2012. 10. 22.
Ünnepi hét (okt. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 22.:
MEGÁLL AZ IDŐ VAN

Tökéletes bukás.
Ünnepi műsorok:
M2, 23:40: Magyarország története – A többrészes sorozat mai, 42. epizódját értelemszerűen az 1956-os eseményeknek szentelik. Az összes történelmi tény, adat és a háttér a kor szakértőivel – ismétlés a tudás anyja és lesznek új infók azoknak is, akik unásig ismerik a részleteket.

Nemistudom:
Duna, 23:00: Megsebzett ünnep – 2006-ban ez egy hiánypótló alkotás volt a provokátorokkal dúsított ötvenedik évfordulóról. Megnéztem. Tetszett. Ajánlottam mindenkinek, talán itt is. Azóta azonban eltelt hat év. Pesty legbátrabb filmjét a Milla és társai tiltatták be, Ákos (a film zeneszerzője) Kossuth-díjat kapott, az akkori 2006-os tüntetők és a lelkesen fülkeforradalmat író szavazók pedig saját bőrükön érzik hogy nem igazán lett jobb semmi sem. Hihetetlen, milyen rövid idő alatt túllép rajtunk a történelem.

Ismétlés, de ajánlott:
Frank Darabont már korábban is rendezett King regényéből, azonban a Halálsoronnal magasra helyezte a mércét: az egykori börtönőr szerepére tökéletes választás volt Hanks, ahogy Michael Clarke Duncan (R.I.P.) is a gyilkosságért elítélt, villamosszékre váró, gyógyító erővel rendelkező fekete óriásként. Aki még nem látta annak kilenckor irány a Viasat3, annak is akinek már megvolt, de hiányzik neki a spiritualitás és a dráma.

Ajánlott:
Majdnem negyed kettőig (egész pontosan 1:10-ig) kell az első olyan műsorra várnunk ami nem voltmár és még én is megnézném, ez pedig a Tökéletes teremtmény a vámpírok és emberek együttéléséről egy fiktív múltban. A szimbiózis azonban felborul, és a vérszipolyok az emberek ellen fordulnak, a két faj rendfenntartó erőinek összefogására van szükség ahhoz hogy helyreálljon a nyugalom. A retekklubbtól szokatlan és dicséretes választás, kár hogy ilyen későn-korán adják.

Kiemelten ajánlott / amikor szeretem az Indexet rovat:
Megáll az idő - egy hétig az Indafilmen: "Nézze meg a film digitálisan felújított változatát!" – Ahogy az Idő vannál, úgy most is kalapot kell emelnem egyik állandó célpontomnak. Az Indavideónak hála a mai ellustult tinik is kaphatnak egy igazi szeletet az átkosból, az akkori lázadásból és fiatalságból, és még csak pénzt se kell érte kiadniuk (én persze megvenném ezt is, ahogy majd’ az összes itt bemutatott filmet). Ez egy akkora alapmű hogy még a nagyon gyér elemzést is megbocsátom az Indexnek. (Trivia: a szereplők között neves alterbandák tagjai is feltűnnek).

Halál a faszbúkra! rovat:
Temérdek szemetet osztunk meg a neten: "Mark Zuckerberg szerint tíz éven belül ezerszeresére nő a használhatatlan adatok mennyisége." – Végre egyszer egyetértünk, Mark! Végre egyszer! Ideje is volna a takarításnak, mert a faszbúkon már most csak szemét van! HALÁL A FASZBÚKRA!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
DopeManTv: Tényező lettem... – Az. Minimális szerénységgel és negatív előjellel… - "Hiába próbáltak jelentéktelen színben föltüntetni a millás "haverok", a jobboldali média, vagy egyes baloldali tényezők, sajnos nem jártak sikerrel." – Nem is kell, lejáratod te magadat egyedül is. Vagy a millások segítségével, elcsalt választással. Amúgy ezt nem értem, egyszer a millával nyomult, most meg azt állítja hogy lejáratják…
Érdemes lesz Pestre buszozni 23-án: "Vagy pedig nem, az Index minden fontosabb helyszínről tudósít. Hangulat-előrejelző filmelőzetes." – Szerencsére itt a kocsma vécéjében ki fogok maradni mindenből. Legalábbis remélem!
Világhírű lett a 2-es villamos: "A National Geographic szerint ez a hetedik legszebb villamosvonal a világon." – Hát, ezek se sokat utaztak rajta…
VV Béciből majdnem prostit csináltak – Egy miédiakurvából igazit? Miért, mi a különbség? :D – "Szülinapra hívták Londonba, de egy nővel kellett volna hetyegnie félmillió forintért." – Félmillió forint, és még nőt is kap! Mások hímringyóként ennek a töredékét sem! Hát hol itt az egyenjogúság?!
Terjed a zuhanyzófrizura: szexi vagy hervasztó? – Honnan tudjam?! Két napja nem fürödtem b+!


KEDD, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP

(Kép innen.)
Két választás áll elöttünk (ez már most több mint ami két év múlva lesz, úgyhogy éljetek vele):
Ünnepi műsorok:
M1, 20:15: A szabadság vihara – Egyazon évben (2006) két mainstream film is született egyazon apropóból (1956 50. évfordulója), ráadásul hasonló történettel (a melbourne-i orosz-magyar vizipólóösszecsapás). Ha választani kell a Szabadság, szerelem és e között, egyértelmű a döntés és nemcsak azért mert ebben Tarantino keze is benne volt, hanem mert esetünkben a doku-film jobban sikerült mint a szélesebb fogyasztásra szánt. Tíz előtt tíz perccel újabb doksi ugyanott, ugyancsak 2006-ból és szintén 56-ról, de sport nélkül: ez az "...ilyen nagy dolog a szabadság?..." Mi azonban akik megéltük 1989-et és az utána jövő rendszer-nem-váltást, tudjuk hogy az akkori forradalomnak esélye se volt, és hogy sajnos a demokrácia se megoldás mindenre. és igen, ilyen nagy dolog, annyira hogy azóta is csak egy álom...:(((

Nem ünnepi műsorok:
Hát ezek közül többféle is vár azokra akik tüntetni se mennek és a politikával agyonnyomott ünneptől is távol akarják tartani magukat:

Ismétlés, talán érdemes:
Fél hétkor a Viasat3-on a már korábban is emlegetett Amerikába jöttem Eddie Murphy-vel és a benne cameózó Duke testvérekkel, de ők a legjelentéktelenebb mellékszál ebben az igaz szerelemért kuldussá váló királyfi-történetben. Pozitívumok: a nagyközönség számára elnyűhetetlen poénok és remek magyar szinkron. Negatívumok: kábé innentől hiszi magát valakinek Arsenio Hall, és ki se lehet üldözni az amerikai médiából. Vele egyidőben pedig Eddie Murphy egyre rosszabb szerepeket választott magának.Vagy választott neki az ügynöke, a végeredmény szempontjából mindegy is. És ha már mindegy-végeredmények:

Nem ajánlott:
ATV, 22:20: Viták a Fehér Házért – Úgy fényezi magát az ATV, mintha valami nagy vívmány lenne hogy "a magyar televíziózásban először" kvázi-élőben láthatjuk a két potenciális új vezért. Pedig hát tökmindegy kié lesz a Fehér Ház, úgyis a Wall Street diktál!

Talán érdemes:
HBO Comedy, 20:25: Terítéken a nő – Biztonsági játék Almodóvar jobb pillanataira (kilátástalan kapcsolatából Amerikába, melegek közé és tévészakács-státuszba menekülő nő és őt visszahódítani próbáló férje) és a Dél-Amerikaikról élő klisékre építve, ettől függetlenül érdemes, márcsak Penelope Cruz miatt is.

Ismétlés, de ajánlott:
Cinemax, 20:00: Volt egyszer egy Vadnyugat – Mindenki ismeri a történetet a vadnyugatra költöző ex-prostiról aki telekspekulációk és hidegvérű bandavezérek közé érkezik az ígéret földje helyett, ahogy a mellé csapódó banditát és Bronson barázdált arcát is. Fejből tudjuk már a ki-be légzés zaját is a harmonikán, az első kockák után a többi dallam is mind beugrik. Nem tudom bántani, akárhányszor adják is le. Tökéletes film (Leone és Morricone neve hajlamos elfeledtetni hogy Bertolucci és Argento keze is benne van a dologban), tökéletes zene (Ennio egyszerűen zseni, nem csak itt). Ritka hogy hogy a kritikusok és a nézők ennyire egyetértsenek valamiben, de ez az az eset amikor mindenki megtalálja a számítását egy filmben. Röviden: mestermű, megunhatatlan. És mint általában a mesterművek, ez is megunhatatlan, mi több, száz meg ezer év múlva is az lesz.

Kis hírek a nagyvilágból:
Életműdíjat kapott Tim Burton és Helena Bonham Carter: "Ez jó, mert így nem lesz féltékenység otthon, mondta Burton élettársa a londoni díjátadón." – Nekik biztosan jó, meg a megrögzött rajongóiknak szintén. Hol van már az a Burton, aki az Ed Wood-ot csinálta...
Nem szexel élőben Nicole Kidman: "Kilépett Lars Von Trier Nimfomániás című filmjéből, mert dublőr nélkül kellett volna szexelnie." – Esküszöm még a végén tisztelni fogom Kidmant. Von Trier-t már ezer éve nem tisztelem…
Megszúrták a Westend őrét: "Az őr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, munkatársai a parkolóban elfogták a támadót." – Remélem a tasz, bódis kriszta meg a többiek már szervezik a tüntetést a biztonsági őr ellen!
Kocsiban szurkálta össze egymást a pár: "Egy dunaújvárosi étterem előtt estek egymásnak. A férfi az étteremből még egy befőttesüveget is hozott, hogy az üvegcserepekkel kaszabolja feleségét." – Hát mit tegyünk, nem szeretett volna félmunkát végezni!
Aeon Flux: Skyfall: a magyar szinkron: "Még szerencse, hogy Stohl Andrást időben kiengedték a kóterből." – Úgyisvan, még szerencse, bizony. Gyorsan basszunk is hozzá egy Kossuth-díjat mielőtt újra börtönbe kerül!


SZERDA, OKTÓBER 24.:
A MESTER ÉS A HARCOSOK

Titokban gallyak vagyunk ám!
Elmúlt a politikai vihar és én végre kijöhettem a vécéből! Az első utam természetesen a söntéshez vezetett, ilyen még sose volt hogy már a hivatalos nyitás előtt megihassam az első sörömet, nézett is rendesen a kocsmáros, de csak addig amíg ki nem kértem az első korsót. Nem is kérdezett semmit, pedig elég furcsa látvány lehettem. Talán még az is felmerült nála kérdésként hogy hogy lehet hogy egyből a vécéből jövök, de a kasszából nem loptam, a piából sem (pedig megtehettem volna, de én becsületes alkesz vagyok), szóval minden rendben volt.

Annyira szar, hogy nagyon rovat:
Universal Channel, 21:20: Moby Dick, a fehér bálna – A régi történet update-elt és a mai korra erőszakolt verziója: a fehér bálnára high-tech cuccokkal vadásznak. Az eredmény ilyenkor mindig az hogy az ember az üldözöttnek drukkol, tehát itt is. Mondhatnám hogy annyira szar hogy zseniális, de nem, sajnos nem az. Herman Melville szegény forogna a sírjában ha még élne, Barry Bostwick meg nem tudom le tudja-e mosni magáról hogy ezt elvállalta.

Yodarika | Válasz júl. 06. 20:47 | 43/44
Aki még nem látott soha filmet és azt szeretném ne is nézzem meg egyet se, soha, ezt nézetném meg vele !


Talán érdemes:
M1, 21:00: On The Spot: Harcosok
– Most hogy Izrael és Irán (vagy bármelyik arab ország) bármikor egymásnak eshet, ránk fér egy kis művelődés a környék bonyolult vallási problémáiról. A mai rész azokra a zsidó Telepesekre összpontosít akik a palesztinok területén élnek egy ősi törvény alapján, és annyira ortodoxok hogy még az anyaország is bizonytalan afelől hogy mit is kéne velük csinálni. Egyrészt tisztelem azt aki ennyire ellenséges helyzetben is kiáll a hite mellett, másrészt meg megértem azokat akik szerint mindez csak vörös posztó meg olaj a tűzre. Egy biztos, én nem tudnám utánuk csinálni, de szerencsére nem is kell.

Kiemelten ajánlott:
Cinemax, 20:00: A mesterdetektív – Nem szokványos krimi egy kitűnő (nálunk is rendszeresen játszott) színdarabból, legalább annyira emberi játszma mint bűnügyi történet. A különc krimiíró meghívja furcsa lakhelyére felesége elcsábítóját, a helyi fodrászt, de nem azért hogy féltékenységből végezzen vele: alkut ajánl a nőért cserébe, saját maga meglopását. Így a friss párnak is volna pénze, neki pedig a biztosító fizetne. Az egyetlen bibi az hogy a betörőnek mindehhez bohócnak kell öltöznie,és ez még csak az első probléma… Igazi stílusgyakorlat egy behatárolt műfaj határain messze túl (nem mondhatjuk el ugyanezt a 2007-es változatról). Felejtsd el a hosszát (140 perc), Michael Caine és Sir Laurence Olivier a garancia rá hogy nem fogsz unatkozni!

Kis hírek a nagyvilágból:
2014-től jöhetnek a lézerfegyverek: "A USA haditengerészetének képviselői szerint addigra használható lesz a technológia." - Ez szerintem tökjó, hogy ennyi csodás technológia lesz, mind az USA kezében, és mind a békét fogja szolgálni! Éljen a békeharc!!!
Egy fideszes alpolgármester külföldre megy - Ha már ők is, mi akár maradhatunk is itt! :DD
- "A siklósi Varga Tamás visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, az idegenforgalomban folytatja." - Visszautasíthatatlan ajánlat, hmm...lófejet is küldtek neki? :DDD
Hv 18+ Még több szex a Spartacusban: "A nulladik évadban a készítők tutira mentek: duplaannyi pinát és csöcsöt kapunk, mint eddig." - Hanyadik lesz ez a "nulladik" évad? Mondjuk mindegy, maradok a pornónál.
Eurómilliókat visz a lettekhez Demján - Olyan messze? Minek?! Hozza le nekem a kocsmába :)))) - "Beszáll az ország hetedik legnagyobb bankjába." - Milyen érdekes, október elején még jótékonykodni akart. Én még most is vevő vagyok a dologra ha meggondolná magát!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 25.:
GREEN GREEN GRASS OF THE ZONE

Anyám nyila.
Talán érdemes:
Kilenckor újabb romantikus marháskodás Spanyolországból a Cinemaxon. A magyar fordítás (A nyámnyila) nem teljesen adja vissza az eredeti címet (Pagafantas), talán a papucs
ideillőbb szó arra az embertípusra akit mindig, minden helyzetben és még kapcsolatban is palira vesznek a nők. Emberünk természetesen ilyen, és tenni is akar ellene. Az ilyen szép elhatározásoknak rendre ugyanaz a vége: jön gy újabb fellángolás, és elfelejtjük mit is akartunk, és hát persze hogy itt is ez lesz. Más. Ma, évekkel a sokadik öbölháború és elbaszott demokráciaimport után / közben, már lehet arról is forgatni hogy mi is mozgatja ezeket a békefenntartó terrorellenes harcokat. Igen, ez bizony az olaj, és nem a békeharc, erre láthatunk példát az HBO-n fél tízkor. Ha a Bombák földjén megmutatta a háború csúnya oldalát, kevésbé sikerült a Zöld zóna elhozza a legcsúnyábbikat, a hamis indokot, merthogy katona főhősünk (Matt Damon alakítása) sehol se talál atomtölteteket viszont annál több mellédumát, terelést meg fenyegetést a főnökeitől. Mondom, Amerikában már ekkora nagy a demokrácia, hogy arról is filmet forgathatnak hogy nem is voltak tömegpusztító fegyverek, és az emberek megnézik és elérzékenyülnek…utána meg rohannak megvenni a Kony 2012-karkötőket. Tíz év múlva talán az amögött álló figurákról is lesz egy film. Vagy nem.

Halál a faszbúkra! rovat:
Zuckerberg kétmilliárd dollárt keresett: "Megtáltosodott a Facebook a tőzsdén, egy nap alatt 20 százalékot ugrott a részvényárfolyam."NAAAAII!!!!!!!!! Essél, faszbúkrészvény, essél, hogy Zuckerberg még idén csődbe mehessen! Nehogy már bánatomban kelljen azt a rohadt pezsgőt meginnom!

KSH írek a nagyvilágból:
Róka szaladgált Győr belvárosában: "A városháza sarkánál tűnt fel a riadt vadállat." – A városháza előtt? Mi van, senki se szólt neki hogy a választások csak később lesznek? :D
Szarvascsordát gázolt az Intercity: "Megrongálódott a mozdony Bükkösdnél, a pécsi vonalon jelentős késésekre lehet számítani." – Hm. Az nem lehet hogy a róka ijesztette meg őket?
Kelly Brook csipkés fenékfotót posztolt: "Megmutatta a világnak, hogyan lép majd fel a Crazy Horse társulatával. Piros dresszben, sok sminkkel." -SUNÁZNÁM.
Ilyen egy vérbeli motoros jegygyűrűje: "Egy brit férfi gumiabroncs-mintázatú és -alakú jegygyűrűt csináltatott esküvőjére, félmillióért." - Jó-jó, de télit vagy nyárit? Mert nem mindegy!
A kormány a koporsóba is utánunk nyúlna – Én reménykedtem hogy legalább holtamban békénhagynak, de ezek szerint nem. – "Egyre több a köztemetés, a sírrongáló, már urnákra is kevés a pénz. Átírnák a temetkezési törvényt." – …és nyilván erre ment el a befolyt összeg. NYILVÁN! Mindegy, már mondtam, amit az urnámban találnak az mind az övék lehet :DDD
Kuncze Gábor is csatlakozik Bajnaiékhoz – ÉDES FASZOM, HÁT MI LESZ MÉG ITT?! Hányszor vonult már vissza a rozmár, hányszor bukott meg a pártja, most meg gründolt egy újat és jönne vissza?!: "Az általa vezetett Szabadelvű Polgári Egyesület is támogatja az Együtt 2014 választói mozgalmat." – Ez igen, ez egy gyönyörű alternatíva a kormánypárttal szemben: kunce minekmentekoda megélhetésibűnözés gábor, bajnai nemértettünkhozzá vicós gordon....csupa friss, fiatal arc, ezért aztán marhára érdemes volt rendszert váltani. Megyek is, iszok egy sört, ne feledjétek, holnap tévémentes nap!




Kulcsszavak: 1956

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés