2013. 02. 25.
Rehab a tortán! (feb. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, FEBRUÁR 25.:
MINDEN BARÁTOM MÖGÖTT ÁLL EGY BESÚGÓ

Magyar kálvária
Ajánlott:
Negyed kilenckor lesz a mai egyetlen értelmes műsor, éspedig az M1-en, nem is érdemes tovább keresgélni. Közhelyszámba megy, de tény, hogy a posztkommunista országok közül egyedül nálunk nem számoltak el a múlttal, sőt, van aki bekerült a történelemkönyvbe a tetteivel, de mégis zsíros nyugdíjat kap. Ebben a kontextusban a Drága besúgott barátaim mindenképpen hiánypótló, mert azt dolgozza fel amiről mindenki tud de senki se beszél, vagyis hogy néha a legváratlanabb emberek jelentgettek rólunk, ahogy arra a Cserhalmi György által remekül játszott férfi is kénytelen rádöbbenni. A közelmúltban egyre-másra robbantak az ügynökakták, de az igazi szembenézés még hátravan, így marad ez a film (is). A kritikusok értelemszerűen a többi, hasonló témájú külföldi műhöz mérik, pedig az átlag magyar közönségfilmekhez kéne viszonyítaniuk, és úgy mindjárt más a leányzó fekvése. Lehet hogy nem teljesen hibátlan, de legalább valamilyen, és próbál szólni erről a tarthatatlan helyzetről. Röviden: ezt nézd ma.

Nem ajánlott:
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Tarantino által (újra)felfedezett színészek nem mindegyike használja jól azt a publicitást amit a rendező hozott neki. A héten lesz majd egy orbitális Travolta-égés, de a mai nap Uma Thurmané, negatív értelemben: a Mögöttes szándékban ugyanis nincs semmi mögöttes, szimpla romantikus ökörség, ráadásul a kiszámíthatóbb fajtából, nem is vagyok benne biztos hogy nem voltmár valamelyik korábbi ajánlóban. A sztori egy hétvégére összeülő két barátról szól, közülük is főleg arról amelyik a másik leendő feleségére pályázik, ám fokozatosan rá kell ébrednie hogy jobb a dolgokat nem bolygatni. Mint mondtam, gyönyörű, egy kaptafára varrt, nézhetetlen tündérmese, fél kilenckor kerüld messzire az HBO 2-őt. Nem mintha fél órával később (kilenckor) sokkal jobb sors várna ránk a másik másodfilmcsatornán (Film+2): itt Chazz Palminteri alázza magát, a főszereplő meg egy geil r’n’b STÁR, Usher, aki véletlenül jót tesz egy rosszfiú feleségével, ám a maffia hálája kétélű tud lenni: nem elég hogy innentől hivatalosan is a nőre kell vigyáznia, de feltámadnak az Érzelmek, és így lesz a DJ testőrbőrben valaki, már több mint testőr. Kerüld ezt is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Szexszel magyarázza a szájösszevarrást: "Elszabadult a szenvedély - állítja az a férfi, aki összeverte a feleségét, majd bevarrta a száját." – Hát mit tegyünk, biztosan túl hangosan sikoltozott a Zasszony dugás közben, erre már csak logikus lépés a szájbevarrás…komolyra fordítva: ilyenkor sajnálom hogy bezárták az OPNI-t.
Ahol a melegek áttörték a hatalom kapuját: "A homoszexuálisok jogaiért küzdő amerikaiak sok elvesztett csata után begyűjtöttek néhány nagy győzelmet. Washingtoni riport." – Mint tegnap is mondtam volt: eközben az államkasszában… És akkor jöjjön egy Nap kommentje külföldről, Obama újrabeiktatása utánról:

Situational Awareness • 6 mins ago
Gays, global warming and gun control. Yep, that's going to fix the over 7% unemployment for 4 years, the 1 in 4 kids in poverty, the 1 in 6 americans on food stamps, the yearly trillion+ dollar deficets and a national debt that has now exceeded GDP for the first time in history.


Egerekkel bombázzák a kártevő kígyókat: "Paracetamolos bébiegerekkel próbálják ritkítani Guam kétmilliós barna fakígyó-állományát." – Hát gondolom egérből több van és nem kár érte…
Pingvinfiókákra támadnak a denevérek: "Egy forgatócsoport bizonyítékot talált rá, hogy a vérszívók a fiatal madarakon élősködnek." - Dobáljanak rájuk is paracetamolos egeret!
Négy tonna kígyót csempésztek be Kínába: "Majdnem ötezer kobrát, viperát és patkánykígyót találtak egy Mianmarból érkező kocsin." – Lehet hogy ezek meg már immunisak a mérgezett egérre? :D
Izland teljes pornótilalmat tervez: "Az izlandi kormány tervei szerint teljesen pornómentes zónává alakítanák a szigetországot." – Szegény izlandiak, lassan tényleg csak a gejzírek és az alkoholizmus marad nekik. Ja, meg az államadósság, ami +1 ok az alkoholizmusra.


KEDD, FEBRUÁR 26.:
BRADY KONTRA BRADY

Két kőkorszaki szőke
Ember-e a Tai Pan?

Te vagy az, Vlagyimir Iljics?
Ajánlott:
Kilenckor a Dunán életrajzi film a nagy német romantikusról, Goethéről, aki élte az egyetemista bulizósfiatalok léha életét, amíg rá nem talált egy (nem miatta) plátói szerelem. Az addig is tehetséges költőből Charlotte Buff kihozta a zsenit (pedig nem történt köztük semmi olyan), és megírta a maga korának Szomorú vasárnapját, az Ifjú Werther szenvedéseit, ami ugyanakkora öngyi-hullámot szabadított a világra mint a szomorú világsláger. Egyik kedvenc mai német színészem, Moritz Bleibtreu is szerepel benne, szóval egyértelmű hogy kötelező.

Nem ajánlott:
Ugyanabban az időben (kilenckor) folytatódik a múlt heti lilaködös álmodozás a FEM3-on: sad but true, Bradyékből nem volt elég egy egészestés mozifilm, kellett még egy amiben ezúttal a Fehér Házban terjesztik az idilli család igéjét. Bár ha belegondolok, inkább ők mint bármelyik eddigi elnök….

Kiemelten ajánlott:
Nyolckor egy történelmi korokon átívelő, elvileg vígjáték film az HBO2-őn, amiben Robin Williams kajtat azután a négy dolog után, ami az őskortól napjainking foglalkoztatja a hímeket: a kaja, pia, a nők, az önvédelem és persze a ruházkodás. Na jó, ez így öt, a piálást azt én tettem bele, mentségemre szolgál hogy az is van annyira fontos minthogy milyen színű cipőt hordunk, mert az Ember a talpán már a címével is sejteti hogy van akinek ez a Nagy Probléma (de nem nekem, én Martens bakancsot hordok kölyökkorom óta). A stúdió nem tudott mit kezdeni ezzel a furcsa filmmel, előbb elvettek belőle (megvágták), majd hozzátettek (egy optimista narrációt), ergo nem vagyok biztos abban hogy ez most melyik verzió lesz, de az tuti, hogy a komolykodó Williams-vígjátékok közül ez a legjobb.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tóth Gabi hét kilót fogyott a tánccal: "Egyre intenzívebben edzenek a versenyzők a Szombat esti lázra." - Én azt nem értem, hogy rendszeresen pogózok, de még egy kilót se fogytam, sőt ellenkezőleg. Lehet hogy ez a táncterápia csak nőkre hat?
18 frizura közül választhatnak az észak-koreai nők: "Tabló is készült belőlük, megmutatjuk." – Na most mondja valaki hogy nincs náluk totális demokrácia! Hát még a hajukat is megválaszthatják! Igaz, rasta meg punk kakastaréj még nincs közte, de ami késik az nem múlik!
Klipben vetkőzik egy brit X-faktor nyertes: "Matt Cardle kétségbeesett lépésre szánta el magát, hogy megmeneküljön a süllyesztőtől." – Ne reménykedj Matt, ez már a lejtő, amikor vetkőzni kényszerülsz egy épp csak elkezdődő karrier szinten tartásához. A minap azon örömködtem hogy nem vagyok híres színész vagy fotós, mert akkor dildókkal meg transz-tesztikulárisokkal kéne foglalkoznom, de már már annak is örülhetek hogy nem vagyok tehetségkutató-győztes, mert akkor meg vetkőznöm kéne! Érdekes hogy Susan Boyle nem vetkőzött viszont sikeres volt, bár végülis éthető, én is inkább megvenném a lemezét minthogy pucéran lássam!
A saját gépüket fogták el az irániak: "Nem ellenség volt, csak ellenséget játszott a drón egy hadgyakorlaton. Saját magukat cáfolták." – Úgy látom a majmokra most már nemcsak az űrrepülő-vezetést bízzák arrafele, hanem a nyilatkozást is. De minegy, amíg csak magukat veszélyeztetik addig nincs baj.
Megrongálták Wass Albert síremlékét: "Lehet, hogy színesfémtolvajok voltak, de a sírt gondozó lelkész magyarellenes gyalázkodást sejt." – Igazából egyik se jelent sok jót, bármelyik is történt… :(((


SZERDA, FEBRUÁR 27.:
NÉLKÜLED KERESIK A SZULTÁNT

...de csak ezt a követ
et találták
Talán érdemes:
Negyed tizenegykor ismétlésgyanús problémázás az M2-őn Mandy Moore-ral és Billy Cruduppal, ami még annak ellenére sem vígjáték hogy annak hirdetik, és hogy a gyerekgyűlölő gyerekkönyvíró és női illusztrátora történetéből akár ezt is ki lehetne hozni. Azonban a nő itt az író régi munkatársának helyére érkezik, aki elhunyt, ráadásul pont akkor amikor beköszönt az írói válság és a depresszió is a férfinél. A Nélküled nem megy kivételesen az az eset, amikor a szójáték pontosan utal a magyar megfelelőre, ez esetben a Ripacsok se veled, se nélküled-hangulatára, de azért nem annyira jó, mint amaz. 22:50-kor meg arra láthatunk példát a Film+-on, amit már József Attila is megmondott, éspedig hogy nem muszáj hősnek lenni. Emberünk első akciója annyira jól sikerül, hogy az életmentésről áttér a bankrablók jó útra térítésére, ám ezért már nem jár kitüntetés csak egy golyó, ami kis híján kioltja az életét, innentől viszont már a bronsoni bosszúvágy fűti. Kiszámítható leszámolósdi, és ha Cuba Gooding Jr. még sok olyan szerepet vállal mint a Hős kerestetik, a végén végleg be fog sorolni a szépen induló, de lecsúszott színészek közé (Roy Scheider, Mickey Rourke, vagy mondhatnám akár az itt szereplő Ray Liotta-t és Norman Reedus-t is).

Kiemelten ténylegajánlott, mostmár:
RTL Klub, 21:25: Szulejmán – A Hürrem-hölgyek élete bizony kemény, ma például terhesnek kell magukat tettetniük ahhoz hogy a szultán udvarában maradhassanak. Mindeközben csak úgy mellékesen a törökök elkezdenek szedelődzközni Nándorfehérvár felé. Hiába, vannak a fontos problémák amik megesnek (például a nők, ugye), és vannak amik csak úgy megtörténnek (egy komplett földrész megszállása és egy ország lakosságának csaknem teljes kiirtása). És ha már a múltkor emlegettem a török történelemhamisítást, tessék egy szép hosszú Nap kommentje (a lényeget pirossal kiemeltem):

Crystalheart | Válasz | Előzmény (napraforgó) feb. 25. 10:15 | 517/533
Minimum az volna a helyes, ha magyar történészekkel is konzultálnának, hogy ne gázoljanak bele "véletlenül" egy komplett nép lelkivilágába. Más kérdés, hogy a magyarok amúgy is szerettek ujjal mutogatni a magyar urakra meg Szapolyaira, holott a felelősségük egyáltalán nem bizonyított. Olyan apróságok azonban köztudottak és cáfolhatatlanok, hogy a király 10 évesen került trónra, és 20 évesen halt meg, épp mikor kínok közt és elkeseredve próbálta megerősíteni a királyi hatalmat. Arról is vannak feljegyzések, hogy a király a fogságban tartott török követtel tárgyalásokat kezdett, amikor a magyar urak és a nyugat sem pártolta eléggé, de akkor már késő volt, Szulejmán elindította a hadjáratot. Ennek fényében a sorozat komplett ürügy-érvelése - kezdve a magyarok adómegtagadásától (miféle adó?) egészen a pökhendi pszichopata magyar királyig - egy merő kitalációnak tűnik, amivel valamiképp igazolni akarták a magyarországi hadjárat jogosságát a mai felvilágosultabb köznép előtt is. Holott arra nem volna semmi szükség, hiszen a középkorban való hódítások a nagyságot jelképezték akkor is, ha arra nem volt ürügyük, pusztán gazdasági, hadügyi vagy ambíció-béli megfontolások. Egy példával élve ez olyan, mintha a honfoglalás utáni "kalandozásokat" megpróbálnánk beállítani valamiféle nyugat vagy nyugati kultúra elleni revansnak, a frank uralkodót hasraütés-szerűen valami pökhendi fráternek beállítva, holott egyértelműen külpolitikai és gazdasági vonatkozásai voltak az amúgy nagyon megfontolt, jól kivitelezett és sikeres hadjáratoknak.

A más népek szakértőivel (vagy legalább az adott népet behatóan tanulmányozó hazai szakértőkkel) való konzultálás nem idegen a filmvilágtól, lásd pl. a jobb világháborús filmeket, vagy a Japánnal foglalkozó amerikai filmeket. Clint Eastwood egészen addig is elment, hogy ugyanazt az eseményt leforgatta amerikai és japán szemszögből is.

Ha viszont erre nem hajlandóak, akkor csináljanak történelmi fantasy-t avagy fikciós történelmi filmet, mint a 300 vagy a Becstelen brigantik. Az is egy kategória és nyilvánvaló, szándékos túlzásokkal operál.

Kis hírek a nagyvilágból:
Vasvillát ragadott a fáját féltő férfi: "Az oroszlányi férfitól már többször loptak fát. A vasvillás támadás miatt garázdasággal gyanúsítják." – Úgy is kell, hát nehogy már a fatolvajt büntessék meg! És milyen igazságos a rencer, a fickó járhat majd a bíróságra, és közben a megélhetési tolvajok szépen elhordanak mindent. MAGYARORSZÁG, ÉN MOST LEISZOM MAGAM!
Az elmúlt hét legcikibbje: Kim Kardashian: "A terhes realityceleb bátran kísérletezik a ruhákkal, múlt héten nagyon melléfogott a peplumos nadrággal és rövid felsővel. Menő, vagy ciki?" – Basszus, ha már a címben eldöntitek hogy ciki, mit kérdezősködtök?!
Ha a lányokat szereted, játszhatsz nálunk: "Az NFL-re készülő fiatal amerikaifutballistáknál a klubok előre tisztázzák, nem melegek-e. Ez számít." – MUHAHA. Számít, na persze! Mintha nem volna úgy hótt buzis az egész sportjuk ahogy van, a kitömött vállú, egymásra ugráló focistákkal! És mintha egy meleg nem tudna ugyanúgy teljesíteni bármilyen sportban! Hülye amerikaiak, amerikai hülyék! Speaking of which:
Növekednek az észak-koreai gulágok: "Műholdas felvételek szerint az elmúlt években több ezerrel nőtt a munkatáborok befogadóképessége."Mekkora szerencse hogy Amerikában nincs ilyen! Mert ugye, akkor láthatnánk a guglitérképen! De ugye ami nincs a guglin az bizonyítottan nem létezik, ezért hát mi is megnyugodhatunk. NÉGY LÁB Akarom mondani Amerika , Észak-Korea rossz.


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 28.:
DELTA FARTS

Fegyver
BEEEE!!
Ajánlott:
Fél tízkor önparódiára hajlamos akciózás a TV2-őn egy faékegyszerűségű, de legalább szórakoztató Zs-filmmel. Az Egetverő haderő azért jó, mert az általam is folyton citált amcsi demokrácia-elhozatalt mutatja be görbe tükörben: a botcsinálta katonák Irak helyett Mexikóban terjesztik az igét, hiába, a földrajz sose volt a felszabadítók erőssége, viszont a róluk készült filmmel jóllaknak azok is akik agyatlan szórakozásra vágynak, meg a hozzám hasonló züllött esztéták is, főleg az ügyenes összeválogatott zenék miatt. Danny Trejo mint Carlos Santana, a kötelezően felcsendülő slágerrel…mondom, látni kell.

Kiemelten ajánlott:
Néha-néha még a cinikus, világi és ördögi HBO is képes valami értéket közvetíteni, mint ahogy ma 22:40-kor teszi egy alig több mint félórás életrajzi doksival, ami még a megrögzött valláselleneseket is rádöbbentheti egy-két dologra, ha nem is arra amire Dolores Hart jött rá, vagyis hogy Isten a nagyobb Elvis, és pont akkor amikor beindulni kezdett volna a karrierje. Mi visz rá egy fiatal bombázót hogy apácának álljon? És jól döntött-e? Az első válaszért meg kell néznünk a filmet, a második azonban egyértelmű, akár Elvis, akár egyéb színésznők életpályáját nézzük: igen, jobb élni apácaként, mint korán meghalni vagy lassan kiégni hírességként. Na de hogy ne csak a hozzám hasonló megszállott katolikusoknak legyen jó: ugyanott kilenckor egy Cronenbergtől szokatlan romantikusság, ami Puccini operája körül forog, és a címe is onnan mutálódott (Pillangó úrfi). Anélkül hogy nagyon spoilereznék, annyit talán elárulhatok, hogy Síró játék / Díva keresztezést kapunk, vagyis töke lesz a menyasszonynak, aki ráadásul még ügynök is. És ez a romantikusabb oldala a rendezőnek. Mondjuk, pont ezért szeretjük. Igazi családi film, na.

Ismétlés, kiemelten ajánlott:
Hét előtt tíz perccel jön a beígért Travolta-bukta a Film+2-őn! Van abban valami sorsszerű, hogy a fő-szcientológus fő (nem vallási) művét pont a hívei rontják el a legjobban. A Háború a Földön Ron bácsi sci-fi karrierjének utolsó, befejezetlenül maradt állomása, aminek megfilmesítése pedig Travolta egyik örök álma volt. Ha végignézzük, megértjük az összes coelhót akik óvnak minket a beteljesült kívánságoktól: kevés ennél rosszabb "jó" film van (tehát olyan amibe sok pénzt öltek, profi stáb dolgozott rajta, etc.). Az egyszerű történet szerint a Földet leigázták az idegenek, de persze jönnek AZ AMURI PARTIZÁNOK a maréknyi lázadók, akik lázadoznak. Igen, ez ennyi, de két órán keresztül, az összes elkövethető mozis hibával. Hubbard forog a sírjában, én meg csak egyet sajnálok, hogy mivel óriási anyagi csőd volt, így nem készült el a folytatása, pedig azon talán még többet röhöghettünk volna. Bár, ha meggondolom, talán éppen így maradt hű a könyvek emlékéhez, a folytatás nélküliséggel. Mindenesetre az a cél amit a fő-szci akart a kóklerkedés melletti "irodalmi" tevékenységével elérni (mármint hogy tudományos-fantasztikus álcával megnyerni az ügynek egy csomó fiatalt), az szerencsére nem teljesül. Viszont, mint mondtam, lehet számolni a hibákat és röhögni a magukat túljátszó színészeken.

Halál a faszbúkra! rovat:
Isten veled: Katolikusok vs. Facebook: "A közösségi hálóról igyekeznek lebeszélni a fiatalokat, de tulajdonképpen minek is?"MERT A FASZBÚK A SÁTÁN MŰVE! HALÁL A FASZBÚKRA!!!
Szállnak ki a bennfentesek a Facebookból: "A legelső külső befektető, és a cég napi ügyeit vivő igazgató is adja el a részvényeit." - MUHAHA. Remélem még idén tönkremegy az egész, én meg megihatom azt a rohadt pezsgőt!
A Facebook megnehezíti a szakítást: "A fájdalmas kapcsolatra emlékeztető digitális tartalmak törlését később sokan megbánják." – Én erre is tudok egy megoldást, igen, még mindig azt hogy az egész site-ot kell törölni, és akkor nem lesz semmi ami visszahúz!
Pornónak nézte a Facebook a mellrák-túlélő fotóját: "Ezért törölte a képet, aztán a posztoló visszarakta, azóta pedig több százezren lájkolták, osztották meg a fotót." – Ismét egy példa a Facebook kirekesztő cenzúrájára: aki megússza a rákot, az tuti hogy nem ússza meg a képelemző progikat. Törölni, mondom. MINDENT.

Kis hírek a nagyvilágból:
Balotelli szoborba önteti a híres gólörömét: "Villája dísze lesz a remekmű." - Vagyis csinál magáról egy szobrot a saját háza elé. Hát akkor asszem én ezt nem is kommentálom.
Nicki Minajnak új klipjében kilóg a melle: "Legalábbis a klip készítéséről szóló videó alapján." -Rossz hírem van: nincs annyi villantás amivel a "zenéjét" el lehetne adni.
VV Éva inkább bepiált hakni helyett – RESPECT! Én is ezt tenném! Illetve, ezt is teszem, még úgy is hogy nem hívnak haknizni! EGÉSSÉG, viszlát szombaton!




Kulcsszavak: szulejmán

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés