyomuló egyházak, erős kezű cár atyuskák fiatal lányokkal packáznak. Nem vitás: Malina Hedvig és a Pussy Riot zenekar tagjai korunk hősei!" - Van abban valami bájos ahogy egy állítólag magyar származású blogger összemos egy vétlen, anyanyelve miatt összevert csajt három idióta provokatőrpicsával. Na mindegy, kattintásszám megvolt, szerkesztőség röhöghet a markába.

belekotty 2012.08.22. 17:02:55
Valóban csúnya a Pussy Riot ügy, de nem kellene összemosni Malina Hedvigével.
Az utóbbi ártatlan áldozatként került az ügybe, míg az orosz csajoknak egy performansza vetett nagyobb hullámokat mint gondolták. Mellesleg a csajok Pakisztánban egy mecsetben adják elő ugyanezt és utána értekezzünk azon hogy az orosz hatóságok szigorúak vagy sem!


Verekedés volt a józsefvárosi piacon: "Négy sérültet mentő szállított kórházba." - PARTY HARD 4 TEH WIN!!! - "Több mint hat külföldi verekedett össze szerda délelőtt a józsefvárosi piacon (...). Az MTI információi szerint a kínai és vietnámi származású árusok szúró-, vágófegyvereket is használtak. (...) A Hír24 információi szerint két tucat arab támadt rá kardokkal és késekkel egy vietnami kereskedőre, majd az ő segítségére sietőkre." - ...és erre mi mást is mondhatnék, minthogy:

EGÉSSÉG, holnap tévémentes nap, viszlát szombaton!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés