2013. 05. 20.
Sokadjára sem pünkösdi királyság! (máj. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁJUS 20.:
A PASAS LESZÁLLT...

...a magas lóról.
Talán érdemes:
Negyed kilenckor újabb történelemóra az M1-en, az aktuális trendekhez (római birodalom, etc.) igazodva, a provinciák széléről. Itt húzódik Hadrianus fala, melyen túl az Ismeretlen tanyázik és légiószámra nyeli el a hódítókat, és ide húzódik vissza harctéri sebesüléseit kiheverni egy ifjú katona, akinek apja is errefelé tűnt el, és itt akad a nyomára, egy Sasfigura képében, mely alatt a légiója menetelt, míg el nem tűnt. Kutatásában társa egy szigetországbeli rabszolga akinek megkímélte az életét, és akivel a keresés előrehaladtával félre kell tenniük az ellenérzéseket, mert egy olyan harcossal találják szemben magukat aki ellen csak összefogással győzhetnek – és mindeközben még az apa rejtélye is megoldódik. A most futó sorozatoknál komolyabb, viszont nem annyira elgondolkodtató mint a szintén megidézett Kedves ellenségem – vagyis pont fogyasztható egy ilyen ünnepnapi lazuláshoz. Aki esetleg még ilyenkor is komolykodni akar, az is megteheti ugyanitt: a légió elvonulása után 23:25-kor a terepet átveszi az Alzheimer-kór, melynek "köszönhetően" az ember Egyre távolabb kerül az emlékeitől. Ez történik egy hosszú ideje házas idős párral is, egészen pontosan az asszonnyal, aki a súlyosbodó tünetek miatt enged a férj unszolásának és bejelentkezik a kórházba – azonban a beilleszkedési időszak alatt törlődik emlékezetéből az elmúlt négy évtizednyi házasság. Nehéz kérdések sora vár a boldogtalan férfira, akinek a nő emlékei mellett az érzelmeit is fell kell idéznie, hogy a bent megismert új párja mellet labdába rúghasson. Megható öregkor-dráma, avagy mi is leszünk szenilisek. És akkor legyen egy kis zene is a végére: fél tizenkettőkor biztonsági (= közönségbarát) jazz a Duna World-ön egy igazán világhírű magyar énekesnővel, aki ki is lehetne más mint Harcsa Veronika.

Kis hírek a nagyvilágból:
Dubai sejk lesz Széles első vevője: "Háromcsillagos szállóban fogadta Zalacsányban. Ott volt az angol golfcsatorna egyik tulajdonosa is."ÉDES FASZOM. Ha a polgár nem megy Dubaihoz, Dubai jön a polgárhoz. Még a végén tényleg újra arab fennhatóság alá kerülünk, annál pedig aztán tényleg nincs szarabb:
Moszad-ügynököt akasztottak fel Iránban: "Kivégeztek egy másik férfit is, aki a teheráni főügyészség szerint a CIA beépített embere volt." – Ez a jó arrafelé: csak rámondják valakire hogy MALOMTULAJDONOS KULÁK Moszad,-vagy CIA-ügynök, és már viszik is akasztani az ordibáló csürhe legnagyobb örömére.
Eva Longoria seggig kivágott ruhában guggolt mélyre – Seggig kivágott ruha? LESZAROM.
Lövöldözés miatt pánik tört ki Cannes-ban: "Egy férfi két lövést adott le a Canal+ színpadának közelében, a csatorna élőben adta." – Úgy látszik ez az idő kedvez a PARTY HARD!!!-nak, és nemcsak arrafelé:
Sisak nélkül motorozó tinik karamboloztak: "Két fiú ütközött frontálisan Ómassán, kórházba kerültek. Nincs jogosítványuk, se biztosításuk." – A többségi, szabálybetartó és törvénytisztelő társadalom felelőssége természetesen megkerülhetetlen. Ez a motor amúgy mintha a mai hírek állandó szereplője volna:
Csajozni indult a motoros, megkéselték: "Szerelmi ügy miatt kezdett vitázni két borsodi férfi. A kést rántó később beismerő vallomást tett."
Kaszával öltek meg egy motorost: "Egy 65 éves férfi a helvéciai háza előtt, szóváltás nélkül gyilkolta meg az arra járó régi ismerősét."
Nő miatt fejelt, vasvillával kergetőzött: "Kétszer is kihívták a rendőröket Sárkeresztúron, megakadályozni a pünkösdi tömegverekedést." – Komolyan, mi van ilyenkor az emberekkel? Karácsony, húsvét, májusegy, pünkösd...ezeknek minden ünnepen egymásnak kell esniük? Miért nem tudnak békében iszogatni mint például én teszem? EGÉSSÉG!


KEDD, MÁJUS 21.:
IZOMBAN HALÁLOSABB

Hé pórnép, itt lesz a lovas gyorsulási verseny?
Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
TV2, 21:40: Egy bolond százat csinál – Csak azért hogy betehessek egy kommentet:

Tibag05 | Válasz | Előzmény (juventino) márc. 29. 17:57 | 194/194
Újra leírom: LATYI, KABOS, GÓZON, CSORTOS, GOMBASZÖGI, VASZARI, ÉS A TÖBBIEK NYOMÁBA SEM LÉPHETNEK SOHA!!
EZT A FAJTA FILMET KÁR VOLT ÁTÜLTETNI!! Ma ugyanaz nem megy nekünk!
ÚGY VOLT TÜNEMÉNYES AHOGY VOLT!


Talán érdemes:
Csak egy szónyi különbség az angol címben (The Man in the Moon) Jim Carrey Kaufman-filmjétől, de a filmbeli eltéréseket zongorázni lehetne. A Holdember romantikus tinédzserfilm az első szerelemről, aminek tárgya a főhősnőnél pont ugyanaz mint a nővérénél, vagyis a testvérek egymás ellen fordulnak majd kénytelenek kibékülni. Az ügyes indítás után egy kicsit sablonos lesz, ennek ellenére korrekt darab, plusz kis érdekesség hogy ez volt Reese Witherspoon első filmszerepe, és bár most inkább a botrányairól hallunk mint az új szerepeiről, azért még ne írjuk le. Kezdés nyolckor az MGM-en.
FEM3, 22:10: Se kép, se hang – Almodóvar lassan feléli a tehetségét, de sebaj, jön az utánpótlás Mexikóból Carlos Sama képében, akinek ez egy tízéves filmje, de még így is a spanyol mester legjobb pillanatait idézi fel úgy különc karaktereivel mint azok egymásbafonódó történeteivel, melyek közös pontja mi lehetne más mint a szerelem és egyéb nyalánkságok. A szervkereskedő ápolónő, a héjanászban élő párocska és az ezobarátnőtől rövid kalandokba menekülő tévés útjai találkoznak, mi pedig jól fogunk szórakozni.

Ajánlott:
Kilenckor egy korai Arnold Schwarzenegger-film a Film+2-őn, ami igazából inkább kuriózum mint filmtörténeti érték, mert hiába a mitológiai téma, ha kortárs környezetbe helyezik. Az amerikai farkasemberek Londonba mennek, a görög hősök meg Amerikába, így történhet meg hogy Herkules New Yorkban kénytelen megállni a helyét: nem elég hogy ruházatával-viselkedésével kilóg a környezetből, de még az égi rokonok-ismerősök is utánanyúlnak.

Kis hírek a nagyvilágból:
Libertarian: A kisember: "Mai írásunk tárgyával vélhetőleg már mindenki találkozott; a kisemberek köztünk élnek. A kisember buta."Nap kommentje:

Nyrségi Trolls 2013.05.21. 07:33:01
Sejthetted, hogy már az első két mondattal sem zárnak szívedbe az olvasók között már csak statisztikailag is számosan előforduló kisemberek.
Tehát röviden: a kurva anyádat. Remélem elég kisemberes voltam.


Az Obama-fanokat nem érdekli a botrány: "Az amerikaiak több mint fele szerint az adóhivatal elnöke saját ötletből figyeltette a jobboldalt."HÁT PERSZE. Amerikát az se ébresztené fel a Csipkerózsika-álomból ha a fél országot FEMA-táborokba zárnák, csipet ültetnének a bőrük alá és utána mesterségesen kitenyésztett vírusokkal kísérleteznének rajtuk.
Megkéselte apját egy részeg 13 éves fiú: "A barcsi férfi túlélte, a fiút is csak tanúként hallgatták ki, mert gyermekkorú." – Így is kell, ez csak egy kis gyerekcsíny volt. De mi az hogy beidézik tanúként? És főleg, Kossuth-díjat már nem is kap?!
Halott egerek tértek vissza az űrből: "Egy orosz kísérletében egy hónapra állítottak Föld körüli pályára kísérleti állatokat egy űrkapszulában." – Na, még pár év, és Lajka is visszatér közénk…
Betiltotta a melleket egy fideszes képviselő: "A pucérkodás és a gyomorrák erkölcstelen témák pünkösdkor, így elmarad a Pincegaléria kiállítása." - OK, a kiállítás tényleg szar, de a melleket ne tiltsák már be egy kortársművész miatt!!!! Hát így is fogy a magyar!
Ezentúl nem sör a citromos sör: "Ha utólag adalékanyagot adnak hozzá. Jön a sörmix." - Jobb ha egy szakértőtől tudjátok: a citromos sör eddig se számított sörnek jobb helyeken. Továbbmegyek: jobb helyeken se ilyen gyümölcslevet, se alkoholmentes sört nem lehet kapni. Pont ezért ezek a jobb helyek! EGÉSSÉG ma is!


SZERDA, MÁJUS 22.:
WOOTLOOSE

Hogy néz ki Denzel Washington?
Talán érdemes:
HBO Comedy, 20:25: Woo
– Egy öntudatos végzetasszonya fekete nő és egy tipikus fekete férfi balul sikerült randevúja a nagyvárosi éjszakában, Woody (Allen) in the hoodie. Ez eddig jó is lenne, azonban tudjuk hogy baj van ha egy filmben a mellékszereplő, polkorrektségből berakott transzvesztita jobban néz ki mint az elvileg önálló, felvilágosult, "vagány" nőnek eladott, de már az első percekben kurvásra igazított főhősnő (Jada Pinkett, aki most már Smith is). Meg onnan, ha az eredeti cél (toleranciára nevelés, női jogok, miegymás) helyett idővel átváltanak ugyanarra a szexista, enyhén homofób vonalra amiből amúgyis van vagy ezer hasonló. Egyszernézősnek jó, valahol a mélyén el van temetve egy másik, kicsit jobb film. Lesz még egy fekete tematika fél tízkor a Viasat3-on, ezúttal tényleg egyenesen a gettóból: itt él a helyi drogügyeket felgöngyölítő rendőr, aki zöldfülű fehér kollégáját viszi körbe a problémás kerületen egy kis Kiképzésre. A gond csak az hogy aki a disznók közé keveredik, maga is sáros lesz, és aki az alvilág eszközeivel harcol az alvilág ellen, az egy idő itán nem csak büntetni jár át a másik oldalra. Denzel Washington élete egyik legjobb alakítását nyújtja, és még a sikerei csúcsán levő Snoop Dogg és Dr. Dre is feltűnik.

Ajánlott:
Fél kilenc előtt öt perccel feltárt, de elszámolatlan múltunk egy darabja a Duna World-ön, természetesen az ügynöktémáról, ami az egyházakat se kerülte el, sőt az Egyetlen Igaz Egyházat, a római katolikust sem. OK, félre a hülyeséggel, jöjjenek a tények, a legutóbbi világháború után a kommunisták válogatott módszerekkel verték szét a hazánkban legrégebb óta jelenlevő vallást: a papokat-szerzeteseket üldözték, a hívőket enyhébb eszközökkel, de azért elég határozottan ijesztették el, hinni ugye csak Sztálin elvtársban lehetett (aki azóta már remélhetőleg a pokol legmélyebb bugyrában sül). Időbel ez a kapcsolat változott, először zsarolások-kínzások hatására, utána viszont már az egymás mellett élés jegyében is. Az hogy ma annyira rossz az RKE megítélése az a rákosista-kádári agymosás mellett annak is köszönhető hogy például a párttal való összefonódásokat nem vallották be. A Hitvallók és ügynökök talán változtat ezen valamicskét.

Kiemelten nem ajánlott:
HBO, 19:10: Footloose – Akik nem látták az eredetit, azok imádni fogják ezt a 2011-es feldolgozást, viszont nekem már az originál se tetszett, úgyhogy messzire kerülöm ezt is, és nektek is ezt ajánlom.

Kis hírek a nagyvilágból:
Travelo: Becsekkolásért arany iPad jár: "A dubaji Burdzs al-Arab kétmillió forintnál is többe kerülő táblagépet ad vendégeinek bejelentkezéskor."Tessék mondani, ebben már a megerőszakolás is benne van?
Külügyér: Zavargások Stockholmban – Na, még egy hír amit rövid ideig tartottak címlapon. Mondjuk érthető: "Bevándorló gyökerekkel rendelkező városrészben törtek ki zavargások a svéd fővárosban. A szegregáció lehet a valódi ok." – Az hát, a szegregáció, a "bevándorló gyökerekkel rendelkező városrészben". A szegregáció miatt kell felgyújtani az őslakosok autóit a bevándorló gyökereknek itt is meg Párizsban us, nem azért mert ők lusták dolgozni, de látják hogy más jobban él.
Depardieu szerelmet vallott Putyinnak: "A színészt különös érzés keríti hatalmába, ha látja az orosz elnököt. II. János Pál pápa, vagy Mitterrand francia köztársasági elnök jut eszébe." – Még szerencse hogy német nyelvterületről nem hozott példákat. Jól van, nem bántom, szenvedett eleget szegény és amúgyis az egyik kedvenc színészem, csak szomorú ilyeneket olvasni.
Lakása helyett bankba tört be egy ukrán: "Azt hitte a bankról, hogy a lakása, és a felesége nem engedi be, ezért betörte az ajtót. Részeg volt." – Milyen meglepő, csak egy részeg tud ennyire logikusan kombinálva összekötni a kellemest a hasznossal…
Receptre kellene felírni a sört?: "A sör megosztja az orvostársadalmat, itthon csak vesekőre ajánlják, a csehek szerint góygír." – Asszem a freudi elírások ellenére is kénytelen leszek átszokni az Origóra, ha ilyen jó híreket olvashatok. :)


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 23.:
ZSÁKMÁNY? ÁLLAT!

San Quentin, I hate every inch of you!
Talán érdemes:
Nem az első, de nem is az utolsó vallásos-zenés vígjátékot látjuk az HBO-n kilenckor az Örömzenében, ami a templomi kórusok versenyének izgalmas világában játszódik – pontosabban azt próbálja izgalmasabbá tenni Queen Latifah-val és Dolly Partonnal (!), illetve a kötelező szerelmi szállal (szerencsére nem közöttük), aminél azért érdekesebbnek ígérkezik az a döntéskényszer, hogy a kórus a járt utat elhagyja-e egy bátrabb és kísérletezőbb előadásért. Igazából azért van helye az ajánlóban mert még katolikusként is azt kell mondjam hogy többet járnék templomba hogyha ott is valami kemény zene szólna. Persze az is igaz hogy onnantól nem is lehetne templomnak nevezni a templomot ://

Ismétlés, de ajánlott:
Cinemax, 20:00: A stepfordi feleségek – Felemásan sikerült Ira Levin-feldolgozás, pedig az alapsztori van olyan borzongató mint a Brazíliai fiúk, bár itt nem nácik kísérleteznek a tökéletes gyerek létrehozásával, hanem a kertvárosi mennyország mögött húzódik meg egy sötét összeesküvés, ami minden ott élő nőt engedelmes házirabszolgává változtat. És persze ennek is van valós alapja… Utána kilenckor jön egy francia vígjáték a Film+2-őn, ami megmutatja, mennyire is el voltunk kényeztetve annak idején francia filmekkel – amin akkor a szájunkat húztuk az a mai siralmas felhozatalban sokadjára is érdekesebb. Így van ez most is: a Nagy zsákmány voltmár, ajánlottammár kategória, de hol láthatjuk egy filmben Eli Wallach-ot, Bourvil-t, David Nivent de főleg Belmondót? Hogy a NATO pénzét próbálják ellopni, az meg külön jópont, és hogy mindezt összekütik egy nemzetközi vonatúttal, csak még vonzóbbá teszi.

Párhuzamos hírek:
A romagyilkosságok három vádlottját örökre bezárná az ügyész: "A negyedrendű vádlottra határozott idejű szabadságvesztést kért 1,5 napos vádbeszédében." – …és pont amikor azt hinnéd hogy végre minden gyilkost egyenlő módon büntetnek, egyszercsak kiderül, hogy mégsem:
Újabb sorozatgyilkos mehet haza: "Az időseket megölő és kirabló banda negyedik tagja is hazatérhet Ároktőre - írja a Blikk." - KOSSUTH-DÍJAT MÁR NEM IS KAP?!
Elsüllyed a spanyolok új tengeralattjárója: "580 millió eurót költöttek el, mielőtt eszükbe jutott letesztelni, tud-e úszni az S–80-as. Nem tud."
37 milliárd dollár, de nem működik, mi az?: "Az amerikai haditengerészet multifunkciós hajója." – MUHAHA. Hogy a spanyolok mellélőnek, az OK, dehogy egy szuperhatalom is…hát hogy lesz ebből világmegmentős demokráciaelhozás? :DDD

Kis hírek a nagyvilágból:
18+ Eva Longoriából valami kilógott: "Előkerültek a cenzúrázatlan képek a villantásáról. Tamponzsinór, vagy ruhaszelet lehet az? Döntse el!" – Esküszöm a Rákóczi tér fénykorában nem volt ennyi villantás egy helyen. Persze az is lehet hogy  csak a belei lógtak ki neki is ^^
Jennifer Lopez mellét alig fedte valamiLESZAROM. Sok ilyen lesz még?
Sharon Stone mindenét kilógatta: "A színésznő fantasztikusan néz ki, végigsöpört Cannes-on, így minden más nő érdektelen lett." – Szerencsétlen asszony, kezdem még Madonnánál is jobban sajnálni. Két nő, aki nem élhet normális nőként, ötven-hatvan évesen is villant és játssza a férfifalót, és minimum az egyiküknek gyereke is van…
18+ Brutális leszámolás Londonban: "Vélhetően terroristák kaszaboltak a nyílt utcán. Összeült a kormány különleges bizottsága, a Cobra." – Mondhatnám azt hogy ezért is a szegregáció a hibás meg a többségi kirekesztő társadalom, de van ám tovább is. Ugye normális esetben a gyilkos elmenekül a helyszínről és kerüli a nyilvánosságot, ezzel szemben itt még nyilatkozatot is adott szépen, tagoltan, bele az arcunkba : "A mindenható Allahra esküszünk, hogy sosem hagyjuk abba a harcot ellenetek", mondta az egyik támadó. "Sajnáljuk, hogy nőknek is látnia kellett ezt, de a mi országunk asszonyai is ugyanennek szemtanúi. Ti, emberek, sosem lesztek biztonságban. Távolítsátok el a kormányotokat. Ők nem foglalkoznak veletek" - mondta a támadó egy járókelőnek rögtön a brutális gyilkosság után véres kezében a késekkel. Az egyelőre nem világos, hogy pontosan mire utalt a támadó ezekkel a szavakkal."ÉDES FASZOM! Méghogy "nem világos hogy mire utalt". Ha esetleg a kamerázó járókelőt is felkoncolta volna, akkor se lehetne világosabb. Kapcsolódó alhír:
Beszólt egy képviselő: "Ez az undorító esemény ugyanolyan, mint amiért mi fizetjük a szíriai lázadókat" – írja twitterén George Galloway, a brit politika fenegyereke. Azokra a videókra utalt, amiken nyugati pénzből felszerelt szír lázadók eszik meg egy kormánypárti katona szivét." – És igen, itt az eredménye az Arab Tavasz kirobbantásának: terjed a dolog, de nem úgy és nem azokban az országokban amelyekben szerették volna :SSS Jól elbaszták a kedvemet ezek a gyilkosok, megyek is vissza inni…:(((




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés