2012. 12. 10.
Mikor hullám, mikor nem (dec. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, DECEMBER 10.:
WE'RE NOT IN SILENT HILL ANYMORE

Kétségbeesve keresem a tartalmat.
Ismétlés, de ajánlott:
Ahogy közeledik a vészes dátum, úgy szedik elő a régi, de még hatásos disztópiákat a különböző csatornák, most épp a Viasat3. A 12 majom ügyesen egyesíti a vírusos katasztrófafilmek, az időutazásos sci-fi és a bolondokházában játszódó drámák zsánereit, és hihetően: mára már egyáltalán nem tűnik olyan távolinak mindaz amit itt megalkotott. Annyiban is illeszkedik a blogprofilba, hogy ebben is komoly (és ismét csak negatív) szerepben láthatjuk Brad Pittet. Plusz, ez még a rendező Gilliam utolsó kreatív felvillanásainak egyike, utána áttért az egyértelmű szemét gyártására, amit ő biztosan nagyon élvez (ahogy arról is szeret panaszkodni hogy egyre kevesebben szponzorálják az ökörségeit), mi nézők már kevésbé (én a Tideland kvázi-pedofílingje után felejtettem el őt mint embert és rendezőt). De, mondom, ez még jó, úgyhogy 21:25-kor irány az elé való leülés.

Ismétlés, kiemelten ajánlott:
Éjfél előtt öt perccel egész másfajta jóság a Viasat6-on. A kincset őrző gonosz manóból gyártott sorozatra kevesebb pénz jutott mint az Alienre vagy a Predatorra, de talán pont ez ad mindegyik résznek különös bájt. A Gyilkos kobold 5. része azonban megismételhetetlen mestermű: a kicsi zöld ír genyó ezúttal a gettó közepére kerül, rapperek karrierjéhez nyújt a pénze kezdő löketet, és ő maga is dalra fakad (és ezúttal kivételesen nem rinyálok azon sem hogy igazi rapperek is szerepelnek benne). Voltmár, ajánlottam már, de annyira fárasztó hogy nem tudok vele betelni.

Talán érdemes:
AXN, 22:05: Kétségbeesés – A baltaarcú Ron Perlman a legjobb dolog ebben a tűrhetően induló, aztán sajnos közhelybe fulladó horrorban (meg Stephen King alapanyaga, amit megint nem sikerült jól átültetni – azok a megoldások amik leírva működnek, a vásznon már nem mindig, például hogy megint szerepel egy író a sztoriban). Szóval adott egy pusztuló város és lakója, egy igazi tahó, redneck seriff, aki, mint pók a hálójában, csak ül és vár, amíg valaki arra jár, hogy mindenféle csúnyaságot műveljen vele. A városka neve is beszédes (Desperation), de itt max. a Silent Hill-lel való hasonlóságokat fogják kétségbeesve keresni a cinefilek.

Kis hírek a nagyvilágból:
Overdose-ban még három futás van: "A ló sorsa márciusban dől el, fedezőménként versenydíjainak sokszorosát keresheti, nem adják el." – Erről már sírtam egy sort, de most hogy tudom még pénzt is keres azzal hogy dugja a kancákat, most egy újabb húr pattant el bennem.
Egyetemisták foglalták el a szegedi kormányhivatalt: "Három oktató és negyven diák magyarázatot követel "a felsőoktatást romba döntő intézkedésekre"." – …és nem csak ők. De mivel ez nem Franciaország, itt ennek sajnos aligha lesz következménye. Vagy ahogy feri mondta volt: majd megunják, hazamennek.
1500 tonnányi fémhidat ad el Budapest: "A Szabadság híd és a Margit híd elbontott részeiből 100 millió forintos bevétele lesz a fővárosnak." – Dik he, ez nagyon SHUKAR fukar húzás volt!!4 Hát inkább ők keressenek vele, ha mér a vasgyűjtők is ugyanezekre a cuccokra pályáznak!!!
A karácsony is munkanap lehet jövőre: "Legalábbis a hajnala. Az új munkajog naptárreformot hoz, a munkáltató dönthet, mikor kezdődik egy nap." – Édes faszom. A következő az lesz hogy ráveszik a napot hogy ne menjen le, és akkor folyamatosan dolgozhatunk…:SS
Azt hazudta, egymillióért szerez gyilkost: "Bérgyilkost ígért, de feldobta ügyfelét a rendőrségen. Most csalással vádolják." - Jogosan! Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó! :DDD


KEDD, DECEMBER 11.:
EGY FÉL KOLONC

...you gay.

Sovány a mai felhozatal, ez nektek rossz, de nekem jó, mert több időm jut sörözni.

Talán érdemes:

Fél tízkor új sorozat indul az HBO-n, bár nem biztos hogy épp itt és most kéne bemutatni ezt a tőzsdecápás ökörséget, még annak ellenére em hogy vígjáték és hogy a benne szereplő brókergeci / üzleti tanácsadó és csapatának tagjai pont annyira Gátlástalanok mint az életben – viszont amit az egyszeri ember nem tanul meg blogok böngészésével, azt talán beveszi a gyomra a hülyítődobozon keresztül, poénosra maszkírozva. És nem ez lesz az egyetlen rosszeremberesdi ma: nyolckor egy, az indiaiakkal szimpatizáló angol megszálló (Pierce Brosnan) lép be az ottani címeres Gazemberek, a fojtogatók közé, hogy belülről számolja fel a gyilkos szektát, és mindezt a Cinemaxon teszi. Persze itt is lesz a kötelező valláselutasítós jelenet, és természetesen itt is a kereszténységre (mnégis, mi másra?) kihegyezve. És ennyi ami nézhető, a többi még ennyire sem az :///

Kis hírek a nagyvilágból:
Elit: Klub Luxuskávé elefántszarból - Mindig is mondtam hogy szarrágók a gazdagok. Most ez bizonyítva is van ^^
Megint jöttek, kábelt loptak: "Ezúttal a szentendrei HÉV-et bénították meg." – Hát igen, kemény dolog a megélkethési bűnözés!
Aggregátor hajtja a ferihegyi tornyot: "Szombaton újranyitott a repülőtér, de az irányítótornyot szükségmegoldással üzemeltetik." - Nem baj, most majd azt is ellopják.
Homár: Csótányos pizza az Il Trenoban: "Kicserélték volna az ételt, de már nem volt hozzá gusztusom, hogy itt elfogyasszak bármit." - Naiv ügyfél! Kínában meg Indiában ezért felárat számolnának fel, te meg itt finnyáskodsz és kirekeszted a más kultúrákat?! It's not a bug, it's a feature! Nap kommentje:

4TUN3 2012.12.11. 15:07:04
Mégis mit vártál egy olyan étteremtöl, ami a RETEK utcában van? :D



SZERDA, DECEMBER 12.:
BULIAUTÓ!!!

Party van a mi uccánkba'
Talán érdemes:
Féléjfélkor újra megcsodálhatjuk Eric Cantonát az HBO-n, ezúttal nem vígjátékban, hanem egy pörgős kis krimiben. Épp ideje volt hogy valaki a couchsurfing árnyoldalaira is felhívja a figyelmet, a Csere.com pedig kapóra jön a hozzám hasonló paranoiásoknak: a főszereplő csaj nem elég hogy magányosan él, de még egy netes cserevakációra is befizet, vagyis átengedi a lakását valakinek, akihez meg ő költözik be. A végzet azonban nem rámenős, kanos szobatárs / szomszéd, hanem a helyi TEK képében kopogtat az ajtón, és egyből találnak egy fejvesztve pihenő azonosíthatatlan holttestet. Iparosmunka, de legalább gyors és ötletes, az egyetlen negatívum hogy Cantona színészi kvalitásai kb. ott vannak mint Steven Seagal-é, de hát őt nem ezért szeretjük… Maradjunk is ebben az idősávban! Fél kettő előtt tíz perccel újabb változat az autós-üldözős horrorokra a Cinemax 2-őn a Párbajtól a Kéjutazásig és vissza: itt egy fiatal srác szeretne autót venni magának, azonban a tulajnak esze ágában sincs eladni (lásd még Örkény egypercesét e témában), inkább megmutatja a leendő vevőnek hogy öreg autó nem vén tragacs, és kikergeti a világból lepukkant Horror furgonjával.

Ismétlés, de ajánlott:
Szerencsére nem csupa világvége-összeesküvést nyomatnak mostanában, hanem a karácsony igazi lényegét is, vagyis az MGM-re megérkezett az első FECSKE ünnepi film, és kivételesen az se zavar hogy voltmár, ajánlottammár: a Világ legszebb története kerüli a Passió tanulság-sulykolását, inkább "csak" felmondja Jézus történetét, de azt lenyűgöző képi megvalósítással (amire Scorsesétől a kliprendezőkig elég sokan utaltak, néha pont az eredeti művet kiparodizálva) és emlékezetes cameókkal (Jown Wayne-től Telly Savalasig, sőt Angela Lansbury-ig). Szerencsére pont jó időben (nyolckor) kezdik, így mindenki láthatja. Remélem még sok minőségi karácsonyi filmet fogunk kapni!

Kis hírek a nagyvilágból:
Fodor Gábor: Aki csak az erőből ért: "A diákok felismerték, mit kell lépniük." – Nem semmi hogy pont ő sopánkodik a jelen helyzeten. Nem, nem fogok elmúltnyolcévezni, de emlékszem az ő ígéreteikre is: hogy rendbeteszik az egészségügyet, Budapestet, a közbiztonságot…és emlékszem a megélhetési bűnözés fogalmának bevezetésére, a szétlopott BKV-ra, a kátyús utakra meg a többire. Úgyhogy, kedves fodor gábor, a legjobb az lenne ha ön most mélyen hallgatna.
Milla: A kormány elvesztette a fiatalokat - Na mit mondtam, épp csak elkezdődtek a tiltakozások, de egy frissen lejárt avatosságú bagázs máris rá akar telepedni :DDD - "Vajon sikerül-e megóvnia a diákvezéreknek forradalmuk tisztaságát a balról és jobbról leselkedő politikai pedofilokkal szemben?" – Remélem igen, nektek és fodor gábornak viszont remélem hogy nem jön össze amivel próbálkoztok. Nap kommentje:

HighTroller 2012.12.11. 14:23:47
kedves milla, a ti szátokból hallani az aggodó szavakat a pártpolitikától mentes hallgatói összefogásért... EPIC


Persze nem ám csak a politikai pedofilok mozgolódnak mostanában:
A Minden férfi pedofil filmet díjazták: "Többen petíciót írtak alá a holland szexológusok szövetségének díjazása után. A rendező Breure úgy látja, hogy a pedofilok társadalmi megítélése pillanatnyilag egy boszorkányüldözéshez hasonlít." - Ez borzasztó! Szegény pedofilok nem létesíthetnek nemi kapcsolatot kiskorúakkal, még a híresen liberális Hollandiában sem! NEMZETHALÁL! Komolyra fordítva: remélem is hogy üldözik és akár irtják is őket. Régi indián mondás, hogy csak a halott pedofil a jó pedofil. Remélem a film is erről szól! - "A film elkészítéséhez szexológusokat, pedofilokat, vallási vezetőket, pedofil beállítottságú férfiakat és nőket, és gyerekkorukban felnőttek által szexuálisan zaklatott egyéneket is meginterjúvolt. Vizsgálta a média szerepét is, hogy mekkora szerepet játszik a pedofília térnyerésében és megítélésében." – Oké, akkor itt kéne meghúzni a határt. Egy művész ne kampányoljon a gyerekek megrontása mellett. És mi ez a finomkodás hogy "pedofil beállítottságú férfiak és nők"?! És miért interjúvolják ezeket a tetveket, ahelyett hogy beadnák nekik a méreginjekciót?! "Minden férfi pedofil", az bazmeg. Hányinger, de legalább látni hogy ugyanaz megy külföldön is, mint nálunk, emlékezzünk csak Bándy Kata megölésére, ahol férfibűnözést emlegettek a médiamegmondók. És mi az hogy díjat adnak annak aki szóba áll ezekkel és lefilmezi őket? Mi lesz a következő, myra hindley boldoggá avatása vagy egy marc dutroux-szobor?! ELÉG VOLT A GENDERPROGANDÁBÓL ÉS A GYEREKEK SZEXUALIZÁLÁSÁBÓL!
Cc: Gyerek-Megasztárt indít jövőre a Tv2: "A Voice után egy magyar Little Talent Show-t vetnek be az RTL ellen. Már keresik a kiskorúakat." – …na, akkor a TV2-re napalm, nekem még egy sör, nektek meg még egy Nap kommentje:

Gastroger 2012.12.10. 23:13:23
Hát nem vagyok prűd, még egy 16-18-as válogatást is megnézek, (persze ez ebből kimarad) de ez már beteg dolog bazmeg.
Félresikerült anyukák kisminkelt gyerekei végre megtanulhatják, hogy nem csak a tanulás miatt nem törhetnek ki az atlétratrikós alkesz apuka árnyákából, hanem ország világ előtt is frankón le lesznek alázva.
Még egy második hely is lehet, hogy bántó és örökre nyomot hagyó, egy ekkora gyereknek. Tévébe, azt bazmeg. A NÉZETSÉGÉRT mindent.

Amúgy jó ötlet, az összes anyát aki ilyenre viszi a gyerekét kényszergyógykezelés, lobotómia, a kölköknek meg nevelőotthon, ott is lehetsz sztár mint olájiboja.


Drágulni fog a sör: "A gyártók növekvő költségekre, adókra hivatkoznak." – Pedofilok, politikusok, és még a sör ára is, oké, akkor nekem INNENTŐL HIVATALOSAN IS VÉGE A VILÁGNAK!!! Addig kell innom, amíg még a régi áron tehetem! EGÉSSÉG!!!



CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 13.:
SZIVÁRVÁNYOS CÁPÁK

Betépve tudják az ABC-t.
Ajánlott:
Háromnegyed tízkor nagyszabású és nagyon hosszú (két részre osztott) történelmi film Tajvanról a Cinemaxon, a japán megszállás idejéről: a kultúrkampfot (közösségi hagyományok eltörlése, nők és férfiak elkülönítése) csak egyetlen kis törzs (és annak karizmatikus vezetője) nem tűrte. Az egyre keményebb támadásokra végül a japánok brutális választ kénytelenek adni, bármennyire is nemes ellenfélnek tartják a Szivárvány harcosait.

Kiemelten ajánlott:
Fél egy előtt tíz perccel újabb zs-kat JÓSÁG rosszaság a Cinemaxon, amiről megintcsak nem tudom hogy volt-e már, annyi bizarr szörnyes izét döntöttek már ránk mindenhonnan. A Homokcápák nem egyszerűen súrolja a valószínűtlenség határát, hanem újabb abszurd magasságokba emeli: a ragadozóktól -a Dűne és a Beetlejuice hagyományait követve- immár a szárazföldön sem lehetünk biztonságban. Természetes, hogy pont ilyenkor szerveznek bulikat és fesztiválokat és pont oda ahol a védett természeti értékek (vakondcápák) élnek - az meg még ennél is természetesebb, hogy ők ezt rossznéven veszik és megtizedelik a bulizósfiatalokat. Nem, nem jó film, viszont egy csütörtök esti agyelhagyáshoz tökéletes.

Ismétlés, talán érdemes:
Cartoon Network / TCM, 21:00: Betépve - Ha Pacino volt a Sebhelyesarcú, Depp a babarcú drogkereskedő, és itt is egy narkóbirodalom felépítése majd összeomlását láthatjuk. A kokain nagyon ment egy időben, ám a hernyó mellett ez az a drog ami elég durván át tudja alakítani az embert, nem csak külsőleg (bár Ron Wood arról is tudna mesélni). A rise and fall-sztorikat mindig jobb angolul nézni, az operatőri munka tökéletes, Depp profi mint mindig, Penelope Cruz gyönyörű mint mindig, Ray Liotta meg a Nagymenők után simán kirázza a kisujjából azt az apafigurát akinek a fiát anno ő játszotta Scorsesénél.

Kis hírek a nagyvilágból:
Jobb gazdagnak lenni, mint szegénynek - Ez igen, ezért érdemes volt elemezgetni meg egyetemet végezni! A kocsmában kb. mindenki ezt az elvet vallja, még az is akinek nincs meg a nyolc általános... - "Európában két nézet harcol, és Matolcsy miniszter szerint az egyik csak a pusztulást hozza magával." - MAGYARUL: a szegénynek mindkettő rosszat jelent.
Hajós megint beszólt az RTL Klubnak: "Hajós András szerint ő lenne alkalmas Fábry helyére, a csatorna mégis hanyagolja." - De András, hát nem úgy volt, hogy ti most zenélni fogtok? :DD
Brit tudósok: A sör gyógyítja a megfázást - EZ ÍGY VAN! Nézzetek csak rám, tizenéves korom óta piálok és egyszer se voltam náthás, max másnapos!!! - "Harminc dobozzal kell meginni belőle, hogy elbánjon a vírussal, derítették ki japán kutatók." - Már a japánok tudósok is britek?! ÉBERSÉG!!!
Nagy Influenza Kérdőív: "Megpróbáljuk kideríteni, mi a leghatásosabb gyógymód influenza ellen. Töltse ki kérdőívünket!" - Micsoda hülye kérdés. Ugyanaz, mint a megfázásé! EGÉSSÉG!! Ne feledjétek, holnap tévémentes nap!



Kulcsszavak: nemzethalál, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés