2012. 12. 05.
Back in the saddle (dec. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZERDA, DECEMBER 5.:
MÁS A KANDÚR

Keresztel ő.
Ajánlott:
Egyre jobb, és nálunk elég ritkán adott filmeket adnak mostanában a Cinemaxon. Ebbe a sorba illeszkedik a Tüzes alkony is nyolckor, melyben Gregory Peck alakításában feltűnik az amerikai gótika mostanában háttérbe szorult írója, Ambrose Bierce, de ő csak az egyik a három érdekes karakter közül: van itt mexikói forradalmár, illetve az ő fogságába került, az íróhoz hasonlóan megcsömörlött és szintén ZENÉSZ amerikai tanárnő (Jane Fonda). A hangsúly egyértelműen az ekkoriban épp a saját végzetét kereső Ambrose-on van, aki végül is megtalálja – na nem amit keres, hanem amire igazán szüksége van, vagyis egy békés lezárást és biztos családot, ergo a tanulság itt is az hogy az alapértékek még a kaotikus korszakokban is ugyanazok maradnak, és ha a készítők csak annyit elérnek vele hogy a mostani generáció is elkezd érdeklődni Bierce munkássága iránt, akkor már érdemes volt leforgatniuk. Tizenegykor két nagyon különálló világ találkozása az HBO-n: a szerencsétlenül magyarított Tokiói légyottok a keleti kimértség és a mediterrán temperamentum kicsit elnyújtott találkozása a vágóasztalon: nem elég hogy a japán fővárosban játszódik ez a spanyol film, de még az egyik (kiiktatandó) szereplő is spanyol. A kicsit vongkarvalyos sztori főszereplője egy fiatal piaci kofa, aki éjszaka átvedlik Nikitává, a Profivá. Legfrissebb megbizatása a spanyol ürge, akit többen is okolnak egy helyi menedzser lányának öngyilkosságáért - a történet azonban másodlagos, de ez nem baj, a lényeg a látvány és a hangulat.

Talán érdemes:
Előtte ugyanott fél tízkor a Shrek-franchise legutolsó leágazása, ami gyerekeknek általában jót jelent, szülőknek és középkorú magányosaknak már kevésbé. Pontosabban fogalmazva, a Csizmás, a kandúr élvezeti értéke leginkább attól függ hogy mennyire mászunk falra az ígéretesen indult zöld óriásos mesétől, ami egyre inkább az általa kiparodizált filmek hibáiba esik (lásd mellékszereplők egészestés filmhez juttatása). Hiába hogy a sanyarú kezdetektől (fiatalkorúak neveőintézete) bemutatják a cuki cica életét, hiába tesznek ebbe is kötelezően közismert mesefigurákat (leginkább Tojás Tóbiást), ez sajnos –ellentétben az első Shrekkel- erősen egyszernézős.

A seksz, a szipu rovat:
18+ Klasszik: Kovi borosüveg-pornója: "Az Üvegtánc című alkotásban nemcsak egymást, hanem borosüvegeket is megkívánnak a szereplők." – Nincs ezzel semmi baj amíg nem a seggükbe dugdossák az üveget meg pazarolják a drága nedűt.
18+ Oktomami pornós díjat kaphat: "Négy kategóriában jelölték az idei AVN Awards díjátadó előtt Nadya Sulemant." – Erre a rangos, nívós, értékes díjra jelölnek egy szánalmas megélhetési celebet, ráadásul úgy hogy nem is volt rendes seksz a filmjében?! SENKIHÁZIAK KEZÉBEN VAN A PORNÓSZAKMA!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Karddal fenyegetőzött a féltékeny férj: "A Sanoma udvarán ordítozva kereste Andreát, majd mikor megpróbálták elküldeni, kardot rántott." – Legalább szamurajkarddal csinálta mindezt? :D
Neszeszer: Mihalik Enikő kicsit mellett villant egy kínai magazinban – Mihalik kici kínai magazinban kicit mellet villant? Egy kicit leszarom. Nem is, inkább nagyon és bőségesen!!!
A TASZ jelenti: Ilyet még nem láttunk: "Azon a napon Hatvanban, aki az utcán volt, és akit értek, gyerek, asszony, ember, a rendőrök azt ütötték." – Gyereket, asszonyt ÉS embert? Ezek szerint a TASZ-nak a gyerek és a nő az nem is ember? :DDDD Oké, félre a tréfát, akkor először is egy Év kommentje-candidate:

enpera 2012.12.04. 14:28:47
Ilyet még nem láttatok? 2006-ban sem?


…és utána a folytatás. Igen, a rendőrök nyilván ütöttek mindenkit, hát persze, sőt: az ott lakók fekete terepjárókat láttak gárdamellényben pedig minden áldozat tök ártatlan, sőt, meglehet hogy ottsevótak a rendőrségnél, nem rázták a kerítést sem. Felejtsük el azt hogy egyes helyi hozzászólók szerint a letartóztatottak a környékbeli suli mellett is terítették a drogot – ha így van, ez bizony nem szép dolog, sőt, én úgy tudom hogy semmilyen országban nem engedélyezett (persze megértem ha a TASZ szíve gyorsabban dobog ilyenkor, elvégre van nemkevés átfedés a Kendermagosokkal). A lényeg még ekkor is az, hogy ha a rendőr megállít vagy igazoltat akkor engedelmeskedned kell, Amerikában már az ellenszegülésért célzott lövés járna, ezek meg már ki tudja hanyadik kapitányságot is ostromolják, ott volt a nagykátai (amiről a mai napig nincs hivatalos hír az Indexen), aztán az érdi, most meg ez. És ami a legszánalmasabb, pont ezek a magukat gengszternek képzelő, faszbúkon droggal-fegyverrel pózoló, időseket agyonverő népek az elsők akik összeszarják magukat hogyha megbilincselik meg lefújják őket. És, véletlenül, ilyenkor nem látni egyetlen mobilkamerás felvételt sem, pedig amikor tanárt vernek vagy gyerek arcára taposnak, mindig kéznél van az okosteló és megy egyből a jutubra a mocsok. És persze, jönnek az utólagos kisfilmek hogy micsoda rendőrállam van Magyarországon, már a kábszerterjesztőket is lefogják és még a rendőröket se lehet nyugodtan fenyegetni, ÉS A TÁVOLBAN VALAHOL FELSÍR EGY DROGDÍLER!!!!444 négy
Megvan Brazília legjobb női feneke – Megtalálták és nekem nem szóltak?! – "A Miss Bumbum 2012-t a 25 éves Carine Felizardo nyerte, a képek alapján nem érdemtelenül. Galéria." – Oké, megvan, Brazíliába fogok kivándorolni.
Recorder: Hajós András megint énekel: "A Heti Hetes fehérhajúja újraélesztette zenekarát: biciklis videókkal itt az Emil.Rulez friss lemeze." – Ennyi, kész, vége. Eddig szkeptikus voltam a maja próféciákkal kapcsolatban, de Péterfy Bori új lemeze után újabb sötét és iszonytató előjel erősíti Mordor eljövetelét!444 négy
Overdose visszavonul, tenyészmén lesz: "A ló utolsó versenyszezonjára készül, 2014-től egy vezető európai ménesben várja a kancákat." - Ilyenkor meg azt érzem hogy lónak kellett volna születnem. Most komolyan, számoljunk utána hány évig futott, azután gondoljunk bele hogy máris nyugdíjba mehet, külföldön, és ráadásul házhoz viszik neki a nőstényeket!!!! NINCS IGAZSÁG A FÖLDÖN!!!! Erre inni is kell!
Megtalálták a mértéktelen ivás génjét: "Egy génváltozat miatt az alkohol erősebb jutalomérzetet vált ki a kamaszok egy részében." – Basszus, ezek a brit tudósok a férfiak összes hagyományos örömét elveszik. Nem elég hogy kitalálták a G-pontot és a női orgazmust, már a piánk se szent nekik?! ÉBERSÉG!!!!


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 6.:
PAPA, MAMA, GYEREKEK

Csupa szép szeretet.
Talán érdemes:
Fél kilenckor egy viszonylag friss francia krémes az HBO Comedy-n, élőben a család túszfészekből, ahova befuccsolt házassága elől menekülve beköltözik a párocska egyik anyósa. Mindez már magában is Túl sok így együtt, de a nő nemhogy nem tudja túltenni magát azon hogy a férje felcsinált egy másik nőt, de még az épphogy működő pár házasságát is lerántja a maga gyereki szintjére. A focirajongók azonban mindezek ellenére is nézni fogják, mivel Eric Cantona is szerepel benne.

Ajánlott:
Bajban vagyok, mert nem vagyok 100% biztos abban hogy a Villanófényben mai része volt-e már vagy sem. Viszont a nemrég elhunyt legendával, Garas Dezsővel beszélgetnek benne, és én még annak ellenére is az M2-re fogok kapcsolni 20:42-kor hogy Müller Péter kérdez.

Ismétlés, de ajánlott:
Kilenckor viszont egyértelműen visszatérő vendéget köszönthetünk a Dobozban, mégpedig Gogol Revizorának szocialista utódját a hatvanas évek Budapestjéről, azon belül is egy közértből, amelybe ál-ellenőrök jönnek leltározni. Igen, Egy újabb őrült éjszakát tölthetünk a Duna TV-n Törőcsik Marival, Kállai Ferenccel és a már említett Garassal. Csak első pillantásra vígjáték, valójában iszonyú pontos látlelet a kádár-korról és a hatalomról ami egymás kicsinyességeivel, titkaival és gyenge pontjaival ugrasztja egymásnak az embereket, akik végül inkább eltussolják az ügyet minthogy szélesebb körben (esetünkben a rendőrök számára) is ismertté váljanak a stiklijeik. És mint a hazánkról szóló filmek általában, ez se veszített semmit aktualitásából, ugyanez megy ma is minden szinten.

Kis hírek a nagyvilágból:
Film készül Szita Bence haláláról: "Kálomista Gábor legalább száz emberrel akar beszélni, hogy bemutassa a tényeket, írja a Blikk." – Kálomista, Blikk…hát hiába, ha egy üzlet beindul! Mivel a rendes filmezés nem megy neki, marad a direkt érzelmekre utazás mint szegény Mel Gibsonnak, és persze aki kritizálja, az gonosz és érzéketlen. Hát nem, csak unom hogy ez már a második filmje ebből a zsánerből (és a Szíven szúrt országot is csak a témája mentette meg a kasszánál). Igen, olvastam újságot, és sajnálom ami Bencével történt, de ezt akkor se kéne. Régen az volt a mondás hogy kutyával és kisgyerekkel mindent el lehet adni, most úgy tűnik a halott kisgyerek lesz a trend. Én szégyenlem magam a rendező helyett, de tényleg, meg azért is hogy nem tudtam szebben kimondani amit gondolok erről.
Pénztárgépekre gerjed a geek királynő: "Leila Johnston az IBM pénztárgépeinek a megszállottja, még egy kis térképet is készített, hogy az ember hol találkozhat a cég gépeivel." – …és amikor azt hinnéd a világ összes perverziója és betegessége rádzúdult már, kiderül hogy van lejjebb: egy nő, aki IBM pénztárgépek iránt rajong. Valami nagyon el van baszva ebben az évszázadban, gyerekek.
Matolcsy rejtélyes világkormányról írt: "És hogy nem jobb a demokrácia, mint a kínai rendszer; úgy érzi, veszélyes, okos könyvet olvasott." - Megértem, amikor először láttam a cájtgájsztot, én is úgy éreztem hogy nálam van a bölcsek köve. Utána viszont ittam egy sört, és mindjárt nem láttam minden sarokban világösszeesküvést. Ezt, mármint az ivást, én egyébként mindenkinek ajánlom, politikusoknak meg különösen:
Kinevették az ittasan felszólaló képviselőt: "Csak egy pohár bor volt" – magyarázkodott
a szlovák kormánypárti Ján Senko."
– Jó-jó, de milyen márkából volt az az "egy pohár", hogy még nekem is szimpatikussá tudott tenni egy szlovák (!) politikust (!!!). Nem tudom mit ivott, de minden parlamentbe kéne belőle, a miénkbe is, nem beszélnének annyi hülyeséget - vagy igen, de legalább röhögni lehetne rajta.
Kezdődik a Baross téri rendőrgázoló pere: "Kapjatok el" – mondta, mielőtt meghalt egy rendőr." – Hé TASZkalapok! Lehet róla is mesefilmet forgatni, meg a bedrogozott hummeres rendőrgyilkos geciről is! Komolyan, törvénybe kéne iktatni hogy a rendőr célzott lövést adhasson le ha egy ilyen barommal kerül szembe. Igen, nem szép dolog, de lehet hogy ez a rendőr is élne, és kevesebb kapitányságot ostromolnának a megélhetési drogkereskedők.
Gazdag: Kérsz teát 8,7 millió forintért?: "A legszebb meisseni porcelánból készült teáskancsók, tányérok és csokoládéspoharak mellett ágytálra is lehet majd licitálni." - Milliós ágytál? Hát, abba is csak ugyanaz kerül a pottyantósba, ezért kár pénzt kidobni... :DDD
Matt Damon is harcol Hitler ellen – Na látjátok, hát ezért nem jó gyerekszínészként kimaradni az oktatásból: egyesek még most is a második világháborút vívják. - "Újabb színész csatlakozott a nácik által elrabolt műkincsek visszaszerzéséhez." - Akkor keresse őket a győzteseknél, vagyis a ruszkiknál és a saját hazájában, ugyanis oda került minden. Idióta.

Könnyű és zeneies rovat:
Rec: Coldplay: 1 millió fontos randi: "Ennyiért bérelhető a zenekar legjobb pasija per éjszaka. Nem Chris Martin, ő csak a kerítő." – Esküszöm ha lenne pénzem, kibérelném őt is meg az egész nyálas, fárasztó, egyetlen számot éveken át játszó zenekarát is – persze nem magamnak, hanem mondjuk a Capella caféba, kielégíteni a törzsközönség igényeit. Kegyetlenség, igen, de ezért az életműért ez a minimum. Utánuk lehetne ugyanezt mondjuk a Nickelbackkel is eljátszani, és mindjárt tisztább lenne a zenei élet.
Itt az Anima-közeli házaspárzenekar: "Megjelent Prieger Zsolt és Fedora első, a közös hálószobában felvett dala: egy buja erdei buliról szól." - Egyszerűen nem látom a különbséget egyik zenéje meg a másik között. Az Animában legutóbb a lánya énekelt, a mostani szólóprojektjében meg a felesége...ennyire jó énekesnők vagy ennyire lusta mást keresni? Lehet hogy ideje lenne elkülöníteni a hálószobát a stúdiótól...
Nyolcmillió dollárt ér a Gangnam Style: "PSY a letöltésekből és a YouTube-videóból 1,7 milliárd forintot táncolt össze. Pedig már unja."Ő unja?! Mit mondjak akkor én?!
Meghalt Dave Brubeck: "A zongorista a dzsessz történetének kiemelkedő alakja volt." – Basszus :( Ez most mélyütés volt nekem, szerettem az öreget. Nincs is más választásom mint betenni a legismertebb számát:

Mára ennyi, szombaton innen folytatjuk, a péntek meg még mindig tévémentes!




Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés