2012. 11. 03.
Berlin, 1927 > Budapest, 2012 (nov. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, NOVEMBER 3.:
VÉGRE EGY TÖKÖS CSAJ

Súlyponti Mindenszentek
Nem ajánlott:
HBO, 20.00: Muppets – SPOILER:
hogy a Garfield, a Maci Laci vagy a Hupikék törpikék újrafelmelegítéseinek, úgy ennek sincs semmi köze az eredetihez, csak a karakterek: a tévésorozat gyermeki anarchizmusa helyett erőltetett nosztalgiát meg ugyanolyan zenés betéteket kapunk, featuringolva a ma kötelező jobb-rosszabb hírességekkel (Jack Black, Sarah Silverman, Selena Gomez). A régi hely megmentése-script ami működött a Blues Brothersben (akár még a kétezres verzióban is), az itt most nem nagyon megy – helyesebben nagyon nem megy. Aki szerette az eredeti sorozatot és filmet, annak nem fog bejönni, a mai gyerekek valószínüleg imádni fogják.

Talán érdemes:
Kilenckor egy újrafeldolgozás a Viasat3-on még mindig a helovín jegyében az egy napra földönkívüli befolyás alá kerülő településről, melyben az alienek az összes helyi nőnek gyereket csinálnak, nyilván nem puszta szívjóságból. A John Wyndham Midwich Cuckoos-ából összehozott alaptörténet a bohócok melletti legnagyobb horrorfaktort, az ördögi gyermekeket szabadítja a nézőre, kevésbé sikerülten mint a korábbi moziváltozat, de ma estére talán jó lesz az Elátkozottak falujának ez a 95-ös, kicsit B-kategóriás adaptációja, amit (mármint a B-kategóriát) csak megerősít a stáblista (Mark Hamill, Kirstie Alley, és a főszereplő Christopher Reeve). Szintén horror, szintén Viasat, csak épp a 6., Halloweenből meg a 2. hajnali fél egy előtt öt perccel, ami az elhagyott temetők és öreg házak melletti másik nagy szellem-tenyészhely, a kórház világába ragad el minket Mike Myers segítségével, aki az itt ápolt Laurie Strode skalpjára pályázik – ergo ott folytatódik a saga ahol az első rész abbamaradt, viszont Carpenternek itt csak a forgatókönyvig ért el a keze, a rendező Rick Rosenthal tisztes iparos, de semmi több, vagyis horrort kapunk, és vele némi biztonsági játékot.

A fél ország ezt fogja nézni:
…én viszont nem, meg is magyarázom miért. Nekem mára elveszett minden varázs ami valaha is volt Lovasi Andrásban, nagyjából akkortól kezdve amikor néptömegek kezdték szeretni. Egy előadó vagy zenekar ugye onnantól tényező, hogy mindenki tud róla és viszonyul hozzá. Egyrészt nagyon jó az hogy van nekünk egy Lovasink meg mellé gitáron egy Kispálunk, jó hogy behozták az alternatívot a köztudatba, beteljesítve az elődök (Európa Kiadó, Bizottság, Sziámi) és kortársak (Pál Utcai Fiúk) összes ígéretét, azonban az utódokra túl nagy hatást gyakoroltak, gyakorlatilag az első hang után meg lehet állapítani egy adott magyar alter-együttesről hogy hallgattott-e a Kispált. Sajnos a Kaukázus, a 30Y és még vagy ezer másik ugyanolyan banda meg énekes igen, annyira hogy például az általam utoljára hallott PUF-lemezen (Legelő) is egy az egyben visszaköszöntek Lovasi sorai és manírjai (ezt csak súlyosbítja hogy Lecsó a Kiscsillagban is játszik). Hogy mindenki ugyanazokat a köröket futja, arra sajnos bizonyíték vagyok én magam is: tuti hogy mindezt már leírtam egyszer vagy többször itt a blogban is. A 22 év dalai az egyik oldalon méltó visszatekintés az életműre, a másikon viszont szinte biztos hogy csak nyomokban lesz benne mindaz amit valaha szerettem a Kispálban, szóval lehet hogy 23:40-kor a Dunára fogok kapcsolni, de lehet hogy inkább felteszem az első három-négy lemezt helyette, és igyekszem elfelejteni a sztori végét. Hogy milyen közegbe érkezett meg végül Lovasi, azt sajnos mutatja az ajánló is, aminek már az első soráért ("Lovasi András korunk egyik kiemelkedő gondolkodó rockzenésze") szöggel kivert FASZKORBÁCS járna egy jobb világban.

Kis hírek a nagyvilágból:
Janics összepakolt, mindenét eladja: "A kajakos már Belgrádban készül, hajóit elvitte, szegedi éttermét, házát árulja." – …és pár napja még ezt is cáfolták. Egyre szánalmasabb ez az egész…
18+: Melyik a legröhejesebb halál a filmekben?: "Boba Fett Han Solo miatt esik a verembe, a Jack Frostban hóember répázza meg az Amerikai pite bombázóját. Szavazzon a leghülyébb jelenetre!" – Nálam még mindig Sofia Coppola vezet magasan, bizonyítva hogy nem csak rendezni, színészkedni se tud:
Ha ezt a dalt hallja a tévében, nagy a baj: "Van egy szám, amit ha meghallunk a tévében, tudjuk, valakinek most nagyon rossz. Tudja, melyik?" – Hát persze: bármelyik mai magyar együttes bármelyik száma.
Meghalt a Suicide Silence énekese: "A zenekar 28 éves énekese motorjával egy villanyoszlopnak csapódott." – A durva nem (csak) ez, hanem ez: "az énekes szerda este hétkor még posztolt egy fotó magáról (The dead are living... aláírással), ahogy beöltözve indul egy halloweenes buliba." – Basszus, ez a YOLO-zás nem az első áldozatot követeli idén o_O
A 4-es metró 2014-re készülhet el: "A főváros és a Siemens közötti egyezség szerint 2014 tavaszára fejeződik be a munka." – HAHAHAHAHAHA. Hát persze, avagy unokáink se fognak rajta utazni…
Amit Halloweenkor sem mersz megnézni: "Filmek, amiket ha láttál, azt kívánod, bárcsak ne nyomtad volna meg a play gombot." - Hajjaj, ilyet én is tudok vagy ezret...flígauf bence, tarr béla, Sofia Coppola, a sor végtelen. Mindegyik horror, pedig egyik sem az.
Városban: Berlinben forgatják 1927 Budapestjét: "Ez a film többet tehet Budapestért, mint száz országimázs központ." - Ja. Negatíve. Mekkora szánalom már hogy az 1927-es Budapesthez is Berlinbe kell menni? Ha valaki a film láttán idejön, óriásit fog csalódni, még akkor is ha egyes dolgok 1927 óta változatlanok nálunk...

VASÁRNAP, NOVEMBER 4.:
A ZEN-BUDDHISTA TELEVÍZIÓ HORRORBEMONDÓNŐJE VAGYOK

Hypnotits. Igen, ez egy jelenet a filmből. @_@
Kiemelten ajánlott:
Ez most egy korai műsor lesz. Az Elvira, a sötét hercegnő amellett hogy úgy kult mint a címszereplőt kitaláló Cassandra Peterson, emellett még a (nagyjából) családbarát horror-vígjátékok nem túl népes családjába tartozik. A nem túl bonyolult történet szerint hősnőnket kirúgják addigi állásából, ami abból áll hogy felkonferálja a horrorklasszikusokat, ám pont ekkor meghal a nagynénje, ezáltal elvileg lesz pénze karrierje vegasi újraindítására. Azonban át is kell venni az örökséget (ház+egyebek), az pedig egy maradi amerikai településen található, ahol érthetően nem arat nagy sikert Elvira showgirl-szerelése. A horrort inkább a zsánerre való utalások jelentik, a Petersen által kitalált (és szinte önálló életre kelt) karakter pedig úgy sekszy hogy közben szerethető, szóval minden adott az ebéd utáni kikapcsolódáshoz, ehhez nem is kell más, mint 12:40-kor odakapcsolni a Cinemaxra (ők már adták egy másik filmjét is korábban, áradoztam is róla eleget).

Talán érdemes:
Tízkor újra vígjáték, de a Viasat6-on: Burt Reynolds megint a tökös sofőr szerepében, akit a volán mögül a kamerák elé és egy csirkefarm népszerűsítésére rángatnak el, azonban el kell gondolkodnia azon hogy van-e az a pénz amiért megéri hogy ennyire tollas a háta, vagy visszaül a kocsiba. Nem túlbonyolított, de kellően flúgos Tollas futam vár ránk. Előtte negyed kilenckor az egyre időszerűbb múltelszámolásos téma az M1-en, csak egy a baj, hogy (az összes magyar filmhez hasonlóan) a Vizsgának is megvan a külföldi előképe (A mások élete). Itt is egymást figyelik az ügynökök, a címbeli bizonyos pedig azért szükséges, mert a sajnálatos 56-os események után az ÁVH nem bízik még a saját embereiben sem (okkal). Kulka nagyon jó benne (OK, a többiek is, de nekem az ő játéka a domináns).

Kis hírek a nagyvilágból:
Buktuk a srácot, kaptunk egy gettódívát: "Ekísértük Szecsődi Karit a mellműtétje utáni első fellépésére a Capella Klubba. Újra indul zenei magazinunk a STENK!" - Sunáz...akarom mondani DO NOT WANT!!! A hangját se :SSSS
A butaságnál kevés drágább dolog van - Akkor én luxuséletet élek! Jó tudni!!!
Majka besértődött Geszti Péter dalán: "A rapper egyértelműen magára ismert a Költőtrollban, le is szarozta a számot." - Muhaha. Két senki fikázza egymást...asszem én most akkor iszok egy sört.
A Star Wars nem a tiétek: "Mi a fenéért kell folytatni, és ha kell, akkor hogyan? A legtöbb Csillagok háborúja-fanatikus valószínűleg ezen agyal, mióta kedden kiderült, hogy a Disney megvásárolta George Lucas cégét, és folytatni szeretné az űreposzt. Vajon Leia hercegnő utódairól szól majd a hetedik rész, vagy egy kék színű birodalmi parancsnok lesz a középpontban? És főleg: jogos-e, hogy egy generáció van most kiakadva a Disney szándékán?" – Igen, de sajnos pénz beszél, rajongó ugat, legalább lesz alapanyaga a South Park-nak. Nap kommentje:

bgabor 2012. 10. 31. 09:50
Jól van George, hű voltál magadhoz és még egyszer, utoljára jó pénzt csináltál ugyanabból a dologból. Mert neked kizárólag a pénz számít, a többi kit érdekel, ugye?

Tipikusan az a rendező, aki egyszer csinál egy nagyon jó filmet, és utána abból él egész életéig.

A Disneytől mi meg várhatjuk a korhatár nélküli, tündibündi Star Wars triológia "folytatást". Visszatér majd az Episode I-ben látott "színvonal" Jar Jar Binksel. Csak ezúttal három teljes filmen keresztül.

Maradjunk annyiban, hogy rosszabb vevőt keresve se találhatott volna. Csak hát ez persze nála nem volt szempont, Georgeot világéletében kizárólag a pénz motíválta.




Kulcsszavak: Elvira, faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés