2013. 04. 22.
Szakócák a pácban (ápr. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, ÁPRILIS 22.:
GYILKOSLATOK UTÁNA

Ki pisált a teámba?!
Talán érdemes:
A ma estét a zűrös ügyek és a halott nők fogják uralni. Fordítsunk a sorrenden és kezdjük a Cinemax 2-vel, ahol egy váratlanul kirobbant csetepaté borítja fel a Párizsi éjszakák status quo-ját, és persze senki se tudja ki kire lő és miért, a főhős rendőr is csak élve szeretné megúszni, de ehhez el kéne igazodni a lefizetett kollégák és a csak szimplán bűnözők között. Francia rémes, kezdik nyolckor. A ma esti első halott nő ugyanabban az időben a sima Cinemaxon leadott Kéjlakban tűnik fel, amit öt haver oszt meg egymással és az alkalmi partnereikkel, feleségeik tudtán kívül. Most azonban hosszú nyomozás vár rájuk is hogy a rend őrei kitalálják hogy ötük közül melyik gerjed a hullákra – vagy ha nem valaki közülük hagyta ott, akkor mégis ki akarhatta velük elvitetni a balhét.

Ajánlott:
Tagadhatatlan hogy Sir Sean Connery-nek jól áll a titokfejtés, akár kolostorban, akár a távoli Japánban teszi, és a Gyilkos nap esetében ez utóbbiról van szó. A Michael Crichton sztorijából készült film félúton van a(z eredetiben explicit megjelenő) japánellenesség, egy Nagyítás-szerű művészfilm (nem véletlenül utalgatnak rá) és egy standard krimi között. Connery mint a sárgák nagy szakértője segíti két még aktív nyomozó (Wesley Snipes és Harvey Keitel) munkáját, akik egy rosszul sikerült buli végeredményét, az egyik résztvevő (konzum?) csaj halálát szeretnék felderíteni, azonban egy amúgy is zárt kultúrában ez igen nehéz, és csak egyre nehezebb lesz az idő múlásával és a japcsik egyre határozottabb visszautasításaival, majd direkt akcióival szemben. Kezdés háromnegyed kilenckor a Film+-on.

Kis hírek a nagyvilágból:
Cameron Diaz házipornót fog forgatni:
"A Rossz tanár stábjával készíti el a Sex Tape című filmet, Reese Witherspoont váltja a főszerepben." - …vagyis visszatér a gyökereihez ő is. Remélem most már nem csak S/M szoftpornót fog vállalni, hanem extrémebb eseteket is…
Csak a lányok élveznek elMAGYARUL: továbbra is csak mindenki más élvez el rajtuk kívül. Komolyan, mi ez a mostani női orgazmus-kultusz? – "Ha a Q - Érzékek birodalmát megtisztítanák a lilaködös részektől, és a hímsoviniszta máztól, egészen kiváló pornófilm lehetne." – …viszont akkor már maradjunk az egészen kiváló pornófilmeknél, azokban nincs lila köd, se mázolt hímsovinizmus (minek festeni, ott a valódi), és a legfontosabb: nincs történetük sem. Nap kommentje:

Reszet Elek 2013.04.22. 12:24
A film néhány valóban érzéki jeleneten kívül nem sok értékkel bír, mindenesetre a cikk olvastán sikerült összehúznom a szemöldököm.

patriarchális társadalom, hímsoviniszta, "megerőszakolását támogató sztereotípiákat", nőellenes, női test tárgyiasítása...

A cikk írója sikeresen alkalmazza a feminista sztereotípiákat. Meglepő, hogy férfi nevén jelenik meg. Vagy csak az agymosás tart előrébb minálunk is, mint gondoltam.


Legyen még Critical Mass!: "A várost körbefogó biciklisek követelték, hogy jövőre is legyen felvonulás. A szervezők elsírták magukat." – Sírni fogok én is, ha még egyet végig kell szenvednem ebből a pedálos sáskajárásból.
Nesze: Egy rátermett kínai riporternő: "Egy kínai riporternő a saját lagziját hagyta ott minap, mert helyzet volt."IDE VEZET A FEMINIZMUS. És ami még rosszabb, ezt lehozzák egy divatblogon mint pozitíyv példát! A férj helyében én hagynám a francba a csajt.
Film miatt akart a vadonban élni, eltűnt – …és ide vezet, ha mindenféle művészfilmeket követünk, legyenek bár valós alappal megáldva. Sean "fullba nyomós" Penn sokat várt amíg leforgathatta az Út a vadonba című ürességet, ami egy, a civilizációból kiszakadó srác története, aki komolyabb felkészülés és térkép (!!!) nélkül vágott neki Alaszkának. Most lett egy követője, aki dacára annak hogy megnézte a filmet (és gondolom az alapul szolgáló könyvet is olvasta), elfelejtette, hogyan is végződött ez a kis kaland. Persze ha az volt a célja hogy még egy ember értelmetlenül, önző módon meghaljon / eltűnjön a semmiben, akkor végülis sikerrel járt.


KEDD, ÁPRILIS 23.:
NEÓN A HÚS, NEÓN A BIBLIA...

...huss, neon.
Ajánlott:
Negyed tízkor egy nézhető romantikus dráma a Duna TV-n. Azok akik utálták a Bridget Jones-okat és a bennük szereplő Renée Zellweger-t, azok most kárpótolva lesznek az összes szingliskedésért. Ha csak annyi történne hogy a férjében csalódott családanya új pasit keres magának (aki nem mellesleg két gyerekének is apja lehetne), már az is elég volna a mennybemenetelhez, de ha hozzátesszük hogy mindezt a 66-os úton, egy vintage amerikai kocsiban teszi, akkor azt kell mondjam hogy ezt nekem is látnom kell. Az is nagy pozitívum hogy szájbaráság nélkül mondják el nekünk hogy bizony a mesebeli herceg / nő az esetek nagy százalékában nincs ott az út végén, és közben az őt kereső vonzereje is folyamatosan csökken, az évek számával egyenes arányban. Az Egyetlenemnél még a magyar címbe se tudok belekötni, ánglisul is valami ilyesmi volt a neve, hát nem tehettek az alkotók arról hogy egy i betű választja el őket egy elég vegyes magyar filmtől és könyvtől (ami persze ugyanolyan tünete volt a korának, mint a Bridget Jones). Utána 22:40-kor hasonló mű a FEM3-on, csak férfival (Joaquin Phoenix) a középpontban, aki épp most van túl egy rosszul sikerült szerelmen és az azt követő öngyilkossági kísérleten. Emberünk épp csak összeszedné magát, de egyből két nőt is az útjába sodor a szél, az egyik az a tipikus férfisorsrontó, aki mindig a balhés fiúkra bukik hogy a jóbarátok vállán sírja ki magát, a másik a normális, akivel talán ő is kevesebbet gondolna a halálra. Mint a népdalban: két út és Két szerető áll előtte, és csak a hülye gondolkozik azon hogy mi is lenne ilyenkor a jó választás.  Az anyát játszó Isabella Rossellini és a Tágra zárt szemekből már ismert Vinessa Shaw miatt mindenképp érdemes bepróbálkozni vele. Háromnegyed tizenegykor spanyol éjszakák a Cinemaxon: a Neon hús tipikusan az amit akár szociodrámaként is le lehetett volna forgatni, azonban a spanyol humor a legabszurdabb oldalát látta meg a megélhetési bűnbözés ördögi köreinek. Adott egy fiatalkorú bűnöző, aki frissen szabadult, régen kurvaként dolgozó anyjának szeretné biztosítani a megélhetést egy visszafogott kuplerájjal, amit nagy nehezen gründolt össze. Azonban a rég nem látott anya agyérelmeszesedésben szenved, nem csak nem értékeli a meglepetést, de az ajándékozót sem ismeri fel. Ekkor azonban nem lehet visszatáncolni: ha egy üzket beindul, akkor beindul – és jön a konkurrencia is, hogy letörje az ifjonti lelkesedést. Mondom, minden adott hozá hogy egy tarrbélás-flígaufos-mundrucós érvágósdi legyen belőle, és mégsem az.

Kis hírek a nagyvilágból:
Agyonverték a tinik a hajléktalant: "Kerékpározás közben holttestet találtak. A férfit előző este ők ütlegelték faágakkal, elemlámpával." – Basszus, az egész ország olyan lesz lassan mint egy elbaszott Mechanikus Narancs-jelenet :SSS
Kate Moss smink nélkül, táskás szemmel dohányzott: "Londoni sétája közben fotózták le a modellt, akinek szeme helyén csak két csík volt." – Nem sunáznám. Sőt, húsz évvel ezelőtt se sunáztam volna.
Hihetetlen, de Jennifer Garner 41 éves: "Több gyereket már nem akar Ben Affleck felesége, aki 32-nek se néz ki."RESPECT, és SUNÁZNÁM.
Jennifer Tilly melle majdnem kibuggyantSUNÁZNÁM akkor őt is! – "A színésznő furcsa hangjáról és óriási melleiről híresült el, utóbbiakra 55 évesen is büszke lehet." – Na, a végén még a Velvet is kénytelen lesz kimondani, hogy harminc felett is van élet, akárhogy is nyomatják az egyre fiatalabbakat:
C:c Cukik a Tv2 gyerekmunkásai: "És még igazi tehetségek is feltűnnek a Megasztár kölyökváltozatában."MAGYARUL: a gyerekek szexualizálása, médiába és felnőttszerepekre kényszerítése tovább folytatódik. Milyen "tehetség", basszus, egy kisgyerek hangja teljesen megváltozik a kamaszkorral! Nap kommentje:

crazyfish 2013.04.22. 13:20:49
Mint a gyerek szépségversenyek, ez is a torzult lelkű felnőttek önmegvalósítása....

Aztán ilyenekből lesznek a sorozatgyilkosok, meg a drogosok, csillogás, flitter, aztán, Kőbánya-Kispest végállomás...
A felnőttek se tudják feldolgozni a hirtelen jött "sikert" nem még hogy a gyerekek...




SZERDA, ÁPRILIS 24.:
GYÖNGYÖK ÉS GÖRÖNGYÖK

A baloldalit sunáznám.
Állatira ajánlott, detényleg:
Fél tíztől a török történelemhamisítás újabb epizódja a retekklubbon: én mind a mai napig nem tudtam, hogy Lajos királyunk egy beépített háremhölggyel akarta megöletni Szulejmánt, dehát mire jók a sorozatok ha nem arra hogy átírják velük mindazt amit az iskolában tanultunk, nemigaz? Végülis lehet hogy a mi történelmünk a hazugság és nem ez a csodás széria az, hát a tévében csak nem vetítenek hazugságokat :)

Talán érdemes:
Nyolc óra, HBO2: újabb gyanús eredetű hulla, ezúttal rendőré, egy oknyomozó tévéscsaj mellett, egy zűrös hajnalon - persze felszakadozik az emlékekről a Füstfüggöny és kiderül hogy egy régi oknyomozásáért kapta a LÓFEJET halott rendőrt az ágyába. Nincs más hátra mint egy újabb leleplezősdi a korrupció bugyrain keresztül, az alsóbb szinteken át egész a legfelsőkig…és mivel Jaime Pressly alakítja a tévést, ezért esetleg érdemes próbálkozni vele.

Kiemelten ajánlott:
Negyed tízkor újabb darab a hrabali életműből a Duna TV-n. A Gyöngyök a mélyben nem tudom volt-e már, de mivel akárhányszor beteszem az ajánlottak közé. Ez akár korának Négy szobája is lehetne, csak itt emberi és európai az összes kis történet amiből felépül ez a bő másfél órás remekmű. Öt novella, öt rendező: Věra Chytilová (hölgyeké az elsőbbség!), Jirí Menzel, Jaromil Jires, Jan Nemec, Evald Schorm.

Kis hírek a nagyvilágból:
Gáspár Laci elhagyta az országot: "Állítja: nem terjesztett drogot, most pedig pihen." – Hát igen, az igaztalan vádaskodást ki kell pihenni, minél messze ettől a szélsőséges országtól…nem akar esetleg közös lemezt gerendás péterrel? :DDD
A GM-élelmiszer rákot okoz és pont: "A Kísérleti egerek vagyunk? című film tojik az ellenérvekre. Persze ettől még lehet igaza." – Hát persze hogy a cikkíró érzi jól és ez csak a szokásos ökohippi aggódás, mert semmi sem ártalmatlanabb mint a mesterséges ételek, itt van rá a példa:
14 év után is ugyanúgy néz ki a hamburger: "A utah-i férfi két évre a kabátjában felejtette a burgert, utána megtartotta, hogy megnézze, hátha megromlik. De nem, csak az uborka tűnt el belőle." – Hát igen, nyilván ez is a természetes alapanyagoknak köszönhető. Most jöjjön valaki azzal hogy a gyorsétel egészségtelen! Hát pont ilyenkor látszik hogy ez az igazi nagy tápértékű tartóskaja!!!44 négy
Nem fog többé piálni a Disney Vasembere: "Az aggódó szülők nyomására a stúdió kiherélte az eredeti Marvel-képregények alkoholista Starkját." – Esküszöm ezek a liberálisok nem nyugszanak amíg minden örömünket el nem veszik. Menekülj Vasember, jönnek a VASGYŰJTŐK polkorrektek!!!
Musicpress: Iggy Pop készen áll a halálra: "Negyven év után új Iggy And The Stooges-album készült Ready To Die címmel." – Ezzel csak az a baj kedves Déri Zsolt, hogy annyira nem telt el negyven év a két lemez közt, hogy nálunk is turnéztak mielőtt az ezelőtti megjelent volna. Mondjuk nem lep meg hogy nem emlékszel, te már húsz éve is temetni akartad az Iguanát!!!
Nerd: Nagycicis hercegnőt a Star Warsba: "Feszül az ágaskodó mellbimbójú Kelly Brookon az aranybikini. Kimentenéd a Halálcsillagból?" – KELLY BROOK??? Kimenteném, mi az hogy, nagyonis, sőt, a sötét oldalra is átállnék érte…
Láttam már a próbafülkét, engem akkor nem raboltak el: "Lenyírt hajú vagy elkábított nőkről és titokzatos kínai próbafülkékről beszélnek az emberek Szolnok környékén. A térségben az elmúlt hónapokban több embernek is nyoma veszett, a helyiek szerint szervkereskedők rabolhatták el őket. A rendőrség ugyan többször is cáfolta már a híreszteléseket, és a helyiek is azt mondják, hogy a fele sem igaz az egésznek, a kínai boltokban mégis találtunk olyan vásárlót, aki fél egyedül bemenni egy próbafülkébe." –Akár urban legend, akár nem, engem nem érint mert nem élek Szolnokon és nem vásárolok kínainál… Nap kommentje:

Kag 2013.04.22. 14:45
Ez lenni gyalazatos meghamimisitása téneknek. Kinai kereszkedő nem rabol senki. Kinai kereskedő arul olcó ruha harom után engedmény. Mi nem szervkeresked, mi boltunkban senki sem tünni elfele.

Ki Ku Kag
ruhakereskedés és hagyományos kinai ételek kifőzde
Szolnoknak területén ingyen házhoszszallitás
Hétvégén húsocska árengedmény


Fs: Kim Dzsongun Van Damme-ra gyúr: "A harcias diktátor isteníti az akciósztárt, és rá szeretne hasonlítani - testileg." – Ahhoz még jó sok fánkot kéne ennie…vagy inkább nem :DDDD




CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 25.:
A BÉKÁT NEM HATJA MEG...

...ha fegyvert frogs rá
ja.
A mai ajánló minimális lesz, de legalább sürgősségi mint a betegellátás mivel sikeresen bealudtam a sör mellett, nem baj, majd hétvégén bepótoljuk ^^

Talán érdemes
Tízkor a természet visszavág mindenért: aki azt hitte hogy csak madarak és mutáns cápák képesek pokollá tenni az életünket, az nagyot téved! Az MGM-en egy békés szigeten mutáns Békák támadnak egy ottani gazdag földtulajdonosra és belterjes családjára, amikor megelégelik a környezetpusztítást. Szimbolikus és nagyon jó öko-horror, nyilván nem véletlen hogy a tulaj születésnapja július 4-én (gy.k. a függetlenség napján) van, ahogy az sem hogy pont ezen a jeles alkalmon támadják meg a brekik. Fél tizenegy előtt öt perccel folytatódik a Rolling Stones története, seksz, drog és only rock and roll, but I like it. Fény derül arra Keith Richards sebezhetetelenségére és Ronnie Wood majdnem lerohadó orrára. Ofkorsz hogy az HBO-n megy…

Kis hírek a nagyvilágból:
Így nézne ki egy házibarkács Superman-film: "Zack Snyder nyári blockbusterje persze nem így fog kezdődni, pedig nem bánnánk." - ...és az a durva, hogy ezek a barkácsfilmek mind jobbak mint az eredeti!
18+ Feltörték a gépét: tangában rúdtáncol az Adj gázt! volt jobbikos főszervezője: "Jeszenszky elismerte, ő van a képeken. Állítása szerint egy hölgynek akart meglepetést okozni." - Nem sikerült, mert csak az internetezőknek okozott nyolc napon túl gyógyuló meglepetést :SSS
Náci volt az Ace of Base egyik tagja - Sose szerettem a zenéjét, és bár a mai napig Martensban járok, azt kell mondjam, a régi muzsikái se jobbak. Nem is tudom miért gondoltam hogy aki geil popot csinál az pont skinheadnek lesz jó...
Tömegesen hagyják el Spanyolországot a bevándorlók: "Százezrekkel csökkent a népességszám." – Kimennek a bevándorlók? Akkor most már akár én is odamehetek :DDD




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés