2013. 03. 11.
Négy nap sötétség (márc. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁRCIUS 11.:
INTIM FELLÖVÉS

Sötét lapok
Az ünnepi hét eleje kevés jót tartogat számunkra. A Viasat6-on 21:10-kor adott sorozat, a Shark aktuális része is csak annyiból érdekes hogy remekül illik a mostani, a sekszipar ellen irányuló hangulatkeltésbe. Nyilván nem egyszerű dolog a Menekülés a pornóból, de az se törvényes, hogyha az épp kilábaló női alanyok hatására gyilkolászni kezdjük a rendezőket, mert ugye akkor ki fogja ellátni a menhelyeket rehabilitálásra szoruló (s)ex-STÁRokkal.

Talán érdemes:
Nyolc órakor egy ütős, sőt (már címében is) Fejlövéses krimi a Cinemaxon, amiben egy arrafelé is fehér holló ritkaságú küldetéstudatos rendőr ingázik a törvény két oldala közt: túlbuzgóságának köszönhetően a kábszermaffia közbenjárására bevarrják, vagyis "hivatalosan" bűnös. Innen kikerülve (és egy sajátos megtérésen túl) már ő vadászik a vadászokra, tehát a hivatalos álláspont szerint megintcsak tévúton jár, pedig nagy szolgálatot tesz.

Érdemes, de nem úgy:
A 30 nap sötétség új színt, helyesebben friss vért hozott a vámpírzsánerbe: vérszívóinak több köze volt Nosferatuhoz és a Salem’s Lot főgonoszához, mint az Interjú vagy a pláne az Alkonyat buzis-emós, filozofáló és életunt (vagyis: túlságosan is emberi) lényeihez. A Dolog elszigeteltség-érzetét ötvözték Lugosi Béla legjobb pillanataival, ezért lett hatásos és hihető, bármilyen furán hangzik is ez egy természetfeletti lényes mű esetében. Egyes pillanatai beleégtek az ember agyába, például a vámpírhorda által tizedelt város fölülről felvett, kaotikus látványa, vagy a főgonosz és párja (utóbbi Megan Franich felejthetetlen alakításában, akibe azóta is szerelmes vagyok). Siker után érthető a folytatás iránti (anyagi) igény, azonban a 30 nap éjszaka: Sötét napok minden, ami az első része nem: közhelyes, nem ijesztő, a szörnyek immár Los Angelesben garázdálkodnak, ami ugye Penge territóriuma. Más hibákat is elkövettek: nem elég hogy lecserélték a főszereplőnőt alakító színészt de még az eredeti egyes jeleneteit is újrafelvették (de ami megbocsáthatatlan: kihagyták Megan Franichot!!44 négy). Egyszernézős, nagy jóindulattal. Ez tipikusan az a film, amit se a seksz, se (az itt sajnos nem vetkőző) Diora Baird, se (a Holló után a második folytatásfilmmel is mellényúló) Mia Kirshner nem tud megmenteni. Mindenki aki kíváncsi, hogyan lesz a vizuálhorrorból egészen másfajta, a folytatások összes átkát beteljesítő elrettentés, tízkor kapcsoljon az AXN-re, utána meg ha tudja, nézze meg az eredetit.

Kis hírek a nagyvilágból:
Boyle szerint nincs szükség a királynőre: "A rendező biztos benne, hogy a monarchia még az ő életében megszűnik." – Szerintem meg Danny Boyle-ra van egyre kevesebb szükség, és remélem a karrierje még az én életemben megszűnik. Komolyan: hogy lesz egy lázadó drogfilmesből a londoni Olimpia sátánista rituáléjnak koordinátora?! Ez ám a karrier!
A román kormányfővel bulizott az MSZP: "Az MSZP nagygyűlésén szocialisták standupoltak, és Ponta is besegített a Mátrix zenéjére bevonuló Mesterházynak. Amerikai show, karnevállal." – Ilyen már volt egyszer, akkor "csak" december ötödikét ünnepelte megyó és a román miniszterelnök. Avagy, hogy a Mátrixnál maradjunk: dezsavűm van…
Janics Natasa mégis Magyarországon folytatná pályafutását: "A magyar kajak-kenu a legerősebb a világon, írta a magyar szövetségnek az olimpiai bajnok versenyző." – MUHAHA. Hanyadik hónapja tart már ez a táncikálás a részéről? Egyáltalán, kit érdekel ezek után hoghy milyen jó sportoló, amikor emberileg többször is leszerepelt?!
Öngyilkos lett az indiai diáklányt megerőszakoló buszsofőr: "Felakasztotta magát cellájában, a lány öccse szerint csak előrehozta a várható halálos ítéletet." - VÉGRE VALAMI JÓ HÍR. Bárcsak az összes pedofil meg nemierőszakoló követné a példáját!


KEDD, MÁRCIUS 12.:
TÖBB, MINT EGY ÖREG HÖLGY

Mélyvíz, csak úszóknak
Talán érdemes:
Kilenckor egy úgy-ahogy nézhető vígjáték a FEM3-on, amin mi magyarok kevéssé fogunk szórakozni, mert pont arról szól hogy egy adott állam fejeseinek mi minden jár még jóval uralkodásuk után is. Itt például egy amerikai elnökfeleség boldogítja a védelmére kirendelt testőröket az agymenéseivel. Az öreg hölgy és a testőrt egyedül Shirley MacLaine viszi el a hátán, viszont Nicolas Cage neve biztosan elrettenti tőle a hozzám hasonlókat.

Ajánlott:
Én messzire kerülöm a toleranciameséket, ezt minden errejáró tudja, így például hétfőn is kihagytam egy sokat markoló, keveset fogó ilyesmit. Ma 21:25-kor azonban egy pozitív ellenpéldát ad a Duna TV, ami tökéletes korrajzot mutat a hetvenes évekből, a már elindult, de még nem teljesen beérkezett polgárjogi mozgalmak idejéből. Főhőse egy fekete tanár, aki –mivel nem kap szakmájába vágó állást – jobb híján úszómester lesz, majd a környékbeli fiatalokba kezdi el beleverni a sport és általában a munka fontosságát, így hát a Büszkeség valamelyest arról is szól, hogy ez az az érzés amit félre kell tenni, ha boldogulni akarunk, akár abban amiben érvényesülni akarunk, akár abban amit épp lehetőségünk van dolgozni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Kézikönyvet írtak a maszturbálásról – Ez igen! Kézikönyv a maszturbálásról, Index címlap, 2013. Esküszöm nem is tudom mi hiányzott nekünk a 300-as euró, a fogyó magyarság és a világválság kellős közepén… - "Mit csinálhat szabadidejében az informatikus, aki annyira ért a maszturbáláshoz, hogy már a barátai is kikérik a véleményét? Ha önt sem hagyja nyugodni a válasz, akkor ismerkedjen meg a Stanton Dowd művésznév mögé bújt férfi művével, aki elmondása szerint egy sörözés közben annyira jó tanáccsal látta el egy barátját, hogy úgy döntött, egy összefoglaló könyv keretei közt osztja meg tapasztalatait a masztiról. Sőt, az emancipáció jegyében nem csak a férfiak tudhatnak meg mindent az ügyről, hanem a nők is életre szóló útmutatásokat kaphatnak önmaguk szeretéséhez, a helyszíntől kezdve a sperma kóstolásáig." – Oké, vegyük sorjában. Informatikus. A haverjaival a recskázási szokásokról beszélget a templom utáni második legszentebb helyen, a sörözőben. És ez csak a két legfontosabb hiba, biztos találnék meg ha akarnék, de csakazértse olvasom el. Seriously, I don’t want to live on this planet anymore. Mindegy, legalább nem szaporodik.
Felhőtölcsér Etyeknél: "A tölcsér leért a földig, így tornádóról lehet szó." – Vagy csak filmet forgattak, vagy ebben is utolértük Amerikát, de mivel az életszínvonalunk még mindig balkáni, ezért maradok a filmforgatásnál.
Bemutatták az első hang nélküli epizódot: "Az Elcserélt lányok-sorozatban eddig is jelelésre szoktatták a közönséget. A legújabb rész néma volt." – Legalább 3D-ben forgatták, ha már visszatértek a némafilmhez?
HM: Az első 6 perc a Bates Motelből: "Alfred Hitchcock rendesen megszenvedett azért, hogy úgy készítse el a Psycho-t, ahogy ő szeretné. Azóta sincs hasonló. Hátha most."SPOILER: nem, most se lesz :)
Serbija: Pornóval zsarolják a volt horvát miniszterelnököt: "Jadranka Kosoról állítólag Tito szülőhelyén, egy általános iskolában készült amatőr videó." – Nem értem, miért zsarolják, ahelyett hogy kitüntetnék! Hát addig se a népet baszogatja, amíg valakit mást!!!
Gáspár Lacit kihallgatták a drogügyben: "Az énekes ügyvédje már arról beszél, ha kimutatják, hogy védence drogozott, az a véletlen műve lesz." – Vannak ilyen véletlenek. Én például véletlenül minden este kocsmázni szoktam, és véletlenül mindig megugrik a véralkohol-szintem. Mondom, ez is tiszta véletlen, mégis véletlenül minden nap megismétlődik! De hát a véletlenek már csak ilyenek! EGÉSSÉG!


SZERDA, MÁRCIUS 13.:
COME, LEON.

Like a boss Mind egy sztálin.
Állatira ajánlott, de komolyan:
RTL Klub, 21:25: Szulejmán – Na, a tizedik részre csak beveszik Nándorfehérvárt a hős, népirtó törökök. Szerencsére azonban hazánk legnagyobb tragédiája még mindig csak díszlet, távoli üveggolyó-világ a Lényeges Problémákhoz, például a háremben dúló cicaharchoz képest. Mi is egy nép rabszolgasorba döntése és kipusztítása, egy ország letarolása ahhoz hogy most akkor terhes-e a szultán babájával a friss husi, vagy sem! Mi néki Hecuba, s ő Hecubának!!44 négy Asszem az Üldözési mániában volt egy rész ahol egy zsidó család betévedt egy Barbie-múzeumba, amiről kiderül hogy nem babakiállítás, hanem Klaus Barbie-emlékhely, mely a lyoni hóhér emberi oldalát hivatott bemutatni. Az akkor egy filmvígjáték egy elég vitatható, de legalább vicces öt perce volt, ez viszont egy teljes sorozat, amit annak az országnak adnak el akit annak idején kiirtottak. Komolyan, várom a napot amikor sztálinról, a vörös khmerekről vagy a japánok különleges egységéről forgatnak hasonló megejtő szépségű szappanoperát, ahol a kínzások csupán hátteret adnak az elvtársi filozofálgatásoknak.

Talán érdemes:
Fél kilenckor egy jól eldugott, de annál érdemesebb dráma a Cinemax2-őn, melynek sztorija kicsit emlékeztet a Dick & Jane-ére, vagyis egy házaspár éli a szélhámosok gondtalan életét, akárcsak a Kaméleonok: ahány nap, annyi személyazonosság, több nevük volt mint harminchárom, és átkozza őket mindenki akinek szétbarmolták az életét, egészen addig, míg egy véletlen folytán ők kerülnek a nemiszerv rosszabbik végére. Nincsenek benne nagy nevek, de a sok ismétlés közt ez az egyetlen ami még úgy-ahogy új és még élményt is nyújt.

Kis hírek a nagyvilágból:
Most már tényleg elég Magyarországból: "Ez az ország egy rémálom, mindenki eléggé aggódik miatta – fakadt ki a CIB-tulajdonos vezére."Ő panaszkodik? Egy külföldi bankár? Hát mit mondjunk mi, akik itt élünk?!
Rezsidémon kering Magyarország felett: "Újabb leckét kaptak tegnap a Magyarországon aktív energiacégek." – Akkor már érthető hogy miért "rémálom" ez az ország: megszállta a rezsidémon! Kísértet járja be Magyarországot, a rezsidémon kísértete!!44 négy
Irán pert indít Az Argo-akció miatt: "Az iráni tisztségviselők és kritikusok hétfőn látták a filmet. Beperelik Clooney-t és Ben Afflecket." – Ahelyett hogy örülnének az ingyenreklámnak mint Kazahsztán! Hálátlan népség!!
Az új-zélandi parlament elítélte az Argót: "A filmben az új-zélandi diplomaták nem segítenek az amerikaiaknak. Pedig segítettek." – Na, érik az Irán-Új Zéland-tengely…:DD
Készül a Trainspotting folytatása: "Danny Boyle több helyen is nyilatkozta az elmúlt napokban, hogy komolyan tervezi a Trainspotting folytatását."KÖNYÖRGÖM, NE! Pont a minap láttuk mi lett a rendezőből, legalább a szereplőkről hadd maradjon némi illúzió a régi rajongókban!
Kidman és Pitt is kevés a magyaroknak: "Néha a legnagyobb sztárok legextrémebb vállalásai sem jutnak el a mozikba." – Még szerencse, jut elég mocsok így is nekünk, és még csak moziba se kell menni érte:
C:c 18+ A Csajokban már mellre verik: "Az HBO sorozata megint merészet húzott:
mellre így még nem ejakuláltak kábelen sem."
– Dehogynem, csak a pornócsatornán, és jobb kinézetű nőkre (de ha kérdezik, nem tőlem hallottátok). Mindegy, nyilván erre is szükség volt főműsoridőben, de nem baj, tíz év múlva majd a mostani rajongói fognak sopánkodni hogyha esti mese helyett is csak análsekszet fog adni minden csatorna. Nap kommentje:

KAné 2013.03.12. 20:48:44
Nemááá! A CSAJOKBAN már mellre verik?
Ha-ha-ha-ha!!

Van köztetek, aki konkrétan látta, hogy valaki tényleg oda verte?! Az ott TÉNYLEG sperma?

Remélem, Ti mindnyájan láttok majd 1 TVs, spermás mellen kívül, egy IGAZI atomfelhőt is, testközelből, az életetek során. Az lesz majd az igazi szám.
Persze én is ott akarok lenni, hogy lássam a tekinteteteket, és jót derüljek, még az utolsó pillanatokban is.
A posztírónak, a hazug, szenzáció - vagy öntömjén - éhes kis kreténnek azt kívánom, hogy még az előbb említett, boldog pillanatot se érje meg.
Népbutító, felesleges, kis alja-köcsög, aki ilyennel foglalkozik.
Ráverték egy mellre a sorozatban?! Nahát, milyen érdekes dolgok vannak ebben az életben!
Ha-ha-ha-ha!!!!!!!


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 14.:
SHARPE’S ISLAND


Nem jönnek az oroszok.
Szabadság, elvtárs!

Előre szólok hogy ma kevés lesz az, ami, így kénytelen leszek kipótolni hírekkel.

Ajánlott:
Kilenckor a Film Mánián múlt heti ismerősünk Sharpe lesz Életveszélyben, nem a maga jóvoltából, hanem egy újabb küldetés miatt, amire csak félgőzzel tud koncentrálni, mert ereje nagyobb részét egy renitens brit zászlóalj megfegyelmezésével kell töltenie. Valahol vicces, hogy pont akkor forgatják ezeket amikor Anglia erkölcsileg-katonailag a legmélyebben van, de hát ők legalább élhetnek az emlékeikből! Negyed tizenegykor hidegháborús vígjáték az MGM-en ami annyival "bátrabb" mint a nyocvanas évekbeli hasonló dobások, hogy abban a korszakban is készült, viszont annyival gyengébb náluk, hogy max. 1-2 (akkori) híresség felbukkanása menti. A Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok!-ban még a címe a legjobb, de persze mi magyarok ebben is megelőztük Amerikát, bár nálunk csak a spájzban voltak, és tengeralattjáró nélkül, bár azzal nálunk is úgy felforgatták volna köznyugalmat mint a filmbeli nyaralótelepülésen.

Kis hírek a nagyvilágból:
Fico jónak látja a magyar-szlovák viszonyt – Jaja, ahogy nyilván Malina Hedvig is és mindenki más is akit megvertek, mert magyarul beszélt… - "Csak valakit a zavar a nyugalom, és próbál belekötni mindenbe, fejtegette a szlovák kormányfő." – Na legalább mostmár tudjuk, ki írja a detahóblogot az indexen, és miért kerül ki mindig címlapra :DD
Felhők jönnek Magyarországra: "Csak egy tónyi, igaz, nagy tónyi országrész marad szárazon. A jövő héten havazás és fagy várható." – Remélem fizettek azért hogy bejöttek az országba!!4
8 éves fiú vett el 61 éves nőt Dél-Afrikában: "3 bizarr esküvő: egy pedofil-felhangokkal, egy hülye jelmezekkel, egy ikrekkel. Fotókkal, videókkal!" – Na, már nincs is annyira messze a Csajok-sorozat kapcsán felvázolt szép új világ. Ilyenkor hol vannak a feminácik, a jogvédők meg a többiek?!
Tina Turner 73 évesen Vogue-címlapon – SUNÁZNÁM, már csak a régi szép emlékek miatt is. És ez más mint a felette levő hír, mert mindketten nagykorúak vagyunk (sőt, Tina egyenesen dédnagymama).
Felgyújtotta magát egy férfi Tuniszban: "Az engedély nélküli árus életben maradt. A munkanélküliségre akarta felhívni a figyelmet." – Hé-ooo, politikusok! MEGÖLTÉTEK A JÖVŐNKET!!!
14 mp után mindketten feküdtek: "Az amatőr ketrecharcosok egyszerre ütötték ki egymást, győztest sem tudtak hirdetni." – Ez igen, így kell ezt csinálni! Döntetlen, de senkinek egy szava nem lehet!
Cc: BK: két szereplőtől is elbúcsúzhatunk: "Két alapember is távozik a sorozatból a napokban." KEVÉS.
Rec': 18+ Brutális videó Romániából: "Nyers szex, véres szülés és tragikus végű önfojtogatós maszturbáció a Foals új klipjében." – …és business as usual at the Recorder blog. Nem baj, megy ez is a válogatásba…
Cipő nélkül is folytatná a Republic: "Menedzsere szerint az együttes az énekese halála után sem áll le." – Hát nem tudom…gyerekkorom egyik meghatározó élménye voltak az első lemezzel. Egyszer játszottak az INXS előtt is. Furcsa és szomorú párhuzam hogy ők is folytatni akarják és sok sikert nekik, de Cipő nélkül nem lesz ugyanaz - ahogy Hutchence nélkül sincs INXS és Freddie Mercury nélkül sincs Queen. R.I.P., Cipő :((((
A helyesírás csak a gyerekeknek fáj – NEM, CSAK ANNAK AKI LUSTA MEGTANULNI AZ ANYANYELVÉT!"A magyar helyesírási szabályok bonyolultak és elavultak, és ez így marad majd az évek óta készülő új szabályzatban is. Bár sok nyelvész évek óta vár arra, hogy a bonyolult és elavult szabályokat használhatóbbakra cseréljék, az akadémia nem mer reformálni. A hagyományok erősebbek, mint a józan ész, ráadásul pénz sincs azokra a kutatásokra, amelyekre szükség lenne az új szabályokhoz."MAGYARUL: hozzá akarják butítani a mai net-generációhoz Kazinczy és a többiek szellemét. Pár év és nálunk se lesz ékezet… Év kommentje-candidate:

Loller Géza 2013.03.13. 09:29
Az Internet legerősebb, témabeli hatása, hogy az utóbbi tíz-tizenöt évben azok is megszólalhatnak írásban, azok írásai is "olvasmánnyá", mintává válhatnak számos más ember számára, akik egyébként - helyesen - a büdös életben nem juthattak volna ilyen lehetőséghez.

Az Internet előtti időkben valamennyi, írott sajtóterméket, legyen az napilap, folyóirat, könyv, bármi, erre hivatott emberek korrektúrázták és lektorálták; bármi, ami írásban megjelenhetett, legalább helyesírási szempontból igényesnek volt mondható, azaz írásban csak a helyes mintákat "örökítették tovább". Ma?... Blogok, fórumok, gyakran hivatalos, online sajtótermékek is? Semmi más, csak az igénytelenség. Ez terjed tovább, ez reprodukálja magát. És mi valójában ezért gondolkozunk azon, hogy lehet, hogy a helyesírási séma "rossz"- és egyszerűsíteni kellene. Szerintem nem rossz. Az igénytelenség az.

Mára ennyi, viszlát szombaton, holnap nemzeti ünnep, tegyétek ki a kokárdát, de kerüljétek az összes párt-megemlékezést!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés