2012. 12. 29.
Ébredő alvajárók (dec. 29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 29.:
STALLER ILONA AZ ESKÜVŐVEL ÉRKEZIK

...és mindenkit elvesz aki él és mozog.
Nem ajánlott:
Cinemax, 22:00: Underworld: Az ébredés – A negyedik részéhez érkező vámpíros-vérfarkasos akció-fantasy már a harmadik rész körül kifulladt. Senkit nem érdekel már hogy ki kivel van, kinek kitől van gyereke, és hogy miért esnek egymásnak a természetfeletti lények. A mozikban a 3D se mentette. Nekem a tévében még Kate Beckinsale se menti, és Görög Zita meg a magyar főváros se mentené, ha benne lenne bármelyik is (igazából még az is lehet hogy benne van mindetttő az agyonkompjútergrafikázott hátterek valamelyikében). Stephen Rea meg hogy miért van benne, remélem csak a pénz miatt. A franchise-t magát pedig saját területén győzték le nem kardozós hanem kúrós vámpírok és farkasemberek, könyvben és gyöngyvásznon is. A címével ellentétben remekül lehet rajta aludni, ahogy a Nap kommentje is mondja:

csandi78 | Válasz | Előzmény (Judgement) szept. 05. 21:29 | 77/77
Kegyetlen jó film, baromira pihentető. Álomterápiának jobbat el sem lehetne képzelni. Régen aludtam ilyen jót. Emlékezetes lesz, nekem 10/10.


Talán érdemes:
20:50-kor édeshármasos film Olaszországból a Hálózaton. Az igazi internacionális ménage á trois (van köztük minden: férfi, nő, Abdul) szereplői szétmentek, de egy utolsó nagy közös numerára még összejönnek, illetve csak majdnem: előbb anyagi értelemben teszik össze amijük van, hogy a munkával megszerzett pénzen hajóútra indulhassank és újraéljék életük legszebb napjait. Aczél Gyuri hentesíti az eszközt, így ketten közülük abba vágnak bele amiben a legjobban otthon vannak: kuplerájt nyitnak, hogy azzal gyűtjsék össze a pénzt, amit a börtönből szabadult harmadik nem tud. Én jólnevelt konvervatív katolikusként természetesen magasról LESZA elítélem ezeket a laza erkölcsű liberális multikulti szennypornófilmeket, így az Ilona az esővel érkezik helyett is inkább Gianna Michaels válogatott műveit fogom tanulmányozni. Éjjel háromnegyed tizenkettőkor lesz a másik úgy-ahogy érdekes film a Cinemax 2-őn, ami nem elég hogy két egymástól messze eső oszág közreműködésében készült (Dánia és Kanada), de ráadásul a vicces horrorok nem túl népes táborát gyarapítja. Egy kiszáradt ihletű festőt küld el a mentora feltöltődni (és tanítani) vidékre, ahol emberünket valóban új energiákkal tölti fel frissen megismert emberevő partnere, Eddie. Senki sem tökéletes, ahogy azt a Van, aki forrón szereti óta tudjuk, így az Alvajáró húszabálót is kb. annyira kell komolyan venni mint a címét, de épp ezért érdemes megnézni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Gáncsolás után rabolták ki az idős asszonyt: "Budaörsön kétszer is lecsapott a háromfős társaság, mielőtt letartóztatták volna őket." – Eeeeejjjjj! Mi az hogy már nyugdíjasokat se lehet leütni némi pénzért!!! HOL VAGY, KUNCZE GÁBOR!!!!
Életfogytiglan a porcsalmai gyilkosság miatt: "A támadók egy alvó családra törtek rá bosszúból." – Ahogy a fenti a durva rendőri bánásmód, úgy ez a brutális bírói túlkapás mintapéldánya. Remélem a TASZ már megtette a lépéseket ezügyben! Hát mégis micsoda truváj ez hogy már alvó családokat se lehet nyugodtan megtámadni: "A bíróság által megállapított tényállás szerint a 15-46 év közötti vádlottak a bűncselekmény előtti estén H. Ferenc kezdeményezésére elhatározták, hogy haragosuknak, aki korábban megverte a kezdeményezőt, meg kell halnia. (...) A kaput, az ajtót berúgták, és előbb az alvó család gyerekszobájára törtek rá, ahol egy kislányt egyikük mellbe szúrt. A kislánynak és testvérének az ablakon át sikerült kimenekülnie a házból. Az elsőrendű vádlott vezetésével ezután a családfő és felesége, valamint a velük alvó gyerek szobájába hatoltak be. A felébredő nőt kezdték ütni, ő karját a feje fölé tartva védekezett, így könnyebb sérülésekkel megúszta a verést, majd neki is sikerült kimenekülnie a házból. A társaság közben a családfőnek is nekiesett, a fejére mértek csapásokat a szerszámokkal, kétszer pedig meg is szúrták. A férfi a helyszínen meghalt, a támadók elmenekültek a lakásból, és egy kútnál megmosták a véres baltákat, ásót, kapát, kést. (…) A tetteseket még éjszaka elfogták, őrizetbe vették, és azóta négyen előzetes letartóztatásban várták a pénteki elsőfokú ítéletet. Az ötöd- és hatodrendű vádlott eddig szabadlábon védekezhetett, de az elsőfokú ítélet kihirdetése után a bíróság elrendelte az ő előzetes letartóztatásukat is. A vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen."NAGYON HELYES hogy fellebbeztek ez ellen az eltúlzott, előítéletes ítélet ellen, és ha nem kapnak Kossuth-díjat csak letöltendőt, akkor remélem ők is könyvet írnak az elnyomó társadalomról ahogy a Nemzet Bucija is:
C:c Buci mehet vissza csopperkedni: "A Büntetés Végrehajtás hitelrontás miatt pereli
a színészt, a Blikk már le is sittelné menten."
– …ahogy a többségi társadalom nagy része is. Okkal:

kovi1970 2012.12.28. 18:10:43
Kéne már egy törvény ami arról szól, hogy aki letöltendőt kap az ne használhassa pénzkeresésre a büntetését. Vagy ha mégis, akkor minden így megkeresett forint megy a megkárosítottaknak, ami marad az meg az államnak.
Qrvára irritáló, hogy egyesek még a jogos büntetésük letöltésén is hülyére keresik magukat. Olyanok pl. mint a zalatnai és a stohl...


Olcsó magyar luxusra vágynak a spórolós német nyugdíjasok – A magyar fiatalok meg pont fordítva: költenék, ha lenne mit, a gazdag német államban. És tényleg:
Ha több pénzünk lenne, azt is elvernénk – Eeeegen, könnyű ítélkezni a költekező magyarokon, csak az a HA ott ne lenne. Mert ugye többségnek nincs mit elvernie. – "A magyarok azonnal elvásárolnák, ha plusz pénzt kapnának, Európában mindenki félretenne inkább." – OK, de ők többől tudnak élni is!
Napiapp: Drinking Game Bomb Version - ha be akartok rúgni: "Társaságban, játszva is le lehet aljasodni Sziveszterkor" – Gyengék vagytok gyerekek, ehhez nekem nem kell számítógép, sőt, társaság se. Sőt: SZILVESZTER SE! EGÉSSÉG!!!


VASÁRNAP, DECEMBER 30.:
NA HOGY ÁLL AZ ÁLSAKÁL?

Szőkén.
Nem ajánlott:
HBO Comedy, 22:00: Jackass 3.5 – Bár még nincs egészen itt az év végi összegzések ideje, de az már biztos hogy 2012 A YOLO ÉVE VOLT!, és a Jackass STÁRja, Ryan Dunn egy évvel megelőzte ezt a mémet is. Ha létezik szánalmas celebhalál akkor az övé többszörösen is az. Adott egy fickó aki hosszú évek óta abból él hogy bohócot csinál magából és a lehető legbalesetveszélyesebb helyzetekbe sodorja magát egy sikeres műsorban, aminek az elején többször is elhangzott (leginkább persze a magyar adásban) hogy ők profi kaszkadőrök, ne kövessük őket, satöbbi. És mit csinál emberünk? Úgy hal meg mint milló ittas vezető előtte: ropogósra sülve egy égő kocsironcsban, miután kitwittelt magáról egy képet az utolsó pohárral a kocsiba szállás előtt. Dunn ezzel még utoljára alapanyagot adott a fotosoppereknek, megelőzte Steve O-t (mindenki rá tippelt mint a legkorábban meghaló tagra), és az egész Jackass-dolog kb. innentől hivatalosan is szánalmasnak tekinthető.
Talán érdemes:
A kilencvenes években, főleg Angliában dívott a foglalt házakban bulizás. Ez persze nem az volt mint a punkok házfoglalása: a partiállatok nem üresen álló házakban tartották kedvenc illegális bulijaikat, hanem általában gazdagok által lakott helyeken, lehetőleg akkor amikor a tulajok elutaztak valamerre, legtöbbször egy ott dolgozó haverjuk tippjeit követve. A Babaház egy ilyen buliról, annak átfordulásáról szól – mert minden buli után jön a másnap (kivéve nekem, én igyekszem részeg maradni, OK, egyszerű trükk, de eddig bevált), szóval mint általában minden ilyesféle című filmnél, úgy itt se várjunk habcsókba fúló boldogságot, inkább az ellenkezője fog dominálni, remélhetőleg nem annyira mint a Kölykökben. OK, a rendező csak megerősíti a tinikről előítéleteket, de a nevelő célzat alapvetően rendben van, márpedig egy-egy ilyen alkotás mindig akkor éri el a célját ha a szülő nem saját fiatalkori énjét látja viszont némi nosztalgiával, hanem elkezd azon agyalni hogy mivel is tölti a gyereke a szabadidejét (ez fokozottan érvényes így szilveszter táján). Összefoglalom: mind a gyerekesek, mind az egyedülálló, de drámára vágyó nézők mnegkapják a napi depiadagot tíztől a Cinemaxon.

Kiemelten ajánlott:
A visszajáró olvasók tudják mennyit sírtam a régi Sakál napja után, erre legnagyobb örömömre látom ám hogy egy nappal Szivleszter előtt végre leadják a Film Mánián! Nem véletlen hogy tizenegykor kezdik: néhol még mai mércével mérve is zavarbaejtő és erőszakos, bár jóval kevesebb vérrel éri el azt a hatást amit egy-egy ami thriller vagy akciófilm, beleértve a múltkori feldolgozást is. Felejtsd el Bruce Willist: this is the real deal. Edward Fox Sakálja a született, bűntudatmentes bérgyilkos: a lehető legtermészetesebben mozog, öli meg a céljaira rájövő szeretőjét egy unott grófnőt, vagy vált identitást és adja ki magát homoszexuálisnak, ha a helyzet úgy kívánja, egyszóval céltudatosan halad a célpontja felé, és csak az a kérdés hogy a rendőrség követni tudja-e a logikáját. A film zseniális, a regény ha lehet még jobb (pedig Forsythe-nak aztán rengeteg pörgős krimije van), szóval olvasd el azt is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Karácsony óta rossz a pesti levegő: "Nem fúj a szél, nagyot nőtt a szálló por koncentrációja, riasztás egyelőre nincs." – Szerintem annak hogy mi van a pesti levegőben annak egy jó ideje már semmi köze nincs a por koncentrációjához. De tény hogy van valami benne, és tény hogy nem jó egy levegőt lélegezni vele.
Sheennel is borzasztó a Horrorra akadva – Sőt, vele az csak igazán: "Hiába döngeti meg Lindsay Lohant, az új, ötödik részben is altesti poénokba hal bele. Íme a trailer."ÉDES FASZOM! Elég elképzelnem hogy Sheen kúrja Lohant, és tíz évet öregszem. Most komolyan: a rémálomgyár két legszánalmasabb, legtúlfizetettebb drogosa bacilusokat cserél egymással és emberek ezért pénzt adnak, miközben ők ketten lassan már arra se jók hogy önmaguk (illetve a médiában lecsapódott karakterük) paródiáit eljátsszák. Külön kiemelendő hogy még a nézők nagy része is csak arra kíváncsi hogy melyikük követi hamarabb Amy Winehouse-t az aranylövésekkel kikövezett úton. És van pofájuk vígjátéknak eladni, pedig tragédia és szemét a köbön.
Tarantino bosszúálló fekete katonákról forgatna filmet: "A Killer Crow ötlete már a Becstelen brigantyk eredeti forgatókönyvében is szerepelt." – Előbb a Django Unchained, most meg ez… Hanyadik ötlete is ez ami első blikkre, érezhetően szar? Hanyadik alányalás is ez tőle pont annak a polkorrektségnek amit a korai filmjeivel kiparodizált? Ami Tim Burtonnek Johnny Depp és a darkgótik fíling, az QT-nak Samuel L. Jackson és az egy kaptafára szabott posztmodernkedés…
Budapest jégtörő nélkül marad: "Az egyetlen hajót leállították: az államnak nincs pénze az üzemeltetésre, az eddig hajózó civileknek viszont már nem adják a Jégtörő I-et." – Nem is szabad! Hát ha az állam nem töri a jeget, más se törje! Legyenek csak balesetek, de legalább a rend és törvény uralkodik!!
Nem mer ujjat húzni a taxisokkal a kormány?: "A taxisoknak nem kell bekötni pénztárgépeiket a NAV-hoz, pedig előfordulnak a törvénysértések." – Taxisblokád és a hozzá kapcsolódó Parlament előtti tüntetés mond valamit, kedves indexes újszülöttek?
Tíz nap, ami idén a techvilágot megrengette: "Lelőtték a Megauploadot, a Facebook tőzsdére ment, ciki az Apple. Erre fogunk emlékezni 2012-ből." – Nem lehetett volna fordítva: lelőni a faszbúkot, megauploadot tőzsdére vinni...mondjuk az Apple az még ebben a helyzetben is vállalhatatlanul ciki, elismerem.
Rihanna Porschét kapott Jay-Z-től karácsonyra: "Rihanna lemezkiadója, a Jay-Z-hez tartozó ROC Nation egy Porsche 911 Turbo S-sel lepte meg az énekesnőt karácsonyra. Rihanna sokáig egy Suzuki Jimnyvel járt, szóval vennie kell néhány leckét, hogy az 530 lóerős sportkocsival is elboldoguljon. Barátja, Chris Brown, akinek több szuperautója van, mint zoknija, biztos segít majd neki ebben." – Szép dolog ez a zeneipar, na. Dehát ha egy tehetségtelen kurva sokadszor is visszamegy az őt verő stricijéhez, hát mit lehessen tenni? Nem lehet senkinek se mesterségesen önbecsülést növeszteni, nemigaz, és hát egész Hollywood-ot nem zavarja a bántalmazás, ha megy a szekér. Hát verje csak a pasija, a birkák látogassák a koncertet, vegyék a CD-t, Rihonya meg reménykedjen hogy Chrisnek két lilára pofozás közé majd néha befér egy kis vezetésoktatás.
Öngyilkos lett egy megerőszakolt indiai lány: "A 17 éves lány mérget vett be, miután a rendőrök nem voltak hajlandóak foglalkozni az ügyével." – Itt a szomorú példa arra hogy hol is áll India valójában. Már az is egy iszonyat mocskos dolog hogy egy 17 éves lányt megerőszakolnak (mint már többször is mondtam, az én ideális államomban már ezért nyilvános kasztrálás és ugyanolyan kivégzés járna), de hogy a rend őrei, akiknek elvileg a törvényt és a jogot kéne képviselniük, szarnak bele és csak akkor figyel fel a világ amikor az áldozat megöli magát, hát erre már nem tudok mit mondani.
Maszturbálásért tartóztatták le a Terminátor 3 színészét – Huhh, képzelem mit kapott volna ha nő is lett volna vele :/// - "Hollywoodban tilos a szexshop fülkéjében onanizálni." – Micsoda álszentség ez a pornóipar és a szennymédia fővárosától! HÁT HOL SZABAD, HA MÉG OTT SE LEHET?! És közben San Franciscóban pucéran sétálhatnak a melegek, a Flaming Lips együttes is szabadlábon van, és még a faszbúk se dőlt össze! Mindegy, van még egy nap az évből…

HÉTFŐ, DECEMBER 31.:
SZILVESZTER

A mágnes kimiskárol Bucidili
Ez is eljött: az év utolsó napja. A mai ajánlón gyorsan túl leszek, ki kell használni hogy több helyen sem érvényes a kötelező tízórai zárás, ezért ma én fogom korábban becsukni a blogot.
Az egyetlen jóság amúgyis egy 2009-es Tina Turner-koncert ismétlése az M1-en kettő előtt öt perccel, de annyirahogy voltmár hogy március 31-én már én is ajánlottam. Mi más lesz még? Hát semmi bátor vagy akár csak bulis film mint pár éve a Ford Fairlane, annyi bizonyos, és mind csupa Ismétlés: héttől az amúgy nézhető Chicago a Story4-en, aminek legfőbb eredménye hogy végre énekelni is halljuk kedvenceinket (Gere, Zeta-Jones és Zellweger). Kilenctől újra unalom az HBO-n a Majmok bolygója 2011-es folytatásával (A Lázadás), ezt minek megnézni amikor nap mint nap tapasztaljuk mi is amit itt sci-fi köntösben adnak el. Az M2-őn kötelezően leadják a Mágnás Miskát 21:20-tól, ami egy szimpatikus régi magyar film inkognitóban egymásbahabarodó fiatalokkal és koldus / királyfi szerepbe helyezett inassal, de annyiszor voltmár, hogy inkább kihagyom, ahogy a Himnusz kivételével mindent. Ha mindenképp tévézni akarunk és nem akarunk kettőig várni, akkor kilenctől még mindig ott a Dutyidili a Film Mánián: Gene Wilder és Richard Pryor páros filmjei közül ez az egyik legviccesebb, mág akkor is ha tudjuk hogy bár egyes dolgok ugyanígy zajlanak a valóságban is (ártatlanok börtönbe kerülése), a végkifejlet nem mindig ilyen pozitív.

Az év utolsó hírei:
Az utolsó percben mehet át Obama terve – Ó, ez sose gátolta a legdemokratikusabb ország legdemokratikusabb elnökét! Az emberek korlátlan lefogását lehetővé tevő törvényt is pont akkor és úgy verték át hogy a birkát épp más foglalja le ^^ - "A demokraták és a republikánusok a fiscal cliff megoldásáról tárgyaltak, de nincs egyetértés."MAGYARUL: úgy tesznek mintha nem értenének egyet, amíg kitalálják mennyivel sarcolják a jónépet.
Jövőre robbanhat az online zenehallgatás – Ideje volna ha tényleg robbanna, persze nem úgy ahogy indexesek elképzelik, inkább kipukkadhatna ez az online-lufi. Mi értelme fos minőségben zenét hallgatni, főleg ha nem örökíthetjük tovább gyermekeinknek a gyűjteményt?
Betilthatják a szcientológiát Belgiumban – Miért csak ott?! És miért csak most?!"Az ügyészség nem szektaként, hanem bűnszervezetként vádolhatja meg őket."EDDIG IS ÍGY KELLETT VOLNA KEZELNI ŐKET!!!
Megrongálták a maja templomot: "December 21-én hétezer turista özönlötte el Tikal városát. A károk helyrehozhatatlanok." – Biztos idegesek voltak hogy elmaradt a világvége. Lenyomozni mind a hétezret és kifizettetni velük!!!
Éjfélkor adják le Áder újévi köszöntőjét: "Schmitt sétálgatott, Sólyom délelőtt beszélt." – Azokat is kihagytam, ezt is ki fogom. Ilyen egyszerű ez…
Évi két hónapra kölcsönadhatnak minket – Huhh, remélem nem Dubajba, seksz-munkára :SSSS - "És januártól nem lesz átlagkereset sem. Életbe lép a munka új törvénykönyvének minden passzusa." – …és ez gondolom a munkakerülőkre is vonatozni fog majd :SSS
Berlusconi havi hárommilliót fizethet volt feleségének: "Viszont megtarthatta 78 millió eurót érő villáját." – A hülyéje. Ha élete végéig csak kurvázott volna, azt is olcsóbban megúszhatta volna mint a házasságot! Ha ilyen híreket olvasok, szinte már kezdek kételkedni abban hogy a férfiak okosabbak mint a nők, pedig Borat szerint is így van.
A világ legszebb 40 éves nője fürdőruhában: "Sofia Vergara bosszantóan szép, a legtöbb nő húsz évesen álmodozik ilyen testről." – Igen, de nekik nincs pénzük plasztikai sebészre. Illetve, nem mindnek van, csak amelyik ebből él.
Az A38 lett a világ legjobb szórakozóhelye: "Az A38 állóhajó az első, a Millenáris Teátrum pedig a negyedik lett a nemzetközi szavazáson." – Nem is tudtam hogy ezek jobbak mint a Brixton Academy, a Hollywood Bowl vagy a House of Blues. Mindegy, gondolom a mislencsillag és a vele járó áremelés se késik már soká ^^
Néhány óra alatt elfogták az Aréna Plázát bombával fenyegető férfit: "A IV. kerületi rendőrséget is megfenyegette telefonon." – Asszem erre mondják, hogy asking for it. Hát, most megkapta amire vágyott...
Szilánkokkal, cápákkal zúdult ki a víz: "Egy biztonsági kamera felvette, ahogy váratlanul beszakadt egy cápaakvárium egy sanghaji plázában." – Gyerekkoromban az első volt amit megtanítottak, hogy ne ingereljem a kerítés túloldalán levő kutyát, mert bármikor találhat egy lyukat amin kibújik. Cápákra ez gondolom fokozottan érvényes…
Rec: 3 nagy mellű zsidó mikuláslány: "Karácsonyi üdvözletek: a hazai Busa Pista, az amerikai Big Boi és az izraeli Borgore klipjei." – Elvileg hamarosan jön az évvégi válogatás a Best Of Recorderből. Elvileg ez is benne lesz. Addig is: BUÉK!!!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés