2013. 09. 09.
Futballábbal keltem fel a hajnalt (szept. 9-10-11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 9.:
A GOMBAFEJŐK FORRADALMA

Szállj el, sínbohóc.
Ismétlés, talán érdemes:
Nyolckor két héten belül a második Beatles-emlékfilm jön a Cinemaxra. A Kezdetek kezdetén a négy gombafejű még öt volt, hogy aztán Stuart Sutcliffe és Pete Best lelépjen, Ringo Starr meg be, és bár dobosi (meg általában zenészi) kvalitásairól megoszlottak a vélemények már akkor is, viszont arc volt, és ez volt a lényeg. Itt azonban Sutcliffe élete és a zenekarból való kiszállása a téma, meg az ahogyan az egész imázs összeáll – a védjeggyé vált hajviselet konkrétan a basszusgitáros Stuart barátnője ötletéből.

Talán érdemes:
Fél kilenc előtt öt perccel egy depresszív tinifilm az HBO2-őn, ami csak témáját tekintve tinédzseres, mert mondjuk a Tizenháromhoz közelebb áll mint a Pite-szériához. A Kismadarak hősnői egy szebb napokat látott amerikai kisvárost hagynak ott az angyalokról elnevezett bűnközpont és pár odavalósi utcagyerek kedvéért, és innentől kb. belőhető milyen vonalon is mozog Elgin James, aki nemcsak rendezte, de a sztoriért meg a zenéért is felel: kamaszdráma a köbön, húszon innen, tízen túl, kicsivel a tizenkettő egy tucat fölött. A testvércsatornán (HBO Comedy) Javier Cámara (barátoknak csak Rafi) bohóckodik negyed tíztől: a Pokolba a rusnyákkal! a "tipikusan olasz/spanyol" vígjátékok közé sorolható, bár egyéni (= egyéni problémákkal küzdő) karakterei teszik szerethetővé. A Nagy Kérdés természetesen az hogy a nem túl szép emberekre is vár-e a szerelem, én pedig az itt látottak alapján reménykedek, hát ha nekik összejött akkor még én se vagyok teljesen reménytelen. 23:25-kor Stana Katic SÍKidomaiban gyönyörködhetünk a FEM3-on, és tényleg ő az elsődleges szempont ha a Stiletto mellett döntünk, a történet ugyanis faékegyszerűségű, a látványos karakterek nincsenek kidolgozva, és hát Katic-tól elég nehezen hihető ez a killbilles leszámolósdi a régi szeretője, egy maffiavezér felé, még az se menti hogy a férfi mindenkit felfogad ellene akit lehet. Végezetül hajnali fél egy előtt öt perccel a csatornák által méltatlanul hanyagolt, kaszkadőrből lett rendező, John Frankenheimer egyik nem túl jól sikerült akciófilmje a Film Mánián. A Fegyver éve Michael Mewshaw könyvéből íródott, és egy, a Vörös Brigádokról cikket írni akaró riporterről szól, aki a sok lezératlan (szerelmi és egyéb) ügy mellett pont "jókor" botlik bele egy amcsi médiagenyó fotóscsajba (Sharon Stone). Egy kicsit jobban összeválogatott szereplőgárdával és egy rendes forgatókönyvvel lényegesen jobb lenne az összhatás.

LESZAROM. rovat:
…mert hétfő van, és megtehetem.
Ki ribanckodik a legdurvábban?: "A hatalmas farú Nicki Minaj, a vanabí fekacsaj Miley Cyrus vagy Rihanna kurvult el a leginkább? Döntsön!"HŰ, EZ AZTÁN A NEHÉZ VÁLASZTÁS LESZAROM.
Lindsay Lohan mindenét kitette: "A színésznő felszedett pár kilót, mellben is rendesen megerősödött, és ezt nem is igyekszik takargatni."EZ IGEN, ILYEN EGY IGAZI VILÁGTEHETSÉG SZÍNÉSZNŐ LESZAROM.
Házipornóval térne vissza az egykori Harisnyás Pippi: "Tami Erin teljesen eltűnt, de visszatérne szexi szerepekben, kiszivárgott házipornó törhet neki utat."NEM IS KELL NEKÜNK MÁS MINT MÉG EGY GYEREKSZTÁR AKI MEGTALÁLTA ÖNMAGÁT LESZAROM.
Alyssa Milano szexvideóval rukkolt előNAHÁT, EZ IS MICSODA VÉLETLEN LESZAROM.
Katie Holmes átlátszóban mutatta fenekétCLASSY LADY LESZAROM.
Rihanna a mellbimbóját mutogatja: "A fehér, szűk trikó nem volt túl jó választás, kivéve ha a cél a mell teljes megmutatása."NYILVÁN NEM EZ VOLT A CÉL, Ő EGY TEHETSÉGES ÉNEKESNŐ LESZAROM.
Melltartós címlapot ért Aguilera fogyásaVALÓJÁBAN ŐT IS A ZENÉJÉÉRT SZERETJÜK LESZAROM.
Bátor dekoltázst villantott Naomi WattsÍGY IS KELL, NINCS MÉG ELÉG VILLANTÓS CELEBIDIÓTA LESZAROM.
Mészáros Dóra alul semmiben tiszteleg az amerikai futball előttMÁR NEM IS TUDOM MI HIÁNYZOTT NEKÜNK LESZAROM.
18+ A pornósok is felfedezték a twerkingetENNEK IS MÁR ÉPP IDEJE VOLT LESZAROM.



KEDD, SZEPTEMBER 10.:
A BÉKESI HARCOS ÚGY TUDJA

Volga vagy Moszkvics?...
Ajánlott:
Tizenegy előtt öt perccel a karrierje során többször is megújuló FreshFabrik bulija a Duna TV-n, az A38-as koncertek sorában. A rap-metáltól az agyas elektronikáig, majd a kemény hangzásig visszaívelő életút tökéletes áttekintése, aminek az új lemez ad apropót. Nézzétek.
M1, 23:20, 9/11: A nő, aki ott se volt – Kivételesen ide teszem, mert gyönyörű példája egy bizonyos típusú amerikai sikertörténetnek. Tania Head évekig élt a nemzet bűntudatából mint a Pokolo Torony Túlélője, ám amikor egy bizonyos szintig emelkedett a sztorijával, ott már teríteni kellett a lapokat, és hősnőnkről kiderült hogy bizony egész végig csak blöffölt. Szép nagyot zuhant, mert azt azért tudni kell az amcsikról, hogy ha visszaél a bizalmukkal meg a hazafias érzelmeikkel azt nagyon nem tolerálják.

Talán érdemes:
Féléjfélkor egy Dan Millman könyvéből-életéből készült dráma a FEM3-on, ami ugyan sok újat nem mond a testük korlátaik közé zárt emberek problémáiról, az újrakezdésről és a fantázia-valóság elmosódásáról, de azt a nemsokújat legalább jól mondja, jó színészekkel (Amy Smart, Nick Nolte). Egy fiatal tornász egy baleset után egy filozófus benzinkutassal (Szókratész, tényleg így hívják) beszélgetve tér rá A békés harcos útjára, hogy ésszel és a gondolkodása megváltoztatásával érje el mindazt amit erővel és gyakorlással nem tudott, még akkor is ha a "normális" világ már lemondott róla. Az eredeti könyv ismeretével még teljesebb az élmény.

Ismétlés, nem ajánlott:
Tízkor egy kísértő emlék az MGM-en a 80-as évekből. A Keressük az igazit kétezres évekbeli reklámszövegei azt a látszatot igyekeznek kelteni hogy ez egy szándékosan camp alkotás ami az ötvenes évek kliséfilmjeit parodizálja, de én még élénken emlékszem az űrbe küldendő robot szerelmi háromszögére a neki mintát adó alkotóval (John Malkovich egyszerre "két" szerepben) és az őt érzelmekre programozni akaró nővel (Ann Magnuson), és az ezt népszerűsítő akkori szlogenekre is. Számomra a legfőbb erénye hogy itt John Malkovich tök úgy néz ki mint Michael York egyes rosszabb pillanataiban, és ez is csak azért jó pont, mert így akár le is tagadhatja hogy szerepelt benne.

Kis hírek a nagyvilágból:
30 évvel fiatalabb nővel él Nagy Bandó: "35 éves a barátnője, legkisebb gyermeke pedig mindössze három." - PROBLEM? Bezzeg Andy Vajnánál nem pattogtatok, meg Hugh Hefnernél sem, pedig ő már a csajai nagyapja lehetne… Hejj, én még emlékszem amikor egy hasonló "viccért" cserébe Nagy Bandó eltört egy seprűnyelet a Kacsa magazinos csávón, azok voltak ám a daliás idők!
Ne firkáld össze, tíz év múlva is ebből tanulunk!: "Ingyen adta a kormány az elsősöknek a tankönyveket, de nem örökbe. Hogyan lehet megértetni egy elsőssel, hogy inkább füzetbe írjon, mint a könyvbe?" – Kezicsókolom, ahogy velünk megértették a cucializmusban, valahogy úgy. Igaz hogy mi egymás közt cserélgettük a tankönyveket, de a lényeg ugyanaz. Egyébként a belefirkálás néha növelte az értéket, például egy jó puskával ellátott könyv akár két vadiújat is ért…régi szép idők…
A székletátültetés nem undorító vicc: "Nagy sikertörténet a nemrég még lenézett székletátültetés, amely egy csapásra helyreállítja az egészség szempontjából kulcsfontosságú bélflórát. Nem csak bélbetegségeknél alkalmaznák."LESZAROM Ja nem, az tegnap volt. Én mondjuk nem értem hogy miért ültetnek be valakibe székletet, hát arra a kis időre amíg ott van, nem mindegy hogy mi van ott? :DDD
Szili Katalin is adna mindenkinek garantált alapjövedelmet: "A szerény életvitelre elegendő pénzért dolgozni sem kellene, és ezzel kiváltanák a segélyeket is."ÉDES FASZOM. Alapjövedelem a semmiért, amit gondolom a rendesen dolgozókkal fizettetnének… Tessék mondani, ez már a Hírcsárda?
Tökéletes nő lett Carmen Electrából - Miért, eddig mi volt? SUNÁZNÁM!!4
Cs&P blog: A pasi sokat iszik, de pénzes!: "A lány a húszas évei elején jár és elhagyott egy negyvnes, dagadt apuciért, aki gondját viseli." – Meglepődtél? Mit vártál? A nők a pénzre mennek, nagy újdonság. Ha én is pénzes volnék, nekem is elnéznék hogy sokat iszom…a helyesírási hibát (by Index) meg bennehagytam.
TH: A Spar szerint minden vevő tolvaj: "A polcon nincs rövidital, a biztonsági őr hozza ki a raktárból, és közvetlenül a pénztáros kezébe adja, nehogy a vásárló elszaladjon vele." – …és még mindig az alkeszek a téma. Szegény ember, mindjárt elsírom magam az együttérzéstől. Nem elég hogy közértben (!!!) veszi a rövideket, még azt is hiszi mellé hogy a Hiltonban van. Hé haver, semmivel sem vagy különb a többieknél! Én is alkoholista vagyok, de türelemmel kivárom amíg kihozzák amit kérek akár a kocsmában akár a közértben vagyok, a várakozás is az ivás rítusa, és csak növeli az élményt!!! Nap kommentje:

rez 2013.09.09. 15:03:50
Az Egy alkesz háborgása c. egypercest olvashattuk ;)




SZERDA, SZEPTEMBER 11.:
AZ UTOLSÓ LEOLTJA A VILLANYT

Egy átlagos szombat este
A HATVANAS ÉVEKBEN az elitklubban.
Mire gondolok a mai napon? Visszatekintek az eltelt időre és eseményekre. Tizenkét év, jó pár terrorellenes hadjárat és még annál is több alapjog-korlátozó törvény telt el az originál 9/11 óta, és jelenleg ott tart a világ, hogy az első fekete és békenóbeles amerikai elnök az egykori állítólagos terroristák oldalán készül bevetni egyre jobban vonakodó hadseregét. Így megy, ahogy Vonnegut mondta volt, szép dolog ez a politika. Egyperces megemlékezésünket olvashatták, köszönjük a figyelmet.

Talán érdemes:
Negyed tízkor megint egy Pierre Richard-vígjáték a Dunán azoknak akik még bírják a retrót. A Te vagy a hunyó! egy ismétlésgyanús, de legalább szórakoztató példa arra hogy mihez kezd egy örök stróman, ha kiléphet a rendező árnyékából akinek világéletében dolgozott (nincs kizárva az önéletrajzi indíttatás, mivel Richard egyben rendezte is). Mai szemmel az a legfeltűnőbb benne, hogy akkoriban még a franciák jártak át Tunéziába (nyaralni, forgatni), most már nekik is van sok kis saját tunéziájuk…ugyanabban az időben a hozzám hasonló lecsúszott sznobok legnagyobb örömére Lajkó Félix A38-as koncertje lesz a Duna World-ön.

Talán ismétlés, talán érdemes:
Universal Channel, 21:20: Szupercápa – Oktopuszok, cápák, repülő cápák, hatfejű cápák között könnyen eltéved a kritikus (pláne ha emlékeit még az alkohol köde is homályosítja), a lényeg még mindig az hogy Uwe Boll filmjeivel ellentétben az Asylum műhelyéből kikerülő munkák szórakoztatóak és a szürrealizmus határán bolyonganak, pedig nem kell hozzá más mint egy tetszőleges szörny tetszőleges jelzővel és mutációval való felruházása. Itt az evolúció gyorsul fel egy környezeti katasztrófa következtében: nem elég hogy a lábai nőnek a cápának, még szárnyak is adatnak néki (Red Bull nélkül). Igen, "rossz" film, de nem is akar többnek látszani annál, így nézzük és garantált az esti röhögés.

Kiemelten talán érdemes:
MGM, 21:40, Az utolsó Leó – A hevenes években már lecsengett az előző évtized drog,-és zenei forradalma, mások lettek a gyógyszerek, finomabbak a módszerek, mindez az egyre elszálltabb művészfilmeken is lemérhető, amik a pszichedelikus látomásokat és a bugyuta baloldali prédikálást nyomatták leginkább. Az Utolsó Leó Godard, Bertolucci és a Performance legelszálltabb pillanatait idézi, az összhatást fokozza hogy a címbeli nemesi származék szerepére sikerült megnyerniük Marcello Mastroiannit, aki rájön hogy van élet a pusztuló burzsoá látszatok mögött, mégpedig nem másutt, mint abban az utcában ami a tulajdonát képezi, és ahol mintegy bűnbánó szentként csodálkozik rá a társadalmi egyenlőtlenségekre és a furcsa figurákra. Nos, ez amilyen egyszerű metafora, annyira bonyolultan, pontosabban össze nem állóan fogalmazza meg John Boorman (pedig ő is felrobbant a végén egy jelképes épületet). Sokan, sokszor mondták hogy egy bennfentes sznob kör uralja a mozivilágot és dobálja egymásnak a díjakat, és itt van rá az élő példa: Cannes-ban megőrültek érte a kritikusok, a nézők már nem annyira, óriásit bukott a pénztáraknál, ennek hatására Boorman még idejében letette a viccescigit, és megcsinálta a máig hivatkozási alap Deliverance-t, ami kritikai,-és közönségsiker is lett egyben. Hogy akkor miért érdemes mégis megnézni? Ugyanazért amiért a dinoszaurusz-csontvázakat szoktuk a múzeumban: rácsodálkozumk hogy van ilyen, és örülünk neki hogy nem fénykorában találkoztunk vele.

Kis hírek a nagyvilágból:
Bekattannak, ha elveszik tőlük a tévét: "A rabokkal keménykedik a kormány, megszigorítaná a börtönéletet. Tényleg kevesebb lesz ettől az öngyilkosság, és kevesebb pénzbe kerülnek majd a börtönök?"KI A FRANCOT ÉRDEKEL? A bűnözők nagy része már így is nyaralni megy a börtönbe! A rabokkal csak keményedjenek, elvileg erről szólna a dolog, nem arról hogy kigyúrva kijön a csávó egy év múlva és ott folytatja ahol abbahagyta…
MD: Ingyenes nemzeti bankszámlát!: "Óriási ötlet, főleg azután, hogy a valódi szakértők is többször elmondták már: vissza kell szorítani a készpénzhasználatot, hajrá bankkártya." –  Tessék mondani, ez már a Hírcsárda? Lassan ez is önálló rovatot kaphat…
Retteg a tárgyalástól a kulcsi családirtó, mert látni fogja életben maradt rokonait – Na, polanski mellett a másik nyomorult, és ez is csak azért fél mert félmunkát végzett…:SS
Általános iskolások vertek meg egy tanárt: "Az újvidéki matekatanárnak azt kiabálták, buzi vagy." - És akkor most olvassuk el a Párbeszéd Magyarországért nevű akármi képviselőjének bejegyzését arról, hogy "A GYEREKEK NEM BŰNÖZŐK".
Szemetelésért bilincseltek egyetemistákat: "A rendőrök szerint a Budaörsnél stoppoló fiúk örülhetnek, hogy nem verték meg őket." – Nagyon helyes, rendnek kell lenni. Csak semmi stoppolás, hippiskedés, fűben kajálás, de főleg egyetemre járás!
Rendőrök teperték le York hercegét: "A Buckingham-palotában betörő után kutattak, András herceget szólították fel, feküdjön a földre." – Lehet hogy ő is szemetelt. Vagy csak akart. A művelt Nyugat megint tőlünk tanult, ez a lényeg!!4
C:c: Az X-Faktor olyan, mint a könnygáz: "Alföldi a szívtelen rohadék, Tóth Gabi az új Keresztes Ildikó, Szikora Robi meg 30 éve nem tudja, hol van." – Ez is valami? Én már negyven éve így vagyok ezzel :DDDD Év kommentje-candidate (leginkább az utolsó mondat miatt):

mrbateman 2013.09.09. 08:14:30
Ezt nem hiszem el, basszátok meg!

Tényleg ennyire unalmas az életetek, hogy ezt a 25-ször megrágott, kiköpött fröccsöntött műanyag fost képesek vagytok megnézni, sőt őszintén felháborodni a tótgabin, meg a másik 3 zsúrbuzin.
Vicc bazmeg vicc!

Soha nem gondoltam volna, hogy akár csak részleteiben is egyetértenék a kádári kultpollal...de Aczél elv. ezt nem hagyná az sicher!

Adásszünetet szombatra, mert kihal a magyar!



CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 12.:
JÁTSZD ÚJRA A NEVEM

You're going to need a bigger boat.
Ismétlés, talán érdemes:
A mai ismétlések közül a legcsábítóbb az Amerikai szépség, de ne engedjünk a TV2 szirénhangjainak, ezt is szét fogják szabdalni hülyébbnél hülyébb reklámokkal, vagy – mint azt már megtették egyszer – simán csak lehagyják a végét. Úgyhogy én ide sem írom, mikor adják, akinek van annyira fontos az úgyis megnézi a saját kópiáját akár DVD-n, akár VHS-en, a tévén pedig máshol keressük az értelmes újrázásokat.

Ahogy múlt héten a Máltai sólyom, most az arra (de főleg a Casablancára) építő Woody Allen-vígjáték, a Játszd újra Sam! van soron, amiről mindig elmondom hogy a pszichoanalitikus rendező azon kevés filmjeinek egyike amit még én is szeretek, főleg mert főhőse nagy kedvencem, Bogart világába képzeli magát, és mindig tőle kér tanácsot. A noir és a hetvenes évek ütköztetése jó ötlet volt, ahogy az emberarcú (mert Bogart-rajongó) filmkritikus figurája is, a zenéért meg egy másik klasszikus, bizonyos Oscar Peterson felel, még Diane Keatont is hajlandó vagyok megbocsátani. Ha nyolckor a Cinemaxra kapcsolunk, jó lesz nekünk, és még csak lágyan tönkre se fogunk menni. Más. A Film Mánia úgy tűnik a kilencvenes évek tinihorrorjaira esküszik, azon belül is a folytatásokra, mivel 22:40-től a Rémségek könyve mindkét epizódját leadják szorosan egymás után. Ha engem kérdeztek, az első rész vége után elkapcsoltok, mivel a másodikba nagyon kevés jutott annak lendületéből, színészgárdájából meg még kevesebb (konkrétan csak a fekete, akut Pam Grier-rajongó rendőrlány), az egyeltlen pozitívum Eva Mendes MELLbedobása volt, de egymaga sajnos nem pótolhatja Alicia Witt vagy Rebecca Gayheart fájó hiányát, a poénos-kreatív urban legend-halálesetekről nem is szólva, amik itt már elcsépeltnek hatnak. Azok is.

Ismétlés, de ajánlott:
A Universal Channel mintha meghallgatta volna imáimat, mára is jut egy idióta Asylum-horror (Kétfejű cápa), és még Carmen Electra is szerepel benne, ez mindjárt két ok arra hogy 21:20-kor odakapcsoljak, pláne hogy buta amcsi diákokat fog ez a mutáns szörnyeteg mészárolni. Egy szó mint száz, nekem megvan a ma esti tuti program, mellek, vér, bugyuta történet és olcsó effektek, minden adott egy Zs-filmhez....

Zene rovat:
...fél egy előtt öt perccel viszont megintcsak kénytelen leszek a Dunára kapcsolni, ahol Hodosi Enikő legutóbbi projektjének hajós bemutatója lesz. Ha valakinek a Neo kimaradt vagy nem tetszett (mint nekem sem az egyes dolgaik), az a Manoyával még mindig tehet egy próbát.

Kis hírek a nagyvilágból:
Kerry: Szíria egy hetet kap: "Az USA vegyi fegyverei átadására szólította fel a szíriai kormányt, különben támad. John Kerry szerint hamisíthatatlan bizonyítékaik vannak." – Nofene, ennyi ideig tartott a hamisítatlan bizonyítékok legyártása? Szíria nehezebb helyzetben van, mert ugye amijük nincs, azt hogy adják át. És ha lejárt az egy hét, remélem legalább Agent Orange-dzsal (18+) fogják támadni őket, mert ugye ha már vegyifegyverek, akkor.
Kim Dzsongunnak lánya született – Gondolom nem a megölt anyától, mert akkor őt is meg kéne ölnie a kalácsképűnek… - "Dennis Rodman állítólag a kezében is tartotta Dzsu It. A kosaras szerint Kim Dzsongun "remek srác"." – …avagy minden diktatúra egyenlő, de egyes diktátorok egyenlőbbek. Ide nem éri meg elhozni a demokráciát, hiába esznek fakérget, hiába hogy kétszázezer vagy mennyi táborlakót hagytak meghalni. Nem, ide csak a Féreg jut el, aki vigyorog és pacsizik a népirtóval és elmondja Amerikának hogy ez a minisztálin micsoda egy "remek srác".
18+ Szadomazo szexből pucér favágás lett: "Egy osztrák domina felhívására jelentkeztek férfiak, a vágyott büntetésből egyhetes ingyenmunka lett."MUHAHA. Most miért, ez is büntetés meg az is büntetés :D Eszembe jut a régi vicc amikor a kurvákat ötezerért elviszik betonozni :DDD
Angelina Jolie arab szöveget tetováltatott magáraAsking for it. Majd amikor őt is felrobbantja egy túlbuzgó hívő, akkor megy a sírás-rívás...illetve akkor már nem :DDD
Az Alkonyat sztárja a reptéri csekkoló ablak elé vizeltPARTY HARD Azt eddig is tudtam hogy szar filmbe szar színészek jutnak, de jó tudni hogy legalább az egyikük innentől már embernek is szar.
VV Fecó újra gyári munkás lesz - …ezzel követi zsanettet. Nem baj, majd rájön a többi is hogy abból nem lehet befizetni a számlákat hogy öt percig "híres" volt :DDD
Zavart nő vadászik budapesti kisiskolásokra: "Több iskolában is látták, csellel próbál elcsalni gyerekeket." – Beteg világ! Ahelyett hogy felcsináltatna magának egyet....
Elmondják, ami hiányzik a történelemkönyvekbőlNo thanks, elég volt annak utánajárnunk hogy a hetvenes-nyolcvanas években mi hiányzott belőlük. – "Öregekhez küld beszélgetni érettségizőket a kormány. Magányos hetven felettieket kérdeztünk arról, vágynak-e a fiatalok társaságára, vagy nyűg lenne nekik az egész." – Én ugyan még nem vagyok hetven éves, de ha egy frissen érettségizett, nagymellű csaj keresne, akkor a kocsmában (négyes asztal, a magányos bunkók törzshelye) megtalál 8))))




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés