2013. 01. 28.
Hajnalom (jan. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JANUÁR 28.:
AZ ÁLLATGONDOZÓ NAGYI

Cél: pontban a kutyaszarató!
Nem érdemes:
FEM3, 21:00: A nagy álmodozó
– Messziről kerülni kell a női regényeket (ötvenárnyalatos nagyipondró included), az íróikról szóló filmeket méginkább, ennyiben lehetne összefoglalni a végkövetkeztetést ami esetleg lecsapódik az agyunkban eme mestermű megtekintése után. Adott egy krimiíró asszony, aki a ponyvái segítségével utat nyer Párizsba, itt viszont a fejét ért behatásoktól függően hol önmaga, hol meg az általa kitalált személy. Ha hozzátesszük hogy a megvalósítás is olyan mint egy végeérhetetlen lányregény, akkor könnyen kitalálható: mire elválik hogy melyik valóság is valódi, addigra a nézőt már ez érdekli a legkevésbé. Ugyanabban az időben egy ugyanolyan kihagyható szemét a Film+2-őn. Aki felül a magyar címnek (Négy jó barát) azt ki kell ábrándítsam az angollal (Foursome), mert ugyan explicit sekszet nem kapunk, de egyértelművé teszi hogy amerikaipités-osztálytalálkozós tucatmunkát próbálnak ránk sózni.

Talán érdemes:
Fél kilenc előtt öt perccel bérgyilkosos vígjáték az HBO2-őn Bill Nighy-vel, és talán ő a legjobb benne, mert bár friss film, a történet több mint voltmár: csak én ezer érzőszívű bérgyilkost tudok fejből mondani, aki ahelyett hogy megölné az új célpontot, inkább megvédi, akár egy ifjú kolléga segítségével is. A Rakoncátlan célponton a magyar cím se sokat segít, de ennyire szar felhozatalból még mindig ez az egyetlen nézhetőség.

Kis hírek a nagyvilágból:
Szakad az LMP – HALLELÚJA!!!! PEZSGŐT MINDENKINEK!!
"Jávor Benedek bejelentette: a Párbeszéd Magyarországért platform kilép az LMP-ből, és új pártot hoz létre. De nem szeretnék, hogy a frakció megszűnjön, ezért tárgyalni fognak a régiekkel." – De szép is volna, ha a Milla, a DK meg a többi ilyesmi is menne utánuk a süllyesztőbe…de nem, ez annyira szép hogy el sem bírom képzelni.
Megölte anyját egy hódmezővásárhelyi férfi: "Az asszony nem akarta, hogy a fia otthon aludjon, a férfi ezért megfojtotta." – Alvás-bűnözés, nem is lehet más. Nem baj, majd kap szép puha priccset a mi pénzünkből ő is.
Elsötétült a Colosseum a Jobbik miatt: "Így tiltakozik Róma és a helyi zsidó közösség
a párt "barna ingei" és "antiszemita kijelentései" ellen."
– Ha Olaszország és Róma, akkor romák házainak felgyújtása. Akkor is volt náluk elsötétítés, vagy csak agyilag?
Magyarokra támadtak Temerinben: "Két magyart támadott meg egy hatfős szerb csoport a vajdasági Temerinben, egyikük súlyos sérülést szenvedett." – Ó, ennek arrafele szinte hagyománya van. Nap kommentje 1.:

wili 2013. 01. 28. 10:57
Rómában a Collosseum díszkivilágítását most is kikapcsolják tiltakozásul.Vagy ez nem rasszizmus???????????????


Rezešová állítja: csak a baleset után ivott: "A szlovák milliomosnő négy ember halálát okozta az M3-ason augusztusban. Fél üveg vodka volt nála." – Igen, kurvára hihető: józanon balesetet okoz, majd a friss gyilkosságra (mert egy kisautót üldözni kilométereken át az bizony szándékosságot feltételez), szóval a friss gyilkosságra ijedtében bevág egy vodkát, mert ugye mit is szoktak a kiérkező rendőrök először ellenőrizni.
Akár két évvel is megúszhatja Rezesová - Tényleg? KOSSUTH-DÍJ NEM IS KELL NEKI?!"Lényegesen rövidebb börtönbüntetésre számíthat a négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák Eva Rezesová, ha bebizonyosodik, hogy nem kábítószert, hanem gyógyszert szedett. Orvosi papírok szerint valóban felírtak neki egy ópiátszármazékokat tartalmazó pirulát."JAJ DE JÓ, hiszen akkor minden rendben! A piát a baleset után itta, az ópiátot meg orvosi receptre kapta! PERELJÜK BE AZ ÁLDOZATAIT!!! Ja, hogy ők meghaltak. Nem baj, biztos van élő rokon akit felelősségre lehet vonni Szent Rezesová meghurcolása miatt!!444 Emeljünk szobrot neki, meg ciarán kurvaanyád tobinnak is!!! Nap kommentje 2.:

tintoretto 2013. 01. 24. 07:44
A két év számomra azt jelenti, hogy egy emberélet 6 hónapot ér, pláne akkor, ha az elkövető híres és gazdag. Nem ez lenne az első ilyen ítélet, a noname emberekkel keménykednek, az ismert emberekkel gyengéden bánnak. Aztán jön a nagy szerecsenmosdatás, nem kábszerezett, csak ilyen-olyan gyógyszert szedett, a vodkás üveg is csak biztonsági tartalék volt, hátha lesz ilyen közlekedési baleset és akkor majd meg lehet húzni a nagy ijedtségre. Persze csak utólag ivott belőle, és nem az történt, hogy a kábító hatású gyógyszerre iszogatott mérgében egy kis vodkát. Ami persze látszott rajta a baleset után, és aki ott volt, nyilván el tudná mondani. Ha így történt.
Telik az idő, az ügyvédek ügyeskednek, hogyan is lehetne áldozatként feltüntetni a hölgyet, és milyen felelőtlen volt az a Fiatos, aki csak úgy kimerészkedett az útra, és a normális tempójával szinte ingerelte a vétlen hölgyet, hogy belerohanjon.



KEDD, JANUÁR 29.:
CSÓKHAMISÍTÓK ÉS PÉNZLOPÓK

Pénz kell? Nyomtatok én neked egy egész tapétányit...
Ajánlott:
Bár a hivatalos ismétléscsatorna (M2) vetíti, nem emlékszem hogy a Pénzhamisítókkal valaha is talákoztam volna, ami kár, mert a Harmadik Birodalom egyik kevéssé ismert húzásáról, a Bernhard-programról szól, melynek keretében egy csapat szakképzett pénzhamisító gyártott valutát Németországban, hogy ezzel a szövetségesek pénzét gyengítsék. Nem szokványos holokauszt-film, de ez már a témából is sejthető, amiről ha még ennél is többet akarsz tudni, ajánlom figyelmedbe a Hitler pénze c. könyvet, ettől függetlenül 21:55-kor irány a tévé elé.

Talán érdemes:
Borat után újabb angol sokk-komikusok tarolják le Amerika érintetlen lelkivilágát: mint a Little Britain USA címéből is sejthetjük, a két vállaltan idióta figura most a legszabadabb ország elé tart görbe tükröt, szélsőségesre nagyítva az ottani különc vagy mindennapi embertípusok tulajdonságait. Sacha Baron Cohent még bírtam valameddig, de Lucaséktól már a kezdetek óta viszolyogtam, nekem már túl sok az amit csinálnak, azt viszont tudom hogy kultikus népszerűségre tettek szert, ebből következik hogy nekem ez csak talán érdemes, a rajongóik viszont imádni fogják. HBO Comedy, este nyolc. Hajnali kettőkor az ugyancsak népszerű William L. Petersen mutatkozik be másik oldaláról: a Csóklopók a Nyári szeretők fordítottja: itt két idősebb férfi próbál kiszakadni a taposómalomból az egzotikus szigetvilágban, ahol hamarosan bejön a képbe a harmadik is, egy nő személyében, így már édeshármasban nyomják tovább. Én már a Helyszínelőkbe is belefáradtam, meg kettőig úgyse maradnék fenn, de aki kíváncsi Grissom sekszuális életére, az lője be a felvevőt az MGM-re.

Kis hírek a nagyvilágból:
A sakktábla mellett kijön belőlem az állat - Belőlem is, mert nem tudok sakkozni. Illetve egy figurát ismerek, a sötét parasztot, de csak a harmadik pohár tömény után szokott a vécé tükrében materializálódni.
2013 eddig nem a szlovák elnök éve: "Gašparovičon eddig is nevettek, idén már egy vadász lelövésébe is belekeverték. Az ellenzék a leváltását szervezi, megválasztották a leghülyébb szlováknak." - Tudjátok mit, ha ebben megelőznek minket a szlovákok, annak csak örülök.
Kertész: Növénysztárok Hollywoodból: "Emblematikus mozis virágból kevés van, de azért találni olyan zöldet, ami érdemes arra, hogy megemlékezzünk róla." - Én azt csodálom hogy ott egyáltalán nő valami, amennyi drogos ott lakik az mindent elszív ami zöld...
Levizelték Balotelli Bentley-jét a Utd-fanek: "A City-csatár terepszínű autóját könnyű felismerni." - RESPECT. Mármint a kocsit lehugyozóknak :DDDD

Halál a faszbúkra! rovat:
Zuckerberg izzadságfoltos pólóban bulizott: "A Facebook milliárdos alapítóját legyógyíthatatlan szürke felsőjében fotózták le. De nem tudni, hol." – …azt én se tudom, csak azt, hogy az ilyen helyekre sose jut egy kiadós diszkótűz vagy egy öngyilkos merénylő.
Követőket vásárol segélyéből a brit tini: "Azon dolgozik, hogy híressé váljon, emiatt igazi munkára már nincs is ideje." – Egyszerűen borzasztó, milyen nehéz manapság híresnek lenni. Na jó, komolyan, akár még sajnálni is lehetne, de én nem tudom, és ezt most bővebben is ki fogom fejteni. Gondoljatok bele: itt van ez a sok mai nyomorult, aki életében még egy másodpercet se dolgozott, de híres akar lenni, benne akar lenni a tévében, a médiában akar dolgozni, satöbbi. Miért? Miből? Tehetsége egyiknek sincs. Mondanivalója nincs. Önálló gondolata sincs, mert még ahhoz is segg hülye hogy felfogja mit akar, mivel jár amit akar, de akarja, mert ezt látja a tévében, a neten, satöbbi. Híresnek lenni…azt ugye mindenki tudja hogy kicsoda Robert Plant, Rod Stewart vagy Tom Jones, nemigaz? Na most, ezek az emberek zenélni akartak. Nem feltétlenül híresnek lenni, hanem abból megélni, amiben jók. És amíg nem jött össze a zenészkarrier, addig dolgoztak. Igen, tudom hogy ezt manapság derogál leírni, hiszen náluk sokkal kisebb figurák se hajlandók munkába menni mert ők ugye híresek vagy majd azok lesznek, mert ők valójában világhírű írók, DJ-k, bloggerek meg fotográfusok, én csak arra akarok célozni, hogy még a világsztárok is ott kezdték, hogy dolgoztak, ÉS emellett zenéltek is, rohadt keményen, mert akkor még nem volt jutún, faszbúk meg a többi fos. Szóval ezek az emberek dalokat írtak, koncerteztek, lemezt vettek fel, kiadták, siker lett vagy nem, de a lényeg hogy rohadt keményen dolgoztak, úgy hogy bármikor elvihette őket a drog vagy a túlajszoltság, az idióta kiadók, satöbbi. Tegyünk most ide egy mai STÁRt, ne ezt a kis faszbúkos pondrót, hanem mondjuk egy teheccséget. Szóval a teheccség elmegy a teheccségkutatóba, fölfedezik, énekli a más dalait, beszavazzák, megnyeri (vagy nem nyeri de szereti a közönség), és utána kimegy az életbe, a valódi színpadra, és mi van? A nagy büdös semmi, az, mert nagy részüknek nincs színpadi rutinja, nem játszik hangszeren, nem tud bánni a közönséggel. Ez már magában elég gáz, de nekik legalább van valami minimális látszatjuk, amit le tudnak rontani valahova azzal hogy nem tanulták meg a munka értéket, akár a rendes, akár zenei melóról beszélünk, de, és itt jövünk vissza az eredeti hírhez, ennek a kis féregnek még ennyije sincs, ő csak híres akar lenni, felveszi a segélyt és lájkokat vesz belőle, és ez annyira lefoglalja, hogy nincs is ideje dolgozni. Gyönyörűen mutatja, mi a baj az egész mai világgal és mit vett el belőle a net, de főleg cukkerberg: A SZAR FELJÖTT A VÍZ SZÍNÉRE ÉS KÖVETELŐDZIK: ő híres akar lenni, őt lájkolni kell, ha nem, megveszi a követőket, bérel faszbúk-barátnőt, és életében egy rohadt kapavágást nem ejtett, és mint mondtam, még ahhoz is segg hülye, hogy átlássa mi az ő nagy problémája. Korunk hőse, bazmeg, az. Régen az ilyeneket tették ki a Tajgetoszra vagy dobálták az oroszlánok elé.



SZERDA, JANUÁR 30.:
TENGERNYI HENCEGŐ ESZE

...meg a világosodás.
Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Számomra Bergman mellett Krzysztof Zanussi az emberi lélek legnagyobb kutatója. Az Illumináció alig másfél órában foglalja össze egy fiatalember önkeresését: tanulás, szerelem, vallás, ám az igazi megvilágosodás akkor éri, amikor rádöbben arra hogy nem kell mindig, mindenben az értelmet keresni, elég néha "csak" élni, mert sose tudjuk meddig tehetjük. Kilenctől nézzétek a Duna TV-t, mert a rendező fog bevezetőt mondani.

Talán érdemes:
Még mindig kilenckor tiltott románc a FEM3-on a kultúrák közeledése céljából: lehet-e valami a Hercegnő és a tengerész között, ha az egyik arab nevelésben részesült, a másik meg mormon? A csaj családja szerint a válasz egyértelmű NEM, a katona azonban megpróbál rést találni…na nem ott ahol amúgyis van, hanem az országhatáron. Max. közepesre értékelhető próbálkozás. A film is.

Baromira ajánlott, detényleg:
RTL Klub, 21:30: Szulejmán – A mai epizódban ha minden igaz végre sor kerül hazánk epiródszerepére is: a Jóságos Uralkodó egy Ártatlan Követet küld a magyar királyhoz hogy beszedje tőle a védelmi pízt, ám a Barbár Magyar lefejezi ezt a szegény, ártatlan küldöttet, így hát nem marad más, a Jóságos Uralkodó kénytelen lesz kiirtani és rabszolgasorba hajtani őseinket, persze csak miután rendet rakott Egyitpomban, mert ő ilyen mindenhez értő világtehetség.
M2, 22:05: Takva: Az istenfélő Muharrem – Még egy iszlamista film? Mi a fasz van ma? Erre asszem innom is kell egyet.

Kis hírek a nagyvilágból:
Elvették a pénzt a Friends of Hungarytől:
"A külföldi magyarok nemzeti identitását erősítő alapítvány vagyona A Miniszterelnökséghez került." – Akkor a külföldi magyarok már hivatalosan sem Magyarország barátai? :DD
Ellenszenv és nevetség tárgya vagyunk: "Ezt mondja az MSZP, a DK, a SZEM és az MSZDP." – Egyetértek velük, sőt: én is ugyanezt gondolom róluk. Jó látni hogy néha még a politikus is képes az önkritikára!
Készen állunk Hillaryre - Mi biztosan, de vajon Amerika is? :DDD – "A legnépszerűbb politikus, nem mellesleg a legnépszerűbb exelnök felesége. És most a főnöke is olyan csodálattal nézett rá nagy nyilvánosság előtt, ami megmagyarázza, hogy a legfrissebb felmérések szerint miért Hillary Clinton lenne a legesélyesebb demokrata elnökaspiráns a 2016-os választásokon. Kérdés, hogy indul-e. A választási gépezet már készen áll."MAGYARUL: fekete elnök után kell egy női is. Szegény Amerika, úgy van ezekkel a népszerű elnökökkel, mint mi a magunk kétharmadával: mindig lesz egy tapsoló, békamenetelő réteg, aki meg "csak" élni akar az menekül amerre tud. Csak mindezt Amerikában megfejelikazzal, hogy ezekkel a baromi népszerű elnökökkel nyomják le a legantidemokratikusabb intézkedéseket a plebs torkán. És tényleg:
1800 megapixeles kamerát fejleszt a DARPA: "Kémrepülőkbe szánják, hatezer méterről képes megkülönböztetni 15 centis tárgyakat." – Én ANNYIRA ÖRÜLÖK, hogy így védik a békét!
KF: Polgárháborút víziónál a volt jobbikos: "De van egy megoldása közvetlenül a háború utánra." – Ez a megoldás, ez nekem valahonnan ismerős.
Soma puncija csillagszórókat szikrázik: "A borozó celeb verselve áradozik még mindig feszes mellbimbójáról." – Újabb bizonyíték arra hogy milyen rossz dolog is a nő+alkohol párosítás. A férfi+alkohol az oké, mert egy üveg rozé után már Somát is bevállaljuk....NEM.


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 31.:
A HÓNAP UTOLSÓ NAPJA

Még mindig ő a legjobb.
Ismétlés, kiemelten ajánlott:
M2, 21:02: Cseh Tamás film - Fel se fogtam hogy Cseh Tamás meghalt. Nem tűnik fel hogy annyi idő eltelt a halála óta: azt érzem csak, hogy aktuális, még mindig. Hogy nem érzem azt hogy milyen keveset élt, mennyi minden lehetett volna: rácsodálkozom arra hogy ennyi idő alatt hogy tudott ennyi jó dalt összehozni Bereményi Gézával, azon agyalok hogy milyen gazdagok is vagyunk velük mi, hallgatók-nézők, hogy itt van a lemezeik sora. Évekig el fogjuk tudni hallgatni a műveiket, és a gyerekeink is, ha elég idősek lesznek ahhoz hogy megértsék. Ez a doksi a dalnok 57. szülinapjára készült, és mindenki szerepel benne akinek köze volt hozzá, ráadásul itt még ő maga is jó egészségben van.

Kiemelten ajánlott:
Végre egy, a retekklubbhoz méltó műsor fél tízkor! Én imádom az állatos horrofilmeket, és mindig a természetnek drukkolok, jöjjön akár megalodon, óriásmedve,- vagy majom, és minél abszirdabb a teremtmény, annál jobban szurkolok neki, így a Rémálom a mocsárban nekem édes álom lesz. Mindenki azt hinné hogy mocsárban ugye krokodil fog ölni, nos nem: ezúttal egy különleges Gyilkos cápa billenti helyre az evolúció menetét – és mint az összes ilyesmit, ezt is lehet vígjátékként nézni.

Halál a faszbúkra! rovat:
Igen, már az ajánlóban is! Mindenki kedvenc közösségi portálja annyira megbolygatta életünket, hogy önálló doksit is kiérdemelt az emberekre gyakorolt hatásáról. A Facebookos buktatók dicséretes kezdeményezés: egyrészt friss problémára reagál, másrészt megmutatja, mi történik ha a butaság és a közléskényszer találkozik az interneten (mármint egy ilyen blogon kívül, mint az enyém). Száz szónak is egy a vége, tizenegykor irány az HBO, a jelszó: HALÁL A FASZBÚKRA, ezt ne feledd!!!

Kis hírek a nagyvilágból:
Terroristának minősítenék a kábeltolvajokat: "Egy fideszes javaslat szerint a közüzemi kábellopásért több évtizednyi börtönt szabnának ki." – Az egyetlen Fidesz-ötlet amivel száz százalékig egyetértek, milyen kár hogy nem száz százalékig Fidesz-ötletről van szó:

pacsalinta 2013. 01. 31. 09:28
Ez jó javaslat, csak a fidesz miért szavazta le ugyenzt kb. tucatszor, amikor a Jobbik vetette fel?

Hollandia a képrablók kiadatását követeli: "A román képrablóknak fogalmuk sem volt róla, hogy százmillió eurós festményeket loptak. Matisse nevét a Daewoo Matizról jegyezték meg." – Nem inkább matiz nagypapáról? :DDD Komolyan, milyen rasszista híreket enged már címlapra az Index is!!!4 négy
40 évig élt elzártan egy szibériai család: "Az 1978-ban felfedezett hattagú család sokat éhezett, és nem hallott a II. világháborúról." - …és amilyen szerencséjük volt, még Sztálint is megúszhatták, főleg hogy alatta is éheztek volna. Azt kell mondjam hogy minden nélkülözés ellenére ők csinálták jól, mennyi mocsokból kimaradtak ott a végtelen hómezőkön!
Balaton: Csináljunk rianást a Balatonra!: "Hozzávalók: csákány. És ennyi. Egy csapás és több kilométeres rianás nőtt pillanatok alatt." – …special feature: kevésbé szerencsés csapás esetén testözelből tesztelhetjük a vízhőmérsékletet is. Nap kommentje:

Bohócnok 2013.01.30. 23:03:04
És a Balaton Soundra hogy kell Rihannást csinálni?


Lángoló: Rihanna megint a nőverővel jár – A kurva is mindig visszatér az arcát megvagdosó stricihez, nemigaz? Na itt ugyanez a helyzet, csak nagyban. - "Nyílt titok volt, hogy az énekesnő újra együtt van az őt megagyaló Chris Brownnal, most hivatalos lett." – Nincs is szebb egy ilyen összeborulásnál! Kívánom rihonyának hogy még hoszú évekig viselhesse magán chris brown kezenyomát!
Juhari Zsuzsa: Valaki halott a képeken: "Morbid szokás dívott a viktoriánus Angliában: a középosztálybeliek szívesen fényképezkedtek frissen elhunyt rokonaikkal." – Ha morbiditás, akkor Nap kommentje 2.:

fátum 2013.01.31. 08:12:16
És később, amikor a filmet feltalálták, nem csináltak velük bábfilmeket?


...és akkor mára ennyi, viszlát hamarosan!


Kulcsszavak: szulejmán

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés