2013. 01. 14.
Fém, fatál, traktor (jan. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JANUÁR 14.:
KÉMPINGPONG

Itt már a fatál is attrakciónak számít...
Ha minden jól megy, a mostani ajánlással párhuzamosan elkezdem majd a 100. oldal megünneplését és a múlt évre való visszatekintést. Addig is vigasztalódjunk a sovány felhozatallal:

Ismétlés, talán érdemes:
Fél tíz előtt öt perccel egy 87-es thriller a Viasat3-on, ami Hitch legjobb munkáit próbálja a Kilenc és fél hét hangulatához és látványához igazítani, kevés sikerrel, bár a rendező itt is ugyanaz (nem, nem Alfred bácsi). A Végzetes vonzerő egyik hibája a sztori, amit ezelőtt és ezután is számtalan variációban elsütöttek: a jómódú, biztos hátterű férfi aki a feleség mellett félrekúr, majd dobná az alkalmi partnert – már ha az is hagyná. A másik, nagyobb probléma viszont az, hogy ide nem jutott egy Kim Basinger, aki hihetően tudná hozni az egyéjszakás kaland után bosszút álló nőt. És hogy mi lett a helyette iderakott seksz-bombából, arra itt egy friss hír:

Glenn Close részeg volt a Golden Globe-on: "A színésznő dülöngélése körbejárta az internetet, még a házigazdáknak is feltűnt az állapota." - Tud élni az öreglány! RESPECT és EGÉSSÉG!

Talán érdemes:
Kilenckor egy francia vígjáték a Film+2-őn, nem mintha ebben több köszönet lenne, pedig egész jó az alaphelyzet: nyári Kempingezés Franciaországban, azonban a mindig együtt pihenő törzsvendégek közül egy házaspárt most elültetnek pár parkolóhellyel arrébb, egy gyökeresen más szubkultúra kellős közepébe. Nagyot akarásnak általában nyögés a vége, és itt is van minden: őrült, "kortárs" karakterek, némi biztonsági játék és humorizálás…valaki egyszer biztos csinál majd egy filmet ahol Menzel, Tati és az amerikai nyaralós vígjátékok hatásosan keverednek, Fabien Onteniente-nek ez most nem jött össze.

Halál a faszbúkra! rovat:
Küszöbön a Facebook-okostelefon?: "Kedden ezt jelentheti be Zuckerberg."NAIIIIIIIIII!!!! Legalább idén menjenek tönkre, ha már múlt évben nem sikerült nekik!

Kis hírek a nagyvilágból:
Kelet-Európába menekülnek a lecsúszott celebek: "Ha egy zenész már senkit nem érdekel, még mindig elmehet sztárkodni a keleti blokkba." – Már nem gyerekek, már nem. Lionel Ritchie is ezt gondolta, rá is baszott.
Bayer Zsolt nálam is fogyatékosabb – Látatlanban is megmondom, hogy ez KIZÁRT DOLOG! - "Néhány százan vettek részt a DK rasszizmusellenes tüntetésén a Fidesz székháza előtt." - És közben Ózdon megint összevertek két idős embert pár forintért, az egyik bele is halt. Csak ez ugye szokás szerint több nap után jutott el a pesti médiába, és ott is csak kis hír volt.
Vascsővel verekedtek Ozorán: "Baseballütő is előkerült a szórakozóhely előtt." - …és ez is csak a nyári partybalhé miatt kapott főhelyet az Indexen. Na EZ a szomorú.
18+ Íme a pornós, akivel Sheen együtt él: "Georgia Jones 2007 óta pornózik, 150 filmje van. Csak szólót és leszbijelenetet vállal." - …vagyis nem is igazi pornós. Megnéztem, szerintem Sheen-nek tényleg az agyára mehetett a kokó. Hogy Ginger Lynn-ben mit kajált azt értettem, de ez a csaj egy két lábon járó ellenszenv.
Egy kis bulizás, egy kis gyilkolás: "Az erőszak fővárosában, Chicagóban bandázó fiatalok nyelvét beszéli a 17 éves rapper, Chief Keef, a mai popzene legvitatottabb sztárja. (…) Chief Keef ráadásul úgy volt képes magára irányítani az amerikai sajtó figyelmét, hogy egyrészt egy rendes lemezt sem adott még ki korábban, másrészt a nagymamája házát is alig hagyta el az év nagy részében. A legenda szerint akkor kezdte el felpakolgatni a számait a YouTube-ra, amikor a nagyija nappalijában élt házi őrizetben, amiért 16 évesen fegyvert fogott egy rendőrre." – Most mondanám azt hogy majd őt is agyonlövik mint azt a másik ugyanott élő tizenéves szánalmat, de úgy néz ki hogy neki is köze volt a dologhoz. Én már akkor is csak röhögtem az egészen, hát mennyire szánalmas már hogy lemez és szerződés nélküli, iskoláskorú hülyegyerekek játsszák el a Biggie / Tupac-endgame-et, Django Unchained, az, baz+. 16 évesen rendőrt fog egy rendőrre és hősként ünneplik meg kikiáltják a zene megmentőjének… Az a szomorú hogy ezeket a primitív kölyköket hype-oló újságírók az elsők között menekülnének és hívnának rendőrt hogyha nem a fejhallgatón / youtube-on találkoznának velük (a lemezeiket így se, úgy se veszik meg). Még szomorúbb, hogy nem nekik még az se lehet mentség hogy tizen-huszonéves középiskolások akik majd kinövik hogy fos zenét hallgatnak, ezek harmincas-negyvenes férfiak, akik még életükben nem találkoztak a valóságnak azzal a részével amit dicsőítenek.


KEDD, JANUÁR 15.:
A SZERENCSE SÖTÉT VEREM

Nem játék ez: gép. Még mindig SUNÁZNÁM.
Ismétlés, talán érdemes:
Tegnap nagyon emlegettem Kim Basingert, ma ennek örömére újrázzák a Szerencse foglyait, melyben egy rakás embert köt össze az államilag dotált szenvedélybetegség, a (szerencse)játékfüggőség. Van itt gyilkossági eset a hozzá tartozó nyomozóval, bundázással próbálkozó fekete testvérpár, ilyen-olyan művészek, egy biztos, hogy egyikük se tudott idejében felállni az első vesztes parti után. Bár kicsit szájbarágós (sajnos majdnem annyira mint a Rekviem), és inkább iparosmunka mint kultkedvenc, de sose legyen rosszabb dolgunk minthogy válogatott színészgárda (Basinger mellett Danny De Vito, Forest Whitaker, Tim Roth) próbál elrettenteni minket a fogadás összes formájától, úgyhogy 21:55-kor irány az ismétléscsatorna (M2, mi más). Tizenegykor ugyancsak voltmár-kategóriás óriásmű (két és fél óra, basszus!) a Film Mánián. Én is ajnároztam már egyszer, de Sergio Leone és Ennio Morricone (na meg Rod Steiger és James Coburn) a garancia arra hogy még sokszor meg fogjuk tekinteni az akaratán kívül hős forradalmárrá vált meséjét. Az Egy marék dinamit spagettiwestern és a politika különös, de élvezhető házassága, bár a Mexikóba szakadt IRA-robbantó figurája kicsit nehezen emészthető.

Halál a faszbúkra! rovat:
Hatszázezer brit megunta a Facebookot: "Tavaly decemberben nagyon sok felhasználó otthagyta a közösségi portált." - HALLELÚJA!!! Bár többszöröződne a számuk idén! EGÉSSÉG!

Kis hírek a nagyvilágból:
Csendőrök őriznék a román vasútvonalat: "A fémtolvajok miatt megkétszereződött a menetidő a Bukarest–Konstanca vonalon." - Hej, ha ez nálunk lenne, már szerveznék a tüntetést a Parlament elé, lerontanák a forintot, kiutasítanák a konzulokat, és az érintett környék lakói fekete gárdamellényes autókat vizionálnának a sajtóban. De tényleg: csendőrök...a "fémtolvaj" szó leírása, hát mi jöhet még?...EURÓPA, SEGÍCCCS!!!!
600 ezer Ft egy karcolás az Alstomon: "Egy grafitis megrongálta az új metrószerelvény két ajtószárnyának ablakát, amin nem volt védőfólia." - Szépen elkapni és kifizettetni vele, kezét eltörni, osztjónapot.
Kolera Kubában: "Járvány 1882 óta nem volt, kérdés, ez most mi?" - Szegény Fidel, a saját kárán fog rájönni hogy a vírusoknak még ő sem tud parancsolni.
Cs&P: A képernyővédője pucér nőkből áll: "Van ok a féltékenységre, ha nem történt semmi?" - IGEN, egy nőnek mindig, mindenre van oka. Vagy ha az nem, kifogása egész biztos. Ennyi öröme se lehet annak a szerencsétlennek, ahelyett hogy örülne a nő hogy nem impotens vagy homokos a pasija...
Tóth Gabi és Voksán Virág haja is ombre lett - Hát igen, voksán virágról nekem is az ombréztatás jut elsőre eszembe :DDD
Nemsokára beszélhetünk a Chrome böngészőhöz - Ó, én már most is szoktam úgy a hatodik sör után. Ha jól számolom, addig még van kettő hátra...
Jodie Foster hivatalosan is leszbikus - Hivatalosan is LESZAROM.
Kihalhat lapostetű a szőrtelenítés miatt: "Sydney-ben a nemibeteg-gondozóhoz 2008 óta egyetlen nő sem fordult ilyen panasszal." – Bezzeg a hetvenes években, gyerekek, akkor még dicsőség volt rockerkörökben ilyesmivel megfertőződni! Ma meg, ha nem vigyázunk, Angelina Jolie-n kívül senki nem tart fenn ennek a szegény, kihalásra ítélt állatfajnak védett területet! Hiába, változnak az idők, már a nemibetegségek és a hozzájuk kapcsolódó élősködők se a régiek!


SZERDA, JANUÁR 16.:
VALAMIT VIS-Á-VIS

Poirot és az ember, aki király volt.
Kiemelten baromira ajánlott, demostaztántényleg rovat:
RTL Klub, 21:25: Szulejmán – Na, végre eljutottunk a minket is érdeklő részhez, vagyis a Nemzetek Jótevője ma már "összeütközésbe kerül a Magyar Királysággal". Hát igen, szépek ezek az eufemizmusok, van ám egy kapcsolódó hír is, amire nem akarom azt mondani hogy én megmondtam, de hát mit tegyünk, ÉN MEGMONDTAM:

Szulejmán így nehezen hódítja meg újra Magyarországot: "Rendhagyó módon egy török sorozattal rukkolt elő az RTL Klub szerdán főműsoridőben: a Szulejmán az itthon is hírhedt és sokat emlegetett szultán életét mutatja be. Senki ne számítson azonban történelemórára, a főszerep a szerelemé, a melodrámáé és a cselszövésé, többet tudunk meg Szulejmán háreméről, mint a hódításairól. Mindezt sajnos egy átlagos dél-amerikai szappanopera színvonalán, amivel Szulejmánnak azért valószínűleg nehéz lesz meghódítania a magyar nézőket." – Úgy legyen, ámen :DDD Év kommentje-candidate:

okosbela68 2013. 01. 11. 10:48
Egy, a magyarokat folyamatosan sanyargató és gyilkolászó ellenség vezéréről készített filmet még sugározni sem lenne szabad, megnézni meg szigorúan tilos. Attól is hányingerem van, hogy Szigetváron emlékművet és szobrot állítottak ennek a magyarpusztító gyökérnek. Ennyi önbecsülésük sincs Szigetvár lakosainak? Ennyi erővel Muhinál Batu kánnak, a Budai Várban Haynaunak, az 56-osok terén pedig Hruscsovnak is emelhetnénk szobrot. A fene se néz ilyen xar filmet, igaz, szappanoperákat sem. Nem, nem, soha! Ne tiszteljük már a minket verőket, gyilkolászókat, megalázókat! Sem a múltbélieket, sem a házon(hazán?) belüli jelenkoriakat.


Ajánlott:
Kilenckor megintcsak politikai paródiát kapunk, kubai és amerikai áthallásokkal a Duna TV-n, amikor egy névtelen kis szigeten egy ezer éve nem használt olajkút ásványvizet kezd ontani, és ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki el akarja hozni nekik a demokráciát (és kivinni a profitot). Kicsit belecsúszik abba a médiagagyiba amit parodizálni próbál (főleg a rockkoncertes résszel, Claptonostul-ringósztárostul), de Michael Caine menti ami menthető, vagyis még mindig a Víz mindent visz a legjobb nemismétlés műsor mára.

Halál a faszbúkra! rovat:
Saját Google-t épített a Facebook: "A közösségi oldal bemutatta saját keresőjét. A Graph Search olyan helyekre lát be, ahol a Google vak."ÉDES FASZOM, már nem is tudom mi hiányzott nekünk. NAGY TESTVÉR: MÁR EGÉSZ KÖZEL.
Zsugorodik a Facebook Amerikában: "Decemberben 1,4 millióan tűntek el a közösségi oldalról a legfontosabb piacon."KEVÉS. Szűnjön meg az egész úgy ahogy van!

Kis hírek a nagyvilágból:
Mandiner: A szocik ráröppentek Erdélyre: "Régi beidegződés az erdélyiekben, hogy aki szocialista, annak a magyarságra nézve pozitív nemzetpolitikája nem nagyon lehet." – Valljuk be, azért 2005 december 5-e (vagy megyó koccintása) óta van ennek valami alapja. Egyébként a kádár-korban sem igazán jeleskedtek nemzetpolitika terén.
Szarás közben ütötte el a metró: "A New York-i férfi épp könnyíteni akart magán." - Egy életre megkönnyebbült a nyomorult. Mennyivel egyszerűbb lett volna a fizetős vécé vagy akár a Central Park bokrai mögött, de nem, YOLO és PARTY HARD, az eredmény élete legdrágább kakilása lett.
Az Alkotmánybíróságon támadja a Cozma-ítéletet Sztojka Iván - Nem is tudom miért ugrik be amikor Szögi Lajos lincselői is előjöttek ugyanezzel a trükkel. - "Sztojka Iván védője azt szeretné elérni, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a Cozma-gyilkosság ügyében hozott ítéleteket, mert úgy érzik, nem volt tisztességes az eljárás. Szerintük a rendőrség, az ügyészség és a minisztérium nyilatkozatai nem feleltek meg az emberi jogi normáknak." - Emberi jogi normák egy gyilkosnak aki a bíróra is rá akart támadni...eszem faszom megáll. Kommentálni természetesen nem lehet.
Nyolc év börtönt kapott egy család haláláért: "Jogerősen elítélték a VW Phaetonjával ittasan száguldó kiskunfélegyházi férfit." - Remélem majd ő is per fog indítani az emberi jogaiért!!!!
Ryan Gosling tökéletes napja: kötni, kötni: "A színésznek nincsenek nagy vágyai, mióta néhány nénike beavatta a kézimunka rejtelmeibe." - Azt el is hiszem hogy nincsenek vágyai amióta kézimunkázik :DDD De hogy ezt is idős nénik mutatták meg neki, az azért durva!
Most kislányt erőszakoltak meg Indiában: "A hétéves gyermeket az iskolai vécében erőszakolták meg, Goában tömegtüntetések vannak." - Lassan mondom, hogy mindenki megértse: KASZTRÁLÁS + HALÁLBÜNTETÉS.


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 17.:
HÁNY GRAMM AZ APENTA?

Magyar színekben: Johnny Knoxville!
Talán érdemes:
Az egyik örök rossz vicc szerint neten vitázni olyan mint indulni a paralimpián: még ha nyersz, akkor is fogyatékos maradsz. Johnny Knoxville viszont eredendően egy kerékkel többel (vagy kevesebbel) született, így totál természetesen hozza a Pofátlan karaktert, aki adóssága törlesztése érdekében képes addig alacsonyodni, hogy induljon és nyerjen a fogyatékkal élőknek rendezett versenyen. A sztori egyszerű, mi több, kiszámítható a végkifejlet is, de már csak azért is érdemes, mert őgy tűnik Knoxville az egyetlen a Jackass-brigádból aki túl tudott lépni a saját árnyékán és a műsor jó (rossz) hírén, a fogyaszthatóbb poénokat-ötleteket átmentve a mainstream karrierjébe. Kezdés fél tíz előtt tíz perccel a retekklubbon. Tízkor para-thriller az MGM-en, Gary Gilmore-ra alapozva, aki kivégzése előtt megígérte hogy visszajár a túlvilágról. Itt egy Lou Diamond Phillips által játszott detektív szembesül ugyanezzel a problémával (márminthogy az elítélt és kivégzett sorozatgyilkos jön-megy és jeleket hagy maga után). Tipikus egyszernézős totál átlagos címmel (Pentagram), de annak egész jó.

Ismétlés, de prófétikus:
Negyed nyolckor megint egy voltmár / ajánlottammár opus a Film Mánián. Az Űrgolyhókat milliószor leadták, mégis megunhatatlan, most mégsem a klasszikus poénok miatt van itt helye, hanem mert nekem most esett le teljesen a Yoghurt-os jelenet: Mel Brooks már 1987-ben megjósolta hogy a Disney fel fogja vásárolni Lucasékat!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Vásárló ment vissza kirabolni a Gyöngyöt: "Ugyanabban a ruhában, de eltakart arccal ment vissza rabolni pár perc múlva a kőszegi presszóba." – Hát neki is sok esze volt. Mindegy, majd perelni fog ő is az emberi jogaiért.
Vödörrel a fején rabolt: "Előzetesen mindenre felkészült, kivéve arca eltakarására a volt munkahelyét kiraboló férfi." – Ennek is sok esze volt, második rész. Vagy csak ennyire szégyellte az ocsmány fejét?
Jazzes lemezzel jelentkezik Csepregi Éva: "Az énekeső az egykori Neoton Família-slágerek jazzes, swinges verzióit énekli, melyeket márciusban élőben is bemutat majd." - Lehet hogy mégiscsak jobban jártunk volna a világvégével, első rész.
Fodor Gábor liberális pártot alapít: "Az MSZP-vel és az E14-gyel sem közösködne." - MAGYARUL: szadesz reloaded. Lehet hogy mégiscsak jobban jártunk volna a világvégével, vol. 2.! Basszus, ma csak ilyenek történnek?!
Vadidegen szerbhez menne feleségül Janics, hogy kijátssza a szabályokat? – Hogy is mondta Hofi? "Pénzért mindent! Szopok, nyalok, gombot varrok!" :DD
Tavasszal csőd lehet a BKV-nál – Miért, most mi van? o_O
Veres Mónikának karriert ígértek, hogy lefektessék – Ne sírjon a szája, neki legalább ígértek valamit! – "Budapest - Döbbenetes titkokat árult el Veres Mónika (26) a Blikk vendégeként. A Nika néven 12 évesen már országos sztárrá lett énekesnőt sokan kihasználták, becsapták pénzzel, de ami a legszörnyűbb: szinte gyerekként szexuális ajánlatokkal is környékezték." – Ezen nem kell csodálkozni, ez, mondhatjuk úgy, szinte velejárója a popszakmának.
Depressziós hiteles nem költözhet Ócsára: "Áprilistól működik a mintatelep, ahol a Máltai Szeretetszolgálat kovácsol jövőtudatos közösséget." – Én még nem depressziósként se költöznék oda. Ha eddig elkerültem, ott tuti elkapnám ezt a népbetegséget is!
Jön a visszamenőleges 35%-os adó: "Titkosszolgálati adatokat is felhasználnak, minden svájci számlás magyar nevét tudni akarják." – Nagyszerű, remélem lázár jános gyerekével fogják kezdeni és nem a kisemberekkel. Aranyos hír, főleg az alatta levővel együtt:
Freedom House: Magyarország "szabad": "A polgári szabadságjogokra viszont 1-es helyett csak 2-est kaptunk, mint Botswana." – Hát én akkor asszem iszok egy sört, legközelebbi adás szombaton!




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés