2012. 12. 22.
Ma Ják, holnap Szentendre (dec. 22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 22.:
TO: PORTYÁNOK.

Elég volt a szarakodásból, hívom a duguláselhárítókat.
Ismétlés, nem ajánlott:
HBO2, 19:30: A szobatárs – Egyedülálló nő megosztaná végzetes vonzerejét egy eszményi vidéki lánnyal. Az először kedves, majd egyre féltékenyebb és agresszívabb lakótárs meséje is annyiszor voltmár hogy sokszor, itt ráadásul nincsenek se nagy nevek, se különös csavarok. Röviden: egyszernézős futottakmég. Tizenegykor egy archetipikus Fekete Pite-vígjáték a FEM3-on, ami egy sorozatrésznek elmenne, azonban nyolcvan percig nyújtani egy amúgyis elcsépelt ötletet elég rossz előjel. A Fekete Pite összes közhelye adva van: kanos feka srácok, egyikük szeretné a következő szintre emelni a kapcsolatot barátnőjével (MAGYARUL: meg akarja dugni), a csaj azonban csak a barátnőjével együtt hajlandó elmenni vacsorázni. Belép a képbe a legjobb haver, aki majd elfoglalja a másik nőstényt, ám természetesen semmi nem úgy alakul ahogy eltervezték. A Potyázók a portyán a ma emberének max. azért érdekes hogy meggyőződjünk róla: a feketék is ugyanúgy sztereotipizálnak és előítélnek, sőt még rasszista / nőgyülölő poénokat is elsütnek néha, csak hát nekik ugye szabad.

Ismétlés, talán érdemes:
Universal Channel, 21:00: A Sakál – A klasszikus eredeti kilencvenes évekbeli változata, a héten sokadjára Bruce Willis-szel, ezúttal a változatosság kedvéért a rosszfiú szerepében. A Sakál napjához hasonlóan itt is egy rejtélyes, kaméleon-alkatú bérgyilkost fogad fel az (orosz) alvilág, csak itt az elnök felesége a célpont (fizetségképp a keresztapa testvérének kinyírásáért). Az amerikai FBI-os és a vele együttdolgozó orosz nyomozónő egyetlen reménye a Sakál régi munkatársa, aki Amerikában raboskodik és megvan a saját oka arra hogy gyűlölje régi haverját. Richard Gere nehezen hihető mint bebörtönzött ír terrorista, de Sidney Poitier, Mathilda May és persze Willis messze az egysíkú feldolgozások fölé emelik a filmet, együtt a kortárs (=pop) háttérzenével (Massive Attack-tól Prodigy-ig minden van, 97-ben még egyik se volt ciki).

Talán érdemes:
Negyed kilenckor Szabó István legutóbbi, kicsit felemás fogadtatásban részesült rendezése, vagyis az Ajtó, Szabó Magda művéből, ami (mármint az a címbeli bizonyos) egy írónő és HÁRPIA házvezetőnője lelke közt található, és ahogy a két nagyon különböző jellemű nő megszokja egymást, úgy lesz egyre rendszeresebb az átjárás rajta. Bár csak százperces de elég lassú folyású, és hiába Helen Mirren, Marozsán Erika vagy Jirí Menzel feltűnése, semmiképp ne itt kezdjük a két Szabóval (gy.k.: Magda és István) való ismerkedést. A filmnél jobb a könyv, ha meg ragaszkodunk a mozgóképhez, várjuk meg amíg leadják a rendező egy másik művét - aki azonban már többször is áthaladt az ő munkásságát rejtő ajtón, az tehet vele egy próbát az M1-en. Nem közönségfilm, nem is annak készült, és még mondanivalójában is kevéssé kapcsolódik a mai korhoz (ellentétben mondjuk a Mephistóval vagy a Hanussennel).

Ajánlott:
A Cinemax 2 gondol azokra is akik utálják a szeretet ünnepét. A Karácsonyi zombik részben vígjáték a ma annyira menő zombis-morbidünnepes témában, részben tanmese arról hogy egy szent ünnepen nem szabad dolgozni, mert mindig ott kezdődik a baj ha a túlbuzgó tudósok még december 25-én is csak kísérleteznek, mert nyilván elcseszik, és utána a kétkezi melósokkal takaríttatják el a mocskot, esetünkben pár életre kelt hullát, innentől ismét a kisemberre vár a világmegmentés ma 23:20-kor is. Ez is egyszernézős marhaság, de annak legalább vicces.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mentők: Így vigyáznak a legőrültebb motorosokra - MINEK?! A természetes kiválasztódást nem jó gátolni!!!
KDNP-sek tüntettek férfi és nő házasságáért: "Rétvári Bence is felvonult az Alkotmánybíróság épülete elé, az ostrom végül azonban elmaradt." – Ezek is minek tüntetnek? Tudtommal a férfiak és nők szabadon házasodhatnak! Az mondjuk komoly hír lenne ha a KDNP a melegházasságért tüntetne :DDD
Utcaátnevezés miatt rohamozták meg az odesszai városházát: "Az Állatkert utat Vörös Hadsereg útjára neveznék át." – Megintcsak: minek tüntetnek?! Hát a vöröskatonák egytől egyig állatok voltak, még jó hogy róluk nevezik el az állatkerti utat! Bár ez ugye sértés a valódi állatokra nézve.
Hogyvolt: Csöcsök a móló félhomályában: "Délután háromkor piázás, langyi ismerkedés és hirtelen tömegverekedés. Egy átlag buli a Jersey Shore-on."És ez egy tévéműsor?! Nálunk a kocsmában minden szombaton ez a program! Csak a langyik nem nálunk ismerkednek, szerencsére!!44
Szeméttel van tele a Hold: "Zászlókat, űrjárműveket, csizmákat, golflabdákat hagytak ott az űrhajósok." – Küldjük vissza őket takarítani. Szkafander nélkül.

A világ végre értünk van! rovat:
A pénteki nap fő történése természetesen a világvége meg nem történése volt, vagyis ugyanúgy fizethetjük az adót és hordhatjuk a gyereket az oviba ahogy eddig, az a pár szerencsétlen aki építette a hajókat meg várta a Tollaskígyót az most rábaszott, de hát így jár az aki a Biblia helyett egy kopott szikladarabba veti a bizodalmát, nem tudom őket sajnálni! Itthon az Index nagyon igyekezett kelteni a feszkót, soha annyi hülye blog és idióta hír nem volt mint aznap:
Balavány: Hogy akarsz meghalni? – Hát ha már így szóba került, leginkább sehogyan sem, bár ezt úgyse én döntöm el. Ha viszont mégis lehet választani, akkor legyek még száz évig fiatal… - "Azok az egzisztenciák, amelyek a gyűlöletre utaztak, ugyanúgy elérik a célállomást, mint a többbiek." – Mintha csak rólam írta volna! Egzisztencia is vagyok, sznob is, egy csomó dolgot utálok, és még a céljaimat is elérem néha, persze ehhez az kell hogy mindig stabilan a kocsmát célozzam be.
Világevő: Mi az utolsó vacsorád?: "Megkérdeztem legjobb séfjeinket, hogy mitesznek a világvége előtt. Félvér csajtól a fugubecsináltig van itt minden." – Én félvér csajt ennék, nem csak világvége, hanem akár kivégzés előtt is. Persze inkább ne végezzenek ki és ne legyen vége a világnak és ugye éljek fiatalon száz évig, de a félvér csaj az lehetőleg maradjon. És lehetőleg mindig másik ^^
18+ 12. 21-én 11:12-kor kötelező elélveznie: "Ezzel tehet a világbékéért a legtöbbet, és így dobhatja fel a karácsonyi előtti stresszes napokat." – Tényleg? És hogy csináljam munka közben, marhák, verjem ki a gyárvécében vagy mi?! Még félreértenék a férfikollégák, vagy ami még rosszabb, beszállnának ők is!!! ÉBERSÉG!!!!
Armageddon: Maja templom előtt gyűlnek a világvégehívők – Hiába gyülekeztek, elvtársak: a belépőt még ilyenkor is meg kell venni! SENKINEK SINCS INGYENEBÉD!
Félt a világvégétől, felgyújtotta magát: "A legtöbb ukrán nem készült a világvégére, ő igen." - Hát erre most mit mondjak, legalább MOZGOTT AZNAP VALAMIT nem fázott közben szegény.
18+ Világvége ellen dug Aleska Diamond: "A Last Shag című filmben orgiával búcsúznak el a világtól, bár az is lehet, hogy megússzák az egészet." – Milyen kár hogy egy ilyen fos pornót se seksz-szel, se világvégével nem lehet eladni!
Világvége helyett: új kor virrad ma férfiakra és nőkre: "Interjú a gender-direktíva hatásairól."MAGYARUL: tovább épül az új világrend.
A nap izéje: Hánykor lesz a világvége?: "A maja apokalipszis kezdete nem a budapesti időhöz igazodik. Sőt, az esemény kezdő időpontjára mindjárt két verzió is felállítható." – …és azóta tudjuk hogy egyik se jött be. Év kommentje-candidate:

dukeekud 2012.12.21. 02:34:08
"itt Budapesten várni kell arra a fránya világvégére, méghozzá szombaton reggel 7 óráig!"

Nebassza mar meg, hogy meg ezzel is kesnek, pedig kurvara vartam mar.
Ma meg csomo mindent kellene vasarolnom, es remeltem, hogy a vilagvegevel sikerul megusznom. Ejfelkor nagyon figyeltem, hogy na talan most vegre, de azota sincs semmi, hogy szakadna ra az eg. Remenykedve kineztem az ablakon, de se egy meteor, se vulkan, se foldrenges, es meg a hold is a helyen van. A francnak hitegetik az embereket honapok ota. Hulye buzi majak.



VASÁRNAP, DECEMBER 23.:
BENN HÚR, KING CURLING

Még zöldebb a szomszédom izzósora!

Ugyan a karácsony nekem már jóideje csalódás (mindig csak annyit kérek a fa alá hogy a fontosabb kocsmákban engedjék el a tartozásaimat, de a pincérek még ilyenkor se hajlandóak engedményekre), de tudom hogy van aki még máshol (ne adj’ Isten családi körben) tölti az ünnepeket, és mivel már itt a készülődés ideje, ezért itt az ajánló többségnek szánt része:

Ünnepi rovat:
Nyolckor egy családbarát vígjáték már címében (Télbratyó) is a Télapu nyomán: itt a valóban létező Mikulás tesója kénytelen némi pénzért cserébe a bátyjának kiadni magát, aki közben egy revizort is a nyakába kap, vagyis a modern,-és a mesevilág határmezsgyéjén mozgó, látszólag cinikus, valójában nagyszívű limonádét kapunk és vele együtt jópár arcot akire sose tudnék rosszat mondani (Rachel Weisz, Miranda Richardson, Vince Vaughn és főleg Kevin Spacey), ergo mindenkinek irány a retekklubb! 22:25-kor egy inkább Amerikában aktuális probléma vidám feldolgozása az M1-en, ott szoktak ugyanis a szomszédok azon versenyezni hogy kinek NAGYOBB A szebb a díszkivilágítása, vagyis megint olyasmin megy az izmozás aminek konkrétan semmi köze a Megváltó születéséhez, annál több a világi hiúsághoz, de gondolom előbb-utóbb erre rájön a film hőse is, aki ezidáig mindig megnyerte a Nagy karácsonyi izzócsatákat, ideje lenne legalább egyszer vesztenie, és különben is, emellett a megoldás mellett max. a dobogó alsó helye jutna neki most és mindörökké:

Ugyanott éjfél előtt öt perccel minden adott az ünnepi hangulatban való álomba merüléshez. Nem értem miért tették ilyen későre Szekeres Adrien Adventi Koncertjét, ami ráadásul kétrészes és persze hogy egymás után adják őket, vagyis még az is el fog aludni rajta akit esetleg érdekelne a dolog. A legjobb megoldás még mindig az hogy a megadott időben beállítjuk a felvevőt és karácsony este megnézzük.

Nem ünnepi, ajánlott:
Tízkor rétegvígjáték a Cinemaxon: a King Curlinget azok tudják értékelni akik a címbeli, itthon kevésbé ismert sportág rajongói. Nem annyira rossz mint ahogy feltételeznénk akár a témából, akár a készítő országról (Norvégia), akár a szigorú kritikusok véleményéből ítélve, de tény hogy elég nehéz elhinni hogy egy ilyen, első látásra (sőt, másodikra is) elég vicces sportágba (ez az amikor ilyen tekegolyó szerű valamit csúsztatnak a jégen és sepergetnek előtte), szóval hogy ilyenbe is bele lehet úgy hülyülni mint a sakkba, teniszbe, fociba – viszont mindig szívesen nézek olyan léleknemesítő vígjátékokat, ahol a főhős egy magasabb cél érdekében (itt: régi edző operációjára szánt összeg előteremtése) átlépi lelki akadályait. Ugyanabban az időben kemény dráma az USA piszkos politikai játszmáiról az M2-őn egy meggyanúsított tudós eltűnéséről, akit a CIA terrorizmussal vádol, így egy szakmai kongresszusról egyből a cég ölelő karjaiba esik. Az összképet lerontja a SPOILER happy end: a Kiadatás valódi befejezése az amit napjainkban látunk, vagyis a világban, így nálunk is szétszórt amcsi foglyok akik vagy dühösek a fogvatartóra, vagy nem, a terrorellenes harc ürügyén megnyirbált szabadságjogok és ezzel párhuzamosan szép lassan kibontakozó rendőrállamok, a hazafias törvény amivel bárkit, bármikor le lehet fogni és akármeddig fogvatartani, illetve a békenóbeles, újraválasztott elnök, akinek lassan több katonai akciót köszönhetünk mint az összes korábbinak, beleértve a Gonosz földi helytartót, a Bush-okat is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mulatóban kapott munkát Csobot Adél: "Az énekesnő biztosan ki fog teljesedni, a Moulin Rouge-hoz hasonló helyen rázhatja a ráznivalóját." – Meg előbb-utóbb a férfivendégekét is, ha csak egy kicsit is hasonlít a hely a Moulin Rouge-hoz :DDD Kinek mi a kiteljesedés, ugye :DDD
33 ezer cipősdoboz gyűlt össze – Nekem elég lenne egyetlen egy, de az nokiásdoboz legyen, és persze nem üres! - "Az ajándékokat már szétosztották." – …és persze hogy megint kimaradok mindenből.
Advent: Alekosz mosolya veri Coelhót?: "Így vagy úgy minden jóra fordul végül. Ha nem hiszi el Paulo Coelhónak, higgye el Nagy Alekosznak!" – A megoldás sokkal egyszerűbb: EGYIKNEK SE HISZEK!
Elérte az egymilliárdot a Gangnam Style: "Újabb álomhatárt tört át a YouTube-on az év mémje." – Le. SZA. ROOOOM!!!!
A patkányoknak saját előkóstolójuk van – Na ez a durva: ezeket a dögöket irtják, de még így is előkóstoló jár nekik, nekem meg, aki dolgozok és adót fizetek még egy nyamvadt ciánkapszulát se ad ingyen az állam!!444 négy – "Budapest patkánymentes, de évi 200 milliójába kerül. Ha abbahagynák az irtást, 2-3 év alatt minden fővárosinak saját patkánya lenne." – Soknak már így is van, igaz, háziasított. Megoldás? Ha elszaporodnak a patkányok, mondják azt a zembereknek hogy it's not a bug, it's a feature, mindenkinek kötelező legyen tartani minimum egyet és persze szedjenek ezután is adót.
Holnaptól ismét Jó ebédhez szól a nóta: "Szombat reggel hat órakor indul az új adó." – Komolyan mondom már nem is tudom már mi hiányzott. Se zene,-se pornócsatorna, de nótatévé az igen…erre inni is kell, szevasztok!





Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés