2012. 11. 05.
Régi játék már a YOLO (nov. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 5.:
BOLDOGOK A KOPORSÓKÉSZÍTŐK

...mert Atlantic Cityben mindig akad nekik munka!
Nem ismétlés, talán érdemes:
Negyed kilenckor folytatják a Hacktiont az M1-en, ezúttal a számítógépes játékok veszélyeitől védik meg a fiatalokat a saját testükkel – merthogy az Ügyosztály két tagja ugyanazt a game-t nyomatja amit az épp üldözött valószínüleg sorozatgyilkos fiatalember. Én inkább Doom-ozni fogok helyette.

Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Viasat3, 21:25: Lány a vízben – Innentől lett mindenkinek egyértelmű hogy M. Night Shyamalan egy tehetségtelen, túlértékelt pojáca ellenszenves messiástudattal megverve. Szerencsére Bryce Dallas Howardot fogjuk még jobb szerepben látni a héten. Igen, szidtam már korábban is, de ezt nem lehet eléggé, mert annyira rossz.

Kiemelten ajánlott:
Nagyon későn, fél egy előtt öt perccel egy ritkán adott Louis Malle-mű a Film Cafén. Az Atlantic City esetében egy igazi besorolhatatlan darabbal van dolgunk: a látszólag egyszerű krimi-történet mögött (lopott drog értékesítése körüli bonyodalmak) ott rejtőzik egy vígjáték, egy kicsit nosztalgikus film az amerikai gengszterizmus aranykorszakáról és a címbeli város pusztuló értékeiről – és persze Burt Lancaster és Susan Sarandon legjobb formái. Érzelmességtől mentes betekintés a soha el nem jövő Nagy Dobásban reménykedő és közben megöregedő félvilági alakokról, ami ugyanakkor az egyértelmű ítélkezés csapdáját is ügyesen elkerüli. Azt is mondhatjuk hogy a kifordult amerikai álom két generáció találkozik az öreg gengszter és a drogot ellopó és értékesíteni akaró hippi (na meg annak barátnője) esetében. Szégyen hogy nem korábban és egy mindenki által hozzáférhető csatornán adják!

Halál a faszbúkra!
Főnix: 3 ünnep, amire szüksége van az emberiségnek: "Mai életünkhöz Zuckerberg sokkal többet adott, mint egy ezer éve halott király, akinek valamiért még mindig nem temettük el a jobb kezét." – Méghogy Államalapító Szent István meg a mammonista zukkerberg egy mondatban... És az a baj, hogy simán van aki ennyire se tartja a hazája történelmét. Nap kommentje:

egyhazafi 2012.11.05. 12:46:04
Azért te elég beteg vagy.
Szent István 1000000000000000000000 szer többet tett a Magyarokért, mint az a tetü Mark Zuckerberg. Mit csinált? Írt egy vacak programot amit a sok elbutíott fiatal magasztal.

Ebből a megközelítésből kiindulva szerintem a Half Life iróinak születésnapját kellene megünnepelni. Esetleg a GTA4 -t.


A Google-lel jutottak be Facebook-fiókokba: "Nem jól védett levelezőszerverek nyitottak kaput több mint egymillió fiókba a közösségi oldalon." – Szerencsére mindkettőtől távol tartom magam, de azért örülnék ha nem volnának ilyen biztonsági rések. Ezt könnyen ki is küszöbölhetnénk ha megszüntetnénk az egészet úgy ahogy van…

Kis hírek a nagyvilágból:
18+: Ismét meztelen csajos naptárral reklámoz a lengyel koporsókészítő – Rossz hírem van: sajnos a halált még pucér nővel sem lehet eladni, főleg mert leginkább azért nézegetünk pucér nőket, hogy az Élet Durva Tényeivel ne kelljen foglalkoznunk.
Urbanista: A világ legalacsonyabb vasúti felüljárója: "Havonta egy járművet kaszál el a 2,7 méter magas felüljáró, melynek saját YouTube-csatornája is van a nekirohanásokról." - Ezért az egy dologért már érdemes volt ma felkelnem, végigröhögtem a videót, aztán a többit is, ez egyszerűen zseniális. A sok barom nekimegy hatvannal, pedig fénnyel is jelzik nekik ha túl magas a járgány :DDD Tessék, itt a link a youtube-csatornához, itt meg a honlaphoz.
Ezermilliárd forint tűnik el a gazdaságból – NEM ÉN VOLTAM!!444 négy
Ötvenhatmilliós cigarettafogás Szabolcsban – Na,akkor az ezermilliárdnak már csak a maradéka kell :DDD
Lenácizta a magyarokat egy román politikus: "36 ezer forintnyi bírságot kell fizetnie egy román politikusnak, aki nácizott egy magyar címer miatt." - Nagyszerű. Remélem a magyar politikusokra és közszereplőkre is vonatkozni fog ez a törvény, mindjárt lenne bevétel és kevesebben keltenék a rosszhírünket!


KEDD, NOVEMBER 6.:
BIZTONSÁGOS?

Egy gyémánt sokmindenre Rávenné az embert.
Talán érdemes:
22:50-kor egy mozgó tapéta a Film+2-őn: nyár, tenger, Costa Rica, meg versengés valami szállodáért. A Nagy szörfháborúval egyedül az önmagát játszó Pamela Anderson miatt érdemes próbálkoznunk, már ha egyáltalán. Kereken tizenegykor egy kis krimi a Film Mánián, hasonló mint Forsyth poszt-WWII művei, de nem olyan jó se az alapanyag, se a megvalósítás, pedig az életét óriásgyémánttal megvásároló holokauszt-túlélő asszony sztorija az érzelmeinkre hathatna, a kő utáni hajsza pedig az izgalomért felelhetne, azonban a White Raven nem több egyszernézhető iparosmunkánál. Kár. Éjfél előtt öt perccel doksi  az Apolló-11 küldetéséről, a csatornából (M2) ítélve ismétlés, én már csak azért is kihagyom, mert az egész holdraszállás úgy fake ahogy van. Erre évtizedek óta épülnek az összeesküvéselméletek, engem mégis a Rammstein klipje volt ami végleg meggyőzött!

Ajánlott:
Duna, 0:00: Koncertek az A38 hajón: Vágtázó Csodaszarvas – A VHK egyre inkább nemzedékeken átívelő, jó értelemben vett legenda, akik az undergroundnál is mélyebbről szép lassan egyfajta nemzeti büszkeségünkké váltak. A csapat utolsó lemezein-fellépésein egyre egyértelműbben nyitott a népzene felé, és ezt a Csodaszarvassal maradéktalanul meg is valósították. Több koncertjüket is adta a tévé, ergo nem tudom hogy ez a mai volt-e már, de mindenképp ajánlom mindenkinek, egy feltétellel: bármennyire is megköveteli a zene, azért ne hallgassuk túl hangosan…

Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Vissza a '60-as évekbe: "Így kellett volna szólnia minden magyar beatzenekarnak a hatvanas években. Ivan & The Parazol-lemezkritika." – De jó: 2012-re utolértük az angolszász könnyűzene 40 évvel ezelőtt állapotát! KIRÁLY!!
Határ: Miért költöztem vissza Svájcból?: "Miért hagyja ott pár hét után valaki Svájcot, amikor látszólag mindene megvan?" - Röviden: MERT HÜLYE. Bővebben: NAGYON hülye.
Ronaldo hónapok óta ilyen gólról álmodik - Aztán meg felébred, mint én amikor Giannával teszem ugyanezt...márminthogy álmodok róla.
Könyves: Sci-fivel piheni ki magát: "Lehet magyarul jobb ifjúsági regényt írni a Twilight-nál vagy a Harry Potternél?" – Mi az hogy, nagyonis, sőt, csak azt lehet, a Twilight amúgy sem ifjúsági regény hanem horrorpornóponyva!444 négy
Gulyás: Ne bántsátok Felcsútot!: "A Felcsút 2,8 milliárdja épp egymilliárddal több, mint amennyit a vízilabda, a kosárlabda, a jégkorong és a kézilabda kapott együtt." – …és 2,8 milliárddal több mint amit én meg a Zemberek kapunk. HOL ITT A ZIGASSÁG?!!!
Mozikban is folytatódhat a Casablanca: "Az eredeti filmért Oscar-díjat kapott Howard Koch története alapján készülne a folytatás."KÖNYÖRGÖM NE. Ne gyalázzák meg a tökéletes eredetit, nincs ma egy Bogartunk, Bergmanunk, se Szőke Szakállunk aki játszhatna benne…:(
Kolompárék nem fizették ki a söröket: "A cigány önkormányzat sem fizette ki a gyerektábor költségeit, 400 ezres adósságuk lett Balatonlellén."Gyerektábor ingyensörrel? Leszarom melyik önkormányzat fizeti: OTT A HELYEM!!!
Kettős Mérce: Nem fogok veletek ölni!: "Nem akarom, hogy visszaállítsák a halálbüntetést, és asszisztáljak egy ember megöléséhez, még akkor is, ha gyilkos." – Édes faszom, hogy te mennyire hülye vagy. Mondd ezt Szögi Lajos, Bándy Kata meg Pénzes Henrietta rokonai szemébe! Év kommentje-candidate:

Ultracivil 2012.11.05. 10:05:08
Nahát akkor nézzük meg a túloldalt is:

Megházasodtál, és egyszer csak eljött a csoda: Gyereked született.
Már akkor, amikor az anyja méhében volt izgultál érte, kettőjükért. A születése után egy óriási és csodálatos terhet vettél magadra, gondoskodsz róla. Várod az első mosolyát az első gügyögését, az első fogait, várdod az első értelmes szót. Közben beteg lesz, hát ápolod, közben te tanítod járni, te emeled magasba együtt nevettek. Azután egyre inkább a szemed előtt nyílik ki az értelme, ügyesedik, okosodik. Mesét mesélsz neki, az öledbe ül, érzed a haja illatát, minden reagálását a mesére. Azután oviba megy, majd iskolába. Mindig te viszed, fogod a kezét és vezeted kezét a tanulásban. És olyan okos! És elviszed sportolni, úszni és örülsz a legkisebb sikernek is és biztatod. És nap mint nap átéled a csodát vele.

És akkor, hirtelen egy villám beléd vág.
Brutálisan megölik a tested és lelked részét, az életed értelmét.
Brutálisan megölik a mosolyt, a szépséget, a reményt, a csodát.

Megöli egy olyan emberállat amely eddig is csak kárára, súlyos kárára volt másoknak, aki sohasem érzett át semmilyen szépséget, semmilyen szeretetet, semmilyen önzetlenséget, semmilyen gyermeki csodát.
De az az emberállat nem csak azzal okozott elviselhetetlen fájdalmat, hogy gyerekedet elvette tőled, hanem széttépte a jövődet, tönkre tette a teljes családodat mert elrabolta a legnagyobb értéket: a jövőt, a reményt, azt ami éltet!
És most azt kérdezed megölném-e?

Hát barátom a tulajdon kezemmel fojtanám meg, brutálisan, eszementen, őrjöngve. Fegyver sem kell.



SZERDA, NOVEMBER 7.:
ALMOST HALHATATLANOK

Tartom ám!
Kiemelten ajánlott:
Ismét éjfél körül (23:55) ismét A38-as koncert, és ismét a régi figyelmeztetés, ami most aktuálisabb mint valaha: a Merzbow-Gustaffsson-Pándi trió bármelyike egymagában is alkalmas a nyugalom (jótékony) megzavarására, azonban ha összeteszik amijük van, abból értelemszerűen mindennek a többszöröse lesz, de leginkább: ZAJ, a jobbik és erősebbik fajtából. Tévében még mindig biztonságosabb átélni mint élőben (és még füldugó se kel hozzá), úgyhogy irány a Duna egy olyan zenéért amitől az ország többsége tényleg a folyónak menne!

Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:25: A sejt – Minimál történet, maximál vizuál, J-Lo nehezen hihető mint sorozatgyilkosok elméjébe utazó gyerekpszichológus, a maga idejében mégis nagyot ütött a mozikban, a kritikusok (mint mondtam, leginkább a "se azelőtt, se azóta"-látvány mellett) leginkább a gyilkos utolsó, megmenekülő áldozatát alakító Tara Subkoffot dicsérték.
Film Mánia, 21:00: Halhatatlanok – Kicsit hosszúra nyújtott, de élvezhető hibrid (élőszereplők + CGI-figurák egyazon futurista időtartományban – két látványos film egy este, basszus!), nyilván nem úgy és annyira jó mint az alapjául szolgáló képregény, még akkor se ha annak szerzője rendezte. Messzire ordít hogy ki komputeranimált és ki nem, ahogy a filmes utánérzések is (leginkább: Ötödik elem, Metropolis), és mégis, időről időre megnézem DVD-n vagy a tévében, ha adják. Még egy érv mellette: a Sigur Rós zenéje a képek alatt.

Halál a faszbúkra! rovat:
Fehér Ház: Facebookon toboroznak szavazókat az USA-ban: "A first lady is beszállt az egyik kampányba. A CNN hat makacs hawaii polgárt akar az urnához zavarni." – …és sajnos azóta már meg is nyerte a választásokat a béke-Nobel-díjas hadvezér. Mi ez, ha nem egy újabb érv a faszbúk betiltása mellett?!

Választás rovat:
Obama a szakadék szélén egyensúlyoz: "Adóemelések lesznek, de a kiigazítás enyhítését várják az újraválasztott elnöktől. Ja, és kellene még huszonötmillió új munkahely is." - Ez nekem valahonnan ismerős. Lehet hogy az amcsik tényleg szeretik Matolcsyt hallgatni?
Obama tovább küzd a klímaváltozás ellen - Édes faszom, csak ezt ne. Láttuk már a békeharca hova vezet...
Cc: Részegen vezette a választási műsort: "Az ABC műsorvezetőnője még Obama nevét sem tudta kimondani, pedig az nem egy útelágazódás." - Erre jöjjön akkor egy még annál is egyszerűbb szó: RESPEKT!!! Folytassuk is alkoholgőzben:

Kis hírek a nagyvilágból:
Ha nem drogozol, meg fogsz bukni: "Ritalint szed a vizsgaidőszakban a brit diákok egy része. A professzorok szerint aggasztó a jelenség." - Milyen jó hogy én suli helyett is csak a kocsmába jártam, így sose kellett drogoznom!!! EGÉSSÉG!
Elmarad a budapesti Lionel Richie-koncert: "A ShowTime Budapest logisztikai probléma miatt mondta le a koncertet. A jegyeket visszaváltják."MAGYARUL: senki nem vett húsz-harmincezres jegyet.
Ez egy análos év volt: "Kendőzetlen szókimondással beszélgetünk a pornózásról a műfaj királynőjével, Aleska Diamonddal. Csak erős gyomrú felnőtteknek ajánljuk." – Bár a mai pornóban nem vagyok otthon de egyetértek a művésznővel az évértékelésben, ahogy a Nap kommentje is:

Szent Eltvíz 2012. 11. 05. 22:20
"Ez egy análos év volt"

...nekünk meg orális. csak nem mi voltunk a jó oldalon.


…és erre itt a bizonyíték:
Egyre több nyomorgó családanya pornózna: "A pornócastingra jelentkezők háromnegyede tartós munkanélküli, nem készülnek profi hazai produkciók." – Minden, ismétlem MINDEN stílus és műfaj vesztét az okozza amikor elözönlik azok akik megélhetésből vagy egőből csinálják. Nézzük csak a tehetségkutatókat: többezer szerencsétlen van aki elvárja hogy mindenki szeresse, mert ő STÁRnak született, pedig egy ép hangot nem tud kiénekelni – közben meg az amatőr vagy képzett tehetségek éhenhalnak a színpadon. Irodalom? Idióta bloggerek idióta ömlengéseit meg médiagecik hazugságait adják el könyvként, miközben aki mondana valamit, azt visszadobják, mert nincs benne pénz (ha esetleg ezer év múlva aranyborításban, keményközésben fogják kiadni amiket a Dobozba hánytam, úgy az idióta bloggerezős részt vegyétek semmisnek :DD). És most az utolsó örömünk, a pornó is elesett!!! A nyomorgó családanyák és tartósan munkanélküli férfiak egyet felejtenek el: mindenhez, így ehhez is KELL A FOGYASZTÓ, aki pénzt ad a termékért. Sajnos láttam már amatőrpornót, ingyen se kéne, maradok a Gianna-összesnél. Ami viszont így ki fog alakulni nálunk az nem egy pornóparadicsom lesz, hanem a jópár évtizeddel ezelőtti Berlin, nem sokkal a bajszosember hatalomra kerülése előtt.


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 8.:
PENGE KIS ROMBOLÓ-ÁLLOMÁS

Működés közben az Olmos-bot.
Ismétlés, nem ajánlott:
Megtartom az újévi fogadalmamat: nem írom le ezredszerre is az Üvegtigrisről, hogy szar, meg nem édesfaszomozok hogy lassan naponta adják le, mert így is lesz mit ekézni:
RTL Klub, 21:30: A szállító 3. – Ez a Statham gyerek már megint visz valamit, rohan valami elől, mindig csak a seksz, a szipu meg az adrenalin…

castlereagh | Válasz okt. 31. 18:13 | 164/166
A főszereplő nő k_rva idegesítő hülye p_csa. Mondjuk általában véve a nőktől mit is várhat az ember.
Ez a legszarabb rész, az első még oké.


Film+, 21:00: Golyózápor – Ez a Clive Owen ez mindig fut, lő, dug, dugás közben lő és még a gyereket is tisztába teszi, de – ahogy Statham Crank-jénél – úgy itt is inkább hajlok arra hogy komolykodásnak vegyem az egészet mint viccnek, mert annak kicsit durva. Se több, se kevesebb mint amit az angol címe ígér (Shoot 'Em Up), annak viszont majdnem tökéletes. Clive-val meg annál a bizonyos jelenetnél az emberiség férfiállományának nagy része szívesen cserélne.

Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:25, Végső állomás – A mittettél,-és sikolyfilmek mellett a másik magán túlnövő tinihorror-franchise, aminek az eredeti részét még mindig szívesen megnézem, ha adják, például ma. A repülőgépkatasztrófát előre látó, ezáltal pár osztálytársát és a tanárnőt megmentő srác előbb a nyomozók látóterébe kerül (terrorvád, ecetera), majd a Zord Kasszásnak is feltűnik, hogy hiba van van a rendszerben, és mindent megtesz hogy teljesítse az elvárt hullaszám-normát, mi pedig újra találgathatunk, vajon ki ússza meg.

Talán érdemes:
Viasat6, 20:05: Csillagközi romboló: Penge – Már majdnem kihagytam volna, amikor láttam hogy a Blade Runner legjobb mellékszereplője, Edward James Olmos főszerepel ebben a hosszúra nyújtott Star Trek-pótlékban. Eddig jobbára kihagytam, de úgy néz ki be kell pótoljam a lemaradást…

Kis hírek a nagyvilágból:
Kreatív Kertész: Mi lehet ez?: "A teraszon találtam a téglafal-párkányon." - Íme a tipikus városi indexes és "kreatív" kertész-blogger: életében először találkozik a mohával, és halálra rémül tőle. Többet kéne növények között lenni, haver, és nem a fűre gondoltam, hanem az erdőre, és akkor nem mutációra meg alienekre gyanakodnál…
Még nagyobb munkanélküliséget, mélyülő recessziót és növekvő államadósságot jósol az EB. – Jósolgatunk, jósolgatunk, újabb kiigazító csomag meg nem is lesz? Vagy csak nem ezen a héten? :DDD
TH: Kitették az étteremhajóról kutyástul: "Naiv csivava miatt félúton visszafordult a hajó." – Hogy változnak az idők! Régen bezzeg nem voltak ilyen finnyásak a tengerészek, még a patkányt is megették ha elfogyott a kaja!! Méghogy étteremhajó, egy nagy nyavalyát!
Balavány: Konzervatív vagyok és örülök Obamának – Nem, te csak egy szerencsétlen, ide-oda dörgölődző megélhetési politikus vagy. – "Tetszik Obama szociális érzékenysége, amiről a válság mélypontjain sem feledkezett meg, sőt." - …tegyük hozzá amit az amerikaiak egy része is mond, hogy mindezt az aktív keresők pénzével csinálja. Welfare state FTW! Nap kommentje:

neoteny 2012.11.08. 04:08:19
Úgy vagy te konzervatív, Balavány, mint ahogy Obamának óvatos békepolitikája van.

Obama több légicsapást rendelt el mint az összes többi Nobel-békedíjas együttvéve. :)


...ne feledjétek, holnap tévémentes nap!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés