2012. 10. 29.
Nagyi és a Vosztok (okt. 29-30-31.-nov. 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 29.:
TOTÁLTÁBORAKCIÓ

Amerikai pi...ta.
Ismétlés, talán érdemes:
21:25-kor megkezdhetjük a rákészülést az újabb importált ünnepre, a helovínre a Viasat3-on, természetesen egy újrafelmelegített tinivígjátékkal, ez volna a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, amiben valamit elég jól csinálhattak, hogy 15 év múlva is vállalható (ahogy a folytatása is). Lássuk: van benne erkölcsi tanulság (ittasan vezetni nem jó, gázolni és hullákat vízbe dobni duplamínusznemjó), vannak benne tinisztárok, és persze ott van a folytatás örök ígérete is, a klasszikus horror-közhelyek emészthetővé kavarása pedig a Sikoly forgatókönyvíróját dicséri. Én viszont még mindig Sarah Michelle Gellar és Anne Heche miatt nézem. Egyébként jobban szeretem a helovínt mint a Valentin-napot, mert ilyenkor senkinek sem kell virágot venni meg kedveskedni, elég ha ijesztgetni a népeket DDD

Nem ismétlés, nem érdemes:
Lesz azért tinivígjáték is kilenckor a Film+2-őn és ebben is lesznek jól bevált közhelyek (egyetemisták vad sekszuális élete), azonban itt nem volt egy Kevin Williamson aki mindezeken csavart volna egyet, és nem volt egyetlen közismertebb vagy karakteresebb színész aki eladná a készterméket. Ennek köszönhetően a College: tábor a köbön karakterei tipikusan azok akikre szívesen rászabadítana az ember egy regimentnyi Freddie Krügert (csak hogy a mindenszentek szellemét élesztgessük). Ha egy Amerikai pitét láttál, láttad az összeset, és ha az összeset láttad, akkor ennek a filmnek összes jelenetét, karakterét és megoldását ismered.

Kis hírek a nagyvilágból:
Könyves: Nem a vásárlóé az e-könyv: "Egy norvég a saját kárán tanulta meg az Amazonnál."MUHAHA, idióták. Vegyétek csak a kindle-olvasót meg fizessetek az iTunes-nak aztán sírjatok hogy nem tudjátok a könyveiteket-lemezeiteket a gyerekekre hagyni vagy átruházni.
Bajnai jobbnak érzi magát Matolcsynál - nem nagy kunszt, nála mindenki jobb :DDD - "Hitel sincs, tőke sincs. Nőnek az adóterhek, az országból menekül a pénz, és menekülnek a fiatalok. Választói nagykoalíció és korszakváltás kell, mondja Bajnai Gordon, az Együtt 2014 egyik alapítója. De mi lesz Gyurcsánnyal és Kunczéval?" – Sajnos semmi, attól tartok.
Janics inkább szül, mint bolgár legyen: "Felkészült rá, hogy 2015-ig nem versenyezhet szerb hazája színeiben, férje hazáját sem képviseli." – Én meg inkább nővé operáltatnám magam minthogy szerb legyek. Vannak ilyenek!
Berlusconi megzsarolta a kormányt: "Börtönre ítélték, most megvonná pártja támogatását a válságkezelő kormánytól." – Nem szeretem azt mondani hogy ÉN MEGMONDTAM, de mit tegyünk, én már tegnap megmondtam hogy nem valószínű hogy meg fogják büntetni.
Halálra szúrta élettársát egy medgyesbodzási férfi – Bizony, kemény dolog ez a bodzázás...
5-8 százalékkal nőhetnek a BKV jegyárai: "November 4-én pedig bezár a Vidám Park." – Érthető, az emberek ne vidámkodjanak hanem perkáljanak a BKV-nak!444 négy


KEDD, OKTÓBER 30.:
MÉTEZRES KÉTEZRES

Fújd ki vidra, fújd ki!!!
Ismétlés, talán érdemes:
Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron, avagy a szokott helyen, a szokott időben a szokott program: folytatódik az öldöklő halász meséje a Viasat3-on fél tíz előtt öt perccel, ezúttal egzotikus környezetben: Julie-t, az egyetlen túlélőt és a fiatalokból álló banda legbecsületesebb tagját még az ajándéknyaraláson is kísérti BRUCE Ben Willis emléke. Random gondolat: furcsa hogy Jack Black 14 éve is ugyanazt a füves-lógós figurát nyomta mint amivel végülis a kétezres években annyira befutott hogy önálló filmet is kaphatott, és külön érdekesség hogy Amerikát épp most tarolja le egy olyan vihar, mint hőseinket. Az itt mellékszereplő R&B-csillagok (Brandy) és tinibálványok (Freddie Prinze Jr., Mekhi Phifer) mutatják leginkább hogy mennyire régi darab, ettől függetetlenül én szeretem, most és mindörökké, főleg mert hullanak benne a bulizósfiatalok :DDDD Fél kettőkor viszont egész másfajta horror a TV2-őn, sajnos Gothár Pétertől, aki valaha jó volt, azonban mostanában (a legtöbb régi nagyhoz hasonlóan) egyre kevésbé találja meg az önálló hangját. Az egyik gond ezzel a 2006-os családviszálytörténettel az, ami a remake-ek, újraforgatások és külföldi zsánerek magyar viszonyokra ültetésének állandó kísérője: a néző akarva-akaratlan az eredetihez fogja mérni, főleg mint esetünkben, mikor már a cím (Magyar szépség) is felér egy spoilerrel – ez az asking for it tipikus esete, és ha ezen túltesszük magunkat, akkor még mindig ott a másik hibája: majd’ két óra hosszan bontakozik ki a történet, ami az amcsi eredeti mellett a Rómeót és Júliát is belekeveri (egymást utáló szomszéd gyerekei egymásbazúgnak, stb.). Van egy harmadik probléma is, és ez a magyar művészfilmek állandó jellege: a tömény depresszió, amit sikerrel ragaszt át a nézőre is.

Kis hírek a nagyvilágból:
16 hónap börtön a metrós telefontolvajnak: "Beteg anyja gyógykezelésére kellett a pénz."ÉN ÚGY SAJNÁLOM! Remélem az áldozatnak és a rendőröknek lesz pár álmatlan éjszakája amíg a tasz megindítja ellenük az eljárást! Hogy merték elvenni ennek a szerencsétlen embernek az egyetlen megélhetését, ráadásul ezáltal beteg édesanyját is a halál torkába lökték!!444 négy!!! 16 hónap a fidesz börtönében, hát ki fog addig szegény mamára lopni?! ÉS A TÁVOLBAN FELSÍR EGY BETEG ÉDESANYA!!!!!
Vascsővel akarta kirabolni a lottózót: "A csanádpalotai férfi fejvesztve menekült, amikor az alkalmazott megnyomta a pánikgombot." – Pedig neki is biztos csak a beteg édesanyja gyógykezelésére kellett a pénz!
Kábellopás a H6-os HÉV vonalán: "360 méter vezetéket vittek el, a kár 3,2 millió forint." - Ebből biztos jó sok beteg édesanyát lehet majd kezelni!
DopemanTV: Bolgár György vs DopeMan – Clash of the titans, muhaha. A pornóiró és a megélhetési politikus rapper :DDD
Kínaiaknak árulnák az állampolgárságot: "Aki 250 ezer euróért államkötvényt vesz, magyar állampolgárságot kapna ajándékba." – Tessék mondani, és aki bizonyíthatóan magyar állampolgár már generációkra visszamenőleg, az mit kap ajándékba az állampolgárságával járó adóterhek és kiigazítások mellé? Nap kommentje:

paledi 2012.10.30. 11:18:33
250.000,- EUR -ért eladó több mint 50 éve kipróbált államporgárságom.
 

SZERDA, OKTÓBER 31.:
A KARD ÉS A MEG NEM SZÜLETETT GYERMEK

Disz iz delisösz kék, ju mászt ídit
Ismétlés, talán érdemes (vagy nem):
Fél tíz előtt öt perccel maradunk a horrornál és a Viasat3-on, mégpedig egy igazi végtelen történettel a karmos ujjú Freddy Krueger jóvoltából (Rémálom az Elm utcában), egy elég összevissza történettel és jó pár feleslegesen gusztustalan jelenettel (Freddy anyjának megerőszakolása majd a gyerek születése, illetve az általa terrorizált terhes csaj méhébe is eljutunk), ezáltal ismét igazolva látszik a régi elméletem, miszerint egy horror nem attól lesz klasszikus hogy kiforgatja az ember belét. Döbbenetes hogy 89-ben már az ötödik résznél tartottak, és hogy máig jelen van ilyen-olyan formában a sorozat, de ez annyira az alja, hogy nagyon. Én amúgy nemtudom mikor van ez a helovín, azt viszont igen hogy hogy Halottak Napján felmegyek a temetőbe, és majd ha minden lecsengett, csak akkor lesz helovín speciál, ha egyáltalán.

Ajánlott:
Nyolckor egy másfajta rémálom a Cinemaxon, terítéken a háború borzalmai, sőt még rosszabb dolgok: asszonyok és gyerekek hadifogsága a japán megszállás alatt Szingapúrban, egy föléjük beosztva egy vadállat tiszt, afölött meg egy korrekt(nek tűnő) parancsnok. Nincs annyi filmszalag ami visszaadná mindazt a szenvedést ami egy ilyen helyzetben érheti az embert, a Néma sikoly (a rosszul sikerült címfordítás ellenére is) illeszkedik a Boldog karácsonyt Mr. Lawrence és a többi táborfilm közé, súlyos két óra vár ránk...

Ajánlott, de nem úgy:
A Fekete Párducokról ma már legendák szövődnek: mennyi mindent köszönhet nekik a fekete közösség, ilyen összefogás és olyan polgárjogi mozgalom (mindez a forradalmi hatvanas évekbennem is jöhetett volna jobbkor, Godardtól kezdve az összes magára valamit is adó filmes utalt rájuk vagy akár szerepeltett), holott a kiábrándító igazság az, hogy akárcsak nálunk a Roma Gárdát, úgy őket is egy bűnöző kezdte szervezni, ráadásul a börtönben (és akkor említsük meg rodney king esetét, aki visszaeső alkoholista gyorshajtó volt, és nemrég ért igen szánalmas véget, de évekig haknizott a megvert polgárjogi harcos szerepében). Szóval a Fekete augusztus a kezdetektől bemutatja, hogyan lesz a bűnözőből bálvány és példakép – és pont ezért érdemes a Film+2-re kapcsolni kilenckor: láthatjuk, hogyan lesz egy ennyire kétes és ok nélkül militarista alakból kultikus mártír (igen, ok nélkül, mert jogosan baszták be a börtönbe, nem azért vegzálta a rendőrség mint Rosa Parks-ot). Gary Dourdan remekel, aki valóban pozitív hősökre vágyik az meg inkább ismerkedjen Martin Luther King és Malcolm X történetével, az egyik békés, a másik radikális és börtönviselt, de mindketten sokkal vállalhatóbbak mint George Jackson volt (viszont mindkettőt ugyanúgy megölték ahogy őt).

Kis hírek a nagyvilágból:
Tanár nélkül tanultak etióp gyerekek: "Kutatók tableteket dobtak ki két faluban. A gyerekek 5 hónap alatt feltörték az Androidot." – OK, tegyük fel hogy nem kővel és baltával törték fel és igaz a történet, ez esetben mi a tanulság belőle? Hát az amit már a faszbúk-iwiw böngészgetése közben is megtanultunk, hogy sajnos ma már nem kell írni-olvasni tudni a "legmodernebb technológia" kezeléséhez.
Levetkőzött a botránycelebek ügyvédje: "Mester Csaba félmeztelenül, szamurájként pózol a Bumerángban. A Kamara is vizsgálja, hogy az ügyvéd tisztességtelen reklámmal élt-e." – Egész biztosan nem, ez max. negatív reklám. Hát igen, más újságok pucér nőkkel igyekeznek eladni magukat, borosbocskoréknak ez jutott: vetkőző botrányceleb-ügyvéd :DDD
A Mars olyan, mint Hawaii - Átgondoltam, de még mindig inkább havajozni szeretnék :DDD
Az amerikaiak szeretik Matolcsyt hallgatni – Tényleg? Adjuk oda nekik, mi már hallgattuk eleget o_O
Szép, új világ jön - Jaja, világszinten, nyomul az NWO b+ :(((( - "Matolcsy szerint a Bosch, a Haribo, a Rába, a Valeo, a FAG, a Grundfos és a Delphi is beruházást tervez." - ...és ha mindezek a tervek meg is valósulnak, nekünk akkor se lesz egy forinttal se több a számlánkon!
55 ezer forintért is lehet venni Rihanna-albumot - Még ha nekem fizetnének ennyit, se vennék belőle. Díszdobozban, limitálva, luxus cuccokkal és főleg bakeliten kiadni ezt a fost? Minek?! Egyetlen tiszta hang nincs rajta!

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 1.:
HÉ, PINCÉRLÉNY!

Csak egy sört kérnék, de azt kurva gyorsan!!!
Ismétlés, de érdemes:
Esik az eső, nyakunkon a tél, a Mindenszentek és vele elhunyt szeretteink emlékei, vagyis minden adott egy olyan igazi elbaszott estéhez, amit csak a pia, illetve nem, még az se tud tartósan feldobni. Az Amelie csodálatos élete ilyenkor egy életmentő csomaggal is felér: a moziban mindenkit elvarázsolt, óriási kritikai,-és közönségsiker volt (megérdemelten) évekkel később többen kiszerettek belőle (részben amiatt amit én is felróttam többször is, hogy Audrey Tautou szinte mindig ugyanazt a naív, őzikeszemű figurát játssza), azonban most mikor temetőlátogatás után vagy helyett bekényszerülünk a hideg és a csapadék elől a lakásba, minden adott ahhoz hogy újra elbűvöljön minket a mások életét jobbá tevő pincérlány, aki jótevőkörútját lakása régi lakójánál kezdi akinek visszajuttatja megtalált játékait, majd folytatja az egyedülállók összehozásával. Ahogy a Nagy Jótevők általában, úgy Amelie is pont magát hanyagolja el leginkább a jótétemények terén, mígnem egy nap úgy tűnik mintha rátalálna a szerelem egy idegen személyében, aki elejt egy rakás fotót… A harmincas évek vígjátékaihoz több köze van mint a kortársak vagy akár Jeunet korábbi munkáihoz, melyekre az azokra jellemző részletekbe menő kidolgozottság (és Dominique Pinon) utal – viszont a valósághoz szerencsére semmi köze nincs, vagyis negyed kilenckor két órára kikapcsolódhatunk az M1-en és közben talán az emberiségbe vetett hitünk is visszatérhet.

Nem ismétlés, talán érdemes:
Két program közül is választhatunk kilenckor. Az egyik egy vallásos témájú életrajzi film Olaszországból a Dunán Páduai Szent Antalról, akit Olaszországban vetett partra a víz és ő ezt –jogosan- iránymutatásnak fogta fel, és Assissi Ferenccel együtt küzdöttek azért hogy a vallásban újra előtérbe kerüljön a hit a külsőségekkel szemben: Ferenc a természethez való visszatérés érdekében, Antal pedig az uzsorások ellen lépett fel, haláluk után pedig mindkettejüket szentté avatták. Antalból ereklye is lett a gégéje képében (nyilván mert a szónoklásban ő volt a legerősebb), így nyer értelmet a magyar cím is: A szó, mely éget. Ugyanabban az időben egy Bruce Willis-szel eladott iskolai krimi a FEM3-on némi humorral, amiben bár ő a legnagyobb név, de mégsem ő a főszereplő, hanem egy lúzer kölyök, aki egy sikeres nyomozással válik menővé, kérdés hogy meddig, mert ha túl sokat kutakodik, könnyen lejtmenetben találhatja magát. A Merénylet a suligóré ellenben talán még a címe a legjobb. Meg Willis...

Halál a faszbúkra! rovat:
Mélybe került a Facebook: "Mélybe került a múlt héten még hatalmas erősödést elérő Facebook-részvényt az amerikai tőzsdén. A zuhanás mögött az állhat, hogy lejárt az egykori és mostani dolgozók részvényeladási tilalma." – Ja, hogy Zuckerberg megtiltotta nekik hogy eladják a rájuk eső részt? Így már érthető a szárnyalás! Sebaj, most majd jön a szarnyalás :DDD HALÁL A FASZBÚKRA!!444 négy

Lopjunk Mi is Pénzt! rovat:
Richard Field bejelentkezett a Millánál – Muhaha. Összenő, ami összetartozik :DD - "Az amerikai üzletember pénzt még nem adott, a Milla-elnök adománygyűjtő amerikai útját fizeti." – Az origo cikke alapján ha valaki, hát ő nagyon rászorul arra hogy még az adománygyűjtő útját finanszírozzák, mi az hogy, nagyonis:
Egy link mozgalmár - a Milla-vezér Juhász Péter portréja: "Lebukott fűvel, telemarketingesből az ország drogosa lett, felfedezte Borsodot, a Facebook és a médiatörvény ellenzéki vezetővé tette - Juhász Péter a könnyűdrogok legalizálása és a romák jogai után most a hatalomért küzd. Összevissza éveiben hiába kutatta hollétét a cégbíróság, sosem találta meg, és befuccsolt vállalkozásai miatt ma is olyan szegény, hogy a barátai tartják el. Hogy mi lesz belőle, 41 évesen sem tudja." – Ez már igen, pure leader material, ahogy az angol mondaná. Ilyen vezető kell nekünk: "Juhász összesen öt évet dolgozott alkalmazottként, 2001-ben váltott, és alapított egy céget, 25-30 embere volt, ők külsősként dolgoztak bankoknál telemarketingesként. Ezzel párhuzamosan csinálta a Kendermag Egyesületet, amelynek 2003-ban volt az első megmozdulása, majd a 2000-es évek közepén több nagyobb visszhangú akciójuk is volt. (…) Egyik volt munkatársa szerint Juhász az a típus, aki ha kitalál valamit, arról nemcsak beszél, hanem próbál tenni is érte, legyen szó a könnyűdrogokról, a romákról vagy a sajtószabadságról. Juhász a cégalapításba is hasonló vehemenciával vetette bele magát, a 2000-es évek második felében hat olyan, főleg kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásban volt érdekeltsége, amelyeket a cégbíróság törölt az Opten adatbázisa szerint. Az eljárás minden esetben ugyanaz volt: a cégbíróság közölte, hogy a cég nem található a székhelyén, a cég képviselőinek a tartózkodási helye pedig ismeretlen (Juhász általában másodmagával volt jelen a cégekben). Azt is közölték, hogy hatvan napon belül kell megtenniük a törvényes működés helyreállításához szükséges lépéseket, de ezek rendre elmaradtak, ezért törölték a cégeket a nyilvántartásból. Az nem derült ki az adatbázisból, hogy milyen célból akarták elérni a céget, de ezek rendszerint adminisztrációs mulasztások miatt történnek, például nem adnak le egy pénzügyi beszámolót. Anyagi körülményei azóta sem javultak, amióta megalapította a Millát. "A barátaim tartanak el, amiből eszünk, az kölcsönpénz" - mondta, hozzátéve, még a kutyáját is egy ismerőse eteti. "Tíz éve ötször-tízszer annyit kerestem, de nem érdekel a pénz. Van egy hitem: annyit szeretnék, hogy minden percben jót cselekedjek, és ez hosszú távon is jót eredményez. Mert ha jól cselekszem, minden percben, akkor jól cselekszem minden órában és minden napon" - mondta. Jelenleg arra vár, hogy a Millát bejegyezzék egyesületnek, ahol majd így fog tudni dolgozni." – Hát igen, sose késő elkezdeni dolgozni! Van aki már gyerekkora óta csinálja (mint én is), van aki negyven éves koráig is csak öt évet dolgozott, füvezik, adócsal, és a kutyájának valót se tudja önerőből előteremteni, de ez nem baj, ő csak jobban tudja mi kell a dolgozóknak, hát lájkoljuk egymillióan és csináljunk belőle politikust!444 négy ÉS EGY ILYEN EMBER TAKARÓZIK PETŐFI SÁNDOR ARCKÉPÉVEL. Jöjjön most akkor egy helyesírási hibákkal teli, de csakazértis Év kommentje-candidate (vigyázat, hosszú lesz):

harmadik nyúl 2012. 10. 29. 08:18
Eddig is egy semmirekellőnek tartottam, de ha a cikkben leírtak igazak -miért ne volnának azok? - akkor csak tovább erősödött a mostmár meggyőződéssé vált véleményem.
Mit is írnak ebből (az egyébként imázsépítésre szánt) cikkben?
Nevezett személy ugyan járt felsőoktatásba, mondjuk ki: nem akarom szídni a Kodolányit, de az ország leggyengébb intézményeinek egyikébe. Ezt nem én mondom, hanem a munkaerőpiac. Milyen szakra? Kommunikáció. Tipikus. Ahová minden vakegeret felvesznek, de ettől függetlenül, bár diplomája van róla, két kerek egész mondatot nem tud elmondani egymás után.
Mit dolgozott? Semmit. Csak lopott. Soha tisztességes állása nem volt.
Most mit dolgozik? Semmit. Eltartatja magát.
Mivel fogalakozik? Drogozással.
"A legnagyobb hibám, hogy iszonyú link csávó voltam, és a könyveléssel buktam el mindig" - na látja, ezt elhiszem. Ez egyébként arra utal, hogy csak tanulét valamit kommunikációból, metr elfordítom a mondat értelmét: adócsaló.
Drogozáson kívül hol tevékenykedett még? A TASZ-nál. Na nem a szovjet hírügynökségnél, mert ott tudni kellett-írni olvasni és professzionálisan hazudozni, gyenge kis amatőr ez ehez a szinthez.
Hát, mit mondja. Jelenlegi állami vezetőinkkel is meg vagyunk áldva, de Isten óvja Magyarországot attól, hogy ilyen nyomorult alakoktól.


Kis hírek a nagyvilágból:
Megváltozott az Index-címlap. Észrevette? – Nem, mert korrektorra még mindig nem telik.
Három nőt halálra tapostak Madridban: "Pánik tört ki egy halloweeni partin, a tömeg megrohanta az egyetlen kijáratot." – Ilyesmi nálunk a kocsmában nem történhetne meg! Nem is történik!!!
Lövöldözésbe torkollt a halloweeni buli: "A kaliforniai egyetemen négyen sérültek meg." – Na, úgy látom ebből lassan hagyomány lesz, de legalábbis egy önálló PARTY HARD! rovat…
Ilyen ruhákat tervezett Courtney Love: "Az énekesnő piaca dobta régen beígért kollekcióját. A fehérneműknek is beillő darabok a viktoriánus és a vintage stílushoz állnak a legközelebb." – …vagyis mindahhoz amihez egy magafajta drogos ex-groupie-nak halvány köze sincs, max az életkorának. Ahogy gondolom a ruháihoz sincs köze, mert nyilván nem ő tervezi azokat se.
Statikailag rendben van az Aréna Pláza: "Egyelőre nem tudják, miért szakadt le a plázában a hétvégén az álmennyezet." – Hmm. "Statikailag rendben van". Nem ismerős nektek valahonnan ez az érvelés? Segítek: közelmúltbeli esetről van szó. És igen: jól tippelt, aki arra, hogy Kolontárnál is ezt hozták elő, hogy elvileg nem történhetett volna meg, mert statikailag rendben volt. Azóta persze bebizonyosodott, hogy nem annyira, de ez ugye lényegtelen...
Leszúrtak egy tinédzsert Püspökladányban: "A helyi alvilág ismert alakjának tizennyolc éves fia az áldozat, a tizenhét éves elkövető feladta magát."KÖVETELEM hogy fliegauf bence forgasson erről is egy filmet fekete terepjárókkal, távolban felsíró kisgyermekekkel és persze a szél susogásával.
Stohl András négymilliós hűségdíjat kapott az RTL Klubtól: "Ez azt jelenti, hogy a csatorna továbbra is számít a színészre, vagy legalábbis fordítva." – Nem. Ezt azt jelenti, hogy van akinek mindent megbocsátanak, és hogy mennyire ígyvan, itt egy újabb példa:
Felfüggesztettet kapott Gáspár GyőzőCsak ennyit?! KOSSUTH-DÍJAT NEM IS ADTAK NEKI?! "A valóságshow-szereplő és felesége 27,5 milliónyi adót nem fizettek be. Az ítélet nem jogerős." – Akkor most egy fotó a Subbáról:
…és ennyi :( Ne feledjétek a holnapi tévémentes napot!!!

 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés