2012. 09. 29.
Whitney withheld (szept. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, SZEPTEMBER 29.:
TI KETTEN A TIKETTEN

Körömmel és öröm nélkül.
Kiemelten ajánlott:
Állandóan sírok hogy ma bezzeg nincs kultúra a tévében, nincsenek tévéjátékok, operák, meg a nekem fekvő sznobságok, nos végre rámcáfol az M1. Az utcán már hetek óta nyomatják Erkel Ferenc legendás operájának, a Hunyadi Lászlónak legfrissebb feldolgozását. Nagyon remélem hogy az alföldi róbert-féle átértelmezések közötti üdítő kivételnek leszünk tanúi negyed kilenctől. A (számomra mindenképp) friss nevek közt lesz azért egy élő klasszikus, Miklósa Erika is. Kicsit később (21:25) ugyancsak jóság lesz a testvércsatornán (M2) is, és ugyancsak engem cáfolnak, leginkább a hatvanas évek-filmek iránti ellenszenvemet. A Mi ketten 1987-es film, ami 1969 Londonjában játszódik, de –mivel rendezője saját kútfőből és tapasztalataiból írta- úgy szól a hippi-álmok szétzülléséről a változás szükségességéről, hogy elkerüli Antonioni Zabriskie-jének hibáit, és inkább a Performance vonalát veszi fel. Ez is egy lepusztult művészlakásban játszódik, csak itt nem különc rocksztár és groupie-jai élnek együtt, hanem két, magát színésznek tartó aranyifjú. Újabb hasonlóság a pszichedelikumok habzsolása és a semmi, mint életcél, ez azonban egyszercsak megváltozik, mikoris egyiküket tényleg fel is veszik egy színházba, ráadásul főszerepre. Bruce Robinson érezhetően benne volt a sűrűjében, úgy ahogy Antonioni soha, így tudott lila bölcsészkedéstől mentes, szerethető filmet csinálni a hatvanas évek csúcspontjáról és az utána következő kiégésről nosztalgia vagy ítélkezés nélkül, úgy hogy a közönség akár vígjátéknak is felfoghassa. Ha nem bírod a magasművészetet és az operákat, akkor mára a Withnail and I a legjobb. Vagy ha ez se jön be, akkor még mindig ott van tíz órától egy 74-es Sonny Chiba-klasszikus a Viasat6-on, ami még a mai sztenderdekhez képest is elég durva néhol, hát még az akkorihoz. Adva van egy halott milliomos lánya, akire több rosszfiú is pályázik, fel is bérelnek egy zsoldost, hogy hozza el nekik, lehetőleg ingyen, amikor ez nem jön össze, megpróbálják megölni – szerencsére ez se jön össze, az Utcai harcos pedig a lánynak kezd dolgozni, és munka az van bőven, sok és véres…három ennyire jó cucc egy nap, nem  is tudom mikor volt utoljára ilyen.

Talán érdemes:
Negyed egytől gyengécske alibihorror a FEM3-on. A Halott madarak sajnos logikátlan, ráadásul elcsépelt a sztorija: menekülő bűnözők egy Kísértett Házban, ahol Elszabadul a Gonosz és Mindenki A Másik Ellen Fordul, a végén meg perszehogy jön a kaffkai Átváltozás. Mindazonáltal ebben az időpontban tuti működni fog annak aki ezt választja. Még az is lehet hogy én is ottmaradok előtte…

Kis hírek a nagyvilágból:
Ezren vonultak Biszku házához – FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP. – "A Jobbik tüntetésén Biszkut, Bajnai Gordont, Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort is szidták, és különféle tárgyakat dobáltak be a kerítésen." – Hát szó ami szó, elég távol áll tőlem a Jobbik-szimpatizálás, de ezen most felröhögtem. De megnéznén biszku arcát ilyenkor! Harminc éve még vígan közéjük lövethetett volna következmények nélkül, de ma ezt ugye nem teheti :DDD Remélem már kerülgeti a szívroham a vén genyót :DDDD
Bezárják a Vidámparkot: "A park évi 50-150 millió forint veszteséget termelt." – …újabb darab a gyerekkoromból…:( Vérzik érte a szívem, de mondjuk ki: a mostani ötezres belépőt nem sokan tudták kicsengetni, így én sem. Nap kommentje 1.:

egy nyúl 2012. 09. 28. 13:43
Istenem, ha Bástya elvtárs és Pelikán Elvtárs ezt megérhették volna. A szocialista szellem vasútja bezzeg nem kerül műemléki oltalom alá.
Cirkusz, állatkert - minek, ha van parlament?!


Mága Zoltán kilép a vitézi rendből: "Egy hétig sem volt vitéz a hegedűművész. Azt írta, hogy szándékával ellentétes hatást ért el." – …hát igen, de ő legalább rájött arra hogy hülyeséget csinált. Sokat gondolkoztam azon hogy betegyem-e ezt a screenshotot, de végül úgy döntöttem hogy igen, az eredeti indexes képpel együtt, hogy érthetőbb legyen:
Katalin hercegnéről bugyi nélküli fotó is készült: "Katalin hercegné letolta a fürdőbugyit: nem sok látszik belőle, de tény: neki is van puncija."KIZÁRT DOLOG!!!!! A politikusok mind gyík,-és rákemberek, és ha nem, akkor sem ott van a nemiszervük ahol a normális embereknek, mert a politikus az mind mutáns!!!!
355 ezer pasival dugtak a 70 éves kurvák – Jó-jó, szép nagy szám, de 70 évesen dugták meg őket ennyien, vagy a pályakezdő életkoruktól kezdve a mai napig? Mert ez nagyon nem mindegy!!!!
Illés-szám egy francia cipőreklámban: "Az Illés együttes A bolond lány című száma hallható a Bagua cipőgyártó cég új reklámfilmjében."Nap kommentje 2.:

SzebbJövőt 2012. 09. 28. 09:55
Az Artisjus már biztosan úton van :)



VASÁRNAP, SZEPTEMBER 30.:
NOIR-VÉG

I can't get no sleep!
Na, jól elkiabáltam tegnap hogy mennyi jó műsor van, ennek örömére ma mindössze három olyasmi lesz ami a figyelmünkre érdemes, de azok legalább rendben vannak:

Kiemelten ajánlott:
Nyolckor újabb magasművészeti előadás, ezúttal a Duna TV-n, egy Székely János-adaptáció képében (Caligula helytartója). Kínálják magukat az áthallások a mindekori diktatúrákkal, és a legtöbb adaptáció ebbe rendesen bele is esik a legtöbb rendező, vagyis a híresebb elnyomókhoz (nácik, komcsik) igazítják Caligula fazonját, pedig egyszerűbb lenne kiindulni a nevében és származásában is erdélyi szerző legközelebbi példájából, a Conducatorból. Mindazonáltal minden átértelmezést látnunk kell, így ezt is. Negyed tizenegykor egy kivételesen jól sikerült feldolgozása egy 1997-es norvég thrillernek az M1-en, amiben nem mellesleg még a leginkább komikusként ismert Robin Williams-et is kivételesen farkasbőrben láthatjuk. Egy rovott múltú rendőrnyomozó egy alaszkai kisvárosba érkezik egy lány megölését kivizsgálni, és ha nem volna elég az ügy mellett saját emlékeivel való birkózás (erre bőven van módja, itt északon ugyanis sose megy le a nap, cserébe viszont állandó a félhomály), a helyi kisegítő csaj (Hillary Swank) is belezúg, a fő gyanúsított krimiíró pedig zsarolólevelekkel bombázza (azoknak akik figyelnek a részletekre: a Pacino alakította nyomozó inszonmniában szenved, nevében -Will Dormer- ugyanakkor benne van az alvás, igaz, franciául). Az Álmatlanság a bizonyíték, hogy volt élet a tűzzel játszó, darázsfészkeket rugdosó tetovált lányok előtt is.

Talán érdemes:
Kilenckor Svarci egy kevésbé ismert akciózása a Film Mánián, és sajnos jogosan ismerik kevesebben: a Piszkos alku nélkülözi a Commando humorát, vagy akár a Nagy Rivális, Stallone Rambójának őszinte patriotizmusát. A szabvány sztori (drogkereskedők közé beépülő ex-FBI-ügynök mindent megtesz a régi pozíciója visszaszerzése érdekében) milliószor el volt sütve, Arnold a kisujjából rázza ki az összes gesztust és manírt. Korrekt iparosmunka, annak nagyon jó (pláne a mai akciófilmekhez képest), de sajnos semmi több.

Halál a faszbúkra! rovat:
Nagytakarításba kezd a Facebook: "A közösségi oldal kiirtja a hamis felhasználókat és velük együtt a lájkjaikat is." – Kezicsókolom, nem volna egyszerűbb az egészet törölni? Én vállalom, ingyen, vagy egy pohár sörért is :))) Életem csúcspontja lehetne ha a "del" gombbal átküldhetném ezt a sátáni kreálmányt a másvilágra :DDD

Kis hírek a nagyvilágbó:
12 éves modellel jár a 24 éves kínai énekes: "A 12 éves lány alig várja, hogy betöltse a 16-ot, hogy hozzámehessen pedofil barátjához."MÍLY' MEGHATÓ SZERELMI TÖRTÉNET!!44 négy Én meg alig várom hogy teletöltsem benzinnel az oldksool láncfűrészem tankját…
Tényleg elég egy jó hang a sikerhez?: "A Voice harmadik generációs tehetségkutató, az X-Faktor még második generációs modell. De mit jelent ez? Melyik formátum nyerhet nálunk?" – Azt jelenti hogy akármelyik műsor vezet, akármelyik versenyző nyer, A NÉZŐ MINDIG VESZÍT!
Emberi ujjat találtak egy pisztrángban: "Egy sportoló három hónapja vesztette el, három másikkal együtt. Nem hiányzott neki." – Miért nem hagyták a pisztrángban akkor?! A halnak nagyobb szüksége lett volna rá! Ezek még sose olvastak az evolúcióról?!
Már az építéskor kódolva volt a katasztrófa: "A Mal környezetvédelmi vezetője mondta ezt a vörösiszapperben. Ő sem érzi magát bűnösnek." – Ohhhh!!444 négy MAGYARORSZÁG, A BŰNTELENEK ORSZÁGA! De komolyan, mennyire undorító ez az egész szarkenegetés. Kiönt egy kurva tározó, isteni szerencse hogy senki se hal meg, még a műholdfelvételeken is látszik mi történik, emberek élete megy tönkre, falvak válnak élhetetlenné, és egy milliós cégnél senki se érzi magát felelősnek. Faszért nem lehet ezeket a nem-felelőseket mondjuk a csernobili szarkofágban elszállásolni?! Magyarország, én most bűntelenül leiszom magam!!
Fétispartikon buliznak a bagel-fejű japánok: "A National Geographic is bemutatta a japán őrületet, mikor sóoldattal bagelt formáztatnak a homlokukra." – Mindig mondtam, hogy kellett volna még 1-2 atombomba arra a szigetre vagy mire, sokat nem rontott volna az ottani szellemi állapotokon. Vegyétek úgy, hogy most is elmondtam.
Öt újszülöttjét ölte meg egy német nő: "A nő félt, hogy a férje elhagyja, ha újra szül, ezért 2006 óta minden csecsemőjét megölte." – Most erre mit mondjak? Legalább a férjéhez ragaszkodott, ha már a gyerekeihez nem is. Oh, fuck it, atomot neki is.
Milla: Magyar Polip Konferencia: "Bemutatjuk hazánk politikai elitjének igazi arcát. De van-e arca egyáltalán, vagy csak csápjai?" – Kezdhetnétek magatokkal is a bemutatást, már a szépemlékű Medgyessy Péter is megmondta hogy "az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel".
Palácsik hivatalosan is Andy Vajnával jár – Én meg hivatalosan is…LESZAROM. És ez hivatalos!!!
Recorder: Begombázva az erdőben: "Amikor végignéztük ezt a videót, azt hittük, rosszul látunk. És tényleg. Rosszul látunk." – Ez van amikor olyanok cuccolnak akik alapból nem bírják még az alkoholt sem! EGÉSSÉG & PARTY HARD 4 TEH WIN!!!


Kulcsszavak: fap, biszku béla

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés