2013. 01. 12.
Instant granny’s gonna getcha (jan. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JANUÁR 12.:
AZ OTT A FANTOM

Minden szándék mögött van egy pár másik.
Talán érdemes:
A hatvanas évek egyes zenekarai-korszakai iránt olthatatlan érdeklődést táplálok, bár a hippi-ideológia igencsak távol áll tőlem. Az egyik ilyen örök kedvenc a Beach Boys, közülük is Brian Wilson, aki a rágógumislágerek írásától eljutott a szinte már klasszikus zenei összetettségig (ajánlott hallgatnivaló: Good Vibrations, ill. az egész Pet Sounds album), azonban ez azzal járt, hogy Phil Spector mellett ő lett a másik ügyeletes őrült zseni a maga rigolyáival, akinek érdemes a kedvében járni. Az évek során azonban mindebből végül csak az őrültség maradt vele, de az hosszú évekre: a kiadóval és zenésztársaival (családtagjaival!) való csatározás, a vallásos mániával tetézett droghasználat egy jókora meltdown-ban csúcsosodott ki. Brian innentől vonult vissza (és vitte magával a SMiLE albumot, hogy csak mostanában adják ki), innentől kezdtek el keringeni róla a legvadabb történetek, amiket mindenki ismert Los Angelesben, vagy rosszabb esetben tanú és szenvedő alany volt bennük (mint az a szomszéd, aki reggel a kertbe kimenve ott találta Briant pizsamában amint felváltva sírt és hányt a gyepre). Gyanítható, hogy a Beach Boys: Kezdetektől a világhírig nem ezekre a pillanatokra fog koncentrálni, mégis érdemes vele próbát tenni nyolckor a FEM3-on, és esetleg utánaolvasni mindannak ami kimaradt belőle. Csak azért nem kiemelten ajánlott, mert nem doku, hanem rekonstrukció, mai színészekkel. Ugyanabban az időben egy korrekt, bár kicsit egykaptafa romantikus vígjáték az HBO-n, amit Uma Thurman mégiscsak kiment a feledés homályából, még ha csak egy kis időre is. A címmel ellentétben eredetileg a főhősnek nincsenek Mögöttes szándékai azzal hogy felveszi régi ismerősével a kapcsolatot, azonban amikor annak feleségét is meglátja, kénytelen eldönteni, hogy a szívére vagy az eszére hallgasson. Egy órával később (kilenckor) hasonló szitu csak fordított szereposztással a Cinemaxon az általam egyébként messze elkerült Eva Greennel (egy héten belül másodszor a Dobozban!). Itt is a címmel ellentétes a főtéma: a tudós nő és a szakács (Ewan McGregor, aki ezúttal nem heroint főz kiskanálban) korántsem egy Hétköznapi pár, és itt az asszony szakad ki a labor hideg világából, pont a legjobbkor / rosszabbkor, attól függően honnan nézzük, mivel az alcím akár az is lehetne, hogy Szerelem járvány idején – és ilyenkor persze az a kérdés, hogyan hat rájuk a betegség.

Ismétlés, de ajánlott:
A puding próbája az evés, színészé pedig a több szerep eljátszása egy filmen belül. Jean Marais a Fantomas visszatérrel megcsinálta ugyanazt a bravúrt amit Peter Sellers a Dr. Strangelove-val, vagyis egyszerre három szerepben brillírozott: ő az ördögien ravasz címbeli főgonosz, az általa elrabolandó tudós és a tervét leleplező újságíró, aki az áldozat bőrébe bújik csaléteknek – ám tervébe belezavar egy ügyefogyott rendőrfelügyelő (őt ugye egy másik színészzseni, Louis De Funes alakítja). Vígjáték ami parodizálja és tiszteletben tartja a kémfilmek legjobb hagyományait – ez az amire Mike Myers pályázott az Austin Powers-sorozattal (többszörös szerep included), de nem tudta elérni. Hétkor a Film+-on mi is meggyőződhetünk erről.

A seksz, a szipu rovat:
Naponta 7-szer szexel Stewart és Pattinson – Ez már több infó mint amire vacsora előtt szükségem volt, akármekkora kamu is: nincs az az ember aki naponta hétszer hozzá tudna nyúlni Stewart-hoz (Gianna Michaels-hez igen, de abba valószínüleg belehalna a férfi). Komolyan, azt nem lehetne hogy ezek évente egyszer se sekszeljenek? És ha igen, akkor se élvezzék?
Demi Moore fiatal fiúkkal szexelt hangosan: "Mexikóban pihent, nála húsz évvel fiatalabb fiúkákkal töltötte estéit a szemtanúk szerint." – Ez nem nagy kunszt, nála lassan már mindenki húsz évvel fiatalabb, még én is, és ez azért nagy szó!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Milfként pózolt Bálint Antónia: "Alaposan kirakott mellekkel mutatta meg magát a megújult egykori szépségkirálynő." – Ez már Tóth Gabinak se jött be, pedig ő azért fiatalabb.
15 centis antennát nyelt a macska: "Túlélte, de gazdája szerint nem tanult az esetből." – Deepthroat-ra gyúrt vagy csak az MR2-őt szerette volna hallgatni?
Gazdagisztán: Itt rázzák a burzsujok: "Merre induljunk, ha világszínvonalú nightclubba vágyunk? Kicsit körbenézünk a világban és ajánlunk pár kiemelkedő helyet."LESZAROM én ezeket a mislencsillagos palotűkat, jó itt nekem a kocsmában!
Obama nem építi meg a HalálcsillagotMAGYARUL: Már megépítették. – "A Fehér Ház szerint nem fér bele más bolygók felrobbantása, Darth Vader szerint hibát követnek el." – Nekem mindig is szimpatikus volt a Birodalom. Fasza egyenruhák és páncélok, TIE-vadászok…szó ami szó, nekik jobb tervezők jutottak mint a liberális lázadóknak!!!
Justin Bieber beleénekel a szánkba: "Őrült és bizarr termékeket, furcsa szituációkat fotóztunk le a CES 2013 kiállításon." – Örülök hogy kihagytam. Bieber meg inkább egy puska csövébe énekeljen…
Fotóval buktatta le magát Aranypart Ádám: "A valóságshow-hős a képen marihuánát szív." – Meglepett volna hogy azt insantgrammolta volna hogy könyvet olvas, de hát eddig se az eszéért szerették, akik. Lapozzunk.
Borzalmas Katalin hercegné első portréja: "Öregnek és gonosznak néz ki rajta, de az alany és férje persze nagyon megdicsérték. Mert udvariasak." – Szerencsére nekem nem kell annak lennem, így kimondhatom: TÉNYLEG ÖREG ÉS GONOSZ!
18+ Mellekkel adja el buliját a pesti fotós: "A Mais Monsieur fotóblog első születésnapi buliját markolászott csöccsel és bugyis lánnyal promózzák." – Sajnos még így is ki fogom hagyni, de biztos nem vesztek sokat, az ilyen eseményeken ugyanis általában ugyanaz a full sznob (és full meleg) törzsközönség szokott lenni, nők max. jpg formátumban.
A TASZ jelenti: Focira van pénz, drogprevencióra nincs – Tessék mondani, aztat nem lehetne egyikre se legyen? ^^
Késsel tett volna pontot a verekedésre: "Az egyik zalaegerszegi középiskolában esett egymásnak két fiú, nem sérültek meg." – Trending 2013: késelés!!!44 négy
Hírcsárda: A családokat is átveszi az állam: "Megoldódik a fűtésszámla, és a gyerek sem juthat internetes pornóhoz." – Basszus, NE ADJATOK ÖTLETEKET! :((((


VASÁRNAP, JANUÁR 13.:
ÖRVÉNYSEPRŰ HÉJÁK

Tré ma az utcán heverni. Ágyban, luvnyák közt viszont MENŐ.
Nem ajánlott:
A héten volt pár vállalható romantikus vígjáték, így szinte törvényszerű hogy az utolsó napra jusson egy rettenetes is ugyanebből a stílusból. Kezdjük ott hogy már a címe (Munkával szerzett pasi) se igaz, a nőknek nem kell megdolgozniuk azért hogy bukjanak rájuk, folytassuk azzal hogy a hős tipikusan az a szinglicsaj aki nem csak olvassa a Cosmopolitant de ír is bele, azonban pasiszerzési projektje (ebben a témában ír az ördögi lapba) nem egészen úgy sül el, ahogy a szerkesztőség elvárja. Nem tudom ismétlés-e, de mivel az M2 adja, ez is benne van a pakliban. Szerencse hogy jó későn (háromnegyed tizenegykor) kezdik, így még a célközönség is ki fogja hagyni.

Talán érdemes:
Hétkor egy tizenkettő egy tucat Jesse James-tribute a Universal Channelen, melyben Colin Farrell bújik a vasúttársaság üzelmeit megelégelő népi hős szerepébe – és kb. ő az egyetlen pozitívum ebben a nagyin átlagos időutazásban. Les Mayfield-nek sikerült a lehetetlen: tökéletesen érdektelen filmet forgatott a Törvényen kívüli főhősről, így az egyetlen tanulság amit levonhatunk az az hogy Amerika előbb kinyírja a bálványait, hogy azután sorozatban húzza le róluk a vékonyabb-vastagabb bőrrétegeket. Tíz előtt öt perccel ugyanilyen felemásság a Viasat3-on, amiben egy gazdag Fehér csóka (aki amúgy politikuscsalád sarja) szeretne fekete bőrű rapper lenni, vesztére pont a választási kampány kellős közepén teszi mindezt. Aki bukott a Bullworth-re annak ez is ajánlható, másnak nemigen. Hát nem valami nagy a mai felhozatal, mindegy, majd a hírolvasással kipótolom…

Kis hírek a nagyilágból:
Boldog huszonötödik születésnapot, áfa! – Jajaja, azt b+, boldogat, sűrűn emlegetünk téged is meg a szüleidet is... – "Az 1988-ban bevezetett adórendszer 11 kulcsos szja- val, bors- és rágógumi-különadóval indított el minket a piacgazdaság felé. Tőlünk tanult a régió." - Ja, tényleg:
Az etiópokhoz hasonlítottak minket: "A külföldi lapok etióp–svéd hibridről, túl magas államadósságról, pesszimista magyarokról írtak." – …és az etiópoknak még lehet kifogásuk arra hogy miért vannak ott, ahol. Nekünk nincs. Csak politikusaink vannak…
Amnesztiát hirdetett a szlovák államfő: "Elnöki kegyelemben részesülnek a jogerősen feltételes szabadságvesztésre ítéltek." – …de látom a szlovákoknak is jutott az idiótákból. Sőt, a cseheknek is:
Cseh rabok ezreit engedik szabadon: "Václav Klaus elnök az elítéltek harmadának közkegyelmet adott." – A választók tuti nem fogják ezt elfelejteni neki :DDD ELŐRE A KÉT HÉT ALATT MEGVALÓSULÓ KÖZBIZTONSÁGÉRT!
A szuperszámítógép megtanult káromkodni: "A kutatók törölték Watson memóriájából a szlengszótárat, mert elkezdett csúnyán beszélni." – Mi a tököm! Akkor én a gép helyett is elküldöm ezeket a gyökereket a halál faszára. Hát mi a túró az hogy végre kifejlődne valami önállóság, erre cenzúrázzák?!
Rockstation: Új Alice In Chains videó: "Tavasszal érkezik az együttes új nagylemeze, címe még nincs, új dal már van."ÉDES FASZOM! Hanyadik rohadt zeneblog ez már az Indexen ilyen nagyratörő névvel?! Musicpress, Rockstation, Backstagebass, Lángoló Gitárok, Recorder…ÉS MINDEGYIK UGYANARRÓL ÍR, UGYANÚGY!
Kisbolygóhoz ment Kína: "Általános meglepetést keltett, hogy a Toutatishoz vezették Chang'e–2 nevű Hold-szondájukat." – Hiába no, ha a kicbolygó nem megy Kínához, Kína megy a kicbolygóhoz. Bolygó holdon landoló kici kínaiak.
A titkos világegyenletet rejtették el Óbudán: "Óbuda új főutcáján óriás, pisze keblek vonzzák a fickós ufókat, a kövezet mintája a következő világvégét jelöli ki. Daniken a kerületbe költözött?" – Gigászi csöcsszobrok Óbudán? Asszem megvan hova kell költöznöm ^^
Dér Heni együtt hízik Bencsik Tamarával: "Lelki társak, ezért híztak legutóbb együtt 8 kilót. Bár Dér állítása szerint mindig elégedett volt magával." – Az fontos, mert ha sokat hízik, úgyis csak a lelki társára számíthat, mert a közönség menekülni fog…
Freudhalott: Kövér Büszkeség Napja: "És ha egyszerűen szeretünk enni, magáért az evés öröméért? Mi ebben a rossz?" – Semmi, ahogy az alkoholizmusban sem. EGÉSSÉG, megyek is át a McDonald’s-ba egy extra menüért…
Rondák, mégis jó nőik vannak: "Steven Tyler, Mick Jagger, Seal és Marilyn Manson is elitligás nőket tudott összeszedni." – Igen, de ha nem volnának híres zenészek, ezek a luvnyák szóba se állnának velük.

TarantiNO! rovat:
Még el sem készült filmeket díjazott Hollywood: "Tarantino az év szövegkönyvírója lett a jövő januárban mozikba kerülő Django elszabadul című filmje miatt." – Igen, ez egy múltévi hír. Hogy miért van mégis itt? Csak hogy lássuk, hogyan is működik a moziipar, nem csak Amerikában:
Quentin Tarantino életműdíjat kapott: "A római filmfesztiválon díjazták, ahol a Djangót is levetítették. Itthon csak január 17-től láthatjuk." – Ez a vég kezdete, gyerekek, hála az égnek. Ha ugyanis egy rendezőhöz hozzábasznak egy életműdíjat, azzal finoman, de határozottan a visszavonulás felé terelik (olyan ez mint a Best Of válogatás egy kifutóban levő zenekarnál). Kételkedsz? Akkor tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket: hány éves is Tarantino? Hány filmet is csinált eddig? És mondjuk egy olyan rendező mint Tarkovszkij, Coppola, Fellini, Hitchcock, Scorsese vagy (ha már Róma) Tornatore hány évesen is kapott ilyen díjat, már ha egyáltalán adtak neki? És mielőtt azzal jönne valaki hogy "de hát ezek a rendezők így meg úgy", akkor szeretném felhívni a figyelmet hogy nem én mondom hogy QT egy szinten van ezekkel az újítókkal, hanem a rajongói meg az őt hájpoló média. Igen, éveken keresztül ment a duma hogy mekkora zseni is Quentin bácsi, erre most alig pár mozi után (és ne feledjük a producerkedéseit meg a "QT bemutatja" kezdetű marhaságokat) egyből: életműdíj. Kicsit olyan ez nekem mint mikor Fluorról dokut forgatnak, vagy a Gettómilliomos tizenéves szereplője előrukkol egy önéletrajzzal. Persze értem én hogy addig kell ezeket ellőni amíg egyáltalán emlékszik valaki a célszemélyre, de tegyük oda az életművét bármelyik felsorolt akotóhoz (akik azért többet tettek a mozgóképért minthogy összeloptak mindent és nyakonöntötték posztmodernizmussal), és akkor jöjjön most két komment:

2013.01.05 17:27:28 Darkcomet
Tarantino évek óta csak egy felfújt lufi. Isten igazából a kilencvenes évek végére kiégett. A Kill Billel kezdődően már leplezni sem kívánta azt, hogy kurvára nincs egy saját gondolata, mindent a régi expolation, grindhouse, hong-kongi akció és kung-fu filmekből lopkod, megspékelve némi japán akciómozis jelleggel a hetvenes-nyolcvanas évekből. És nem csak ötleteket, hanem komplett jeleneteket, beállításokat, olykor teljes forgatókönyv részeket "emel" be a filmjeibe, vagy egy az egyben lenyúl sztorikat. Ez nem kreativítás, hanem egyszerűen csak plagizálás. Persze akik ezeket az eredeti alkotásokat még csak hírből sem ismerik, azok kurvára hasra esnek a "művészete" előtt.

2013.01.05 20:24:12 redwolf
Vannak rendezők, akiket az emberek szeretnek, minden filmjüket várják. Egy ideig kedveltem Tarantinót, de aztán volt filmje, ami nagyon gyenge lett. Ez nem is lenne baj, de amikor hülyének néz, mint nézőt, azt nem szeretem. Vártam a Becstelen Brigantikat, ott esett le: ez a fickó ostoba, szószátyár, hamis. Az új filmje előzetese is ez: a rabszolgaság kellős közepén egy néger, napszemüvegben fehéreket lő le? "Ez most komoly? Mert viccnek kicsit erős" ( székely ember viccéből az idézet). Haverjáról Rodriguezről is ugyanez a véleményem: első filmje szellemesek voltak, merészek, legutóbbiak vérnősző baromságok, hiába játszanak benne nagy sztárok. De ez ne zavarjon meg senkit, lehet más véleményt írni, engem sem bánt amaz. A vélemény, az ízlés szabad!


…és hogy hova vezet a tarantinói ízlésterror, arra meg itt a legjobb példa:
Samuel L. Jackson Hollywood rasszizmusára panaszkodik: "Egy színesbőrű színésznek el kell fogadnia, hogy már a forgatókönyv 15. oldalán lelövik."ÉDES FASZOM, ma már másodszorra. Úgy mondja ezt mintha nem kapott volna szerepet már a Nagymenőkben is, mintha nem a saját hibája (drogfüggőség, egyebek) miatt állt volna le a karrierje, és mintha nem őt majmolta volna a fél világ a Ponyvaregény prédikálós jelenete után! OK, akkor sorolom fejből a cáfolatokat: Mátrix, Hetedik, Miss Daisy sofőrje, Galaxis Útikalauz (ráadásul ebbe csak a polkorrektség miatt került fekete, Adams ugyanis sehol nem említi hogy Ford Prefect afrikai felmenőkkel rendelkezne), a teljes Penge széria, Legenda vagyok (abszolút hiteltelen a fekete világmegmentő orvos), Éli könyve (abszolút hiteltelen a fekete világmegmentő, plusz a fehérek szinte mind redneck emberevők és bakelitlemezeket hallgatnak), a két 48 óra-film, a Halálos fegyver-széria…akkor asszem ennyit Hollywood rasszizmusáról. Meg annyit, hogy tehetségtelen senkik mint Spike Lee vagy Whoopi Goldberg sehol sem lennének a pozitív diszkrimináció nélkül: mindenki pörög azon hogy Kevin Smith mennyire amatőr filmes, de aki kimondja hogy Whoopi Goldberg egy idióta, Spike Lee meg egy túlértékelt, túlfizetett, politikai ügyek mögé bújó megélhetési filmes aki pénzért kuncsorog a fehérektől hogy aztán őket gyalázza a munkáiban, azt élve feszítik keresztre.

2013.01.10 09:19:36 Tomi from Space

Hát ezt nem vártam tőle. Ez a csávó vagy hülye, vagy fogalma sincs a filmiparról, vagy szétszívta az agyát. Az biztos, hogy mostantól kezdve utálom, mocskos rasszista.

A tezsvírei, akikről kicsit megfeledkezett:

Morgan Freeman, Halle Berry, James Earl Jones aki a világ talán legnagyobb szinkronhangját adhatta, Don Cheadle, Forest Whitaker, Will Smith, Laurence Fishburne, Louise Gosset Jr., Whoopi Goldberg, Ving Rhames, Eddie Murhpy, Richard Pryor, Billy Dee Williams, Djimon Hounsou, Danny Glover, Delroy Lindo, Cuba Gooding Jr., Michael Clarke Duncan, Bill Cosby


Rasszisták a Django-bábuk: "A Tarantino-film műanyag figurái miatt áll a bál Hollywoodban. Minden és mindenki lehet rasszista." – MUHAHA. A végén QT a saját csapdájába esik :DDD Hát ezért volt az az életműdíj! Mi jöhet még a végére mint egy bónusz review az IMDB-ről QT legújabb mesterművéről:

Symptomatic of a sick nation, 29 December 2012
1/10
Author: JoeyGreen from United States


When rubbish such as this garners an 8.8 and a masterpiece such as Les Miserables score over a point lower, you know something is wrong with America. DU not only is a shameful exercise in glorifying violence, it also will set race relations back even further than their already very low level. So blacks were treated badly in the past century, like that's a revelation. Well, the blacks have certainly made up for their oppression by turning the tables in the past 20 years and causing more crime and violence than any other racial group in the nation. 13 percent of the population committing nearly 60 percent of the violent crime. So someday we can expect a film in which whites take out their vengeance on blacks and we'll all be even.

QT is a sick man and the people who rated this movie highly are as sick or sicker. It's not surprising, however, that a country that glories in its gun culture would celebrate yet another violent chapter in its long sordid history.




Kulcsszavak: Quentin Tarantino

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés